Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
8th
addikt
válasz Kalandor #39499 üzenetére
Nem bagatellizálok én semmit: "Nem is az a nyamvadt 5000 forint fáj az embernek hanem az, hogy ez már a sokadik ötezer forint amiért nem kapsz semmit egyszerűen csak fizess mert csak és az, hogy minden költségvetési rést az autósokkal akarnak betömetni mert kiapadhatatlan tejű fejőstehénnek néznek. (Vagy inkább marhának?). Kvázi rákényszerítenek, nem hagynak választási lehetőséget. Ez a gyomorforgató az egészben. Célba ér az újabb sarc." Az alábbi sorokat pont a te M0 bejegyzésedhez írtam. De mindennek két oldala van ahogy ennek is. Az agglomerációból autóval beingázó tömegek számára ez hatalmas könnyítés a fővárosiaknak meg szívás. Olyan megoldás nincs, hogy egyszerre mindenkinek jó legyen. Hacsak újra ingyenessé nem tesik az M0-t de arra semmi esély sincs. Utólag egy év távlatából azt mondom jó ez így ahogy van csak attól félek évről évre emelni fognak a díjon.
-
8th
addikt
válasz Chris Kiki #39491 üzenetére
Ezt a Pest megyei matrica miatti hisztit sosem értettem. 15liter benzin árának megfelelő összegről beszélünk. azt néhány hónap alatt simán potyára elfüstölöd dugóban araszolva. Afelett a tény felett pedig mindenki nagyvonalúan átsiklik, hogy az összes fizetős útszakaszt az autópályákat is beleértve ingyen használhatja megyehatár utáni első lehajtóig az ember a Pest megyei matricával. És aki Budaörsről, Gödöllőről, Ócsáról, Százhalombattáról, Gödről stb... ingázik be napi szinten a fővárosba az meg azt mondaná, hogy téged kéne belelőni a Dunába. Különben tényleg nem értem az emberek amíg nincs gyerekük akit hordani kell dokihoz oviba ide-oda addig mi a francnak autóznak a fővárosban. Idegbetegen ülnek a dugó közepén a 10litert fogyasztó 1.4 autójukban és vicsorogva két kézzel nyomják a dudát meg mutogatnak sőt anyáznak mint ha az bármit is megoldana. Szoktam néha röhögni 1-1 emberen.
-
AMD Power
titán
Azt ne is mond..... Mondjuk én igy is sokat használom az M0. De az ,hogy minden szar* fizetőssé tenni stb.... vicc már.
-
parandroid
félisten
Ha a józan észt félretesszük, mondjuk akkor is marad egy rakás szempont a gazdaságitól a környezetvédelmin át a szociálisig, hogy miért ordas nagy faszság elkerülő utat fizetőssé tenni. És akárhogy akárki számolgatja, egyszerűen elképzelhetetlen, hogy ez megéri - ti. a beszedett (apró)pénz bármilyen egyéb más ezzel okozott kárt, vagy hátrányt fedezzen.
Nagyjából ennyi. Persze engem nem érint itt két országgal arrébb, szóval felőlem mindenki azt csinál, amit akar.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
negroo
aktív tag
Kedves biker azért háborosot fel, mert fizete a megyeri hidat az adójából amit az alválalkozoknak nem fizettek ki és öngyilkosok lettek. És azt csak ellenszolgáltatásért pénzt kell fizetni érte! Olyanért ami te kifizetél és ingyen épült hídért. Ez nem olyan vészes mindegy, hogy hova tünik a pénzünk, de majd egyszer leszel nyugdíjjas és ne háborodj fel ha 90 évesen is az utat építed.
-
biker
nagyúr
válasz Chris Kiki #39493 üzenetére
Ha jobban megéri dugóban ülni, akkor miért háborogsz?
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Chris Kiki
senior tag
Igen, csak az olyan mint én, aki alkalomszerűen használná, mert éppen este 6-kor járhatatlan a Szentendrei-Hungária útvonal, teszem azt egy baleset miatt, szívesen venném igénybe a körgyűrűt, hogy eljusson a XVI-kerbe. Ez ugyan kétszer akkora távolság így nekem (hiszen Óbuda szívéből még ki is kell jutnom a nullásra), de érdekes módon menetidőben pont ugyan annyi, mint a dugó nélküli városon át. Csak az évi 5 alkalom nem ér meg 5k-t.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
szebe
addikt
Én sem igazán értek egyet a dologgal, de nekem megérne évi 5k-t, hogy akár csak napi ~fél órával többet tölthessek a családdal.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
-
raczger
őstag
válasz Revolit #39487 üzenetére
Plusz a dugó miatt nem csak az időkiesés, de a többletfogyasztás. Tényleg jobban jár az ember, ha teszem azt pl +50 ft a nyál... Mondjuk én könnyen beszélek, nem autóval járok be, meg nem megyek egy évben túl sokat ( ~10k km).
(#39488) IreN!CuS: Szentendre is katasztrófa volt, békástól is állt, odafele és hazafelé is kifogtam a legroszabbat, pedig odafele 9-10 között mentem, hazafelé pedig fél3-kor, nem kimondottan csúcsidő.
Szentendrén egyáltalán nem működtek a lámpák, és mindenki aki tudott bevágott elém az alacsonyabb rendű utakról, egy kocc majdnem lett, satuznom kellett, szerencse, hogy van abs.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
IreN!CuS
őstag
válasz raczger #39486 üzenetére
Reggel azzal tudtam kb öt percet nyerni ,hogy endréről kifelé pest felé a metrós felüljárón átmentem a kis körforgalomban én onnan le a nullás felé...mert már előtte állt a sor...katasztrófa az egész odáig elértem Visegrádról nyugis tempóban ~22 perc alatt...45 volt újpestig....
Lényeg ,hogy jólvanazúgy megmondták az okosok amikor kimentek terepszemlére.Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Revolit
senior tag
válasz raczger #39486 üzenetére
Hát, először mintha istenkáromlás hagyta volna el a szád a benzináremelésért vágyakozás miatt, de rájöttem, hogy van benne valami... hihetetlen. Én kocsival járok már ~2 éve munkába ugyanazon az útvonalon, megszoktam mikor kell indulni/hazamenni, hogy ne legyen tragédia. De már egyszerűen nincs megfelelő időpont, mindig halál... így tényleg lassan kár autóba ülni... ráadásul a KGFB-m is három ezerrel drágább lett, miközben szorgosan haladok a bónusz fokozatban feljebb és feljebb...
És akkor a sok töketlen meg alapvető közlekedési kultúra nélküli is rászabadult az utakra....[ Szerkesztve ]
-
raczger
őstag
Katasztrófa volt a mai nap, honnan ennyi autó... Mehetne fel az üzemanyag ára, de komolyan. Ilyen napokon áldás a Waze, anélkül az egész napomat a szentendrein, kocsiban töltöttem volna.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
tibcsiworld
aktív tag
Az igazi vétkes meg elmenekül!
Pont az az eset, amin nem tudom túltenni magam hónapok óta, hogy:
valaki hirtelen az útra kerül (mindegy miért), én nem megyek neki (tehát nem ölöm meg), ezért a villanyoszlop vagy egy másik kocsinak megyek. Akit nem öltem meg (a szabálytalan), elmenekül, és ki marad xarban?
Hát én! Meg sem köszöni az életét, és nekem meg nincs pénzem új autóra!
Ergo!
El kell ütni! (nem hiszem, hogy meg tudnám tenni, de a jog nem engem véd! Szomorú!)
-
mezis
félisten
válasz Kalandor #39467 üzenetére
Ha a motor 50m-re volt a lekanyarodótól, akkor már látni kellett volna azt is, hogy nagyon hamar meg is érkezik.
Ezt bizonyára bekalkulálta volna egy tapasztalt autóvezető.Más: Ma reggel egy ovi mellett láttam egy fiatal anyukát a volán mögött, ölében a gyerekkel, így ketten kormányoztak. Nem forgalmas út, azt hittem csak az ovi parkolójába fordulnak be. Addig is őrültség, de had tanuljon a gyerek. De nem, már egy forgalmasabb útra fordultak be, irány a nagyváros !
Ha valaki látja, figyelmeztesse, hogy ez már gondatlanságból elkövetett gyilkossági kísérlet is lehet !
Elég egy kicsi koccanás ![ Szerkesztve ]
mezis
-
titán
Ismereteim szerint ebben a helyzetben figyelembe veszik a sebessegtullepest. Marpedig olyan formaban, hogy ha az illeto szabalyosan kozlekedik, akkor a kanyarodo meglatta-e volna idoben.
------------------------------
(#39480) biker Jo peldat talaltal! Igazabol nekem fogalmam sincs ilyenkor kit hoznak ki hibasnak.
[ Szerkesztve ]
-
MaciG
addikt
Aki belement az a hibás. Szerintem a mozgó autóhoz képest se tartott elég követési távolságot, meg aztán ott van az előrelátó vezetés, és itt most arra gondolok, hogy nem csak az előttem haladó járművet nézem, hanem azon is "túlnézek" és ha látom, hogy előtte már fékeznek akkor én is fékezek (vagy fékkészenlétben vagyok) Kamerán ez nem látszik jól, de a valóságban egy személyautón úgymond túl lehet nézni, ha meg kamion vagy más dobozos jármű megy előttem akkor nagyobb követési távolságot tartok.
BANZAII
-
negroo
aktív tag
Gyakorlatban mindig az a hibás aki bele megy. Szerintem meg ha vészfékezet volna akkor is belement volna. Itt a lerobbant jármű volt 3 szöge, de lehetett az is, hogy épp akkor robbant le. A srác szürke látta csak gyorsan beosont így a mögötte lévő beszopta. Így a szabály szegésért a álló kocsi, de a balesetért a bele mennő lesz a hibás.
-
biker
nagyúr
Korábbi felvetésemre ismét találtam egy jót. Ki a hibás itt? (időbélyegtől direkt!)
Szerintem pont jó követési távolságot tartott emberünk a MOZGÓ autóhoz képest
[link]Visszatérve a motoros halottra, sajnos a legtöbb motoros istennek hiszi magát, mint a béemvések
főleg mikor "bátor" és a legkisebb sérelemnek vélt dolog miatt letöri a tükrést valakinek, mert ő el tud tűnni az autók közt
Na ilyenkor mondom, tök megérdemelte pl az, aki motoros kilopta az autós táskáját, az autós meg utána ment, jól elütötte, hát meg is halt a parasztja
Persze szegény meglopott mehet börtönbe
Fel kellene fogni, a legtöbb esetben nem számítunk lakott területen 100-al, azon kívül 200-al érkező járműre, nem számítunk 2mp alatt 100-ra gyorsuló állatokkal, és autók közt cikázó szervdonorra sem.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
negroo
aktív tag
Erről beszélek én is, de a bírói gyakorlat, hogy a vétkes vétkezzen. A kollegák is csináltak ilyet, de nem 50ről és nem is haltak bele, mert egyértelmű ki volt a hibás aki száguldozik. HA piroson átment és 50ről tette, akkor jogos a két pont sajnos. Csak ember életet védik ilyenkor a kórházban meg haldokolnak nyugodtan. Ha be tartja a szabályokat nem is találkoztak volna. Én olyat is ismerek aki megölte a kollega lányát és szabadlábon van. Erről ennyit.
-
biker
nagyúr
válasz negroo #39475 üzenetére
Szerintem is teves itelet. Ha betartja az 50-et, nem kovetkezik be a baleset, de ha megis, nem hal meg. A motoros a sajat hibaja miatt halt meg!
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
negroo
aktív tag
Kresz ilyet nem ismer, de ilyen alapon tankal is mehetne 200al ez bizza biroi tulmapas ha jol olvastam 50 meter volt mikor ele fordult akkor 50km/ora megy a motoros akkor is meg tortenik a baleset de nem hlna bele. Es ha elore lato let volna akkor nem is talalkkzott volna es elhetet volna tovabb. Treszvetem a motorosnak
-
MaciG
addikt
válasz Kalandor #39467 üzenetére
Erről jut eszembe, ha mondjuk ITT (vagy hasonló szituban) jön valaki és balra fordul le mondjuk egy hosszabb járművel (járműszerelvénnyel) és közben meg szemből valaki a megengedettnél gyorsabban jön és összeütköznek akkor is a lekanyarodó a hibás, mert nem adott elsőbbséget? Hiszen ő a kanyar miatt nem láthatja ott jön-e valaki.
BANZAII
-
szebe
addikt
Az elején a félkövérben azt írja, "hogy a motoros városban legalább 115-120 km/órával haladt", ez meg így már ugye 2x sebességtúllépés felett van.
Viszont azt meg nem tudjuk, hogy lakott területen belül történt-e a baleset.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
titán
Itt nem volt olyan magas a tempo, kicsivel volt magasabb, mint a megengedett, legalabbis a cikk nem irja, hogy mas lett volna a sebesseghatar. Ha varsz kicsit fel tudod merni nagyjabol, hogy milyen tempoval jon, ha nem, akkor megvarod mig elmegy elotted/melletted.
Igen igazad van, nem fogalmaztam jol.
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
Velünk is előfordult már, hogy az 51-es főúton kifordultunk egy motoros elé. Messze volt még. Nagyon. Néhány másodperccel később iszonyatos tempóval elszáguldott mellettünk majd egy-két másodpercre követte őt egy motoros társa is természetesen szintén nyél gázon. Motorosoknál nagyon-nagyon nehéz felmérni, hogy milyen sebességgel közeledik a második motorost konkrétan nem is láttuk pedig szép tiszta idő volt szóval ez a Ha latta miert kanyarodott, ha nem latta meg alapbol alkalmatlan egy butaság.
-
-
MaciG
addikt
A kresz az tiltja vezetés közbeni "tabletezést" ? Mint pl. a kézben tartott mobilt.
BANZAII
-
Gépötty
senior tag
válasz tibcsiworld #39454 üzenetére
Ez Enzo volt, sok évvel ezelőtt, valahol az USA-ban csukta meg a madár.
LaFerrarit talán kínában törtek, és úgy emlékszem, ezen kívül még egy sérültről van infó eddig.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
titán
-
Sotho
őstag
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
8th
addikt
Boldog születésnapot [link]
-
tibcsiworld
aktív tag
Nem gondolom, hogy ez alapvetőleg a targoncás hibája! Vagyis igen, de nem ezé! Sokkal, de sokkal nagyobb ütéseket ki kell bírnia a polcrendszernek! (Tapasztalat! )
"Kicsit" túl volt pakolva!
szerk.: tény, hogy az ütést oldalról kapta, és nem szemből! Lehet oldalról nem bírja! Úgy még nem próbáltam!
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
Give them hell Ukraine!
-
AMD Power
titán
válasz tibcsiworld #39441 üzenetére
Úgy legyen! A *öcsög BMW-nek....
-
szebe
addikt
válasz hobbyone #39436 üzenetére
Ezesetben szorivagyok, elég gyakori probléma ebben a topikban (is).
Meg azért jobb látni, hogy min is lepődik meg annyira.
-
IreN!CuS
őstag
Értem amit írsz és teljesen jogos , köszi.
mephi666 : igen pont ez a példád mutatja meg a lényegét , ergo baromi nehéz bizonyitani ,hogy nem te hibáztál ha hátulról neki mész valakinek ( jelen példában 5. 6. autó ) köszi.
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Solad
addikt
válasz mephi666 #39426 üzenetére
Itt nyilvan nem te vagy a hibas, amikor fektavon belul sorolnak eled. Nehezsege a dolognak, hogy ha a masik fel fereg, es nincs fedelzeti kamerad, az eletben nem bizonyitod a dolgot egy esetleges utkozesben.
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Byk01
őstag
válasz IreN!CuS #39428 üzenetére
Az 5. és 6. szempontjából teljesen mindegy, hogy a 4. miért fékez. Nem a 4-be mentek bele, hanem a 3-ba, aki viszont mindenképpen indokoltan fékezett. Szerintem itt gyakorlatilag ki is lehetne venni a 4. autót, mert ha ő nem fékez, de a 3. elé kiugrik egy nyúl, és ugyanígy kell fékeznie, akkor az 5. és a 6. ugyanígy beleszálltak volna. Azaz mindenképp ők a hunyók.
A baleset oka nem a 4. fékezése (ezt jól mutatja, hogy a közvetlenül mögötte haladó simán le tudta reagálni a helyzetet, ha még maradt is köztük 3 autónyi távolság), hanem a követési távolság be nem tartása volt."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
mephi666
nagyúr
válasz IreN!CuS #39428 üzenetére
szép katyvasz akkor ez: ha pályán történik, tisztes távolságból figyelem inkább, hogy mit küzdenek egymással egykupacon... (ott elvileg nem is lehetnek a belsőben teherautók) ...mindenképp az az álláspontom, hogy a követési távolság be nem tartása a hiba (szeretem figyelni a környezetem és a városban is párhuzamos közlekedés esetén figyelem, ki az aki pl mögöttem jön és cikkcakkban előre fog törni... ezeknek általában utat biztosítok, hogy a 2 sávváltásnál meglegyen a rés, ahol kényelmesen átfér)
ez az "indokolt fékezés" dolog meg nagyon relatív... (mint a "mindig az útviszonyoknak megfelelően kell megválasztani a sebességet) "úgy láttam kiugrott egy mókus és megijedtem", aztán majd bizonygassák a mögöttem 100méterrel haladók, hogy volt ott tényleg mókus, vagy csak álmodtam
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
IreN!CuS
őstag
válasz mephi666 #39426 üzenetére
Mert a 1. és 2.( platos teher ) autó továbbra is a belsőben volt és nem lett volna elegendő hely arra ,hogy a 4. felgyorsitson és a 3. autó elé besoroljon.
Byk01 : Nyilván lehetnek olyan indokok amik nem külső behatás végett történnik és fékezésre késztetik az söfört, de adott esetben a 3. 5. 6. autó hivatkozhat arra ,hogy nem látták indokoltnak a 4. autó fékezéést , főleg a 3. mert ő volt közvetlen a 4. autó mögött.
Szóval nekem az nem tiszta ,hogy ennél a helyzetnél ha a 3. autó azt mondja ,hogy szerinte a 4. autó indokolatlanul fékezett akkor a 4. autó vezetőjének kell bizonyítani azt hogy indokolt volt , vagy első körben a 3.nak kell valamivel ezt alátaámasztania pl egy onboard kamerás felvételel amin nem látszik olyan külső tényező ami indokolná a fékezést ?
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Byk01
őstag
válasz IreN!CuS #39425 üzenetére
A 4. autó nem kezdte azzal a szabálytalankodást, hogy elhaladt a 3. mellett. Párhuzamos közlekedés esetén a különböző forgalmi sávokban történő egymás mellett elhaladás nem előzés. Akkor már inkább a 3. volt szabálytalan, mert ha ennyi hely volt a külsőben, neki kellett volna kimennie (az 1. és 2. autóról nem is beszélve) a jobbra tartási kötelezettségének eleget téve.
Honnan lehet tudni, hogy a 4. autó indokolatlanul fékezett? Vannak olyan indokok, amik kívülről nem láthatók.Ha meg sem kellett állni, akkor az 5. és 6. autó tuti nem tartotta be a követési távolságot. Mi lett volna, ha a 4. állóra fékez, nem csak ~55-re?
A 4. nem feltétlenül szerez tudomást arról, hogy mögötte baleset történt.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
mephi666
nagyúr
válasz IreN!CuS #39425 üzenetére
most azt nem értem, hogy a 3. autó miért nem gyorsított a belsőben és a 4. elé sorolt be? a 4. autónak nem kell lekövetnie a 3. sebességét, ha valamiért a belsőben lassít, csak azért nehogy a külsőben "megelőzze" ...szerintem a 4. semmiképp se hibás: a többi nem tartotta a megfelelő követési távolságot (az elől haladó kb csak akkor lehet hibás, ha rükvercbe vált és beletolat a másikba) ...az meg hogy nem állt meg? könnyen lehet, hogy észre sem vette, ami mögötte történt (főleg, hogy ott van az a 3. autó, aminek szintén nem esett baja és végig takarhatja is)
ui: volt egy eset kb 1 hónapja, amin asszonnyal vitáztunk és szerintem ott nekem volt igazam... haladtunk a belsőben kb 40-50 körüli tempóval, külsőben kicsivel előttünk busz, mögötte egy autó... a busz lassított, mert útépítés miatt itt kellett leállnia a külsőben... már majdnem odaértünk, amikor a mögötte haladó (szintén lassú) autó bevágott index nélkül elénk és komolyabb fékezéssel tudtam csak elkerülni, nehogy lebontsuk a bal hátulját... ott azzal érvelt, hogy "nem tartottam a követési távolságot" ...erről szó nem volt, épp féktávon kívül gondolt egyet és bevágott elénk, amikor mi haladtunk szabályosan a sávunkban és csak fékezéssel tudtuk elkerülni az ütközést
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
IreN!CuS
őstag
Pont aktuális amit kérdezni szeretnék.
2*2 sáv elválasztóval ~6 autó a belsőben 1 kamion a külsőben , kamion index ki jobbra lekanyarodó , 4. autó átvált a külsőbe , 3. 5. 6. autó besorol mögé ( többi marad ) 4. autó azt mondja fékez egyet ~90 - ~55 re a 3. autó gondol nélkül lereagálja( maradt köztük olyan ~3 kocsi távolság ) de az 5. 6. autó nem minimális kocc .
Ebből mit hozhatnak ki ?
4. autó kezdte a szabálytalankodást azzal ,hogy a külsőben elhaladt a 3. autó mellett
4. autó indokolatlan fékezése végett ő a hibás ? ( ezt lehet bizonyítani ? )
5. 6. autó a hibás mert nem tartották be a követési távolságot és azért történt meg a kocc ?
4. autót elővehetik azért mert ő nem állt meg hanem haladt tovább ?Tudom speciális eset , de fúrja a fantáziámat.
-
-
hobbyone
aktív tag
-
mezis
félisten
válasz Logitech #39416 üzenetére
"....ha akkora követési távolságot szeretnél tartani, hogy az előtted menő vészfékezése esetén is biztonsággal meg tudj állni, akkor ketten befurakodnak eléd, és megint maradhatsz le az újonnan bejövő autótól, de azt a helyet megint ki fogja használni valaki és bevág eléd."
Igen, pontosan ez lenne a helyes követési távolság. Előfordulhat, hogy az előtted menőnek vészfékeznie kell. Mert ilyen elő szokott fordulni. (Pl abból, hogy előtte nem tartották be a követési távolságot, koccantak,...)
Ha meg valaki bejön elém, pár mp-ig valóban nincs meg a követési távolságom, de ettől még nem kell hátra felé mennem csak lassítanom. Az, meg nem szabad, hogy problémát jelentsen, hogy pár perccel később érek célba. A nyugodt, kiegyensúlyozott vezetéshez tartalék idővel kell elindulni és akkor oda is lehet érni időben.
Egyébként meg igen sok idő elmegy egy koccanásos balesettel is, + a biztosító, + javítás, +....)
(Egyébként is célszerű előre engedni a furakodókat, bunkókat, rongyoljanak bele másba ! )8th: Ilyenkor hol vannak a "lopó autók" ? Simán elszállítható, aztán a tulaj átveheti a tárolási telephelyen.
(Egyébként az ennél magasabb számla esetén eséllyel nyeri a pert.)[ Szerkesztve ]
mezis
-
Logitech
aktív tag
Viszont ha normál követési távolságot akarnál tartani, akkor szinte tolatnod kéne, mert még a gyalogosok is bejönnek eléd.
Ezt most nem ertem. Te vezetsz amugy? Mit jelent neked a normal kovetesi tavolsag?Itt arra gondoltam, hogy ha akkora követési távolságot szeretnél tartani, hogy az előtted menő vészfékezése esetén is biztonsággal meg tudj állni, akkor ketten befurakodnak eléd, és megint maradhatsz le az újonnan bejövő autótól, de azt a helyet megint ki fogja használni valaki és bevág eléd.
-
8th
addikt
-
mephi666
nagyúr
aztán még a villamosvezetőt perelné a bmw tulaja... nincs itt semmi gond, ha kap a közterületisektől egy jókora bírságot, a bkv pedig bepereli/behajtatja rajta a bevételkiesés/mentesítés (többmilliós) összegét is... szerintem pár év bíróságra járkálás után megtanulná, hol nem szabad parkolni
-
titán
válasz Logitech #39412 üzenetére
de megállt a sor, ő belerongyol,
Ez esetben vagy nem figyelt, vagy nem tartott megfelelo kovetesi tavolsagot.
Viszont ha normál követési távolságot akarnál tartani, akkor szinte tolatnod kéne, mert még a gyalogosok is bejönnek eléd.
Ezt most nem ertem. Te vezetsz amugy? Mit jelent neked a normal kovetesi tavolsag?
----------------------------
mephi666 Erre irtam, hogy rosszak a torvenyeink es a felfogas. Felrelokni a fenebe az ilyet. Akadalyozza a tomegkozlekedest.....A buntetes meg lenne a sajat kara es a villamos festese + 300 ezer forint.
[ Szerkesztve ]
-
Logitech
aktív tag
Jó, ha nem is falnak megy, de megállt a sor, ő belerongyol, attól én még nem mehetek szintén nekik azzal a magyarázattal, ha az előttem menő megállt volna, én se ütközök.
Viszont ha normál követési távolságot akarnál tartani, akkor szinte tolatnod kéne, mert még a gyalogosok is bejönnek eléd. -
titán
Az ilyen nyomoreknak siman neki kene menni a villamossal, meg a rendszama is ki van takarva, hulye egy vilagban elunk....
BKK - Budapesti Közlekedési Központ
Továbbra is pótlóbusz közlekedik a 14-es villamos helyett a Lehel tér M és a Lehel utca/Róbert Károly körút között, mert egy szabálytalanul parkoló gépkocsi akadályozza a forgalmat. A villamosközlekedés helyreállásáig türelmeteket kérjük![ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Logitech #39409 üzenetére
Csak olyan tavolsagra kell kovetnem a masik autot, ami boven fedezi a reakcio es cselekvesi idom, illetve a fekkesedelmi ido alatt megtett utat, hiszen a masik autonak is van fekutja. Szoval ha kovetek szabalyosan 90-el egy autot es az satufekezik, akkor meg tudok mogotte alni, mivel a reakcio es cselekvesi idom, illetve a fekkesedelmi ido alatt megtett ut megvolt koztunk, fekutja pedig mindkettonknek lesz. Azonban ha az elottem halado hirtelen felrerantja a kormanyt es lesz ott egy allo auto pl, akkor abba bele fogok menni, hacsak nem tudom en is kikerulni.
és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell.
Ez igy van.
akkor úgy kell menned, hogy akkor is meg tudj állni, ha ő falnak megy.
Mivel nincsenek falak a kozutakon, nem kell erre szamitanom.
de arra hogy megáll a sor igen.
Megfelelo kovetesi tavolsag eseten ebbol nem is lesz gond, az elso bekezdesben leirtak miatt.
-
Logitech
aktív tag
KRESZ 26. § (4) A jármű sebességét az (1)-(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell.
Ha csak az előtted lévő autóig látsz el, akkor úgy kell menned, hogy akkor is meg tudj állni, ha ő falnak megy. Persze senki nem így közlekedik.
Arra nem kell számítanod, hogy eléd borul egy fa, de arra hogy megáll a sor igen. -
Gépötty
senior tag
Gyerekek, ez annyira egyszerű!
Belement az álló autóba? Bele. Innentől csak azon lehetne rugózni, miért állt ott az az autó, de ha forgalom, rosszullét, műszaki hiba vagy baleset miatt, akkor nincs miről beszélni.
Azt sem állítom, hogy ki tudnék kerülni egy ilyen helyzetet, mert ilyet nem lehet kijelenteni, de ennek nincs jelentősége abban, hogy ha megtörténik, akkor majd nekem kell benyelnem a békát.
Én inkább megfordítanám a gondolkodásmódot: nem azt keresném, másoknak mit kellett volna máshogy csinálni, hanem azon gondolkoznék, nekem mit kell tennem, hogy lehetőleg ilyen még egyszer ne forduljon elő.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
8th
addikt
válasz tibcsiworld #39406 üzenetére
"És ha ez autópályán megesik 135-el a belső sávban?" Olyat csak a románok szoktak az M5-ön. Simán megáll a belső sávban éjszaka vészvillogóval ha lerobban.
-
tibcsiworld
aktív tag
Esélytelen, hogy a 3. megálljon 2 sec alatt! Itt nem követési távolságról van szó! Oda talán elég a 3 sec.
Látom sokan nem értik! Egy álló autónak nem lehet követési távolsága ill. ideje! Erre nem lehet felkészülni! És ha ez autópályán megesik 135-el a belső sávban? Egyszerűen nem életszagú az eset! (illetve sajnos az)
-
mephi666
nagyúr
ez az óraállítás vicces: 1 órával hamarabb sötétedik, 17-18:00 körül immár sötétben kint vannak még a mezőgazdasági járművek is főutakon... tegnap jövök haza 51+52-es főúton, először 51esen futottam egy traktorba, ami kb akkora fénnyel világított, mint egy félcentis gyertya, aztán 52esen is egy hasonló meg gyertyafényes biciklis... persze van még rendes kamionforgalom is, akik egyrészt tudnak vakítani, másrészt kényelmesen kimásznak a felezővonalra, mert ott nekik jobb solt után nemsokkal beálltam inkább 80-90es tempóval egy kamiontól jó 100-200méterre és így jöttem kecskemétig... ő legalább távol tartotta a szemből érkezőket a felezővonaltól és nem kellett attól tartani mikor löknek le az útról
ui: nem tudom mikor jön el az az idő, amikor kötelezővé teszik a főúton 30al döcögő traktorok meg egyéb mezőgazdasági járművek megfelelő kivilágítását... (fényvisszaverők, esetleg sárga megkülönböztető jelzés) 90el haladva is elég gyorsan utol lehet egy ilyet érni és ha valaki kicsit is elbambul, vagy kicsit is rossz a szeme, lazán ráfuthat
-
Solad
addikt
válasz tibcsiworld #39400 üzenetére
Tőlem aztán dudálhat, meg besorolhat, akkor újra lemaradok.10-15m plusz baromi sokat tud jelenteni.
Négyszer műtötték a térdemet, mert megbíztam a közlekedés egy másik résztvevőjében, soha többet nem követek el ilyen hibát.
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
biker
nagyúr
Talán ez hasonló eset
A fehér autós kikerülte, semmi gond ugye? Mert számítani kell álló járműre igaz?
Ha a fehér marad a sávban, meg tud állni, akkor símán mögötte megállt volna az is aki most károkozó lett
http://youtu.be/fLhBvVSCKUolinkesítve
[ Módosította: philoxenia ]
-
biker
nagyúr
válasz Gépötty #39397 üzenetére
Még jó, hogy nem fogtad fel miről van szó
Ha az előttem haladót követem, ő fékez, tehát normál vészfék fékúttal kb 25m, no problem, megállok mögötte
De ha elrántja a kormányt, és előttem ÁLL valami akkor kb 15m van ami alatt nem állsz meg
Ez ugyanúgy nem életszerű, nem tervezhető és nem megelőzhető, mintha eléd borulna egy fa
Nem tarthatsz olyan távolságot az előtted lévőhöz, hogy akkor is megállhass, ha 0,0001mp alatt odabetonozódik a talajhozHa azt hiszed, te ilyenre is fel vagy készülve, akkor nagy baj van odabent
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest