Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Visormail #80068 üzenetére
Konkrét típust senki nem ajánlott a kérdésemre félszobába (még mondhattok). Fűtési igény nem jellemző, max pár napra, wifi nem érdekes, csak a halkság kívül/belül és egyenletes működés. Pl ezek közül melyiket választanátok? Gree valahogy nem szimpatikus.
Daikin FTXF25D / RXF25D
Panasonic KIT-TZ20-ZKE Compact (e felé hajlok)
Mitsubishi MSZ/MUZ-HR25VFRyzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
akipapi
tag
válasz DroiDMester #80576 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
nagyúr
-
TeeJay
félisten
válasz MaxxDamage #80586 üzenetére
Na most már én is elvesztem hogy most akkor mégse büdös vagy mégis?
Ha most nem érzed akkor továbbra is tartom hogy kevés az esélye hogy a gép hibája lesz ez.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz DroiDMester #80573 üzenetére
Ezt ne írd inkább
FTXC Malajzia, picit hatékonyabb kompresszorja van mint az FTXF-nek
3 fokozat + auto + éjszakai ventilátor módja van, nincs benne econo meg comfort mód és lassabban veszi a távirányítóról a parancsokat de amúgy ugyanolyan jó halk kívül belül és jó kis gép, többet raktam már fel bátran ajánlom
wifi modult picit nehezebb bele rakni mert nem a burkolaton van dedikált hely neki hanem a villamos bekötés fedője alattFTXF Törökország
5fokozat + auto + éjszakai ventilátor módja van, econo meg comfort mód is
wifi modul az E szériához már új kell
jó kis gép kívül belül halkMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Aszi123 #80560 üzenetére
Oké de akkor nekem 5 szezon alatt már full penészesnek kellett volna lenni a Sensira-nak miközben évente 1x van időm mosni alaposan
Plusz kb. az összes klímának amit április óta felraktam már mindnek penészesnek kellene lennie aztán amit tavaly telepítettem és idén mentem megnézni mi a szitu ott sem volt semmi. Szerintem ott rég baj van ha 3hét után büdös a klíma, persze ha azonnal érezte akkor valami más is van a dologban.
Amire még tudok gondolni, cseppvíz csövet esetleg valami PVC ragasztóval ragasztotta a szaki, az oldódik bele, netán a párazárást a hollander körül öntapadós armaflex-el tekerte körbe annak a ragasztója is tud szagot adni. Passz.
Ha közel lenne már kimostam volna neki Deep Clean-el és tesztelnénk hogy úgy mi történik mert tényleg lehet akár gyárból benne maradt bármi olaj vagy kosz vagy nem tudomMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Héraklész #80541 üzenetére
Bocsi hogy hétfőtől vasárnapig telepítek meg takarítok és csak félig láttam a gondját de nem volt időm full részletesen végig olvasni mindent.
Mindenesetre ha már kezdetektől szagos volt akkor maximum beltéri hiba lehet vagy a telepítéskor valami történt ami miatt szagos.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz akipapi #80533 üzenetére
Oda kb. bármelyik gép bőségesen elég
én AUX-ot nem tennék
Polar Optimumot nagyon szeretjük, az már tálcafűtéses, a TCL Thermo tudtommal ugyanaz a gép, Syen Muse már nincs, kifutó példány volt, Muse Next jön majd a helyére de még mindig nem kapható, Gree Comfort Pro-t már raktam, jó nagy és hatékonyabb kültérit kapott de a beltéri nem lett sajnos halkabb hiába a katalógus 18dB adat, közel nincs még Daikin és Mitsu szintenDaikin-t és Mitsu-t annyit telepítettem hogy meglepő hogy egyik szerelő sem szereli
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MaxxDamage
félisten
válasz laca1052 #80582 üzenetére
Pár nap múlva megmondom. 😃😆😂
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Bandus99
őstag
válasz Lorden #80584 üzenetére
17 fokon van megy 2,5 órája a kültéri berreg eléggé. Ha benyomom a turbó gombot akkor is ennyi. Ami még érdekes, hogy egyetlen csepp kondenz víz sincs kint, semmi nem Csepreg a csőből, pedig most nem süt oda a nap nincs ezer fok, nem hiszem, hogy elpárolog mire a cső végére érne...
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
-
Bandus99
őstag
Sziasztok
Egy átlagos 3,5 kw teljesítményű klímat használok és merem a kijövő hőmersekletet, de 22fok alatt nem tudok mérni. Ezt én sokallom úgy hogy a szobaban van kb 27-28 fok. Próbáltam vezetékes homerovel és infra homerovel is mérni. Szerintetek is sok, vagy ez így rendben van? Ha sok akkor mi okozhatja ezt? Mi lehet a gond? A csövek kint a hazfalon mennek kb 1,5 métert plussz bent a lakásban 2m . Fehér vékony szigetelés van rajtuk csak gondolom ez a gyári megoldás. Lehet ez a probléma?
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
laca1052
tag
válasz MaxxDamage #80581 üzenetére
Probléma megoldódott? és vagy még nem tudni .
-
MaxxDamage
félisten
válasz laca1052 #80580 üzenetére
Úgy ám!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
laca1052
tag
válasz MaxxDamage #80564 üzenetére
20 w megy akkor a kültéri áll és a beltéri venti megy.
[link] és nincs büdös? Érdekes.
-
nagyúr
válasz akipapi #80574 üzenetére
hát a linkelt oldalon éppenhogy az XC a drágább(3,5.est néztem)
Maradj a Daikin FTXF35E-nél és nézz másik áruházat mert legtöbb helyen csak 300.é adják nem 350.ért mint amit linkeltél!
-
akipapi
tag
válasz DroiDMester #80573 üzenetére
Kedves DroiDMester,
Itt olvastam: [link]
"Egyébként meg miből gondolod hogy egy Törököknél össze szerelt gép jobb mint amit a Malájok szerelnek össze!"
Én egy szóval nem írtam ilyet. Én azt kérdeztem, hogy megéri-e a különbözetet, mert a honlapon van más különbség is mint a gyártás helye.
Bocs, ha félreérthető volt a kérdésem. -
nagyúr
válasz akipapi #80556 üzenetére
Ezt a baromságot meg hol olvastad? hogy a XF és XC között a gyártás helyét jelölik az utolsó betűvel!
Az XF a teljes értékű, az XC az egy butább gyengébb verzió(ezért olcsóbb) és semmi köze hogy melyiket hogy szerelik össze!
Egyébként meg miből gondolod hogy egy Törököknél össze szerelt gép jobb mint amit a Malájok szerelnek össze!
Lehet mind2ö nagyon szar, és lehet mind2ő nagyon jó is, nem azon múlik hogy hol van össze szerelve.[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
nem kell mindenképp, de a forró gőz kiválóan öli a bacikat, illetve fejre állítva a gőzpinvint forró vizet spriccel. de mostanában van amikor csak a kézi permetezővel dolgozok. nagyobb nyomást én nem akarok használni, nem akarom elúsztatni a falat. rendszeresen tisztítom a klímákat a házban, így nincs olyan szennyeződés nálam ami nagyobb nyomást igényelne.
viszont használok ecsetet a mókuskerékhez, ezt kihagytam a listábólVérboci
-
turho
addikt
Beltéri szétszedésekről vannak tutorialok, hogyan távolítsam el sorban, amit kell?
Syen soh12bo a típus nálunk.Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
lala666
őstag
-
MaxxDamage
félisten
válasz Aszi123 #80560 üzenetére
Érdekességképpen ma most már 20 Watton megy és nincs szaga...ki érti ezt!?!☝️🤭🤔
-
titán
válasz MaxxDamage #80561 üzenetére
Ebből csak az egyik lehetséges. Persze te tudod milyen környezetben szeretnél élni.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Munkahelyen nincs pl. szellőztetés, mégis minden rendben a levegő minőséggel.
-
Aszi123
tag
válasz MaxxDamage #80531 üzenetére
Könnyen kideríthető a probléma. Autó mód kikapcs. Lejjebb veszed a hűtéskérelmet mondjuk 3 fokkal. Manuálba legkisebb venti fordulat, vízszintes terelés. Figyeled kikapcsol-e a komp. és lesz-e szag. Ha jön majd a komp. kikapcs után szag, még lejjebb a hőfokot. Ha nem jön a szag, feljebb a hőfokot. Pá órád rámehet, de így lesz egy biztos válaszod. Ha mondjuk 3fok mínusznál már nincs szag, állandó alacsony légszállítás mellett, akkor ez méretezési probléma, és TeeJay 530-as válasza igaz a jelenségre. És már megint ott járunk, mint számtalanszor, a moduláció és vezérlés témakör...Ugyan is TeeJay tapasztalatai az 530-as hszban, pont ezt támasztja alá. A komfortszintnek meg kb. annyi.
ps: TJ, a penésznek elég pár óra is vagy egy-két nap. Mert a penésznek csak hideg kell és pára.[ Szerkesztve ]
-
akipapi
tag
Sziasztok!
A Daikin Sensira FTXF megéri a felárat az FTXC-vel szemben?
A neten azt találtam, hogy az utolsó betű a gyártás helyét jelöli "A Daikin FTXF széria made in Törökország, míg az FTXC made in Malájzia. A "D" az évjáratot jelöli, most jön majd az "E", ha lesz frissítés.".
A Daikin honlapján azért van a kettő között más különbség is. -
szimcsi
senior tag
válasz MaxxDamage #80547 üzenetére
Félig meddig a te problémáddal kapcsolatban
Általában kérdeztem a többiektől is, hogy akiknek mondjuk megvan a kellő mennyiségű klíma a lakásban, nem e jobb a nap túlnyomó részében, ha nyitva vannak az ajtók (szoba, egyéb)?!
[ Szerkesztve ]
XP
-
titán
válasz MaxxDamage #80547 üzenetére
Nappal is több alkalommal szükséges szellőztetni 5-10 percet.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Héraklész #80545 üzenetére
Kérd számon ha el se éred... értem!☝️🤭😆🤣
-
MaxxDamage
félisten
válasz szimcsi #80544 üzenetére
Egész éjjel nyitva az erkély ajtó, tehát szellőztetés az oké.
Akkor van becsukva, mikor a klíma be van kapcsolva.
Levegő nem büdös, izzadság szag meg semmi nincs...ez igényes családi ház, igényes lakókkal és környezettel 😌☺️nem is értem hova gondoltok..🤔◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Héraklész
tag
válasz MaxxDamage #80543 üzenetére
Hányszor írták, hogy rosszul lett installálva és kérd számon a szerelőtől?
Legközelebb jobb szerelőt választasz.
Én is attól félek, hogy rosszat fogok majd ki, mert több példa van rá, nincs megbízható "Aranyoldalak" vagy micsoda, az ismerősök meg... soknak fel sem tűnik, hogy nem jó a tisztítás. -
szimcsi
senior tag
válasz MaxxDamage #80543 üzenetére
Félig meddig a te problémáddal kapcsolatban (ha a belső elhasznált levegő okozza):
Neked vagy akiknek több klímája van, adott esetben nem jobb, ha legalábbis napközben egybe vannak nyitva a helyiségek a lakásban, ha megoldható?
+ minél több szellőztetés.[ Szerkesztve ]
XP
-
MaxxDamage
félisten
válasz Héraklész #80540 üzenetére
Nekem mondod?
2024.07.27. lett felszerelve/kiépítve.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Héraklész
tag
-
Héraklész
tag
válasz MaxxDamage #80520 üzenetére
Már 3 hete is erről volt szó.
-
turho
addikt
Végülis kapcsolódik a témához, megkérdezem.
Ki milyen olcsó, de bevált szettet használ otthoni beltéri tisztításhoz. Mit ajánlotok? Jó lenne valami komplett, használható mosózsák, esetleg csapokra szerelhető vagy akkus mini "sterimo", stb.
Szóval ki mit használ, ajánl?Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
akipapi
tag
-
Miklósbácsi
tag
válasz akipapi #80533 üzenetére
Szia !
Hallgass pjen társunk véleményére ! Az én véleményem : nálunk hat éve kifogástalanul és hálószobai csendességgel működik 2 db. Daikin Sensira. (nem egy lakásban )
Az üzemeltetés körülményei mindkettőnél hasonlítanak ahhoz, amit nálatok leírtál. A legnagyobb melegben is kis teljesítménnyel jóval nagyobb területet hűtött nyitott ajtók mellett, mint amit vártam. Az átmeneti idők fűtésére ugyanez áll. Meghibásodás nélkül.
Engem kizárólag a gépek tudása érdekel, nem vagyok japán - megszállott. Csak a tapasztalataim vezérelnek.
Üdv.! -
akipapi
tag
Sziasztok!
Véleményetek szerint a következő berendezések közül melyik lenne a megfelelő választás? Harmadik emeleti tégla társasházban főleg hűtésre, de távhő bekapcsolása előtt és kikapcsolása után a hidegebb napokon fűtésre is lenne használva. A hűtendő/fűtendő terület 35 m2, a klímák teljesítménye 3,5 KW, a társasház szigetelt. A készülék a hálóban lesz elhelyezve, a csendes működés fontos.
A készülékek:
AUX Delta 2, Polar Optimum, Syen Muse, TCL Thermo X, Gree Confort Pro, Daikin Sensira.
A Daikin-t nem szereli egyik szerelő sem akitől ajánlatot kértem. Külön kérésre adott ajánlatot és szerzi be a készüléket. Ajánlatot eddig 4 helyről kértem, az árak 330000-365000 ft közötti sávban mozognak.
Ha lehet akkor két készüléket javasoljatok, ha valamilyen oknál fogva az elsődlegest nem lehet beszerezni vagy más probléma merül fel.A válaszokat köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
A lányoméknak keresek precíz, megbízható, szavatartó klímaszerelőt Csepelen.
Ősszel két darab klímát kellene szerelni 4. és 2. emeleti lakásba.
Tudna valaki ajánlani saját tapasztalatból? Előre is köszönöm. -
MaxxDamage
félisten
válasz TeeJay #80530 üzenetére
Ez első naptól ilyen, pontosan.
Csak nem foglalkoztam vele, betudtam "új" szagnak....
Aztán a másik klímát is feltették és ott nem tapasztaltuk ezt és akkor kezdett "gyanús" lenni a dolog.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
TeeJay
félisten
válasz MaxxDamage #80529 üzenetére
De figyu már, ha büdös lenne a gép akkor első pár napban is érezted volna minimum!
Te sem gondolod hogy 3hét után lesz büdös egy gép a GÉP HIBÁJA MIATT...
Fel lett rakva, dolgozik, ha büdöset érzel rajta akkor az az amit kilélegzel, ami párolog a lakásban, ami bejön szellőztetéskor, kajaszag, ruhákból, ágyból, falakból ilyenek
Amikor hűt nem érzed de ahogy át áll FAN módra akkor melegszik az elpárologtató a ventilátor meg sűrűn keveri vissza neked amit te büdösnek tartasz miközben a gép csak lecsapta a levegőből amit át forgat magán.
Kocsival menj 3-4 fővel meleg napon 100km-t és az utolsó 5km-en nyomd ki a klímát és szerintem azt fogod érezni ott is hogy már nem dolgozik a klíma de az elpárologtató meg gyorsan szárad/párolog róla a kondenzvíz és ezt tartod majd te büdösnek szerintem.Több száz klímát mostam idén is, tudom hogy engem is hívtak ki ilyen helyre
persze mikor kimentem a penetráns bűzt amiről beszéltek én baromira nem éreztem sőt még koszt sem láttam a klímában de persze akkor a tulaj sem érzett semmit.
Hűtés, FAN mód, fűtés minden volt direkt nem siettem mert én is akartam érezni mi az a bűz. Semmi nem voltNálad ha jól láttam még nincs is 8-10méter cső meg 10méter cseppvízcső hanem egyből megy ki, 99,9%-ra mondom hogy nem gép hiba lesz főleg nem 2-3hét után
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MaxxDamage
félisten
válasz TeeJay #80527 üzenetére
"Izzadság, falakból pára, teregetés, zuhanyzás satöbbi"
Ezeket mind ki is zárom.
Pára tartalom is ilyen 50% körül szokott lenni.Lehet az van amit mondasz.
A nagy melegben mikor reggel be lett kapcsolva és folyamatosan ment, délután kapcsolt le először és jött a szag (a hőmérsékletet elérve) és akkor is ment sokat... szóval nem értem.
Szoba ajtó csukva volt, max. kinyitom és mehet folyamatosan és akkor tutira nem kapcsol le venti módba és nem fogom érezni azt a büdös szagot..tudsz erre más megoldást?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
aldebaran
őstag
Hol tudom megnézni, hogy ez a klíma hány Ampert használ?
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
TeeJay
félisten
válasz MaxxDamage #80526 üzenetére
Ez azért is fura mert 3,5kW Polar Optimumból nem keveset telepítettem most és egynél sem szóltak hogy büdös lenne. Alig pár hetes gépnél még nem lehet penész, nem lehet gomba nem lehet semmi maximum egy kis por.
Amit te érzel az az hogy nem hűt a gép és az elpárologtatóról hűtés hiányában visza fújja neked azt a nedvességet amit a lakásból kiszedett és annak lesz valami szaga.
Izzadság, falakból pára, teregetés, zuhanyzás satöbbiAmíg hűt a gép elég hideg ahhoz hogy folyamatosan nedves legyen az elpárologtató ezért sosem fogod érezni de ugye mivel 25,5 fokon járatod így hamar lehűti a szobát és nem fog tudni eléggé leszabályozni emiatt kompresszor leáll és megy ventilátor módban amíg újra nem kell hűtenie.
Szerintem ez nagyon nem gép és telepítés hiba lesz, és nem lepődnék meg ha más gépet kérnél és annál is ezt éreznédÉn voltam pár ilyen címen takarítani ahol azt mondták penetráns büdös a klíma, nosza benyomtam 15percre hűteni 16fokban, nem éreztek semmit, át raktam FAN módra, nem éreztek semmit, fűtöttünk 15percet nem éreztek semmit.
Na mondtam is hogy akkor az a szitu hogy ők 26-27fokon járatják a gépet, ott ali dolgozik 5-10-15percet majd le is áll emiatt sosincs az elpár rendesen "lemosva" a páralecsapódással és így esélyes hogy náluk a lakásból lecsapódó párát érzik örökké visszafújva...Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MaxxDamage
félisten
válasz TeeJay #80524 üzenetére
Ez van, hiszed vagy sem....
Olyan ez hogy bekapcsolom, Cooling, A FAN mode Hugh vagy Turbo és hőfok 25.5 fokra állítva és valójában 23 fok környékére hűt le és akkor át kapcsol sima FAN-ra (bármilyen módba is van, vagy én kapcsolom át FAN módra manual) és ekkor kezd szaga lenni....(mikor kikapcsol a kompresszor és csak 20 Wattot fogyaszt) és olyan érdekes gáz szag, de lehet víz szag is...(penészes víz szag) vagy nemtom mihez hasonlítani.🤔🙄A víz a csőből folyik rendesen, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne valahol a rendszerben!?
Kipróbáltam a "CLEAN" módot (tavkapcsrol indítható) a könyvbe ahogy le van írva, mondom hátha ez segít rajta... fél órát elvolt vele és sajnos nem oldotta meg.
Most is át kapcsolt FAN módba és éreztem is, majd át kapcsolt Cooling módba és nincs szag, jön a hűvös levegő...ez ilyen, komolyan! Nem viccelek...
Már úgy vagyok vele, hogy így kb. használhatatlan! Legszívesebben be se kapcsolnám, vagy kalapáccsal (5 kg legalább) leverném a falról!
Ha nem jutok egyről a kettőre a szerelővel, akkor fogyvédhez fordulva és (előtte) szakértői vélemény alapján elindulok másik úton...jobbat nem tudok!
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Daikin Ururu Sarara talán az egyetlen olyan gép ami tud fűtésben párátlanítani meg hűtésben párásítani is. Ezt a kültérin lévő légkezelővel csinálja mert gyanítom az is tud kint párátlanítani és már úgy fújja be a levegőt hogy száraz de bent meg fűti is egyből.
Ugyanez hűtés módban párásítás pedig egy belső elemmel csinálja ami cseppvizet vezet egy nagy felületű anyagra ami az elpárologtató előtt van így konkrétan hűtésben is hiába szárítja a levegőt a gép, a beltéri többet párologtat be mint amit kiszed így nem szárad a levegő. Nagyon komoly cucc, volt szerencsém egy 15éves példányt takarítani és annyi mindent le kellett bontani a beltériről hogy mehessen rá a zsák hogy ne tudd megMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz MaxxDamage #80510 üzenetére
Ne szívass már hogy alig pár hete kaptad az optimumot és nálad már büdös...
Mennyi klímát raktam fel sima gégecsővel és egyiknek sincs semmi baja, szépen megvan a lejtés a csatornában, mindenhol a csatorna aljára kerül a cseppvízcső és megy gond nélkül. A saját Daikin klímám 6méter rézcsőre van telepítve, csak lakáson belül 4méter dekor csatornában fut a sima bordás gégecső és 5. szezont tolja de sosem volt szaga.
Igaz megy is örökké és termeli ki a cseppvizet meg ugye évente mosom Deep Clean-el fullra a beltérit és ilyenkor a cseppvízcső is szépen át lesz mosva.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
PROTRON
addikt
válasz Máté94 #80506 üzenetére
Persze ellenőrizni érdemes hogy elbírja-e a meglévő "H" tarifa kmsz-ed az extra terhelését az új klímának a meglévőkkel együtt járatva, valamint az EON elvileg kéri hogy ha változás történik az eredetileg megigényelt állapothoz képest, akkor egy egyszerű levéllel értesítsd őket, nyomtatvány nincs is hozzá.
Sokan nem foglalkoznak vele, meg az EON is hülye, mert ugyan az eredeti nyilatkozaton bekérte a felkerült egységek pontos típusát, de az embereinek nincs kapacitása felmászni és ellenőrizni.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
MaxxDamage
félisten
válasz laca1052 #80515 üzenetére
Tudod, ilyenkor kb. elérhetetlen...de mikor ki kellett építeni, akkor hozta a gépet, cumókat azt gyors feldobta és pár óra alatt végzett, casht felszedte és goodbye...
Na valahogy gondoltam, hogy hasonló lesz...és kereshetek más szerelőt ha bármi gondom van!? /azért ez gáz!/
-
MaxxDamage
félisten
Valahogy úgy lehet igen...
-
laca1052
tag
Hívd a telepítőt, nézze meg ,a klimában valahol pang a víz.20 éve klíma használó vagyok de az első Dimarson on/off klíma se fújt áporodot levegőt. De a mostaniak se.Telepítő oldja meg!! "büdös levegőt fújó klíma nincs csak rossz telepítés"
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Egyre több klíma specifikációi között megjelenik, hogy páramentesítés hőmérsékletváltozás nélkül. Ez egy valóban létező dolog? Eddig abban a hiszemben voltam, hogy ahhoz, hogy kicsapódjon a pára, hideg felület kell. Ehhez pedig hűtenie kell a klímának, ami ugye télen nem éppen szerencsés. -
titán
Lehet csak tényleg a telepítéshez ért, amúgy nem tud hiba esetén hozzászólni a klímákhoz. Persze akkor mondaná ezt.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Írt a Polar Magyarország is arra a "szag" dologra, mert megírtam nekik...
Válasz:
Mindenképpen azt javasoljuk, hogy forduljon ismét a telepítőjéhez a jelenséggel, mert a szag amit érez biztos nincs rendben, valami telepítési gondot sejtet. A jelenséghez amit leír, pedig szintén a helyszínen kellene működés közben megvizsgálni a gépet annak, aki felrakta és garanciával tartozik érte. Kellene tudni a telepítés körülményeit is és a helyiség jellemzőit is hogy véleményt mondjuk erről.
Én:
De hát a szerelő(m) azt mondta "ne kapcsoljam FAN módba és akkor nem fogom érezni...." de hát ügye a klíma eleve lekapcsol abba a módba automatán is ha nem hűt, mert elérte a hőfokot◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Thegrey
tag
válasz #41553344 #80496 üzenetére
Gépjárművek esetében még a vásárlás előtt megismerhető, hogy az adott gyártó adott típusánál milyen kötelező szervizek elvégzései szükséges a garancia érvényesíthetősége miatt (kötelező szervizek időpontjai -km vagy a gépjármű kora alapján-, az adott kötelező szerviz alkalmával elvégzendő műveletek, tevékenységek és a cserére kötelezett alkatrészek pontos meghatározása, a szervizelések megközelítő költségei).
Nem tudom, ezért kérdezem, hogy a klímaberendezések esetén is így van? Meg adják, hogy melyik szerviz alkalmával mit kell csinálni, kopó alkatrészeket mikor kell cserélni, kenőanyagokat, gáztöltetet mikor kell ellenőrizni, esetleg cserélni/utánatölteni? Ha nincsenek meghatározva, hogy mit és hogyan kell a kötelező szervizek alkalmával elvégezni, akkor hogyan bizonyítható, hogy az adott szerviz alkalmával a megfelelő karbantartás el lett végezve? Illetve a vásárló a vásárlás előtt honnan tudhatja, hogy a garancia érvényesítéséhez mennyi egyéb költsége keletkezik még a vásárlás után?Verba volant, scribere non scio
-
Feri 59
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest