Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szebe
addikt
válasz Revolit #39917 üzenetére
Balesetvédelmileg valamit azért mindig kéne használni a kereszteződésekben, ellenben ha nem gurul sehova az autó, én nem "rögzítem" semmivel a kocsit.
Egyéb esetekben én valamiért a kézifékre szoktam rá (a legkisebb lejtőn is), részemről azzal egyszerűbb az elindulás.
[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
mephi666
nagyúr
válasz Revolit #39917 üzenetére
kézifék/rögzítőfék... mindig akkor húzom csak be, mielőtt kiszállok a kocsiból... (talán egyszer volt, amikor nagyobb emelkedőn elindulásnál jól jött) engem megnyugtat, ha látom magam előtt lámpánál, hogy állnak a féken... ha meg annyira égetni akarja a szemem, nézek másfele: szemem sarkából is tudom követni, mikor alszik el és indulnak
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Byk01
őstag
válasz Revolit #39560 üzenetére
Annak, hogy ez nem életszerű, nem a KRESZ az oka. Ha mindenki betartaná az 5 m-t, nem lenne szükség a megállásra, csak akkor, amikor tényleg indokolt (értsd: gyalogos van a zebrán).
Én is körülnézek egyébként mindig és mindig minden irányba, mert bármikor lehet pl. valami tolató barom, ha egyirányú is az utca.
Az elsőbbséget meg egymásnak sem adják meg az autósok sokszor, így na gyalogosoknak sem mindig fogják, szóval inkább ne én legyek, aki emiatt fekszik a (jobb esetben) kórházban.Igen, az autó mögül körülnézés nélkül kilépő (mondjuk nem egy 2 m-es kosaras a Miata mögül) meg magának keresi a bajt, hát ne csodálkozzon, ha az megtalálja.
(#39564) tibcsiworld Ahogy a rendőr válaszolt, amikor megkérdeztem tőle a kerékpárral behajtani tilos táblánál, hogy nem tudok másik utat Pécs felé, mehetek-e itt tovább: "tud jobbat?"
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
raczger
őstag
válasz Revolit #39487 üzenetére
Plusz a dugó miatt nem csak az időkiesés, de a többletfogyasztás. Tényleg jobban jár az ember, ha teszem azt pl +50 ft a nyál... Mondjuk én könnyen beszélek, nem autóval járok be, meg nem megyek egy évben túl sokat ( ~10k km).
(#39488) IreN!CuS: Szentendre is katasztrófa volt, békástól is állt, odafele és hazafelé is kifogtam a legroszabbat, pedig odafele 9-10 között mentem, hazafelé pedig fél3-kor, nem kimondottan csúcsidő.
Szentendrén egyáltalán nem működtek a lámpák, és mindenki aki tudott bevágott elém az alacsonyabb rendű utakról, egy kocc majdnem lett, satuznom kellett, szerencse, hogy van abs.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
mezis
félisten
válasz Revolit #39182 üzenetére
Ha erre jársz, légy nagyon óvatos !
Lakó övezet (max 20km/ó ) !
De a bennszülöttek ugye tudják, hogy a bal oldali becsatlakozó utcának kinéző dolog magánterületek becsatlakozásai.
Jobb oldalon is hasonló a helyzet, de csak 3 utcasarok után ! (Az utcáknak nevük is van, Takács I., Aczél G., Barta J.)
A bal oldali lakóházak sokkal előbb épültek, mint a jobb oldaliak. Így aztán megszokásból általában úgy közlekednek, hogy végig az utcán az egyenesen haladónak van elsőbbsége. Egyik - másik 60km/ó sebességgel !Mi lesz akkor, ha erre téved valaki "nem idevalósi" és a jobb kéz szabályt alkalmazza ?
mezis
-
Byk01
őstag
válasz Revolit #39182 üzenetére
Az első esetben nem látok másik utat, ami kereszteződést jelentene. A parkoló ugyanannak az útnak a része (ne keverjük az utat az úttesttel)
A második eset már inkább kereszteződés, én a közútkezelő helyében tennék oda "macisajtot", mert észlelni sem egyszerű elsőre azt a kis utacskát, és nem is igazán egyértelmű, hogy kereszteződésről lenne szó. Ránézésre az alá-fölé rendeltségi viszony egyértelműnek tűnik (még ha betű szerint értelmezve a szabályokat nem is úgy van esetleg).A +1-et nem is értem. Hogy lehetne másnak nevezni, mint kapubeállónak? Még a gyalogos forgalomnak kialakított kiskapu is ott van. De ha nem csak a látványból akarok kiindulni, látszik, hogy a közforgalom elől le van zárva, így megint csak nem út, hiszen ha lezárták, nem közlekedésre szolgál, ha közterület is lenne, és nem is közforgalom elől el nem zárt magánút.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest