Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jolida
tag
-
pjen
félisten
válasz karasz_att #83497 üzenetére
Semmi, igaz 2,5 kW os, de10 éves.
-
TeeJay
félisten
válasz nggabi #83488 üzenetére
Több Panasonic gépet hallottam kerregő kültérivel
Ha tuti halk fűtést akartok akkor nincs mese Daikin Perfera
Olyan masszív és jól összerakott, kár hogy nem fotóztam le a tálcát az alján de majd megyek úgyis mosni mind a 4-et jövőre és pótolom.
Maxon tolva 3 fokban is alig volt hangja nemhogy rezgés. Tálca alján látszott mekkora kör van hagyva a kompresszornak és milyen masszív rögzítést kaphatott plusz amiatt gyanítom komoly hangszigetelés is bele fért akkora doboz az egész
Azt már meg sem említem hogy ebben tuti Daikin swing kompresszor van nem az egyszerű kínai verzióA Comfora sem rossz de ez mindent visz
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Ráti
tag
Sziasztok!
Kb egy hónapja rakattunk fel kettő Panasonic KIT-BZ25-ZKE klímát. A problémám az, hogy próbálunk vele fűteni ebben az átmeneti időszakban de olyan zajos a kültéri egység, hogy felébredünk rá. Amikor felpörög a kültéri akkor olyan mintha berezonálnának a falak és ha elér egy adott frekvenciát akkor meg búg - olyan mintha egy házzal odébb fúrnának morajlik tőle a szoba. A beltérivel van egy kis probléma mert ahogy kinti egység felpörög elkezd a műanyag zörögni - ezt úgy tudtam megoldani, hogy nem csukom le teljesen a fedelet, viszont ahhoz meg sokba került, hogy ne szúrja a szememet.
Hívtam a szerelőt aki felrakta, szerinte ez teljesen normális. Van kettő régebbi klímám is a ugyanerre a falra szerelve de azoknak zéró zaja van. Ebből CS-E15LKE-3. Nem mai darab de nulla zajjal működik ha fűt ha hűt.
Volt már valakinek ilyen tapasztalata? Mit lehet ezzel kezdeni?
-
pjen
félisten
válasz Kolondrum #83483 üzenetére
A klímás fűtés H tarifa nélkül nem olcsóbb mint a gáz egy modern kondenzációs kazánnal. Főleg mert mindenhová nem lehet klímát tenni. WC, fürdő legtöbbször kell valamilyen kiegészítő fűtés.
83484: nem jelent plusszt. Pont az a lényege, hogy ne fagyjon fel a tálcában a jég, mert eltörik a venti lapát.[ Szerkesztve ]
-
mbrecska
újonc
Konzol klíma le a földre szerintem jobb lenne. Lent a hideg és azt szívná, a meleg meg majd felszáll.
-
Ha veszek egy 80W-os csepptálca fűtést és részben a tálcára részben a kompresszor köré telepítem, az mennyire befolyásolja a leolvasztást vagy a hatásfokot? Jelent ez nekem többet mint, hogy nem fagy bele a víz és meleg olajjal indul?
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
válasz TeeJay #83430 üzenetére
Olvasgatva nem csak itt, az jön le, h megvezethetőek az emberek. Ami miatt szívni fognak később is. Mert ugye adott az SCOP, abba tette a pénzét. Én itt aggodok h sokat eszik (gázhoz képest nálam igaz ~ ), de rá kell jönnöm, h amúgy nem ha másokat nézek.
[ Szerkesztve ]
-
crocy
tag
es tudtok olyan magyar nyelvü roman oldalt, ahol ugyanugy lehetne rendelni haza gree klimat is, mint daikint es mitsubt?
mert ha ott is lenne ilyen -100khuf diff azert elgondolkodnek ezen a (szürke?) import behozatalon en is.
bar ha annyiert kapok kint daikint mint itthon gree-t lehet nem is kell gondolkodni.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz karasz_att #83480 üzenetére
De ennek mi ertelme? Hideg lent van, meleg meg fent. Ha a meleget fentre fujja, akkor nagyreszt magan at cirkulaltatja a meleg levegot. Ezzel az erovel egy kukaszsakot is rahuzhatnal barmilyen klimara es ugyanat fogjak produkalni.
[ Szerkesztve ]
-
karasz_att
csendes újonc
Köszi!
Két gép van most amire gondoltam, nordic etherea - ez elvileg tud kvazi vízszintesen fujni.
A másik a perfera, ezt nem tudom mennyire tud varázsolni vízszintesVan még egy tartalék hely, ajtó felett - ott csak az etherea jöhetne szóba, ráadásul a falban futó villanycsovezes nem tudom hol vezet
A cél halk fűtés kiváltás - kb 350-400 m3/h legforgatas 27 dB alatt
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz karasz_att #83465 üzenetére
Tud, de vedd figyelembe, nem túl meredek szögben képes erre, ráadásul a légszállítást is korlátozhatja a szűkebb, felfelé vezetett keresztmetszet. Egy kanapé mögül korlátozott lehet a siker.
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
őstag
Ezek a 30-40%-os alkatrészkereskedelmi ún. kedvezménykártyák bizonyítják a piactorzító túlárazást. Ráadásul ezt minden vállalkozás kb. alanyi jogon kapja meg. Vagy legalábbis eddig így volt. A vicc az egészben, hogy sokszor a csodálatos kedvezményekkel együtt sem versenyképesek az áraik.
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
TeeJay
félisten
válasz nggabi #83447 üzenetére
Mondok egyszerűbbet. Fekete tenger, a tegnapi 4darab Perfera is Made in Turkey volt
Románokhoz bejön nagy hajóval és irány Bukarest.
Alacsonyabb áfa, nincsenek agyon adóztatva a cégek, naná hogy jóval olcsóbb ugyanaz a klíma kint. Én is rendelek szerintem mert még a Sensira is jóval olcsóbb nekem az meg bőven elég hűtésre.Aki meg rendeltet csak keres egy klímást aki felrakja neki és csá. Garancia is lesz csak azt a tulajnak kell intézni de most őszintén Daikin és Mitsubishi esetén hú de nagy a kockázat hogy bármi baja lesz. Ha mégis akkor egy panel csere mennyi 40ezer? még akkor is olcsóbban jártál mintha itthon vetted volna
-
TeeJay
félisten
Tegnap felraktunk 4db Daikin Perfera klímát
Legújabb széria, gyárilag wifis. Hát gyerekek megvan az új szerelem
Öcsém vitte fel a kültérit 3méter magasra a konzolra de a 38kg nem gyenge és van benne anyag. CSapattuk 30fokon 4-es ventilátoron egész délután a fűtést amíg a másik kettő gépet felraktuk de én 1x nem láttam olvasztani és olyan csendben fűtött amit én még nem hallottam géptől. Ja este 7-kor mire végeztünk 3fok volt de a gép csak fűtött fűtött ahogy kell. A kompresszor alatti részen látszik hogy mennyire össze van rakva a kültéri és nem papírból hajtogatott kínai csoda.
Ha fűtenék is tuti vennék egy ilyet de egyelőre Comfora-tól több nem kell mivel panelban csak hűtünk de azt egész nyáron[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
akár hűtés, akár fűtés, kanapéval szembe ne tegyél klímát. vagy tedd máshová, vagy rendezd át a lakást
Vérboci
-
Lorden
senior tag
Hogy lesz lent meleg, ha feltolod a mennyezetre és úgy járatod?
Ha nincs kiegészítő fűtés a lábad le fog fagyni, pláne 2,8 vagy nagyobb belmagasságnál. -
Jolida
tag
Függőleges swing módban a felső állásnál fixálod és úgy marad.
Mondjuk, ha szemben van, esélyes, hogy rosszabb, mint ha teljesen lefele irányítod (fűtésnél ez a legjobb megoldás). -
11hh
tag
Én máskor autodoc-tól rendeltem, mobil applilációba ad további kedvezményt, van előfuzizetés amivel a szállításból is ad kedvezményt meg a termékek árából. Van egy szegedi bolt az a neve kovács autó az is nagyon jó áron adja az autóalkatrészeket.
Nekem is hihetetlennek tünt, hogy a nagykerek 35-40e Ft-ért veszik a komplett klímákat, de igazából lehet. Gondolom egy alapgépről lehetett szó. Meg az sem biztos, hogy gree csak én a kínai gépről ez jutott eszembe.
-
karasz_att
csendes újonc
Sziasztok! Perferások: tud mennyezetre fújni futesben? Kanapéval szemben lenne, ezért fontos lenne az eliranyitas
-
tylerddd
veterán
Üdv! Korábban volt ez a problémám Daikin FTXF25E/RXF25E-vel [link]. Néhány hete ugyanilyen került egy másik szobába, a klímás srác sem tudott mit mondani, szükségmegoldás született, DE! Alapból a 2. klímánál elfelejtették az ajándék wifi vevőt, így egy ARC470A1 típusú, egyszerűbb távkapcsolóval jött, majd gyorsan pótolták az elmaradást. Wifi beépít, ARC480A78 táv hozzá, de az alap is maradt. A végeredmény az, hogy a komfort mód kapcsolható az egyszerűbb távról, de a "komolyabb" vezérlőről továbbra sem. Ez mitől lehet? Gondolkodom, hogy az 1. klímához is beszerzek egy ARC470-et, hogy függetlenedjen a wifitől, ha azzal gond lenne.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
cdl
senior tag
Ha már kinti vásárlás: wi-fi modult nem keresett valaki külföldön?
Hol a legolcsóbb?
Kéne még egy ilyen Nekem: [link] -
titán
pl németből rendelsz autó alkatrészt fél áron van mint a híres unix, meg bárdinál.
Hol lehet ilyen jó áron a németektől alkatrészt rendelni? Amúgy például a kauffernél is majdnem féláron megkapod, hiszen az unix, bárdi stb eleve úgy határozza meg az árakat, hogy a szerelői kedvezménnyel leszel ott, amennyi egyébként a termék piaci ára.darabonkénti ára 35-40e Ft
35 ezer forintrét klímát ad neked a gree.... -
feco70
senior tag
Minden jogtiszta, románoknál van egy nagy raktár, onnan szórják Európába, gondolhatod milyen olcsón veszik meg, ha tíz ezrével veszik a gépeket. Sok klímás innen szerzi be a gépeket, ide küldik raklapon, ha jól emlékszem hat,vagy nyolc db van rajta. Mi is akartunk rendelni csak nem jött össze annyi ember
-
beers
addikt
Ki kell menni Romániába, hozni 3-4 db-ot! Simán megveszik!
Én nagykerből vettem a nordicokat, de ha cserés lesz esetleg és nem változik a helyzet, biztos kintről hozom! Garancia nem érdekel, ezeket is mi raktuk fel és mi tisztítjuk!M&N
-
hunaqua
addikt
Az 400.000.000 (ezt kipattintod az asztalra,vagy finanszíroztatod egy bankkal horror kamatért ?) + erre jön rengeteg szállítási költség.+ Erre jön rengeteg adó.+Erre jön rengeteg raktározási költség.+Erre jön az itthoni személyzet költsége.+Erre jön a profit.+Erre jön a szerelő haszna. +Erre jön a garanciális meghibásodások költsége.
Persze lehet csökkenteni. Most a szerelő 30% árrést kapjon a bruttó vételárból vagy 10%-ot?
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
11hh
tag
válasz feco70 #83449 üzenetére
Ez olyan mint az autóalkatrészek, magyarországon a legdrágább. Ha pl németből rendelsz autó alkatrészt fél áron van mint a híres unix, meg bárdinál.
Van egy klímás ismerősöm aki mesélte, ha veszel kinából 10000 darab klímát pl gree-ből akkor a darabonkénti ára 35-40e Ft, aztán ezt adják 200-250e Ft-ért.[ Szerkesztve ]
-
11hh
tag
Én kérdeztem az itthoni forgalmazót, hogy tudom érvényesíteni a garanciát, ha romániából veszem.
Válasz:
A viszonteladón keresztül tudja érvényesíteni a garanciát, amit a romániai disztribútor vállal a gyártó részéről.Úgy hogy senki ne gondolja a román klíma rosszabb, vagy nincs gari rá. Meg amúgy is nagyon ritka a klíma meghibásodás. Nem véletlenül gree ad 10év garanciát, ha évente kétszer takarítják.
[ Szerkesztve ]
-
Lorden
senior tag
Ez a nincs rá gari úgy megy, hogy ha pl 1,5 év múlva baja lenne, kihívok egy klímást ő x összegért felméri, beszerzi a Daikin Hungary-től az alkatrészt én meg kifizetek neki mindent, vagy ki őt se szolgálja ki magyar forgalmazó alkatrésszel az én román gépemhez?
Perfera esetén van kb 250e árkülönbség, annyiból egy komplett új beltéri is megvan itthonról is.. -
Nagya21
addikt
válasz Tiédetis #83433 üzenetére
Hali!
Én 3 éve 20k ért adtam el a 10 éves on-off klímámat.
Leszerelést belealkudtam a az új felrakásába.....
Azért az durva, hogy 2 szelep becsavarásáért, meg a rögzítő csavarok-hollanderek kicsavarásáért 20k elkérnek....., mikor rakja fel az újat.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Tiédetis
senior tag
ON/OFF klímát mennyiért lehetne eladni, beszámítani? Hisense, ha jól tudom 3,5-ös
Vagy beszámítani újba?Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
TeeJay
félisten
válasz Kolondrum #83428 üzenetére
Konkrétan a néni egy 12 éves leszedett műanyag burkolatos Samsung kültérit mutatott nekem hogy fel tenném-e neki a panel lakásba. Mondtam hogy kizárt annyira ergya az a Samsung hogy nem kell nekem gond. Annyiban maradtunk próbálok 100 ezer alatt pár éves Gree gépet nézni amivel már nem jár rosszul
-
TeeJay
félisten
Motoros jobbra balra terelés, jobb SEER érték és SCOP érték így A++ fűtés!
Halkabb kompresszor, nagyobb 28kg kültéri több hűtőközeg tehát van benne kakaó
Gyárilag wifis és a nagy szervíz távirányítót kapja alapbólMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
Attól hogy külföldről van ugyanúgy klímás telepíti fel aki garanciát vállal (én legalábbis vállalok) a hűtőkör kiépítésre meg ha elmenne a hűtőközeg garanciában javítom. Ezeket csavarhúzóval nem fogod felrakni nem kevés cél szerszámot kellett vennünk klímázáshoz
-
Sumi
aktív tag
Amikor magatoknak rakjátok fel a légkondit, pl külföldit, akkor nem vákuumoztok, vagy bérlitek a szivattyút?
-
TeeJay
félisten
Mázlim van hogy unokatesóm Székelyudvarhelyen vett telket és építkezik majd oda is.
Kimegyünk tavasszal és rendelek párat mert nekem is kell egy Sensira meg havernak is kellene meg családban is. Annyival olcsóbb hogy garancia sem érdekel minket[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Gree Pulse ára is úgy felment hogy lazán megveszik.
Nem is hinnéd mennyi érdeklődő van nálam aki 200-ból szeretne telepítve klímát
Még az is lehet én megveszem tőle mert egy nyugdíjas néninek éppen keresek egy jól működő Gree gépetMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Egyre jobban úgy látom nem kell másik klíma. 0 fok körül még elég az 1db és ha ház bővítés lesz, akkor ami felkerül az biztosan fizikailag mozog, illetve már a Kw sem biztosan jó, aztán meg akkor talán egy jobb SCOP-s kerül fel. Pár fokos fagyban is kifűti az AY42 a teljes házat.
Gáz, fa mellett még egy klíma. Csak ugye később ez csak drágább lesz.[ Szerkesztve ]
-
-
VGNGR
senior tag
Szakikat kérdezném: külföldről rendelt gépeket be lehet regisztrálni a Klimavédelmi hatóságnál?
-
Nagya21
addikt
Hali!
Öööö hát szóva a román oldalakat nem is néztem kárvót szónod.....
Most regeltem, és első rendelés.
Azért ingyenes a szállítás, mert regeltem vmi szuper valamire, és most 9 szállítás ingyenes, csak az utánvét 490huf számolták fel...
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Máté94
addikt
válasz TeeJay #83395 üzenetére
Pedig már készítette magamat, hogy a 25-öt fogják ajánlani, mert "hát, kicsi a szoba".
Ám legyen. Akkor már csak az Oasis-t kell eladni.
Az szuper, használd egészséggel.
Kicsit már engem is elgondolkodtatott a Mitsubishi. Az a 50-60W-os leszabályozás elég finom. Na majd egyszer...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Gurulunk, WAZE?!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Óra topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Huawei P30 - kell ennél több?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest