Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabo9201
senior tag
válasz
gabo9201 #20544 üzenetére
Közben rájöttem, hogy kell használni a programot. Csak akkor hiányzik a Lemezminőség fül ha LG író van a gépben. Az Optiarc AD-7170S és Asus DRW-22B2L íróval megjelenik és működik is a funkció. Viszont, hogy újra üzembe helyeztem az Asus-t eszembe jutott az is, hogy nem csak az ATA csatlakozó miatt lett nyugdíjba küldve hanem valamiért a CD-ket sem olvassa normálisan (szinte egyáltalán). Az egyrétegű DVD-kkel nincs baja, de a DL még annyira sem megy neki mint az Optiarc-nak.
Közben azt is megnéztem, hogy milyen fajta lemezeket használtam eddig. A Maxell-ek Ritek MID-esek voltak. Ezek a MediaRange-k amiket az Optiarc nem ír pedig UME02.
-
gabo9201
senior tag
Még annyi, hogy nekem is van még ezen kívül legalább 3 íróm ami hibátlan (2010 körüli Asus, 2006-os LG 2db), de ezek mind ATA-sak és a mostani alaplapomon már sajnos nincs ATA csatlakozó
Az első annak idején 2004-ben egy NEC ND-2500A volt. Az ment ~5-6 évet hiba nélkül és akkoriban még volt is használva rendesen. Mikor én leselejteztem utána legalább 3 évig ment még egy ismerősöm gépében.
Azon is gondolkodtam, hogy lehet be kéne állítanom egy régebbi P4-es gépet direkt DVD írásra valamelyik régi íróval. De elég macerás lenne mindig hurcolni az adatokat a két gép közt, főleg mikor valami hirtelen kell.
Mod.:
Ja és még egy kérdés! A Nero Disc Speed programnak melyik verzióját szoktátok használni a lemezek állapotának felmérésére? Én ma kipróbáltam a legújabbat, de hiányzik belőle a minőség fül (a képen pirossal bekeretezve) -
gabo9201
senior tag
Szia!
Köszönöm a tanácsot. Leginkább a DualLayer lemezekkel vettem észre a nehézkes olvasás problémáját. Saját magával 2,4x-esen írt 2009 körül, itthon, boltban vásárolt Maxell DL lemezzel volt a gond már többször is. Az írás után már ~egy héttel nem tudtam róla feltelepíteni a rendszert.
Nagyon fontos adatokat már egy jó ideje nem tárolok DVD-n. Leginkább kocsiba mp3-at írok vele és Operációs rendszer telepítőket. Nagyon minimális a példányszám ~évi 20-30 lemez vegyesen CD és DVD.
Szerintem a lézer gyengül már benne. Egy másik LG GH24NS95 íróval meg tudtam írni ugyanazt a MediaRange lemezt. Persze tudom, hogy nem egy minőségi darab. Eddig ezüst feliratos sárga színű Maxell-t használtam (kb 2-3 év alatt ment el 50DB lemez).
-
gabo9201
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki végleg megadja magát az eddig használt Optiarc AD-7170S típusú íróm. Egyre többször nem vagy csak nehezen olvas be lemezeket amelyeket más meghajtók gond nélkül olvasnak valamint egyáltalán nem írja a nem rég vásárolt MediaRange lemezeimet.
Szeretnék venni helyette egy másikat nem túl drágán mivel már viszonylag keveset használom.
Itt azt olvastam, hogy a Samsung SH-224DB viszonylag jónak számít. Van még rajta kívül egy SH-224FB típus. Van-e lényegi eltérés köztük? Melyiket érdemesebb venni? Vagy teljesen mindegy?Köszönöm!
-
gabo9201
senior tag
Valami olcsó DVD írót szeretnék venni.
Van-e olyan típus amit kifejezetten kerülni kell? Jelenleg egy ASUS DRW-22B2L típusú van amit csupán az ATA csatlakozója miatt cserélnék le. Az új alaplapon már csak SATA van.
Helyben ezeket tudnám megvenni:
Samsung SH-224B (még nem volt Samsung íróm)
LG GH24NS95 (az LG-t úgy általában nem igazán nézem sokba)
Pioneer DVR-220LBK (Pioneer íróm volt már és szerettem)Vagy pedig valamelyik webshop is szóba jöhet ~5.000Ft-ig PL
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓS - Újszerű 18TB Western Digital HC550, WD HC 550 szerver grade SATA HDD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- HÚSVÉTI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest