Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
tng
tag
Aki a webklímától vásárolt, főleg Daikint, tudta érvényesíteni a garanciát? Még nem tudom, tőlük rendelek-e, mert a szerelő, akivel beszéltem, picit húzta a száját, és ez várhatóan mindig így lesz, mert ők általában forgalmaznak is, de mindenképp érdekelne, hogy lehet-e gyártói garanciát érvényesíteni a webklímás vásárlás esetén.
Köszi! -
BBéci
legenda
Semmiképpen nem tennék 13 négyzetméteres helyiségbe 3,5 kW-os klímát. Daikinból még a 2,5-ös is túl nagy, gyári adatai szeint nem tud eléggé leszabályozni.
11,5 négyzetméteres dolgozószobámba keresek klímát, szóval nagyjából hasonló cipőben járunk.#85786feco70
Azt a bejegyzést a megjelenése utáni órában olvastam, de azért köszi. -
PilG
csendes tag
Hello,
Valaki tudja, hogy a SEZ-M25DA2 <H> belteri mennyire tud leszabalyozni futesben?
Sok helyen 1.3-3kW-ot irnak, de lattam mar 0.57-3.5kW-ot is...
(A 2.5kW-os kulterim 30kg!)
-
11hh
tag
válasz
Hatszorhat #85769 üzenetére
Ha egy 6,1 SEER-es klíma havi pl: 6000 Ft-os villanyszámlát eredményez, akkor egy 8,5 SEER-es klíma ugyanezzel a hűtéssel kb. 4306 Ft-os számlát generálna.
Ez havonta 1694 Ft megtakarítást jelent, ami az 5 hónapos hűtési szezon alatt összesen kb. 8470 Ft megtakarítást eredményezhet a jelenlegi energiaárak mellett. -
tng
tag
Sziasztok!
Egy olyan ingatlanba, ahol eddig nem volt klíma, szeretnénk tavasszal felszereltetni 2, de inkább 3 készüléket. Belső 2 szintes lakás, a felső szint tetőtér, oda nem kérdés, hogy teszünk. Ez amúgy kb egy 30 m2-es tér. Alul olyan az elosztás, hogy egy klímát nem lehet úgy letenni, hogy az mindenhova elérjen, ezért még a nappaliba gondoltunk, ami 20 m2, de ott van a hálószoba is, ami kb 13 m2, és nyugati fekvésű. Kicsit lehet hogy overkill ide is betenni egyet, de ha ilyen nyarak lesznek, valószínűleg kelleni fog. A Daikin FTXF35E / RXF35E-re kaptam bruttó 264 000 forintos ajánlatot a webklímától. Olvasgattam itt, és látom, hogy ez a cég szürkeimportos gépeket forgalmaz, ami egyáltalán nem zavar, mert annyi jót olvastam itt is erről a gépről. De mit gondoltok, jó választás lehet ebből 3-at betenni ezekbe a terekbe? Alapvetően hűteni karunk vele, de télen a fűtésre is rásegítenék vele néha. Köszi! -
feco70
senior tag
Ezt ő írta
A Magyar Fűtésmegújítási Program keretei között 2,5 kW-onként 100 ezer forintos kupont lehet kapni, egy ingatlanra maximum ötöt. Ezt fel lehet használni készülék/darab módon is (pl 2,5 és 3,5 kW-os berendezések esetén, és fel lehet használni egy nagyobb (pl. 5-6 kW-os) készülék esetén kettő de akár három, négy százezer forintos kupont. Részleteket itt lehet találni : https://futesprogram.hu/
Ha japánra szeretnél....arra is van megoldás...nálunk. -
TeeJay
félisten
válasz
Máté94 #85782 üzenetére
Igen egyikben van tálcafűtés másikban nincs.
Beltériből ez a fajta a jó, Thermo-X és TPro-nak is ilyen
Ez már huzatmentes hűtést tud, nagyon jó szerelni mert szét kapható pillanatok alatt, jó a műanyag minősége, halk is a beltéri és jó sok funkciót tud.
Thermo-X és TPro közt csak a kültéri a fő eltérés, előző alap fűteni jó Tpro pedig 4,6SCOP-val simán közép kategóriás fűtésre már adható pláne amilyen jó áron megy -
TeeJay
félisten
válasz
Máté94 #85779 üzenetére
Ha van leírásod dobd át mert elég nehéz kiigazodni rajtuk
SEER és SCOP értékre nem látok a kettő közt eltérést, akkor mi lehet a helyzet?Amit tudok hogy a TCL Elite meg a Polar Lite az azonos
wifis gyárilag, motorosan legyez jobbra balra de már ilyen 21kg kültéri, hűteni jó kb.
TCL Thermo-X lenne a Polar Optimum
wifis, motoros legyezés + huzatmentes mód de Polar esetén csak wifi appból kapcsolható TCL esetén meg a teljes értékű távirányító jár hozzá és ott 2 gomb egyszerre nyomásával megoldja, tálcafűtéses is mindkettő
TCL TPRO meg egy jobbik gép 8,5/4,6 SEER/SCOP értékkel, az már inkább fűteni való és a Gree CP/Syen Muse Next, Fisher Comfort Plus/Midea Xtreme Save Pro, AUX Magma2 és hasonlók ellenfele. Ebből Polar szerintem nincs vagyis az Ultimate lehetne de az még nagyobb kültéri volt meg más beltériAmúgy ma beszéltem pár szakival facebook fórumban, van aki több száz Polar Ultimate-et telepített és mondták hogy egynek sincs baja, masszív jó fűtős gép, van szaki akinek 3 van otthon és ezzel fűt úgyhogy jó gép, főleg ha jön az utódja
Polar Optimumot szerintem el fogom engedni mert drágább mint a TCL Thermo X sőt párt ezerért TPro-t is kapok az meg jó fűtős gép is és halk is
Ja és ott van még a Fisher Summer is, az egy ThermoX szintén csak kültériben nincs tálcafűtés. 6.00/4.00 SEER/SCOP bőven alap gép de legalább halk
Akik írják hogy sokat raknak belőle azt mondják teljesen jó gépek és kedvező áron mennek. AUX Delta 3 és Magma 2-t fogok még majd rakni de meglátjuk azok mit mutatnak. Állítólag mindben Toshiba kompresszor van, majd kiderül ha felraktam
-
feco70
senior tag
válasz
Hatszorhat #85766 üzenetére
Fűtésmegújítási Program keretében veszed ezt a Polárt, ha felhívod Windyt ő tud megoldást japo gépre is, hogy olcsó legyen
-
Gubu0101
veterán
válasz
Igen nehezkes gephez jutni,taraz befele mindenki a kozelgo nyarra.Aux gepekre 2-3 honapot is lehet varni,meg joforman csak elorendeles van.Amugy 10 evig biztositani kell alkatreszt ez eloiras.Eddig ami orgnek mondhato az egy 8 eves aux (kinai)gep volt amiben csereltunk alaplapot es meg siman 1 het alatt kikuldtek.
Tapasztalat meg kb 0 hogy melyik gep meddig fog mukodni.
Mar most jon be az AI nehany gepbe,polarnak is lesz ilyen.10 ev alatt meg annyit valtozik a technologia,hogy siman lehet majd megeri cserelni.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz
Polar Optimum az TCL Thermo-X valójában
TCL még nem régi motoros a klíma fronton ellenben elég jól tervezett gépeket dobtak piacra, látszik hogy gondoltak a könnyű szerelésre, egész jó minőségű anyagokkal operálnak, DC inverter van a kültériben, szépen szabályozza a ventilátort
Ha 15évet akarsz vegyél Daikin-t vagy Mitsubishit-t amúgy meg olymindegy mert nálad évente fog menni 200órát nálam meg 4hónapot megy hűtésben 24/7-ben a Daikin és 5szezon alatt kapott már legalább 15hónap üzemidőt ami átszámolva
15x30x24 = 10-11ezer üzemóra. Köszöni szépen tökéletesen megy de ha 10éves korában kampó még esélyem van hogy javítható ha meg nem veszek egy másikat és felrakom -
TeeJay
félisten
válasz
H-Mano #85763 üzenetére
Tehetsz de ami rajta van bőven elég, 1-2 fokot ha jelent a plusz szigetelés rajta. Ha már tutira akarsz menni akkor a sarokszelepet kint azt is fullra leszigetelném meg burkolat alatt az összes maradék csövet mert azok sincsenek csak a kompresszort szokták körbe tekerni a kijövő csöveket már csak hajtják aztán mennek a sarokszelepre. Plusz a beltéri egység gyári szigetelése sem túl vastag és acélos, legtöbb kínai gép esetében a klímás csövön komolyabb szigetelés van de 1-2fok nem oszt nem szoroz.
Fűtésben kint a vastag cső 70-75fokos, 10centi csupasz részen számold ki hány watt hőt tud leadni a 3-4kW-ból
Hűtésnél is csak azért érdemes szigetelni a csupasz részt mert le fog rajta csapódni a pára és lecsepeg aztán valakit alatta zavarhat ha társasházról van szó -
atytoth1
csendes tag
válasz
https://klimas-futes.hu/alacsonyabb-fogyasztasu-klima-megterulese.html
-
Hatszorhat
csendes tag
Sziasztok, köszönöm mindenkinek a segítséget, ha nehezen is de meglett a döntés. Tegnap hosszan beszéltem egy klímással, meg is van rendelve a gép. Bár állítólag akkora készlethiány van, hogy legalább egy hónap mire lesz készülék (Polar), de mindegy, annyira nem sürgős, nyáron lesz meleg.
Viszont valami feltűnt nekem, erről kérem a véleményeteket. A klímaszerelő azt mondta, úgy számoljak hogy ezek a gépek kb. 8-10 évig húzzák, ennyi az élettartamuk. (Nem titok én ezt keveslem, többet reméltem.) Ráadásul akkor szerinte már alkatrész sem biztos hogy lesz a mai készülékekhez, addigra már máshol fog tartani a technika, szóval nem hiszi hogy meghosszabbítható az élettartam.
Számoljunk 10 évvel: Ha valóban csak eddig húzza, akkor vajon érdemes-e egyáltalán a jobb hatásfokú, energiahatékonyabb készüléket venni? A Polar Optimum SEER-értke 6,1, míg a Zenité 8,5. Viszont a Zenit kb 50k-val drágább. Korábban egy másik szerelő telefonon azt mondta nekem hogy a kisebb Seer értékű gép havi 2-300 Ft-tal többet fogyaszt nyáron, ennyit jelent ez a két kisebb Seer érték. Kerekítsünk megint felfelé: ez azt jelenti hogy egy 3 hónapos nyári szezon alatt kb ezer Ft-tal drágábban hűt az Optimum, mint a Zenit. 10 évig húzza, azaz ez összesen 10 ezer Ft extra kiadás a magasabb Seer értékű Zenittel szemben. A Zenit viszont eleve kb. 50 ezerrel drágább készülék.... Érdemes akkor egyáltalán Zenitet venni? Még 20 év alatt se jönne be a felára. -
Máté94
addikt
válasz
Hatszorhat #85767 üzenetére
Egy 60 cm ventilátor nélkül az ajtóban sehogy sem fogja lehűteni.
-
Hatszorhat
csendes tag
válasz
petipetya #85739 üzenetére
Köszi a tanácsot. Igen, én is tudom hogy két 3,5-es jobb lenne, de két kicsi együtt drágább mint egy 5 kW-os. Nem csak a készülék ára miatt, de nálam sajnos jócskán megdrágítja hogy hosszan kell vezetékezni, a belső szobából még hosszabban kéne, és ugye az extra vezetékezés díja 10 ezer/méter. Két klímával ugye ez is duplázódna. Szóval marad az egy db 5 kW-os gép, tudom nem ideális, de ennyi kompromisszumot hoznom kell. Eddig egyáltalán nem volt klímám, nekem ez így is hatalmas előrelépés lesz.
A rajz teljesen pontos és méretarányos. Az előszobát meg a vizes helységeket nem kell hűteni, így azok felé az ajtó zárva lesz. A két szobát kell lehűtenie az egy db 5 kW-osnak. Remélem nyitott ajtó mellett át fog menni a hideg levegő a másik szobába is. -
Hatszorhat
csendes tag
válasz
TeeJay #85721 üzenetére
Köszi, örömmel vennék profi japán Daikint, de bevallom az van hogy csak Polar jöhet szóba, mivel arra most olyan nagy kedvezmény van, hogy így kb 35%-kal olcsóbb. Nekem ez számít, így Polar készülék et veszek. (Egy 5 kW-os lesz, vagy Optimum vagy Zenit, ezen még rágom magam.)
-
TeeJay
félisten
válasz
kalapacsolok #85752 üzenetére
Semmi gond vele nem azon az 5 centin szökik el a teljesítmény ne aggódj
Aluszalag sem kötelező az inkább olyan helyre kell ahol telibe veri a Nap egész évben. Na meg ugye fél óra tökölés mert csíkokban lehet felragasztani rá ugye -
Gubu0101
veterán
válasz
erdey_a #85758 üzenetére
Nekem iden lesz 7 eve,hogy csak a sima szalag van rajta,amit a gep melle adnak,meg semmi baja,pedig regeltol delutan 1 ig napsutesben van.Majd most ujra tekerem,mert le kell bontanom a kulterit.Nekem az aluszalag bacca a szemem,nem is szoktuk hasznalni csak akkor,mikor folyamatos napfeny eri egesz nap,tetonel pl.Amugy meg szereloje valogatja.
-
erdey_a
addikt
válasz
kalapacsolok #85754 üzenetére
ez a fehér szigetelés egy év alatt képes elporladni az "elfogyasztott" UV mennyiségétől függően. ezért szokás / illik / szabad / kell betekerni aluszalaggal. Mondom ezt úgy, hogy nekem se tekerte be a tag, aztán 2 évvel később, amikor egyéb okból ránéztem a csövekre, már porlott szét. Be is tekertem gyorsba. És hát megnézve pár cég telepítési referenciáit, van aki tekeri, van aki nem... Pedig kellene.
-
erdey_a
addikt
válasz
kalapacsolok #85752 üzenetére
engem az aluszalag hiánya jobban zavar
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Újonnan felszerelt gree légkondi. Kültéri egység, utolsó néhány cm-en nincs szigetelés, és meleg ez a rézcső. Jól sejtem, hogy ez így nem szakszerű és hőveszteséget okoz?
-
TeeJay
félisten
válasz
erdey_a #85750 üzenetére
Gree Comfort Pro 3,5kW spec : [link]
Syen Muse Next 3,5kW spec : [link]
Csak a model szám van átírva, a teljes pdf azonos
Beltéri fotóját kell nézni annyi az összes különbség hogy a fehér burkolat más formaGree Pulse és Syen Charm ugyanez a felállás mi klímások meg ugye szét kapjuk telepítéskor meg tisztításkor és látjuk hogy a burkolat alatt ugyanaz minden
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz
Szevam #85748 üzenetére
20éve minden klíma tud fűteni, csak ugye nem mindet arra tervezték hogy fél éven át 24/7-ben megküzdjön mindenféle külső körülményekkel.
Alap hűtős gépek 0fokig simán tudnak rásegíteni fűtésre, 0fok alatt kezdődik a nyögés meg 1-2-3fokban ködös időben de ott a nagyon drága gépek is nyögni fognak csak ott nem kell aggódni hogy nem tud fűteni mert megoldják a feladatot. -3fok meg alatta már száraz időben nem probléma a klímáknakHa lehet akkor A++ fűtős gépet nézz ki és így nem ér meglepetés ha fűtened is kellene hónapokig
Gree Comfort Pro/Syen Muse Next
Gree Smart One
Midea Xtrema Save Pro / Fisher Comfort Plus
Midea Oasis / Fisher Nordic
AUX Magma
Daikin Comfora
Mitsubishi AY -
Szevam
senior tag
válasz
Aszi123 #85632 üzenetére
Rendben, köszönöm!
#85630TeeJay: Köszönöm! Sajnos kacifántos a helyzet, így pont nem tudom oda tenni ahova ideális
#85629Nagya21: Akkor most középen a mérleg
Ami még eszembe jutott, hogy szerintetek egy olyan helyiségben mennyire lenne érdemes a fűtésre is fókuszálni, ahol:- ~1980-as években épült panel lakás
- Déli fekvésű
- 5 m2 ablakfelület (2 rétegű, műanyag)
- Szigetelés nincs
- Házközponti fűtés (Még a régi kazán megy)Azért gondolkodtam benne, mert jelenleg a lépcsőház kazánjának a felújításáról még nem igazán hallottam az elmúlt 20 évben, illetve lehetséges hogy korábban sem volt, tehát kb 80-as évek beli lehet az is. Vajon ez a veszély (hogy valami meghibásodik hirtelen) mennyire lehet valós?
Érdemes-e a jelenlegi helyzetben egy fűtésre is alkalmas klímát felszerelni?
-
TeeJay
félisten
válasz
erdey_a #85741 üzenetére
Nettó baromság... Töltsd le mindkét gép műszaki leírását
Még a kompresszor típusa is azonos sőt az egész pdf azonos csak a két gép típus száma van átírva meg a beltéri fehér burkolata más design.Gree Pulse és Syen Charm ugyanez
Gondolom Gree gépen több a haszna mint Syen-en és azért akar arra rábeszélniVannak emberek akik úgyis a Gree-t kérik mert nekik az ismert márkajelzés kell valaki meg ár érzékeny és elfogadja hogy ugyanazt kapja Syen néven is. Végülis így nem kell két gyártósor mégis több ügyfelet szerez a Gree.
Ez lehet a taktikaVégülis a VW Passat vs Skoda Superb is hasonló igaz ott a beltér nagyban különbözik de a motorháztető alatt kb azonos a két autó
[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
válasz
TeeJay #85723 üzenetére
Ami a legnagyobb talány mégis hogy a Gree Comfort Pro átlag 30ezerrel drágább mindig mint a Syen Muse Next ami csak abban tér el hogy más design a beltéri burkolata.
Kültéri csavarra egyforma és miért éri meg a Gree-nek egy kicsit más design-al rendelkedő leány márkát futtatni amikor így az anya márka konkurenciáját csinálták maguknak
Pár perce beszéltem egy helyi klímás céggel. Azt mondja, hogy a Gree Comfort Pro kompresszora erősebb (?) mint a Syené, ezért ez utóbbi nem tud annyira hűteni. Nekem ez kissé hihetetlen, ugyanakkor valamiben meg muszáj lenne különbözniük, amiből az árelőny kijön. -
laca1052
tag
-
petipetya
nagyúr
válasz
Hatszorhat #85711 üzenetére
Ha a saját lakásom lenne, akkor két 3.5-ös klímát tennék mindkét szobába. A köztük lévő ajtót figyelmen kívül hagynám. A 42-ben lévő hűti azt a szobát, míg a 35-ben lévő saját magát és az előszobát + többit. Az elrendezés már kérdéses, mivel nem lehet tudni, hogy melyik falon mekkora hely van, méretarányos-e a rajz stb.
-
Met
nagyúr
válasz
Grande Ale #85719 üzenetére
Tavaly nekünk kb. 120 kWh-al volt több a július, augusztus havi fogyasztás mint az azt megelőző évben.
Nem nagyon volt még ilyen hosszú hőhullám. -
Z.É.T.
őstag
válasz
TeeJay #85717 üzenetére
Köszi, egy-két nap múlva írok róla, eddig fasza, ilyen egyenletes hőmérséklet még nem volt ebben a lakásban, pedig tuti kell 1-2 nap, mire a belső téglafalak is átmelegednek
A hátsó SDU kicsit rámijesztett. A nap folyamán egyszer sem tudtam produkálni a rezgést, majd este az első komolyabb fűtésnél azonnal előjött, percekig abba sem akarta hagyni (miközben többször módosítottam a célhőfokot és a sebességet is), aztán abbahagyta és azóta egyszer sem rezonált. Magyarán sokkal jobb lett és ha a csővel nem csináltál semmit, akkor egyértelműen a burkolat a ludas, amin ráhúztál néhány csavarra. Ha újra előjönne, akkor az simán orvosolható házilag is.
-
laca1052
tag
válasz
TeeJay #85717 üzenetére
Köszönöm az infót,mint írtam harmadik éve van meg nem hangos hűtésben nagyon halk a kültéri is, hűtésben sem hangos ,de van egy észrevételem elejétől fogva és nem értem ha fűtésben 19 fokra állítom akkor eléri a kért hőfokot meg áll viszintbe helyezi a lapátot , és mikor újra indul marad vízszintesen és nem nyit le csak ha feljebb veszem a hőfokot .szerinted mitől lehet séges.a szerelő azt mondja hogy szinten tartja a hőfokot. Hűtésben ez nem jelentkezik mivel ott a lapát mindig vízszintes.
-
Grande Ale
őstag
válasz
TeeJay #85729 üzenetére
Persze, azért kértem véleményt. Az a furcsa, hogy eddig is volt klíma, eddig is ment bőven, de úgy látszik akkor most tényleg ennyivel durvább volt a nyár. Attól felek, hogy ez még rosszabb lesz évről évre... A lakás amúgy ytong, plusz 3 retegu ablakok, nem mondhatni, hogy nem tartja a hőt.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz
Grande Ale #85728 üzenetére
Akkor szimplán ennyi áram kell hogy nagy melegben nálad meglegyen a hűvös
Azt se felejtsd el, 38fokos nyári melegben ha bent is emelkedik télhez képest 3-4fokot a lakás a hűtő is több áramot kér és az folyamatosan megy évek óta -
TeeJay
félisten
válasz
Lorden #85724 üzenetére
Főleg ha sokat kapcsolgatta
Panel 5. emeleten 60nm 2+félszobás panel lakás, kívülről 10cm sima fehér EPS-el szigetelve, júniusban 2db Daikin Sensira 24fokra állítva és 30napon át folyamatos üzemben fogyasztotta 6ezer forint körül mert havonta diktálom az óraállást és az a hónap annyival lett több. Júliusban 11ezer forint de akkor is ment folyamatosan csak még jobban bemelegszik a panel és ott már a külső szigetelés átok és nem engedi lehülni -
asdf_
veterán
válasz
Megjött az áram elszámoló szamlank. Eddig fizettünk kicsivel kevesebb mint 15ezret havonta, majd 53 lett az elszámoló.
kWh-ban mérjük a villanyszámlát, nem forintban. Mennyi volt a tavalyi éves fogyasztásod és mennyi most? Már csak a rezsilimit alatt, fölött miatt is, mert ez lehet 750 kWh is, meg 1500 is pluszban.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
TeeJay #85723 üzenetére
Az egy szerencsés állapot, ha sikerült szerezni valamit, ami elfekvőben volt, de a 30eFt difi abban az árkategóriában meg 10% sincs, cserébe up-to-date műszaki színvonalat kapsz. A Syen is kb. ennyivel lehet max. olcsóbb a Greetől. Ok, több klímánál már lehet spórolgatni valamit.
Egyébként azért éri meg, mert dömpingárasítani tud így a főmárka és ki tudja feszíteni a termelési kapacitásait, így a méretgazdaságosság is pipa.
[ Szerkesztve ]
-
Lorden
senior tag
válasz
Ha 70-80 napot hűtöttél non-stop nyáron, akkor össze lehet hozni azt az 53k-t kb 750kwh plusz fogyasztást egy géppel is.
-
TeeJay
félisten
Pedig de
Szemtelenül jó áron kaptam meg vért izzadva valahonnan a szekrény háta mögül azt a 2db Nordic-ot. Ugyanez Midea Oasis néven cirka 30ezerrel drágább lett volna. Szóval nagyon is igen! A matricás brand olcsóbb legtöbb esetben miközben a gép csavarra ugyanaz. Kültérin is ott virít hogy Midea made in PRC és pontosan hol gyártják
Polar mondjuk most pont kivétel mert a TCL Elite is olcsóbb mint a Polar Lite pedig azonos gép és a TCL Thermo-X is olcsóbb mint a Polar OptimumAmi a legnagyobb talány mégis hogy a Gree Comfort Pro átlag 30ezerrel drágább mindig mint a Syen Muse Next ami csak abban tér el hogy más design a beltéri burkolata.
Kültéri csavarra egyforma és miért éri meg a Gree-nek egy kicsit más design-al rendelkedő leány márkát futtatni amikor így az anya márka konkurenciáját csinálták maguknak
Na és ezt a Cool4U ugyanabban a bazinagy raktárban tárolja M0 Szigetszentmiklósi nagy csarnokukban.
Jártam ott a bejáratnál, ameddig a szem el lát padlótól plafonig klíma volt. Kolléga mondta hogy 28ezer darab a kapacitásuk és úgy viszik a Syen-t mint a cukrot mert ugye ugyanaz mint a Gree csak olcsóbb -
TeeJay
félisten
válasz
Hatszorhat #85708 üzenetére
Polar Optimum helyett Fisher Summer jobb vétel, vagy TCL Thermo-X is mivel TCL gyártás mind a 3 gép.
Ha hűtenél csak akkor még Daikin FTXC35D és FTXF35E Sensira is jó vétel mert jóval halkabbak mint a kínaiak -
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hogy jól gondolom-e?
Megjött az áram elszámoló szamlank. Eddig fizettünk kicsivel kevesebb mint 15ezret havonta, majd 53 lett az elszámoló.
Semmi új eszközünk nem lett, a szokásaink sem változtak, klimank is több éve van már, soha nem kellett rá fizetni.
Azon agyalok, hogy viszont ilyen kemény nyár nagyon rég volt, nyilván ment a klima éjjel nappal, jelenthet ez ekkora különbséget? Eddig is ment a klima, nem spórolunk vele sosem, de most talán még többet kellett menjen , úgy gondolom.
Be lehet ezt tudni vajon ennek, én nem tudok másra gondolni?
Nektek is nyilván ugyanilyen nyár volt, nőtt a fogyasztás az előzőekhez képest? -
TeeJay
félisten
válasz
elekresz #85702 üzenetére
Fűteni 4,6SCOP alatt ne vegyél
Ebbe a listába befér a Daikin Comfora, Mitsubishi AY, Polar Ultimate, Gree Comfort Pro/Syen Muse Next és attól felfelé pl Gree Smart One
Midea Xtreme Save Pro/Fisher Comfort Plus
Elvileg AUX Magma és felfelé azok is beleférnekDe ha tutira akarsz menni akkor 5 feletti SCOP-s gépet veszel
Gree Amber Royal, Midea Oasis/Fisher Nordic, Daikin Perfera és attól felfelé, Mitsubishi LN széria meg a többi -
TeeJay
félisten
válasz
laca1052 #85698 üzenetére
Kész is van mindkét Fisher
Meglepően jó szerelni, masszív a beltéri. Kültéri is oké, a villamos bekötés nem a kedvencem mert kicsik a saruk meg 5eres vezeték kell 2025-ben
Összes valamire való gyártó meg tudja oldani a beltéri betápot és kommunikációt 4érrel
Amúgy frankó cucc, jó böszme nagy legyezője van. Benyomtuk 30fok fűtésre, nem tudtam hozzáérni a kültérinél a 10-es csőhöz úgy égetett.
Mocskosul tudja tolni a meleget -2fokban és nem volt egyáltalán nagy hangja.
3méterre tőle Polar Ultimate-hez hasonló hangon fűtött 30fokon.
Kültéri masszív, a tálca tele van lyukakkal és nem fűtőkábeles megoldással van fűtve hanem rendes fűtőszállal szóval simán kinézem hogy ez frankón le tudja olvasztani amit kell.
10%-ra állította beltérinél szép halkan fűt és ugyanúgy tolta magából a forró levegőt.Egyelőre nagyon tetszik, fogom ajánlani ki ügyfeleknek
Következő hetekben Fisher Comfort Plus is lesz telepítve 2darab is, az ugye egy Midea Xtreme Save Pro és tesztelem majd az is mit tud a Gree Comfort Pro-hoz képest meg a Polar Ultimate-hez képest mert azokkal van egy ligában -
FinGod
csendes tag
Sziasztok! Valaki tudna megbizhato szerelot ajanlani aki telepit 2db "hozott" Daikin gepet Vas megyeben (Koszeg kornyeke)? koszi szepen
-
Hatszorhat
csendes tag
-
Hatszorhat
csendes tag
válasz
Lorden #85712 üzenetére
A felső, 35 nm-es szobában tartózkodom többet. A tűzhely felett nincs sem elszívó sem semmilyen ablak. Ritkán használom a tűzhelyt.
A ajtó felé csak akkor tudna fújni a klíma, ha kb. az ajtóval szembe tenném a falra, de az (ezen az ábrán) felső falra nem tudom tenni a klímát, mert az már vagy 15 méteres távolságot jelentene a kültéri egység és a beltéri között... -
válasz
Véleményem szerint ide két klíma kellene. Túl nagyok azok a helyiségek ahhoz, hogy ajtón keresztül normálisan temperálni lehessen nyáron 35 fokban.
[ Szerkesztve ]
-
Lorden
senior tag
válasz
A beltérit abba a helyiségbe rakd, ahol többet tartózkodsz. (illetve ha nincs a tűzhely felett elszívó/ablak, cserébe főzőcskézel is, nagyon gondolod meg oda a beltérit).
Ha nem ajtó felé fúj (márpedig így nem) nem fogja lehűteni a másik helyiséget se a 3,5-ös se az 5-ös. -
Hatszorhat
csendes tag
A másik amiben nehezen döntök, és remélem tudtok tanácsot adni, hogy hol legyen maga a klíma?
Az alábbi kép a lakás alaprajza. A kép bal szélén a két piros csíkkal jelöltem a szabad felületet, ahová tehető a kültéri egység. Abban sajnos mozgástér nincs, ki kell vezetni olyan messze.A klímát a felső, 35 nm-es szobába szánom. Mivel a kültéri része balra lesz, ezért nyilván a szoba bal fala lenne a legjobb, de pont ott nem lehet, mert ott van a szoba bal alsó sarkában kályha, mellette egy ajtó, fent a kiskonyha. Ott tehát nem lehet. Így nem nagyon marad más hely, mint az amit zöld csíkkal jelöltem. Így is nagyon hosszú (és ezért drága) lesz a kültériig a távolság, a szobában máshová rakva a beltérit, csak még tovább nőne a távolság.
A kérdésem: ez így oké?
A másik hogy én ezt a klímát hűtésre szánom elsősorban, egy 5 kw-os példánytól remélhetem hogy lehűti a belső, nagyobb szobát is ha nyitva van a két szoba között az ajtó, vagy ez irreális?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Hatszorhat #85709 üzenetére
Hosszú távon ez lesz a jobb a hatékonyság és élettartam szempontjából, ami szintén forintokban fog lecsapódni.
-
Hatszorhat
csendes tag
válasz
Z.É.T. #85705 üzenetére
Megtaláltam, köszi.
Itt már írta más is hogy a Polárok közül az Ultimate a legjobb, sajnos azonban abból már egyszerűen sehol sem lehet kapni 3,5-es vagy 5-öst.
Marad hogy vagy Optimum, vagy Zenit. Nekem elsősorban hűtésre kellene, ami inkább az Optimum felé vinne, de ugye az egyik kikeresett kommentedben azt írod hogy az Optimum kissé gyengébb minőség. Hát, még gondolkodom ezen is hogy melyiket -
válasz
Hatszorhat #85706 üzenetére
Szia!
A padlásra nem való a meleg és valószínűleg nem megfelelő szellőzés miatt, így maradt a másik verzió.
[ Szerkesztve ]
-
Hatszorhat
csendes tag
Sziasztok, némi kényszerszünet után ismét rajta vagyok életem első klíma beszerzésén, a héten meg is rendelem.
Folyamatosan ezen agyalok, laikus vagyok, csomó kérdésem van, még mindig nem tudtam dönteni minden kérdésben. Ezek közül is az egyik legfontosabb, hogy hol legyen a kültéri egység?
Egy nagyon régi, két szinten társasház 2. emeletén vagyok. Ez egy műemlék-jellegű épület, utcafrontra nem mehet a kültéri. Két opcióm maradt: vagy a belső udvar felé teszem ki, vagy felfelé, a padlásra. Egyik sem ideális:
- A belső udvari külső fal jó hely, csak épp 7-8 méterre van a szobától (át kell vezetni az előszobán-fürdőszobán), azaz ez a távolság nekem önmagában minimum 50 ezer Ft extra kiadás.
- A padlás jóval közelebb lenne, csak át kell fúrni a plafont. Pár szomszédom ezt tette, már van fent pár kültéri egység. A gondom ezzel viszont az, hogy nyáron a padláson természetesen elég meleg van, így feltehetően többet kell ott dolgoznia a kültéri egységnek mintha normál szabadtéren lenne.
Mindkét verzión bukok valamennyit, szerintetek melyiket válasszam? -
Z.É.T.
őstag
válasz
Hatszorhat #85704 üzenetére
Gondolom neked valamelyik újabb típus lenne.
Nevemre keresve és Polarra szűkítva itt a topikban megtalálod (nagyító ikon), talán kétszer, vagy háromszor írtam róla.
Ultimate és Optimum (azaz SDU és SDO) került fel (asszem) novemberben.Annyival egészíteném ki, hogy tudnak a kültérik zörögni (SDU), az egyik eléggé be is jön a szobába, remélem, ma sikerül orvosolni. Persze jelenleg éppen nem tudom reprodukálni
-
Lorden
senior tag
-
elekresz
tag
Szerintem ez nem márka/típus függő. Nálunk is a Polar SDU-k és Mitsubishi AP-k is halkabban pörögnek -8 ban szárazban, de fagypont körüli ködös időben vagy eső után inkább hagyjuk is.
Más kérdés. A SCOP értéket hogyan határozzák meg?
Hogy lehet, hogy egy Polar SDU 4.6-os SCOP-al lead 2,6-ot, de a Fisher Nordic széria meg 5.3-as SCOP-al meg 1,9-et. Ugyanúgy -10 fokon, persze papíron olvasom.
Még egy kiegészítő rendesen fűtős gépet keresünk, ami nem túl hangos és nem túl drága, de ezek szerint a csak SCOP szerinti rendezés nem feltétlen releváns.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Jóáras gamert mutatott az IQOO
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- LEGO klub
- További aktív témák...