Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozopapa68
tag
Sziasztok!
Pioneer dvr-216L író-hoz nincs meg valakinek a Pioneer Drive Utility v.1.14. program. Pioneer DVR-216D в 216L
[ Szerkesztve ]
-
zozopapa68
tag
válasz Flashget #19638 üzenetére
Szia!
Én nem szoktam DL lemezeket írni, de a fórumon olvasott tapasztalatok alapján a 7240s jobb DL lemezek írására mint a 7260s.
A Pioneer 216D egyik kedven íróm, de általában ritkán használom, mert a mostani lemezek többségét az optiarc szebben megírja. A Pioneer 216D a Philips Infomedia és a Maxell Ritek-F16 lemezeket nagyon jól írta, de ezeket már nem kapni ill. csak magánszemélytől beszerezhetők.Üdv. Zoli
-
zozopapa68
tag
válasz Flashget #19648 üzenetére
Az Alcohol 120% is okozhat hasonló tüneteket. Én is a Virtual CloneDrive-ot használom az itteni fórumolvasgatás hatására és itt szeretném megköszönni mindenkinek, aki megossza a tapasztalatit a fórumon. Többek között a te hozászolásaid is nagyon sokat segítettek nekem
Üdv. Zoli
-
zozopapa68
tag
válasz yvsmad #20437 üzenetére
Nekem van egy Pioneer 215D íróm és abban igazad van, hogy a Maxell lemezeit 6x-an írja jobban sőt 8x sebességgel nem is ajánlom a mostani minősége mellet.
Viszont a +-os Verbatim lemeznél ezzel az íróval a 12x sebesség hozott jobb eredményt. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a 6x írása az rossz lett volna.
Flashget-nek abban igaza van, hogyha valaki, mindig a legjobb írásminőséget szeretné elérni, akkor azt ki kell tapasztalni, melyik lemeznél, melyik az ideális sebesség egy adott íróval. -
zozopapa68
tag
válasz zozopapa68 #20440 üzenetére
Itt van egy 8x-os is. Nem is írtam többet vele ebből a lemezből, mivel a Pioneer 212D jobban írta.
[ Szerkesztve ]
-
zozopapa68
tag
válasz yvsmad #20442 üzenetére
A Princot annak idején Toshiba SD-R5002 íróval 1x-en írtam (kb 58 perc) mai napig olvashatók.
Ehhez képest biztosan gyorsan írtad.
De a tréfát félretéve a Pioneer 215D-vel a 6x sebesség általában elfogadható jó eredményt hoz.
Ja és nem tudtam, hogy audiofil CD lemez írásáról van szó. -
zozopapa68
tag
válasz ahavasi #20612 üzenetére
Szia!
Írásra én az Optiarc 7200S, Pioneer 215D írókat javasolnám. Jó vadászatot az írók beszerzéséhez. Nem lehetetlen a jófogáson vagy itt a hardveraprón is találhatsz, természetesen használtat.
Tesztelésre egy LiteOn író lenne az ideális. Ez újonnan is beszerezhető.
Lemeztéren, próbál ki a japán gyártású Maxell lemezt.[ Szerkesztve ]
-
zozopapa68
tag
válasz ahavasi #20614 üzenetére
Ezt az újabb Lite-On (MediaTek E chipes) írót nem ismerem, de a régebbi A,B,C MediaTek chipes írói közül az A chipes volt a legjobb. A későbbi B már rosszabb volt a C még ettől is gyengébb. A tesztek alapján az írás minősége elég gyenge ezeknek az íróknak.
Ami neked számítana a PS2-nél az alacsony jitter érték. Itt kezdődik az ördögi kör, mert jittert csak LiteON íróval vagy annak klónjaival tudsz mérni. Alacsony jitter értékel meg a régebbi írók írnak, azok közül is a Pioneer és az Optiarc írók.
Helyedben én vennék egy LiteON írót és letesztelném milyen jitter értékel írja az adott lemezt.
A PS2 lesz az igazi teszt.
Nem kell félni a használt íróktól sem. Én több darabot is használtan vettem és egyik sem volt hibás vagy rossz. Pioneer íróknál a 212D, 215D Optiarc íróknál az 5200S, 7200S, 5260S 7260S, 5280S, 7280S írók alacsony jitter értékel és jó minőséggel írnak.Úgy látom lemaradta párkörrel.
[ Szerkesztve ]
-
zozopapa68
tag
-
zozopapa68
tag
Szia!
Szerintem ez inkább E vagy W chipes. 524C-re csak a Mediatek C chipel rendelkező meghajtókat szabad crossflashelni. Mostanában nemlátam C chipest üzletben csak az újabb verziókat, amik jelenleg nem flashelhetők.
ihas324-17 (E chipes)
ihas324-07 (W chipes)[ Szerkesztve ]
-
zozopapa68
tag
-
zozopapa68
tag
Nem akarok erről vitafórumot indítani. Az én tapasztalatom szerin maguk a meghajtók egyformák szabványosak. A felfogatás módja notebookonként váltózó, de csak a felfogató keretet kell átszerelni és helyére csúsztatni a meghajtót. Az előlap már más kérdés. Sokkal volt dolgom, de ettől még nem ismerhetem mindet ez igaz.
Legbiztosabb, ha magával viszi a notebookot és kipróbálja a meghajtót.[ Szerkesztve ]
-
zozopapa68
tag
válasz zozopapa68 #20653 üzenetére
Elnéztem M107-nek SE-208D van és nem az általam linkelt SE-208GB ultravékony típus.
A Samsung az első kettőnél jobb választás lenne. -
zozopapa68
tag
válasz tilla311 #20655 üzenetére
Szia!
LiteOn írót a Jeni által említett tesztképessége szokta vonzóbbá tenni, de írásminősége, lemezkezelése nem jobb a Samsungnál.
A tartóssággal kapcsolatban, nem lehet tudni melyik lenne a jobb. Az elektronika világában manapság szabványosított ólommentes forrasztás a tartósság szempontjából nem túl bizalomgerjesztő.[ Szerkesztve ]
-
zozopapa68
tag
válasz Ottó58 #20658 üzenetére
Szia!
A LiteOn íróknál engem leginkább a magasabb jitter érték zavar, amivel a lemezeket írják. Általában 10-13% között. Néha a 16%-ot is eléri, de ez csak 6x sebességnél nagyobb tempóval írt lemezeknél fordul elő.
Bár ennek ellenére a LiteOn-al írt lemezek mindenhol jól működnek.
Jelenleg 2db Samsungom van: SE-S224Q (2009) USB, SH-S222L (2010) IDE. Mindkettő tökéletese működik, negatív tapasztalatom még nem volt velük. Mondjuk nincsenek sokat használva, mivel írásra inkább régebbi Optiarc vagy Pioneer írókat használok. -
zozopapa68
tag
Szia!
A kép alapján úgy tűnik, hogy Windows 10 rendszeren próbáltad. A Windows 10-en nekem voltak gondjaim a teszteléssel, szerintem nem a meghajtóval van a gond.
A 7260S meghajtóval kapcsolatban a tálca kiadásnál, egy gumiékszíj van a motor és a tálcát mozgató szerkezet között, ami elöregszik vagy idő előtt a használattól megnyúlni.
Ideiglenesen egy alkoholos mosás segíthet rajta, de jobb kicserélni. Az HQ Elektronikánál biztosan kapsz hozzávalót.[ Szerkesztve ]
-
zozopapa68
tag
Win 10-en nálam a Nero CD-DVD Speed (4.7.7.16) -el nem tudtam tesztelni. Az Opti Drive Control 1.70 meg, hol működött, hol nem. Mindez egy tesztelésre jól bevált ASUS 24B3ST@LiteOn 124B AL0S meghajtóval.
Mostanában viszont rendesen tudok tesztelni, mindkét programmal. Nem tudom minek köszönhető, talán valamelyik frissítés oldotta meg.
Az Opti Drive Control programnál, már régebben észrevettem, hogy adat DVD-ét csak úgy tudok vele tesztelni, ha előbb beolvastatom a lemezt és utána futtatom az Opti Drive Control programot.Ez a CL98 firmware gondolom a legújabb, mivel más fórumokon még csak CL06, CL08 firmware-rel láttam az F verziót. Ezekkel tesztképes volt.
Az HQ Elektronika szintén ezen a környéken van a Szegedi úttól egyel visszább Kerekes utca 15-ben.
[ Szerkesztve ]
-
zozopapa68
tag
válasz Ottó58 #20681 üzenetére
Szia!
Azzal én is tisztában vagyok, hogy meghibásodott elektronikán, legyengült motoron az új gumiszíj nem segít.
A mágnes legyengítése nem rossz ötlet. Legyengült motornak és ékszíjnak megkönnyítheti a dolgát.
Az új gumiszíjjal kapcsolatban érdemes odafigyelni, hogy mióta van raktáron, mert a sima állásban is elöregszik és nem lesz képes ellátni a feladatát.Egy XP rendszer, néha nekem is jól jönne.
-
zozopapa68
tag
válasz schawo #20687 üzenetére
Szia!
Egy LiteOn iHAS-124-14 2-év garanciával.
Esetleg régebbi, használt írók PL: Sony Optiarc 7260S, 7200S 2-3-ezer Ft-ért.
Élettartammal kapcsolatban, szerintem nem igazán lehet olyan írót ajánlani, ami soha nem fog meghibásodni vagy biztosan többet kibír mint az átlag.Vagy talán mégis a régi IDE csatolású LG írók a GSA sorozatból nagyon strapabíró darabok, de gondolom neked SATA író kellene. LG-ből nálam van egy SATA csatis GSA-H62N, ami ugyanolyan strapabíró, minta az IDE csatis GSA-4167B.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- F-Secure termékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest