Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz Viper26 #12896 üzenetére
Ezt igazából biztos nem tudjuk megítélni ez alapján, mert ez egy screenshot, most pl. esetemben egy noti egyszerű TN panelján nézve... Ha lefényképezed is hasonló a helyzet, úgy lenne érdekes, ha esetleg egy másikkal együtt tudnád fényképezni.
[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Viper26
nagyúr
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
HRicky
tag
Megéri manapság 3D-s monitort venni?hosszabb távra kellene és nagy részben játékhoz
Miben jobb mint a sima?[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Könnyen lehet az is Ez sajnos a monitorok velejárója, a LED-eseké is, sőt...
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
medek3
aktív tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni 21-23 col környékén 35-40EFt a rá szánt összeg.
Hatalmas a kínálat és nem tudom merre induljak. -
harry
veterán
válasz tajati #12883 üzenetére
Nekem két ilyen kaliberű monitorom van, kalibrálás nélkül, szerintem semmi gond nincs ezzel alapvetően, így is szép képük van (kalibrálással gondolom ez javul, vagy realisztikusabb lesz, de szerintem, amíg nincs az embernek összehasonlítási alapja, vagy nincs olyan pl. grafikai munka, ami ezt igényelné, addig nem probléma).
Kábel: ezt passzolom, én azt mondanám, hogy mindegy, de nem vagyok biztos benne.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
tajati
aktív tag
Értem köszi akkor marad a régebbi választásom u2312hm.
De lenne 2 kérdésem. Az egyik az lenne ha nem kérek kalibrálást attól még élvezhető a képe játék meg full HD filmnél ? A másik meg hogy milyen hdm dvi kábelt kéne vennem (x360 miatt) mivel elég tág a határ. Van különbség köztük képátviteli minőségben vagy elég a sima aranyozott ?
Köszi üdv t.
-
Lazlee
csendes tag
van olyan monitor, amibe UTPt lehet csatlakoztatni? (mint mondjuk a Samsung SMART tvk)
-
BaLee
addikt
válasz schawo #12872 üzenetére
Én nemrég csomagoltam ki az új Dell2312HM-emet. Az itt olvasottak hatására vettem. Oázisból, pixelgari nélkül. Pont egy fél nappal csúsztam le az 53-as árról, már csak 56ért volt így berizikóztam, de nem pixelhibás.
Nagyon tetszik így elsőre, viszont egy nagyon zavaró dolgot vettem észre. Nagyon inhomogén a feketéje. Előző sima LCD-men látszott kicsit alul, felül de itt a bal alsó sarkától egy jó 6-7cm-es háromszög világosabb.
Az rendben, hogy plazmához szokott szemmel ezt kiszúrtam, de azt gondoltam a LED-es LCD-knél ez már nem probléma. Ezek szerint sajnos még igen.
Ettől eltekintve nagyon korrekt kis cucc, ráadásul a 20W körüli fogyasztása is vicc.
-
Viper26
nagyúr
Sok nekem ez a 75 kontraszt, de az is lehet, hogy a fényt kéne fullra levennem..
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
titán
válasz stranger28 #12874 üzenetére
Megértettem, egyszer élünk! "Tűz, balfaszok!"
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
Eredetileg 21-22"-os IPS monitort kerestem.
Most 3 monitor között filózok
1. Használtan a linkelt Dell U2211H
Előnyei, hogy relatíve olcsón megkapom és az eredeti méretelképzelésemnek megfelel.
Hátrányai, hogy használt (ugyebár), valamint a tesztek szerint a fényességeloszlása közel sem tökéletes (van ennek komoly jelentősége, észlelhető?)
2. Új Dell U2312HM
Előnye, hogy új
Hátrányai, hogy (pixelgaranciával) 21k-val többe kerül, és a minimális fényerő túl nagy számomra (mint az kicsit korábban olvasható volt)
3. Új Dell U2412M
Előnyei, hogy új és 16:10-es képarányú, és a fenti két monitor fényerővel kapcsolatos említett műszaki problémái nem jellemzőek rá
Hátrányai, hogy már tényleg batár nagy az eredeti elképzelésemhez viszonyítva, valamint, hogy (pixelgaranciával) átlépi a tervezett keretem felső korlátját.Segítsetek dönteni
Beszéljetek rá a 21,5"-osra, hogy nem lesz gondom a garancia hiányával (pl: "Ne aggódj, ezek a monitorok sokáig bírják"), és hogy nem zavaró az egyenetlen fényesség. Szeretek spórolni
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz orionpro #12862 üzenetére
Én például szeretem. 2-3 éve itthon, munkahelyen ilyen monitorom van. Nem romlott a szemem semmit, és nem is zavar egyáltalán. Na akor most én vagyok helikopter? Azért ilyen magabiztosan ne jelentsünk ki dolgokat, mert könnyen azt vonja le az egyszeri olvasó, hogy te tökéletes vagy, és amit te mondasz az ugy is van
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
-
Viper26
nagyúr
Megérkezett a 2312HM, képek hamrosan.
Beállításokban tudna valaki segíteni?iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Isual
veterán
válasz orionpro #12862 üzenetére
nézd, azért van, akinek nem gáz a 21.5" - FHD és nem olyan szép nagy pixelekről vált mint te, szóval nem kell itt ezt túllihegni... sőt szerintem van jópár U2711 tulaj, aki mégkisebb pixel pitch-csel él együtt boldogan a lényeg, hogy tudj róla, s esetleg szembesülj azért vele a való életben mielőtt megveszed
-
orionpro
tag
Kellemes meglepetések lesznek, pláne ha spórol és 23-ips kombót vesz.
Különben ez lesz: " Miért nem a 23ast vettem meg!!!"
A legjobb az lenne ha pár napig otthoni környezetben lehetne tesztelni, vagy legalább valami cimbinél megnézni előre a kiszemelt példányt.
De monitoron spórolni tilos! Ezt kell nézegetni évekig.Na közben te is megírtad.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz orionpro #12860 üzenetére
Szerintem meg mindenki tekintse meg a kinézett méret/felbontás kombót, mielőtt megveszi a monitort...és nem lesznek kellemes meglepetések
(#12859) harry: Én csak azt nem értem, de már kezdek hozzászokni, hogy az emberek miért mindig a monitoron spórolnak. Kinéznek egy VGA-t, VGA-s topicban mondják, hogy mindössze 15k-val többért 35-40%-kal jobbat kapsz, nehogy azt vedd, Deal. Proci, detto...stb A baj csak az, hogy itt ilyen objektív, százalékos, benchmarkos különbségekkel nem tudunk érvelni és így nem mindenkinek lesz nyilvánvaló az anyagi és a (kép)minőségbeli differencia össze nem vethetősége. No meg láttam már fél millió plusszos konfig-ot TN-monitorral az asztalis topicban... (nem a szakik által, hozzá kell tenni). Szóval, igen elgondolkodtató dolog ez, de persze ne mi mondjuk már meg, hogy ki mire költ többet, ill kevesebbet. Hogy gondoljuk mi azt, hogy egyeseket 5-10e ft-os pluszkiadásba akarjuk itt kergetni feleslegesen és teljesen etikátlanul...
[ Szerkesztve ]
-
orionpro
tag
A 21,5" -os monitorokat jobb ha elfelejtitek. Nekem volt, 2x örültem neki, amikor vettem és amikor eladtam. 22-es 16:10es után vettem, hisz az is 22". De nem! Natívban már annyira kicsik a betűk - pedig jó a szemem. Ha TN, ha IPS, 23" alatt ne vegyen senki fullhádét. Szerintem minden irányban max 5-7k plusszban kijön a 23as.
-
harry
veterán
Nos igen, a vga úgy látom ilyen 100k-s tétel, és mennyi idő alatt fog elavulni? Ezért mondjuk, hogy egy monitorra inkább érdemes költeni, kicsit időtállóbb... Igaz nem tudom, ehhez a géphez lesz-e, de ettől függetlenül igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz TheJoeker #12856 üzenetére
Ha ragaszkodsz a 21.5" - TN felálláshoz, akkor nem látom értelmét 38-40k-t adni ezért, egy BenQ GL2240/G2222HDL is tökéletesen megfelelhet erre, mostanság sokan jókat mondanak a BenQ-kra. ASUS-t TN-ben nem ajánlom.
Azért azt így off-ban hozzáteszem, hogy szvsz méltatlan a kiváló konfigodat egy ilyen, vagy ehhez hasonló kevésbé kiváló kijelzőre kötni (vagy épp fordítva ), de legyen, amit szeretnél![ Szerkesztve ]
-
Trevi
tag
válasz TheJoeker #12856 üzenetére
Én Asusokról sok rosszat hallottam tapasztalni még nem tapasztaltam mert nem vettem! Benq- se tapasztaltam hogy mennyit bír van e hangja ha bekapcsolód vagy hajlamos a pixel hibára Samsungot használtam egy Syncmaster 193p PVA panelos monitort ami rossz bennük pixelhibásak és meg hal benne a biztositék F.... ami egy 170.000ft os monitor volt anno. Én azé veszek olcsón mert tudom hogy szar lesz Benq-mondták elég sokan szerintem vedd azt Asusról minőségileg szerintem nem a legjobb beruházás.Amúgy volt olcsóbb samsungom is mind pixelhibásak lettek. LG ami egyszer se volt nekem pixelhibás és minőségi alkatrész!
-
TheJoeker
tag
Nos, átgondoltam a dolgokat, köszi a tanácsokat, de végül 2 monitor maradt.
ASUS VS228H és BENQ RL2240H
Nagyjából ugyanaz a 2, annyi talán, hogy a benQ olcsóbb és 5 helyett 2ms a válaszidő.E kettő közül melyiket ajánlanátok?
-
Mokele
csendes tag
Sziasztok,
Tippet szeretnék kérni:
24'-os, tv-tuneres monitort keresek, max 70 ezerig.Mi most a best buy ebben a kategóriában?
Köszi
Jobbára ártalmatlan
-
tajati
aktív tag
Hali!
Full hds monitor kellene 40k körül jó lenne ha lenne rajta egy hdmi vagy dp. És dvi.
Ébbe kene segítség köszi üdv t.
-
Fernet
senior tag
Üdv!
Monitor vásárlás előtt állok. A PH és több más fórum alapján a Dell U2312HN tűnik befutónak.
Csak pár kérdés:
1. Oázis Computert néztem ki, jó választás?
2. Minden bizonnyal kérem a prémium garanciát (+3e) mivel nem tudom személyesen átvenni/kipróbálni. A kalibrálást is érdemes kérni (+5e)? Vagy azért nem rossz alap értékeken sem a monitor?Bocs, különösebben nem értek a témához
-
petata
őstag
Jézusom, micsoda vita alakult ki
TheJoeker
Használt alternatíva...
Gondolom nem kell magyarázkodnom a ledes, HDMI-s dologgal kapcsolatban, harry már elég szépen kifejtette[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
Isual
veterán
Jól tudod... (a háttérben az nem madgie? )
Kis illusztráció harry hsz-ához:
21.5"-16:9 vs 22"-16:10 vs 23"-16:9[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz TheJoeker #12843 üzenetére
Nem olvastad, amit korábban írtam?
- HDMI neked teljesen felesleges (nyilván nem rossz ha van, de erre szűrve pl. a Dell monitorok kiesnek, lényegében indokolatlanul, mert ott a DVI is)
- Egyel nagyobb felbontás sem fog sokkal "szebb" képet produkálni. Nyilván valamival élesebb lesz, de sokkal többet számít a panel, ami akkor már legyen IPS. Egy 1680* IPS paneles monitor képe agyonüti egy fHD TN-es monitorét, sokkal szebbek a színei, jobbak a betekintési szögei.
- Méret: mondtam, a hely fizikai méreteit írd már le, nem minden a képátló, főleg, hogy most 16:10-es arányú monitorod van, 16:9-nél ugyanakkor képátló megint más szélességet/magasságot jelent, nem beszélve az adott monitor méreteiről (láb, magasság, káva, stb).
- egyáltalán nem lesz szebb színe attól, hogy leddel világítják meg.[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz FuRiONight #12841 üzenetére
Te nem érted a nézőpontunkat, így ezt sokáig el lehetne folytatni. Mi már sokszor leírtuk, hogy ha nem telik, akkor nem - de azt meg te nem vagy képes megérteni, hogy mi van, ha mégis telik rá? És mi erre próbálunk indulni, a végső döntést úgyis ő hozza.
"Ha nem lett volna pénzed, örültél volna annak is nem szádat húznád."
Na itt a probléma, hogy ez hülyeség. Hogy látnál már bele az én helyzetembe? Majd én eldöntöm, hogy adott helyzetben tudok-e / akarok-e rá áldozni, és szerencsére meg tudtam oldani. Itt is ez a helyzet: próbálunk rávilágítani a lehetőségekre, így hátha úgy dönt, hogy igen, tud még rá szánni - ezt értsd már meg. Aztán ha nem sikerül meggyőzni / többet szánni a témára, akkor marad az eredeti elképzelés.Ugyanez igaz felsőbb kategóriákban is, viszont ha pl. valaki 70k körül keres, akkor az eggyel olcsóbb kategória is jó választás lehet (56k körül). Nem azon van a hangsúly, hogy mindenképp drágábbat vegyen...
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz TheJoeker #12843 üzenetére
Nem így van. Nagyon. Na de leselkedjünk neki.
(Ilyen nincsen, hogy LED panel. Ezek is hagyományos TFT-LCD panellel szerelt monitorok, a LED a háttérvilágítás típusára utal. - elnéztem) S a színtere (gamut) igazából (IPS-nél legalábbis) épp, hogy valamivel szűkebb, mint a hagyományos CCFL-es IPS-eseknek. De ezt tapasztalatlan szem nem hinném, hogy észrevenné. A másik pont a HDMI kérdése. Felesleges ezen monitoroknál, ahogy harry is írta. Értem, hogy van szép aranyozott HDMI kábel, de nincs haszna és csak ezért erre szűrni monitort értelmetlen, képminőségben a DVI-vel is tökéletesen ugyanott jársz, s az U2212HM-hez adnak is ilyen kábelt. (Ha nagyon akarsz rajkodni, akkor sajnos venned kell egy aranyozott miniDP-DP kábelt és használhatod a 6970-esed miniDisplayport kimenetén a monitort).
Az általad linkelt monitorok az U2212HM-hez képest silány, de legalábbis középszerű jelzőt kaphatják meg tőlem és, ha belefér (1-2 hét múlva, mondjuk egyelőre még nem kapni U2212HM-et normálisabb áron, de valamikor csak lesz - Nyugdíjas, old_artist? ) akkor mindenképpen az U2212HM-et javasolnám, annyival jobb, igen!
Egyéb kérdések?[ Szerkesztve ]
-
TheJoeker
tag
Húúú, micsoda kis háború robbant ki
Megnéztem ezt a DELL U2212HM monitort is.
Ez is beleférne a keretbe, igaz csak 1-2 hét múlva.
Viszont jelenleg egy LG W2234S monitorom van, 22" 1680*1050 16:10es felbontás.
Mivel Ati 6970es VGA van a gépben úgy gondoltam, hogy itt az ideje egy új monitort venni ami tudja a FULL HD-t csak, hogy szebb legyen a kép.A mostani monitorral is megvagyok elégedve, de azért jó lenne az 1920*1080. No meg szeretnék egy HDMI csatlakozós monitort, ha már úgy is tudja a VGA, meg van is minőségi aranyozott HDMI kábel is itthon.
Képméretre a 22" a maximum.
És igazából annyira sokat nem is szeretnék költeni rá azért.... Bőven meglennék elégedve a Full HDval, HDMIvel, csak láttam, hogy a LED világításos paneleknek szebb a színe ezért néztem még azt is mellé, és így jutottam el ahhoz a 3 monitorhoz amit linkeltem korábban.De ha annyival jobb ez az IPS paneles DELL U2212HM akkor átgondolom.
Viszont jelenleg azok is nagyobb előrelépésnek számítanának amiket linkeltem a jelenlegi monitorhoz képest, bár javítsatok ki ha nem így van.Szóval?
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
na ezen a ponton, ha lehet, kérnék moderálást
-
-
harry
veterán
válasz FuRiONight #12836 üzenetére
Miből gondolod, hogy ez egy kőbe vésett keret? Ne te döntsd el, hogy neki befér-e. Olvas el, amit Isual kiemelt: ha nem ért hozzá, a keret nem biztos, hogy teljesen fix, jobbjára csak egy becslés. Most miért pont 40k?
Leírjuk a lehetőségeket, és ha sikerül meggyőzni, akkor jó, ha nem, hát nem. Szerintem egyáltalán nem irreális a különbség, de ezt is írtam.Ismét csak az én példámat mondom, anno én is 40k-t lőttem be, mert ennyibe került egy TN-es monitor, amiről jókat olvastam, de kereste alternatívákat, mert nem ismertem. És akkor mondták az IPS monitorokat, utánajártam, és úgy döntöttem, ok, legyen olyan.
Ha a te példádat követték volna, most egy TN-es monitorral szívnék hosszú éveken keresztül, köszi.[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz FuRiONight #12838 üzenetére
Én ezt mind értem. Azt nem, hogy ez Neked miért fáj?
A döntés a végén a fejtágítás után ígyis, úgyis az ővé... Úgylátom nem fogadtad meg a tanácsom és nem értetted meg harry fent idézett 3-4 mondatát. Abba minden benne van és akkor a Te kedvedért hozzáteszem, hogy mindezzel együtt, ha elfogadja, megérti a mi koncepciónkat és azt mondja, hogy sajnos így is megmarad az eredeti elképzelésénél, akkor ajánlunk neki valamilyen relatíve jó hírű TN-est (olcsóbban egyébként), de már legalább tisztában lesz a dolgokkal, árakkal, ár/érték arányokkal. Mert nyilvánvalóan most nincs, mégcsak a gyári specifikációkkal és azok hitelességi értékével sem. Így már boldog leszel? Ezt megengeded nekünk, hogy megkíséreljük végigcsinálni, (Hátha a végén karácsonyra összejön 45-50k egy IPS monitorra ) How about that?Ja és ezt írta: "Na meg 40 néhány ezer FTnál többet most sajnos nem tudok rá költeni...." Segítettem neked
ismét harry bölcs szavai: "Szerintem nagyobb baj lenne, ha nem mondanánk, és később jönne rá, hogy nem sokkal többért lett volna jobb választás is." Ezek fényében mi is a baj a hozzáállásunkkal?Én amondó vagyok, hogy ezen a ponton zárjuk le békésen a vitát és mégha szúrja is a szemed a történet, kövesd végig türelemmel és drukkolj, hogy végül igazságosak legyünk és a körülményekhez képest a lehető legjobb monitort vegye. S akkor már bizonyára nem lesznek köztünk elvi differenciák!
[ Szerkesztve ]
-
FuRiONight
őstag
Én nem kötözködök, ahogy látom gond van nálad az értő olvasással. Megmondta, hogy 40k tudna rá költeni, akkor miért kell drágábbat ajánlani? Ha több pénze lenne, biztos többet írt volna, mert neki is jobb lenne, ha egy szebb és jobb minőségű monitort tudna venni. Ennyire nehéz ezt felfogni?
-
Isual
veterán
válasz FuRiONight #12836 üzenetére
Mondta időközben, hogy 23" neki sok és Én pl az U2212HM-et ajánlottam megfontolásra, ami ~50k körül lesz kapható! Elmondanád, hogy miért kötöszködsz, amikor nem a te zsebedből húzzuk ezzel ki a pénzt? Komolyan nem értem... Ja és a hangsúly harry ezen mondatain van: "Ha nem ért hozzá az ember, miért gondolja, hogy adott összegből kapna az elvárásainak megfelelőt? Avagy fordítva, ha nem tudja, miért érdemes többet költeni, miért tenne? De ha lesz egy rálátása a dolgokra, lehet megfontolja." Te ezt olvasd el párszor, aludj rá egyet és holnap térj vissza pár értelmesebb gondolattal!
[ Szerkesztve ]
-
FuRiONight
őstag
Én elhiszem, hogy jobbat ajánlasz neki, de ha 40k keret, akkor nem értem, miért kell 56k-s monitort ajánlani, oké, h néhány ezrest még ki tud spórolni, nah de 16k-t? Akármennyire is jó, az már nem kevés plusz pénz.
Isual: látom a lényeget nem érted, a már leírtam olvasd el, ezért avatkozok bele. és nem nem teszem off-ba. Ez igenis ide tartozik. Amúgy meg mindig nem kaptam választ a kérdésemre..
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz FuRiONight #12833 üzenetére
te max 30-ból akarsz monitort venni... ő 40-ből, amilyen keretnél már elérhető közelségbe kerül egy jelentős minőségbeli javulás aránylag kevés plusz befektetésért... most miért is akarsz belevau a történetbe? és miért nem rakod off-ba?
na de mindegy, harry-től kaptál egy ennél szebb és összeszedettebb választ
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz FuRiONight #12833 üzenetére
Nem értek egyet.
Ha én valamit venni szeretnék, de nem értek hozzá, akkor leírom az elvárásaimat, és persze van egy elképzelésem, hogy mennyit költenék rá. De ha a hozzáértők azt mondják, hogy ez annyira nem fog működni, és érvekkel alátámasztva meggyőznek arról, hogy érdemes még tenni hozzá, akkor megoldom (nyilván bizonyos határon belül - pl. vagy nem veszek azonnal, vagy aprón nézelődök, stb). Ha nem ért hozzá az ember, miért gondolja, hogy adott összegből kapna az elvárásainak megfelelőt? Avagy fordítva, ha nem tudja, miért érdemes többet költeni, miért tenne? De ha lesz egy rálátása a dolgokra, lehet megfontolja.
Pl. én sem igazán voltam képben monitorokkal kapcsolatban 1-2 éve (mármint még ennyire sem - mert amúgy most sem mondanám), de meggyőztek róla, hogy érdemesebb lehet egy IPS monitorra költeni, és nem bántam meg.
Nyilván kellemetlen egyszerre kiadni egy nagyobb összeget, de hosszútávon, évek múlva azért valószínűleg pozitívan emlékszik majd vissza.Persze ha nagyon nincs rá lehetőség, akkor nem. Aki 30k körül keres, annak sem szoktak 60k-ért ajánlani monitort, de a 40-50k határ azért közeli, és szerintem érdemes legalább megemlíteni, hogy lássa a lehetőségeket. Szerintem nagyobb baj lenne, ha nem mondanánk, és később jönne rá, hogy nem sokkal többért lett volna jobb választás is.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz TheJoeker #12830 üzenetére
Inkább írd meg a hely fizikai méreteit, azért nem minden a képátló... (pl. egy dell magassága állítható, és a kávája is elég keskeny...). Max. szélesség, magasság, lehet beférne oda nagyobb is.
Pénz: hány évre tervezel monitort venni? Gondolom ~5 legalább, ilyen távlatban meg azért csak megérné még költeni rá. Ha most nem, akkor egy hónap múlva, vagy miért olyan sürgős?Isual - igaz, kösz.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Bizony, az első LG tftcentralos tesztjében eléggé érdekes eredmény született (pedig az "5ms"-os [gtg]), szóval maradjunk annyiban (és ezt harry-nek is mondom), hogy nagyjából semmire nem jó a gyári gtg érték, s amiről van hiteles teszt, arról tudunk nyilatkozni, így általánosságban nem lehet ezt állítani ~"ips panelesek válaszideje kb. 8ms, ami amúgy egy TN-es 2ms-es idejét hozza a gyakorlatban nagyjából", ez az ideális eset lenne (U22/2311H, U2312HM, U2412M, PA231W). Vannak még 5-6ms-os IPS-ek is, amelyek hol rosszabbul teljesítenek a PixPerAn tesztben pl egy 8ms-os U2312HM-nél, hol jobban (U2410, ZR24W), szóval itt sem szentírás a dolog. Ahogy természetesen a 2ms-os TN-es monitoroknál sem (lásd BenQ XL2410T). Válaszidő terén vannak aggályaim a többi LG-vel kapcs is, márha a 231P teljesítményét hozzák.
(#12830) TheJoeker : Én várnék az U2212HM-re és addig valahonnan csak pakolgatnék (kölcsönkérnék) pár ezrest a történetre!
(#12825) FuRiONight : ez ám az adekvát válasz a kérdésemre...
[ Szerkesztve ]
-
-
BiP
nagyúr
-
harry
veterán
válasz TheJoeker #12826 üzenetére
- 40k környékén már érdemes megfontolni, hogy +10-et hozzátegyél, valahol itt kezdődnek az IPS panellal szerelt monitorok, amelyek sokkal szebb képet adnak (sokkal jobb színek, betekintési szögek, nem torzul a kép, ahogy mozogsz a monitor előtt / más szögből nézed).
- játék és filmet esetén ez főleg elég fontos
- egy monitor úgyis sok éves beruházás, szóval megérheti kiadni rá többet / gyűjteni még hozzá
- ips panelesek válaszideje kb. 8ms, ami amúgy egy TN-es 2ms-es idejét hozza a gyakorlatban nagyjából... szóval bőven jó játékra.
- hdmi: teljesen felesleges, ugyanazt a digitális képet kapod, mint DVI csatin (+hangot vinne át, amit ugye nem kell, meg 1-2 előnye lenne, de az meg csak profi monitoroknál jön elő).
- led: a háttérvilágítás módja, igazából nem biztos, hogy előny, de manapság úgyis javarészt ilyen van.
- kontraszt: amit néztél, az ugye a dinamikus, tipikus marketing bullshit, kb. semmit nem számít, de legalább egy szép nagy szám. Statikus kontraszt lenne érdekes, az megint olyan, hogy kb. mindnél ugyanaz (1000:1 talán).Konkrét típusnak pl. 23"ban Dell U2312hm 56k, vagy a kisebbik testvére, vagy LG-nél vannak még IPS monitorok, de itt típust nem tudok, majd a többiek írnak.
-
TheJoeker
tag
válasz TheJoeker #12826 üzenetére
Nem tudom már szerkeszteni, van még egy monitor amit nézegettem:
SAMSUNG S22A350H
Ennek annyi előnye van a többivel szemben, hogy a válaszideje 2ms nem pedig 5ms.Játékok miatt nézegetem, számít ez valamennyit? leginkább FPS játékban.
-
TheJoeker
tag
Hello!
1920*1080-as felbontású 21'5 colos monitort szeretnék venni, olyan 40ezer FT környékén, ami feltétel, hogy legyen HDMI csatlakozója, és a LED panel is előny.
Eddig 2 monitort találtam:
Úgy látom az Asusnak jobb a dinamikus kontraszt aránya 50 millió, míg a Benqnak 12 millió az egyhez.Én az Asust választanám.
Ti melyiket javasolnátok?
Leginkább BF3, SC2 hez, illetve filmnézésre kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz FuRiONight #12821 üzenetére
na és ezt te hol írtad le a kérésedben?
-
balu077
tag
válasz FuRiONight #12821 üzenetére
A munkatársam most vett egy ilyet. Nem panaszkodott rá!
-
Isual
veterán
válasz FuRiONight #12819 üzenetére
olvass vissza kettőt!
-
FuRiONight
őstag
Hali
Monitort szeretnék venni játékra! Jelenleg tv-n vagyok, de nagyon érzem, hogy nem tesz jót a szememnek. A lényeg: szép képe legyen és gyors válaszidejű (5ms max)
19" 21" és 22" érdekel, maximum 30e ft-ot tudnék rá költeni!
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Trevi
tag
hát kinézet alapján jött be meg LG-röl csak is jó tapasztalataim vannak! Ami érdekel 22" full hd (1920X1080P) és DVI ezek mind megtalálható amit küldtem linken! 34000ft a max keret és ezt találtam ennyiért! Szerinted gázos? Amúgy az zavar benne hogy külső tápos
Amúgy használatra csak is játékra COD mw2 meg MW3 ra filmnézésre! másra nem telik igény![ Szerkesztve ]
-
Trevi
tag
Valaki nem tud erről a monitorról több infót mondani mert jövőhéten megszeretném venni de nem tudom hogy most jó vagy nem jó nekem tetszik sehol nem találtam róla infót csak a áruháznál a paramétereit! Játszásra használnám legfőképp!
LG E2251T-BN -
Isual
veterán
válasz suni100 #12811 üzenetére
Szerintem legegyszerűbb első lépésnek, hogy megnézed őket egymás mellett (Bp-en 2 helyen ezt biztosan megteheted: Itt és itt). Majd meglátod, hogy mivel szembesülsz, milyen minőséggel, bőrtónussal, mindenképpen vigyél magaddal sokat a képeid közül és szerintem jelentős lépést teszel majd a végső döntésed felé.
100k alatt mindenképpen az U2412M az ajánlott hobbigrafikára, s ha valaki nem elégedne meg azzal, s hajlandó kicsit többet áldozni, akkor az U2410, ami legelőször szóba jön.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
suni100
csendes tag
Értem
Őszintén szólva nem tudom mennyre lenne fontos, eddig egyetlen leadott munkánál sem kifogásolták a színek miniőségét, de részemről egyáltalán nem vagyok megelégedve a jelenlegivel (Samsung SyncMaster 931c), általában mindig az emberi bőrszínnel vannak problémáim... Ez most sRGB-ben megy, de szerintem messze nem tudja rendesen a teljes sRGB-t. Nyilván nem szeretném, hogy a csere után csalódás legyen az új ezért szeretnék minél jobb színhűséget, de sajnos az anyag kereteim is végesek, és jelenleg nem a fotózás a fő profilom és nem tudom a jövőben ez milyen irányba fog mozdulni.
Igazából még a 23"-as méretre is vevő lennék ha ott lenne az U2412M-nél picit jobb de hasonló áron.
-
Isual
veterán
válasz suni100 #12809 üzenetére
23"-es wide gamutos IPS-ről én nem tudok (pedig tudnék róla, ha lenne ). Egyéb tekintetben van hasonló tudású, sőt, csak nem ilyen áron. Az U2410 az belépőszint az ilyen WCG-os, precíz monitorok világába. Az U2412M meg úgy amblokk az IPS monitorok világába (term. 24"-es). Adobe RGB mennyire (lehet) fontos? Milyen preferenciák vannak a fejedben? Szóval mik az impulzusok, na!
-
-
Isual
veterán
válasz suni100 #12807 üzenetére
Nagyjából reális a különbség. A kérdés, hogy mennyire precíz monitor kell, milyen komoly ez a fotófeldolgozás, tudod-e hasznosítani a WCG-ot (vag yméginkább az Adobe RGB-t)? Ha igen, akkor ajánlottabb lehet az U2410 a munka szempontjából. Hobbigrafikára szvsz az U2412M is tökéletes, jól kalibrálható, egyedül annyi csak, hogy az sRGB határain belül ragadsz (meg persze a nyilvánvaló különbségek a két monitor között úgy, mint kártyaolvasó, bemeneti lehetőségek, 12 bites LUT és belső színszámítás...stb). Ezek tükrében hová húz a szíved?
Ezt a tesztet talán még a figyelmedbe ajánlanám. Nem a kedvencem, de az "Értékelés"-e nagyjából azért jó. Igazából többnyire ez is a lényeg.
"gyakorlatban is van ekkora különbség hogy az egyik majdnem kétszer annyi mint a másik" Gyakorlatban term nincs ilyen különbség, hogy az egyik kétszerannyi, mint a másik De nem véletlenül majd kétszer annyi, az tény.
[ Szerkesztve ]
-
suni100
csendes tag
Sziasztok!
Mint itt sokan mások én is monitor csere előtt állok és a segítségetek kéne.
Amire a monitor használva lesz, az fotó feldolgozás, emiatt fontos a jó színhűség, továbbá HD film nézés, hétköznapi felhasználás és nagyon ritkán játék(ez nem szempont). Amit szeretnék az 24-es méret és kb 100e forintom van rá.
Olvastam hogy itt nagyon sokan ajánlják a Dell monitorokat ezért elsősorban azokat néztem. Ami nagyon tetszik az a DELL ULTRASHARP U2410 de ennek az ára már eléggé túl lő azon amit költeni szeretnék rá. A másik ami szintén szimpatikus a DELL ULTRASHARP U2412M ennek az ára már sokkal barátibb, viszont nem tudom hogy jó vétel-e. Kb 65e Ft a különbség a kettő között, vajon a gyakorlatban is van ekkora különbség hogy az egyik majdnem kétszer annyi mint a másik? Sajnos a panelekhez nem értek, de valóban ekkora a különbség az e-IPS és H-IPS között?
Illetve ha tudtok mást is ajánlani azt megköszönném.Üdv.
-
petata
őstag
válasz 360xbox360 #12805 üzenetére
Az is jó.
-
petata
őstag
válasz 360xbox360 #12803 üzenetére
-
360xbox360
tag
Milyen monitort ajánlanátok?
Szempontok:
-22"
-játékra
-max 35kKöszönöm előre is.
-
BiP
nagyúr
(#12799) harry + dété (#12794):
Én is így vagyok vele. Még a 3D kedvéért (pedig az én fantáziámat is izgatja) sem mondanék le a normális panelről.
Most hasonló problémába ütköztem, csak tévé vásárlásnál. Mostanában szeretném megvenni életem első lcd tévéjét, és mivel most már a 3D is elérhető árban van, belevettem a képletbe. Aztán le is beszéltem róla magam. Mert bár egyre több film jön 3D-ben, meg ugye ott vannak a játékok is, de mégsem az igazi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG 34UM88C-P UW-QHD 21-9 GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32CG554EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LC34J791WTRXEN ) 34" THUNDERBOLT WQHD ÍVELT MONITOR! AKCIÓ+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest