Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stitch
őstag
válasz Stitch #81715 üzenetére
Köszi a válaszokat. Egér nem hiszem, hogy befért volna, de bogaraknak tényleg szimpatikus lehet majd, úgyhogy nekiestem biztos, ami biztos. Mondjuk csak parketta fugázó volt kéznél. Sokkal rosszabb talán nem lett kinézetre, meg próbáltam több irányból telenyomni.
-
nagyúr
-
FerNandor
őstag
TeeJay, az Optimumot mennyire kell szétszedni, hogy a mókuskereket ki tudjam szerelni/hogy tudom kiszerelni?
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
titán
válasz Héraklész #81765 üzenetére
Nem az volt a kérés, hogy japánban készüljön. Egyébként a minőségellenőrzésről szerintem kár előítéleteket felállítani. Bútorgyárat is tudok, ahol a magyar és szlovák gyárban jobb minőséget gyártanak, mint a német anyacégnél és persze made in germany cimke van az összesen. Vagy akkor a győri audiban készülő motorok nem tudják azt a minőséget, amit a német gyárak? Csak mert a győri audi a világ legnagyobb motorgyára.
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz nggabi #81773 üzenetére
Nekem is lassan be kell kapcsolni a klímát, mert 26 fok van a szobába és ide is sűt a nap...
Eléggé erős a nap ereje, de ez ilyen◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BBéci
legenda
válasz DroiDMester #81778 üzenetére
Rendben, de nem az volt a kérdés.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ricsik
őstag
válasz TeeJay #81748 üzenetére
Úgy fest nem fér bele a keretbe csak kínai gép, amiket ajánlottatok sajnos nem.
Csak fűtésre lehetőleg legolcsóbb villanyszámlával, 3.5 kW.
Gree Comfort Pro
Gree Amber Royal
Midea valamelyik
Esetleg más.
nagyon max 350e.
Tanácstalan vagyokKérlek adjatok tanácsot melyik legyen.
-
marcusa
addikt
-
nagyúr
majd próbáld ki inkább ilyen 0, -1.fokban és ne csak pár órát, hanem mondjuk 2-3.napot. meglátod hogy 2-3.óránként le fog állni és 20-30.percig megy majd a leolvasztás addig bent meg frankó hideg lesz, meg közben 6-700W al pörgeti a villanyórát!
Nem azt mondtam hogy nem lehet velük fűteni, mert én is az elmúlt 2 télen az 1.ik szobában teljesen csak a Daikin Sensira-val fűtöttem a másikban meg rásegítettem a konvektornak!
Lehet vele fűteni de ha kint olyan az idő le fog állni 2-3.óránként amíg leolvaszt! és ez 20-30.perc, és ha nem 25.fokot csinálsz csak 20-21.et akkor ez a 30.perc is sok lesz fűtés nélkül!
-
nggabi
félisten
nem hegy, csak vadnyugat az előbb hűtésben ment fél órát a sanytol után, deszt vízzel (malac hiányában) leöblítettem így némileg hidegebb lett a lakásban fogyasztás lement 600W-ra, elérte a szoba a beállított 26 fokot, utána le is kapcsolt. teccik
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
BBéci
legenda
válasz nggabi #81773 üzenetére
Hideg vidéken laksz? Nálunk 24 fok van a lakásban, (kint 22) megvadulnék, ha ehhez még hozzájönne némi 54 fokos levegő.
Majd szombaton lesz próbafűtés, de nem a klímákkal, hanem a gázkazánnal.Klímákkal kapcsolatban hoztam fel példának az élelmiszert, amit pjen fórumtárs képtelen megemészteni. Sajnos a lényeg felett elsiklott.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nggabi
félisten
A topik új címe:
Milyen téliszalámit a lakásba?
megy a fűtés, 54 fokos levegőt tol. örülünk Vincent? induláskor 1300W körül volt a fogyasztás, most 800-900W körül.
"szenyor dzsíííí"
-
BBéci
legenda
válasz Héraklész #81768 üzenetére
Honnan tudod, hogy nem ugyanolyan a minőségellenőrzés? Melyik gyárban végeztél vizsgálatot?
Hazánkban a Samsung gyár tele van koreai mérnökökkel, az IBIDEN DPF gyár japánokkal, a Lenovo gyár kínaiakkal és még sorolhatnám. Pontosan azért, hogy a minőség a világ minden pontján egyforma legyen. Ha a magyar gyártmányú Mercedes nem lenne pontosan megegyező a németországival nem fejlesztenének keskeméten, hanem bezárnának.
Szerinted az összes kínai illetőségű klímaberendezés Kínában készül?#81771pjen
Igen, téliszalámit veszünk, aminek a hústartalma háromszor annyi, mnt a parizernek.
De ezt te soha nem fogod megérteni, az biztos.[ Szerkesztve ]
-
nggabi
félisten
válasz MaxxDamage #81736 üzenetére
a pu hab ha olyan be tudja nyomni a vízcsövet ahogy tágul. attól még büdösödhet is a klíma inkább óccó fehér szilóval kéne kinyomni a lyukat, és nagyon helyesen tömködni, mint a képen is van.
kész az őszi takarítás.bár nem ajánlotta a szerelő, de hefteltem a kondenzvíz csőre egy dróthálót. egér ellen meg van macskám remélem ma a fűtést is ki tudom próbálni, 24 foknál még nyeta...
ja max venti fordulaton 21W a fogyasztás, silent 9W. Kikapcsolva idle csak wifvel 0,5W. üdv panasonic japan
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
-
BBéci
legenda
válasz DroiDMester #81741 üzenetére
A kérdésben ez áll: "ami hűt és fűt"! Nem ezt kérdezte, hogy meglyek a fűtésre optimalizáltak.
Mivel a Mitsubishi HR35 hűt és fűt, Nagya21 válasza helytálló.
Tavaly télen a leghidegebb éjjeleken, csak a hecc kedvéért kipróbáltam a HR35 fűtési képességét, ontotta a meleget. Jó, nem volt -10 alatt a kinti hőmérséklet, csak -8-9 közötti.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Máté94 #81737 üzenetére
Egyetértek. Ha féláron adnák, megérteném, hogy azt választják.
Ez olyan, mint amikor valaki annyiért vesz parizert, amennyiért téliszalámit is kapna. Előbbi hústartalma 51%, utóbbié 140-150%. Érthetetlen.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
turho
addikt
válasz TeeJay #81746 üzenetére
Na de ez azt jelenti, hogy xar minőségű mai szemmel, illetve rossz ár-érték arányú? Sokkal többet eszik hűtésnél egy kapilláris elvű gép? Gondolom a 10 éves on/off cuccoktól azért jelentősen jobb....Az EEV-ről most olvasom először, biztosan ügyes dolog.
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz La Magra #81698 üzenetére
Polar Optimumban van tálcafűtés így az fűtésre jobban ajánlott
Fisher-hez meg a teljes értékű TCL távirányító jár így ott nem csak wifi-ben lehet a huzatmentes hűtést bekapcsolni.Ha hűteni vennéd akkor bármelyik jó, mindkettőt teszteltem már
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
Mit vársz egy 3,2-es Bora-tól amikor kő egyszerű kapilláris csöves gép?
Hűtésre való, fogyaszt amennyit fogyaszt, cserébe olcsó volt.Ha wattokat akarsz spórolni akkor Daikin és Mitsu gép ott is közép szint vagy felfelé na azok nagyon hatékonyak lesznek már
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
AURATSU klíma....
Napokban voltunk Balatonnál pár napig. Évek óta ugyan abban a szállodában szállunk meg ha oda megyünk. Nem nagy szálloda, 35 erkélyes szoba (20-22 nm) és 9 apartman jellegű, nagyobb alapterületűek picit mint a szobák (28-30 nm)
Sinclair klímák mennek sok éve már, és szerintem viszonylag halkan is, bár némelyiknél vagy a beltéri vagy kültéri kicsit hangosabb de elmegy még.
Most láttam, amikor oda értnk a szállodába, hogy az apartmanokban a Sinclair klímák le lettek cserélve Auratsu klímákra (3,5 kW). Mi is egy apartmanban voltunk most és nagyon bosszantott, hogy ez a japános nevű Midea cucc zavaróan hangos volt. (vagy én vagyok igényes és megszoktam az itthoni LG csendességét) Kültéri (mind a 9 apartmannál) ütemesen búgott, a becsukott ablakon át is hallhatóan, a beltéri meg olyan hangot adott ki mintha szúnyog lenne benne, de sokkal hangosabban zizegett. Éjjel nem is tudtuk használni, le kellett kapcsolni. Kint meg 35 fok volt.
Megkérdeztem a szomszéd apartmanban lakókat is, hogy náluk is ilyen hangos a klíma vagy csak én fogtam ki egy rosszat? Sajnos mindegyik ilyen volt. Jeleztük a Recepciónál, tudnak róla mert amióta ezek vannak ez a zajos hiba fennáll, klímás cég nem csinál semmit mert szerintük ezek ilyenek. Ilyenkor van az olcsó húsnak ....A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
TeeJay
félisten
válasz Mikulásbá #81739 üzenetére
Polar Ultimate 28kg kültéri 0,8kg R32, fűteni biztos tud majd
Fisher Nordic vagy Midea Oasis, az is tud fűteniJapánból 300-ért fűtős gépet hát nem igen kapsz majd
Abból jó ha kijön a Sensira vagy inkább FTXC35 vagy Mitsu HR35 de ezek alap fűtésre jók inkábbMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Z.É.T. #81742 üzenetére
Simán. Olvasd el mindnek a spec pdf-et és láthatod hogy capillary vagy electronic expansion valve-t írnak.
Az idei gépeknél van pici kavarás de a 3,5kW szinte mind elektronikus úgy emlékszem kivéve a Pulse mert az belépő szintű masinaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Z.É.T.
őstag
Szakik!
Létezik, hogy a Gree Comfort X 2.7kW-os elektronikus (EEV), míg a Smart One és Airy 2.7-es kapilláris csöves? -
nagyúr
-
MaxxDamage
félisten
Nekem azt "befújták"
Amúgy meg nem látszik.
Sarokban sikerült kihozni, benti fal sík egyezhet az erkély fal sikkal.[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
zaqrack
csendes tag
Működésben nem okoz gondot, de ha van kert, akkor SOS tömítsd be, nálunk pont ilyen őszbe forduló időszakban bemászott a résen egy egér és beköltözött a beltéribe, kettőbe is. Simán felment az emeletre is a kondenzcsövön kapaszkodva.
Nem volt mókás a tisztítás.
Ha egy ötforintosnál kisebb a lyuk, akkor nem szóltam, ott nem fér be.[ Szerkesztve ]
-
lala666
őstag
válasz South Velen #81730 üzenetére
Jól írod, így van.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
South Velen
addikt
válasz DroiDMester #81728 üzenetére
Az AUX saját maga fejleszt és gyárt, nem?
-
nagyúr
-
-
nagyúr
AUX klímával van-e itt valakinek tapasztalata? Ha jól látom kínai, de annyira gagyi lenne, hogy vállalhatatlan? Amiket nézek jellemzőket, nem is olyan rosszak.
(akiket megbíznék szerelőket, főleg ezeket szerelik, szerintem szerződve vannak)[ Szerkesztve ]
-
turho
addikt
válasz DroiDMester #81722 üzenetére
A Syen mókuskerék eszerint a legalsó fokozaton (talán ebben 4 sebesség van összesen) 24W körül produkál. Majd próbálok hosszabban is mérni, azt sem tudom, a Syennek van-e ilyen monitorozó programja...szimpatikus a Polar is, ha most lenne 2021, jobban átnézném a kínálatot. Bár nem bántom, amúgy nincs panaszom.
[ Szerkesztve ]
-
turho
addikt
Ok, akkor nem parázok rá. 3 éves, nem is tájékozódtam akkor még elég mélyen. De csendes, és jó (eddig), 3 szezonon túl vagyunk. Fűtésként is szokott menni pár napot, a távhő miatt.
(Amúgy én is konnektoros fogymérővel tdtam mérni. Nem tudom, a 6.2 W standby érték miért olyan nagy. Nem hiszem, hogy a wifi miatt. Mondjuk szezonon kívül áramtalanítani szoktam.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Linkeltem már korábban, nálam a Polar ULTIMATE 3,5.es 73W ig tudott lemenni.
igaz ez este 10.kor volt már, mikor kint csak 28.fok volt, de napközben mikor 35.fok körül volt kint, akkor 110.körül evett!
Ha csak a venti megy a beltériben(mikor leáll a kompi meg a venti a kültériben) akkor 10-12.W-al el van! -
MaxxDamage
félisten
Nekem a 200+ az nem teljesen defaulton van.
Lenne még Eco mód meg mellette mute mód és úgy lehet az alá menne bőven a fogyasztás.
Nem néztem, de nem is lényeges.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Stitch
őstag
Lehet belőle probléma, ha a csöveknek fúrt lyuk tömítése nem teljes? A villany vezeték és a kondenzvíz kivezető cső viszonylag könnyen mozgatható, csak a felső részen van ilyen gyurma állagú szürke cucc. Ha tömíteni kéne az egészet milyen anyagot ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
Tisztel polárosok!
Akinek idáig túlhűtött a kímája, azoknak jelentem, 24,5 cfok beállításnál már kb 6órája dolgoztatom és tartja a 24 fokot
Igen igen ki is kapcsol.
Ha túl lenne méretezve akkor kinti 19c fokban szintén nem kellene kikapcsolnia nem?
Most miért tudja tartani a hőmérsékletet?Hozzáértő szakiktól kérnék erre magyarázatot.
Köszönöm!
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
Sisco2
tag
Mitsubishi LN35 low power consumption
AP35VG consumption
Daikin FTXM20NAz AP helyett már AY van a piacon de kb ua.
-
turho
addikt
válasz DroiDMester #81706 üzenetére
Próbáltam ügyeskedéssel kicsalni belőle a legkisebb fogyasztási fokozatot...ezek szerint az nálam 155 Watt.... bár most nem találom, melyik fajta gép tudja az ultracsendet+80W minimumot.....
[ Szerkesztve ]
-
Arnee01
csendes tag
válasz FerNandor #81689 üzenetére
Hűű, ez szuper összefoglaló, hálás köszönet!
Kép alapján távirányítója pont egyszerűbbnek tűnik, mint Optimumé, de egyébként Opti távirányítóján is van Anti Mildew gomb, nem csak app-ból lehet.
Ez a NetHome Plus alkalmazás, amivel Zenit működik, jól látom, hogy nem integrálható Google Home-ba? Próbálkoztál ilyesmivel?
-
isti732712
aktív tag
Volt már asszem, de végül érdemben erre választ nem kaptam, ez a funkció mire való?
Igaz nekem az app ban nem is látszik csak a távirányítón (ez is érdekes) de ott viszont ezt lehet állítani,de mire jó ez? Köszi mindenkinek!!Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
Egy kis segítség kérés!!
Mivel a polar klímák nagy része tcl paneles, így tudnátok nekem adni egy linket ahol alkatrészeket, mint pl termistort, belső hőérzékelőt lehet venni?
ali express is jó, az SDItől a Fresh ig mindbe ugyanaz a termistor van, kivéve már a zenitet mert az midea.Köszi mindenkinek.
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
nagyúr
a mostani 18-19.fokos időben már nemtudod értelmesen letesztelni!
olyankor kell nézni mikor kint is van legalább 28-30.-fok, és mondjuk te beállítasz neki 22.fokot és nem tekergeted hanem megvárod még magától eléri az adott helyiségen ezt az értéket majd magától leszabályoz, na olyankor kell nézni egy minimum fogyasztást, ha te tekergeted mindenfelé meg kint is viszonylag hideg van az pontatlan mérés lesz!
-
turho
addikt
Szakik, elemzést kérek.
3. éves Syen Bora inverteres klíma, SOH-13BO, 3.2 kW hűtés.
Félórás ciklust futtattam,.fogyasztásmérővel.
25 fokos szobában játszottam fel-le 1-1 fokokat.
A Standby fogyasztás 6.1W, ezt sokallom...
27W a legkisebb beltéri venti fordulatnál, induláskor.
Azután 42, 100, 155, 220, 278 W-ig ment fel. Utána szépen lemenő tendencia. De a legjobb amit elértem, percekig konstans 155 Watt. Ekkor már ment egy fél órája, talán ez egy rém ideális egyensúlyi állapot (manuálisan a legkisebb beltéri venti fordulaton volt).
De jellemzően a ciklusaiban 202-270 Watt közti átlagokkal dolgozott, ha pl kértem -1, esetleg -2 fokot.
Mennyire gáz szerintetek ez a számsor?
(Tehát úgy tűnik, ha a csillagok együtt állnak, akkor egy 155 W energiaminimumot tud egy darabig tartani, de ennél lentebb semmilyen körülmények között nem megy, hanem kikapcsolja a kompresszort, leugrik 42 Wattra amíg megy a kültéri venti is, majd lesz 27W minimum, ami csak a beltéri ventije legkisebb fokozaton).Mindezt azért csináltam, és kérdezem, mert a napokban olvastam itt 80W fogyasztásig visszaszabályozni képes klímáról is.
Tudom hogy az enyém nem csúcsmodell, plusz 3 éves (4 éves modell), de tényleg érdekelne, hogy ez egy viszonylag jó teljesítmény és működés, vagy elavult?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Lorden
senior tag
válasz #41553344 #81699 üzenetére
Akkor ha van lehetőséged tölts el pár napot pl egy mdv vagy whirpool, fapad polar társaságában télen, amikor kint van +5 -2 között és szitál is valami non-stop.
Olvass mellettük, nézz egy filmet, pihenj.
Aztán megint pár napot egy oasis/perfera/ay hármas egyikével is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen széket vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Anime filmek és sorozatok
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- Akvárium tisztító berendezés új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest