Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
Psychopeti #21680 üzenetére
Szia, én mindet megtartanám...ilyen írókat beszerezni már "mission impossible"... de hogy ezekből melyik a legjobb arra speciel nem tudok válaszolni sajnos.
-
snake1977
őstag
válasz
bajuszatti #21674 üzenetére
Köszi, neked is boldog ünnepet.
-
snake1977
őstag
válasz
batyus086 #21670 üzenetére
Szerintem az anyaghasználat más lett, és a technogógia is fejlődött amit 20-25 éve egy kisebb halom alkatrészből építettek meg, azt ma egy kis chip meg tudja oldani így a mérete is csökkent a meghajtóknak, a kissebb méret és kevesebb alkatrész miatt a súly is csökkent valamelyest, illetve vékonyabb anyagot is használnak.
-
snake1977
őstag
Igen az teljesen jó lesz neked.
A különbség, pl. hozzáadott szoftverek, a dvd író háza mondjuk nem műanyag hanem aluminium, és hasonlók. Persze az írás minősége is más egy olcsó noname író és egy LG vagy Lite-On között lehetnek különbségek, illetve lehet az olcsóbb meghajtó 1-2 lemeztípust nem fog szeretni, vagy hogy csak usb 2.0-át támogat és nem 3.0-át, 2.0 esetén lehet két usb portot fog elfoglalni ha szüksége van az írónak plusz tápellátásra, amennyiben az a gép amibe dugtad szintén csak 2.0-át támogat, ott 500mah a felvehető áramerősség míg egy usb 3-nál már a duplája és annál elég 1 port is. Nagyjából leírtam a lényeget azt hiszem, de majd kijavítanak ha mégsem. -
snake1977
őstag
Szia, a legtöbb író visszafelé kompatibilis, azaz cd és dvd lemezeket is olvasnak írnak.
Kicsit utána kerestem ha be tudod szerezni akkor ezek több helyen is javasolt külső írók:
Pioneer BDR-XD07S usb 3.0
ASUS BW-16D1X-U usb 3.0
Az LG-nek és a Verbatim-nek van még küldő írója de azok nem támogatják az UHD lemezeket. A fentiek viszont abszolút javasoltak, bár egyik sem olcsó. -
snake1977
őstag
válasz
Wolfskin #21653 üzenetére
Általában a leírásban jelzik legalábbis a legtöbb helyen, sajnos többet én sem tudok róla mondani, vásárlás előtt rá kell kérdezni az üzlettől emailben vagy telefonon, de inkább emailben hogy ha mégsem működik akkor legyen erről egy beszélgetés.
Amit linkeltél Delock adapter azzal működnie kellene tökéletesen a leírás szerint, ha a 12V-os adapter is rá van dugva. Sőt a leírásban szerepel a dvd/blu ray támogatás is, így ha nem látja a rádugott eszközt (több usb portban sem?) akkor valószínűleg hibás maga az eszköz. -
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
Wolfskin #21649 üzenetére
Szia, nálam egy dokkolóra van kötve az asztali író mert a gépházban mnár nincs 5.25" hely. Elviekben igen egy adapterrel megtámogatható (általában 12V 2A) sata->usb adapterrel működik a dolog, viszont a kompatibilitásra mindenképpen keress rá, az újabb UASP technológiás adapterek nem támogatják a dvd/bd olvasókat már.
Nos kicsit utána kerestem gyorsan és ezt találtam, az emagos vélemények között [link] linkelték az alzás terméket, hogy ezzel dvd írót használt, ehhez van tápegység is az emagoshoz nincs. https://www.alza.hu/ugreen-usb-3-0-3-5-2-5-sata-iii-ssd-hdd-adapter-kabel-fekete-d6159309.htm -
snake1977
őstag
válasz
attiss66 #21647 üzenetére
Ha valóban vintage cuccokat mentegetnek akkor lesz ott egy hozzáértőbb szaki biztosan, a lézert kalibrálni kell, megvannak az értékek a fókuszálás stb. mint a playstation esetében, hozzám került egy nagyon korai verziós ps1 amiből audiofil lejátszót lehet varázsolni, viszont a lemezeket egyáltalán nem olvasta. A leírások szerint próbáltam kalibrálni a potméterekkel a megfelelő mv-os tartományokra, de addig jutottam hogy hol olvas szépen hol nem, de ha az oldalára döntöm akkor gond nélkül indít minden lemezt.
Csak a viszonyítás miatt írtam ezt le, a beállítós youtube videóban is végül szkóppal állította be az új fejet a a tulaj, gondolom elektroműszerész szakmája lehet mert elég jól felszerelt műhelye volt. Én azért a hivatalos márkaszervíznek is hinnék a fejjel kapcsolatban ha az a gyári illetve az való bele akkor talán azt kéne beletenni, de ha lelkiismeretes a Debreceni szaki akkor utána fog járni alaposan.
A firmware frissítés bizony nem veszélytelen, azt csak szakszervízben vagy nagyon hozzáértők által érdemes megpróbálni, mondjuk ha a készülék is egyetlen darab normál eepromban tárolja a firmwaret akkor az legrosszabb esetben kiforrasztható és újraírható/cserélhető de azzal kell kezdeni ilyenkor hogy eredeti romot le kell menteni az esetleges helyreállításhoz. Én nem feltétlenül piszkálnám meg, maximum ha semmi más lehetőség nem marad.
Valószínűleg ha kalibrálással megoldható a dolog akkor az azért nem lesz csillagászati összeg, a "karcmentes" gyári lemezekkel boldogulnia kell minden esetben, végülis ahhoz lett megtervezve a lejátszó, a biztonsági másolatokat is illik olvasni, de ott az is számít milyen íróval lett megírva és milyen lemezre, vannak olyan lemezek amiket nem mindegyik lejátszó szeret, akkoriban még fejlődött időről időre a technológia.
Mindenképp írd meg mi lett a történet vége, most már engem is nagyon érdekel hogy tökéletesre meg tudják e csinálni. -
snake1977
őstag
válasz
attiss66 #21645 üzenetére
A Budapesti Denon szervíz nem vállalja? Mégiscsak márkaszervíz, lehet a legtöbbet ott tudnák tenni érte. A szoftverre vagyis inkább hívjuk firmware-nek ez a jó megnevezés, nem tudok mit mondani ha létezik frissítés azt előbb kapod meg a hivatalos szervízében mint máshol és biztosan a megfelelő verziót kapod. Persze lehet próbálkozni mindenféle szervízzel, csak ha végül nem lesz tökéletes, akkor lehet hogy rákényszerülsz a saját márkaszervizére, ha elvállalják sok időt és esetleg pénzt is sporolhatsz ha abból indulok ki hogy a jelenlegi fejet is kicserélte egy szervíz de nem működik hibátlanul, ez már bukott pénz mindenképp.
Persze elképzelhető hogy a firmware nem szereti az esetlegesen újabb gyártású lemezeket, de ha egy a korban hozzá közeli kiadású gyári lemezzel is gondok vannak akkor nem a firmware hibája, illetve elméletben szerintem nem kellene gondok legyenek mert a gyári lemezeket préselik, nem írják és nem hiszem hogy túl sokat változott volna a technológia és amiatt lennének az akadások, ha meg karcos a lemez akkor másik olvasó sem fogja teljesen hibátlanul kezelni valószínűleg. A kondenzátorok a stabilitásért felelnek, nem hiszem hogy ilyen hibát okozna egy puposodó/haldokló kondi. A kondik +-20% tűrésmezős határral vannak beépítve illetve ezen tartományon belül nem kéne gondot okozniuk ha csökken a kapacitásuk, a Denon meg japán kondikkal dolgozik valószínűleg amik nagyon strapabíróak, persze ettől még tönkremehetett néhány de nem valószínű hogy ez okozná ezt a jelenséget. -
snake1977
őstag
válasz
attiss66 #21643 üzenetére
Igazság szerint ha egy szervíz nem tud mit kezdeni vele, az két lehetőséget feltételez, hozzá nem értést vagy valami olyan hibát ami mondjuk egy nem cserélhető alkatrészben van, pl. a vezérlő chippel függ össze a probléma gyökere. A lézernek hogy jól olvasson precíz beállítás kell ha gyárilag nem pont ehhez a modellhez való de kompatibilis vele és hibát tapasztalsz ott simán lehet egy esetleges kalibrációs probléma a háttérben.
Minden valamire való szervízben van szkóp a szerelőknek, legalábbis egy normális szerelő enélkül nem tud létezni, az alapos hibakereséshez kell. -
snake1977
őstag
válasz
attiss66 #21641 üzenetére
Szia, ha egy karcmentes gyári lemezzel is fenáll a probléma akkor vidd el szerelőhöz, lehet kell egy lézer beállítás, ezt csak szkóppal lehet tökéletesen beállítani, és egy még mindig 100+ ezer értékű, néhai csúcsmodell ennyi törődést mindenképp megérdemel.
Ebben a topikban nem hiszem hogy erre jobb választ kapnál, alapvetően pc-s olvasókról szokott menni a csevej, időnként. -
snake1977
őstag
válasz
Gézengúz #21626 üzenetére
A 106D volt a favorit a családban, öcsém töménytelen mennyiségű lemezt írt meg vele hibátlanul, akkoriban jöttek az elérhető áru lejátszók és tombolt a dvd korszak. Most még van két Pioneer ami jól működik, meg még pár mindenféle. Szerintem erre az életre elég is lesz a készlet amit elraktároztam.
Van egy slot-in olvasóm is, de megmakkant semmit sem hajlandó felismerni már, ezt nagyon sajnálom, pofás darab lehetne a retró gépemben.
Igen 77'-es, ez egy jó évjárat -
snake1977
őstag
Kiváncsi leszek a Samsung elboldogul e majd velük, én kicsit naposabb helyen tároltam a traxdata lemezeim, fene se gondolta volna hogy megárt neki ha délelőtt 1-2 óra napsütést kapnak a dobozban, de késő bánat.
Viszont ha megkérlek leirod hol lehet beszerezni és milyen méretben kell rendelni ezeket az O gyűrűket (ha lehet itthon, de aliexpress is okés)?
Már 2 íróm is gyengélkedik a tálca kiadásában, meg a classic xboxom tálcája is elkezdett akadozni, azt hittem koszosak de nem, kaptak kenést nemrég, csak a szíj gyengült meg ezekben, azt viszont nem tudtam merre keressek és mi a megfelelő méret.Gézengúz: szoktam látni időnként Pio írókat 1000-1500 pénzért, én ezeket szeretem van lg meg samsung is de ha lehet pio-val írok, vagy a plextorosított asussal. A maxell lemezekből jártam hasonlóképp, elkezdtem írni őket aztán végül sikertelenül végződött az írás 2 íróval is, igaz ezek ilyen papírtokos olcsó lemezek voltak, de soha többet ilyet. A mid kód alapján valid a lemez, tényleg kiváncsi vagyok mi lesz ha a samuval írod-olvasod őket.
-
snake1977
őstag
válasz
Gézengúz #21618 üzenetére
Attól még lehet megdöglöttek a lemezek hogy a többi márkát beolvassa, az egyik nem zárja ki a másikat...
sőt, pont arra utal hogy a verbatim lemezekkel lehet gond. Ezért kell másik olvasóval is ellenőrizni, ha az olvassa akkor viszont a pio mehet a kukákba, long story short.
Egyébként volt vagy 10+ traxdata dvd lemezem egy pakkból amit cirka 16-17 év után nem volt hajlandó olvasni egyik meghajtóm se, a régebbi arita/ridata/aridata stb. piacos lemezeket meg még mindig gond nélkül olvassa az íróm. -
snake1977
őstag
válasz
Hegyirabló #21602 üzenetére
Egyik márkát sem ismerem komolyabban, a UGreentől volt pár usb kábelem, az Axagontól meg külső merevlemez házam, bár utóbbi kicsit komolyabbnak tűnik.
-
snake1977
őstag
válasz
Hegyirabló #21600 üzenetére
Elsiklottál felette? UGreen márkából linkeltem neked egy hasonlót.
https://prohardver.hu/tema/milyen_dvd-irot_vegyek_3/hsz_21553-21553.htmlJeni
-
snake1977
őstag
Persze külső házas megoldásként jó lehet, vagy egy ilyen adapterrel is akár, ha alkalmi írásról van szó, és nem napi/heti rendszerességgel írsz, nem annyira elegáns mint egy kifejezetten külső író vagy dobozban/házban lévő, de a célnak megfelel, és bármilyen író ráköthető a leírás szerint, ráadásul ez már usb 3-as is.
https://aqua.hu/periferiak/axagon-adsa-fp3-usb-30---sata3-25---35--525-hdd--ssd--odd-adapter-t897599 -
snake1977
őstag
válasz
pruzsi #21593 üzenetére
Esetleg egy próbát megér ha van rá időd, hogy a lencsét megpróbáld megtisztítani, nekem a Pio 106D-nél bevált amikor már nagyon nehezen olvasott, clin ablaktisztítótba mártottam bele a fülpucoló végét (nem tocsogott), egy irányban 2-3x áthúztam a lencsén, megvártam amíg teljesen felszárad. Ezután még kb 3 évig hibátlanul működött, amikor egy gépbe építve elpasszoltam.
-
snake1977
őstag
Nem érkezett évek óta frissités a satás íróimhoz, (asus, lg) lehet már nem is foglalkoznak csak a frissebb írókkal, ha egyáltalán azokkal foglalkoznak, gyanítom 1-2 firmwaren kivül ott sem érkezik több frissítés, csak a bluray írókhoz.
Nekem az írást azonos batchből való lemeznél rontotta el 8x-osan, benne a pakliban hogy már ez a régi pioneer nincs az írás magaslatán, de megbocsájtom neki mert 4x-esen viszont nagyon szépen tud írni. -
snake1977
őstag
válasz
Hegyirabló #21566 üzenetére
Emlékszem amikor bejöttek ezek a nagyon gyorsan írni képes írók, vettem méreg drágán egy sony 40x-es írót, és hozzá jó minőségűnek gondolt lemezeket is (Philips, TDK), és nagy mellénnyel elkezdtem írni 40x-esen...vissza sem olvasta a meghajtó a lemezt, alacsonyabb sebesség mellett nem volt gond.
Elméletben tudja a legtöbb dvd/cd író a 40-48-52x-es cd írási sebességet ahogy mondani szokták "laboratóriumi körülmények között" tehát ha a lemez is tökéletes akkor képes megírni, de azért ritkán állnak fent az optimális körülmények, így inkább érdemes a biztonságos írásra rámenni, ráadásul az sem mindegy miben akarod utána lejátszani a lemezt, mondjuk egy audio/mp3 lemez esetében az asztali hifi lehet be sem tudja olvasni a túl gyorsan írt lemezt.
A jó minőségű lemez is sokat számít, a Verbatim crystal azo lemezeit szeretem, ezekkel nem szokott gond lenni semmilyen eszközben. -
snake1977
őstag
válasz
Hegyirabló #21559 üzenetére
Ki kellene szolgálnia a 24x írásnál is, de valóban nem illdomos külső íróval ilyen nagy sebességgel égetni a lemezt ahogy Sdi is írta.
Ha kifogy a puffer akkor érhetik az embert meglepetések. Én azt javaslom cd-t 4-8x de maximum 16x ha nagyon sietsz, a dvd-t pedig 4x sebességgel írd, audio cd-nél pedig 2-4x sebességgel maximum. Psx-hez írtam cd-t 16x-osan és nehézkesen olvasta a gép, a 4-8x írással készült lemezeket viszont szépen vitte. -
snake1977
őstag
válasz
Hegyirabló #21557 üzenetére
Nincs mit.
Ha nem írtad magas sebességgel akkor valószínű hibás lehet az író.
Lehet írni win10-el is, de azért egy normális író programmal sok minden beállítható, többek közt az írás sebessége is, elméletben az usb 2.0 kiszolgálja adattal a külső írót akár 8-16x dvd írásnál is, de nekem is rontott már lemezt ha 8x-os sebességgel írtam a dvd-t, általában ezért 4x-esen írom úgy még nem hibázott a dokkolóra kötött IDE felületü íróm. -
snake1977
őstag
válasz
Hegyirabló #21555 üzenetére
Szia, ha usb 3-as akkor sem biztos hogy elég a normál dvd írónak, usb 2.0 esetén egy normál optikainak az íráshoz biztosan kevés az áramerősség, usb 2 max. 0.5A-t tud, az usb 3 már 1A-t, illetve bizonyos portok többet is tudnak, de erre nem alapoznék, mert ki tudja hogy az usb adapter is mennyit képes továbbítani.
Amennyire most átnéztem az aqua-s megoldás is igényelhet még külső adaptert pluszban, sajnos a normál méretű dvd olvasók fogyasztása magasabb mint a notebookos társaiké, előszedtem és ránéztem két satás írómra is 5V 1.5A és/vagy 12V 1.5A van ráírva, sőt az asusra 12V 2.5A bár gyanítom az utóbbin direkt túllőtték. Én számolnék mindenképp még egy külső táp igénnyel, mondjuk nem egy nagy befektetés, esetleg otthon akadhat ilyen adaptered akkor meg pláne.
Nálam is a lustaság az egyik szempont...meg lekapni a ház üveg oldalát azért macerásabb, a dokkolós megoldás meg egyszerű.
-
snake1977
őstag
válasz
Hegyirabló #21552 üzenetére
Szia, lehet próbálkozni egy ilyen adapterrel is, ez olcsóbb https://aqua.hu/kabelek-kiegeszitok-kellekek/ugreen-sata-usb-30-hdd-adapter-25-es-35-fekete-60561-t1211044
és itthon beszerezhető, veszel mellé egy a topikban előszeretettel ajánlott Lite-On iHas 124 dvd írót: https://www.arukereso.hu/optikai-meghajto-c3092/lite-on/ihas124-p39431898/ vagy egy keveset futott sata felületű plextor/pioneer írót, vagy bármilyen izlés szerinti írót, ha alkalmi íráshoz kell és nem napi szinten használod ez is egy járható út.Nekem egy Sharkoon dokkolóm van, amire ide csatolós pioneer író van kötve ha gyorsan akarok valamit írni, ha meg több időm van és/vagy minőségibb írást szeretnék akkor lekapom a gép oldalát és bekötöm a plextor px891sa firmwarrel okosított Asus drw-24b5st írómat.
-
-
snake1977
őstag
válasz
veber0937 #21542 üzenetére
Üdv. ha nincs semmi különleges óhaj sóhaj akkor alkalmi íráshoz pl.:
Lite-On bár ez beépített kábeles de occó, alkalmi íráshoz teljesen jó, tud m-disc írást is [link]
Hitaci LG, müanyag házas [link]
Asus Zen drive szintén m-disc kompatibilis [link]
HP szintén m-disc kompatibilis [link]
4x sebesség felett nem célszerű dvd-t írni egyikkel sem, ahhoz usb 3 vagy belső író ajánlott. -
snake1977
őstag
válasz
jimmy1967 #21540 üzenetére
Olá!
Try this site for more information: https://forum.cdrinfo.pl/f29/crossflash-asus-drw-24f1st-f1st-f1mt-samsung-sh-224-bb-db-fb-96921/
But if it works well, it may not be worth changing the firmware.
I don't have firmware, but try this site: https://www.firmwarehq.com/download_2079-file_SH-224DB_SB01.exe.html
Good luck! -
snake1977
őstag
válasz
Tomessz85 #21535 üzenetére
Szia, topikot tévesztettél, itt próbálkozz szerintem:
https://prohardver.hu/tema/azonnali_notebookos_kerdesek_oraja_2/friss.html -
snake1977
őstag
válasz
#46824192 #21528 üzenetére
Szia, pl itmedia.sk ez egy nagyon jó oldal, illetve ajánlanám még a dvdolcson.eu oldalt én innen szoktam rendelni, most újranyitási akciók is vannak, 2-3 nap alatt megérkezik a rendelés.
-
snake1977
őstag
válasz
-szabi- #21526 üzenetére
Nekem egy plextorosított Asus van, tökéletesen ír, de manapság dvd írót beszerezni teljesen lutri, vagy jó lesz vagy nem, ahogy neked is a plextor, persze lehet válogatni az aprón az írókból és a nagy számok törvénye alapján 2-3-4 íróból biztosan lesz egy ami tökéletesen ír, és ha nem kell postát fizetni mert helyben van pl. a Budapestieknek, akkor érdemes vadászni használt írókra. De egyéb esetben inkább ez a lite-on, és nem nyúl mellé.
-
snake1977
őstag
válasz
batyus086 #21524 üzenetére
Szia, az ajánlott író a Lite-On iHAS-124 olcsó, megbízható, jó minőségben ír.
Esetleg használtan még fellelni 1-1 Plextor vagy Pioneer írót, a pextor az egyik legjobb, a Pioneer szintén felső kategória, de szerintem a Lite-On jó választás, új és nem mellesleg garanciát is kapsz. A használt írók vételénél azért van egy zsákbamacska faktor. -
snake1977
őstag
válasz
Moonwolf #21510 üzenetére
Én sem találtam kifejezetten semmit a belső drive-ról, az egyetlen plusz info hogy támogatja az E-Green engine technológiát is, ami valószínü hogy ebben nem cserélhető a drive.
A súlykülönbséget adhatja a külső ház anyaga is.
Nekem a type-c kábel is szimpatikusabb mint a dupla usb kábel, de ez részletkérdés és egyéni preferencia.
Ha a gembirdben cserélhető a meghajtó az még előnyt jelenthet. Annak fényében hogy a gembird is tud m-discet írni és samsung drive van benne, nem tudok okosabbat mondani, mert nem tudom az asusban mi van.
Annyit tudok elmondani hogy a gembird cuccaim nem igazán voltak sem tartósak sem minőségi darabok, és ez azért szubjektív megitélés a részelmről. Nem rajongok az asus márkáért, de jelen esetben én azt venném ha nekem kellene. -
snake1977
őstag
válasz
Moonwolf #21508 üzenetére
Szia, ez nem lehet kérdés, az Asus-t vedd, ahogy néztem árban minimális a különbség, a Gembird mögött én még normális minőségnek szikráját sem láttam soha, eddig.
Archiválásra meg az MDisc jó, ha megéri neked a plusz költséget mert pl. fontos adatok, képek, videók etc. -
snake1977
őstag
válasz
-szabi- #21500 üzenetére
Ez a legnormálisabb megoldás ha ragaszkodsz az ide írókhoz, annyi előnye van hogy a régi ide merevlemezekről esetleg tudsz tartalmat menteni. Én úgy voltam vele, hogy elég egyetlen komolyabb sata író ami valóban jól ír, ilyet meg lehet venni 1-2 ezerért is már. Ha pedig nagy mennyiséget archiválsz akkor külső merevlemez és/vagy egy BD író. Egyéb esetben mindenre IS elég egy normális sata író.
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
-szabi- #21495 üzenetére
Néha kell, pl. pont ma írtam xboxra egy fsd telepítő lemezt. De szerintem megint hónapokig nem fogok írni. Ráadásul a gépházamban már nincs is 5.25" hely a meghajtónak. A pata írókat elengedtem, azaz van egy vésztartalék pioneer, ha kell valami retrós gépet telepíteni.
-
snake1977
őstag
válasz
-szabi- #21492 üzenetére
Szia. Használni biztos használnak, csak talán nem pci-e vezérlőkártyával, vagy épp már nem olvassa a topikot a kemény mag.
Nekem egy sharkoon dokkoló ide portjára volt kötve ha írni akartam, de mióta átmoddoltam a satás asus meghajtómat a plextor firmware-el, azóta belső portról írom a lemezeket, de már egyre ritkábban írok bármit is. -
snake1977
őstag
válasz
Warton #21489 üzenetére
Szia, a laptop dvd meghajtók szint egyformák, a különbség általában a csatlakozóban van, pl. ide (p-ata) vagy sata, illetve a gebbi modellek lehetnek vastagabbak. A laptop tipusától függően, különböző "bölcsőbe" vannak ezek az meghajtók, amit le tudsz csavarozni, és át tudod tenni az új csere meghajtóra.
-
snake1977
őstag
válasz
balintka #21480 üzenetére
Kár, mert egy elég jó kis író, néha a hardverek jól meg tudják tréfálni egymást, a 775 konfigomnál még ide/ata írókat használtam azokkal nem volt bajom. De pl. a satás Optiarc írókkal sokat szívtam sorban mentek tönkre. Inkompatibilitás talán csak a via apollo pro 133-as lappommal volt, az nem szerette a matshita olvasómat csak ha a másodlagos ide csatornán primary-ként volt belőve önmagában.
-
-
snake1977
őstag
válasz
Ottó58 #21459 üzenetére
Adatvesztés elkerülésére nincs igazán 100%-os módszer, de sokat segít ha van legalább 3 biztonsági mentés és adathordozótól függően időnként átírjuk őket, örök törvény hogy ami el tud romlani az el is romlik, csak idő kérdése hogy mikor.
Nálam ez így néz ki jelenleg, 2 féle dvd lemezen van tárolva minden fontosabb adat, és két helyen a felhőben, plusz természetesen a merevlemezemen is hogy mindig kéznél legyen. -
snake1977
őstag
válasz
csabika0001 #21456 üzenetére
Szia, lentebb hozzáértő fórumtárs linkelte ezt a külső dvd író típust: Lite-On eBAU108
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
Ottó58 #21425 üzenetére
Az első sata íróim között volt, sajnos kettő is ment vissza gariba, nagyon belenyúltam.
Öcsém 2004-5-ben sok lemezt írt egy pio 106D-vel, elnyűhetetlen darad volt, én már nem tudtam beszerezni ilyet, csak az utódját. Akkoriban még talán tartósabbnak lettek tervezve ezek az írók.
Akad nálam is még 1-2 piacról származó Arita, Ridata, Ridisc mind olvasható pedig 12+ évesek sőt van traxdata cd lemezem 2002-ből amit hibátlanul beolvasok még mindig. -
snake1977
őstag
válasz
Ottó58 #21214 üzenetére
Egy PX-891SA író Asus köntösben, át is flashelhető ha lenne firmware, de hiába írtam a plextor supportnak, nem tudnak (akarnak?) segíteni.
Lehet csak én voltam szerencsétlen és kifogtam 2 hibás írót egymás után aztán harmadjára már nem kellett optiarc, bár gyanúsan mindegyik lézer kalibrálási hibával állt meg, lehet rossz széria volt, de akkoriban nem igazán foglalkoztam azzal hogy milyen írót veszek, hiszen mind "nagy multal rendelkező komoly cég". -
snake1977
őstag
válasz
gaben22 #21212 üzenetére
Mi a piacon vettük az Arita, Ridata, és TDK lemezeket, akkoriban még gőzöm se volt róla mi a jó nem jó, én a tdk lemezeket preferáltam, mert a magnó kazettás korszakból jól ismert név volt, aztán később valahol olvastam hogy verbatim lemezt érdemes venni, és váltottunk arra. Mi saját célra írtuk a lemezeket, de ismertem olyan emberkét aki nagy mennyiségben nyomta az ipart.
Szerintem szinte mindenkinek volt egy olyan ismerőse anno aki tudott "olcsó" dvd filmeket szerezni.
Ottó58: Látom azért a te íród azért jobban írta a lemezt.
Nekem pl. Sony-Nec optiarc írók sorra döglöttek meg, 1-2 újraírható dvd/cd írása után nem volt hajlandó többet írni, olvasni is nehezen olvasott utána, egymás után kettőt is vittem vissza garanciába, aztán harmadjára már LG-t vettem, azt ajánlották helyette, sose gondoltam volna hogy író és író közt lehetnek hatalmas különbségek, persze annak idején olvastam a plextor írókról mint az abszolút csúcskategóriáról, de az már nem az az árkategória volt amit hobbi íráshoz megvesz a halandó. Most örülök az asus-omnak, de nem találtam azóta sem plextor firmware-t hozzá. -
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
SunMount3r #21195 üzenetére
Nem kell félni a dologtól, a sata 1 átviteli sebessége maximum 150mb/s a legtöbb 2,5"-os merevlemez meg sem közelíti ezt az átviteli sebességet, persze valamelyest érezni fogsz lassulást ha sata1-es az optikai meghajtó portja, de nem lesz számottevő, ssd-nél már más lenne, de az a hdd helyére fog kerülni, sata2 porton ssd-vel sem lenne óriási sebesség esés, mert a szekvenciális i/o sebességet nagyon ritkán használja ki az ember, csak nagy fileok mozgatásánál lenne érezhető, példaképpen a rendszer betöltése sata 2 vs sata 3 esetén maximum 1-2mp a difi egy átlagos ssd-vel, viszont valóban sata1 portnál előfordulhatnak kompatibilitási gondok az ssd-vel.
-
snake1977
őstag
Nem jártam sikerrel, ha esetleg valakinek megvan a PX-891SA 1.6 firmware hálás lennék ha megosztaná velem.
-
-
snake1977
őstag
Sziasztok, sikerült beszereznem egy Asus DRW-24B5ST meghajtót, ez elvileg plextorrá alakítható ezen leírás alapján, a "PX-891SA_1.06.exe"-t már beszereztem, a firmware (bin) file-t még nem sikerült. Csak 891SAF/891SAF Plus-t találtam eddig.
Gondolom, van értelme egyébként átflashelni? -
snake1977
őstag
Sajnos nem tudni, olcsó oldal de cserébe nem sok infót kínál, verbatim azo , kicsit félek is tőle hogy nem e fake lemezek, árban minimális a difi a postaköltségben szintén, maxell lemezeket vettem már tőlük általánosságban eddig nem volt gond, de sosem figyeltem a gyártót, örülök is hogy rátaláltam erre a topikra.
-
snake1977
őstag
Mivel a 223F jó, így nem piszkálom meg a másikat, félre teszem ha esetleg egyszer ez beadná a kulcsot akkor jó lesz tartaléknak, alapvetően viszonylag ritkán írok.
Nagyon szépen köszönöm az infót és a segítséget.
Tudom van erre megfelelő topik, de még feltennék egy kérdést, a dvdolcson.eu oldalról merjek rendelni Verbatim AZO cd lemezt? Vagy mindenképp várjak amig lesz az itmedia.sk oldalán? Ezt az oldalt javasolják nagyon a másik topikban. -
snake1977
őstag
Köszönöm! Akkor ezekszerint modellenként érdemes rákeresni milyen chip van az íróban?
BD lemez írás biztosan nem lesz, csak psx1-hez szeretnék 1-2 lemezt írni, viszont azokat jó minőségben.
Az aprót átnézem, valami jó minőségű olcsóbb író végett, akkor szem előtt tartom ezeket a márkákat. -
snake1977
őstag
Sziasztok!
Mitől függ hogy egy dvd író képes e írási tesztet készíteni? Mire kell figyelni illetve mit kell figyelni beszerzéskor? Az LG GH20NS10 EL00 íróm csak cd lemeznél képes ilyen tesztet végezni, dvd-nél inaktív a lehetőség.
Van egyébként valami ajánlottabb típus/márka?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest