Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
válasz yle_greg #99149 üzenetére
Annyi manuális obi megfordult már nálam, meg részben van is elfekvőben a szekrényben, hogy ha Dunát rekeszteni nem is lehetne vele, de egy kisebb patakot biztosan.
Eleve jobban szeretem a kézi fókuszállítást, úgyhogy az esetek nagy részében el is vagyok velük. Viszont, időnként előfordul, hogy elengedhetlen - lenne - az AF használata.
Egy klasszikus, - kisfilmes formátumra vetített - 85mm-es vagy 105mm-es portréobi felhasználási területe, egyrészt nem feltétlenül csak a portréra korlátozódik, másrészt, ha pl. csak 'candid' portréra állsz rá, ott azért előnyös lehet az AF.
Én többnyire a családot, kislányomat, barátainkat fotózom, de csak spontán. Az instruált fotó az ő esetükben nem játszik, pláne gyerekeknél...ahhoz ők túl őszinték, meg egy óvodás korú amúgy sem bír megmaradni a fenekén.Száz szónak is egy a vége: az ideális mft objektív számomra az lenne, ami manuális élességállításban remekel, de ha kell, a gyors AF is működik vele. A fly-by-wire-t képtelen vagyok megszokni (így az Oly 45mm, Oly 75mm, Pana 42.5mm, Pana-Leica 45mm, Sigma 56mm alapból kiesik), hobbi célokra pedig luxusnak tartanám egy közel félmilliós Oly 45/f1.2, objektív vásárlását. Kizárólag ezt az egy sarkallatos pontot érzem a m4/3 rendszeren. Az meg ugye nem épp a legkényelmesebb megoldás, hogy viszem magammal az 50-es manuálist, a 45-ös Olyt, aztán helyzettől függően cserélgetem őket a vázon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest