Hirdetés
- Prince of Persia: The Lost Crown - Befutottak az iOS és Android kiadások
- STAR WARS Zero Company címmel érkezik a Bit Reactor és a Respawn közös játéka
- Ősztől konzolokon is játszható lesz a Forgive Me Father 2
- Jövő hónapban konzolokra is befut a King Arthur: Legion IX
- Akciófigyelő: Ingyen beszerezhető a Metro 2033 Redux (PC, Xbox)
Új hozzászólás Aktív témák
-
M107
addikt
-
gajdy
csendes tag
Üdvözlet!
Minőségi DVD író-olvasót keresek, ami nem döglik be egy jó ideig, nem akarom cserélgetni és csak ritkábban lenne használva, viszont fontos szempont lenne hogy 5, esetleg több év után se legyen baja.
Van egy közel 2 éves Asus DRW-24B3ST íróm, amit még korábban itt ajánlottak, de ahogy olvasgattam most felmerült bennem a kérdés, hogy lecseréljem-e mivel az asust el tudom passzolni.
Amiről jókat olvastam a most kaphatóak közül:
Samsung SH-224DB - bár ez nem tudom meddig húzná
Másik opcióként régebbi klasszikusokat ajánlottatok az apróról, na de itt vagyok bajba, hogy nem tudom melyik a jó típus, illetve használtan érdemes-e nézni írót... egyedül egyről tudok, a sony ad-7260s, ami van is fenn aprón újonnan kicsit borsos árral, kérdés megéri-e a pénzt?
Más típusokat is ajánlhattok, igazából a szempont a lényeg, nem a márka. -
meszi16
tag
Sziasztok!
Ismerősömnek vennék egy DVD meghajtót 5k körül, nagyon keveset fogja használni, ipon kínálatból melyiket ajánlanátok? Azért onnan mert több dolgot is rendelek tőlük.
Köszönöm szépen! -
tomaszka88
aktív tag
válasz
tomaszka88 #19295 üzenetére
Tök mindegy melyik módban van mert mindkettőnél csökken a tároló szint.
de megírni megírja a lemezt jól.
-
-
jeni
félisten
válasz
zozopapa68 #19290 üzenetére
Azokat is elküldtem hetekkel korábban,ezért nem értettem mi a gondja vele a TXT tagtársnak.
Ma hajnalban meg az 65MB anyagot,csak ki kell veséznie a dolgokat,sőt ha elrontaná még a mentések is vannak benne. -
Exodius
őstag
Sziasztok!
Kinéztem egy ilyet: [link]:
És egy ilyet: [link]
Ti melyiket ajánljátok? Illetve akinek van személyes tapasztalata, hogy milyen a hangjuk?. Kb. 1 havonta szoktam írni, de ha halk akkor megéri azt a plusz 1-2 ezer forintot amit rájuk szánnék, mert a mostani úgy felpörög, hogy néha megijedek, hogy szétrobban.Előre is kösz a válaszokat.
-
-
Kcsabi
tag
válasz
tomaszka88 #19281 üzenetére
Én nem használom AHCI módban, erről nincs tapasztalatom, de a kép szerint most jó.
-
Gézengúz
addikt
Volt nálam egy Blue-birds-es Lg, jól megviccelt, ha zárva volt a tálca mutatta a tartalmat, ha kinyittam eltűnt...Firmware frissítéssel eltűnt..Találkoztatok már vele?
-
tomaszka88
aktív tag
válasz
tomaszka88 #19280 üzenetére
-
TXT
őstag
ERRE tudnatok valaszt adni sracok? Szeretnem atflashelni, de hogyan????
-
Kcsabi
tag
válasz
tomaszka88 #19277 üzenetére
Átment DMA üzemmód helyett PIO módba.
Eszközkezelőben távolítsd el, újraindítás után újra felismeri és talán jó lesz. -
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Nálam valami nagy szarság van,egy rétegű lemezt írnék neroval 8x sebességgel erre 650kb/s
Dvd író Asus 241fst -
Kcsabi
tag
válasz
PumpkinSeed #19273 üzenetére
Hát az Imgburn programot megbízhatóbbnak tartom két rét rétegű dvd íráshoz.
-
PumpkinSeed
addikt
Jobb híján ide..
Amatőr kérdés de soha nem volt dolgom ilyennel és inkább megkérdezem minthogy elrontsam.CDburnerXP-vel szeretnék kiírni egy 7GB-os esküvői filmet egy kétrétegű DVD-re. A kiválasztható opciók közül be kell pipálni azt, hogy "Kétrétegű lemez készítése", ugynis attól félek, hogy akkor a két rétegre párhuzamosan írja az adatokat ezért a DVD tárhelye egyből megfeleződik, vagy ha ezt bepipálom akkor rendesen írja rá?
-
TXT
őstag
Sracok ERRE valaki???
Tudom, hogy vannak itt komoly tapasztalattal rendelkezo, segito szandeku tagok.
-
Kcsabi
tag
Beszüntettem a dvd írást!
Első számú dvd íróm is eladásra került.
Pioneer DVR-216L SATA DVD író eladó! -
smiti
veterán
válasz
verybigboy #19267 üzenetére
1: Na azt azért nem vettem volna meg.
2:Miért baj ez, ha amúgy meg ajánlott a 224-es író?
3:Ha reagáltál volna az apródban lehet hogy Sony-t veszek. -
TXT
őstag
Sracok! ASUS DRW-24B3LT irot szeretnek atflash-elni. A kerdes az, pontosan melyik LiteOn es/vagy Plextor lenne a jobb, illetve honnan toltheto le es mik a lepesei? Kerestem itt a topicban, de nem talaltam meg, pedig tudom, hogy volt mar szo rola regebben... Legalabbis a teendokrol nem talaltam leirast.
Elore is koszi a turelmet a turelmetlenebbektol! -
smiti
veterán
válasz
Flashget #19259 üzenetére
Azt tudom, hogy már nem lehet újan igazán jó írót venni.
De ha a kevésbé rosszat tudok választani az már jó lenne.
Nem sokat írok már mostanában, csak a gyerekeknek mesét amiket 2 max 4 hetente írhatok újra.
Szerdán megyek fel Pestre és a LITE-ON IHAS122-14 az átvehető is lenne akkor.De mondjuk ha találnék az aprón Garanciális Sony-t vagy NEC-t akkor azt sem zárnám ki.
A Samu 224 DB-t meg nem tudom milyen lehet. -
Flashget
félisten
szerintem mindegy..ezek már C szériák xboxhoz nem jók, írás teszteléshez igen.
írás mínőségről meg a itt többet megtudsz szerintem. -
smiti
veterán
-
zozopapa68
tag
Sziasztok!
Pioneer dvr-216L író-hoz nincs meg valakinek a Pioneer Drive Utility v.1.14. program. Pioneer DVR-216D в 216L
-
jeni
félisten
Hello
Ott más gond van. Inkább a saját firm.t tedd fel ,ha van újabb ahhoz. Ha nincs akkor ugyanazt. Gondolom már nem garis.
Ha megjavult,akkor érdemes Liteon vagy Plextor PX-890SA-ra átmuxolni.
Amugy probald meg egy másik sata kábelre vagy egy másik gépbe betenni.http://www.asus.com/Optical_Drives/DRW24B3LT/
-
TXT
őstag
Sracok! Asus DRW-24B3LT irot mire lenne a legjobb valasztas at flash-elni? Most nem igazan kepes olvasni, oraat kell varni a, ha egyalltalan hajlando elindulni. Pedig szinte nem is volt hasznalva, iras pedig sosem tortent vele eddig, olvasni is csak parszor kelet neki. Most azonban munkara fognam, de baxik mukodni.űSzoval mire kellene atflash-elni es ehhez honnan tudom leszedi a megfelelo leirasokat es szoftvereket, drivereket, stb..stb... Elore is koszi a segitseget'
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Van nekem egy ASUS 24B3LT íróm, amin az 1.00-ás firmware-van. Mostanában elég sokszor elrontja az RW lemezeket. Szeretnék rá újabb firmwaret rakni, csak nem tudom, milyet érdemes rá rakni, és hogy hol találhatóak. Valaki tudna rá esetleg linket? Előre is köszönöm a segítséget. -
Kcsabi
tag
SAMSUNG SH-224DB, vagy aprón egy ajánlott író SONY AD-7260S
Türelmes vagyok, DVD-t 4x, CD-t 16x-osan égetek.
Na, ez nem biztos, hogy jó dolog.
Mai lemezek gyorsabb írásra vannak tervezve, legalább 8X írás javasolt.
Még a régi Plextor 712A vagy Pioneer 216L írómmal sem írtam 4X, mert a tesztek szerint gyengébb írási minőséget adtak 4x írás mellett. -
okay
aktív tag
Hello!
Jól kezdem a felvezetésemet, de én egy igénytelen belső írót szeretnék venni.
Elsődlegesen az lenne a legfontosabb hogy minden lemezt CD-t, DVD-t olvasson, írjon, ne legyen kényes, RW-t is, és pl nehogy úgy járjon hogy 1év múlva már CD-t nem ír.Megviselt, karcos lemezeket is nagy eséllyel tudja visszaolvasni. Türelmes vagyok, DVD-t 4x, CD-t 16x-osan égetek.
Más paraméterek nem annyira fontosak.
Olvastam vissza de mindenkinek más a véleménye, és a "kényesség"-ről nem sok infó van. Volt olyan időszak amikor LG-t kellett venni, a Samsung borzasztó volt.
Ha felsorolnátok pár tipust, az jó lenne, ami valami jó belsővel rendelkezik. 7000Ft-ig.
Köszi! -
jeni
félisten
-
mfercso
tag
Meg kell hagyni hogy érdemes külső dvd íróra váltani viszonylag olcsón megoldható Vélemények tapasztalatok erről ?
-
-
balintka
addikt
válasz
Recyclicator #19240 üzenetére
Nekem mielőtt eladtam az Asust, simán visszatette az eredeti, lementett fw-t.
-
Recyclicator
csendes tag
válasz
DroiDMester #18765 üzenetére
Téma : ASUS DRW-24B5ST to Plextor PX-891SA 1.06
Köszönöm!
A Flash Utility nem volt képes -az általa lementett- firmware-t visszarakni. Ez a "ráhúzós" módszer bejött. ( "Falsh Utility" Másodszorra ugyan. Tartaléknak szántam ezt az írót, de Plextor-ként nagyon nem vált be. Mivel szükségem lett az árára; így könnyű szívvel adom el. Sőt a flashelés közben, jól meg is útáltam.) -
Nova91
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem javasolni egy megbízható DVD író márkát? Nincs más szempont mert nagyon ritkán lenne használva. lehetséges, hogy az Ipon oldaláról lenne a vétel és ott ezek elérhetőek.
Segítséget előre is köszönöm!
-
miko_
tag
Na uraim aki új írót szeretne ami jó most rendeljen megjelent az iponnál újra a Nec 5280!!!!
-
Flashget
félisten
Mit tudunk erről az íróról?
SAMSUNG SH-216AB/LEAHF 22x DVD±RW
-
jeni
félisten
B.Ú.É.K. 2014
-
M107
addikt
Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!
-
Flashget
félisten
válasz
Abrion #19230 üzenetére
A kérdésnek itt a helye. Majd a keresőbe írd be "Pioneer" lemezhez Panasonic.
-
Abrion
senior tag
Megéri Blu-Ray írót venni? ha igen akkor melyiket, és melyik lemezt ajánlod?
-
t420s
aktív tag
magam is találtam:
http://www.argep.hu/main.asp?suche=SBC-06D2X-U&x=-917&y=-228
ha tud vki ennél olcsóbbat (új bolti forrás) az jelezze!
-
t420s
aktív tag
üdv!
tudtok nekem ajánlani egy slim-es usb külső dvd-író - blu ray olvasó combo-t?
laptophoz
konkrét márka típus
szempont: slim + olcsóköszönöm
-
HHM88
csendes tag
Szevasztok , az alábbi linken megtaláljátok a legjobb külső blu-ray írókat
http://external-blu-ray-drive-review.toptenreviews.com/
-
devil2k
tag
válasz
Flashget #19224 üzenetére
A helyzet az, hogy én sem most kezdtem az ismerkedést a pingvinnel. Még Debian 3-mal kezdtem, de mindig volt valami amiért visszatértem a winhez. Ubuntu 8.04 óta duál bootos rendszert használtam és csak 2012-től van egyedüliként Pingvines oprendszerem. Eddig mindenre találtam alternatív megoldást.
-
Flashget
félisten
válasz
devil2k #19221 üzenetére
win alatt ne használj mást csak imgburnt.
virtuális meghajtónak a virtual clone drive-ot nem kavar be az írásba és nem kém progi mint a DT! -
devil2k
tag
Köszönöm az infókat és a tanácsokat.
- kábelcsere megvolt (SATA, TÁP)
- másik gépben próba megvolt (hiba ua.)
- író progik (Nero Win, Linux Brasero, GnomeBaker) ugyanúgy elhasaltak mindenütt. (XP, 7, Ubuntu)Boltban cserélték, mostmár OK!
-
Kcsabi
tag
válasz
devil2k #19214 üzenetére
Általában, ha egy dvd íróval gond van, akkor először meg kellene nézni a környezetet, hogy milyen géppel, programokkal kapcsolatos gond lehet, ami meggátolja az írást és hiba üziket ad.
A dvd írók nem szeretik ha virtuális meghajtót telepítesz melléje.
Ha egész lemezt írsz DAO modban írd.
Próbáld meg egy másik író programmal. -
devil2k
tag
Üdv!
Tegnap vettem egy Samsung SH-224DB írót, mivel itt elég jókat olvastam róla. Viszont feltűnt, hogy a leírásában 1.5 MB-nak írják a tároló méretét ( a régi Sony írómé 2MB), ezzel szemben az író progi, csak 768K-nak látja.
Írás közben az alábbi hibákat produkálta:
SB00 firmware
SB01 firmware
érdemes cseréltetni esetleg? -
jeni
félisten
válasz
baandii #19205 üzenetére
verybigboy
tőle tudnál venni,van is neki de most büntiben van -
Sonja
nagyúr
válasz
Gézengúz #19203 üzenetére
Imgburn-el jó írt fel ISO file-t, szóval a programmal lesz a hiba.
Csak tudnám, hogy mi.
Hasonló topik nyílt a hivatalos fórumán. Pedig eddig tökéletes volt ez az író progi.
Sajnos más, hasonló ingyenes program nincs.
Vagy legalábbis én nem találtam.
Bocs, az offért.
-
Gézengúz
addikt
-
Sonja
nagyúr
Pioneer DVR-216DBK íróm van, és eddig nem volt semmi gondja. Múlt héten írtam vele utoljára. Ma írtam volna, de az első lemeznél kiírt hibát. Modnom sebaj, lehet a lemez szar. Indítom a másodikat, megint hiba. Elővettem egy DVD-RW lemezt, és ennél is leállt az írás az alábbi képen látható hibával (CDBurnerXP programot használok írásra):
Megdöglött volna az íróm?
Most az LG írómba kezdtem ugyan azt az írást a DVD-RW lemezre, meglátjuk mi lesz.
Szerk.: Az LG-vel való írásnál is ezt a hibát produkálta!
Mi a fene a baj?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Megváltozott az Android minimális rendszerkövetelménye
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest