-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Addig-addig nézelődtem, még teljesen kifutottam az időből, így idén már nem lesz új gép.
Viszont a jelenlegin még lehet fejlesztenék ram ügyileg.Jelenleg 2x4gb DDR3 ramom van egy asus P8H67 lapban. Ha csak a chrome fut 57% RAM kihasználtságon fut a gép. Lehet hogy valami nem okés az egyik RAM al?
Ha elindítom a World Of Tanks játékot máris felmegy 90% fölé, ha esetleg megy egy youtube videó is, akkor vége az egésznek, pedig a feladatkezelő szerint a WOT csak 2gb ramot kér.A kérdés, hogy kukázzam a jelenlegi 2x4gb ramomat és vegyek bele hétfőn 2x8gb DDR3 ramot. Ezzel tudnék nyerni némi stabilitást a játékban? Vagy teljesen felesleges?
-
Derron
aktív tag
válasz Minibocs75 #182258 üzenetére
Ez a lap: Gigabyte B650M-DS3H, DDR5 kompatibilis, ha ez mellet döntesz, ne tegyél bele DDR4 es ramot.
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok? Ha játék akkor főleg multiplayer, World Of Tanks pörög általában, de inkább 3D tervezésre és videó vágásra lenne szükségem.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
3,5" 4tb HDD Westerndigital Purple
3,5" 2tb HDD Westerndigital Purple
Bequiet pure power 11 (80 gold) L11-500W (Ez gondolom kevés lesz már)
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Minden
4. Mennyi a kereted rá?
500.000ft
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Van egy 24" asus monitorom, de ez helyett szeretnék venni majd egy új 27" 1440P-s monitort, 144hz+ ban ami már képes a képfrissítését a videokártyához állítani.
(Rosszul vagyok ha szaggat a kép)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell? Itt olvasgatva AMD AM5 felé nézelődök, és Nvidia kártyát néztem mellé, de ár érték arányban AMD kártya is szóba jöhet.Az időállóság lenne jó, ha esetleg a jövőben fejleszteni szeretném, ne kelljen megint teljesen előröl. Ezért is néztem PICE 5.0 alaplapot (remélem az is)
Ami fontos lenne, hogy maga a rendszer beton stabil legyen, ne lassuljon be ha meg van nyitva 40 chrome ablak, ha közben megy 3 youtube videó. A játék másodlagos főleg World Of Tanks megy, nem kell hogy az új játékok max grafikán menjenek, játékra van egy PS5. De ha el szeretnék indítani valamit 1440P ben akkor azért ne dobja be a törölközőt.
Ezt a 2 merevlemezt el tudom rejteni valahol ebben a házban? Nem szeretném ha túlságosan szem előtt lennének, nem túl esztétikusak sajnos.Amit kinéztem:
Alaplap: ASUS TUF GAMING B650M-PLUS [link]
Proci: AMD Ryzen 5 7600X processzor 4,7 GHz 32 MB L3 Doboz Hűtő [link]
CPU hűtő: Cooler Master Hyper 212 Black X Duo [link]
Ram: Kingston Technology FURY Beast memóriamodul 6000MHz 32 GB 2 x 16 GB DDR5 [link]
Táp: FSP VITA GM 750W 80 PLUS Gold
SSD: Kingston Technology FURY Renegade M.2 1 TB PCI Express 4.0 3D TLC NVMe [link]
Ház: NZXT H5 Elite Fekete (Táp nélküli) ablakos ATX ház
Ez eddig: 340.330ft
VGA: GIGABYTE GeForce RTX 4060 GAMING OC 8GB GDDR6 (137.000ft) [link]
SUM: 477.330ft
Alza, bestbyte, Kazy oldalakról néztem az alkatrészeket.Ez így rendben lenne?
-
Derron
aktív tag
válasz CriticalHit #182367 üzenetére
Az alaplapba épített WIFI-s megoldások mennyire működnek jól?
Hamarosan én is szeretnék összerakni egy új gépet, és ahol lesz, sajnos nincs LAN csatlakozási lehetőség. 2 opcióm van, vagy szétbontom a szobát és elvezetem a vezetéket a szegély mögött, vagy veszek egy WIFI-s alaplapot. Viszont a 2 lap között azért szemmel jól látható árkülönbség van, de vajon teljesen ki tud ez váltani egy vezetékes csatlakozást? Fontos lenne hogy minél kisebb legyen a PING játékokban, és a le/fel töltés és maximumon tudjon menni. (Digi 1000, optika)
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Ez mennyire megérős ajánlat?
[link] -
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy új teljes gépet.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok? AutoCAD, Videó vágás, multi játékok,
Amit nagyon várok, de valószínűleg nem lesz túl nagy gépigénye: Heroes Of Might and Magic Old Era.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
A jelenlegi gépem 13éves, egy 4TB os HDD van benne ami csak pár éves, azt átmenteném adat tárolásra.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Gép+monitor
4. Mennyi a kereted rá? 400.000ft lenne a gépre, monitorra lenne külön keret.
De nyitott vagyok mindenre.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont) Monitort is vennék, olyat veszek ami jó lenne a VGA hoz. 27"+ monitort szeretnék. Ha ezen még élvezhető az 1080p akkor elég, ha nem, akkor 2K
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell? Újat szeretnék mindenből, az elmúlt 20 évben Intel+Nvidia volt, egy 2011 es I5 2500 ketyeg most is a gépemben, szerencsére probléma nélkül. De hajlandó vagyok AMD re váltani, ha ár/érték arányban jobbat kapok érte.Kihozható ebből a keretből egy a fenti feladatok elvégzésére megfelelő gép, vagy engedjem el a dolgot?
-
Derron
aktív tag
válasz palfitom #167479 üzenetére
Szia,
Alaplap: Asus P8H67 [link]
HDD: 1TB WD Purple + 4TB WD RED
RAM: 2x4gb DDR3 Kingstone
SSD: Samsung evo 120gb + Samsung evo 250gb
Proci: Intel I5 2500
VGA: Asus GTX 1050.Játékra nem nagyon van használva, inkább csak file megosztás. Ilyen árak mellet a fejlesztés kizárva, és játszani sincs már időm.
Egyik ismerősöm a Chiftec et mondta, nekem a CorsAir el sem volt semmi bajom.[ Szerkesztve ]
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Corsair CX500 as tápom megadta magát, van most valamilyen bestbuy vétel 500-600W os tápra? Maradnék a Corsair márkánál. Nem kell RGB meg semmi sallang, csak legyen tartós.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I5 14400F / RTX 4060Ti / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- Garanciális ASUS ROG Maximus Z790 Formula Alaplap + Intel Core i9-14900K
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF/13700KF + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia
- X box one s all digital