Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Szoke1982 #54569 üzenetére
Mint írtam én használok 9300-at és a 4K felbontást egész jól kezeli, a BT2020-as színek meggyőzőek, de OLED szintű HDR-t ne várj tőle, hisz ez egy projektor. Ha jól tudom olyan 26-28ms az input lagje, ami teljesen vállalható én toltam vele próbaképpen R6S-t, de figyel arra, hogy az image processing mode-ot állítsad át fine-ról fast-re, az a "game" mód. Az 5300-as a 9300-al együtt jött ki az még a 7300 alatt van, ami belépő kategória. Azzal a 9400-es projival mi a gond? Anno 9100-ről váltottam 9300-ra ott is hatalmas volt az ugrás minőségben, pláne 5300-ról 9400-re milyen lesz neked, ha azt veszed!
[ Szerkesztve ]
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Vhiktor
veterán
válasz Szoke1982 #54562 üzenetére
Egyértelműen sokkal jobb vétel a 7400 +50.000 ft-ért.
A 7xxx és 9xxx szériát össze sem lehet hasonlítani.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
nagyúr
válasz Szoke1982 #54562 üzenetére
Én a helyedben 50e forintért többért a 7400-es modellt választanám, mint ezt a jóval régebbi típust.
De! Egy kis alkuval olcsóbban kijössz ezzel pl.
Én speciel 9300-as epsont használok, és elképesztő milyen képe van, ja és alig hallani normal módeban sem. Ja és hatalmas az ugrás a 7x00-es és a 9x00-es epson projektorok közt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Szoke1982 #54558 üzenetére
Szia!
Az egy régebbi jó pár éves modell, szerintem újonnan olyat már nem fogsz tudni megnézni, max használtan. A 7400 is 2019-es évjáratú, de a "400"-as számozásnál nincs frisebb úgy tudom, viszont ezt lehet kapni újonnan garival.
-
Vhiktor
veterán
válasz Szoke1982 #53926 üzenetére
7400
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Quetz
őstag
válasz Szoke1982 #52165 üzenetére
Nekem egyik nap nem kapcsolt be a projektor. Az Epson ügyfélszolgálat hibajegyet vett fel, a márkaszervíz megkeresett és futárszolgálattal intézte a szállítást, és ugyan a gép már nem volt garanciális, de a lámpa/modul igen, így egy fillérembe nem került a dolog.
Ha már telefonálsz, akkor azt kérdezd meg, milyen feltételei vannak a kiterjesztett garanciának.
-
Quetz
őstag
válasz Szoke1982 #52162 üzenetére
A garanciális ügyeket szintén az Epson intézi. Minden, a weboldalukon felsorolt "partner" hivatalos garanciát ad. Hogy mit néztél és mit nem, arról fogalmam sincs, nem azt írtad a kérdésedbe, hogy "megnéztem az Epson oldalát, de nem bízok az ottani boltokban, tudtok-e ajánlani jobbat".
-
AVhelper
senior tag
válasz Szoke1982 #35953 üzenetére
Ausztráliában már rendelhető az Epson EH-TW5600, és kb. fele annyiba kerül ott, mint az EH-TW6700. Ha nálunk is ilyen lesz az árarány, akkor az kb. 225 eFt-os fogyasztói ár feltételezhető.
-
.DLL
veterán
válasz Szoke1982 #35606 üzenetére
Attól, mert a ventik nem mennek, a lehűlési időt még biztosítani kell, addig nem kapcsolható be újra a gép, mert a forrón visszagyújtott lámpa károsodik.
Melóhelyen is mindig mondom, hogy 10-15 perc szünet erejéig ne kapcsolják ki a projektort, mert a begyújtás többet árt, mint az a kis többlet működés.(#35607) Beni2360: igen, akkor jól értettem.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Beni2360
félisten
válasz Szoke1982 #35593 üzenetére
Nekem azt mondták amikor vettem, hogy ezek az új Epsonok már nem igénylik a hosszú után hűtést.
---------------
A/V Mute gomb van jobbra alul[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
alphamooncam
őstag
Ha szeretnéd, hogy még járjon a venti pár percig filmnézés után, akkor AV gombbal kikapcsolod a fényt, és elhúzod ( bezárod ) a porvédőt a lencse előtt.
Ilyenkor pár percig még jár a ventzi, aztán automatikusan kikapcsol a projektor.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
AVhelper
senior tag
"Nem lehet beállítani ,hogy kikapcsolás előtt (epson tw5300) még járjon a venti?"
Reméljük, hogy kikapcsolás előtt még jár a ventilátor, utána meg már nem kell, hogy járjon, és nem is lehet erre beállítani.
A Használati útmutató 95. oldalán ezt olvashatod:
"A lámpa cseréjének a gyakorisága
• Az alábbi üzenet jelenik meg, amikor elindul a kivetítés: "Ideje kicserélni a lámpát. Vásárláshoz keressen fel egy Epson kivetítő-viszonteladót vagy látogassa meg a www.epson.com weboldalt."
• A kivetített kép sötétebbé válik vagy minősége romlani kezd.• A beállítás szerint a lámpa cseréjére figyelmeztető üzenet a kezdeti fényerő és a kivetített képek minőségének fenntartása érdekében 3900 óra elteltével jelenik meg. Az üzenet megjelenítési ideje a használat körülményeitől, például a színes üzemmód beállításától stb. függően változik.
Ha a lámpa élettartamának letelte után tovább használja a lámpát, a lámpa felrobbanásának veszélye megnövekszik. Ha megjelenik a lámpa cseréjére figyelmeztető üzenet, a lehető leghamarabb cserélje ki a lámpát, még akkor is, ha továbbra is működik.
• A lámpa tulajdonságaitól és a használat módjától függően a lámpa elsötétülhet vagy működésképtelenné válhat a cserére figyelmeztető üzenet megjelenése előtt. Szükség esetére mindig tartson készenlétben egy cserelámpa egységet."[ Szerkesztve ]
-
Mik76
senior tag
válasz Szoke1982 #35455 üzenetére
Azert a MM garancianal is esznel kell lenni.
Anno vettem egy jvc tv-t. Igen hamar kiderult hogy volt valami szofveres gondja ami nem tette lehetove hogy hdmi-n keresztul a szamitogepemrol kuldjek ra anyagot. Szerelo kijott (semmi MM hivatalos emberke, egyszeru budai 50+ bacsi), megnezte mi a baj, elvitte. Egyszer ketszer visszahozta hogy most mar jo, nem volt jo ugyhogy vihette is haza.
Miutan lejart a ket honap jeleztem hogy most mar koszi de ilyen tv-re nem tartok igenyt a tovabbiakban, kiallitotta a papirt hogy nem javithato es mondta hogy jelzi a MM-nal es mehetek hozzajuk. Hivtam oket telefonon, mondom mi van, felajanlottak hogy kicserelik egy masik ugyanilyenre. Mondom minek?? Hogy ugyanezzel szivjak cak egy masik keszuleken? Mondtak jo de le kell vasarolni. Mondtam nem, kerem vissza a penzt. Azt nem lehet sajnos le kell vasarolni.En pl elotte utana jartam milyen esetekben kotelesek vissza adni a penzt ugyhogy meg par perc szajkarateba tellett mire mondtak hogy na jo, akkor visszaadjak a penzt. De, ugy tesznek mintha szivesseget tennenek a sima fogyasztoi jogaim betartasaval, es ha nem utom tovabb a vasat akkor konkretan megszivat az ugyfelszolgalatuk.
Mondjuk ez vagy tiz eve volt, nem tudom mi valtozott azota. Ugy vettem eszre hazalatogatasaimon hogy a multiknal elegge osszekaptak magukat pl az eladok, remelem az ugyfelszolgalat is javult.
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Beni2360
félisten
válasz Szoke1982 #35453 üzenetére
Vannak fenntartások egyesektől, de én évek óta vásárolok tőlük. Igaz karácsonykor volt egy kis sok idő csúszás a szállításban pedig futárral kaptam, de általánosságban rendben vannak Egy éve vettem egy vetítő vásznat és pár nap után vissza vittem, átvették és vissza utalták a pénzt.
Múlt héten vettem egy TV anyukámnak neten rendeltem a Soroksári üzletben vettem át és még ki is hozták a kocsihoz mert bottal járok.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Kocka Jakab
csendes tag
válasz Szoke1982 #35424 üzenetére
Az egyik nagy online boltban, privátban leírom ha szeretnéd. "14 napos elállás" van, abban még benne vagyok szerencsére.
Akkor ez a projektor hibás? Valaki esetleg tapasztalt ilyet nyári melegben? Lehet mégsem oylan hűvös a szoba mint amilyennek érzem, nincs hőmérő a lakásban. -
Beni2360
félisten
válasz Szoke1982 #35424 üzenetére
Mert cserèlik 3 nap (ha szemèlyesen vetted) - ezt tudnád linkesíteni? Mert én ilyenről nem tudok csak ha az üzletnek nem egy juttatása!
-
makoss
veterán
válasz Szoke1982 #35323 üzenetére
Azt én is láttam, de szinte csak az, és árban sem nagy eltérés van.
Most néztem egy olyan videótesztet, ahol BenQ W1070+ vs Epson TW5200 projektórból mint ha a BenQ lett volna jobb, erről mi a vélemény?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
-
Beni2360
félisten
válasz Szoke1982 #35004 üzenetére
Természetesen én is így használom de akkor a magasságát a vászon alsó széléhez kell igazítani.
-
Beni2360
félisten
-
alphamooncam
őstag
válasz Szoke1982 #34890 üzenetére
Azért volt fontos tudni hogy hányan, mert annyi embert kellene elvinni magaddal a próbákra - már ha fontos, hogy a társad is élvezhesse, és ne fussatok bele olyanba, hogy amit Te még esetleg tolerálsz, a másik meg már nem.
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz Szoke1982 #34858 üzenetére
Normálisan válaszoltam. Nem ismered a prefenciáimat, és ahogy észrevehetetted nagyon szívesen segítek, úgyhogy nem értem miért vetted magadra.
Egyébként meg ha el akarsz jönni megnézni akkor miért nem kérdezed meg?
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Szoke1982 #34852 üzenetére
Ez egyáltalán nem igaz.
Találgatni nem akarok. Kodival fix 60fps-el játszom le a filmeket, úgyhogy ez egy nagy baromság.
Vannak 24p rajongók akiknek ez tetszik. Nekem speciel nem. és ez nem a projektor problémája.
[ Szerkesztve ]
-
AVhelper
senior tag
válasz Szoke1982 #34792 üzenetére
Szia!
Az Epson EH-TW5210/5300/5350 menüjében a "Képfeldolgozás" "Gyors" beállítását kiválasztva a mért input lag 29 ms alatt van. Elég jó?
Igen, az EH-TW5350 a beépített WLAN kapcsolaton át tud vezeték-nélkül vetíteni tartalmakat (tükrözni mobilkészüléket), és két képet (Split Screen) egyidejű vetíteni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Parfüm topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Politika
- Filmvilág
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen monitort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.