Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moonwolf
senior tag
Ennyire kihűlt a topik? Azért még vannak lemezek, meg írók, még akkor is hogyha a minőségük már nem olyan mint régen volt.
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Külső dvd írók közül van ami elmegy általános célra? Inkább csak olvasásra lenne használva, írva max 5-10 lemez lenne de azok sem fontosak.
Amiket nézegettem.
Asus SDRW-08D2S-U Lite
Transcend TS8XDVDS-W
LG GP57EB40 -
Ciccuka
veterán
Melyik a jobb szerintetek a Samsung SH-224DB vagy Samsung SH-224GB vagy Samsung SH-224FB?
Az SH-224DB az biztos, hogy jó, de a többi milyen ehhez képest? -
mcs
veterán
Körülbelül 8 év után fingott ki az eddig remekül bevált Optiarc AD-7243S íróm. Meglátjuk, meddig bírja az új Asus DRW-24F1MT. Valakinek van tapasztalata erről a típusról, hogy mennyire vált be?
-
jeni
félisten
válasz
Truman #20792 üzenetére
azok még gyengébbek.
ha fontos a gari akkor Liteon Samsung valamelyikét amit tudod venni még. ugyanis a Samsung-Toshiba kiszáll a buliból. amik vannak készleten kiszórják,már áprilisban leálltak a gyártásával. az LG még marad.
az Asus-t ha jól tudom utóbbi időkben már LG belsővel szerelik.
kezd drágulni de semmi köze a Pioneer-hez.
kínálat én innen talán a Liteon 124-t választanám. -
Truman
senior tag
Sziasztok. Kezd haldoklani az 5-6 éves belső íróm. Vennék másikat, de a legtöbb helyen (köztük itt is) azt olvasom a belső írókról, hogy nem valami jók. De mi a helyzet a külső írókkal, azok jobbak valamivel?
A Blu-ray egyelőre nem érdekel. -
Ottó58
senior tag
válasz
piadex2 #20788 üzenetére
Volt régen 203D íróm, és ha emlékezetem nem csal, a környékbeli boltokból vásároltam nyomtatható TTH02 lemezt, amit későbbi ellenőrzéskor normális értéket mutatott. Évek múlva lett tesztelve, mert akkor még nem volt tesztképes íróm és nem igazán foglalkoztatott a dolog.
Mostanában sokkal fontosabbnak tartom a tesztet, jóval több silány "minőségű" lemez van forgalomban. -
jeni
félisten
válasz
piadex2 #20785 üzenetére
én:
Virtual CloneDrive - amennyiben szükséges lenne minden más virtuális használata TILOS!
Imgburn minden más író használata nem javasolt!
Ajánlott lemez használta az adott íróhoz és az adott sebességgel.Milyen íród és milyen lemezeid vannak?
Ma ezt érdemes megvenni. ennél olcsóbban elfogadható lemez típus nincs ilyen áron. Az aprón lehetséges,hogy olcsóbban eladná valaki.
-
piadex2
senior tag
válasz
piadex2 #20782 üzenetére
Kedves Ottó58 és jeni!
Elég egyértelmű volt a számomra sajnos:
egy lemezképet kellett volna írni, én korábban a free easy burner-t használtam. Most először elszúrta az első lemezt. Kicseréltem az írót. Az elszúrta a 2. lemezt (ugyanazzal az iso-val).
Utána megkértem a Win7 lemezképíróját (azt hiszem, ez a neve), hogy csinálja meg, s az egyből megtette.Szóval ezért mondom, hogy kellene egy program, mert amúgy a MS jó, de nagyon kevés az állítási lehetőség.
Ezek után ki mit mond?
Kösz előre is.piadex2
-
jeni
félisten
válasz
piadex2 #20782 üzenetére
ami csak kis mennyiségben szúrja el a lemezeket?
ennek semmikép nem volna szabad megtörténnie. ahogy írva lett ott valamely alkalmazás vagy épen írás közben terhelődik le a géped. javallat,hogy íráskor ne nettezz és ne használj más alkalmazásokat.
az is lehet,hogy az az író épen azt a lemez pakkot amit használsz nem fekszik neki. -
piadex2
senior tag
sziasztok!
milyen ingyenes dvd író szoftvert tudtok, ami csak kis mennyiségben szúrja el a lemezeket?
kösz előre is.
üdv,piadex2
ps: bocs, hogy ide írtam, de a dvd író szoftver topikok - gyakorlatilag - halottak (2010-ben szóltak hozzá utójára)
-
Lordus
senior tag
köszönöm a választ!
ha archiválás lenne a cél, akkor verbát írok. szert tettem 3 csomag 10-es szingapúri Verbatim DL-re Verybigboy kollégától (ezúton is köszönet érte). De a Maxell lemezek NEM xboxhoz készülnek.
Csak 3 évet kell kibírniuk, utána elavulnak, nem kellenek.
Jelenleg 1.61 FW-vel 93 körüli quality score-t tud. Átlagban egész jó, igazából a második layer a gyenge, meg van egy-két PIF kiugróbb érték. de mondjuk a 100 vonalkából 90 db 1-es vagy 2-es, a maradék között meg van 3-4-től 9-10 ig is akár 1-1 db.Szóval köszi, de a lemez ár/érték aránya miatt ÉS hogy csak "rövid" időre kell, maradok a maxellnél.
-
Lordus
senior tag
Párosítási kérdés:
Kiárólag alábbi író és alábbi lemez használatához melyik FW a legjobb? Tudom, kevesen írnak már DL-t, meg sz@r is, de nekem muszáj...
A szingapúri verbát gyönyörűen írja és a maxell sem borzasztó, de ha valakinek van tapasztalata, hogy melyik fw-rel írja ezta legjobban, akkor örülnék, ha segítene.Tehát: Optiarc AD-7260S - Maxell DVD+R DL (Ritek S04)
érdekes: 1.03 gyárival "viszonylag jónak" tűnt 4x sebességgel. 1.61 bt_origgal jobb lett, pedig csomószor elfogyott a puffer
köszi
-
jeni
félisten
válasz
GEPESZ66 #20777 üzenetére
Az aprón vásárolj a "nagyonnagyfiútól" ezt fordítsd le angolra és megtudod kitől kell és érdemes venni DVD írót.
sati
Samsung,Pioneer, Liteon(?)
más nem nagyon van.
BD író ha mégis.
A Sony kiszállt.
Helyedben az aprón vennék noti írót. Szinte egy kutya már mindegyik. -
GEPESZ66
veterán
Asztali PC-be melyik márka ajánlott?
Samsung
LG
ASUS -
Srácok NCASE (ITX) házikóba keresek Slot Load ODD-t EAC (AccurateRip)-ek készítéséhez. Mit ajánlanátok? Amazon (UK) rendelés is játszik.
BD írás nem szükséges, a legfőbb szempont inkább a halk üzemmód lenne. -
zkiss0
tag
HI!
Lehet kishazánkban manapság valahol slim, sata, slot-in DVD írót venni? Több online boltot néztem, de mindben már kifutott.
Ha esetleg valakinek van infója, azt megköszönöm!
üdv -
jeni
félisten
válasz
Synthwave #20769 üzenetére
Szia!
A verybigboy-hoz fordulnék DVD író vételével az aprón megtalálod őt. Ott nála nincs is jobb kínálat a FÖLDKEREKSÉGEN belül.
Szerintem a Szent Grál-ja a DVD író esetében a mai mércével mérve a Sony-k és a Pioneer.
Sony AD-7260S , a AD-7261S és a Pioneer DVR-215DBK és a 216DBK.
Ezekből vannak neki még ha jól tudom. Ha tesztelni is szeretnél akkor a Liteon iHAS-524A
SATA verzióban jobbakat nem találsz,ha van IDE csati az alaplapodon akkor vehetsz korábbiakat is mert azok stabilabbak,jobbak. -
Üdv.
Mi a DVD-írók Szent Grálja? Vagy elég lenne csak egy olyan, ami nem válogat, karcos lemezeket is patentul olvas és megbízható. Sebesség lényegtelen. Ami még fontos, az a SATA csatolófelület és 5.25" méret.
-
-
M107
addikt
válasz
Dhampir #20760 üzenetére
Az az újabb szériája, szerintem kb olyan minőségben ír mint asztali vonalon a SH 224DB.
Hiába a régi írók sokkal jobbak voltak.
SH-222A ide a csúcs minden prémium lemezt megírt alacsony értékekkel, kiválóan aztán rá 2 évvel jött a 224BB az már csak 60% volt prémium lemezekkel nem érdemes volt használni. A 224DB meg már csak halovány emléke a SH-222A-nak.Sajnos.
-
jeni
félisten
válasz
Dhampir #20764 üzenetére
Extra,hogy tud Blu-Ray lemezt is beolvasni.
Ezzel pluszban meg is írja a Blu-Ray lemezt,vagyis teljes értékű író.
A garanciát illetően a második a jobb vétel , amellett írhatsz bármilyen lemezre rá. Elvileg támogatja a 100GB-t is vagyis az BDXL lemezeket is.
Az az érdekes amit ház nélkül árulnak vagyis beépíttetett azokban nincs BDXL támogatás! -
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen a linkeket és az információt!
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
Dhampir #20761 üzenetére
Hello!
Pont ez az. Gyártó szerint 5év garis,de itthon annyit nem adnak rá.
Nagyjából ilyen házba rakják be de nem tudni melyik gyártó íróját teszik be. Az,hogy jobb-e nem derül ki ránézésre.
Előnye az,hogy szétszedhető és bármi más gyártó cucca betehető azonos méretben.Ipon boltban ilyet árulnak 5000 Ft áron 2év garival. Ebben az is jó,hogy aluminium házas,és az a hátránya,hogy ebbe kell venned külön egy noti 9,5mm írót. Ilyen viszont legtöbb aprón hirdetik eladásra,a Vaterán is.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A Sandberg USB Mini DVD Burner ugyanolyan átlagos minőségű, mint a többi hordozható író, vagy jobb lehet valamicskével?
-
Dhampir
félisten
-
jeni
félisten
válasz
Dhampir #20756 üzenetére
Ha a hordozhatóság a fontos akkor olyat amire a legtöbb garit adják.
Ha pedig asztalodon lesz akkor lehet,hogy érdemesebb egy külső házat venni.LC-Power EH-525B-PS ez már nehezen beszerezhető. Ha nincs kérdés lesz-e még?
Az újabb már USB 3.0.Ellenben van hirdetve az aprón Asus néven külső SB 3.0 ház amiben eredeti Pioneer BDR-207 DBK Blu-Ray iró van benne.
Ha már nem,akkor külön-külön megvenni.
Az apróról a verybigboy-tól egy jó fajta írót hozzá.
Nála frankó új vagy újszerű DVD írók melyek mai napig egyes modellek etalon kategóriába sorolható.Szintén van ott még hirdetve Samsung SE-506 slim Blu-Ray USB 2.0 író is. Ha feltétlenül extra kicsi méret kell és be akarod tenni a noti táskába is.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Tervezem egy megbízható, usb-re köthető külső DVD-író beszerzését, de már rég kiestem ezek ismeretéből.
Például egy ilyen Samsung USB 8x SE-208DB/TSBS dobozos fekete DVD író jó vételt jelentene?
Tudtok megbízhatóbbat/olcsóbbat?
-
woci
csendes tag
Csak úgy halkan jelezném: verybigboy kiárusítást tart az aprón...
-
bajuszatti
tag
Sikerült megoldanom a problémát az Asus írónál. Ki kell kapcsolni a BIOS-ban az energiatakarékossági funkciót és már jó is lesz.
-
jeni
félisten
válasz
bajuszatti #20749 üzenetére
ott valami gond lehet,ugyanis csak akkor villog a LED ha a gépet bekapcsolod vagy az adott írónak utasítást adsz.
NINCS BENNE A LEMEZ?
nem lehet,hogy valamilyen program társítva van az íróddal?
cseréld fel a sata kábeleket. -
bajuszatti
tag
Nekem egy Asus DRW-24F1MT típusú DVD-író van a gépben a Samsung SH-S223C meghajtó mellett, amikor nem olvas lemezt, folyamatosan világít a LED, ez miért van és hogyan lehetne kiküszöbölni, hogy ne villogjon csak olvasáskor/íráskor tegye ezt.
-
jeni
félisten
válasz
Fortum #20746 üzenetére
olcsón most egy 2000Ft áron szintén az aprón egy DVD writer SH-224 SATA.
az Asus DRW-24B3ST írót (ez átalakítható Liteon iHAS-524B-re a másik is u.a.) az aprón ha tesztelni is szeretnél.
húzósabb áron pár sorral lejjebb a hirdetésben ,de az még író!!!!! 9000Ft zsír újként -
jeni
félisten
válasz
hegegabi80 #20744 üzenetére
amúgy zsír új az A4 TEAM boltban 6700 Ft
-
Fortum
tag
Sziasztok !
DVD meghajtót/írót szeretnék venni a gamer gépembe.
5 ezernél többet nagyon nem szeretnék szánni rá.
Amiért szükségem van rá: évente egyszer kétszer ha képeket CD-re akarok írni és pár játékot CD-ről játszanék.
Amiket néztem:
ASUS DRW-24F1ST
ASUS DRW-24F1MT
Samsung SH-224DB
LG GH24NSD1
Ezek közül melyik lenne a legcélszerűbb és melyik érné meg a legjobban ?
Előre is köszi a válaszokat
-
jeni
félisten
válasz
hegegabi80 #20744 üzenetére
Hello
A laptop íróknak elég az USB +5V,de a PC-s "5,25" optikai íróknak már nem elég.
Amúgy nem paráznék vele. Az aprón (nem vagyok érdekelt az eladásában),a Vaterán vagy a jófogáson vannak eladó új/újszerű külső SLIM DVD esetleg akár BD-DVD combó is. A tákolással nem biztos,hogy előrébb jutsz.U.I: most van az aprón egy Liteon iHAS-524B-re tuningolható ASUS DRW-24B3ST író eladó.
-
hegegabi80
addikt
Hali!
Külső dvd íróból melyiket érdemes venni?
Igazándiból átköltöztettem a gépemet egy cube házba, gondolván nem is használok mostanság írót.
De azért vannak régebbi lemezeim, így lehet 1-2 alkalommal csak szükségem lenne rá.Vagy meghagyom a régi írómat, csak akkor valami sata-usb átalakító kell hozzá.
Vagy van egy régebbi használaton kívüli külső hdd ház, abból kiveszem a csatit és veszek hozzá egy laptop odd-t.
Egyébként ezek a laptop slim dvd íróknak elég az usb csati áramellátáshoz? -
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
SAMSUNG SH-224FB és a SAMSUNG SH-224DB között mi a különbség?
-
Ottó58
senior tag
EZvált be nekem az Opti íróknál. Hiába tettem új szíjat, akkor sem működött normálisan, valószínű a motor teljesítménye is csökkent. A fogasléccel nem volt sosem bajom.
Nekem a Benq 1655 eredeti, fekete szíjjal normálisan működteti a tálcát.
A belseje valóban Philips, mivel a chip is az: -
zozopapa68
tag
Pioneer írókra nem jellemző, hogy a régebbi firmware-rel jobban írnának. Mindenképpen tedd fel az 1.28-as verziót.
A Lite-On IHAS124-14 írónak közben utánaolvastam más fórumon. Az F verziós meghajtója továbbra is MediaTek chipre épül. Az újabb CL98, CL99 firmware-l kiadott írók tudják az M-Disc-et, de a Pioneer BD írók nagy része és természetesen az LG egyes típusai szintén kezelik ezt a lemezt.
A CL08-ról tudták CL98-ra frissíteni a meghajtót Flash Utility segítségével. Ugyan így egy Asus DRW-24F1ST írót átlehetett alakítani ihas127 F CL08,09,98,99-re, de itt a CL08,09-ra alakítva nem tudták frissíteni CL98, 99-re csak ha a Flash Utility programmal egyből a CL98-ra lett átalakítva, már lehetett CL99-re frissíteni.
Ebből arra következtetnek, hogy azért némi eltérés lehet a CL08 és CL98 firmware-l kiadott meghajtók között.
Az Asus a CL98, 99 firmware-l jobban működöt a tulaj szerint, mivel a CL08, 09 firmware-l rendellenes hangokat hallót a meghajtóból. -
jeni
félisten
válasz
Ottó58 #20736 üzenetére
A Philips DVD8801/79 annak az a gond,hogy beragad a tálca. Meg kell ütni,hogy kinyíljon a tálca.Elsőre nem tudom eldönteni,hogy gumiszíj hiba vagy a tálca fogasléce kopott,esetleg a motor gyengébb. Az mintha egy Benq DW1650 lenne vagy azonos. A chip nem MeditekTEK.
Anno Benq elismerték mitn írót(esetleg a 1655 lenne az?)ez sem gyári megoldás
-
Ottó58
senior tag
H10N van nekem is. Főleg olvasásra, RW írásra használom, valamint ha másnak kell írni, de a tesztet nem teszem félre. Jobban szeretem, mint az eddigi Samsung íróim, most is kifogástalanul működik a tálcája, a meglévő F223 viszont ki-be nyitogatja.
Majd írok összehasonlításként egy-két lemezt.
Pio 112 nekem is van, de a 110 jobban ír, fejből nem tudom, melyik fw van rajtuk. Van 111L is. -
jeni
félisten
válasz
Forestal #20731 üzenetére
Egy használt Pioneer DVR-112 DBK 1.22 ilyet tud.
lehet,hogy feltolom az 1.28 Firm verziót is,mert 1.09 Firm volt rajta alapból.
-
jeni
félisten
Üdv !
A Philips DVD8810/97 íróról tud valaki valamit?
Amit tudok az,hogy LiteOn gyártású,IDE csatis.
Semmi extra nincs benne.
A 2. megy egy LG GSA-H10N ,igaz nem egy GSA-4167B író.
Szintén IDE csatis.
Elvileg a DVD-RAM-t kezeli mindkettő.A 3. DVD írót meg ismerem azaz Pioneer DVR-112DBK.
-
jeni
félisten
válasz
Forestal #20731 üzenetére
Ha nem kell a DVD-RAM funkció akkor is jó vétel az a Sony író. Igaz a DVD-RAM felhasználását tekintve tartósabb kivitelű. Jóval többszörösen írható újra. A lemez drágább is.
Egyes DVD lejátszók is kezelik. Panasonic- Pioneer. -
Forestal
tag
Igen olvastam köszi. Akkor ez is ajánlott kategória esetleg?
IDE Sony_Nec_Optiarc_ad-5200a
Anyám gépibe betudnám rakni.USB-ből ez is jó?
Samu SE-208AB/TSWS -
M107
addikt
válasz
Forestal #20717 üzenetére
Dvd-íróban már csak régebbi modelt vagy picit ha előrébb olvasol, akkor ott leírtam hogy mik lennének amit érdemes lenne használni.
Jelenleg már csak egy Samu SE-208 AB usb író van állandóan a gépemhez kötve, plusz egy 206D PIO BD-RE van a gépembe. Gyönyörűen írja még az UAE Verbát is a kis 206-os 1-10 pie között stabilan.
Ami meg fontos és minőségi lemez arra ott a Samu SH-222A (IDE) íróm SATA változata egy hull.....k
IDE is van még a lapomon de egy SIL 712 4-es ide vezérlő kártya (PCI) 2004 gyártás ha nem lesz ide port az alap deszkán. -
Forestal
tag
válasz
zozopapa68 #20725 üzenetére
okés meggyőztetek. A PIO 215-nek és a NEC optiarc 7200-nak utánanézek.
jeni-nek is
az átalakítókat hanyagolom inkább... -
Ottó58
senior tag
válasz
zozopapa68 #20727 üzenetére
Legalább tíz darabot vásároltam használtan, és még most is használom őket.
-
jeni
félisten
válasz
zozopapa68 #20725 üzenetére
használtat nem szeretne venni.
írtam,hogy jobban járna vele.
feketére meg szépen meg lehet csinálni amihez egy hajszárító kell és egy jófajta fekete fújós festék. a többit tudja. -
jeni
félisten
ha jól találtam rá akkor pont ez az a fajta átalakítós panel melyen a chip vezérlő ugyanaz az előző képen levővel.
Chipset: JM20330; kétirányú konverter
Windows 98/98SE/ME/2000/XP/Vista/7 -
jeni
félisten
válasz
Forestal #20721 üzenetére
amúgy amibe kerül az átalakító,akkor inkább egy rendes új ODD-t vegyél annak az árából.
bízva,hogy az új vásárlású Asus-Samsung-Liteon-LG valamelyik író hibátlanul megy a gépedben. az már más kérdés,hogy milyen minőségben írja meg az adott lemezt? közepes? jó vagy kiváló?itt kapható az a panel ami a képen van, mely rá van dugva az ODD hátsó csatira
mint márka és mint a chip vezérlő az jó minőségű lehet,nem egy gagyi cég.
Model No. CTS-IDE
Chipset JMicron JM20330 -
jeni
félisten
válasz
Forestal #20721 üzenetére
az a legtisztább ha az alaplapon van az IDE csati.
korábban én is próbálkoztam egy lengő IDE-SATA átalakítóval. az volt a gond vele,hogy nem ismerte fel a gépem az arra kötött optikai meghajtómat.
a biosban sem láttam a cuccot.lehet,hogy amit kinéztél az jó is - kitudja?
nekem egy ilyesmi volt és nem ment vele,igaz már 3-4 éve nem is próbálkoztam hasonlóval
-
Forestal
tag
ha mégis bevásárolnék régebb Pioneer IDE írókat akkor ez szerintetek használható rajtuk átalakítónak a csak SATA-s lapokhoz való csatlakoztatás végett? Vagy csak IDE HDD-hez használható?
[link] -
jeni
félisten
válasz
Forestal #20717 üzenetére
ha zsír új DVD író kell akkor csak akkor venném ha valakinek a gépébe kell.
ha mégis kell nekem akkor már csak a BD íróban vennék újat.
az öregnek most szereztem be 3db DVD írót 6500Ft áron abból az egyik tuti új bolti 2év garis (iHAS-124 F),a másik kettő a Vateráról van megvéve.
az LG belsős iHAS-124-14 F helyére került a Liteon iHAS-624B.
talán még érdemes levadászni Lightscribe írókat amihez lehet kapni Verbatim Lightscribe lemezeket is.
a Labelflash az KIHALT végleg! -
Forestal
tag
M107 fórumtársnak (is) címezve:
oké. ...és a maradék 10% a jelenleg forgalomban lévő új DVD írók, közül ami nem siralmas? Nekem már a PIO BD-író jó lesz - akkor de az öcsém mostanában venne egyet + anyám gépébe is kellen valami.? -
jeni
félisten
válasz
zozopapa68 #20715 üzenetére
624B már nem tetszik neki,így marad a 524B
egyelőre hagyom ilyenek
ha ez valakinek fontos!
az iHAS 124 F verziós ami belsőleg egy LG cucc,a Nero Info Tool alapján DVD-RAM-t sem olvasni sem írni nem tudja.
-
zozopapa68
tag
Az eredeti Asus bin-t tedd vissza és próbáld 224B vagy 424B-t rányomni. Valamelyik biztos jó lesz.
Itt egy rövid leírás az ASUS-ból LiteOn készítéshez.
1) Indítsd el a Flash_Utility.exe -t, felül válaszd ki az ASUS írót, pipáld be az Update Boot Code -ot, nyomd meg a Write Flash gombot, itt be kell tallózni a stock.exe-t. Ha végzett indítsd újra a PC-t!2) Most jöhet az EEPROM_Utility.exe, kiválasztod az immár LiteOnként megjelenő írót, CrossFlash fül és klikk a Convert Drive gombra, IGEN gomb, ha végzett akkor újraindítod a PC-t és kész a LiteOn író.
Látom elkéstem a segítséggel, de azért meghagyom hátha másnak segíthet.
-
jeni
félisten
válasz
zozopapa68 #20711 üzenetére
A LED villogás nem szűnik meg . 2x ment a "flash",akkor sem lett jó. Azért köszi. Valamiért ennél nem lehetséges a dolog.
-
zozopapa68
tag
válasz
zozopapa68 #20711 üzenetére
Esetleg 624B ként nem működne, próbáld LiteOn iHAS224 B-re flashelni.
Szintén Stock firmware-t használva. -
jeni
félisten
Nem azt jelenti,hogy az új elromlik tutira 1 vagy 2éven belül!
A régebbi íróknak jobb az írásképességük,de az is benne van,hogy azok már használtak és bármikor elromolhatnak. Mivel 500-4000Ft közötti áron innen-onnan be lehet szerezni nem biztos,hogy feltételként ragaszkodni kell a garihoz. -
jeni
félisten
Szia!
Samsungban a 216 DVD író efajta számozással régi modell lehet.
A Vaterán tele van hibátlanul működő régebbi DVD írókkal.
Amit bejelöltél azok közül a 2.-3. az ha jól tudom LG belső takar.
Az első az meg QSI gyártmány eladott Pioneer logóval amit nem javasoltunk sosem.
Asus DRW-24F1MT M-Disc
Lite-On iHAS 124-14 ez is LG belsőt takar -hiszen tudja az M-Disc kezelését amúgy az F szériás DVD író!
Opti Drive Control 1.70 nem lehet futtatni vele.Nekem is furcsa firmware-t tettek rá vagyis a F CL98
Van nálam az apróról beszerezve egy Asus 24B3LT Box de még nem sikerült LiteOn iHAS 525B-t csinálnom belőle. Van bin. fájlom de sehogy se akar átváltozni Lieton íróvá (LED villogás van).
-
smiti
veterán
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Az utóbbi időben van némi problémám a megírt lemezeimmel. Az író egy Samu SH-224DB, a lemezek pedig a Verbatim DVD-R 16X MID: MCC 03RG20. Eddig semmi gond nem volt ezzel a párosítással, de az utóbbi időben akárhogy próbálom megírni a lemezeket, az lesz a vége, hogy a lejátszás akadozik az asztali dvd lejátszókban. Mindkettő Pioneer ami itthon van, a régebben megírt lemezekkel semmi gond nincs.
Ez lemez hiba lehet vagy az írónak van valami baja? Ha az író akkor mit javasoltok amit újonnan, garanciával meg lehet venni?
Előre is köszi.
üdv.: smiti
-
M107
addikt
Hadd oszlassak el, pár kételyt.
-
Az új és a régi írókat soha ne mérjük egy kalap alá.-
A ma kapható dvd lemezek 90% MBI-s szóval 40-50% a hosszú élettartam és a visszaolvashatóság + az adatvesztés 1-2 hét hónap esetleg akár írás után elszállt lemez olvashatatlan.....-
A mai dvd-írók 90%-a siralmasak, ha jó írót akarsz PIO 109-110-111-112-115-211-212-215-216 LG 4163-4165-4166-4167B NEC pár jó IDE-s és satás darab(nem ismerem őket) Samsung 222A (Csak IDE-s) 224BB SE208AB USB, Plextor 712,716, 760S.-
jó lemez nagyon ritkán ki lehet fogni erről Pm-ben Flashget, Kicsirigó, Verybigboy, GG72, Nor, Djculture, Pami Ottó58, Zozopapa68 (Érdeklődj)! -
Ottó58
senior tag
válasz
Forestal #20701 üzenetére
Ezért van még egy 1155-ös gépem IDE-s alaplappal és XP-vel, így tudom használni a régebbi írókat és a régebbi, 15 év alatt jól bevált programokat is, ami már a 8-on nem fut. Ami az Aprón kapható író, nem mindegyik "leharcolt", esetleg gyűjteményből ha sikerül kifogni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- WOT - Roham
- One mobilszolgáltatások
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Hardcore café
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- AKCIÓS - Újszerű 18TB Western Digital HC550, WD HC 550 szerver grade SATA HDD
- WD Purple 2TB
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- utolsó darab ... Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest