Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsirigó7
senior tag
válasz Piftuka #13194 üzenetére
Igen abból adódhatott a probléma hogy nem kapott az író megfelelő tápot a notebook USB aljzatából. Főleg akkor, ha az ép a belső akkumulátorról ment, vagy is nem volt a töltőn.
A javaslatom egy normál belső Optiarc AD-7260S író helyette, [Ezzel ] az átalakító adapterrel.
Ha ép nem akarja használni az írót, akkor normál HDD-t is csatlakoztathat vele.[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
válasz Piftuka #13196 üzenetére
Szándékosan javasoltam ezt a lehetőséget. Mert egyetlen slim író, írásminősége sem éri el a belső normál írókét. Amit linkeltél oldalt, az ott kapható normál méretű USB-s külső írók, azok mind LG-k. Már azok is kifutó szériák,csak rendelhetőek. Ráadásul közepes minőségben írnak. De más márkában sem nagyon beszerezhető már ilyen kivitel. Legfeljebb használtban. Ha már slim kivitelre cserélitek, akkor mindenképp egy külső tápost válasszatok.
Ez ügyben nem tudok jobb tanácsot adni.
Ha megkérhetlek ne idézgess. Itt nem szokás, csak ha feltétlen szükséges.
Előre is köszönöm, és nincs mit.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz Piftuka #19645 üzenetére
ujrairhatókat utálja az az iró meg a 80-as is, kivéve a verbatim azokkal nincs gond. De a piókra is jellemző hogy az újabb szabvány rw-kel nemtudnak mit kezdeni (tdk 8x dvd+rw pl) ha az a cél akkor samsungot nézzél. Vagy pl a bármennyire rossz manapság az lg azokból az összes képes bármilyen ujrairhatót megirni ez az előnye.
[ Szerkesztve ]
-
verybigboy
senior tag
válasz Piftuka #20246 üzenetére
Jó DVD írót DVD íráshoz, Jó BR írót BR íráshoz!!!
Mindent lehet persze (mint a trianoni csapattal) csak hát az eredmények kétségesek!
Kérdés mi a cél és mik a lehetőségek.
Re: LiteOn, írásra nem venném, lemez írásra sokkal jobb opciók vannak, persze nem a boltok polcain hanem pl. hardveraprón. Sokkal-sokkal jobb írót kaphatsz használtan mint amit a boltban megveszel ... persze itt kanyarodok vissza a kérdéshez, mi az amit szeretnél? "Egy írót" akkor bemész az üzletbe és kérsz egyet ... ott vagy rosszat, vagy még rosszabbat kapsz, NINCS alternatíva. Jó írót boltban már nem kapsz, nincs!!!
-
jeni
félisten
válasz Piftuka #20246 üzenetére
egy jó DVD író =Samsung 224 más nem nagyon van kínálatban.
vagy egy jó fajta DVD író használtan=Pioneer DVR-215/216,Sony AD-7260S (ezt félve mertem ide írni-mivel ez romlott el neked)
bár nem tudom,hogy a Sony AD7260S ténylegesen rossz-e?
Feltehetőleg igen,gondolom ezt az írót beetted egy másik gépbe és ott sem volt jó.
Ha nem gond 20000 Ft-s SZÁMLA akkor a Pioneer BDR-209EBK. Viszont van egy gond azzal.
SEHOL SEM KAPHATÓ MÁR!
Ebyaon is ha van akkor 30000 Ft felett lesz az ára.
Ha mégis Blu-Ray írót szeretnél akkor érdemesebb megvenni a Liteon belsős Teac BD-W512GSA ami még kapható és jól ír,főleg,hogy még teszt képes mellette.[ Szerkesztve ]
-
yvsmad
őstag
válasz Piftuka #20301 üzenetére
Hosszú hetek óta rágódsz egy író megvásárlásán, hogy melyik noname vagy használt írót vegyed, közben meg kacsintgatsz a BD felé is. Vegyél egy új Pio BD írót és elfelejtheted az egész keresgélést. Bármi mást veszel, rövid időn belül oda fogsz jutni, hogy mégis inkább a Pio BDR-t kellett volna megvenned.
-
blattida
nagyúr
válasz Piftuka #20315 üzenetére
Újból az említett Samsung író vagy a nem használt pioneer dvr 216, illetve bd esetén a Pioneer bdr 209, mint az utolsó japán gyártmányú író, ami ráadásul dvd-t is jó minőségben ír.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz Piftuka #20329 üzenetére
1. Azért, mert a két lemezfajta egész más írási technikát kíván és a legtöbb esetben a fő lemezfajtra vannak kigyezve. Ugyanez a helyzet a cd vs dvd esetében.
2. Nem gagyi, csak nem annyira érdekük kiemelkedőt alkotni, ilyen vonatkozásban nem különösebben elhivatott cég, amúgy is fogyasztói társadalom van, nagyrészt ebből élnek a cégek.
3. Semmi, az az egyetlen új dvd író, amit érdemes megvenni, a liteon is ilyen még, csak az Kevésbé beszerezhető é nincs rá két év garancia.
4. Azt, hogy alkalmas az írásminőség ellenőrzésére, tesztelésére.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
-szabi-
őstag
válasz Piftuka #20337 üzenetére
Nem kell nagy hozzáértés, hogy a kettő között lásd a különbséget:
Egyik legjobb ami összejött:
2010
Pioneer110dbk FW:141 / Verbatim DVD+R (MCC-004-00) / ImgBurn / 6x írás /Valamint a legrosszabb:
2014
Pioneer209dbk FW:120 / Verbatim DVD+R (MCC-004-00) / ImgBurn / 6x írás /Ez utóbbi annyira nem tetszett, hogy ki is cseréltettem gariban másik íróra.
SZERK: Akkor ezt beszéltük is itt a fórumon.
üdv
szabi[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Piftuka #20337 üzenetére
BTW... látom neked nem DBK, hanem EBK típusjelű 209-es íród van. Mi a különbség közöttük? (A boltban egy DBK van.)
az,hogy a Pioneer BDR-209EBK verzió BD-R XL lemezek kezelésére is alkalmas
a sima Pioneer BDR-209DBK nem alkalmas 100GB BD-R lemezek használatára.
-
-szabi-
őstag
válasz Piftuka #20343 üzenetére
Szia
Eddig megírt blu-ray lemezeket nem tudtam tesztelni.
Kérdeztem már itt a fórumon van esetleg valakinek blu-ray tesztképes írója Veszprém környékéről, de nem jártam sikerrel.
Pedig kíváncsi lennék rá.
Tesztképes DVD íróm plextor880 és liteon 124, ezekkel ellenőrzök.
PIE total 7620-as írás az egyik legjobban sikerült írásom.
Amíg 20000 alatt van addig OK.
Ez iránymutatásnak megfelel: klikk
Nem szentírás.üdv
szabi -
yvsmad
őstag
válasz Piftuka #20354 üzenetére
Ha BD-t akarsz írni, akkor Pio és felejtsd el a többi márkát.
És ne zavarjon, hogy valamelyik író jobban teljesít valamelyik teszten DVD lemezzel, mert:
1. gyakorlatban nem veszel észre különbséget
2. a többi nem tud BD-t írni, se jól, se rosszul.
Nézhetnél még CD írókat is, de nem leszel velük előrébb. Válaszd a mindent vivő BD írót.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Piftuka #21137 üzenetére
Ezt próbáltad?
Gumi ékszíj csere?
A Sony írásra akkor a legjobbak voltak.
Viszont a tartósságot anno nem lehetett tesztelni.
Nálam is van egy mikrokapcsolós (tálca nyitó) hibás Sony 7260S.Használtat az írásod alapján nem javasolunk. Vedd azt amit a boltban kapsz minél több garival.
Ma már ha 2 gyártó van akkor sokat mondtam.[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz Piftuka #21337 üzenetére
Miért akarsz belsőt ?
Ha tényleg belső kell akkor valami jó és keveset használt PIO 210-11-12
Amúgy Lite-On ES1
Amikor kell hozzá csapod a géphez, amikor nem meg leválasztod.A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
válasz Piftuka #21339 üzenetére
Ha van 5.25 helyed akkor mehet, de manapság már kevés olyan ház van és kevesen vesznek belső írót sajnos már nem erre halad a jövő, ezért is írtam inkább külső bár nem mondtad mennyi lemezt írsz meg majd vele heti/ havi/ éves szinten.
Ha meg tényleg csak alkalmanként kell akkor bőven elég egy külső...
A belső ( minőségi író ) mellett amit már csak használtan kapsz, már csak az szól ha van minőségi lemezed régebbről mert már nem gyártanak olyanokat pl UAE-es VerbatimA fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Ottó58
senior tag
válasz Piftuka #21345 üzenetére
Elég negatív a hozzáállásod más jóindulatú segítségéhez, amit nem is neked fogalmaztam! idézetek nélkül is lehet kérdezni. Én nem feltételezek, csak a tapasztalatom írom IDE!
Az első kérdésedre a válasz: - "telefon az orvosnak: doktor úr! Lázas vagyok, szédülök, mi a bajom?" Azt neked kell tudni, milyen lemezt nem "szeret" az íród. Valószínű még nem próbáltál elég lemezt.
Láttál LG-n kívül olyan írót, ami M-Discet ír? A kérdezőnek írtam az LG-t, mert fontos neki az M-Disc írás.
"(Tartalékba lehet, hogy én is veszek)."-azért, mert én még írom a lemezt saját magamnak, (egyedivé teszem, nyomtatom stb.) és amit a másik nem ír meg az LG lehet, megírja. Egyébként is hogyan mutatom nagyanyánknak a nyaralási videót? Azon a g..i telón, amit még szemüveggel sem lát jól?
A kollégád valsz. csak telót használ, vagy nem tudja hová tenni a retro cuccokat. Sok embernek van még kazettás HI-FIje és videómagnója is, pedig már rég "kiment a divatból". A közelmúltban láttam egy Pana vid.magnót 100ezerért hirdetve!!! Ráírtam, hogy egy nullával eltévesztetted, de ő azt írta vissza, így is elviszik, mert ritkaság, nemsokára licitáltak és elvitték!
Tudod, még a 70es években készült super8-as filmet is meg lehet nézni, mert van még hozzá lejátszó, azaz vetítő, de a kollégád nem biztos, hogy tudja.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
Ottó58
senior tag
válasz Piftuka #21347 üzenetére
Én nyugodt vagyok, de az idézeteid és a kérdéseid alapján ez jött le.
Akkor most idézek tőled: "Ezért aztán érdemes a VHS gyűjteményt bedigitalizálni, mert még pár év, aztán a legkíméletesebben tárolt kazetták tartalmát sem tudja az ember lejátszani a készülékén." - cáfolandó! 1989-ben felvett videó (lagzis) tökéletesen lejátszható. 10 éves DVD sokszor elveszti az adatokat-akkor miről beszélünk?
Kb.12-13 éves mini DVD-s kazettáról tökéletesen lejátszható a felvétel-ennyi.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
Ottó58
senior tag
válasz Piftuka #21374 üzenetére
Múlt héten vizsgáltam felül az íróim. mindegyik jól működött, mielőtt elraktam (sok íróm van).
Egy TSHxxx íróval megírtam egy lemezt, utána semmi, csak a tálca működött.
Az Optiarc 7200A egyszerűen semmit sem "csinál", pedig működőképesen tettem félre.
Sajnos létezik, hogy állásban megöregszik a hajtószíj, elveszti rugalmasságát. Ekkor nem is adja ki a tálcát, esetleg többszöri gombnyomásra. Ez orvosolható. Mégpedig a régi írókból áttettem a szíjat, már ami egyezik, (ott még vastagabb szíjat raktak bele), és jó lett, vagy pedig a motor szíjtárcsáját cseréltem és így már működik.
A régebbi írók: a Samsungok közül CSAK A 223F bírja a strapát, igaz, ezen is szíjtárcsát cseréltem.
LG 4165, 4167 is tök jó (ezen vastag a szíj), és minden DVD lemezt megír és olvas.
Plextor 712A is tökéletes.
Az összes CD! íróm még tökéletesen működik, fogaskerekes megoldással adja ki a tálcát, és még por ellen is szigetelve vannak!!!"plam" : az időseknek hogyan mutatom meg pl. a nyaralási fényképet, videót, ha nem DVD-n?
Mert az még van nekik, az alap lapostévével is működik, de a pendrive és a külső merevlemez már nem kompatibilis.
Ha mondom, hogy felhőben van, legfeljebb felnéz az égre és széttárja a kezét.A DVD sem fog kimenni a "divatból" ahogy a kazettás-szalagos magnók, videómagnók sem, sőt egy-egy jól bevált példányért igen magas árat kérnek.
A DVD, Blu-ray írókkal is ez lesz.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
M107
addikt
válasz Piftuka #21384 üzenetére
Nagyon régi cd-m már nincs így erről nem tudok nyilatkozni, de idáig nagyon nem volt gondom egy lemez beolvasásával sem, Bár voltak már olvasási hibák....
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
-
snake1977
őstag
válasz Piftuka #21429 üzenetére
Nekem 8.3-as teljes verzió van ez működik win 10 alatt is. Ebben van ez a disc speed verzió, gondolom bármelyik teljes verzióban benne lesz, de lemez tesztet csak olyan meghajtóval tudsz készíteni ami MTK chipsetes, a többi ha megy is, fals adatot adhat.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest