Hirdetés
- Fejlesztői videón a The Outer Worlds 2
- Prince of Persia: The Lost Crown - Befutottak az iOS és Android kiadások
- STAR WARS Zero Company címmel érkezik a Bit Reactor és a Respawn közös játéka
- Ősztől konzolokon is játszható lesz a Forgive Me Father 2
- Jövő hónapban konzolokra is befut a King Arthur: Legion IX
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
ODD Belső DVD író Asus DRW-24F1ST SATA Fekete Dobozos
Erről vélemény?Mindenképp kell egy író, sajnos a Bluray most nálam nem játszik, kicsit húzós az ára a pénztárcámhoz.
-
Flashget
félisten
válasz
verybigboy #19996 üzenetére
Nekem már a Pio 207 BD író is ezt csinálja. Minden 3 vagy 4. nyomásra adja ki a tálcát pedig nincs sűrűn használva csak BD írásra.
-
woci
csendes tag
válasz
verybigboy #19996 üzenetére
kipróbáltam, működik
-
verybigboy
senior tag
Nem emlékezik valaki, 7260-as tálcanyitásra valaki tett ide (vagy más topicba) fel képes útmutatót (ha jól emlékszem) hogy mit kell hackelni hogy megjavítsuk?!
Ha jól emlékszem valami mágnest kellett kisebbre vágni?! -
verybigboy
senior tag
Sajnos!!! Sokan csak a neve miatt veszik meg. Hatalmas átverés ez az egész, persze pénzért már minden eladó, még a márkaneved is, aztán a vevő meg sajnos ebben is csalódik, mint sok-sok másban már a világon. Van egy image az adott márkáról, így meg szétverik azt ... lásd Pioneer dvd írók, lásd Verbatim lemezek ... és lehetne folytatni tovább a sort.
Nem jó világban élünk ... mindenhez mindenki nem érthet, Ők lesznek az áldozatok.
-
-
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Akarok venni egy fekete sata DVD írót. Ezt néztem: Pioneer DVR-221BK DVD-RW SATA Black OEM
Jól sejtem, hogy a Labelflashes verziótól csak firmwearben különbözik? Valami ismert hiba, ami miatt inkább samsung? -
Flashget
félisten
válasz
yvsmad #19985 üzenetére
The Pioneer DVR-108 supports 16X DVD±R, 4X DVD±RW and 4X DVD+R DL writing according to the official specifications.
Info Tool képen ott van a pipa DL-nél. -
Flashget
félisten
válasz
yvsmad #19985 üzenetére
Komolyan nem értelek.
Ott van a link a topic címe is ez: Pioneer DVR-108 4X DL íróPPéter is ott írta:
Egy kis előzetes: úgy tűnik a 4x-es DVD+R DL írás még kissé korai húzás a most elérhető 2.4x.es DVD+R DL lemezekre. Verbatim DVD+R DL (MKM001) korongra írtam ki ugyanazt az anyagot, a 2.4x-esen írtat gyönyrűen viszi az asztali lejátszó [link] -
Flashget
félisten
válasz
yvsmad #19983 üzenetére
De mondom nem a DL miatt kellett azt alapból tudta már ez az író.
''The Pioneer is one of the first 16X ±R recorders to support the 4X DL writing speed with existing 2.4X DVD+R DL media.A Piodata amiatt kellett, hogy a +R lemezeknél is DVD-ROM-ra állítsa a book type-ot.
-
Flashget
félisten
-
kerekfej
őstag
Samsung SH-224DB-n van az előlapon Samsung logo/felirat?
-
-
flymi
addikt
Nahát, ilyen topic is létezik?
A kérdés a következő: Melyik Sata csatis DVD írót ajánlanátok jó szívvel?
A mostani IDE csatis LG H22NP20 ideje lejárt.
Az elvárások hasonlók: legyen LG és fekete, hasonló írás/olvasás képességgel, vagy jobbal.
A felső határ árban 8-10e ropogós HUF.
Előre is kösz! -
kerekfej
őstag
Ez mennyi jó olvasó manapság Samsung SH-224DB?
Melyik ilyenből, ami Lightscribe-ot is tud? Van jobb ennél hasonló árban? Samsung-nak van újabb modellje?
-
Ottó58
senior tag
válasz
yvsmad #19966 üzenetére
Nem beszéltem írásról, főleg nem DL lemezről. Egyébként sem szeretem.
DVD RW-re még az új írókkal sem írok, minek is írnék?
Eddig CSAK OLVASÁSRÓL beszéltem és ez megállja a helyét.
"Ezek közül az újabbik Sony jó lehet,(7200A)"
Hát ezek szerint fogalmad sincs a jó írókról, a 7200A és S szinte etalon az írók közt. Ja, és az LG 4165,4167!
Téma: OFF -
yvsmad
őstag
válasz
Ottó58 #19965 üzenetére
DVD-RW vagy +RW lemezre melyik tud írni? És DL lemezre?
Gyanítom, hogy a Plextor kiesne (nekem volt 2 db 712 és 1 db 716), mindegyik megbukott DVD-n, csak audio CD-khez használom.
Ezek közül az újabbik Sony jó lehet, a többivel nem írnék archiválós DVD-t.
Olvasni bármelyik jó lehet, az írás minősége már problémásabb. -
Ottó58
senior tag
válasz
yvsmad #19962 üzenetére
Ezekre gondoltam, elég öreg, de nem szétnyúzott írók, ahogyan említed.
Plextor PX 712A-2004.06.
Sony DW-G12A-2006.01.
Benq DW 1655B-2006.03.
Sony AD7200A-2007.10.
LG 4165-67 és 4160 is működik még!!!
Mégis kitűnően olvassák a lemezeket az általam fentebb szembeállított (Samu,Pio) SATA-s írókkal.
Bárhogyan csűröd-csavarod a dolgot, nálam ezek tények, és egyetlenegy SATA-s Sony íróm sem adnám oda sem SAMU, sem Pio íróért! -
Montana17
csendes tag
És akkor milyet ajánlotok Samsung Pioneer Lg Asus???Csak DVD író legyen írjon dualt azt jó napot nem kell blu ray!
-
Montana17
csendes tag
2008 februárja óta szolgál!
-
yvsmad
őstag
válasz
Ottó58 #19960 üzenetére
Az IDE csatis nem feltétlenül régebbi, évekig párhuzamosan lehetett kapni mindkét csatival az írókat. Pl. a 118 is IDE csatis, mégis évekkel fiatalabb, mint a 215. Az elöregedett, szétnyúzott használt írók alapján elég félrevezető egy márkát megítélni.
Ha meg nem ír vagy olvas rendesen, akkor le kell cserélni, márkától függetlenül. Montana 212-je is elmúlt 10 éves már. -
-
Ottó58
senior tag
válasz
Montana17 #19954 üzenetére
Szia!
Nálam is sűrűn előfordult ez a dolog.
Mindíg volt Samsung íróm (sajnos vettem a fórum ajánlásai alapján), Pio is. DVD-t írt a Samu, sajátját nem tudta olvasni, kidobta hibaüzenettel, de bármely Sony íróm gyorsan! beolvasta.
A legutóbbi 215D-vel is sok problémám volt.
Amit ezen írók hibásnak véltek, a Sony-k mindegyike simán kezelte, sőt még a tesztképe is elfogadható volt ezeknek a lemezeknek.
Nem vagyok Sony fan, hiszen emellett van IDE-s Benq, Plextor, LG; SATA-s Lite-On Samsung és 12db Sony író, ebből 2db IDE csatis.
Nos emiatt kezdtem gyűjteni a Sony írókat, és elmondhatom, nálam még egyik sem "halt" meg, jól teljesítenek. -
Montana17
csendes tag
válasz
yvsmad #19955 üzenetére
igen persze visszaolvassa a samsung és igen írtam a pioval már dualt Omegat +R (ezt most jelen pillanatban is olvassa) és régebbi Philipseket, de azokat nem olvassa vissza, üresnek érzékeli!
Régebben mikor a piom kezdett meghalni akkor onnan vettem észre, hogy ha programot vagy játékot írtam ki akkor nem tudtam utána telepíteni, de a kiírt filmeket ma is megtudom nézni! -
Montana17
csendes tag
Az mért van, hogy Samsung dvd íróval megírok egy Verbatim -Res lemezt, meg egy Philips +R Dl lemezt és a Pio DVR-212D nem olvassa be.Ha a pioval írom a sima (-R) dvdket semmi gond, de a Dual Philipset nem tudja megírni, pedig már a firmware is frissítve! Valami ötlet? Vagy kezd haldokolni és vegyek egy újat?
-
Flashget
félisten
válasz
verybigboy #19936 üzenetére
117/217-ig volt Pio a QSI 118/218-tól lett.
-
yvsmad
őstag
válasz
Eduardo89 #19947 üzenetére
Akkor van erős búgó hangja a meghajtónak, ha felpörög 30 ezres fordulatra.
Ez azt jelenti, hogy jó a lemez és a drive és gyorsan tudja olvasni. Nehezebben olvasható lemezeket vagy az újraírhatókat általában nem tudja ennyire felpörgetni.
Van olyan szoftver, ami lekorlátozza a max. olvasási sebességet, ezzel el lehet csendesíteni a nagy fordulaton olvasó meghajtókat is. -
Rica
senior tag
Errol a Samsungrol van szo, igaz? Nekem is csak egy alapra van szuksegem. Koszonom.
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
Gerzsi #19941 üzenetére
Még mindig rengeteg ember használ olyan "elavult" Pc-t vagy laptopot ahol az USB boot nem létezik. Oprendszer telepítésnél még mindig a Dvd az "Úr", illetve a gyártók java még mindig cd-n/dvd-n adja a drivereket.
Nekem pl a munkámból adódóan is kényelmesebb a dvd-s telepítés mint a különböző féle,fajta oprendszerekhez állandóan boot flashdrive-ot csinálni. 10külön pendriveot meg nem fogok tartani minden fajta oprendszernek. :-) -
Gerzsi
tag
Vásárolnak még az emberek DVD írót?
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
verybigboy #19936 üzenetére
Az gáz, annó 16ezerért vettem újan
-
Eduardo89
aktív tag
-
jeni
félisten
válasz
Eduardo89 #19931 üzenetére
Szia
Az első 2 tök ugyanazzal a belsővel
más névvel.
Azt vedd amelyikre több a gari.
A liteon az abban előnyösebb,hogy tudsz vele pluszban JITTERT mérni (lemez tesztelés)
A Samsung/Asus íróval is lehet lemezt tesztelni de jittert nem tudsz mérni vele. Elvileg a Samsung halkabb működésű. -
Eduardo89
aktív tag
Háló!
Tudom, hogy a mostani satás DVD írók között nincs túl nagy különbség... de eme három közül melyiket érdemesebb megvenni :
- ASUS DRW-24F1ST
- SAMSUNG SSH-224DB
- LITE-ON IHAS324-17Az ár nem téma mert közel azonos fekvésben vannak, pár 100Ft a difi.
Köszönet ! -
-
hoffman_
nagyúr
üdv!
ahogy néztem a keresőt, elég fosnak vannak titulálva a külső írók, nyilván nem ok nélkül. ha nekem mégis mindenképp külső kell, akkor mit érdemes néznem? konkrétan az itthoni összes gépben elromlott a Sony/NEC író, ami papíron olyan kurvajó volt mindenki szerint, így már lassan két éve nincs itthon író. gyakorlatilag évi 5 alkalommal lenne használva. ebből 3 alkalommal a kocsiba írok ki zenét, a másik 2 alkalommal pedig valami szoftvert kéne bevinni a gépbe. ezek miatt nem vagyok hajlandó belső dvd írót rakni egyik gépbe sem, ráadásul egy laptop is érkezőben, szintén odd nélkül, ahhoz kellene egy pici, könnyű, hordozható drive.
van azért olyan darab, amit érdemesebb választani, vagy egy kaptafa mind? valami 7-8-9 ezres samsungot néztem eddig.
köszi előre is!
-
jeni
félisten
válasz
TheProb #19927 üzenetére
Üdv.
Ma már csak 1-2-3 gyártó van.Mai állás szerint a Samsung írót érdemes venni újként. Az LG nagyon válogatja a lemezeket. Liteon is gyset vagy tőlük erdemes venni ha mást nem kapsz.
Használtan meg nem tudni mennyit ment. Persze vannak olyan modellek amik már 4-5 evesek de hibátlanul mennek,tökéletesen írnak.
A régebbiek tartósabbak. Ma már a gyártók nem terveznek hosszabb távra termékeket. Fogyasztó társadalomban élünk. Van akinek állandó írásra használva elromlik 1 éven belül,van akinek ugyanaz az író elmegy 4 evet is ritkan használva.Amúgy minden elromolhat.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Milyen írót ajánlotok teljesen alap célokra, alkalmanként 1-1 (netán több) db dvd írása csak a cél, valamint az, hogy ne kelljen félévente cserélni, mert valami elszaródik rajta... Nem értem mi van az írókkal de olyannal még nem nagyon találkoztam ami kb 1-2 évnél sokkal többet bírt volna, vagy ennyire szarok az LG-k?
u.i.: Még mindig a plextor írók az ajánlottak vagy más? 4-5ezer környékén már kapni jót, az említett célokra, nem?
-
-
Travelos
őstag
hello, új gépet rakok össze, szerintetek is BR írót érdemes már beletenni, mintsem DVD írót?
Ugye ezek DVD-t is tudnak írni? Mert más színű lézer kell hozzá.
Ha igen, akkor melyiket ajánljátok, ami a DVD-ket is hiba nélkül írja? -
Zsigi72
aktív tag
Milyen külső dvd írót érdemes venni, ami használható is?
-
jeni
félisten
válasz
w.miki #19916 üzenetére
Az első az HP és tudja Lightsribe-t
feltehetőleg Liteon belsősa második mintha Panasonic gyártmány
a harmadik az Samsung-ellenben újnak hirdeti
a negyedik azt nem tudom milyen lehet de garival kínálja
ötödik az LG mint a tied csak újabb modell
hatodik az is LG de 1 évvel korábbi
hetedik meg ingyen kapod, persze ha veszel 8 üveg folyékony kenyeret
de az mire odaér összetörik! -
w.miki
veterán
Acer Aspire 5735z laptopom van, és benne egy LG GT10N Super Multi DVD író...
ami úgy néz ki kezd haldokolni, miután megírok egy lemezt Neroval- nem olvassa be, az asztali lejátszó pedig darabosan játssza le...
van ötletetek, mi lehet a baja?
Ha nem drága, akkor vennék egy használtat(5k)/esetleg újat (7k) is, de azt sem tudom milyet keressek.
Ez milyen csatlakozó? vásárlásnál mire figyeljek? -
Bad Pritt
félisten
Sziasztok!
Új DVD íróra lenne szükségem rendszerváltás miatt (új alaplapon nincs IDE). Van arany középút olcsó és megbízható termékek között? Nem akarnék sokat rászánni, de azért ne is essen szét két hónap után, ugyanakkor nem lenne gyakran használva, a mostani kb 3 hónapig nem is volt.
Köszi előre is. -
M107
addikt
-
blattida
nagyúr
Lehet, de, hogy ténylegesen van e belőle raktáron, az más kérdés...
Igen, azt lehet mondani, hogy a 209-el kezdődött a hanyatlás náluk és amennyire tudom, tényleg a 207-es volt a csúcs, megbízhatóság és írásminőség alapján.
Jaja,ha megnézed, a legtöbb kapható 209-es is kínában készült... -
blattida
nagyúr
válasz
Moonwolf #19901 üzenetére
Azok nagyrészt firmware vonatkozásúak voltak, melyek nagyját már orvosolták.
Ha nagyon abba az irányba megyünk, hogy a lehető legjobb bd író legyen, akkor mondjuk a 207-est kellene venned, de az már újonnan nem igazán kapod meg, illetve a már említett 208-ast, mert az is már kiforrottnak nevezhető...
Új hozzászólás Aktív témák
- Sandisk 1TB SD kártya
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Update 04.14. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple iPad 10.9 2022 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest