Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
Nem tudom mi a megoldás...lehet kellene keríteni egy másik szerelőt?🤔
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
olika78
csendes tag
Sziasztok!
Az AUX Magma 3.5Wos masináról van valakinek tapasztalata, vagy egyáltalán a gyártóról?
-
Stitch
őstag
HR25-nél 500W lesz az, mondjuk 500 vagy 600 az már kb. mindegy. Pont a napokban nézegettem vill. teljesítmény felvételt, eddig járó kompresszor mellett 160W volt a legalja (egész véletlenül pont az adatlapi minimum hűtési teljesítmény 500W/COP körüli érték )
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz arnyekxxx #79991 üzenetére
Most vagy te nem akarod megérteni, amit próbálunk leírni, vagy hülyének nézel kb. mindenkit magadon kívül. Értjük, hogy a gáz ára nem 100 Ft/m3, hanem van piac, ahol beszerzik. Értjük, hogy a villamosenergia ára nem 5 Ft, hanem valahol 12 és 120 Ft/kWh között (azt azért tegyük hozzá, hogy a lakossági ár és a piaci ár közötti különbséget- már ha van adott energiahordozó esetében - részben a lakossággal finanszírozzák). Azt nem érted meg, hogy a kormány (akármelyik) teremtett olyan környezetet, ahol marhára megérte a napelem a szaldó miatt, ráadásul buzdított mindenkit a beruházásra, majd egyszer csak rájött, hogy ez mégse annyira fasza, és hirtelen behúzta a féket (az csak hab a tortán, hogy ez az áram esetében valahogy pont Lölőnek jött jól). Csak közben ott vannak azok, akik a korábbi szabályozási környezet és a propaganda miatt beleraktak pár millát egy rendszerbe, aztán meg pislogtak, hogy hát nem ez lett nekünk előadva....
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
arnyekxxx
veterán
17000kWh gáz kb 1700m3, olcsón szerződve 1.447,29 € (az alaptarifa 2.142€)
-
titán
válasz MaxxDamage #79900 üzenetére
Hát az a szerelő egy nulla, ha ezt tanácsolta. Ez nem a probléma megoldása, hanem kikerülése. Érdekes lenne, ha nem lehetne egy klímát ventilátor módba kapcsolni, ha nem akar az ember büdöset. Amikor kikapcsol a kompresszor, minden beltéri fúj egy jellegzetes szagot, míg le nem hűl a párologtató. Az autó klímánál ugyanez a helyzet. Viszont a befújt levegő nem lehet állott, büdös stb. Ott valami nem jó. Mivel nem áll le az egész, hanem ventilátor módban üzemel tovább, még csak nem is penészedhetett be.
-
arnyekxxx
veterán
válasz arcitec #79873 üzenetére
Az energia (meg ugy semmi) előállítási ára nem a vásárlók jövedelmi viszonyától függ. Jürgen a piaci ár + hálózati költség+hasznot fizeti, mi meg egy államilag agyontámogatott energiadíjat és közben üvöltenek a kommentelők, hogy azértdrágaazáramgáz meramészároslop hiszen ott van a számlarészletezőben, hogy 5 forint az áram.
-
pityu8
tag
Unatkozó :) klíma szerelőt keresek Dél-Pesten, panelba, kültéri erkély, beltéri kb. 2,5 m.
-
MaxxDamage
félisten
Én csak felnyitottam és azt fényképeztem ami látható...annyi a betét ami...2 csíkba látható.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz isti732712 #79983 üzenetére
Autó módba használtam eddig!
Most direkt más módba van, de így is lekapcsol a külső egység és csak a venti megy. 🙄🤭◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz isti732712 #79981 üzenetére
Félre értesz, nem az a baj hogy nem engedhetem meg magamnak a Mitsut vagy Daikin klímát, én azt akartam, ilyen 5-600 ezret gondoltam a kiépítésre max. Aztán lebeszéltek róla hogy a Polar Optimum jó meg sokat telepített és azt ajánlja...nem is értettem hogy miért nem a Japánt ajánlja...na Mind1.
-
bolic
őstag
válasz MaxxDamage #79975 üzenetére
Hol vannak a szűrő betétek?
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
isti732712
aktív tag
válasz MaxxDamage #79959 üzenetére
Auto módban használd!!!!
[ Szerkesztve ]
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
válasz MaxxDamage #79930 üzenetére
Nem a kivitelezéssel van baj hanem a firmware el, szerinted a micsu miért mér halál pontosan,me nem kínai. El lehet csalni azt a 3 fok hiszterézist,lejjebb kell hozni a termisztort,van hely ott bőven,és nem barkács munka. Nekem így jelenleg 25c klíma állásnál van fali digitális hőmérőn 24,5,lejjebb asztalin kb 1,5méter ott pedig 23,5.
Tökéletes.
UI: Ha nem ez a bu..i tcl csinálná a panelokat,és persze a beltéribe nem egy hanem több termisztor lenne akkor ezek is szög pontosan tartanák a hőfokot.
No de míg egy ultimate 208 ezer, addig egy valamire való micsu 300-tól kezdődik,mármint a Hr es alap, aztán igen van 450 ért issss.Fogyasztói társadalom! Aki nem teheti meg magának a Japán gépet az kínait vesz aztán erős kompromiszumokkal használja!
-
isti732712
aktív tag
válasz DroiDMester #79923 üzenetére
Milyen alkalmazást használsz az ultimate progihoz?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Nagya21 #79964 üzenetére
Melegebb van a plafon alatt ahol mér mint 1,5-2 méteren, szerintem ebből adódik az eltérés, nincs kompenzálva.
mod: látom már írták.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
MaxxDamage
félisten
Persze!
Falon lévő régi (nem higanyos) mérő többet mutat, mint az ajtón lévő digitális (az kevesebbet) szóval ezt tényleg el kell fogadni...max. pár évig használom ezt és majd cseréltetem Japán klímára...!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
Eléggé "szegényes" 🙄🤔🤭
[link]◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BBéci
legenda
válasz MaxxDamage #79967 üzenetére
Nem kell konzultálni, el kell fogadni, hogy így működik.
A beltériben vannak hőérzékelők, én 1,2-1,3 méterrel lejjebb mérem, nem lehet egyforma. Ennek kiküszöbölésére találták ki az IFEEL-t. Vagy az infrával pásztázó beltérit.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Lorden #79965 üzenetére
Azért fontos odaillő teljesítményű berendezést választani, hogy elég legyen a minimuma, ne kelljen kikapcsolnia. Ha túlméretezett, akkor on/offként működik.
Ezért nem tudom eldönteni, hogy a 11,5 négyzetméteres dolgozószobámba Daikin FTXF20 vagy Mitsubishi HR25 legyen. előbbi a gyári adatlap szerint csak 1,3 kW-ig, utóbbi 0,6-ig tud leszabályozni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Thegrey
tag
-
rmihaly
tag
Teszek fel pár teljesítmény görbét. A gree (kapiláris csöves) kb így tartja a hőmérsékletet:
Itt még nem érte el a lakás a minimum teljesítményhez tartozó hűtési igényt (220W-al megy akkor, és az ilyen kiugrások is eltűnnek).Kb 30-35percet megy 200W alatt, majd 2-5perc 400W. Amikor már ez is sok, akkor visszaesik a teljesítménye egész 65W-ig (kompresszor még megyeget, de itt érezhető teljesítmény nincs).
Mint első képen látható, az átlagteljesítmény 95W, de nem ezzel a teljesítménnyel üzemel a klíma.A napokban fogyasztásokat visszaosztva is ezt a teljesítményt kapjuk meg, de ott is a klíma simán 2-3x nagyobb, és átlag alatti teljesítménnyen is működhetett (lásd görbéket) a felszerelés helyének megfelelően.
Rakhatnék én is be olyan képet, ahol 1 nap fogyasztása 3kWh, és a klima épp 70-100W környékén fogyaszt, de ez nem fedi a klíma tényleges működését, és aki ránéz sajátjára elborzadva látja hogy úristen az én klímám 300W-ot vesz fel és biztos valami hond lehet vele /nem nincs gond vele és nem is gazdaságtalan, csak másképp van használva máshol van telepítve)
A greenek ventilátora hűtésben folyamat megy - amikor leáll a kompresszor akkor is csak nagyon alacsony fordulaton.
Nekem most 31C átlag kinti (38max, 25min) és 23C beállított hőmérsékletre 50m²-re 11kWh/nap a két klima fogyasztása (szerintem 1db klíma is ennek 60-70%-át összehozná ekkora m³-re)
-
Csendeske
aktív tag
Nincs valakinek Mitsubishi AP 25 kézikönyve esetleg?
Csak angolt találtam, de azzal nem sokra megyek. -
MaxxDamage
félisten
Gyártóval kellene konzultálni, hogy most ez hogyan is van...🤔
-
MaxxDamage
félisten
Próbálkozom, de nem hinném hogy lehet azt úgy. 🙄
-
-
-
BBéci
legenda
Nem értem, miért nem működik megfelelően az IFEEL funkció.
Az öreg, 20 éves Stiebelemen mindig bekapcsolom és a közelembe helyezem a távirányítót. Pontosan annyi a hőmérséklet, amennyit beállítottam. Ha nem kapcsolom be, akkor a beltérivel szemben lévő hifiállványon mérhető a beállított hőmérséklet, a kanapén, ahonnan nézem a filmet, 1-1,5 fokkal melegebb van. A konyha/étkezőt klimatizáló Mitsubishi HR35 nélkülözi ezt a funkciót, nagyon hiányzik. 24-re állítom, az asztali hőmérő 22,5-24,5 közöttit mutat. Előtte ugyanott Stiebel Eltron volt, az asztalra helyezett távirányító biztosította az állandó hőmérsékletet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Met
nagyúr
Akkor valamit kapcsolj be hogy ne váltson át ventilátorra
Nem hinném hogy nem lehet megoldani."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Strezi
őstag
válasz spleenszuru #79953 üzenetére
Állíts lejjebb a terelő lapátot, amíg csak lehet, hogy a hátad előtt elérje az áramlat a padlót. Ha vízszintben ennyire rád megy, akkor tuti alá tudsz lőni vele. Lábadon nem lesz annyira kellemetlen
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
MaxxDamage
félisten
Igen, úgy megy
Simán hűtés üzemmódban, semmi Extra!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Met
nagyúr
válasz MaxxDamage #79915 üzenetére
Szerintem túlgondolod.
Kapcsolj ki minden extra funkciót (I feel és a többi marhaságra gondolok), csak sima hűtés üzemmódban mit csinál.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
nggabi
félisten
válasz angyalpc2 #79939 üzenetére
párátlanító kell neked. 1-2 fokot emelni fog a hőmérsékleten. ekkora területre az aldis már kicsi lesz, valami tosot vagy ilyesmit nézz, 800-1000W 10-20literes gyűjtővel. drágább lesz de hatékonyabb. ha megy nonstop inkább újat garisat vegyél. a mobilklíma nem sok vizet gyűjt be, a split meg max 1-2%ot vesz le, cserébe megfagyaszt.
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz spleenszuru #79955 üzenetére
Sajnos ahonnan először jót rendeltem, második évben már onnan is szart lehetett csak kapni. Keresni kell, rendelni, esetleg élőben megnézni, visszaküldeni 14 napon belül. Mást nem nagyon tudsz.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz spleenszuru #79953 üzenetére
Létezik klímaterelő lapát, de érdemes kerülni a pár ezer Ft-os hitvány szarokat. Illetve, ha nagyon eltereled, akkor megzavarja a beltéri egységen lévő hőérzékelőt és előbb lekapcsol. Szóval elég macerás, de megoldható.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Nem vásárlás, de nem látok külön élő "általános klíma" topikot.
Olyan gondom lenne, hogy a split klíma az albiban folyamatosan éri a hátam meló/gaming közben, hiába állítom a függőleges terelőt legfelső fix pontba, akkor is.
Oldalirányú terelőt is hiába állítom.
Létezik erre valamilyen otthoni hack?
Picit már fáj is a derekam, és én ennek tudom be, viszont mivel tetőtérben élek, amint kikapcsolom, azonnal újra dög meleg van, szóval használnám.
Quiet módban is érezni a "szelet".Hisense KB35YR3EG, ha ez lényeges.
A szoba átpakolása nem lehetséges, mostani layout az egyetlen élhető verzió úgymond, az íróasztalom is jobbos L alakú.
Köszi előre is, ha adtok tippeket.
Malaka!
-
Nagya21
addikt
válasz robag93 #79950 üzenetére
Hali!
Nagyban függ a tájolástól, meg a szigetelés milyenségétől, itt csak 7cm polisztirol a szigetelés..., 12nm ert hűt, úgy hogy a folyosó felé kifúj, tehát a konyha is kap hideget, cca olyan 25 nm számolj.
A tegnapi teljes fogyasztás az 4.15kw volt.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
MaxxDamage
félisten
Köszi!
Nem is nagy dolog. 😆
Kíváncsi leszek nálam milyen poros lesz.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz TeeJay #79945 üzenetére
Persze, éjjel tök fölösleges számomra.
Bekapcsolom és Cooling megy, fan mód mindegy, egyszer eléri azt a pontot mikor lekapcsol és csak a venti megy.
Ekkor kezdődik az a szag is...ez nem folyamatos, de nagyon zavaró!
Nem mondom hogy nem jó klíma, de ez a jelenség abnormális!
A -2 fok+ hőmérséklet érzékelés is kivitelezhető, ha+2 fokra plusz van állítva, de ezt is meg kell szoknom....A másik szobába lévő "Korel" klíma a beállított értéket tartja is! 23 fok az 23 fok... Nem kell 25-re tenni, hogy 23 fok legyen. Milyen érdekes, azt hittem az egy tök alap klíma, aztán még lehet jobb is mint a Polar. ☝️🤔
-
bolic
őstag
Elképesztő újdonságom van! Ugye emlékeztek, hogy a legrozsdásabb légkondit mindig szoktam felkeresni és megsajnálni őket, de ma reggel rábökkentem a teljesen vadiúj rozsdamentes légkondira! Büszke vagyok!
[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
válasz MaxxDamage #79911 üzenetére
Itt van a YouTube videó link, amúgy én durván kb. 3 havonta tisztítok szűrő betéteket.
-
TeeJay
félisten
válasz MaxxDamage #79942 üzenetére
Napok óta kapcsolgatod a klímát
Túl izgulod az egészet, kapcsold be egy fokra aztán élvezdÉvente 1x tudom mosni a Daikin klímákat itthon mert tavasztól őszig hétfőtől vasárnapig klímázok de sosem volt büdös mondjuk megy is megállás nélkül 24fokon. Amikor centi vastag mocsok volt a mókuskeréken akkor sem volt szaga pedig takarítani sem sok időnk van. Fogyasztást sem nézem mert ha meleg van úgyis menni fog, a számla meg majd ki lesz fizetve.
Amúgy júniusra 6-7ezerrel dobta meg júliusra meg 10ezerrel a két Daikin 24fokon folyamatos használatban.A Polar Optimum ami nálad van az is tök jó klíma, már egy csomót telepítettem belőle, ma is 40fokban végig napon és kellemes csendes gép kívül belül. Szerelni is könnyebb mint a Gree/Syen-t úgyhogy benne marad a palettában és folyamatosan kínálni fogom az ügyfeleknek
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Nagya21
addikt
válasz MaxxDamage #79942 üzenetére
Hali!
1000Kw, nem sok az egy kicsit????
Szerintem Watt lesz az......
Látom szerkesztetted.....
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
MaxxDamage
félisten
Igen!
Ez az... milyen érdekes!
TLC (3.5kW) lenn is ugyanez...Most megnéztem kíváncsiságból, közel 1000W volt a fogyasztás,(16 fokra tettem és turbó is be lett kapcsolva) aztán ment 1-2 percet és vissza 26 fokra majd letettem FAN-ra és azután éreztem is azt a kellemetlen szagot!
Nagya21:
Te is szerkesztheted, mert nincs már ami volt, el lett írva[ Szerkesztve ]
-
angyalpc2
aktív tag
53nm területre szeretnék egy párátlanítót vásárolni.. használt is jó lenne..merthogy ez egy vizes penészes dohos pince és valahogy csökkenteni kellene a pára tartalmat.
Van tippetek melyik márka model jó használtan ilyen célra?
Mobil légkondi hova gyűjti a vizet? Valamint melyik hatékonyabb párátlanításban?
A mobil légkondi vagy a párátlanító[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Coradiel
csendes tag
Sziasztok!
Klíma telepítésen gondolkozom. A képen látható a ház vázlatos alaprajza. Az az ötletem, hogy a beltérit a zöld téglalap helyére tetetném, hogy így hűtse és az átmeneti időszakban fűtse a házat. Az elsődleges fontosságú hogy az 1. szoba hőmérséklete legyen elviselhető, utána a nappali lenne hűvösebb. A fűtésnél pedig a fürdő is jó lenne ha kapna a fűtésből. A belmagasság kb 2,8-3 méter. A falazat vegyes. A födémen van 15 centi kőzetgyapot, a falakon nincs szigetelés, az ablakok háromrétegűek. Szerintetek működhet ez az elképzelés? A klímával kapcsolatban az lenne az egyik legfontosabb hogy minél halkabb legyen a kültéri és a beltéri is.
Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Lorden
senior tag
válasz XSiGma #79934 üzenetére
Sokszor szarul is van felrakva ami bűzlik, elég ha kis helyen megáll a víz, pláne ha a lakás levegője se tiszta.
(16-20mm flexibilis fehér kondenzvízcső csak nagy leejtésű víz elvezetésre alkalmas, láttam már nem egy olyan telepítést, ahol 2-3 méteren azzal vízszintesen volt csövezve, amikor szétvágtuk kb 2 deci szürke kocsonyás trutymó jött ki belőle) -
XSiGma
aktív tag
Hát nem tudom, áprilisban telepített Daikin FTXC35 gépünk van most, ebben a hőségben 26 fokra van állítva és non-stop megy, egyszer nem éreztem büdöset még, és helységben ahol működik 26,0 fok van - azért a japánok tudnak valamit. 55nm lakás, a távolabbi szobákban is maximum 27 fok a hőmérséklet, ami nekünk még teljesen vállalható.
-
MaxxDamage
félisten
válasz polonic #79931 üzenetére
21 fok, bőven jó is az. 😋😆
-
feco70
senior tag
válasz isti732712 #79908 üzenetére
Egyik szobába Daikin van ,másikba Fuji, ha 24 re állítom a gépeket, akkor 24 fok van mindkét helyen. Marha pontosan tartják a megadott hőmérsékletet
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz MaxxDamage #79904 üzenetére
Éjjel meg a friss levegő ebben az időben?
-
MaxxDamage
félisten
Azért ez így elég gáz és szarul van kivitelezve!
Azért ez alapnak kéne lennie...a hőmérséklet érzékelés egy klímánál alap dolog! De itt eléggé el van ez b*szva finoman szólva!Gondolj bele, 26 fokot jelez a beltéri, de a szobába meg van 23 fok... csodás!
-
MaxxDamage
félisten
válasz forumpista #79922 üzenetére
Ebből elvileg kifolyik.
-
MaxxDamage
félisten
válasz nggabi #79920 üzenetére
Csak nem nagyon tudok letrazni, mert egyik lábam (csípő) még műtétre váró és másik lábam már jó igaz...na majd ránézek!
Használati a beltéri jobb felét írja, de ott nem férek hozzá, mert ott van a takarás/kivezetés
Az a 100-150 ezer nem zavart volna, de a Polár klímára beszélt rá...
[ Szerkesztve ]
-
rmihaly
tag
Szia!
Nem minden klíma dolgozik 2-3C-os eltéréssel - ha meg csak ennyi a baja, akkor 1-2C-al magasabbra kell állítani.Nálam most, klíma 23C-ra állítva*:
2,5m magasan klíma beszívó magasságában: 23,7C (egész nap 0,5C difivel tartja)
Klíma 1,7m magasan klíma alatt 23C-t mér. (egész nap csak 2x volt ettől eltérő hőmérséklet (22, és 24, de azonnal követte teljesítménnyel)
Szobában padló szinten: 21,4C (22,4-21,2 közt mértem, de itt nem túl nagy a légmozgás /hangfal mögötti sarok/)Ha a szabályozó hőmérsékletet nézem - azaz amit mér - az egész nap konstans.
Annyit hozzá teszek, hogy a minimum teljesítményen kb 32C+ kinti hőmérsékleten kezd el dolgozni, addig mindig ráerősít egy kicsit aztán visszavesz - ilyenkor tisztán érződik, hogy abban az 1-2 percben hidegebb levegőt fúj ki , de a szoba ettől nem lesz jégverem.
*megj: ha eredeti helyén mérne, akkor 24C-ra állítanám.
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #79912 üzenetére
Tedd fel a hőmérőd a beltéri tetejére(ahol beszívja a levegőt felül) és várj 10.percet, meglátod hogy pont annyival lesz több +2-3.fok tehát jól méri a hőfokot és jól szabályoz!
A japán gêpek is ugyan így működnek csak őket úgy programozták gyárilag, hogy ezt a +2fokot el csalják automatikusan.
Ha 23fokot akarsz tedd 25.re és minden heppy!
25.re állítva
tartja a 23,5.öt stabilan
és a beltéri tetejére tett hőmérő 25,7.et mutat milyen furcsa nem?
[ Szerkesztve ]
-
forumpista
aktív tag
válasz MaxxDamage #79916 üzenetére
Nem biztos hogy ezen mulik. Nekem van itthon egy Tosot meg egy Daikin klimam.
A tosot semmilyen uzemmod mellet nem budosodik (pedig amerikai konyhas nappaliban van szoval ott kap mindent).
A daikin (ami persze joval dragabb volt) viszont pikk-pakk budoset fuj, akkor is ha elotte volt takaritva par nappal.
En arra jutottam hogy vagy szarul lett telepitve a daikin es meg tud allni a kondenzviz valahol (mert amugy kifolyik a csopogojen) vagy maga a klima kialakitasa szar es nem folyik ki belole rendesen hanem megall a viz valahol…[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
Mitsubishi EF25. Szintén szögpontosan tartja.
-
nggabi
félisten
válasz MaxxDamage #79911 üzenetére
2-3 hét elég. felnyitod a klíma elejét vagy a használati utasítást fekete rácsos műanyag általában. ha van szövet kis téglalap is azt ne vizezd be, csak püföld ki vagy fújd ki.
mindenki szerint az a jó amit fél áron szürkén be tudnak szerezni. más kérdés h neked kb 100-150 ezerrel lett volna drágább a japán gép...
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
lala666
őstag
válasz isti732712 #79918 üzenetére
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
lala666
őstag
válasz isti732712 #79913 üzenetére
Mitsubishi muz-ap25vgk.
A másik szobába most egy 14 éves Samsungot fog váltani egy Gree airy, kíváncsi leszek arra. Túl kedvező volt az ára azért lesz oda az.Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
MaxxDamage
félisten
válasz isti732712 #79914 üzenetére
Már bánom hogy nem Daikin vagy Mitsu lett..azt akartam, de klíma szerelő lebeszélt róla..
Tutira kapnak valamit a gyártótól...☝️😆[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Szerintem olyan nincs...
Ez ha eléri (ha a gép úgy gondolja hogy elérte!) a beállított hőmérsékletet, akkor a ventilátor megy csak.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
isti732712
aktív tag
válasz MaxxDamage #79912 üzenetére
Szinte éreztem, TCL panel.....és termisztor....
-
MaxxDamage
félisten
Polar 35SDO
Kezdem azt hinni, hogy nem jó a mérő ami benne van...[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz nggabi #79907 üzenetére
Van aki azt mondta a kivehető szűrőt tisztítani kell hetente vagy 2 hetente?🤔
De hogyan lehet kivenni?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
lala666
őstag
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
Met
nagyúr
válasz MaxxDamage #79901 üzenetére
Akkor állítsd át olyan módba hogy kapcsoljon ki ha elérte a hőfokot.
Minek szívatjátok magatokat a ventizéssel?Nálam ha eléri a hőfokot akkor leáll, majd ha melegebb lesz elindul és nem büdös.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
isti732712
aktív tag
válasz MaxxDamage #79902 üzenetére
Milyen klímád van? Nálam ugyan ez! Idegesítő ha a split egységen én 24fokot állítok be akkor 24 legyen a szobába! De nem hanem 24 foknál 20-21fok van,rohadt hiszterézis, ezt nem hiszem el hogy nem tudják megoldani,Ifeel hagyjuk,szart nem ér,minden klíma 2-3 fokos eltéréssel dolgozik?? (hiszterézis)
-
nggabi
félisten
akkor már inkább a sanytol a sprayvel az a lényeg h a fejjel kell fújni, így rohad büdös lesz, de ködös permetet fúj. ( > elég 4 alkalomra is ) ha bátor vagy minimumra kapcsolod a klímát és úgy fújsz a hőcserélőre, és már bele is ment a szemedbe. lányok se sírnak nyilván a műanyag szűrőt kiveszed, csapban elmosod jarral akármivel, nem teszed a napra hanem árnyékban kiszárítod.
"szenyor dzsíííí"
-
MaxxDamage
félisten
Nem használom, mert az is csak pár óráig megy és mintha nem is lenne...
Csak telefonról vezérlés van, tavkapcsolo el van rakva és elem sincs benne.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
bolic
őstag
Nem használod az I FEEL funkciót? Az nagy segítség lenne....
-
MaxxDamage
félisten
válasz nggabi #79895 üzenetére
Hát folyamatosan nem járatom, mert éjjel friss levegőt szeretnék.
A 22-25 fokon járatás meg 20-21 fokot eredményezne max. (kellemetlen számomra)Van itthon az a MOL tisztító, az nem jó bele/hozzá?
Igaz azt borotva fej tisztítására használom.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz arcitec #79894 üzenetére
Azt se tudom a fedlapot hogy kell levenni... 🤭😋
-
MaxxDamage
félisten
válasz erdey_a #79892 üzenetére
Járatnám alacsonyabb értéken is, de a 20 fok az már nekem jégverem!
Így is ez engem zavar, hogy 25.5-26 fokra kell állítani a beltérit és így is 23 fok van....az alatt már kellemetlen és fázom! A 23 fok még kellemes számomra/számunkra.Mai/mostani: (egész nap ment reggel 9-tol)
-
MaxxDamage
félisten
Csak a venti megy a beltéri egységbe, gondolom elérte a hőfokot és így reagál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Okos Otthon / Smart Home
- Anime filmek és sorozatok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Opel topik
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.