Hirdetés
- Fejlesztői videón a The Outer Worlds 2
- Prince of Persia: The Lost Crown - Befutottak az iOS és Android kiadások
- STAR WARS Zero Company címmel érkezik a Bit Reactor és a Respawn közös játéka
- Ősztől konzolokon is játszható lesz a Forgive Me Father 2
- Jövő hónapban konzolokra is befut a King Arthur: Legion IX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kcsabi
tag
válasz
Kcsabi #19843 üzenetére
Ugyanaz itt az aprón eladó Sony Optiarc AD-7260S
-
jeni
félisten
válasz
Kcsabi #19317 üzenetére
akkor a Pioneer 215L írómnál is az a baja,hogy picit az elejét megemelve, utána húzza be a tálcát?
nyitásnál nincs ilyen gond.
ja nekem is van egy Pio 106-s íróm,de az piszkosul sem akar elromlani,de legalább gyönyörű fekete színben,senki sem mondaná rá,hogy bézs színű volt valaha. -
-
jeni
félisten
válasz
Kcsabi #19165 üzenetére
esetleg egy ilyen? PCI-IDE kártya Pci-e-IDE-amennyiben nem kompatibilis a lappal akkor még mindig vissza lehet vinni a boltba és pénzt vissza vagy levásárlás
vagy a lengő sata - IDE átalakító - belső házban szabadon van elhelyezve
amúgy a külső ház ,illetve a PCI-e és PCI IDE átalakítók áraik pont egy új sata DVD író ára.
Samsung SH-224DB
Asus DRW-24F1ST új Samsung belsővel
vagy a lassan kifutó Asus DRW-24B5ST -liteon belsővel -
Ottó58
senior tag
válasz
Kcsabi #19074 üzenetére
Gyárilag 1.01 van az 5280S írón. Ezelőtt arról volt sz "mclaren777"-1.20 és 1.60 pedig nem hivatalos gyári és lehet hogy nem is jó az írómhoz? Nem szeretném tönkretenni a 0km-es íróm még véletlenül sem. Én erre írtam, hogy próbálkoztam 1.61fw-t feltenni, mint a 7260S-re, de nem sikerült, és ha neked is Renesas chip van benne, neked sem fog menni!
Az 5280S-re egyiket sem tudom feltenni a képen lévőkből. -
mclaren777
senior tag
válasz
Kcsabi #19074 üzenetére
DVD+R esetén is javult a minőség? Ez biztos? Lásd:
"Jól látom, hogy az 1.00 és 1.01 között csak a DVD+R DL és a DVD-RAM írás terén történt változás??"Amúgy: Az ImgBurn ajánlott CD/DVD író program jelenleg?
Eddigi író programjaimhoz képest úgylátom, hogy többféle beállítási lehetőség van. Alapesetben hozzá kell ezekhez nyúlni, vagy úgy jó ahogy alapból vannak? :-) -
vhw
addikt
válasz
Kcsabi #18401 üzenetére
Ott van az adatok között a konfigom.
De most már működik, pöcre indul a gép, semmi lefagyogatás, vagy anomália (azelőtt se volt normál használat közben, bár ilyen "csakazért se indulok" műsora volt már mikor cseréltem 1-1 hardvert, de 30-60 perces intenzív törődés után, amint sikerült bootolni a rendszernek onnantól kezdve semmi probléma nem volt vele).
És ahogy már mondtam, nem sűrűn fogok lemezt írni, főleg olvasásra kellett.
-
Recyclicator
csendes tag
válasz
Kcsabi #18161 üzenetére
Takaros gyűjteményem van írókból kiszedett ékszíjakból. Öregedésük egy ponján már nem tapadnak kellőképpen, és valóban; a mágnes is hozzápakol. Szóval, ezeket szoktam variálgatni, főként LG-k esetében. Samsung a másik renitens. Régi CD-írói, vagy kombói elég őnfejűen adták ki a tálcát nálam. Most csak "kummogásnak" nevezem ezt bosszantó hibát. Mivel megszalad a szíj, rápróbálkozik, aztán annyi.
(Jolly Joker ez a a fajta befőttes gumi. Én papírboltban vettem, majd figyelem ismét mászkálás közben. Már csak kettő db. maradt. Precíz vágású, kissé megnyújtva sehol nem látszik rajtuk beszakadás.
Nekem a Pioneer DVR-216D hozta a problémát. Csak a tálca mozgatásáért felelős, hiába adta már ki hagyományos szíjjal : rontotta a lemezeket............Azóta sem értem.) -
Ottó58
senior tag
válasz
Kcsabi #18165 üzenetére
Valószínű, hogy olyankor e két tárcsa nem tudott annyira összezárni, mert az egyik mágneses.
Namost a 726X sorozatban a fedél tárcsájában van egy lapos mágnes. Amikor megemeltem a fedelét, azonnal nyitott a 7261S-em. Akkor alulról megnyomtam, és a tetején kipattant a kör alakú lemez, ebben van a mágnes. Apró fordító mozdulattal szétnyitható két műanyag közé van téve, ami alulról is látható. (Ami mozog)Miután kettévettem, csak lecsipkedtem a mágnes széleiből körkörösen, hogy kisebb legyen, így nem tudja olyan erővel magához húzni a forgó lemeztárcsát. A mágnes nincsen ragasztva, könnyedén eltávolítható.
A képek másik íróról készültek, de az elvi része ugyanaz.Ja: és nekem is csak akkor nyitott nehezen, ha üres volt.
A 724X sorozatnál fordítva van a mágnes- a forgótárcsa mágneses. -
IRON STORM
őstag
válasz
Kcsabi #16627 üzenetére
Ebből még mindig nem az derül ki hogy én írtam a lemezt.
Viszont a tényen akkor sem változtatsz miszerint jó lemezre gyengébb íróval is lehet jó minőségben írni.
Ne nevezz hazugnak légyszíves, és nem szoktam más munkájával pöffeszkedni.
Akik ismernek azok tudják nagyon jól. Te nem tudod.Nyugodtan utána nézhetsz a teszteknek, mind saját egy-két kivétellel.
De amúgy mi tiltja hogy máshonnan teszteket beillesszek ide? Hangsúlyozom egy szóval nem mondtam hogy én írtam a lemezt, hanem reagáltam arra hogy lehet mással is jól írni. -
IRON STORM
őstag
válasz
Kcsabi #16606 üzenetére
"Mai íróknál ugyanez a helyzet, nem hiszem, hogy az ajnározott 524B-d vagy akár az Asus mostani írói jobban megírják."
Ki ajnározza?
Soha nem ajnároztam a B írókat, mivel egy elcseszett chipset. De látom nem tudsz olvasni a sorok között. Ugyanis azért tettem fel az eredményt, hogy lásd: egy elcseszett író is tud írni jó minőségben jó lemezt. Szerinted mikori gyártású a lemez? Mert én nem tudom, viszont pár hónapja lett vásárolva.
Aki ajnározza az íróit az pont Te vagy. Egyébként nem érdekes, mert nagyon nem érdekel miket írkálsz itt össze vissza. Fogalmad sincs a dolgokról. -
verybigboy
senior tag
válasz
Kcsabi #16596 üzenetére
Ezt csak így tudod, ha van jó alapanyag a piacon és megteheted, be kell belőle vásárolni ... nem 1x jártam úgy hogy van a piacon most jó alapanyag, biztos később is lesz majd, minek betárolni ... ez volt anno a Maxell Xtreme Protec lemezekkel ... nem is lehetett többet beszerezni ... és jósolható, ugyanez lesz ezekkel a Philips Infomedia lemezekkel is, de most már nem esek bele előző hibámba, bőven betároltam belőle jó előre, szerintem nekem lemez már nem is fog többet kelleni, amire ezek elfogynak addigra már a következő lépés Blu-Ray lesz vagy annak utóda ...
-
Flashget
félisten
válasz
Kcsabi #16591 üzenetére
szép.
7260-t szinte már alig kapni..van még pár darab de gyakorlatilag kifutott termék. Idénre ez is olyan lett mint tavaly a samsung 223L.
7280 pedig tudtuk, hogy javul az újabb fw-kel csak idő kérdése volt. Amig volt üzletekben 7260 addig az volt a jobb író is. Nyílván ajánlani a jövőben már csak a 7280-t lehet illetve ha van 7261/7263 is. -
SQX_Barto
addikt
válasz
Kcsabi #16511 üzenetére
Köszi szépen a kimerítő választ!
Bár az is lehet, hogy megpróbálom a "DVD nélküliséget"
Win 7-etet simán tudok telepíteni pendrive-ról, játékaim nagy része meg digitálisan is megvan (Steamen vagy Originen)
Multkor beleolvasgattam ebbe a fórumba és láttam komoly ellenérzéseitek vannak a külső írókkal szemben. Nálam még az is egy fajta megoldás, mert a DVD használatom tényleg a 0-hoz fog közelíteni (most meg még notimban van, csak azt később nem viszem magammal) -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Kcsabi #16319 üzenetére
Joltee már eltalálta a mikéntjét.
"Olyankor egy már ismert MID írási stratégiáját rendeled a hozzáadott MID-hez?"
Ami kell hozzá az a MediaCodeSpeedEdit nevű progi.
Ezt eredetileg is arra készítették.(Több más funkció mellett.) LG GSA CrossFlash, Read speed stb
Tehát nem csak a bin/exe megnyitásához jó, hogy megtudjuk nézni az aktuális írónk fw által kezelt MID kódjait. Hanem ilyen módosításra is.
Természetesen csak a progi által támogatott írók fw-jét lehetséges buherálni vagy megnyitni.A gond az, hogy nem mindegy hogy melyik. Az ODD fw-je szerint már ismert MID-kódot írjuk át, az általunk akart, de az fw szerint még nem ismerttel.
Mert hibásan választott MID kód át-írása esetén, nagyon rossz írásminőség is létrejöhet!!
Rosszabb, mint ha a kényszerített írási stratégiával pörkölné az író!! Buherálás nélkül.
Ezért inkább nem tanácsolom senkinek. Ha valaki még is kísérletezni akar, az tegye.
De senki nem vállal felelősséget, az így házilag átírt MID kódok írási stratégiák megváltoztatásáért. Tehát az írásminőségéért, ráírt adatok tartósságáért.Szk:
Aki nem tud rájönni a mikéntjére, annak szívesen megcsinálom. Privátban írja meg az írója pontos típusát, és egy e-mail címet ahová eltudom küldeni a módosított fw-t. -
november
tag
válasz
Kcsabi #16164 üzenetére
Én hülye, most nézem, hogy alul a PI Hibák nem hiába vannak kék és sárga színnel. Mert ha jól nézem a kék a PIE és a sárga PIF. Hm. lusták voltak kiírni.
De akárhogy nézem nem tudja a Jittert. pedig rámentem a különleges beállításra, ott bepipáltam a Jitter dvd-t és akkor se
,,nézd meg már, hogy a jobb oldalán mit ír a C1 meg C2 kijelzésre." a beállításokban úgy szerepel hogy a C1 a PIE és a C2 a PIF
-
Flashget
félisten
válasz
Kcsabi #16146 üzenetére
ez se rossz
lehet megkéne venni és kicserélni az előlapot az enyémen -
jeni
félisten
válasz
Kcsabi #16040 üzenetére
a kényszer teszi,hogy éppen nincs kéznél külső ház amibe betehető lenne,és emiatt vannak az IDE csatis írók eladása a Vaterán,és a P.H-n.
a Vaterán éppen ilyen házzal van egy Pioneer 112D író.
bár az is igaz az apám gépében levő Pio 106D vagyis a Teac 50DW író fekete színre lett lefújva (kb. 5 éve,mint a gyári és nem kopott meg azóta.(a hajszárítós megoldásnak,és az ügyeskedésemnek köszönhetően)
-
jeni
félisten
válasz
Kcsabi #16038 üzenetére
igen elírtam a 205-s gyáli Piot
de a 116-s most hirdetett írónak az a szépség hibája,hogy IDE csatis ,ja meg le kell festeni feketére
ha akarnám használni akkor is csak átalakítóval lehetséges.
aztán már nem is kapható olyan lap az új rendszerben amelybe direkt módon betehető (kivéve az Asus PH67-s lapja-a többiről nem tudok). -
-
verybigboy
senior tag
válasz
Kcsabi #14719 üzenetére
Nem lehet hasonlítgatni 2 fórumtárs lemezeit, mert 1 tégelyen belül is más-más alapanyag lehet (és van is!!!!!) nem hogy 2 különböző beszerzésből származó lemezhenger esetén!!!
Samsung közül a 222L hozza jitter tekintetében az alacsonyabb értéket, de ha az NEC 7260S számára kedvező alapanyagot kap, tud jobb jitter értéket produkálni a Samsung 222L től is!
-
Flashget
félisten
válasz
Kcsabi #14719 üzenetére
A jó írás teszthez a Jitter érték is kapcsolódik és azt te nem tudsz mérni.
Hidd el a Optiarc 7260S jóval szebb jitter értéket bír elérni a samunál és a DVD filmeknél az a döntő szempont.
Nekem is van 223L teszteltem rossz PIF értékkel meg rossz jitterrel is..elöbbi nem utóbbi okozott nehézséget neki olvasásnál.a 7280 más tészta..új chipset és a NEC is visszatért..ami vagy nagyon jó dolgokat alkot vagy nagyon eltudja azokat b***i hogy más szavaival éljek.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
Kcsabi #14599 üzenetére
Nem tudom hogy honnan származik annak az illetőnek 1.01 fw. Mert hivatalosan még nem jelent meg.
De annyit kivettem az ott írtakból, hogy Liggy 5 napja elkérte mailben a bin képfájlt.
Másik dolog, hogy még ez sem Bitsetting-es.
Mondjuk ez már jó előjel hogy rövidesen megjelenik a Liggy's verzióban. -
kicsirigó7
senior tag
-
IRON STORM
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- AKCIÓS - Újszerű 18TB Western Digital HC550, WD HC 550 szerver grade SATA HDD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest