Hirdetés
- Fejlesztői videón a The Outer Worlds 2
- Prince of Persia: The Lost Crown - Befutottak az iOS és Android kiadások
- STAR WARS Zero Company címmel érkezik a Bit Reactor és a Respawn közös játéka
- Ősztől konzolokon is játszható lesz a Forgive Me Father 2
- Jövő hónapban konzolokra is befut a King Arthur: Legion IX
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
válasz
Ottó58 #21459 üzenetére
Adatvesztés elkerülésére nincs igazán 100%-os módszer, de sokat segít ha van legalább 3 biztonsági mentés és adathordozótól függően időnként átírjuk őket, örök törvény hogy ami el tud romlani az el is romlik, csak idő kérdése hogy mikor.
Nálam ez így néz ki jelenleg, 2 féle dvd lemezen van tárolva minden fontosabb adat, és két helyen a felhőben, plusz természetesen a merevlemezemen is hogy mindig kéznél legyen. -
Piftuka
veterán
-
snake1977
őstag
válasz
Ottó58 #21425 üzenetére
Az első sata íróim között volt, sajnos kettő is ment vissza gariba, nagyon belenyúltam.
Öcsém 2004-5-ben sok lemezt írt egy pio 106D-vel, elnyűhetetlen darad volt, én már nem tudtam beszerezni ilyet, csak az utódját. Akkoriban még talán tartósabbnak lettek tervezve ezek az írók.
Akad nálam is még 1-2 piacról származó Arita, Ridata, Ridisc mind olvasható pedig 12+ évesek sőt van traxdata cd lemezem 2002-ből amit hibátlanul beolvasok még mindig. -
gabor128
aktív tag
válasz
Ottó58 #21415 üzenetére
Mondjuk jó ötlet!
Ki fogom próbálni.Egyébként ilyen Ricoh gold lemezeket írogattam, mert régebben vettem többet és anno jók voltak, de most valami nem oké.
Van egy TDK CD-RW-m is. Azt is kipróbáltam és az tök jó lett és kiszedés, visszarakás után is elolvassa.
Régebbi minden féle lemezt is beolvas.
Nem tudom. Vagy lemez, vagy tényleg valami op rendszer.
Nero-val írtam, meg Win7 van fent.Majd kipróbálom a kiírt lemezeket beolvasni máshol.
-
M107
addikt
válasz
Ottó58 #21408 üzenetére
Manapság nagyon ritkán írok lemezt főleg BD alatt.
206D-m minden szart megírt idáig, a 209 -es még nem próbáltam annyi lemezt.
A 206 és a 209 es nálam bevált 207-208 as modell nem volt nekem, de szerintem már nem is lesz.
Sajnos a lemezek meg változtak de nem az előnyükre. -
cskamacska
addikt
válasz
Ottó58 #21389 üzenetére
Igen. Ha valami derogatív dolgot szedtél ki belőle akkor mellé lőttél, mert én is sajnálkozom. Egér és billentyűzet NEM EGYÉB HARDVER, még ha megőrülünk, és merevlemezen keresztül minden régi dolog egyéb is lesz, beviteli eszközre csak szükség van.
Amúgy nem tudom mi baj volt külön az optikai meghajtó főkategóriával, Blu-ray az kimondottan kurrens termék. Ha nincs netes stream, akkor csak lemezről lehet otthon legálisan filmet nézni.
Mint ahogy a komplett multimédia kategóriát is beömlesztették az egyébbe, így a hangkártyák, a külső hangkártyák, és a TV-audio főkategóriában pózoló DAC-ok kilométeres távolságra kerültek egymástól. Egy Asus Essence USB kütyü most külső hangkártya és az egyéb hardverek huszadik alkategóriájába száműződik, vagy DAC és akkor mehet a TV-audió főkategóriájába? Fejhallgató ugyanez pepitában.
-
Piftuka
veterán
válasz
Ottó58 #21377 üzenetére
A soraidat olvasva eszembe jutott, mennyire jó, hogy megtartottam a "Hitachi GD-7500" DVD olvasómat.
Az például kiváló eszköz. Tökéletesen működőképes, csak az is IDE csatis, ezért az új gépemben nem tudom használni.
Volt egy kiváló Mitsumi 4x4x24x CD íróm is, de azt jó néhány éve odaajándékoztam a rászoruló családoknak gépet építő HWSW-s csapatnak. -
Orgi
addikt
válasz
Ottó58 #21377 üzenetére
Ezt olvasva felötlött bennem, hogy nekem van egy Plextor Premium 2 cd íróm, bontatlanul, sose használtam, dobozában pihen vagy 10 éve. IDE port híján nem tudom a gépembe rakni, illetve már nem érdekel annyira az akkori hobbim, amihez véve lett. Várható, hogy ebben is cserélni kell vmi szíjat majd szerinted? Mert eladását tervezem.
-
Piftuka
veterán
válasz
Ottó58 #21346 üzenetére
Szerintem mindenek előtt, nyugodj meg, kérlek!
Ez egy internetes fórum, ahol nem úgy működnek a dolgok, hogy mindenki csak a neki írt hozzászólásra válaszolhat.
- Ha figyelmesen megnézed, láthatod, hogy éppen én is segítséget kértem. Semmi negatív nem volt benne, sőt!
Olvastam a hozzászólásodat, és annak kapcsán kérdeztem. Azokra a kérdésekre szeretnék választ kapni, tisztelettel!
Ugyanis én is archiválási célokra vettem a Pio BD írót. Ha nem tudok vele olyan lemezt írni, akkor süthetem... (És nem írtam még vele BD lemezt. Most akarok venni megfelelőt.)
Az LG írót nem ismerem, és nem láttam más BD írót sem még. Én egy "egyszerű felhasználó" vagyok, nem "író guru", azért kérek itt segítséget.
- Az pedig a fórummotor hibája, hogy egy hozzászólás esetében (főleg, ha az hosszabb) nem lehet szövegdobozokat használni; azok segítségével idézni.
Én így oldom meg... a célja annyi, hogy áttekinthetőbb legyen, hogy pontosan melyik kérdésemet, illetve megjegyzésemet konkrétan mire írom.
Láthatod, hogy még szépen tagoltam is. Ahogyan mindig.
Tőlem nem látsz áttekinthetetlen "wall of text"-et soha.
- Ami a videókészülékeket illeti... Egy kicsit ott más a helyzet. Könnyebb a hozzáértőknek otthoni körülmények között szervizelni.
Bár "agyonhasználtat", aminek "roncs" a feje, abból sem szabad venni. Ám ha megkímélt a berendezés, akkor a legtöbb esetben gond nélkül játssza le a kazettákat.
A VHS területen amúgy éppen utóbbi a probléma. Hiába tartós a berendezés, a kazetták szalagján egyre romlik a felvitt tartalom minősége. A technológia hátránya. (Magnószalagokra ugyanez igaz.)
Ezért aztán érdemes a VHS gyűjteményt bedigitalizálni, mert még pár év, aztán a legkíméletesebben tárolt kazetták tartalmát sem tudja az ember lejátszani a készülékén.
Az viszont tény, hogy az optikai meghajtók egyre ócskább optikát kapnak. És én emiatt is elgondolkodtam azon, hogy ha a Jóisten is úgy akarja, és jó egészségben megérem a ~90-100 éves kort, akkor vajon min fogom megnézni a régi családi felvételeket, illetve a DVD & BD filmgyűjteményemet... -
Piftuka
veterán
válasz
Ottó58 #21344 üzenetére
"minden lemezt megír, nemúgy, mint a Pio BD207, ami válogat."
Nekem Pioneer BDR-209D íróm van. Az is válogat?
"Ha fontos az M-Disc, akkor [EZ] lehet a Te íród. "
Miért, az annyira jó író? Vagy ez az egyetlen, ami megírja az M-Disc-eket is?
"(Tartalékba lehet, hogy én is veszek)."
Erről jut eszembe... Az egyik kollégám, aki anno sok évig a Philips gyárában dolgozott vezető pozícióban furcsának tartotta, hogy én még gyűjtöm a DVD és BD filmeket.
Elmondta, hogy már akkor (~15-20 éve) is lecserélte a Philips (de a többi gyártó is) az optika lencséjét üvegről, a kevésbé tartós műanyagra.
És azt kérdezte, hogy "milyen eszközön fogod megnézni a gyűjteményedet ~5-10-20 év múlva, amikor már nem működik egyik mostani optikai meghajtód sem?"
Nektek mi a véleményetek erről? Érdemes beruházni "tartalék" meghajtóra, amit aztán nem használunk egészen addig, amíg nem szükséges?
Mi a garancia rá, hogy az "állásban" nem adja meg magát az eszköz?
És egyáltalán...
-
GIJoe
addikt
válasz
Ottó58 #21336 üzenetére
Ajánlásodra Lite-On BD írót vennék külsőt, leginkább Mdiscel arhiválni... (családi anyagokat)
A gyártó honlapján a EB1-et hozza, első blindre kicsit borsos, ezért
googlézés > amazon belefutottam a köv. kommentbe:
"First of all, this product is just an enclosure with a Pioneer BDR-UD04 in it. The drive itself is a standard laptop drive, and seems to be rather solid - if you can get this cheap it may be a good deal just for the drive inside." -
M107
addikt
válasz
Ottó58 #21329 üzenetére
Sajnos vagy nem sajnos már csak kiegészítő tárolásra érdemes használni az optikát.
Persze minőségi lemezeken UAE VERBA, PANA MEI... pl maradnak a cuccok és a fontos dolgok sokáig akár 8 évig is ennyi al legidősebb PANA lemezem BD szinten.
Kb UAE Verbáim is ennyi idősek de mind olvasható... dvd fronton...Több ezer lemezem meg ami volt csak úgy az már kb 10 zsiguli hátsórésszel elment tavaly előtt
+ Amit még anno megírogattam haveroknak az arany ezüst korban
UI:
Nálam már 2018 ban lezárult az optikai korszak csak a nagyon fontos dolgaim mennek ki és ideiglenesen telepítők util dolgok RW-k re.
Ezért van még író egy 206D 2012-2019 ( működik csak kint van most tartaléknak) és egy 209 PIO. ami most bent van a gépben. 2019-kb 2026 ig addig meg már .....mi lesz a személyes fontos adatok tárolásának módja. -
M107
addikt
válasz
Ottó58 #21318 üzenetére
Már csak a nagyon fontos családi dolgaim archiválom ki + 2 lemezre abból is minőségi panákra, de van pár henger egyéb LHT és gyengébb minőségű lemezem pár hengerecske, oda adni nincs szívem inkább akkor ott menjenek tönkre bontatlanul.
Régi jó Plextor -r is van egy-egy érintetlen henger + egyebek szerintem ők is úgy csak bevégzik...
-
-
snake1977
őstag
válasz
Ottó58 #21214 üzenetére
Egy PX-891SA író Asus köntösben, át is flashelhető ha lenne firmware, de hiába írtam a plextor supportnak, nem tudnak (akarnak?) segíteni.
Lehet csak én voltam szerencsétlen és kifogtam 2 hibás írót egymás után aztán harmadjára már nem kellett optiarc, bár gyanúsan mindegyik lézer kalibrálási hibával állt meg, lehet rossz széria volt, de akkoriban nem igazán foglalkoztam azzal hogy milyen írót veszek, hiszen mind "nagy multal rendelkező komoly cég". -
snake1977
őstag
-
Wasquez
senior tag
válasz
Ottó58 #21113 üzenetére
Tudom, nagyon szép lemezeket csinált a IP4500-as is, csak gondolom, te gyakran használod, nálam meg van, hogy egy hónapig nem kell, ezek ezt nem bírják nagyon.
Nem veszek másik nyomtatót csak ezért, annyira nem érdekel a dolog.
Valószínű nézek majd az amazonon lemezt, és majd akkor kiderül, hogy már az író sem működik! -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
Ottó58 #20966 üzenetére
igen szebb a kékes szín,csak 1db volt abból nekem.
élesebb rajzolatok voltak rajta.
ELLENBEN nyomtathatós verzióból melyek ma kaphatóak sosem volt nekem,csak olyan,hogy matricára kellett egy programmal beillesztenem és arra nyomtatni és felragasztani rá.
multis nyomtatóban már nincs csak olyannal adják ami önmagában sima nyomtató. -
E2E4
aktív tag
válasz
Ottó58 #20927 üzenetére
Köszönöm a hozzáhallatszásodat, ami csak azt erősítette meg, hogy régen a Pioneer egy jó márka volt, utána pedig ők is eladták a "lelküket" az ipari hulladékok "oltárán". (Ez egyébként - meglátásom szerint - Hi-Fi-ben is így van.)
Továbbra is várom a köszönettel a kérdésimre a konkrét válaszokat.
Bár az utolsó kérdésemben zárójelben megjegyeztem, hogy egy új íróban látom a kiutat, de ha megfelelő érveket látnék arra, hogy egy használt modellt lenne érdemes venni, akkor rászánnám magam arra. A probléma csak az, hogy egy használt termék előélete nagyjából lenyomozhatatlan, és ha ismét kifognék egy olyan darabot, ami már az életciklusa végén van (vagy egy lépéssel a tönkremenetel előtt) akkor az nem lenne életképes megoldás.
-
dik
őstag
válasz
Ottó58 #20905 üzenetére
Mint írtam is nem csak tesztelésről(az nem is érdekel) és olvasásról lenne szó írásról is! A régiek biztosan jók voltak. Ami mára a fene se tudja igazából. Annyira megoszlóak a vélemények hihetlen. Megfordult a fejemben veszek egy LG dobozost csak azért mert dobozban van hátha nem sérül annyira azt annyi...
Nagyon sajnálom nem maradt egy jó sem manapság. Tényleg kifutott ez a történet.... -
-
jeni
félisten
válasz
Ottó58 #20736 üzenetére
A Philips DVD8801/79 annak az a gond,hogy beragad a tálca. Meg kell ütni,hogy kinyíljon a tálca.Elsőre nem tudom eldönteni,hogy gumiszíj hiba vagy a tálca fogasléce kopott,esetleg a motor gyengébb. Az mintha egy Benq DW1650 lenne vagy azonos. A chip nem MeditekTEK.
Anno Benq elismerték mitn írót(esetleg a 1655 lenne az?)ez sem gyári megoldás
-
smiti
veterán
-
zozopapa68
tag
válasz
Ottó58 #20681 üzenetére
Szia!
Azzal én is tisztában vagyok, hogy meghibásodott elektronikán, legyengült motoron az új gumiszíj nem segít.
A mágnes legyengítése nem rossz ötlet. Legyengült motornak és ékszíjnak megkönnyítheti a dolgát.
Az új gumiszíjjal kapcsolatban érdemes odafigyelni, hogy mióta van raktáron, mert a sima állásban is elöregszik és nem lesz képes ellátni a feladatát.Egy XP rendszer, néha nekem is jól jönne.
-
tilla311
tag
válasz
Ottó58 #20661 üzenetére
Hajaj! Akkor azt hiszem, hogy megszavaztuk a samsungot.
Mindannyiotoknak nagyon koszonom a segitseget, szempontokat.Engem igazabol nem biztos, hogy zavarna a beepitett kabel, eleg ovatos vagyok es ritkan lesz hasznalva, nem hiszem, hogy megtorne. Azert a boltban rakerdezek, hogy tudnak-e valamilyen liteont, hatha van valami mas kivitel. Azt is sejtem, hogy az hogy mas tipusu liteon/samsung irokkal milyen tapasztalataitok vannak, ez nem sokat jelent ezekre a konkret uj tipusokra, mert ettol ezek biztos akarmilyenek lehetnek, de kiindulo alapnak ez nagyon hasznos volt. Rakerdezek a boltban a liteonra, aztan valoszinuleg veszek egy samut.
Viszont annak nagyon orulok, hogy az lg-asus-rol lebeszeltetek, ha az annyival rosszabb.
Megegyszer nagyon koszonom a segitseget! -
zozopapa68
tag
válasz
Ottó58 #20658 üzenetére
Szia!
A LiteOn íróknál engem leginkább a magasabb jitter érték zavar, amivel a lemezeket írják. Általában 10-13% között. Néha a 16%-ot is eléri, de ez csak 6x sebességnél nagyobb tempóval írt lemezeknél fordul elő.
Bár ennek ellenére a LiteOn-al írt lemezek mindenhol jól működnek.
Jelenleg 2db Samsungom van: SE-S224Q (2009) USB, SH-S222L (2010) IDE. Mindkettő tökéletese működik, negatív tapasztalatom még nem volt velük. Mondjuk nincsenek sokat használva, mivel írásra inkább régebbi Optiarc vagy Pioneer írókat használok. -
M107
addikt
válasz
Ottó58 #20565 üzenetére
"M107-nek csak annyi: nem ugyanúgy ír a 11x sorozat, mint a 21x széria. (Habár Ő ezt szerintem tudja is)."
- 1.. (IDE)
- 2.. (SATA)
- max 2-5% eltérés ha van a IDE-Sata között
- Abban igazat kell adnom, hogy sokan még mindig az IDE-s írókat tartják etalonnak.Számít az oprendszer winxp SP3, No internet minőségi IDE és Sata vezérlő az alaplapon 4GB memória 2 GHZ proci, tök alap HDD 5900 rpm is megfelel minőségi sata kábel és minőségi táp pl CTG sorozat 400-450-500.
A fő gépről vírusellenőrzés után átjuttatni pl pendrive-on az anyagot.
Megfelelő firmwares író és jó lemez MID. -
-
M107
addikt
válasz
Ottó58 #20558 üzenetére
Szintén csak magam tudom idézni, semmi gondom nem volt idáig a samu írókkal
Persze több tapasztalat használ a döntésben.
Amit megtanultam a lap-note-ultra book optikai meghajtói egy idő után egy kapa s.... még ha fríssited is. Ez lehet akármilyen gyártmány : Hithachi-LG-Sony-NEC stb stb.
Minőségi Infromade mides lemezt képtelenek voltak beolvasni több ilyen szerkezet optikai meghajtói.A kis samu SE-208AB ami usb-s író gond nélkül kezeli, persze a MBI húszforintos Maxxel szar lemezeket olvassa gond nélkül mindegyik amíg tudja kiérti ezt.
UI :
SE-208AB akkora mint egy lap-ultra-note book optika meghajtó és mégis kezeli érdekes....
-
Ottó58
senior tag
válasz
Ottó58 #20556 üzenetére
Most kezdte el ki-be rángatni a tálcát a Samu 223F íróm, nem sokat jósolok neki, ennek ellenére LiteOn "-ok jól bírjuk magukat". Mindegyik Samu írómnál így kezdődött a "vég".
"tyan" érdemes, ezek még NEC chippel vannak szerelve, ezután már Renesas.(5280,7280)
De ha van IDE az alaplapodon a Pio 110 környékbeli írók is nagyon jók, hiszen mos jönnek elő az annak megfelelő lemezek. -
Truman
senior tag
válasz
Ottó58 #20535 üzenetére
Kedves Ottó58! Sikerült megoldani!
Miután kiszedtem a mágneses lapocskát, próbáltam lecsípni belőle, de az apró kis darabokra tört össze. Volt itthon 2 db semmire nem jó IDE -s meghajtóm, amik már szinte semmit nem olvastak be. Az egyik egy LG, de annak a mágnese olyan gyenge volt, hogy semmit nem fogott. Érdekes hangokat adott a meghajtó olvasás közben, és a lemezt pörgetve adta ki. A másik egy Gigabyte, de ennek meg túl vastag volt a mágnese, így a műanyagon faragtam egy kicsit egy csavarhúzóval, csak úgy ment a helyére a kis fém karika, amin a mágnes karika van. Ezzel most tökéletes.
Köszönöm a képekkel illusztrált leírásodat, enélkül nem tudtam volna megcsinálni. -
Truman
senior tag
válasz
Ottó58 #20535 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom.
Egy NEC Sony Optiarc AD-7263S-0B -ről van szó egyébként. Egyszer feltettem a kérdést egy másik topikban, elmondta valaki szóban, de nem igazán értettem meg, mit kell csinálni. Elrontani meg nem akartam. És utána nem is nagyon kellett a meghajtó, mostanában kezdtem sűrűbben használni. -
spe88
senior tag
válasz
Ottó58 #20505 üzenetére
Jó gép az mit takar?
Igazából én csak fel akarom olvastatni winchesterre, mert már a HDD lett a legolcsóbb adathordozó egy ideje!
Szóval akkor válasszak vmi Samsungot vagy Lite-on olvasót?
Leginkább zene fájlok... sok kis mp3!
De javaslatok szerint képfájlként rakom fel a HDD-re és majd úgy csomagolom ki, mert úgy jóval gyorsabb mintha normál módon copy/paste...
-
Piftuka
veterán
válasz
Ottó58 #20338 üzenetére
"Én legfőképpen a PIF értéket nézem, mennyire összefüggő zöld a sor, avagy csak ritkán tüskés. Általában a PIE érték az íróknál a nizonyos 280 alatt marad."
Tehát minél "laposabb" a zöld sáv, minél kevesebb kiugrás található rajta, annál jobb? Ezt értem.
Viszont a 280-as érték alatt mire gondolsz? Csak mert -szabi- lenti képei alapján a "legjobb" írás esetén a PIE "total" értéke 7620.
(#20339) -szabi- válasza Piftuka (#20337) üzenetére
Nem kell nagy hozzáértés, hogy a kettő között lásd a különbséget:
[..]
Ez utóbbi annyira nem tetszett, hogy ki is cseréltettem gariban másik íróra.Világos. Éppen ezért kértem tapasztalatokat. Mondjuk, ha csak a te véleményedet olvastam volna, akkor például eszembe sem jutna Pioneer írót választani.
Hozzáteszem, hogy ha már Blu-ray íróm lesz, lehet, hogy DVD-t nem is fogok vele írni. Úgyis adatmentésre, archiválásra használnám, akkor pedig a nagyobb tárhely miatt a "kék lemezt" fogom preferálni. Tesztelted Blu-ray lemezekkel is?
Persze mindent figyelembe véve még mindig kisebb dilemma, hogy a LiteOn, vagy a Pioneer legyen a befutó. (Figyelembe véve, hogy az itt korábban ajánlott TEAC író is LiteOn belsős, és még jobbnak tartjátok, mint a Pioneer-t.)
Egy dolgot még nem értek: Ha a TEAC/LiteOn "tesztképes", tehát lehetséges vele az írásminőség ellenőrzése, tesztelése, míg a Pioneer 209DBK-ra mindez nem igaz, akkor hogyan tudtad mégis tesztelni?
(#20340) jeni válasza Piftuka (#20337) üzenetére
"az,hogy a Pioneer BDR-209EBK verzió BD-R XL lemezek kezelésére is alkalmasa sima Pioneer BDR-209DBK nem alkalmas 100GB BD-R lemezek használatára."
Köszi a választ! Úgy gondolom, hogy nem akkora katasztrófa, ha "csak" 50 GB-os BD lemezeket tudok írni a BD íróval.
-
yvsmad
őstag
válasz
Ottó58 #20297 üzenetére
Nem tudom, hogy mi az, ami nekem ebben jó.
Ezt írtad: "A favorizált 223F íróm is válogat"
Ez mi, ha nem Samsung? Hogyan kerülöd a favoritodat?
Az általam említett "prémiumkategóriás" lemezek: Memorex DL, Vanguard, Hyundai, Pleomax, Valuepack by Traxdata, márkázatlan Ritek és az a Verbatim +R, ami nálad nem ment.
Ha egy Po nem írt volna meg egy Verbatim, Maxell vagy Memorex lemezt, akkor már az első repült volna és nem vettem volna még 3 másikat ebből a márkából.
Mint ahogy a korábban általad belinkelt hsz-ben is gg72 szidja a Piokat, de akkor miért vett belőle 4-et is??? -
yvsmad
őstag
válasz
Ottó58 #20288 üzenetére
A belinkelt hsz. vége is arról szól, hogy ha jó az írás minősége, akkor nincs probléma a visszaolvasással.
Az írás minőségét kevésbé adja a chip, inkább a lézerdióda minősége. A Plextor meg a Yamaha sem használt sohasem saját chipeket.
Nálam az a jó író, amelyik jól ír, így a megírt lemezeket gond nélkül beolvassa másik készülék, akár asztali lejátszó is (ezért a Pio a favoritom.)
Te viszont fordítva ülsz a lovon, a gyenge minőségben megírt lemezeidhez keresel olyan írót, amelyik be tudja olvasni azokat, tehát számodra az a jó író, amelyik jól olvas (ezért a Samu a favoritod). Ezzel viszont búcsút mondhatsz annak, hogy a megírt lemezeid biztonsággal olvashatók legyenek más meghajtóban, asztali lejátszóban, stb. -
yvsmad
őstag
válasz
Ottó58 #20286 üzenetére
Igazából amit a Pio megírt, azt vissza is olvasta. Innentől kezdve nem voltak olvasási problémáim sem.
Volt viszont egy Mercury íróm még 2004 tavaszán vettem, az egy fél év után már nem írt meg semmit, viszont a problémás, karcos kölcsön lemezeket is röhögve beolvasta. Amit az beolvasott, azt kiírtam Pioval és onnantól a másolat jobb lett, mint a kölcsön kapott "eredeti". -
yvsmad
őstag
válasz
Ottó58 #20284 üzenetére
Ridata és Arita lemezt is írtam Pio 108 íróval kilószámra, 0 hibával.
Volt tiszta ezüst felületű, márkázatlan Ritek lemez is.
Memorexből 2 rétegűt a Pio 112-vel szintúgy.
Ezek mind megvannak még vagy nálam, vagy a sógornál.
Princo lemezt nem vettem a híre miatt, de volt még Vanguard, Hyundai, Pleomax, Valuepack by Traxdata, meg hasonlók, a Pio volt az az író, amelyik biztosan nem köpte ki.
Verbatim +R is van egy csomó, sohasem volt bajom vele.
Egyébként ha 1 rétegűt nem ír meg egy író, az nálam kuka. Ha tesztelni akarsz írót, akkor próbálkozz 2 rétegűvel meg kissé karcos újraírhatóval. Az majd megmutatja, hogy melyik a jó író. -
yvsmad
őstag
válasz
Ottó58 #20281 üzenetére
Nekem volt Pio 108, 112, 215, most BDR-209, egyik sem volt válogatós. Mondjuk noname sz@rt nem raktam bele, de kétrétegű Memorex és Maxell +R DL százszámra ment, egyikkel sem volt bajom. 0 db rontott lemez magáért beszél. Ma is olvasható mindegyik.
Milyen lemezt ne akart megírni melyik Pio? -
Flashget
félisten
válasz
Ottó58 #20281 üzenetére
Nálam a gyenge, frizbí kategória a legolcsóbbak (régen) ezek a kategóriák voltak. Amíg lehetett venni csak TY-es Verbatimot vettem, soha nem volt olyan gondom amit írtál.
Aztán persze jöttek más írók hozzájuk gyengébb lemezek (6 éve a maxell már annak számított) és azokat írtam tesztelésből.
Gyenge lemez meg tönkre is teheti a lézerfejet inkább akkor ne olvassa be a pio megvédve önmagát. -
-
válasz
Ottó58 #20275 üzenetére
Még beszélek az eladóval. Én is az Optiarc felé hajlok, mint írtam, van egy 4550A típusom, haveri körömben is volt 3xxx széria, mindenki panaszkodott a lemezek minőségére, mi meg csak írtuk őket.
Az új 8k pénzért elég meredek viszont, tudom, hogy már nem kapni, és ritkaság is...viszont még ezen is gondolkodom, a széria vége, és új is...
-
-
Piftuka
veterán
válasz
Ottó58 #20221 üzenetére
"hol Lite-On, hol Pioneer, vagy Optiarc belsőt kaptak.[..]Tehát, mint nálam is legalább kétféle író van a gépben, (per-pill. 4db.) attól függ, mit szeretnék csinálni."
Érdekes amit írsz. Én mindig úgy tudtam, hogy a Lite-On silány minőségű, "kínai gagyi". Ezek szerint mégis minőségi író?
Azért is kérdezem, mert hasonló dilemma előtt állok, mint Turorudi.
Ugyanis sajnos időközben nem leltem megoldástkorábban ismertetett problémára, és a SONY Optiarc AD-7260S íróm továbbra sem hajlandó DVD lemezeket megírni!
A kérdés az, hogy egy jó DVD íróval járok jobban, vagy egy Pioneer BDR-209DBK íróval!?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Sandisk 1TB SD kártya
- TV beltéri egység / DVB-T tuner / set top box
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest