Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Nintendo Switch
- Idő előtt kiderült a Mafia: The Old Country megjelenési dátuma
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- World of Tanks - MMO
- Kedvcsinálót kapott a Heroes of Might and Magic: Olden Era
- Assetto Corsa EVO
- Hamarosan újabb részleteket kapunk a Cronos: The New Dawnról
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
verybigboy #18383 üzenetére
Samuknál számít az is hogy mennyire használtak. Vagy is egy használt esetében az hogy mennyit írtak vele. De jobban az hogy milyen gazdája volt. Mert nem egy használtnál üdítős kupaknyi port és szöszt szedtem ki az író belsejéből és a tálca sínjéről mechanikájáról. 203B,223B. Ezeknél mind bennmarad a tálca, csak ha lemezt hagyok bennük, akkor nincs velük gond.
Ezzel szemben az újonnan vett 182B, 203D,223F íróimnál nincs ilyen beakadás gond.
223F-nél volt egy időben az amit te is tapasztaltál, h ki-be nyílik a tálca amikor lemezt szerettem volna bele rakni.
Konkrétan nagy ügyességgel (gyorsasággal) kellett a lemezt berakni a tálcára még-mielőtt az író magától bevitte volna a tálcát. Vagy épp kivenni a lemezt írás után
Az érdekes az hogy ez a jelenség csak egy gépemen kb 2 hétig szívatott. Miután átraktam az írót egy másik gépbe meg is szűnt a hiba. Egy másik íróval tökéletesen működött az gép is.
Miután az előző gépen újraraktam a rendszert, ismét tökéletesen működött a 223F is vele.
Tehát nem tudom hogy a végállással volt e gond a tálcánál, esetleg illesztő driveres probléma, vagy valami szívatós vírus idézte-e elő nálam ezt. De az író azóta is tökéletesen működik. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Ottó58 #18377 üzenetére
Ugyanazt az anyagot (DVD-t) írtam ImgBurn-ben +-os verbára, a Samsung 224B max.2,5szeres sebességig ment fel annak ellenére, hogy 6x-os írást állítottam, az 5280 ugyanezt végig 6x-os sebességen írta.
Az alaplapomon 8 SATA van 4író 2vinyó 1SSD és még +1hely.
Próbáltad már a Samut más Sata csatlakozóra (vezérlőre) tenni?
Mert az új alaplapoknál több Sata vezérlő chipset van, rendszerint kettő.
És hát, míg HDD-t mindkettő tudja tökéletesen kezelni. Az ODD-ket csak az egyik.Samsung íróknál különösen megfigyelhető, hogy ha gyengébb minőségnek ítélik meg az ép írott lemezt, mint azt a MID szerint elvárható. Akkor csökkentik az írási sebességet.
Ez általában úgy történik hogy a beállított írási tempóval a (4-6-8-12-18-20x) stratégia szerint megkezdik a pörkölést. Közben a időről időre visszaellenőriznek. Ha a visszaellenőrzés során gyengébb írásminőséget érzékelnek, először növelik a lézererőt. Ha ez sem segít, akkor visszavesznek a tempóból.Nálam többször előfordult hogy beállított 8x stratégia szerint a lemez feléig kétharmadáig pörkölte a korongot. Onnantól kezdve viszont visszavett 6x tempóra. Szélsőséges esetben 4x írási stratégiára váltott.
A minőség ellenőrzés során, mindegyik visszaváltás előtt magas PIE / PIF gócok voltak.
Nagyon hasonló visszaellenőrzést és stratégia váltást még az eredeti Pioneer írói csinálnak.
(Ha jól tudom a Plextor és a Liteon írók tudnak ilyet.)Az LG és a Sony NEC Optiarc írói kevésbé foglalkoznak a lemez írásminőségével a pörkölés közben.
Rendszerint a beállított sebesség szerinti stratégiával végigpörkölik a lemezt. Nagyjából csak a lézererő növelésével kompenzálnak pörkölés közben.A másik dolog hogy DVD írókat nem csak egy DVD middel kellene összehasonlítani.
Mert nem minden midet szeret minden DVD író.
Nálam az összehasonlítás kb 8-10 különböző middel történik. Így reálisabb képet kapok az írók valós teljesítményéről. Konkrétan, melyik íróval milyen mideket pörköljek.Szk:
Samsung írók gyermekbetegsége a tálcabeakadás, vagy ép a tálca ki be tolás.
Egy szíjcserével, tálca sínrészének vagy ép az író belső tisztításával nagyrészt orvosolható.
Pioneer 216 íróból én is fogtam ki hibást, amely csak DVD-R lemezt írt tökéletesen. +R lemezekkel gondjai voltak. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Ottó58 #18371 üzenetére
Nekem van 6db Optiarc AD-7260S, ebből négyet zsír újonnan vettem, kettőt használtan.
Volt/van egy zsír új 7241S és egy 7243S Optiarc íróm is.Na most nálam a 7260S-ek írják szebben DVD-R lemez mideket, ahogy a DVD+R midek nagy többségét is.
A két 724xS viszont inkább DVD+R / DVD+R DL lemezekben jeleskedett. DVD-R midek többségénél közel 2000-4500 PIF hibával pörköltek.Tehát, az én saját tapasztalatom az, hogy a 726x széria a DVD5 lemezeknél mindenevőbb.
De van egy rossz is: DVD+R DL lemezeknél gyengébben szerepel, mint az előd 724xS.Vettem egy nagyon dícsért Samu 224B-t, nálam az Optiarcok mellett hulladék, még az 5280S is szebben, gyorsabban ír. Lassú, sok lemezt hibásan ír, lassan olvas a Samu.
Igaz nincs ilyen íróm. De nem lehet az, hogy egy hibás példányt fogtál ki belőle?
Mert a samukra mindent lehet mondani, de azt nem hogy lassan olvasnának.Főleg a SH-S203-as szériától napjainkig. 182-es még csak 12x-sen olvasott max.
Én anno Pioneer írókból fogtam ki mindig, a már gyárilag hibás példányt.Tehát nem hiszem, hogy minden íróra ugyanaz vonatkozik. Pl. két egyforma autó sincsen kategórián belül, egyik jobban megy, kevesebbszer romlikel, mint a másik, pedig ugyanaz a márka.
Valóban így van: A fentebb említett 4db zsír új 7260S közül kettő ha jól emlékszem márciusi, a másik kettő augusztusi gyártás volt. A lényeg: hogy azonos firmware verzió mellett, az első kettő 8x-san, a másik kettő 6x sebesség mellett ír szebben.
Vagy a Pioneer 112D hibás szériáját is említsem. Amelyek CD-t egyáltalán nem kezelték.
Tehát még a gyártási idő is számít! -
kicsirigó7
senior tag
Erről a házról lenne szó?
Valóban nem eshet bele a lemez. Legfeljebb kieshet nyitáskor.
A meglátásom az hogy érdemes a ház elejét kicsit megemelni. Hogy ne teljesen függőlegesen jöjjön le a tálca.
Így elkerülhető hogy a lemez kibillenjen a tálcáról.Egyetértek azzal hogy nagyobb masszív az eject gombos írót válasz.
Mert kicsit macerás látatlanban keresgélni (tapogatni). -
kicsirigó7
senior tag
illetve ha van erről bármiféle tapasztalat, akkor hogy függőleges elhelyezésben is működjön. (GMC R3 ház).
Nincs ilyen, vagy hasonló házam, hogy konkrét tapasztalatom lenne erről.
Elvileg lehet használni a normál méretű meghajtókat függőlegesen is.
De én ezt nem tenném. Mert az optikai lemez így nagyobb valószínűséggel karcolódik (sérül) meg.
Beakadhat, szélsőséges esetben be is eshet az író belsejébe. Amikor csukódik vagy nyílik a tálca.
De ez, csak az én véleményem. Talán más konkrétat tud írni erről.Samsung SH-224A DVD íróról én még nem halottam.
Volt nemrég : SH-S222A, SH-S222AB,
Talán még itt ott SH-S222BB is beszerezhető.Jelenleg bolti forgalomban van. A legtöbb helye kapható: SH-S224BB
És ahogy nézem a webes boltokban, kezdik árusítani a két legújabb típust: SH-S224DB, SH-S224AB.
De ezekkel konkrét tapasztalat még nem nagyon van ezen a fórumon.
Az SH-S224BB-ből kiindulva nem lehetnek rosszak.csendesség lenne még szempont
Én is ezeket javaslom.
Samsung SH-S224BB
Lite-on iHAS124-19
Asus DRW-24B5ST -
kicsirigó7
senior tag
-
kicsirigó7
senior tag
Ebben nagyon tévedsz.
Az LG GSA-4160-4163-4165-4166-4167B előtt is gyártottak jó írókat.
GSA-4040B GSA-4081B
GSA-4082B GSA-4120BMeg utána, egy jóval népesebb sorozatot:
GSA-H10A GSA-H10L GSA-H10N GSA-H12L
GSA-H12N GSA-H20L GSA-H20N GSA-H21L GSA-H21N
GSA-H22L GSA-H22N GSA-H30L GSA-H30N GSA-H31N
GSA-H42L GSA-H42N GSA-H44L GSA-H44N GSA-H50L
GSA-H50N GSA-H54L GSA-H54N GSA-H55L GSA-H55N
GSA-H58N GSA-H60L GSA-H62N GSA-H66N GSA-H73N
Ezek többségének sincs gond az írásminőségével. Konkrétan a félkövéren jelzetteknél van.
Se azzal hogy idő előtt elromlottak volna.
Nem egy PC-boltos ismerősöm szerint. Ahhoz képest hogy akkoriban az LG GSA íróiból fogyott a legtöbb náluk. És szinte 3 havonként adott ki az LG új verziót az íróiból.
Még ők is meglepődtek azon, hogy az eladott darabszámhoz képest, az LG íróiból vitték vissza a legkevesebbet garanciális probléma miatt.
Az akkori időkben a Pioneer 112D és a Pioneer 216DBK vitte a prímet meghibásodásban.Amelyek szerintem is kritikán aluli írók, azok az új GHxxNS/LSxx sorozat.
GH20LS10 GH20LS15 GH20NS10
GH20NS15 GH22LP20 GH22LS30 GH22LS40 GH22LS50
GH22LS70 GH22NP20 GH22NS30 GH22NS40 GH22NS50
GH22NS70 GH22NS90 GH24LS50 GH24LS70 GH24NS50
GH24NS70 GH24NS90 GH24NS95 GH24NS96Mostanában ha megfigyelted itt a fórumon. Az új GH szériás LG írókon kívül, a Sony Optiarc AD-726x és az AD-728x szériákról jelzik a legtöbb garanciális problémát.
Szk:
Amin így utólag lepődök meg, hogy a Samsung SH-S223C íróiból nagyon kevés meghibásodást jeleztek.
Pedig 2011-ben, nem kevés Pc boltot bejártam Asus 24B1ST/LT után kutatva. És mindenhol, sajnos nagy többségében akkoriban csak Samsung 223C-t lehetett kapni. Esetleg volt még pár db LG GH22NS50, Asus 24B3ST, Pioneer 218L/219L és Optiarc AD-7260S is készleten.
De nem egy helyen láttam raklapnyi Samsung SH-S223C-t érkezni. 10-20db LG és Optiarc DVD író mellett. Amiket épp akkor vettek át a beszállítótól.
Ebből az derült ki a számomra hogy az eladási listát akkor Samsung vezette. Második az Optiarc, harmadik az LG. Utolsók az Asus és a Pioneer. -
kicsirigó7
senior tag
Ha Satás akkor Sony NEC Optiarc AD-7200S -7001S- 7203S.
Pioneer íróiból 212D-215D-216D vagy DBK.Ha a csendesség is számít, akkor:
SAMSUNG íróiból SH-S203B, SH-S223B és SH-223L
LiteOn ihas 524A, Asus 24B1ST, Asus 24B1LTÚj írók közül, a Samsung SH-S224BB most a legjobb.
SH-S222BB-től, jobb a SH-S224BB.De egy használt Optiarc AD-720xS vagy Pio 215D lenne a tuti. Ha az írásminőség, az első számú cél.
-
kicsirigó7
senior tag
Ha használt is szóba jöhet akkor [ezt] javasolnám.
Ez egy nagyon jó író, minden mai DVD/CD lemez MID-et ismer, és kiváló minőségben pörköl.
Írási sebesség: DVD-R: 20x max., DVD +R: 20x max.
DVD-RW: 6x max., DVD +RW: 8x max.
DVD-R DL: 12x max., DVD +R DL: 8x max.
CD-R: 48x max., CD-RW: 32x max.
(DVD RAM-ot nem tud.)Szk:
Vagy [ezek] közül a Samsung SH-S222L/BEBE-t -
kicsirigó7
senior tag
válasz
mayafree #18216 üzenetére
1., SAMSUNG SH-S224BB
2., LiteOn iHAS524-T07.
3., LiteOn iHAS124-04DU. ASUS DRW-24B5STAz utolsó három lényegében egy és ugyan az. Csak más márkanév és az fw.
Nagy valószínűséggel már LiteOn iHASx24 C verzió mindhárom.
Bár lehetséges hogy az 524-T07 még B verziós.B és C verzió között annyi a különbség hogy a C kicsivel jobb minőségben pörköl. Főleg Jitter tekintetében. Viszont tesztelésnél nagyobb PIE / PIF értéket hoz mint a B verziós kiadás.
Én a Samsungot venném a helyedben.
Ha csak nem akarsz tesztelni, és a Jitter értéket is mérni.
Mivel a Samsung ezt nem tudja, így a másik lehetőség a LiteOn iHAS524-T07 -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Pityke85 #18211 üzenetére
Lightscribe és a Labelflash technológiával a lemez felső, gyárilag arra alkalmas réteggel ellátott felületére tudsz képet vagy szöveget gravírozni.
LabelTag az, amivel az írható oldalra is lehet. [link]
De ezzel egyértelműen csökken a lemez írható kapacitása.
Mert csak oda tudsz majd adatot írni ahol még üres a lemez felülete.
Ha jól tudom először a képet vagy a szöveget. Aztán kell, a még üres helyre az adatot hozzáírni.
Neronak valamilyen speciális verziója szükséges ezekhez, amit a LiteOn oldaláról is letölthetsz.Én nem mélyültem bele ezekbe a dolgokba. Kérdezz erről mást, aki már kipróbálta.
Valahogy engem nem bír érdekelni.Mert drága: főleg a Labelflash lemez. Ráadásul már alig kapni.
A Lightscribe lemezek olcsóbbak, könnyebben beszerezhetőek. De ezek többségét az MBI gyártja. Ami mostanában nem a jó minőségű lemezeiről híres.
Szerintem ez az egész felesleges pénzkidobás.
Engem sokkal jobban érdekel a lemez írásminősége, mint az ilyen külsőség. -
kicsirigó7
senior tag
LiteOn iHAS x24A DVD írók különböző chipseth-el voltak gyártva.
MT1879E : iHAS124, iHAS324, iHAS524
MT1879LE : iHAS224, iHAS424, iHAS624
MT1878E : iHAP124
MT1878LE : iHAP424, iHAP624Ez is igazolja azt, hogy mért is javasoltam az iHAS-624A firmware t.
Tehát az Asus 24B1ST re: iHAS124, iHAS324, iHAS524 fw a megfelelő.
Az Asus 24B1LT / Plextor PX 880SA / HP DVD A DH16AAL -ra: iHAS224, iHAS424, iHAS624 fw javasolt.Az már megint más kérdés hogy sokan 524A fw-t rakják/rakták fel.
Egyrészt a bizonyított írásminősége miatt. Mert anno sokan raktak fel teszteket, a vele készült írásokról.
Másrészt könnyebb a besszerezhetősége a bin mentésnek, ha exe-ből nem rakja fel a flash utility a firmware t. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Pityke85 #18200 üzenetére
Nem
Ha exe-vel nem megy, akkor vagy kérsz olyantól bin mentést akinek van 624A írója.
Vagy XFlash Utility -vel készítesz exe-ből bin fájlt.
Esetleg 524A bin mentés is megteszi. Mert 524A-ja sok fórumtársnak van.
De akkor nem lesz LightScribe és LabelFlash.Szerintem itt még senki nem CrossFlashelt HP DVD A DH16AAL-ből LiteOn iHAS x24A írót.
Ugyan úgy kell mint Asus 24B1ST-ből vagy 24B1LT-ből. Ezt rengetegen csinálták 1,5-2 éve. Mert olcsóbb volt akkoriban klón Asusként megvenni, mint eredeti LiteOn-ként.
Szk:
De mint már írtam, csak saját felelősségre!! Ha elb@szod az írót az a te bajod. -
kicsirigó7
senior tag
Tudok róla. Nekem 2db eredeti gyári 524A íróm, és még 2-2db Asus 24B1ST/LT is van dobozolva.
Azért javasoltam a 224-424-624 hármast mert, ezek tudják a LightScribe disc labeling-et eredetileg is.
124-324-524 nem. Arra még máig nincs megerősítés hogy 24BST-ből Crossflashelt 224-424-624 tudná ezt. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Pityke85 #18197 üzenetére
crossflashelheted Lite-On 224/ /424 /624 A típusból bármelyikre.
Mivel itt írtad hogy jelenleg is ismeri a LightScribe és LabelFlash technológiát az íród. Így én a 624 A fw-t tennék rá.
Mondjuk ezt: ZL2UDe vigyázni kell mert csak az A verziós fw-vel fog sikerülni. Ha exe-ből nem megy, akkor megfelelő bin-t kell csinálnod, vagy kérned valakitől.
Y-B-C típusoknak megfelelő exe/bin verziókkal akár kuka is lehet az íród!!!!!
Vagy ha közben elmegy az áram.
Ezért csak saját felelősségre CrossFlasheld!!!Hogy mivel és hogyan kell? :[link] Leírás IRON STORM kolléga jóvoltából.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
kukinyo #18173 üzenetére
Inkább egy Samsung SH-224BB-BEBE -t válassz.
Az LG mostani DVD írói felejtősek. -
kicsirigó7
senior tag
DVD író rangsor, az én véleményem szerint. (Saját készlet alapján)
Top tíz:
1: Sony NEC Optiarc AD-7200. Valamint: 5200 - 7201 - 7203A/S**
2: Pioneer 215/115DBK**
3: Pioneer 212/112DBK**
4: Samsung SH-222L/ SH-223L**
5: LG GSA H10N/H12N/H10L**
6: Sony Optiarc AD-7260S / AD-7261S / AD-7263S / AD-5260S**
7: Samsung SH-203B
8: Pioneer 216/116DBK**
9: NEC ND-4550A/4551A
10: LG GSA - 4163B / 4165B / 4167B***Azonos sorozaton belüli verziókat jelöl. + lemezcímkézést vagy SATA/IDE változatot stb.
*Az LG GSA 4165B / 4167B/ 4163B Firmware hiányosságok miatt került leghátulra.
Írásminőség szerint az első ötben lenne.Szk:
"Nehogy azt írja valaki: Csak épp boltban nem lehet ezeket már kapni!"
Boltban nem is. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Flashget #17127 üzenetére
2:
LiteOn iHAS122 már 4e-alatt is kapható. Mert ez nem keresett író.
Egy árban van az Optiarc AD5280S / AD-7280S, Lg GH22NS90, Lg GH24NS90, Samsung SH-S222BB, Samsung SH-S222AB akciós, 1év jótállásos íróival. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Flashget #17127 üzenetére
Ezt az áremelést, az xbox hozta. Asus írót nem sokan mernek CrossFalsh-elni LiteOnná.
Ergo, LiteOn B írókat keresik manapság a legjobban. Nagy rá a kereslet, ráadásul kifutó széria. Ha jól körül nézel még mindig olcsóbb egy 124B mint egy Asus 24B3ST.
Már ha nem iHas 124-19 C verziót kap az illető B-ént hirdetve. Na ez a szemétség szerintem.
De légy nyugodt, amit kifut a B-s LiteOn, felnyomják az Asus 24B3ST/LT árát is. Már ha az is kapható lesz addigra, mert ezek is kifutó verziók.Anno a 524 A-nak is jócskán felnyomták az árát. Mert keresett író volt a tesztképessége miatt. És csak ez a verzió volt volt tuti LiteOn, a többi verzióban szerencsétlen esetben clon Optiarc AD-724xS-t kaptál.
LiteOn 624 B-t meg ne hasonlítsuk már össze Asus 24B3ST/LT verziókkal, vagy a Plextor PX890SA-val. Tudásilag mindegyiket felül múlja. Nem írásminőségről beszélek, hanem LabelTag + LightScribe + SmartErase + Labelflash funkciókról.
Tehát ha ezt nézzük, drágábbnak kellene lennie mint a Plextor-nak. Mert az csak LightScribe-t tud. -
kicsirigó7
senior tag
Liteon iHas 124-B = Asus 24B3ST Tehát ez az alap.
LiteOn iHAS 224 B = Asus 24B3LT = Plextor PX-890SA. ( LightScribe)-----------------------------------------------------------------------------
Liteon iHAS324B SmartErase
Liteon iHAS424B LightScribe + SmartErase
Liteon iHAS524B LabelTag + SmartErase
Liteon iHAS624B LabelTag + LightScribe + SmartErase + LabelflashAz hogy te az Asus 24B3LT írót, Liteon iHAS624B-vé flasheled, a LightScribe-n kívül nem fogja tudni a többit.
Tehát csak annyi a változás, hogy a 624B fw-vel fogja pörkölni a lemezt. Nem az Asus 24B3LT- vel. A LightScribe meg természetes.
Én még nem halottam más véleményt erről.fizikailag van-e különbség belülről a gyári Liteon iHAS 624B és az ASUS DRW-24B3LT B írók között?
Szerintem van. A fentieket figyelembe véve, nem nehéz kisilabizálni.
Van ami szoftveres funkció, de a labelflash-hez szerintem hardvereres támogatás is szükséges.
u.i:közben írtad,hogy a labelflash funkcióban különbözik,ezek szerint maga a lézer dióda sem azonosak
Nem csak a labelflash funkcióban tud többet.A többi pár sorral feljebb.
-
kicsirigó7
senior tag
-
kicsirigó7
senior tag
egyébként minden Samsung írókra 2 év garancia jár,ezek igazak a Sonyra,az Asusra,és a Plextorokra. A LiteOn nem ad 2 év garit,az furcsa.
Sok webshopban egyazon típusú író, főleg (Sony Optiarc) két áron kapható. Mindkettő oem, csak az egyik akciós. De más márkánál is van akciós készlet. (Samsung Asus Lg)
A különbség árban nagyjából 2-400Ft. Az olcsóbbik akcióson 1 év, a drágábbikon 2 év gari van.
Kisebb boltok a nagyker -től kapják meg így olcsóbban. Mert a vevők többsége azt veszi meg, ami a legolcsóbb. Még ha csak pár száz forintról is van szó. Kevésbé fontos a garancia idő. Aztán meg szidják a márkát, vagy a boltost. Mert 13 hónaposan bedöglött az író.A LiteOn azért ad csak 1 évet, mert olcsóbb 10-20%-kal mint egy Asus, fele az ára mint egy Plextor-nak. Holott csak a márkanév más.
Vagy másképpen: Az Asusnál a +1 év garanciát fizeted, a Plextornál a márkanevet busásan.
Szk: Ezzel nem akarok sem gyártó márkát, sem boltost / webshopot/ nagykert védeni. Sem vevőt felhasználót kritizálni. Tehát senki ne vegye magára.
De ez az igazság. -
kicsirigó7
senior tag
Nekem van 182D-m 203D 223F 223L.. Egyiknél sem volt lemezkiadásos hiba, vagy hogy a win nem ismerte fel. Persze ezeket újonnan vettem, csak én használtam őket.
Viszont vettem agyon használt, 203B-223B írókat. Ezeknek beakadt a tálcájuk, tehát csak mechanikusan tűvel nyílnak. De tökéletesen írnak, jó írásminőséggel. Más problémám Samsung írókkal nem volt.Pioneer írókból évekig 2004-2008 között csak selejtet fogtam ki, típustól verziótól függetlenül. Pedig jó-párral próbálkoztam. De mind ment vissza gariba. Helyettük vagy Lg HXXN-t vagy NEC ND-4550A-t Optiarc AD-5200S-t kértem cserébe.
Most viszont használtan van vagy 20db Pioneer íróm 111D-től 216D-ig, mind tökéletesen működik. Kivétel pár 112D amelyben volt hibás jócskán. (Nem kezelnek CD-lemezt). De ezeket már így vettem hibásan potompénzért.Tehát én azt mondom hogy jár így az ember. Nincs szerencséje bizonyos márkával vagy márkákkal.
Én a Pioneer írókkal jártam így, mások a Samsungal, megint mások LG/Asus/NEC márkákkal. -
kicsirigó7
senior tag
Írásminőségileg:
LiteOn iHas 124 B = Asus 24B3ST/LT, Plextor 890SA, Pioneer 219LLiteOn iHas 124 C kb a Samsung SH-S222AB/BB kel van egy szinten.
Asus 24B5ST/LT lehet hogy LiteOn iHAS x24 C klón.
De lehet hogy LG GH24NS/LS90 klónok. (Amelyek ugye újabban már MTK csipszettel készülnek)
Néhány hónapja már felhozódott ez a téma. Akkoriban próbáltam utána járni, de konkrétabbat még nem olvastam ettől. Azóta meg nem is nagyon érdekelt.
Így írásminőségileg sem tudok mit mondani róluk.Szk: Én konkrétan Lg GH24NS/LS90 egyikére vagyok kíváncsi.
Harmadik kérdésedre: (#17100)
-
kicsirigó7
senior tag
Írás minőségben jobb, kisebb Jitter értékkel pörköl a LiteOn iHas 124-19 C mint a 124-19 B.
B verziónak pont ez volt a legnagyobb hibája. Ahogy a klón Asus 24B3ST/LT és Plextor PX 890SA-nak is. De ettől még, közel sem éri el az Optiarc ad-7260S írásminőségét.Viszont teszteredményben A és B előd verziókhoz képest sokkal nagyobb PIE és PIF értéket hoz a C. Míg a két előd egymáshoz képest kisebb eltérést mutat.
(1db teszt DVD lemezzel volt összehasonlítva nálam a LiteOn iHAS 524 A - iHAS 124 B és iHAS 124 C.)Tehát tesztelni jobb a B verzió.
-
kicsirigó7
senior tag
Ha valóban csak a kettő közül lehet választani, akkor inkább a Pioneer 219LBK.
Ez az LG H22NS70 nagyon rossz, semmi esetre sem jó választás.
A mai LG írók már nem a régi jó GSA-HxxN/L szériák.
Szk:
Szerintem van ott Optiarc AD-7280S is. Még ha várni is kell rá, inkább arra szavazok. -
kicsirigó7
senior tag
Sony NEC Optiarc 720xS/A óta, nem készült jobb DVD író semmilyen márkánál sem.
Talán a Pioneer 115/215 egyenértékű vele írásminőségben.
Az éppen kifutó Optiarc 726xS, viszont a ma kapható sata írók közül a legjobb.
Szk:
Így a régebbi és mai DVD írók között szerintem felesleges az összehasonlítás. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
kungzi #16999 üzenetére
Szerintem olyan kivitelű ház szükséges hozzá, amelynek az optikai hely kialakítása slim optikai meghajtót tud fogadni 5,25-ösök helyett.
Azt nem tudom hogy normál házhoz átalakítót lehetséges-e kapni.
Mert én a normál kivitelű DVD írókban jobban bízok, mint a slim kivitelekben.
Így nem nagyon foglalkoztatott ezzel a slot-in dizájnnal.Szk:
De biztos lesz valaki, aki a kérdésedre konkrétabban is tud válaszolni. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
W.Chuck #16985 üzenetére
Ha írásminőséget szeretnél tesztelni akkor a 124B jó lesz.
Ha nem akarsz írásminőséget tesztelni, inkább az írásminőség számít, akkor inkább Sony Optiarc AD-7260S-t vagy AD-7280S-t.
Szk:
Én kettőt vennék, 7260S.t pörkölni, 124B-t letesztelni a 7260S irományát. Hogy nyugodt legyek abban hogy jó minőségben írtam ki, azt amit akartam. Nem beszélve arról hogy a mai DVD lemezek minősége olyan amilyen. Ezért sem árt a teszt. -
kicsirigó7
senior tag
LiteOn iHAS 124B tesztképes, de közepes minőséggel pörköl. Jitter értékben nagyon rossz.
LiteOn iHAS 124C kérdéses a tesztképessége, az előd LiteOn írókkal összehasonlítva.
Viszont kisebb PIE és kisebb Jitter értékkel pörköl mint a B verzió. (124B és 524A írókkal tesztelve a 124C verzió irományát. Saját maga által végzett C teszt, magasabb PIE PIF értéket hoz mint a két előd.)Vagy is, szerintem a kettő közül írásminőségben a C verzió a jobb.
Tesztelni, és az xboxos dolog miatt a B verzió.
Az alapján kell választani, hogy kinek mire szükséges. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
IRON STORM #16892 üzenetére
Igazad van, MTK MT-1809LN van a 124 C-ben.
0-lát felcseréltem a 3-sal.
B-s 124 esek jobban érdekelnek, lehet hogy ezért.Asus DRW-24D1ST, LG-GH24NS70 clone.
ASUS DRW-24B5ST-ről még csak találgatásokat láttam.
De ez lehet akár Asus fejlesztés is. Akár régebben a 2014L1T -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Flashget #16874 üzenetére
Még nem vettem meg ezt az Asus-t.
Tehát csak sötétben tapogatózok én is.
Külföldi fórumokon sem találtam még infót róla.Ha azt vesszük alapul hogy mostanában az ASUS írók mind LiteOn klónok.
Akkor az ASUS DRW-24B5ST, klón LiteOn iHAS 124-19 C lehet.
Az a Mediatek MT1839LN chipset dolgozhat benne, mint a LiteOn iHAS C verziós chipsettel szerelt íróiban. Meg a LG GH22NS90,GH24NS90 íróiban.De hamarosan kiderül, reméljük.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
karmacsila #16873 üzenetére
Ha a linken belüli hsz-t elolvastad, abban ott van az amit tudok az író képességeiről.
Egyáltalán nem használom írásra, mert van 50db íróm ami szebben pörköl.
Tesztelésre meg azért nem, mert szerintem nem ad valós képet a lemez írásminőségéről. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
King Unique #16841 üzenetére
"124 nyilván korabbi modell,mint 524,624"
Nem korábbi modell.
LiteOn iHAS x24 egy modell sorozat. Amiből kiadtak Y-A-B-C verziókat.Y verzió, valójában NEC chipset-es Sony Optiarc AD- 724xS klón volt.
A legelső iHAS sorozatok (A-Y) 124-224-324-424 írói között voltak ilyenek.
Az 524-624 eredeti A verziós LiteOn volt mind.
Akkoriban ezért vadászott mindenki 524-re, mert ezt csak MTK chipset-es eredeti A verziós Liteonként adták ki.Liteon iHAS 124 = baseline model (kiindulási modell)
Liteon iHAS 224 = 124 + LightScribe
Liteon iHAS 324 = 124 + SmartErase
Liteon iHAS 424 = 124 + LightScribe + SmartErase
Liteon iHAS 524 = 124 + LabelTag + SmartErase
Liteon iHAS 624 = 124 + LabelTag + LightScribe + SmartEraseTehát az iHAS utáni első szám, a sorozaton belüli + funkciókat jelöli.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
karmacsila #16844 üzenetére
Én már írtam erről a problémáról.
Ezért érdemes használni a keresőt. [link] -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Kiralybali #16753 üzenetére
Ennél jobb jelenleg nem kapható satásban, ami "főként" csendes is.
Lightscribe funkciót, nem kötelező használni senkinek. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
IRON STORM #16745 üzenetére
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
King Unique #16740 üzenetére
Vigyázat, mert már van a kiskerekben C verzió is Liteon írókból !!
Én már vettem LiteOn iHAS 124-19 C-t.
Kisebb Jitter értékkel pörköl mint a B verzió. Viszont írásminőség tesztelve a C-vel, ez sokkal több PIE-PIF értékeket hoz mint az A és B verzió ugyan annál a lemeznél. (
Ezért inkább vegyél használtan 524 A-t. Esetleg Asus 24B1ST/LT és azt CrossFlash-eld át 524 A nak. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Ottó58 #16705 üzenetére
"Igen, mindenki azt modja, NE!
Csak a konkrét okát nem értem.
Rossz az egész író, csak a fw. nem eléggé frissített, vagy a lézer nem ok.?"A mostani LG írók már nem a GSA-416xB széria, vagy az utód GSA-HxxN(L)
Ezeket még használtan is érdemes, most is megvenni.Az hogy mért nem ajánjuk az új GHxxNS(LS)xx szériákat?
Ez egyszerű: Max 4x sebességen tudnak közepes, vagy gyenge írásminőséget. Lemez márkától MID-től függően.
Ennél nagyobb sebességen már horribilisan magas PIE-PIF értékek lesznek. Ezekkel az új LG-kel írt lemez teszteken.Ezen felül, hangosak is!
"Régen volt talán 4163B és ez olvasta az olyan karcos lemezt, amit a 7173A nem, sőt a Samu sem."
Az Lg írók, mindig is nagyon jók voltak olvasásban. Most is. (Nagyon jó hibajavítással rendelkező írók)
717xA a NEC, leg sikeretlenebb szériája.
A Samsung íród, szerintem még a SH-S182D előtti széria lehetett. Mert ettől az írótól kezdve, nagyon jól sikerült írókat gyárt a Samsung. (SH-S223C kivételével).
Nem hinném hogy egy LG író megverné S182D-óta olvasásban őket. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Flashget #16693 üzenetére
Sokat mérgelődtem én is ezen. De beletörődtem, és már nem bosszankodom.
Pár oka azért lehet ennek:
Első: Nem tudja a keresőt használni.
Második: A régebbi ajánlásokat, konkrétan nem neki írták.
Harmadik: Hátha mások, más a véleményen vannak.
Negyedik: 2 hsz óta is jöhetett ki, új jobb író.
Ötödik: Egyszerűen lusta viszább olvasni.
Hatodik: Nem ér rá keresgélni.
Stb. -
kicsirigó7
senior tag
Én sosem voltam Verbatim párti, nem is leszek.
Nekem vannak más MID-es DVD+R lemezeim.( SONYD21,CMC MAG E01, MBIPG101 R04, RITEKF16,CMC MAG M01.
Amelyek nem adnak akkora minőségbeli szórást, mint az utóbbi két évben kapható Verbatim, JVC, Philips, Sony, Maxell stb márkák MID-jei.
Mivel kb 3-5 éves beszerzések, így már nálam bízonyítottak minőségileg. Folyamatos kb évenkénti PIE-PIF-Jitter visszaellenőrzött tesztekben.Csak egy példát mondok:
Ebből a régebbi készletből egy az egyben, még a Maxell 16x DVD+R 100cw-t sem cserélném el, a mostanában kapható Verbatim 16x DVD+R lemezeire.
Egy egyszerű oknál fogva: Mert erről a Maxell lemezről már tudom, hogy 4 év alatt is alig vesztett az írásminőségéből a pörkölése óta.
A mostani Verbatim sajna vagy sem, nálam zsákbamacska.Van egy-pár DVD íróm. Így azt is hozzátenném, hogy nem egy két íróval pörkölhetőek jó minőségben a fenti régebbi beszerzésű lemez készletem.
Ez nem csak neked szól!
Nehogy most valaki azzal jöjjön, "hogy a mostani Maxell ilyen meg olyan sz@r!"
(Ez még nem a kínai gyártású Maxell DVD+R).
Nem nem adok el a készletemből lemezt! Nem is cserélek! -
kicsirigó7
senior tag
"És őszintén! Létezik valakinek rózsaszínű mínuszos Aritából visszaolvasható példány? Tegye már fel a tesztet!"
Parancsolj:
[RITEKG05.LG.4165B.2006.os.pörkölés.
[RITEKG05.LG.4160B.2005.os.pörkölés.
Nekem a mai napig visszaolvashatóak a rószaszín Arita 8x RitekG05 lemezeim.
Pedig nem NEC vagy Pioneer írókkal pörköltem akkoriban. Ebből akkor jót fogtam ki mindig.
Viszont, az ugyan ilyen MID-es Ridata lemezeim már 3 éve a kukába kerültek.Az utóbbi 2-3 évben, én is a DVD+R lemezeket tartom (álltalánosan) jobb minőségűnek. [link]
Szk:
Még mielőtt valaki nekem támadna, olvassa el [ezt.] -
kicsirigó7
senior tag
Szerintem a 24D1ST vagy LiteOn iHAS X24-19 C klón. Vagy igaz és valóban LG klón lesz, mégis.
24B5ST-nek is van Lg sajátossága: Jelszóval biztosított adatvédelem.
De van ASUS E-Hammer technológia is, hasonló mint a LiteOn SmartErase.
Lehet az Asus ezentúl, az LG-vel készítteti az íróitDe ez az egész, csak feltételezés egyenlőre.
Szerintem rövidesen kiderül az igazság. -
kicsirigó7
senior tag
"A Lite-On 124-19C valószínűsíthető, hogy Optiarc AD-7280 belsővel van.
Az alapján gondolom ezt, mivel a -19 végű a "B" sorozatból is Optiarc volt és az 1MB flash is erre utal."
A LiteOn iHAS x24 A mellett volt iHAS x24 Y sorozat ami Optiarc AD-724xS belsős.
Ami akkoriban kapható volt nálunk LiteOn író, csak az 524A volt ami tuti LiteOn belsejű.
Az összes verzió többi zsákbamacska volt.B sorozattal együtt,már nem adtak ki Optiarc belsőst, rosszul tudod.
LiteOn iHAS 124-19 C. MTK MT-1809LN chipset. Tehát nem Optiarc belsejű.
Nekem pl van, szétszedtem onnan tudom.
Nem valószínűsíthető utalásokra hagyatkoztam."Az ASUS piacra dobta a 24D1ST írót ami már feltehetően valódi Lite-On belsős. Ez 2MB flash memóriás."
"Feltehetően", honnan tudod hogy ez 2MB lesz?
Ha ez LiteOn belsős lesz, akkor nagyobb a valószínűsége hogy LiteOn iHAS x24-19 C lesz a belseje. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
verybigboy #16372 üzenetére
Egyedüli javulás: a Jitter érték jobb a B verzióétól.
-
kicsirigó7
senior tag
[LiteOn iHAS 124C] 6x pörkölés Maxell DVD+R RITEKF16.
Hát ettől az új iHAS 124-19C- től még a 124B is jobb.
Érdekesség kép. SONY D21 +R MID-re. csak 16x sebességet ajánl fel.
Szk:
A Sony Optiarc AD-7280S után az iHAS 124-19 C is 1mb flash memóriával rendelkezik.
A és B verzió még 2mb flash volt. -
kicsirigó7
senior tag
LiteOn iHAS x24 sorozatból megjelent a C verzió!
Annyi már tuti, hogy ebben is MTK chipset dolgozik.
Nemsokára teszek fel, egy vele írt-tesztelt ODC írásminőség tesztet. -
kicsirigó7
senior tag
Nero CD-DVD Speed- Lemez létrehozása fül. Image kiírásához pipa, sebességet beállítod. Kezdés pipa. Szépen betallózod kiválasztod a kiírni kívánt Image fájlt.
Ezzel az írás automatikusan el is elindul.
Tehát így lehet a DVD+R formátumnál ezt elérni, hogy kijelezze a pörkölő író típusát.
A DVD író márkájától-típusától függetlenül. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Laprasi991 #16358 üzenetére
Nem egyezik a két előlap.
A megoldás, szépen szétszeded az új írót, és átfújod ezüstre az előlapot és a tálca takaró lemezét.
Már a 7200S és a 7260S előlap sem egyezik a rögzítő pöcköknél. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Kcsabi #16319 üzenetére
Joltee már eltalálta a mikéntjét.
"Olyankor egy már ismert MID írási stratégiáját rendeled a hozzáadott MID-hez?"
Ami kell hozzá az a MediaCodeSpeedEdit nevű progi.
Ezt eredetileg is arra készítették.(Több más funkció mellett.) LG GSA CrossFlash, Read speed stb
Tehát nem csak a bin/exe megnyitásához jó, hogy megtudjuk nézni az aktuális írónk fw által kezelt MID kódjait. Hanem ilyen módosításra is.
Természetesen csak a progi által támogatott írók fw-jét lehetséges buherálni vagy megnyitni.A gond az, hogy nem mindegy hogy melyik. Az ODD fw-je szerint már ismert MID-kódot írjuk át, az általunk akart, de az fw szerint még nem ismerttel.
Mert hibásan választott MID kód át-írása esetén, nagyon rossz írásminőség is létrejöhet!!
Rosszabb, mint ha a kényszerített írási stratégiával pörkölné az író!! Buherálás nélkül.
Ezért inkább nem tanácsolom senkinek. Ha valaki még is kísérletezni akar, az tegye.
De senki nem vállal felelősséget, az így házilag átírt MID kódok írási stratégiák megváltoztatásáért. Tehát az írásminőségéért, ráírt adatok tartósságáért.Szk:
Aki nem tud rájönni a mikéntjére, annak szívesen megcsinálom. Privátban írja meg az írója pontos típusát, és egy e-mail címet ahová eltudom küldeni a módosított fw-t. -
kicsirigó7
senior tag
Mára szinte minden DVD író, pörkölés közben figyeli a lemez írásminőségét. Köztük a Samsung írók is. Tehát hiába a MID alapján felkínált magasabb írási sebesség.
Ha a lemez minősége nem éri el azt a szintet, amit a MID alapján tudnia kellene.
Ilyenkor az írók vagy növelik a lézer intenzitását, vagy egyszerűen csökkentik az írási sebességet. Tehát az író, át vált másik írási stratégiára.
A Samsungok ezt úgy oldják meg, hogy egyszerűen csökkentik a sebességet. Előbb 8 vagy 6x-ra, ha szükséges 4x-re. Attól kezdve a lemezt ,végig ezen a sebességen pörkölik tovább.LiteOn / Optiarc esetében is csökken a sebesség. De amint a lemez körívén javul a minőség, úgy növelik vissza a sebességet is. Nagyjából max 8x-os ig.
Ebből az egészből az egyszerű felhasználók, sokszor csak azt veszik észre hogy megnövekedett az írásidő.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
Fla$hly #16260 üzenetére
ASUS DRW-24B3ST/BLK/B/AS az oem kiszerelés.
ASUS DRW-24B3ST/BLK/G/AS a dobozos verzió.
Maga az író egy és ugyan az, csak a csomagolás eltérő.
Tehát mindkettőt lehet crossflashelni LiteOn iHAS x24 B íróvá. Vagy Plextor PX-890SA -vá.
Az hogy javallott-e? Ezt mindenkinek magának kell eldönteni. Mert csak gyári fw verzióval érvényesíthető a garancia. Mert ha LiteOn fw-vel romlik el, akkor a garancia papír nem ér semmit.
Ami még is a crossflash mellett szól, a valamivel jobb írásminőség LiteOn-ként. -
kicsirigó7
senior tag
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
SG3rg0 #16139 üzenetére
[1.01 bin]
Szk:
De szükség lesz az operációs rendszerednek megfelelő [Binflash] verzió is. Hogy fel tudd rakni. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Fishor #16128 üzenetére
Ha az IDE-s pio megírja. attól még lehet hogy a sata vezérlővel lesz gond, az Optiarc AD-7173S-esetében. Ezért kell kipróbálni másik gépben. Vagy másik sata csatira az alaplapon, nem próbáltad még átdugni? Vagy a kábelt kicserélni?
Nem árt az író szoftvert is törölni és újratelepíteni. De akár a virtuális meghajtót emuláló progik is bekavarnak. Azokat sem árt törölni ilyen esetben, mert bekavarhatnak.Néha van olyan, hogy egy DVD író úgy romlik el, hogy csak DVD-R lemezt ír meg, DVD+R lemezt meg nem. Egy Pioneer 216D-vel jártam így.
Vagy van olyan is, hogy CD-t kezel még, de DVD-t már egyáltalán nem, vagy ép fordítva.
Újraírható lemezzel is volt már ilyen, hogy csak azt volt hajlandó kezelni egy író.
Ilyenkor az író optikája vagy a vezérlő chip hibásodik meg. De ezt nem lehet javítani.
Néha egy optikai fej tisztítás, vagy fw frissítés segít. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Fishor #16125 üzenetére
Próbáld ki másik márkájú pl Verbatim vagy Maxell DVD-R+R lemezzel.
Ha akkor is ez a helyzet, akkor az író adta meg magát.
Ha azokat megírja akkor a TDK lemez minőségével lesz a gond.
Vagy próbáld ki egy másik gépben az írót, de ne ezzel a TDK lemezzel.
Egyébként az FW-alapján ismernie/kezelnie kellene minden mai lemez MID-et. Közte az MBI 01RG40-et is.
Ezért szerintem, nagy valószínűséggel új írót kell venned. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Fishor #16122 üzenetére
[AD7173S exe] -fájl, Csak simán kicsomagolod és felrakod. Az íróban ne legyen közben lemez.
A MID-et pl megtalálod Nero CD/DVD speed segítségével [link]
Ebben a formában ID: RITEK S04 Vagy a Lemez Info fül alatt.Mivel a TDK lemezére vagyunk kíváncsiak amit nem tudsz most megírni, ezért azt kéne majd berakni.
Valószínűleg MBI 01RG40 lesz.
Régebben a TDK TTH02 MID-el volt,de ezt már nem gyártják. Manapság hol MBI hol Ritek hol meg más, ezért nem ajánlott lemez márka. -
kicsirigó7
senior tag
Na erre lessetek rá [link]
Szerintem vagy sokat akar a srác nyerni a bolton, vagy nem ért hozzá és jól átverték őt is.
De inkább az első. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
slaci007 #16103 üzenetére
Rajtad kívül még senki sem panaszkodott rá.
Az hogy te kifogtál egy hibás Samsung SH-S222AB írót, ez még egyáltalán nem jelenti azt hogy az összes ilyen. Minden márkánál van hibás példány!!! Én anno Pioneer 111D- Pioneer 216DBK-ban fogtam ki hibásat. Utána több márkából típusból verzióból vásároltam, szerencsémre hibás példányokat elkerülve.
A nálam lévő SH-S222AB tökéletesen működik nyár óta. Elég jó minőségben is ír. Az Asus/LiteOn/Plextor B verziós csipszettel szerelt példányait lepipálja. Főleg Jitter-ben.
Olvasási sebességben is ott van mint a 24B3LT. Halkságban sincsen különbség.Szk:
Természetesen a Sony Optiarc AD- 726xS/ 278xS szériák valamivel jobbak írásminőségre.
De nem halkságban és gyorsaságban. -
kicsirigó7
senior tag
ASUS DRW-22B2L = LiteON iHAP 422-9 ha jól tudom.
[Fw]
[EEPROM/Flash Utility]
A mikéntjét már jó párszor leírták, keress visszább. De csak saját felelősségre!
Érdemes a jelenlegiről egy bin mentést készíteni a flash előtt. Ha esetleg nem jönne valami össze, akkor visszacsinálhatod Asusnak. -
kicsirigó7
senior tag
"Amelyek ugye, máig az egyik legsikerültebb DVD írói a Pioneer-nek."
Nem tudom hogy hol olvastad ebből ki azt a kérdést?
Hogy: "A Pio 215-s és a Pio 115-ös(IDE) verziók a legjobbak idáig?"DVD írásban az egyik legjobb verziók voltak igen,
ha a mai 16x lemezeket vesszük alapul.
Szerintem kicsivel jobbak mint a 116D-216D. Vagy a régebbi 110-111-112-212
Ne menyünk bele azért abba, hogy az ezektől régebbiek is milyen jók voltak.
Igen így van, de a maguk korában. A 4-8x-san írható lemezeknél. -
kicsirigó7
senior tag
Mondjuk azt hogy 5db CD hibás, 6db 100%-os mellé. Mert elszámoltam a készletem.
Az első szériák jöttek ki hibásan, aztán megoldották a problémát a többinél.
Kész csoda, hogy ebből hibás 112D és a testvér 212D-ből készítették a Pioneer 115D&215D verziókat. Egy enyhe ráncfelvarrással, ami főleg abból állt hogy biosban átírták a verziószámot, és címkét. Így adhattak még ki pár fw frissítést. Amelyek ugye, máig az egyik legsikerültebb DVD írói a Pioneer-nek.
Egyébként is, ha az hiba hogy CD-t nem kezel egy DVD író, akkor hibás.
Ez ugyan az, mintha egy Blu-ray író széria nem tudná kezelni a DVD lemezeket. Viszont blu-ray lemezt tökéletesen írná olvasná. De ettől még ez is hibás.Vagy térjünk arra hogy az eredeti Pioneer DVD írók, soha nem voltak jók olvasásban.
Rendre elverte őket az LG aktuális írója. Még is a Pioneer írók voltak a felkapottak mindig.
És nem a CD írási/olvasási képességük miatt.Szóval ez a 5db hibás 5 éves, darabonként 850-pénzért vett 112D, bármikor lefőzi DVD írásminőségben akármelyik most kapható, új Asus, LiteOn. Sony NEC Optiarc, Plextor, LG, Samsung, Pioneer. DVD írót.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
melandri #16032 üzenetére
Saját magadnak megválaszoltad.
" valakiknek szükséges fícsör"
Másik szempont hogy a Sony NEC Optiarc sima verzióknál általában több Fw frissítést adnak ki, mint a labelflash/lightscribe változatok.
Szk: A Samsung-oknál van(volt) különbség. A nemrégiben kapható L=lightscribe változatok valóban jobb minőségben pörkölnek mint a sima. Tehát az SH-S222L-223L, de ezeket már szinte nem is kapni.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
melandri #16030 üzenetére
Külsőre semmi.
Belsőleg:
7260S=2MB puffer memória, NEC chipset. Kiforrottabb Fw verziók.
A ma kaphat írók közül, ennek legjobb az írásminősége.7280S=1MB puffer memória, Renesas/NEC közös fejlesztésű chipset.
Mivel még frissen kiadott író, így az Fw frissítés eléggé gyér hozzá. Elég jó minőségben pörköl, de a 7260S jobb tőle. Ettől függetlenül ajánlott vétel.Én még mindig a 7260S-t venném.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
leslieearth #15917 üzenetére
Az ilyen folt, lemez gyártási hiba. Nem az író a ludas benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly Plus 1 relével
- Mély kínai kapcsolatai vannak az Intel új vezetőjének
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Éjszakai műszak
- Nyaralás topik
- droidic: Telekom router – fapados NAS tároló
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Eladó 8 db Kingston DC500R 960GB SATA SSD HDSentinel adatok mellékelve!
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- Samsung 250gb - 500gb - 1TB / 4TB WD RED HDD /
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest