Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsirigó7
senior tag
Sziasztok!
Jó hogy rábukkantam erre az oldalra. Én is elég régóta használok DVD írókat. Még ano LG 4163B -vel kezdtem. Aztán megfordult nálam LG H10N-H12N, Pio 109-110-216,Nec 4550, Samsung 182D,203DJelenleg van két Samsung 223F, és egy-egy Optiarc 5200S. Asus 2014L1T.
Az LG írókkal a H12N ig voltam megelégedve, az azután kiadottakat nem győztem gariban visszavinni. Bár a jelenlegieket nem ismerem, de én azóta Sem vennék LG-t.A Piokkal mindig is befürödtem, mind a három vásárolt példány gyári hibás volt, egy-két hét után mentek vissza gariba. Becseréltem őket más márkára.A legutolsó 216, nem írt meg semmilyen mid-es DVD +R t. Pedig 6-8 féle lemezt kipróbáltam. De mind visszaolvashatatlan volt már közvetlen írás után. Se saját maga se más rw nem tudta beolvasni a vele írt pluszos lemezt.
A NEC íróival meg voltam elégedve, bár ezeket főleg beolvasásra használtam. A mostani 5200S Optiarc-om, viszont kitűnő írásra.
A Samsungokat, majd minden fórumon leírják, a közelemben lévő számtek boltokban sem kaphatóak. Azt mondták a sok garanciális probléma miatt nem tartanak készleten. Csak megrendelésre hoznak ha kell.
Pedig a nálam megfordult 182,203D,233F. a mai napig hibátlanul működnek. Sőt, ezeket a Mediatec chipset miatt, KProbe progival tesztelésre lehet használni.
A két 223F majd olyan minőségben írja a sárga Maxelt, mintha Verba lemez lenne. 10-16 PI, 2-3 PIF felugrásokkal. Max PI 18-20 000, PIF 800-1500. a +R miditekF16 változatot még ennél is jobb értékekkel.
Ez itt egy éves írás, még a Samsung 203D-vel pörkölve.Az ASUS DRW 2014L1T Lightscribe 1.02 firmware-val , meg sem közelíti a Samsungokat, Optiarc ND5200S-t,sőt még a régi LG H10N írót se.
Csak közepes írási minőségre képes, MCC-TYG-SONY nyersanyaggal. CMC-Ritek-MBI-PRODISC -stb, csak akkor írjunk vele, ha nem gond ha eltűnik pár hónap/éven belül a ráírt adat/film.Ez utóbbiból kifolyólag nekem is lenne egy kérdésem:
Fentebb olvastam arról hogy egyes Asus írók megegyeznek némely Lite-on írókkal. Állítólag ennek is van megfelelője. Ha valaki tudja hogy melyik az, akkor írja le már ide, (vagy priviben), hogy hogyan tudok Lite-ont varázsolni, ebből a DRW 2014L1T ASUS-ból? -
kicsirigó7
senior tag
válasz belinho #10997 üzenetére
Keres rá erre :
Samsung SH-S223F a gugliban. Igaz már kifutó széria, de még lehet kapni.
Ez is MTK chipszettes akár a Li-teonok. Én jelenleg CMC 2,4X DL lemezeket pörkölök vele. Meg, ugyebár sárga Maxelokat, 5-6 ezerért még lehet kapni dobozos kivitelben. Nekem kettő van belőle, már egy éve pörkölök velük gond nélkül. A 223C verziót már nem ajánlom mert az már más chipszettel készül. De dögivel lehet még kapni SH-222A, ezek is jók még, csak ide csatolásúak. -
kicsirigó7
senior tag
Azt hittem eldobom az agyam
(Pioneer DVR-106PB/PC) Újra kapható pár helyen. A régi 4x Pio-106 ?
Gugli a barátodHogy most valami elfeledett raktárkészletet találtak meg, vagy a Pio visszatért 4x írási sebességre Az biztos hogy mindig is a többiek után kullogtak sebesség terén, na de majdnem visszatérni az alapokhoz?
Én veszek egyet, nosztalgiából
-
kicsirigó7
senior tag
válasz belinho #11003 üzenetére
Az imgburn program, (Beállítások)( Írási sebesség) rész, felajánl minden sebességet 1x től 56x ig.
De, mikor beraksz egy DVD-t, akkor közvetlenül a felette lévő ablakban megjelennek a lemez adatai.
Melyben van egy rész: Supported Write Speeds: 4x;6x;8x;stb
Ez annyit jelent hogy bár kiválaszthatsz más írási tempót (2,4x) az írási sebességnél. Viszont ebben az esetben, a lemezt az íród nem az aktuális mid/firmware alapján fogja megírni, hanem egy általános írási stratégiával 2,4x sec-el. Ami nem biztos hogy hosszú életű dolog lesz!
Szerintem vegyél egy új írót.
Ha nem akarod 1-2 hónapon belül azt kérdezni, hogy mért nem olvasható az adat a lemezeidről. -
kicsirigó7
senior tag
válasz belinho #11007 üzenetére
Imgburn proginál ha beraksz egy DVD DL lemezt, akkor nézd meg a felette lévő ablakban a ((Supported Write Speeds: 4x;6x;8x;stb részt.)) Ha ott felajánlja a 2,4x sebességet akkor nyugodt szívvel írhatod. Viszont ha ott nincs csak 4x, akkor az gáz. Mivel az eddigi íróprogramok csak 4x sec ket ajánlottak fel.Ezért ugyan úgy el fogja rontani a rétegváltáskor ez a progi is.
2,4x sebességgel, viszont csak egy general strategival fogja megírni.Mert ez nincs az írási stratégiák között.
Az a dolog hogy eddig ugyan azt a márkát régebben megírta 2,4x sec kel. Két lehetőségre utal.
1: Bekapott az oppod egy vírust, ami rá szált többek között az író progikra.
2: A lemezek valódi gyártóját azonosító belső (mid) pl: RITEK-D01-001. RICOHJPN D01
A lemezekre nyomtatott márkanév csak egy dolog. Mert majd minden márka különböző gyártókkal gyártat.Néha egyszerre többel is. Ezáltal a ma vásárolt lemez pl MCC, de amit holnap veszel az már csak CMC vagy Ritek.
Például a Philipsnek gyárt a Infome-MBI-CMC-Ritek-DAXON-DM.
Jó ha tisztában vagy azzal hogy DVD+R Double(dual)Layer lemezből nincs forgalomban csak 2,4x és 8x sebességgel írható lemez.
DVD-R DualLayer ből van 4xeresen írható.
Ettől független az író firmware tartalmazhat más: 4x.6x.12x stratégiát. (Ezt mutassa ki a Supported Write Speeds)!! Ha felajánlja, írható is ezekkel a sebességekkel. De nem egy asus 2014l1t-vel.Ui: Ha már megvan a pénzed egy új optikai meghajtóra, akkor nem értem hogy mért kockáztatsz több-száz Ft DL lemezárak mellet. Vagy sikerül vagy nem, írásra?
10-20 lemez árán már kapsz egy új DVD -Írót. A régit feltudod használni olvasásra, hogy ne kopjon azzal is az új.[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
válasz belinho #11010 üzenetére
Sajnos ez így van. Én jelenleg a Samsung 223F el, írom a Verba-Ricoh 8x DVD +R DL lemezeket.És a mezei 4,7 GB Ritek-Sony,MCC,CMC +R -R DVD ket.
A régi LG H10N el viszont a Bulpag 2,4X +R DL t.
Viszont az Asus 2014l1t -vel semmit, még sima mezei -R DVD lemezt se.Tegnap rendeltem egy Lite-on IHAS524-32 DVD írót, jövő hét keddre érkezik meg.
Valószínűleg szerdán felrakok majd pár KProbe tesztet egy CMC MAGM01 DVD+R 16x lemezről.
Összehasonlításként a Samsung 182,203D,223F, ér e annyit mint a Lite-on a tesztelésben.
Ezek a Samsungok, és némely Asus és Plextor csak az MTK chipset miatt tud tesztelni KProbe-val. Az igazi Plextoroknak van külön progi.
Eddig a három Samsung nagyon hasonló teszt eredményt ért el. -
kicsirigó7
senior tag
válasz belinho #11014 üzenetére
Asus 24B1ST írót lehet, átflashelni Lite-on 124-essé. A 2014L1T- t nem. Én letöltöttem az összes 20x Lite-on firmware-t. De egyik se volt jó az 2014 es hez.
Gondolom észrevetted hogy nekem több íróm van, és végzek teszteket. Tehát én mért írjak az asussal amikor még az lg H10N is jobb minőségben ír.A ma kapható legjobb írók:
Lite-on IHAS324-32, IHAS424-32, IHAS524-32.
Plextor PX-870A, Plextor PX-880SA
Sony Optiarc AD-7240S - Sony Optiarc AD-7241S, Sony Optiarc AD-7243S
Szóval az AD-72XX sorozat. Vagy a legújabb:Sony Optiarc AD-7260SSamsung SH-S223F, Samsung SH-S222A
Feltételesen ajánlott:
LG GH24NSxx sorozat
ASUS DRW-24B1ST átflesselve Lite-on ra
Aszt hiszem mindent leírtam. A legjobbakból válasz, A 2014-est meg ismertesd meg a kalapáccsal vagy hagyd bent olvasónak.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz King Unique #11018 üzenetére
Az hogy mérvadóak e a Samsung tesztek. (#11011 hozzászólásomban írtam, én is erre szeretnék fényt deríteni. Amint meglesz a Lite-on felrakom az összehasonlító teszteket.
Azt viszont már most tudni kell, hogy a tesztek függenek az adott író aktuális firmware tól.
Nekem a legutolsónak kiadottak, tehát a lehető legfrissebbek vannak a Samsungokon.
Ezt azért is írom, mert mint ahogy neked a JVC archival grade nál, nekem is voltak ilyen felugrások régebbi firmware-vel. -
kicsirigó7
senior tag
válasz IRON STORM #11022 üzenetére
Üdv!
A KProbe tesztet kifejezetten az MTK chip-el rendelkező Lite-on írókhoz fejlesztették ki. (Még ha régebbi is.)
Mint ahogy a Plextor-hoz a PlexTools szoftvert. (Sanyo chip)
A nero cd speed viszont több féle íróhoz lett kifejlesztve. Ezeken belül is a Pioneer rw-kel ad/adott érdemleges eredményt. (Mondjuk ez érdekes, mert majdnem minden Pio , a NEC chipeset-jével készült ha jó tudom.) Maga a Nec rw mégsem volt annyira konvertibilis.
Én jobban megbízom a két gyári tesztprogram eredményében mint a nero-ban.
De kinek a pap kinek a papné -
kicsirigó7
senior tag
válasz IRON STORM #11026 üzenetére
Nem azt írtam hogy a Pio-hoz készítették a nero speedet. Csak azt hogy velük hozott nagyjából érdemleges eredményt. (Nem értékelhetőt írtam)
Értékelhető eredményt amúgy is abban az esetben kapnánk, ha legalább két azonos Lite-on írót tennénk egy konfigurációba, egymás után.
Mivel a Lite-on általában dobozos kiadás, van hozzá egy (Nero 8 Essentials) Mármint az IHAS sorozathoz. Ami tartalmazza a nero speedet.
Erre gondolsz, vagy van letölthető változat, kifejezetten IHAS sorozathoz?Ha le kell tölteni valahonnan, akkor dobhatnál egy linket priviben.
Ezt előre is megköszönném. -
kicsirigó7
senior tag
Megérkezett a Lite-on IHAS524-32 A
Ígértem összehasonlító teszteket KProbe vs nero cd dvd speed.
Mivel a Samsung 223F és a Liteon IHAS524-32 is MTK chipset-es, így mindkét tesztprogram lefuttatható a Lite-on nal.
A Samsungokkal csak a KProbe.A tesztelt lemezeket nem a szitázott márkanevén , hanem a belső (mid) alapján nevezem!
Minden 16x lemezt, 8x írom Neroval-ImgBurn-al.Az első lemez, egy LG H10N (fw: JL12) el megírt, sajnálatos módon élére ejtett, láthatóan fizikailag is megsérült..
DVD-R mid: SONY16D1Tesztelve Lite-on IHAS524 /KProbe:
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/100729/Fiesta-R.DVD.8X.IRVA.LG.H10N.tesztelve.Liteon_www.kepfeltoltes.hu_.png][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100729/Fiesta-R.DVD.8X.IRVA.LG.H10N.tesztelve.Liteon_www.kepfeltoltes.hu_.png[/url]
Tesztelve Lite-on IHAS524 / nero cd dvd speed:
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/100729/Fiesta-R.DVD.8X.IRVA.LG.H10N.tesztelte.Liteon.nero_www.kepfeltoltes.hu_.png][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100729/Fiesta-R.DVD.8X.IRVA.LG.H10N.tesztelte.Liteon.nero_www.kepfeltoltes.hu_.png[/url]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A másodikVD+R mid CMCMAGM01
Írva Samsung223F (fw SB03)Tesztelve Samsung203D / KProbe
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/100729/Omega.freestyle_R.SAMSUNG203D.tesztelve_www.kepfeltoltes.hu_.png][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100729/Omega.freestyle_R.SAMSUNG203D.tesztelve_www.kepfeltoltes.hu_.png[/url]
Tesztelve Lite-on IHAS524/KProbe
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/100729/CMC.MAG.M01.Liteonnal.tesztelve.Kprobe_www.kepfeltoltes.hu_.png][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100729/CMC.MAG.M01.Liteonnal.tesztelve.Kprobe_www.kepfeltoltes.hu_.png[/url]
Tesztelve Lite-on IHAS524/ Nero CD DVD speed:
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/100729/CMC.MAG.M01.Liteonnal.tesztelve.nero_www.kepfeltoltes.hu_.png][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100729/CMC.MAG.M01.Liteonnal.tesztelve.nero_www.kepfeltoltes.hu_.png[/url]
A két lemezt, akár melyik progival is tesztelem. Nekem ugyan az az eredmény jön le, nagyon kis eltérésekkel.
Ami abból is adódhat hogy a Samsung 203D már majd 3 éves. A 223F másfél évnél jár.
A Lite-on IHAS524 zsír új 2010. januári gyártás.[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
[ /img]lemaradt, pedig mindegyik képhez azt is másoltam.
Na mindegy, aki meg akarja meg tudja így is nézni. sory[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
válasz King Unique #11043 üzenetére
CMC.MAG.M01 Samsung 223F írva. Lite-on al tesztelve.
http://kepfeltoltes.hu/100729/CMC.MAG.M01.Liteonnal.tesztelve.nero_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ugyan az a lemez, Samsung 223F teszt.
http://kepfeltoltes.hu/100730/CMC.MAGM01DVD_R.Samsung.223F.Teszt_www.kepfeltoltes.hu_.png
[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
Az igazsághoz hozzátartozik:
Ezt a lemezt egy hónapja írtam meg. Akkor le is teszteltem KProbe val.
Itt kallódott az asztalon,por arrébb pakolás, karcolások stb.
Tegnap estére már annyi új-nyom volt rajta hogy kénytelen voltam, langyos szappanos vízzel megmosni. Na ezután teszteltem a Lite-on nal.
Persze meg is írtam egy példányt vele, de jobban a Lite-on sem volt képes megírni.http://kepfeltoltes.hu/100730/CMC.MAG.M01.Liteonnal.IRVA.tesztelve.nero_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ja és egy Lite-on írás YUDEN000 T03 lemezre.
http://kepfeltoltes.hu/100730/Yuden.DVD_R.IRVA.Lite-on.teszt.Liteon.nero_www.kepfeltoltes.hu_.png
Szó mi szó, én a két Samsung223F a 203D írásaival, KProbe tesztjeivel, meg lehetek elégedve.
Nagyon kis eltéréseket mértem ,akár a teszteknél ,akár arra hogy nem írnának jól a Samsung -jaim. Hisz a Lite-on sem ír szebben.Legalább is, az eddig tesztelt YUDEN -Ritek- CMC +R -R lemezekkel ez derült ki.
De ez, csak az én saját véleményem, nem akarok senkit rábeszélni semmire.
Az tuti hogy lényeges a friss firmware. Mert a Samsungok sem tudtak ilyen írást az alap firmware-val.
[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
Az agyon blamált sárga MAXEL mid: RitekF1
Lite-on írás:
http://kepfeltoltes.hu/100730/Ritek.F1.Liteon-nal.irva.tesztelve.Nero_www.kepfeltoltes.hu_.png
Samsung 223F írás:
http://kepfeltoltes.hu/100730/Ritek.F1.Samsung.223F.irva.Liteon-nal.tesztelve.Nero_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ez kicsit ellent mond annak is hogy a -R t nem szereti.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz King Unique #11052 üzenetére
A RitekF1 re én sem írok ki fontos dolgokat.
Arra a célra Ricoh. +R 8X 16X lemezeit használom. Vagy az Optodisc 16x -R lemezei. És a SONY +R mid: SONY D21 000
De viszont a Maxel +R mid: RitekF16. gondolkodóba ejt engem is.
Vagy most a CMC.MAGM01 +R2009.01 hóban megírt Maxel +R. miditekF16
Idén februárban tesztelve:http://kepfeltoltes.hu/100708/Maxel_R.1.eves2.iras_www.kepfeltoltes.hu_.png
Rövidebb, nem annyira fontos archiválásra megfelelnek talán.!?
-
kicsirigó7
senior tag
válasz masterful87 #11064 üzenetére
Hát én nem tudom.
Mikor egy agyonszidott,régi 16X LG-H10N, DVD-R (mid:SONY16D1) lemezre szebb írást készít. Mint egy 24X ASUS, DVD+R (mid: MCC004) Verba lemezre.Na jó, erre a lemezre, a tesztelő Lite-on IHAS524 se tudott szebben írni,( talán egy kicsivel)
[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
Egy két helyen van Nec Lightscribe-s DVD író. ( NEC AD-7241S)
És az újonnan kiadott NEC AD-7260S, ebből is lesz nemsokára Lightscrib verzió is.
A legtöbb helyen már, Sony Optiarc AD-7241S néven vásárolhatod meg.Igaz ez már nem NEC.
Mivel a NEC kilépett a SONY-NEC-Optiarc csoportból.
De van más lehetőség, ha mindenképpen Lightscribe írót szeretnél venni.PLEXTOR PX-880SA
Lite-on IHAS424-32
Asus DRW-22B2L
ASUS DRW-24B1LT
Samsung SH-S223L
Arra a kérdésedre hogy: érdemesebb-e kiadni kétszer annyi pénzt egy külső íróért, mint egy belső és egy átalakítóval használni azt?
Mindenkinek a pénztárcáján múlik.
A slim külső írók kicsit drágábbak, de ezek sem érnek többet mint ami a notesz gépekben van. Itt igaz választhatsz egyéb márkát, de a lényeg hogy ezek mind max 8x írási sebességre képesek. És a firmware frissítést se dobnak fel hozzá túl sokat.És ugye vannak a normál külső DVD írók.
Ha olcsón megtudod venni az átalakítót a (külső házat) akkor spórolhatsz pár ezer Ft-ot.
De ha jól tudom még így is kell progi hogy az usb -n keresztül kapjon annyi adatot hogy 8x írásnál nagyobb sebességen tudd használni.
Gondolom az átalakítóhoz van külső táp is, vagy Y usb kábel. Mert egy portról kevés áramot kap, a nagyobb sebességű íráshoz.Minden DVD író variálja az írási sebességét, a lemez minőségétől függően.
De ezt szinte minden gyártó másként nevezi.
Tehát hogy örökölte-e a régi NEC írók ezen képességét? Ez attól függ hogy a jelenlegi Sony-Optiarc ok ban mennyi a Nec hardver és szoftver. De mindenképpen tud ilyet.[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
Az írási sebességet és a lézer erősségét is változtassák az írók,a lemez minőségéhez mérten, ez nem NEC sajátosság.
Viszont ha pont emiatt, olcsó gyengébb minőségű lemezekre írogatsz.Ne várd el hogy az iromány hosszú életű lesz.
Mert az egy dolog hogy az írás után letesztelve minden oké. Csak ép a gyengébb minőségű lemez hamarabb elöregszik. Ne csodálkozz rajta ha 1-2 év után a lemez csak ilyen PI PIF tesztet produkál.Ez ha jól tudom pont egy NEC 4550A írása volt.
[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
Viszont ez egy Philips 8x DVD -R , Mid: CMC MAG.AE1
LG -GSA -4081B vel írva.
Bár közel sem volt olyan minőségű mint egy Ricoh , TAIYO YUDEN, Verbatim, TDK. Optodisc 8x lemez.
De 4,5 év után ,még mindig tarja a frontot.Jelenleg a Verbatim, JVC, Panasonic, Sony lemezekben lehet bízni.
Nem abban hogy ha az író jól meg ír egy gyengébb minőségű lemezt, akkor az úgy is marad fél év múlva.(Lehet már a jövő héten be se olvassa semmilyen optikai meghajtó.)[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
válasz zsotesz81 #11087 üzenetére
AD-7260S-0B Tálcája nyitáskor nagy kattanással jön ki , de az 5200S nél is ez tapasztalható. Legalábbis amelyekkel rendelkezem. Először kicsit zavaró volt, de már megszoktam.
Az olvasása nagyon gyors, 5 perc alatt olvas be egy fúl-ra írt DVD-t.
Írási sebesség: 8x írás mellett 8:30Írási minőség: 1.01 firmware-val, magáért beszél.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz zsotesz81 #11089 üzenetére
A Samsung mellett áll hogy csendesebb,8x-an gyorsabban stabilabban ír + Lightscribe képesség.
Nekem van két 223F, azok egy DVD-t (7:40) alatt teleírnak. Méghozzá jó minőségben.
A boltok szerint sokat visznek vissza gariba. De nekem még egy Samsung sem romlott el.
Megfordult már nálam 182D és 203D is, mai napig működnek.Az AD-7260S viszont újabb.(24x)
Kicsit zajos a tálca mechanikája.
Íráskor néha visszaesik az eszköz Puffer. (Talán emiatt tart tovább az írása.)
Ettől független jó vételnek számít.Olvasáskor 5 perc alatt olvas be mindkét író. A Samsungok ebben is csendesebbek.
Viszont a 223C-t már nem ajánlom, mert abban már nem MTK chipset van, az én infóm szerint.De te döntesz, én csak a saját tapasztalatomat írtam le.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz scream #11104 üzenetére
Samsung SH-S223L/BEBE DVD író. Csatlakozó: SATA
Samsung SH-S222L/BEBE DVD író. Csatlakozó: IDE
BEBE=fekete
Ezeket kb 5000 ért megkapod. Halk gyors.És ismeri a mai lemez alapanyagokat, ezenfelül Lightscribe-t is tud
(dodopek)
BEWE =fehér
Neked a Samsung SH-S223L/BEWE DVD írót ajánlom.
Vagy ezeket:
NEC Sony Optiarc AD-5240S-01
NEC Sony Optiarc AD-7240S-01
NEC Sony Optiarc AD-7241S-01
NEC Sony Optiarc AD-7243S-01Ezek mind fehér előlaposak, és 5-6 ezer körül megvehetőek.
Samsung a leghalkabb mind közül.A max 6x írási sebességre.
A mai 16x lemezeket, ajánlott inkább 8x 12x sebességen írni.
Kivéve a CMC MAG AM3 mid-es lemezeket. Ezeket jobb minőségben lehet 4x sec-ken pörkölni.
A memória szinte minden írónál 2mb. Ennél többet csak némely Plextor kínál. Persze ezek már 11-12 ezer felett kaphatóak[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
válasz hypgome #11108 üzenetére
Mindenképpen egy normál kivitelű külső írót válasz.
A Slim kivitelek mind max 8x írási képességgel rendelkeznek sima -R+R DVD5 lemeznél.
Firmware támogatást, max ha kiadnak 1-et.
Ha nem számít az írás sebessége vagy a minősége, inkább a dizájn, az egyszerűbb kezelhetőség, hordozhatóság számít, akkor vehetsz Slim-et is.Tehát a normál kivitelek:
Ezekben egy belső író van, amihez jobb a fimware támogatás.Egyértelműen ugyan azt a minőséget tudják mint egy belső író.Ajánlott:
PLEXTOR PX-830UFSamsung SE-S224Q
Nem annyira ajánlott:
LG GE20NU11LG GE20LU11
LG GE20LU10
[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
válasz hypgome #11112 üzenetére
Az LG írókkal nem volt problémám H10N-H12N ig.
Utána még megfordult nálam egy H20N is, de vittem vissza gariba.Legutoljára egy LG GH22NS50
4x sec-ken még csak el is írogatott,közepes minőségben.
De 8-12-16x sebességen már kritikán aluli volt az irománya.Próbáltam a firmware-t frissíteni de nem hozott jobb eredményt az sem.
Azt nem tudom hogy csak ez a példány volt e hibás. De nem is voltam kíváncsi egy másikra.
Visszavittem a boltba és becseréltem egy Sony Optiarc AD-7260S-0B rw-re. -
kicsirigó7
senior tag
Ebben igazad van. Bár én három -R lemez mid-el is kipróbáltam a LG GH22NS50-et, de mindegyiknél szinte ugyan ott kezdődtek a hibák.
Viszont +R lemezre már nem írt ilyen rosszul. De azokat sem írta meg szuperül.
Ott mindegy volt az írási sebesség, vagy a mid.
Azonos mind-nél, különböző írási sebességnél nagyon kis eltérések voltak.
Viszont olvasásban 5:14 alatt olvasott be egy ful DVD-t. Tehát ebben elég jó.Ano tavaly nyáron volt nálam egy Pio 216D
Az érdekes módon a +R lemezekkel volt válogatós,-R re szépen írogatott.[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
válasz hypgome #11117 üzenetére
Nekem az LG H10N - H12N már 4 éves. A NEC 4550 es már 5 évnél jár.
De még nem találkoztam olyan DVD5 + -R lemezzel amit meg ne írtak volna.
DVD9 az az DL lemezeknél vannak firmware/mid hiányosságaik. Az LG nek nem is kevésViszont az ezektől régebbi LG 4165B, NEC 3520, és az ezek előtti modelleknél.Még nagy szűkség volt a frissítésre.
Persze az akkor megjelent többi márkánál is voltak hiányosságok bőven.[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
Igaz ez 22x LG- Lite-on- Samsung írók összehasonlító tesztje, ami tavaly készült. Verbatim és Taiyo Yuden +R -R lemezekkel, de érdekes olvasmány.
Nekem az jött le, hogy bár egy lemezt a Samsung TSST SH-S223F csak 20x sebességen tudott csak megírni. De írásminőségben megverte a LITEON iHAS422 -est.
Az LG HL-DT-ST GH22NS30 viszont mind a 4 lemezt meg tudta írni 22x sen, de írásminőségben a legrosszabb volt.http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=25185&PageId=5
Tehát ennyit arról hogy az LG-k is jó írók, csak minőségi lemezre kell velük írni.
Kár hogy a Samsung 223F -t már alig néhány helyen lehet kapni. De nekem van belőle 2db[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
Azóta az LG és Lite-on hoz is kiadtak új firmware-t, a Samsunghoz az volt a legutolsó SB3.
Tehát az Lg-nél írásminőség, a Liteonnál az írási sebesség is javult biztosan.
De a mai 24x Lite-on 524 vagy a Sony Optiarc AD-5260S-0B vel szemben, máig megállja a helyét a Samsung 223F.
Ha sebességre nem is, de írásminőségre SB3 kiforrott verzió.
Ez saját tapasztalatól is állíthatom, mert mind három író típussal rendelkezem. -
kicsirigó7
senior tag
válasz scream #11136 üzenetére
Ha csak nem muszáj ne add el. A két íróból jó párosítás lesz.
A Pio-val remek írásokat készíthetsz.
A Samsungnak meg kihasználhatod az olvasási sebességét. + a RitekF1- F16 mides lemezeit remekül írja. Természetesen a JVC Verba lemezekkel sem vall szégyent.
KProbe progival meg, csinálhatsz összehasonlító teszteket hogy melyik íróval mely mid-es lemezt érdemesebb írni. -
-
kicsirigó7
senior tag
Nem tudom jól tudom-e, de a Pio-nál a csúcs a 212D volt.
Az egyik ismerősömnek van egy keveset használt példány belőle.
Pár hónapja volt nálam a gépe javításon, így volt alkalmam kipróbálni az írót.
Le is teszteltem az irományát.
ennyit a minőségéről.Megpróbáltam megvenni elcserélni, de nem ment bele sehogy
-
kicsirigó7
senior tag
válasz scream #11146 üzenetére
Igen érdemes 223F-et venni, ebből van nekem 2db. 2009-es tesztgyőztes, egyébként az LG mellett nem mást vert meg mint a Lite-on akkori 22x íróját.
Azért ajánlottam a 223L -t mert F-t már nem sok helyen kapsz.Az OM jelölés az jelenti hogy zacskóban kapod, nem dobozban Nero-val.
223L-még eléggé új, még nem találtam tesztet. És nekem sincsen, hogy véleményt mondjak róla.De nem lehet túl nagy különbség.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz dodopek #11162 üzenetére
Az adat elfogyás írás közben HDD hibára utal.Nem az író hibája ha nem kap elegendő adatot,8x sebességnél. Annak örülj hogy van adat elfogyás védelem benne és még így is végigírja.
Ajánlott egy lemez-töredezettségmentesítést elvégezni a vincsin. Ha az sem segít akkor ott már nagyobb baj van. -
kicsirigó7
senior tag
Ez érdekes dolog. De mit csináljon az, akinek régebbi alaplapja van és nem tartalmaz a bios, achi módot?
Az enyém pl 2 évesek :Alaplap neve Asus P5PL2. Alaplapi lapkakészlet i945PL,és sajnos nincs rá lehetőség.Pedig nekem is vacakol íráskor a Lite-on IHAS524 és az Optiarc DVD RW AD-7260S
Mindkettőnél az eszköz puffer megy le időnként 100-ról 17% ra,ilyenkor a sebesség is visszaesik 8x ról 6,5x-re. 8x írási sebesség beállításkor, egy DVD írása 8:20 - 8:30
Olvasáskor mindkettő 5 perc alatt olvas be egy lemezt.Velük ellentétben a Samsung 223F íróim, tökéletesen, pufferolási gondok nélkül 8 perc alatt írnak meg 8x-an egy lemezt. Olvasáskor szintén 5 perc alatt végeznek egy DVD-vel.
Érdekesség -képp:
A két IDE-s, LG H10N/H12N, 7:30 alatt írnak meg 8x-san egy lemezt, olvasni is ennyi idő kell nekik.Ebből én az szűrtem le, hogy azoknak akik régebbi alaplappal és Xp operációs rendszerrel rendelkeznek. Nem kellene az új satás írókat ajánlani.(Ezt magamra is értem)
Ha mindenképp satást akarnak, akkor vegyék a Samsung SH-S223F írót, mert az még nem vacakol IDE-s módban.
De mindenképpen a ma írók IDE csatolású megfelelőjét vegyék. Mert ezeknél a csatolás miatt nincs szűkség a bios állítgatására.[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
Az új Optiarc DVD RW AD-7260S-t beraktam egy ASRock K8SLI-eSATA2 alaplaphoz.
3000+ AMD Sempron proci, 2x512 DDR ram.
ImgBurn proginál 8x írás mellett.Az eszköz pufferen kívül, a Puffer is úgy ugrál végig mintha morzézna. Írás kezdéstől eltelt 20-ik percnél meguntam és leállítottam.
Ezután Optiarc ki, Samsung 223F -be.És lás csodát ugyan azon a sata porton hagyva. Ugyan azt a DVD ISO-t,8x sebességen, semmiféle Puffer kiürülés nélkül szépen végigírta 8 perc alatt.Aszt hiszem ez azoknak nagyon tanulságos, akik régi alaplaphoz akarnak új sata írót vásárolni.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz dodopek #11189 üzenetére
Ha figyelmesen végig olvastad volna a (#11188) hozzászólásom, akkor nem írnád nekem ezt a hülyeséget.
Annak persze ez a megoldás, akinek a bios-ban be lehet állítani achi módot.De leírom a számodra érthetően: Az én Asus P5PL2 alaplapom bios-ában nincs achi mód állítási lehetőség!
Rajtam kívül még sok sok ilyen felhasználó van, akinek a régebbi sata2 alaplapjában nincs ACHI lehetőség. Nem mindenkinek telik 2 évenként új alaplapra.
Bár nekem telne, de mért vegyek, vagy más mért vegyen egy író végett új alaplapot amikor nem muszáj?
Ez a fórum azért van hogy segítsünk másokat a választásban, nem azért hogy felesleges pénzkidobás legyen egy új optikai meghajtó. -
kicsirigó7
senior tag
Örülök hogy segíteni akarsz.De hogy egy 6éves Asus P4P800E Deluxe Intel Socket 478 sata1-es deszkához ajánlsz új sata2 írót az már túl megy mindenen.
Csak egy kérdésem volna hozzád: Addig míg behal az alaplapja mivel írjon lemezre, filctollal?
Mert hogy Satás íróval nem fog tudni az biztos.
A Sata1 csatival a HDD-ék visszafelé konvertibilisek,a Satás írók nem.
Amúgy már válaszoltam (zsolabacsi)-nak priviben.[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
Akkor kíváncsian várom a gyerek Asus P4P800 VM gépében lévő Dvd író típusszámát.
De hogy nem Satás hanem IDE író van benne az holtbiztos.Az alaplapoknál van Sata1, Sata2, e-Sata2 vagy Sata3 csatlakozó ajzat. Ezek között csak sebességben van különbség.Kivéve az e-Sata2 ennél másabb a csatlakozó formája is.
Satás íróknál nincs külön ez vagy az, alapból később jelentek meg mint a satás alaplapok.
Viszont ha az alaplapodban sata1 csatlakozó van, akkor ha rádugol egy satás írót. Azt a bios fel sem fogja ismerni. Vagy ha igen akkor meg nem fogja tudni kezelni.Ja és nem kell használtat venni IDE esetén. Bár Sony Optiarc ban nem nagyon kapsz.
De körül kellene nézni más márkánál:
Plextor
Opti-arc
Samsung
Ezek mind gyártanak IDE-s DVD írókat.[ Szerkesztve ]
-
kicsirigó7
senior tag
válasz kicsirigó7 #11204 üzenetére
Kíváncsiságból előszedtem a régi ABIT IS7-V2 (Socket 478) alaplapos gépem.
Ez is abból az időből származik mint a P4P800.
Ebben is van SATA csatlakozó ajzat 2db, de bármelyikre is dugom az Asus 2014L1T satás csatolású DVD írót. Mit ad isten még csak a bios-ban sem található meg az író.
Aztán F10 erre az op olyan csigalassúsággal dolgozik mint még soha.Természetesen itt sincs sehol az író.
Történetesen az SAMSUNG sata2 2504C HDD-T felismerteSzóval ennyit erről.
-
kicsirigó7
senior tag
Nekem is megvan még a régi LG 4163B íróm.De már a keresztlányom gépében.
Fogadj el egy jó tanácsot, írni csak a te gépedben lévővel írjatok. Azt az 5 éves LG-t már csak olvasásra szabad használni.
Jó ha a Verba (MCC) vagy a JVC (TYG) 16x lemezeit támogatja most már mid terén.
Vagy ha kapsz még 8x lemezt, akkor azzal még megbirkózik.
Sajnos az LG nem híres a firmware frissítéseiről, főleg ennyi idő után.üdv.
-
kicsirigó7
senior tag
A Lite-on 524-ben MTK chipset van amivel tudsz Nero CD DVD speed-el, vagy KProbe, Opti Drive Control,progival írás minőséget tesztelni.
Úgyszintén lehet a Sony 7260S-el Opti Drive Control progival tesztelni.
De az általam végzett Lite-on 524 tesztekhez viszonyítva nem pontos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest