Hirdetés
- Prince of Persia: The Lost Crown - Befutottak az iOS és Android kiadások
- STAR WARS Zero Company címmel érkezik a Bit Reactor és a Respawn közös játéka
- Ősztől konzolokon is játszható lesz a Forgive Me Father 2
- Jövő hónapban konzolokra is befut a King Arthur: Legion IX
- Akciófigyelő: Ingyen beszerezhető a Metro 2033 Redux (PC, Xbox)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
yvsmad #19799 üzenetére
Ezt nem lehet ennyire szétválasztani, mivel sok olyan hiba keletkezik/keletkezhet írás során, melyektől még nem lesz kuka az adott lemez és ha kuka lesz, akkor a legritkább esetben lesz ennek az oka az 512 kB cache, főleg azóta, mióta eleve nem írnak folyamatosan az írók, a folyamatos kalibráció és a lemez minőségének ellenőrzés miatt.
A kukának gyártott lemezek, általában, nem a kisméretű gyorsítótárnak köszönhetőek.
Senki sem írta azt, hogy a nagyobb méretű buffer, cache, gyorsítótár fölösleges, értelmetlen vagy rossz dolog. -
yvsmad
őstag
A Pioneer BDR-209 (legújabb) blu-ray íróban 4 MB cache van.
Legyetek szívesek elmagyarázni a Pionak, hogy tök felesleges, inkább spórolja ki ezt is az író árából.Sok író proginak van saját puffere, de sokan használják a Windows beépiített szoftverét. Az író gyártóknak biztosra kell menniük, hogy a leggagyibb író szoftverrel is biztonságosan írjon a készülékük.
Blattida:
Nem az írás minőségéről, hanem a biztonságáról van szó.
Kevesen szeretnek a kukának gyártani elrontott lemezeket. -
M107
addikt
A cache mindig egy fizikai tár amit az író nyáklapján helyeznek el célja a zökkenő mentes írás kiszolgálása.
Viszont van az íróprogram által beállítható buffer puffer kinek hogyan teszik, ami a (SSD-HDD) tárolja egy bizonyos területen pl 20-120 MB területen az adatokat s küldi az író felé a fizikai cache-be ami lehet 512 kb vagy akár 1-2-4-8MB írótól függ.
Példa régi Plextor íróknak volt anno 8MB cache is. -
blattida
nagyúr
Ez nem probléma, hanem fícsör, melyet már régóta kihasználnak a szoftverek, ilyen-olyan néven, névvel (safeburn és társaik).
yvsmad
Te is tudod, hogy alapvetően nem a gyorsítótár mérete határozza meg az írás minőségét és már nagyon régóta nem jelent semmit ebből a szempontból a cache mérete... -
yvsmad
őstag
válasz
blattida #19794 üzenetére
Csak akkor nagyon gyors az adatátvitel, ha a gép nem csinál semmi mást.
Egy HDD-t leterhelő folyamat már hibát idézhet elő az írásban. Ez a folyamat futhat a háttérben is, nem biztos, hogy a felhasználó szándékosan indította (pl., egy időzített vírusellenőrzés akkor indul el, amikor lemezt akarunk írni, stb.).
Egy biztos: a nagyobb cache nem árt, hanem használ, Fordítva már nem mondhatom ezt el. -
blattida
nagyúr
válasz
yvsmad #19793 üzenetére
Mivel a mostani írók sata csatolófelületűek, nagyon gyors az adatátvitel, ezért nincs szükség nagy belső cach-re, mivel még nagy írási sebesség mellett is bőven kiszolgálja a kicsi gyorsítótár az igényeket.
Elméletben persze igazad van és ha ide felületű írót használsz és főleg, ha cd-t írsz, akkor viszont jól jön a nagyobb gyorsítótár... -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
Eduardo89 #19788 üzenetére
Nincs vele gond.sőt ez is jó ez még olcsóbb,hogy miért az passz csak S betű az eltérés és mindkettő sata csatis.
-
Eduardo89
aktív tag
Közben, hogy a témánál is maradjak!
Ez bevállalható nagyon minimális szintű írásra és napi használatos olvasásra ?
-> [link] -
LámaZ
addikt
válasz
Eduardo89 #19777 üzenetére
„Viszont valamivel a Win telepítőket is ki kellene írni”
Bootolható pendrive-ot kell használni, és pá!
A 16$ amúgy 3200 ft, és házhoz hozta a postás.
Volt ott BluRay kombó író is 60$-ért, de minek?
BR lemezeim soha nem voltak, és nem is nézek ilyen filmeket letorrentezve sem, mert lassan jönnek le, -
Ottó58
senior tag
-
oncsi
őstag
Sziasztok!
Milyen DVD írót vegyek a màr kissé kiöregedett dell D630 notiainkba. (3db)
Az eredetik most is mennek de már nem ismerik fel az újabb lemezeket,
Jó lenne LS-os, mert az egyikben most is az van és minden lemezt azzal cimkézek.
Csatoló felölet PATA, gondolom sok választék nincs újban
Köszönöm. -
Eduardo89
aktív tag
Igazából nem tudom mi tévő legyek...
Mondanám, hogy az új konfigomba már úgy is csak olvasni kell az optikai meghajtó. Viszont valamivel a Win telepítőket is ki kellene írni ami viszont fontos lenne, hogy jó minőségű legyen.
Szvsz veszek 4-5ezerért egy Samsungot vagy Asust ( ha jól tudom az is Samu) és megbarátkozom vele, hogy sosem lesz már olyan tökéletes íróm mint a Pio volt. Vagy áldozok 20ezret egy Bluray íróra és írkálok azzal... -
-
LámaZ
addikt
Megjött Kínából a 16 dolcsis DVD-íróm.
Még nem írtam vele, mert rég leszoktam arról, igazából csak régebbi optikai lemezek beolvasására kellett.
Eddig működik. ☺
Matshita UJDA770 a típusa. -
jeni
félisten
Ennek a részét nem vágom, hogy filmek kiírására ennél melyik jobb?
Amúgy drága dolog,mert a BD lemezre ilyen formán jobban megéri GB/ Ft olcsóbban jönne ki.
Nálam a DL mód az Liteon író esetében a túlirás jut eszembe mikor egy Xbox 360-ra kell kiírni adatokat.
Nekem egy 10-s Maxell DL lmezem van arany felülettel. Mai napig beolvassa a lemezt. Ezt kb 2-3 éve vehettem és egy Plextor PX-880SA ( Asus DRW-24B1LT ) írón irtam meg. -
jeni
félisten
Hello
Az első sorban levőt kihúzni a listáról,mert az egy átcímkézett QSI író- Pioneer címkével !
A másik kettő meg azonos belsős író a Samsung gyártótól!
Tehát az utóbbi kettő közül választ,bár én ragaszkodnék a Samsung névhez,mégis az az eredetibb,még ha egy futószalagon készülnek. -
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Olvastam pár hsz-t, de nem sikerült dűlőre jutnom, hogy melyik írót érdemesebb megvenni
Ezeket néztem:
Pioneer DVR-221LBK
Samsung SH-224DB/BEBE
Asus DRW-24F1ST -
jeni
félisten
válasz
kalozhun100 #19758 üzenetére
passz
a HP író az is Samsung termék de legalább lehet vele tesztelni és van Lightscribe funkciója.
az Iponos Samsung az már újabb kiadás, az említett kép gravírozás képességet kivették belőle,az is igaz már kevésbé kaphatóak olyan lemezek.
a Labelflash szintén behalt szolgáltatás volt. már ahhoz egyáltalán nincs is forgalomban lemezek hozzá.
kétségtelen tény,érdekes jópofa látványos tudással dobta meg a DVD írókat.Asus íróból két fajta van az egyik ha kapható az még Liteon alapú az újabb ami ASUS DRW-24F1ST névvel jön ki az már Samsung belsős.
-
kalozhun100
őstag
Mi a helyzet akkor ezzel? Ajánlott?
Ilyet vegyek vagy ASUS-t? -
jeni
félisten
Üdv
A Vatera.hu és a jofogas.hu lehet kapni bontatlan HP-SH-216AL írót ami Samsung belsőt takar Lightscribe tulajdonsággal és DVD lemez tesztelési funkcióval bír. -
yvsmad
őstag
válasz
Flashget #19755 üzenetére
Csak nem egészen értettem a történetet, mivel nekem 2007 nyarától egészen a múlt hétig volt egy 215-öm gyári állapotban és a felpörgetés sohasem okozott gondot beolvasáskor. Pontosabban a lemez berakásakor pörgette azt fel pár másodpercig és nem az olvasás indításakor, ezért nem is akadályozhatta az olvasást. De sokan keresik még használtan ezt az írót, akik közül kevesen raknak rá japán FW-t.
A Feurio-t az előző tulajra gondoltam, hogy ezt használhatta, bár régi program (2001-2002-ben jött ki az utolsó verziója), de mivel ingyenes, a mai napig sokan használják. -
Flashget
félisten
válasz
yvsmad #19754 üzenetére
Juj nagyon kevered már...
Már az elején írtam volt nekem Pio 215 amit én vettem az iponba vadi újonnan csak akkor még fehéret mert a ház fehér volt. Tehát ezen semmilyen buhera nem volt. De a felpörgős jelenség már annál jelentkezett, majd crossflash után megszünt.
A használt Pio 215 a fekete színe miatt kellett és detto nem tudta beolvasni a lemezt még a gyári legutolsó fw volt rajta, de szintén crosflash után jó lett.
Én már lezárnám ezt a történetet, mert Te nem hiszel benne én meg tudom, hogy a pio 215-nek ez egy betegsége volt akármelyik gyári fw-t rakta fel az ember. Miután crossflashen átesett semmi baja nem volt, igaz ez gari vesztéssel is járt.Feuriot talán 2005 környékén használtam legutoljára mikor még írtam CD lemezt is.
-
yvsmad
őstag
válasz
Flashget #19753 üzenetére
"...újonnan vett író semmi buhera..."
Akkor most azt is megkérdezem, hogy ezt mire irtad:
"Egyébként amit vettem a tulaja ezt írta: vegeztem most egy utolso tesztet az iron es vmiert nem akar bootolni szoval igy hibasan nem akarom neked eladni
Én megvettem volna hibásan is, de mondtam neki valszeg a szokásos betegsége van majd egy crossflash megjavítja, de ő már nem foglalkozott lemezekkel így az alku megköttetett. Meg is javult a crossflashtől."A crossflash miatt a 215-re gondoltam, és arra, hogy használtan vetted, de nem tudod, hogy az előző tulaj mit csinált vele.
Az én olvasatomban az új FW felrakása egyben visszaállította a gyári beállításokat.
Most láttam, hogy a Feurio-val is el lehet állítani a felprörgetési időt. -
Flashget
félisten
válasz
yvsmad #19751 üzenetére
Igen ott rosszul fogalmaztam.
Tehát.
Pio 108-al írt lemezt is úgy felpörgetett a 215, hogy nem tudta beolvasni.Aztán rájöttem, hogy az júzer által elnyújtott felpörgetési időről van szó, amiről nem az író tehet, hanem az, aki elállítgatja a gyári beállításokat.
ezzel nem tudok mit kezdeni..újonnan vett író semmi buhera és használhatatlan egészen a gari vesztést okozó crossflshig a Pio 215.
-
yvsmad
őstag
válasz
Flashget #19748 üzenetére
Ezt írtad: "Nem csak a 215-el írt lemeznél csinálta, hogy ezerrel pörgött fel, hanem a 108-nál is! "
Majd ezt: "108 nálam is Piodata fw-vel ment, de nem ez volt a kérdéses író"
Így elég nehéz követni téged, mert ha az egyikre válaszolok, akkor a másik mondatoddal már le is tagadod.
A benchmark lényege nem az írás teszt volt, hanem a felpörgetés az elején, amire először azt írtam, hogy a diagramok nem ezt mutatják. Írtam is, hogy az olvasási sebességet mutatja az idő függvényében, szó sem volt írás tesztről. Aztán rájöttem, hogy az júzer által elnyújtott felpörgetési időről van szó, amiről nem az író tehet, hanem az, aki elállítgatja a gyári beállításokat. -
LámaZ
addikt
Te jó Isten!
Korábban itt panaszkodtam, hogy nem működik a notim belső DVD-írója.
Egyéb okokból újra kellett húznom az oprendszert, és megjavult a DVD-író.
Még ilyet...
☺ -
Kcsabi
tag
Már többször vettem tőle írókat, most van használt Plextor írója, megbízható kereskedő!
[link] -
Flashget
félisten
válasz
yvsmad #19746 üzenetére
108 nálam is Piodata fw-vel ment, de nem ez volt a kérdéses író
A benchmark teszt kb. annyit is ér, hogy lásd az ívet az írás teszt azért jóval összetettebb képet ad mind az alapanyagról mind az írás minőségéről.
És ez a felpörgetés csak 215-nél volt sem előtte sem utána a 216 nem csinálta, sőt a 207-es BD íróm se. -
yvsmad
őstag
válasz
yvsmad #19746 üzenetére
Asszem sejtem már, hogy milyen felpörgetésről beszélsz.
Vannak olyan programok, pl., Exact Audio Copy, Nero Drive Speed, stb. ahol be lehet állítani a meghajtó felpörgetési és lefékezési idejét. Ezt az értéket a program átírja a drive FW-ében. Ha pl. a rutintalan júzer ész nélkül elállítja hosszú felpörgetési időre, mert hogy az milyen jó, akkor lehet, hogy a drive még nem kezdi el az adatokat olvasni, mire a válaszadási ideje lejár, ezért az olvasás is hibával leáll. Ez kijavítható a FW-ben a felpörgetési idő visszaállításával, vagy új FW felrakásával. Ennek viszont igazából semmi köze ahhoz, hogy a DVD-RAM-ot is támogató japán FW van-e fent, vagy az európai változat. -
yvsmad
őstag
válasz
yvsmad #19745 üzenetére
Jut eszembe, a Nero SpeedDisc-nek van egy olyan funkciója, hogy kirajzolja a lemez olvasási sebességét az idő függvényében. Kiváncsi lennék egy olyan diagramra, ahol a CD 52x-en, vagy a DVD 16x-en indul...
A 108 kapott nálam egy Piodata FW-t, de sem a gyárival, sem a Piodatával nem volt olyan, hogy ne tudta visszaolvasni a saját írását. A Pio írót egy kollégám ajánlotta, neki sem volt soha ilyen problémája. Ha a 108-cal már az elején megfürdök, biztosan nem veszek még 3 másik Pio írót.
-
yvsmad
őstag
válasz
Flashget #19744 üzenetére
Nem azért írtam a Nerot, mert csak azt tartom jónak, hanem azért, mert azzal helyben vissza is ellenőrizhető az írás 108-cal is, 112-vel is, meg 215-tel is, meg más márkákkal is. Ezután elképzelhetetlen az, hogy ellenőrzés nélkül megírt rendszerlemez hibája mondjuk csak 2 év múlva derüljön ki a legközelebbi telepítéskor.
Egyébként én még olyan lemezt vagy írót nem láttam, amelyik max. sebességgel olvas már a lemez elejétől, a legbelső szektoroktól kezdve. DVD esetén jó, ha 4x sebességgel indul, aztán lemeztől függően a közepe felé már elérheti a legnagyobb sebességet is. A Nero viszaellenőrzéskor ezt is szépen kiírja.
Kétrétegű lemeznél is mindig megfigyelhető, hogy a 2. réteg elején újra leesik a fordulatszám, tehát a felpörgetéssel indulásnak esélye sincs. Ahol meg problémás az olvasás, ott megint lecsökken a sebesség, mert alacsonyabb fordulattal próbál újraolvasni. Ezért sem fordulhat elő az, hogy lemezhiba esetén még jobban felpörögne a korong. -
Flashget
félisten
válasz
yvsmad #19743 üzenetére
Úgy látom nem érted.
Nem csak a 215-el írt lemeznél csinálta, hogy ezerrel pörgött fel, hanem a 108-nál is! Tök mindegy mivel volt írva milyen sebességen 5 lemezből 2-3 esetében használhatatlan lett volna. ha nincs a crossflash lehetősége visszaviszem garanciába és csere. Bár az iponnál lehet ez kivitelezhetetlen lett volna 2008 vagy 2009-ben.,. -
yvsmad
őstag
válasz
Flashget #19741 üzenetére
Ha jól tudom, a szándék a DVD-RAM lemezek írása volt a japán verzióval, míg az európai ezt nem támogatta. Hogy ennek következményeként vagy ezen kívül még mit csempésztek bele a japánba, vagy mit felejtettek ki az európai verzióból, azt nem tudom.
Én szinte mindig Nero Burning ROM-mal írtam és a megírt lemezt rögtön vissza is ellenőriztettem a Neroval. Ha ilyen felpörgéses gondja lett volna a 215-nek, az rögtön az írás után kiderült volna, nem csak hetekkel-hónapokkal később. -
Piftuka
veterán
válasz
yvsmad #19731 üzenetére
"A használt cucokat ki kell fogni. Lehet, hogy egy év múlva megint elad valaki egyet 2000-ért, de ha most megnézed a hirdetéseket akkor csak drágábban fogsz találni."
Én is éppen erre utaltam itt pár hete!
Ráadásul semmi garancia nincsen arra, hogy nem egy "leharcolt", javított, "mókolt" példányt vásárolsz meg (sokezer forintért), amit aztán adhatsz is le elektronikai hulladékként...
-
Flashget
félisten
válasz
yvsmad #19740 üzenetére
Pedig elég sok ilyen (és ez csak is kizárólag a Pio 215-re vonatkozott) író volt és a crossflash volt a megoldás rá. Inkább a kis ferdeszeműeket kellene megkérdezni miért adtak ki két féle fw-t ugyanarra a belsőre?
IDE írók bizonyítottan szebben pörkölnek mint a satásak. Nem csak nekem, de másoknak is van olyan gépük amin még xp fut, nero 5 vagy 6-os verzióval és IDE-s íróval. -
yvsmad
őstag
válasz
Flashget #19737 üzenetére
Nekem már volt 3 Pio íróm (108, 112, 215, sőt most is egy BDR-209 van), de én olyat még nem láttam, hogy túlságosan felpörög és emiatt nem tud olvasni. Pontosan annyira pörög fel, amilyen sebességgel olvasni tud, ha könnyen olvas, akkor gyorsabban, ha problémás a lemez, akkor lassabban. Amit leírtál, az pontosan ellentétes ezzel a logikával, meg az összes Pios tapasztalatommal.
Mivel SATÁ-s írót kerestek, ezért nem az IDÉ-seket ajánlottam. Azt adhatják akármennyiért is, mert az IDE csatis alaplap is elég ritka már és nem keres senki ilyen meghajtót sem. Az átalakító meg szívás, vagy legalábbis lutri, hogy mit fog ki az ember. -
Flashget
félisten
válasz
yvsmad #19736 üzenetére
Hogy hogy mit pörgetett fel? Téglát
...lemezt mi mást. Túl nagy sebességen kezdte beolvasni pl. xp telepítést nem tudtam rajta eszközölni elő kellett vennem a régebbi Pio 108-at, ergo szar volt az fw amit kiadtak hozzá japán kívűli országokba, de crossflash után soha nem volt semmi bajom. Egyébként amit vettem a tulaja ezt írta: vegeztem most egy utolso tesztet az iron es vmiert nem akar bootolni szoval igy hibasan nem akarom neked eladni
Én megvettem volna hibásan is, de mondtam neki valszeg a szokásos betegsége van majd egy crossflash megjavítja, de ő már nem foglalkozott lemezekkel így az alku megköttetett. Meg is javult a crossflashtől.Most is van jó néhány eladó PIO csak IDE-sek és bőven az általad említett 5K alatt.
-
Flashget
félisten
válasz
yvsmad #19731 üzenetére
nekem már volt 215-ös csak fehér és feketére pályáztam. Ha rossz lenne legfeljebb átpakolom a fehérbe amit kell.
de ha most megnézed a hirdetéseket akkor csak drágábban fogsz találni.
mert megtudták innen, hogy a használt régebbi írók (főleg az IDE-s)kenterbe verik a maiakat.
Pio 215-nek egy betegsége volt, hogy nagyon felpörgette a lemezt így gyakorlatilag be sem olvasta azt amit azzal írtam. De egy crossflash megoldotta a problémát onnantól kezdve kora legjobb írójává vált. -
yvsmad
őstag
-
M107
addikt
válasz
Ottó58 #19727 üzenetére
Elhiszem, bár ameddig írtam nagyiparban is lemezeket több ezer db-kat nekem soha nem halt meg írom úgy hogy elkopott volna pedig etetve lett, ritka hulladék lemezekkel is.
Jó, egy 3 éves Plex 880-Sa motorhiba végett el is passzoltam 3300 Ft.
AMD, Nforce, Sis, vezérlők voltak Toshiba 5112-5272 Pio 109-110-111-112-115-212-215-216-Samu SH 222A. 183B,224BB, Plextor PX-708, 712, 760, 760Sa, 880-SA, Pio 206D, 208D, 209D, LG 4163-4165-4167B
Samsung USB SE-208 DvD íróRégi motoros voltam a szakmában Flashget Verybigboy kicsirigó-t GG72, mind ismertem ismerem, s mentoraim voltak.
Elhiszem neked ezeket a problémákat, de amit leírtam az előző hozzászólásomban, így csináltam s gond nélkül írt mindent.
UI:
Nem számolom, de 10 ezer feletti lemezt írtam 2002-óta .
-
Ottó58
senior tag
Sosem csinálok mást, (tehát az íráson kívül), ugyanarról a vinyóról írok, amit előbb írtam, (tálca ki-behúzás, nem tudja beolvasni,) ez op. rendszertől független, ez az író tulajdonsága. A többi írót próbálva másik vezérlőről (Asmedia?) is jobban, gyorsabban ír és olvas.
Az nekem nem jön be, hogy prémium lemezre írjak, mikor 100Ft-os lemezt a többi író szépen megírja. -
M107
addikt
válasz
Ottó58 #19725 üzenetére
Nem akarok kötekedni, s bár már 1.5 éve nem is vagyok benne a témában, de
-MSDN oprendszer Win 7 vagy 8.1 / vagy LINUX /
-Saját Microsoft AChII driver ( a többi rendszernél nem ismerem a vezérlőt)
- Alaplapi vagy kártyás IDE vezérlő
- Nem egy bóvli Sata - IDE kábel
- Jó esetleg ha még van MINŐSÉGI Cd/DVD lemez
- Külön merevlemez amiről írszS írás alatt lehetőleg ne csinálj semmit , de lehet 4 magos CPU vagy 6-8 magos estében, s ne arra HDD-re írj amiről írsz.
SAJÁT Vélemény volt !
Nekem idáig egyet len egy lemezzel sem volt problémám, így !
-
Ottó58
senior tag
válasz
yvsmad #19722 üzenetére
"Én még nem láttam jó optikai meghajtót a Samsungtól. A régebbiek a saját írásukat sem olvasták vissza."Valahogyan nekem is ez a véleményem.
Miden Samunak volt hibája: 203D-össze-vissza nyitogatta a tálcát, meghibásodott.
223Q magától dobálta tálcát, nem írt, kicsit később tönkrement.
224BB gyengén és lassan írt-olvasott XP, Win7 alatt is: csak amikre emlékszek.
Tehát több íróval is próbálkoztam, mégsem jött be a Samsung.
Nem vagyok SONY fan, de a 7173S-től az 5280S-ig mindegyik elfogadhatóan teljesít mind írásban és olvasásban, de jó még a Benq 1655, LG 4167B, 7200A.
3db Pio volt, nekem egyik sem jött be, az utolsó a 216D volt és VÁLOGATÓS! -
yvsmad
őstag
válasz
kalozhun100 #19721 üzenetére
Én még nem láttam jó optikai meghajtót a Samsungtól. A régebbiek a saját írásukat sem olvasták vissza.
A DVD lejátszóik is nagyon gyengén olvasnak, az új BD lejátszóik sem túl híresek. Anno 2 márka volt, ami DVD kategóriában noname-nek számított: a Samu és a Thomson.
Egy jobbfaja Pio író ma is 5-6000 Ft használtan, de amit azzal megírsz, az 10 év múlva is visszaolvasható, míg az egykori Samu tulajok már leszoktak a DVD-ről. -
yvsmad
őstag
válasz
kalozhun100 #19718 üzenetére
Keress Pio 212-217 típusokat.
Az újakat felejtsd el, kínai (vagy koreai) gagyi mind, a fejlesztés már csak a költségcsökkentést jelenti a DVD íróknál. -
kalozhun100
őstag
Milyen Satas fekete dvd írót vegyek?
-
donpe
aktív tag
Sziasztok!
1. A lehető legjobb DVD olvasót keresem, évekkel ezelőtt írt (gyakran karcos) lemezek olvasására. Szeretném a régi lemezeket visszaolvasni. Árban keret olyan 30-40e Ft. Mit ajánlotok?
2. Mi a legjobb mód a fenti adatok hosszú távú archiválására? Bluray?
Köszi!
-
Flashget
félisten
válasz
Ottó58 #19711 üzenetére
ezek már C verziók amikről azt olvastam rosszabbak pörkölésre mint a B verzió.
Na most a 624B-t én nem használom csak DL lemezek írására néha és csak tesztelésre olyan gyenge minőségben ír.
Viszont ezek a C verziók már fele annyiba kerülnek mint amikor én vettem a 624B-t. -
Ottó58
senior tag
Melyik lenne a legjobb írásban, ha mindegyik tesztelni, Jitter-t is tud mérni?
LITE-ON iHAS122-04 Fekete OEM
LITE-ON IHAS122-14
LITE-ON IHAS124-14
LITE-ON IHAS324 -
Lex Icon
senior tag
válasz
zozopapa68 #19705 üzenetére
Köszönöm.
És köszönöm blattida-nak is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Megváltozott az Android minimális rendszerkövetelménye
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- Ryzen 7 CPU-k
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest