Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
Akkor a benq ew2430 jobb mint a benq GW2450hm ?
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
vond
MODERÁTOR
válasz d@minator #21893 üzenetére
Volt itt, aki vett ilyen 24-es AMVA Benq-t (de talán 27-es is volt)...
Úgy emlékszem, azt írta, hogy még szemből nézve is súlyos kontrasztvesztés tapasztalható a széleken, és ezen kívül más területen sem volt tőle elragadtatva...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
-
d@minator
addikt
válasz Jégtörő #21881 üzenetére
IPS-ben nincs fullHD 24" nem is tudom lesz e így marad az MWA. Nézd meg a GW2450HM-et ez már újabb, jobb az általad említettnél és olcsóbb 48000Ft.
Hatalmas kontraszt, a többi paramétere is jó vagy középmezőny. Betekintési szög jobb, mint egy TN de elmarad az IPS-től.
27"-ra még rá kell dobni egy 20-ast. -
vond
MODERÁTOR
válasz petike2014 #21889 üzenetére
Már hol lenne gondod a képaránnyal és felbontással? Ha PC-hez használod, akkor semmi gond nem lesz, de konzoloknál is pl. csak akkor, hogyha mindenképpen csak 16:9-es képet tudsz rá küldeni, azt elvileg ki fogja nyújtani 16:10-re (ebben azért erősítsen meg más is)...
Egyébként mind az U2212HM, mind az U2312HM, mind az U2412M nagy ugrás lesz egy átlagos, TN paneles monitorhoz képest...
A 22-essel és 23-assal valóban sokat tudnál spórolni... Ha ekkora méret is elég lenne, akkor ezekkel sem nyúlsz mellé... A 23-as mondjuk pár dologban picit gyengébb, mint a 22-es és 24-es (alacsonyabb kontrasztarány » kicsit gyengébb fekete, kevésbé leszabályozható fényerő/fénysűrűség)... De így is egy nagyon jó vétel...
Azt még talán érdemes megemlítenem, hogy a 2212HM és 2312HM FullHD-ben is megküldhető 71,928Hz-es driverrel (filmeknél lehet fontos, mivel ez pont 3-szor 23,976fps), a 2412M viszont natív felbontáson "csak" 60Hz-en üzemel...
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz petike2014 #21886 üzenetére
akkor az amit vond kolléga írt azt pont jó lesz neked.
Habár ha nagy képernyőt akarsz akkor 27-es TN paneles marad. Más választás nincs.
Utolsó hsz.-ed egyértelműen arra utal hogy DELL 24-es.(#21888) Valdez: nekem a megváltás 2 éve volt amikor 19-ről 24-re váltottam. Innét nekem márcsak a DELL 27-es vagy 30-as marad. Csakhát nincs 760 meg 1100eurom a monitorra.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
petike2014
aktív tag
Buta kérdés, nem lesz gondom az 1920*1200-as felbontással? Ez képarányban nem változás? a 23"-os ugyan ebből a szériából 50e a 24"-es 70e, ha valóban sokkal jobb a képminősége az átlagoshoz képest, talán még a 23"-ost érdemesebb lenne megvennem...
(a 22"-ost csak azért cserélem mert megy a notebook mellé kiegészítőnek, azon ugye csak 11.6" van)[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz petike2014 #21884 üzenetére
Ilyen árban nem vitás, hogy egy Dell U2412M kell Neked...
Bár kisebb, mint amiket néztél, de a minőség minden tekintetben kárpótolni fog, hidd el...VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
KAMELOT
titán
válasz petike2014 #21884 üzenetére
Nagyon fontos a 27-es méret? Vagy elég lesz kisebb is?
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
petike2014
aktív tag
Tiszteletem az Uraknak!
Lenne egy gyors egyszerű kérdésem, próbáltam az első hozzászólás alapján belőni magam melyik kategóriába tartozom (és valószínűsítem,hogy egy túlárazott tn paneles "gamercucc"-ot akartam volna megvenni), de előbb írok ide nektek,hogy mi a véleményetek.A kiszemelt monitor méretben,árban EZ vagy EZ lenne. Ha ilyen árban van/lenne jobb vagy esetleg ez így önmagában egy hülye vásárlás lenne, kérlek jelezzétek, adjatok tippeket, köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Jégtörő #21881 üzenetére
Nem tudok objektiven nyilatkozni sajnos... Eleve nem tudom ugy szemlélni a kérdést, hogy ne arra gondoljak minek neked direkt minél nagyobb kijelző. Filmeznél rajta távolról?
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Isual
veterán
válasz execute93 #21865 üzenetére
mondomén, hogy újra kel írjam majd azt a cikket , nem tökéletes sajnos - na meg azóta indult igazán be ez az IPS-es téma is igazán, szóval általános felvilágosításnak jó, de nem az a szent írás...
(#21877) Jégtörő: U2312HM
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Jégtörő
aktív tag
hello monitor vásárlás előtt állok, 24" méret és valami jobb, de nem túl drága, Benq EW2430 at néztem ki, nemzetközi honlapon 5 ms válaszidőt írnak máshol 8 ms
Nem sok ez VA panelnél? Vagy olyan 55 ezer környékén milyen 24 est ajánlotok? filmet néznék, illetve játszanék, rajta, ez talán lényegesebb, VA és IPS érdekelne, Samsung NEM! -
Boogie33
senior tag
Hali. Enyémre valaki ? Köszi.
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
K_Gabor
tag
Uraim köszönöm a segítséget,ha minden igaz hamarosan boldog tulajdonosa lehetek egy U2312HM-nek
Mivel 2 ezredes volt a difi a 21-es és a 23-as között ezen már nem sokat gondolkodtam[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
horush
addikt
válasz korcsi #21872 üzenetére
Túlizguljátok ezt. Péntek óta megvan az IPS paneles monitorom (LG IPS225V). Csak CS:S-re használom. Semmi változást nem vettem észre (vagyis de, pozitív irányban: a sötét színek sokkal könnyebben megkülönböztethetőek). Nem mondom magam hatalmas prónak, de azért a statom általában az elsők között van.
-
korcsi
veterán
Lehetséges olyan játékos eset amikor az ips-nek a tn-el szembeni sebesség hátránya miatt jobb választás a tn? Nagyon gyors fps játéknál? Jelenlegi tn-es monitorom pixperan-al tesztelve 10 képböl 9-en nincs szellemkép, egynél pedig két kisautó látszik (gondolom pont képváltást kapott el az expozició) míg ips-nél legjobb esetben is van vagy sima vagy overshot árnykép ami azt jelenti, hogy 16,6ms alatt nem történik meg a teljes képváltás.
Lehet bármilyen szép a képe ha nem tudok vele játszani akkor "jobb volt mint lett"...referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
KAMELOT
titán
-
fattyu
veterán
válasz execute93 #21865 üzenetére
hasonlítsuk össze a lepukkant 10. emeleti panel lakás, és az uj építésű energiatakarékos családi házat.
Panel: közel vannak a szomszédok ha sót kell kölcsön kérni...
Na te ez alapján döntöttél.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
veterán
válasz execute93 #21863 üzenetére
De épp ezt mondjuk egy ideje hogy hiába jobb ms-ekbe, de akkoris az IPS paneles monitor a nyerő . Ha választani kellene egy 2-3-4ms-es TN paneles monitor között meg egy 8-as IPS-es monitor között akkor mindenki az IPS-t választana. Legalábbis az okosabbik része az embereknek.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
vond
MODERÁTOR
válasz execute93 #21863 üzenetére
"Most olvastam, hogy Kiváló a reakcióideje a TN panelnek. Ennek tudatában elhagynám az IPS-t."
(#21865) execute93: Nem mind arany, ami fénylik...
Kiváló válaszidős, viszonylag korrekt képpel rendelkező TN paneles monitort nem fogsz venni 35-ért, viszont egy egész jó válaszidős, sokkal komolyabb képminőségű IPS paneles monitort vehetnél...
[ Szerkesztve ]
-
execute93
őstag
Sziasztok! Köszönöm az eddigi válaszotokat Srácok. Most olvastam, hogy Kiváló a reakcióideje a TN panelnek. Ennek tudatában elhagynám az IPS-t. Hiszen nem dolgozom semmiféle grafikai munkát. Ennek tudatában keressek valami 2MS reakcióidejű monitort vagy inkább 5MS? 1920x1080 az alapkövetelmény. Meg annyi, hogy a kép minősége ne legyen rosszabb mint a mostani Fujitsu Siemens L19W-5 -öménélElnézést az idióta kérdésekért/válaszokért. Köszönöm a segítségetek előre is. Tehát a keret FIX 35k. De ha kevesebb azt nem bánom
MAGYAR VAGYOK! SZABAD VAGYOK! MAGYAR FÖLDÖN ITTHON VAGYOK
-
Boogie33
senior tag
Hali. Lenne nagyon fontos kérdésem , van nekem egy Samsung SyncMaster 920N nagyon keveset használt monitorom ( Kb egy fél évet ment ) de most lehetőségem lenne lecserélni egy Dell 1908FPc-re aminek nem ismerem az előéletét de nagyon tip-top állapotban van. A kérdésem az lenne hogy érdemes-e cserélni , pénzbe nem kerülne.
[ Szerkesztve ]
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
stranger28
addikt
-
K_Gabor
tag
válasz stranger28 #21856 üzenetére
Ha tehetném már rég meg lenne rendelve a nagyobb Csak a méreten problémázok még,bár lehet elég feleslegesen...
Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
vond
MODERÁTOR
válasz K_Gabor #21855 üzenetére
"Szeretek sok mindent látni egyszerre"
Ugyanannyi mindent fogsz látni, mint egy 24"-es kijelzőn, mivel a felbontás ugyanakkora... Csak egy kicsit kisebb (de még így is bőven megfelelő) méretben...A képméreten kívül minden más dolog a minőségi Dell monitor(ok) mellett áll...
Ne is gondolkozz tovább...Ez itt a lényeg:
"ha már veszek vegyek rendeset"ITT összevetheted a méreteket...
Sorrendben:
Dell U2212HM » Dell U2312HM » 24" 1920x1080 Benq » Dell U2412M (1920x1200)[ Szerkesztve ]
-
K_Gabor
tag
Hajaj...Egyre nagyobb bajban vagyok Az elmúlt egy napban sikerült magam annyira felspanoljam,hogy eljutottam a használt 25-30ezres 24"-os BenQ-tól addig,hogy csak egy hajszál választ el az U2212HM megrendelésétől
A Dell mégis csak egy új darab 3 év garival hasznos kis dolgokkal+ugye IPS (és ha már veszek vegyek rendeset),bár kicsit jobban fog fájni a pénztárcámnak De akkor egy jó ideig nem akarok találkozni a "Milyen monitort vegyek?" kérdéssel
Egyedül azért nem rendeltem még meg,mert nem tudom eldönteni mennyire lenne jó az a + pár centi képátló...
Remélem nem csalódnék,ha megrendelném az U2212HM-et.
Szeretek sok mindent látni egyszerre,uh ha esetleg valakinek van tapasztalata a két mérettel az legyen szíves nyilatkozzon
Előre is köszönöm a segítségetHirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
vond
MODERÁTOR
válasz execute93 #21848 üzenetére
Nem a semmiért van ám a topic címében...
Bármilyen kérdés/kérés előtt erősen ajánlott elolvasni...Egyébként az az IPS-es LG bár nem hardcore gamer kijelző, azért nem olyan rossz játékokhoz sem... A prad.de tesztje alapján sem...
Ezen kívül gyakorlatilag minden más dologban jobb, mint egy TN paneles monitor...
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Schizoka #21846 üzenetére
Nem... Mindkettő sz'r...
Na jó, a gonoszkodást félretéve:
Talán a Benq kicsit jobb lett volna a VA panel miatt, de attól sem kell csodákat várni...Nézzük a pozitív oldalát (hisz' már úgyis megvetted): Legalább vannak digitális bemenetek ezen az ASUS-on (DVI+HDMI)...
Egyébként a topic- címe: "Milyen monitort?...", nem pedig: "Jó monitort vettem?"
[ Szerkesztve ]
-
Schizoka
aktív tag
helló!
Új monitort kellett vennem és ezt vettem meg:ASUS
VS228H jól döntöttem-e?
Ez lett volna a másikenq GW2250HM -
execute93
őstag
Akik válaszoltak, azoknak köszönöm. 30-35 ezer közt milyen monitort érdemes venni? CS:GO, ra használnám csak kb.
-
Teaway
veterán
válasz alibaba78 #21814 üzenetére
"Kicsit sokallom a dell arat"
Mihez képest?
Majdhogynem a legkedvezőbb ár/teljesítményű monitorról beszélünk. Ugyanilyen panellel/elektronikával szerelt, - felbontású, - felszereltséggel bíró, - mechanikai felépítésű monitor, ugyanezért az árért, vagy olcsóbban nincsen.Nincs itthon csokid??
-
-
veterán
válasz execute93 #21818 üzenetére
Télleg elég semmitmondó kérdés, mert tudni kéne milyen monitorod van, illetve ha már esetleg 3-4-5 éves akkor megint más beállítás kell szerintem, mert a monitor is öregszik azért. Illetve érdemes neten nézelődnök, főleg külföldi fórumokon mert énis találtam az enyémhez 1 tesztet ahova leírják hogy őszerintük mi a leg színhűbb beállítás.
Nekem a Samsung 2433BW-nek 70 a fényerő és 60 a contrast.
Színek aránya meg.
Piros: 37
Zöld: 37
Kék: 31(#21835) Isual
Köszi akkor így fogok tenni.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
fattyu
veterán
válasz execute93 #21833 üzenetére
Ugye érzed hogy nincs igazad? Nem ugatott le nem szólt be csak adott egy választ aminek az az irodalmi referenciája hogy talán a kérdés hibás...
adok egy hasonlót.
Szeretnék venni egy autót. Milyet vegyek?
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
vond
MODERÁTOR
válasz jozsi252 #21830 üzenetére
Az előző oldalon írtam róla...
-
veterán
Illetve kalibrálással lenne egy olyan kérdésem hogy elvileg úgy kell monitort kalibrálni hogy az adott géppel összevan már kötve elvileg? Tehát ha máshol kalibráltatom be és rádugom a gépemre akkor lehet hogy nemlesz olyan jó képe mint annál a gépnél ahol bevolt kalibrálva, most én itt spec erre a Dell U2412M-re értem.
iPhone 16 Pro Max
-
old_artist
addikt
válasz Starlights #21826 üzenetére
Üdv!
Bár nem írtad, hogy mire is használnád és milyen méretben gondolkodsz, de ...
Dell U2312HM - pixelgaranciával és kalibrálással már kijön br.55e-ből. -
Predator2
addikt
szerintetek mennyit érhet?
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Starlights
csendes tag
Sziasztok,
érdekelne h milyen monitort ajánlanátok max 60.000 kategóriában.--== Starlights ==--
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz stranger28 #21823 üzenetére
gondolod?
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
execute93
őstag
Hellotok. KB. mi az ideális beállítása a fényerőnek és a kontrasztnak?
[ Szerkesztve ]
-
alibaba78
őstag
válasz Nyugdíjas #21816 üzenetére
Megneztem 1-2 (nem feltetlenul ismert) weboldal ertekeleset, es 10/9, 10/10-et kapott a hazro (persze inkabb ar/ertek mutato miatt). Mondjuk eleg szegenyesen lattak el csatlakozokkal (dual dvi only ), es hat glossy a kijelzo. Asszem itt el is vagta magat.
Nyugdíjas, Isual: Koszonom, hogy idot szantatok ram! Nem kockaztatok. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz alibaba78 #21814 üzenetére
Jók lehetnének,de nem igen vannak jó vélemények róluk, a DELL meg egy normális körülmények közt beszerezhető darab itthon. Bevált, kipróbált darab. Igazából csak attól függ az egész menynire szeretsz kockáztatni
-
alibaba78
őstag
válasz Nyugdíjas #21649 üzenetére
Elnezest a kesoi reakcioert, de nem nagyon voltam gepkozelben!
Akkor ebbe jol belenyultam. Igazsag szerint semmi extra, atlagos felhasznalasra lesz, de annyit olvastam mar a tn vs ips kulonbsegekrol, hogy mar csak a megfelelo megjelenito kivalasztasa van hatra. Kicsit sokallom a dell arat, de ha azt mondjatok, az a tuti, akkor nem vitatkozom.
-
veterán
-
Turbomann
tag
válasz jozsi252 #21793 üzenetére
Öcsém, a leírásodban iphone 4 -ed van akkor tudod éles kép sokkal szebb szinek és nagy szögü belátási képe fogad. TN volt nekem is igaz egy darab, de gyorsan eladtam, mert input lag olyan volt, hogy játszhatatlan. 2ms volt. Ez 8ms, de olyan érzés, mint ha sima cft lenne. Amúgy a pixel kicsit nagyobbak, de így is mérföldekkel jobb IPS=IPHONE 4 4S el.
-
-
execute93
őstag
Sziasztok. Fujitsu Siemens L19W-5 monitoromnak nem tudtok valami jó kis összeállítást? Mert kb elállítottam mindent, és a Reset sem segít, mert kb. tiszta homály lesz az egész kép. Fényerő:80, kontraszt: 70, red-green-blue színek mindegyik 100, és 9300K amire épp most bevan téve. Válaszotokat előre is köszönöm.. Fontos lenne!!!
-
veterán
TV-be jó a Samsung, de monitorba nem igazán tudott maradandót alkotni
Álmaim monitorja egy EIZO COLOREDGE CG275W Ez a bepéített kalibráló nagyon durva monitorrá teszi, illetve persze a panel, meg a többi dolog.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest