Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
verybigboy
senior tag
válasz Ottó58 #15273 üzenetére
Pioneer 215D raktárról??? (különleges ... már rég kifutott széria!)
A kettő közt a 215D sokkal (sokkal!!!) jobb írónak számít, még ha használtan is van akkor is inkább azt venném meg mint a 223L-t. (Különben PÜ-ben megküldheted a 215D elérhetőségét ha van Nekik még raktáron)
-
Joltee
aktív tag
válasz Ottó58 #15335 üzenetére
Annyira bírom, hogy a civilizáció (?) hozta magával ezt az "online" korszakot; csak éppen sz@rt sem érek egy webes v. akármilyen bolt online adatbázisával, ha az nincsen frissítve. Inkább ne csinálják meg; vagy írják rá, hogy: itt a telefonszám ezen hívjá' vazze, a többit infó úgysem aktuális...
Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D
-
kicsirigó7
senior tag
válasz Ottó58 #15753 üzenetére
Én így sorolnám be írásminőségben:
1: 115D
2: 216D
3: 215D
4: 116D
L-nek flashelve mindegyik javul írásminőségre.Olvasásban a 116D-216D gyorsabb pontosabb.
115D-215D csak L ként pontos, viszont max 12x olvasási sebesség.
Természetesen emiatt halkabb is olvasáskor.Szk:
Azt is tudni érdemes hogy a 115D-215D az előd verzió 112D-212D hardverileg.
Mint ahogyan az Optiarc AD-7240S / AD-7260S is ugyan az.
Némi irónia, hogy mindkettőnél a frissített verzió a jobb.[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz Ottó58 #15757 üzenetére
"A 215L csak LF-ben meg RAM-ban tud többet mint a 215D, írásminőség ugyanaz. Olvasásban mondjuk a FW miatt lassabb meg halkabb lesz..."
Én azért flasheltem át, mert nagyon felpörgette a lemezt (volt mikor oprendszer telepítésnél képtelen volt beolvasni a lemezt) és hangos volt mint egy traktor.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
kicsirigó7
senior tag
válasz Ottó58 #15761 üzenetére
Érdemes akkor ha a halkság is számít.
Írásminőségre nincs nagy különbség D vagy L verzió között.
Ezt úgy értsd hogy ha azonos fw verzió szám mellett, D ként mondjuk 8000 PIF van, akkor L-ként 7950 lesz.
Másik dolog a vin7 kompatibilitás, L-ként problémázik a piokkal.
Mivel az L verzió 216 típusig főleg japánban volt forgalmazva. -
Flashget
félisten
válasz Ottó58 #15766 üzenetére
olvasd ezt
ha már nem működnek a linkek keresd más hsz-ben a a topicjábanRealme GT Master Edition
-
Joltee
aktív tag
válasz Ottó58 #15784 üzenetére
Ne tőlem kérdezd, hanem attól aki megvette...
Amúgy esetenként jobb lehet egy 12x írás, mint egy 8x; nekem még nem volt olyan lemez/író párosítás persze, ahol ne a 6x/8x vált volna be. Ja, mondjuk nincs is annyi fajta lemezem, mint itt a fórumon egyes embereknek.
-
Joltee
aktív tag
válasz Ottó58 #15793 üzenetére
Én már pörköltem egyszer 16x-osan, azt is véletlenül. Szegény LG 4167B-t megküldtem az INFOME_R30-as Philipsre (verybigboy, remélem ezt nem olvasod ). 6x-osan akartam, csak nem vettem észre, hogy azt nem támogatta az író, így az ImgBurn 16x-ost állított be. (Letesztelni még nem mertem a lemezt... )
-
kicsirigó7
senior tag
válasz Ottó58 #15793 üzenetére
A mostani Sony Optiarc, és Samsung íróknál elég sok mid-nél jobb írásminőség érhető el 8-12x sen mint 4-6 x sebességen.
Régebbi Pioneer 115-116, 215 216, nálam eddig 4-6x sebességen írtak a legszebben.
De ez eléggé lemez függő is. Mert nálam nem pont ugyan az a szériájú lemez van mint nálad vagy épp másnál. Hiába a MID ugyan az.
Néha az azonos fw verzió mellett, egy típusú írókon belül is van különbség.
Pl, nekem 4db 7260S van. Kettesével vettem őket.
Az első kettő 8-12x-sen pörköl szebben.
A második kettő viszont 6x-san.
Gyártási időben a két beszerzés között 4 hónap különbség van.Én ezért szoktam javasolni egy tesztképes író vételét is a 7260S mellé.
Mert mindenkinek saját magának kell kitapasztalnia azt az írási sebességet. Amivel legszebben pörköl az írója az éppen használt tégely lemezre. -
Flashget
félisten
válasz Ottó58 #15795 üzenetére
Nem.
Én a lemezeket veszem, tesztelem mit vettem és elmentem amit akarokEzeknek az íróknak sokkal jobban fekszik a DVD-R mint a +R
Régi -R verbatim az jó volt a ma kapható sajna nem.
próbáld ki hozzá a JVC -R az TY mides mint a régi verba..hátha nem lesz rá finyás a Pio.Realme GT Master Edition
-
arpeen2
senior tag
válasz Ottó58 #15784 üzenetére
Nos én vettem meg Joltee íróját.
Hogy miért kell gyorsabban írni? Mondhatnám, hogy "csak", de akár azt is, hogy azért vesz az ember 20x-an írni képes DVD írót, hogy ne 8x-osan kelljen írni. Eléri a 7-7.9x sebességet az író és egyszerűen nem megy tovább, miközben a lemez felismerésekor kiírja, hogy 4-8-16-20x sebességekkel írható a lemez. Fura a dolog mivel mindig Pio íróim voltak a 108-astól a 216-ig szinte mindegyik volt/van és sosem volt ezzel a lemezzel ilyen gondom.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz Ottó58 #16705 üzenetére
"Igen, mindenki azt modja, NE!
Csak a konkrét okát nem értem.
Rossz az egész író, csak a fw. nem eléggé frissített, vagy a lézer nem ok.?"A mostani LG írók már nem a GSA-416xB széria, vagy az utód GSA-HxxN(L)
Ezeket még használtan is érdemes, most is megvenni.Az hogy mért nem ajánjuk az új GHxxNS(LS)xx szériákat?
Ez egyszerű: Max 4x sebességen tudnak közepes, vagy gyenge írásminőséget. Lemez márkától MID-től függően.
Ennél nagyobb sebességen már horribilisan magas PIE-PIF értékek lesznek. Ezekkel az új LG-kel írt lemez teszteken. Ezen felül, hangosak is!"Régen volt talán 4163B és ez olvasta az olyan karcos lemezt, amit a 7173A nem, sőt a Samu sem."
Az Lg írók, mindig is nagyon jók voltak olvasásban. Most is. (Nagyon jó hibajavítással rendelkező írók)
717xA a NEC, leg sikeretlenebb szériája.
A Samsung íród, szerintem még a SH-S182D előtti széria lehetett. Mert ettől az írótól kezdve, nagyon jól sikerült írókat gyárt a Samsung. (SH-S223C kivételével).
Nem hinném hogy egy LG író megverné S182D-óta olvasásban őket.[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz Ottó58 #16930 üzenetére
Az igazat meg valva mi a 7260-ast ajánlottuk mindig akinek nem kell LS képes író.
Elvileg ez csak abban különbözik ill. a 7263 a Labelflash tudó.
Viszont régebbem a 7240 jobb volt mint a 7241 vagy 7243 amik elvben csak a ficsorok miatt tértek el. De még sem.Egyszóval nem nagyon mértük össze tesztekkel a 7260, 7261, 7263 írókat mínőség alapján.
A 7280 az újabb más belsővel más chippel, de gyengébb írással mint a 7260. De nem rossz az a író sem.Realme GT Master Edition
-
Joltee
aktív tag
válasz Ottó58 #17114 üzenetére
"Gépindításkor kidobta a tálcát, én behúzattam, ő magától kinyitotta és úgy állt csak meg.
Egy idő után idegesítővé vált, hogy önálló működésbe kezd, volt amikor bent maradt, meggondolta magát kinyitotta a tálcát, pedig semmilyen íróprogramot nem indítottam el."Én is találkoztam ilyennel, egy (használt) 223F személyében. Rendkívül bosszantó volt, szerencsére visszavásárolta az eladó, aki 1ébként hibátlanként árulta. A meglévő 222L-em viszont (eddig még) tökéletesen teszi a dolgát, kopp-kopp...
-
ggg1
aktív tag
válasz Ottó58 #17178 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a válaszod!
Az első elég durva, főleg az elején a tizes PIF.
A harmadik viszont egész szép; gondolom, a mai íróktól ez várható.
A total PIF 1000-1200-as értékei nekem így is tök durvának tűnnek,
a jó öreg kis írók ennek tizedét, századát hibázták. :-(Kár, hogy így leromlottak az írók.
-
jeni
félisten
válasz Ottó58 #18073 üzenetére
na akkor erre mit írjak?
amit feltettél az olyan mintha azt kérdeznéd melyik szebb kék az egyik vagy a másik kék szín?Ugyanis a kettő között egy papír csomagolású doboz amiben különböznek.
Magyarul OEM ami csak egy zacskóban kapod meg minden kellék nélkül. A másik meg egy Retail vagyis BOX kiadás amiben van egy Samsung író program és 4 db csavar esetleg előlapi takaró +1 színben. -
ggg1
aktív tag
válasz Ottó58 #18146 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen, hogy írtál, és megosztottad a tapasztalatod!
Sajnálom, hogy megbántad, hogy ezt a meghajtót vetted, én remélem azért, hogy nem lesz vele gondod, és sokáig fog működni.Nos, az az igazság, hogy pár hónappal ezelőtt volt már szó itt ezekről az xx80-as meghajtókról, amikor a 7260/61 kifutott, és akkor nem kimondottan ajánlották.
Szóval igen, össze lehet szedni a morzsákat ezekről a típusokról, amikre rákérdeztem, de gondoltam, összeszedem most ezeket az új ill. aktuális típusokat egy hozzászólásba, és akkor szedjük össze róluk a véleményeket, és ki-ki a legjobb tudása szerint tegye rangsorba, hogy melyiket gondolja jobbnak ill. kevésbé jónak a saját elképzelései, infói szerint - egyfajta aktuális összefoglalásképp.
Igen, olvastam, hogy a mostani Pio-k már valami átcímkézettek, de tényleg annyira rosszak, hogy nem szabad őket vásárolni?
A Samsungokról és az LG-kről én nem sokat hallottam eddig. Lehet, hogy tényleg a Samuk volnának most a legjobbak?
Ezek az új Optiarcok akkor tényleg ennyire rosszak, hogy semmiképp ne vegyük ezeket sem?
Igen, az Asust tudom, hogy belül LiteOn, de a LiteOn/Asus/Plextor-ról jókat írtak korábban, elég jó meghajtóknak tartották őket. Szóval akkor mi van most ezekkel?
Várom mindenki véleményét,
és mégegyszer köszönöm szépen! -
Recyclicator
csendes tag
válasz Ottó58 #18159 üzenetére
Szia!
Mert most szorul, aprócskát kisebb a kelleténél. Nekem az alábbi befőttes gumi vált be (kb. 22 mm. átmérővel). Évekkel ezelőtt vettem egy csomagocskát vegyes méretekkel. Talán most is lehet fellelni minőségibbet. Amíg nem szerzel -optikából, de azt válogatni kell- másikat; egy ilyen remekül tapad a tárcsákon. A befőttes gumi -elvileg- évek múltán szintén elöregszik, ragacsossá válhat.
[ Szerkesztve ]
Pálinkában ázott májjal. Küllők közé szorult lábbal. Vajon meddig bírom , háton? Útközépen fekve, nyáron. P
-
Recyclicator
csendes tag
válasz Ottó58 #18168 üzenetére
Tisztelettel elfogadom az érveid! A leírás is szabatos. Képekkel alátámasztva követendő megoldás lehet hasonló gondba kerültek számára.
(Úgy tűnik a Sony tartogat meglepetést mostanság is, bár ez korrrigálhatónak látszik. Mindazoknak, kiknek nagyon kell az az író, garanciára fittyet hányva. Nekem is kellett, hogy legyen egy! 10 évvel ezelőtt még a Sony CD-ROM -okat hulladéknak tartottam...Mint az AOpen vagy -bizony!- a LiteOn bármilyen meghajtóját. Változnak iz idők!)
Ezt a "gumírozást" nem tartom "kenjük be sárral" megoldásnak. Viszont akkor így helyes : öreg írók esetében lehet utolsó megoldásként is megbízható. Az ötlet nem tőlem származik, de megválogattam; hogy mit voltam hajlandó felhasználni.[ Szerkesztve ]
Pálinkában ázott májjal. Küllők közé szorult lábbal. Vajon meddig bírom , háton? Útközépen fekve, nyáron. P
-
M107
addikt
válasz Ottó58 #18363 üzenetére
Ma már nincs komoly és jó dvd-író mindegyiknek van valami hibája, vagy midhez viszonyulása nem épp a legjobb.
Amúgy meg a dvd lemez már halott médium, ha csak nincs régi minőségi lemezed és egy pár minőségi íród, de az kötni is kell valahová kevés sata hely s akor a jó öreg Patás írók már nem is tudod sehová kötni a kártyák (ide) meg nem olyan minőséget képiselnek mintha az alaplapon lennének.
UI: A mai lemezek 80% minőségileg sok kívánni valót hagy maga után.
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövő év tavaszára halasztották a Commandos Origins megjelenését
- Autós topik
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 11
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest