Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.imi
addikt
válasz Throme #100997 üzenetére
Nem nagyon találtam, túlzottan nem is mozgat.
Fcon1 -2 B mi a neve a gyárinak?
Egy ilyen kétszerező alap obin mekkora minőségromlást okozhat 3-400mm-en?
A pro 1.4-2 is látható, főként a 2x, egy alap cucc 10-40e környékén.....
Nem is pana, valami 3rd gyártó terméke.
A Sony is jó rá, vagy bármelyik 52mm-es végű, azt mondja.
Passz. Más görbületű az m43 és megint más az aps-c lencse, bár ilyen mélységekben soha nem foglalkoztam vele. -
Throme
veterán
válasz t.imi #100996 üzenetére
Én biztos keresnék teszteket róla, meg yt videót. ... már ha van egyáltalán.
Aztán lehet benne valami. Most jut eszembe, hogy oly kitobira van szűrőmenetbe felcsavarható nagylátó konverter lencse, ami a 14mm-ből "csinál" 11mm-t (növeli a látószöget és a kitobiból lesz egy 11-36mm lencse, a 14-42mm helyett).
Még Rob Trek csinált róla videót régen, amikor EM10 mk2-t használta. -
Throme
veterán
válasz t.imi #100994 üzenetére
Nem tudom milyen minőséget adhat egy szűrőmenetes lencse, ami nagyít.... de van pl oly extender 2x obi árban persze...de úgy meg egy "sötét" lencse nagyon "sötét" lesz.
A szűrő menetes nem, de ott tényleg kérdéses lehet a minőség, már ha van ilyen, én nem hallottam róla. -
t.imi
addikt
Urak, létezik, hogy a pana 45-200 kva jó objektív + van hozzá kétszerező, amit a szűrő helyére kell tekerni, és 90-400 ekv 180-800 lesz belőle?
-
aginor
veterán
válasz Throme #100991 üzenetére
A személyes tapasztalataim nem biztos, hogy az összefoglalóba valók, de amúgy ha rákeres az ember a Pana-Leica lencsékkel kapcsolatos javítási tapasztalatokra, akkor könnyen lehet -az enyémekhez hasonló- érdekes sztorikat találni.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
válasz t.imi #100986 üzenetére
Most ezt nem tudom, hogy ironikusan értetted el.
A saját többszöri tapasztalatom azt mondatja velem, hogy nem, nem korrektek a Panánál, de még csak nem is hozzáértők (egyszer majd írok ezekről, legalább kibeszélem magamból a nyomoromat ).
Az a baj, hogy ha olcsó a cucc, akkor nem éri meg hozzányúlni szerintük, mert a rezsi óradíj több, ellenben ha drága, akkor viszont ugyanerre hivatkozva kapsz egy az új árral összevethető javítási ajánlatot, aminek a végén lesz egy használt, már nem garanciális cuccod. Szerintem ez sok minden, csak nem korrekt.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
t.imi
addikt
válasz lugosi #100987 üzenetére
Mínusz háború. Gerjesztés már 19-ben indult.
Forceberg, ez igaz.
Kipróbáltam Nikon Z-n kívül mindent, mégis ide térek vissza. Kezelésben, ficsörökben, ár/érték arányban nincs jobb szerintem. Többire ott a stab, és a hosszú záridő.
Bukó nélkül..... max a kamionról leesett. -
t.imi
addikt
MrChris ez a dilemmám. K@a nehéz a realitás talaján megállni. Évi 2-300 kép készül kb telével....90k egy 9-18.
Csaabz az jól is hangzik, tény. Még használt árban is lehet vagy 50k differencia.
Aginor, kb 2x beszéltem pana szervizzel, egyszer meg gx80 idején, tavaly egy szoruló zoomgyűrűs 100-400 miatt.
Azt kell mondjam, kva korrekt csapatnak tűnik, szervizvezető különösen.
Megnézte gépen mi lehet a baj, orvosolni miként lehet, vissza is hívott.
Lényeg a lényeg, brutális árakkal dolgozhatnak pro szinten.
A 100-400 javítása - ami a régi objektív leadása és gyárban felújított darab kifizetése - 450k volt, ha jól emlékszem.
Kapsz 6(?) hónap garanciát.
Kalibrálni Japánban.
Szóval igen. Igazad van, felső kategóriában dobd el, vegyél másikat a szlogen.Lugosi tavaly sem volt semmi? Éppen másik rendszerben hajóztam, nem kísértem figyelemmel az m43 vonalat. Végülis, benne vagyunk a nyárban, mit akarok már?
-
0519
senior tag
válasz lugosi #100975 üzenetére
A probléma (azon túl, hogy amatőr vagyok) az volt, hogy megleptek az őzek. Kb 5-6 méterre tőlem bukkantak ki a fák mögül, miközben a fókusztávolságot úgy állítottam be előre, hogy 30m-re legyen éles.
ISO Auto -ra volt állítva, záridőt kellett volna kezelnem.
Nem tudtam ilyen hirtelen (és meglepett lelkiállapotban) fókuszálni sem.Legközelebb.
''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
csuf
tag
válasz lugosi #100983 üzenetére
Most néztem az OM Sytem - MILC klub Facebook csoportban az egyik Olympus nagykövet hozzászólását, hogy az Olympus - OM Sytem júliustól 10%-ot emel az árakon, de a pénzvisszafizetési akció marad. Ha valaki vásárláson gondolkodik nem maradt sok ideje eldönteni mit akar....
-
MODERÁTOR
-
aginor
veterán
válasz t.imi #100979 üzenetére
Ha már garancia. Akkor szerintem ha számít a későbbi javítás lehetősége, akkor Oly (kizárólagosan).
A Panát úgy vedd meg, hogy gar után eldobós, ha valami történik vele.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
t.imi
addikt
válasz Throme #100974 üzenetére
Naplellenzők dobozban állnak
Inkább egy minőségi uv szűrő.
5.6 vs 6.7 az egyik pont, másik a kb egál ár most, már ha éppen felbukkan 1-1 Panasonic, illetve 3 vs 0 garancia.
Stabot nem tudom, nagy vadászás valószínűleg kimarad bármelyiket is válasszam.
Oly volt tavaly, hamar beleszaladt az iso3200-be felhőket időben.
Lugosi, szívem szerint Pana lenne a nyerő.
Pana 240 ezer, Oly 150 vagy alatta megáll újonnan.
Használtban fehér holló.
Lesz-e valami nagy bumm akció...lövésem sincs. Eddig FF-et tolta a pana. -
veterán
válasz lugosi #100975 üzenetére
Pont tegnap játszottam Freeze Motionost a kiskutyával kint.
Még nem tudtam megnézni a képek milyenek lettek, de kíváncsi vagyok, mert elég izgága volt. Én is először Singlebe lőttem aztán eszembe jutott, hogy ez jobb lenne sorozatba. Holnap lesz időm majd megnézni, de remélem lett használható.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
MODERÁTOR
Úgy látom elég jó volt a 300mm ahhoz, hogy az őz kitöltse majd a képet (ha nem croppolt a kép), akkor viszont elég ügyes vagy, mert ezek az állatok nem engednek túl közel.
Itt érdemes lett volna egy rövidebb záridőt használni, mert bemozdult, még az iso emelése árán is, illetve ki kell tapasztalni a kézi élességállítást. Illetve itt érdemes lenne sorozatot lőni, hogy az állat belépjen a képbe. -
Throme
veterán
válasz t.imi #100973 üzenetére
Panával nagyobb fényerőd lesz, meg azt hiszem ahhoz jár alapból a napellenző és talán dual stabi pana vázon, míg az olyval nagyobb átfogásod és talán méretbeli/súlybeli előnyöd.
Az oly szereti és igényli a fényt. Az f6,7 rekeszt rövidke záridők mellett etetni kell iso-val, ha dinamikus témád van és nem a napon mozog.
Sok fényben viszont előjöhet a nagyobb átfogás előnye.
Napellenző hiánya (lehet rá venni külön,vagy 11k huf... oly) nekem csak a lencse védelem miatt ad keserű szájízt...szvsz
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Költséghatékonyságot is szem előtt tartva gx9-re keressek használt 100-300 II-őt, vagy rendeljem be az új 75-300 II-est -5% plusz pénzvisszatérítés?
-
0519
senior tag
Megirigyeltem rob01 vadakról készült képeit, és ezért én is elkészítettem a saját verziómat.
EM10 mk² + Soligor (fix) 300mm M42 + manuális fókusz''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
aginor
veterán
válasz peppe79 #100967 üzenetére
P a méret, a lencse 8-25 jellemzően nagylátó vége felé, a keretből van ultra nagylátó (1slotos), ez nem lóg be, de a sima (3slotos) igen. Itt nem is az az érdekes, hogy belóg, hanem az, hogy csak a kép jobb oldalán. A hétvégén kipróbáltam és az ultra nagylátó keret + CPL szűrő is vignettál egy hangyányit, de az is csak a jobb oldalon. Nem is értem, ilyennel korábban még nem találkoztam..
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
Miért lehet az, hogy egy Cokin szűrőtartó csak egyik oldalon vignettál/lóg be a képbe?
-
t.imi
addikt
Nem válaszok külön, telefonról komplikált.
Csaabz cikkét én is megtaláltam, mintha 2013 előtti üvegek problémás együttműködéséről írna + dpreviewen is nagy harc volt/van a témában.
Elvileg lehet Oly üveget pana vázon frissíteni.
A link kizárólag Panasonic vázon, Olympus objektív frissítésere való, és nincs benne az össze lencse.
[link]Amiket megrendeltem tudom updatelni. Pl 75-300 már szerviz.
-
csaabz
őstag
-
jaanoo89
aktív tag
Én úgy tudom van itt valaki, aki egy pro kategóriás 8-18-at frissített Olympus megoldással és elcsesződött az objektív, mivel gari időn túl van, a Pana úgy tudja javítani, hogy közel teljes árat kér. Ez hol normális úgy mégis? Már eleve az fura, hogy tud elromlani egy objektív firmware frissítés után?
Nekem is az a véleményem, hogy Panára Panát, Olympusra pedig Olympust. Azért vállalnak felelősséget, semmi másért nem. Hiába egy rendszer, egyszerűen nem egyszer szembesültem én is azzal, hogy a Pana nekiállt az Olympusra mutogatni. Hiába 1000 mérnök szövetsége, ha a boltban azonnal rátolják a másikra a felelősséget probléma esetén.
Olyan objektíveknél nem érzem hátrányát, ha "idegen", amelyiken nincsenek gombok, vagy valami manuális okosság (vagy vannak, de lemondasz róla, pl. 15/1.7 Olympus vázakon) A 45/1.8 valószínűleg tényleg ugyanolyan jó Pana vázon, mert egy rém egyszerű felépítésű objektív. Viszont ott a Pana 20/1.7, amit már rég megvettem volna, ha nem lenne banding csomó Olympus vázon. Ez is rendkívül fura probléma. -
Throme
veterán
.. Robin Wong (mikor még nagykövet volt) is felhozta ezt a témát és nem éppen nagy együttműködésről beszélt, mint inkább annak hiányáról.
Gyakorlatilag ott vége van az együttműködésnek, hogy a bajonett egyforma.Itt a fórumon is olvashattuk, hogy oly vázon pana obival (vagy fordítva) a frissítés kudarcba fulladt és szervizelni kellett a vázat.
szerk: #100961jaanoo89 itt a pontos sztori, thxBármit is megtartanak maguknak, azzal maguk alatt vágják a fát és nem állnak olyan jól, hogy ettől az előnytől is megfosszák magukat.
szvsz persze
nekem nincs pana fixem, de pana budget zoom igen és oly-n használom. Nincs gondom. Az viszont biztos, hogy ha frissíteni kéne a pana lencsét, akkor visszatekerem a kis GF7-re..... mert nem vagyok olyan optimista a témában, mint itt előbb 0519 fórumtárs.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Én olympus alatt használtam 20 1.7, 25 1.4, 25 1.7 obikat. Soha, semmi gond nem volt. FW frissítés még okés is lenne, de régi obik nem nagyon van új fw.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
0519
senior tag
válasz lugosi #100957 üzenetére
Az, hogy egy felhasználó "nem biztos benne", ne tántorítson el senkit.
Itt két óriás cég (1000 mérnöke) szövetkezett, hogy együttműködnek.
Van amit megtartanak maguknak, pl kettős stabilizálás, de alapvetően együttműködnek. Ez mindenki érdeke.''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
MODERÁTOR
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Gx9-re Oly fixek nagy eretnekség, vagy nyugodt szívvel?
17 1.8 és 45 1.8 jönne.
Mikrokódok, színkezelés, lencseprofil miatt kérdezem, elég megoszló vélemények vannak. -
0519
senior tag
válasz peppe79 #100943 üzenetére
Köszönöm alapos és mély válaszod!
Megpróbálok lavírozni tanácsod, Throme javaslata és lugosi (youtube-on Bauhaus-t hallgatok!) bölcsessége között.
Cirmivel nagyon unjuk már egymást, így új témát is keresnem kell.
-
Allien
veterán
Kis helpet kérnék. Olympus visszatérítést szeretnék igényelni. De, van kérdés, ami megzavar.
"Lastly, enter your IBAN so we can pay you Calculate IBAN"
Itt mit is akarna tőlem?Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
peppe79
senior tag
Benned kellene megfogalmazódni, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnie az adott objektívnek, mi az, amiben a mostanit kevésnek érzed. De kizárólag az alapján dönteni, mert valami újabb, és/vagy drágább...ennek nem sok értelmét látom. Nekem voltak/vannak drágább üvegem is, mégis, pillanatnyilag egy Sigma 19/2.8, és egy Meike 35/1.7 az aktuális kedvenceim. Ha kizárólag csak a tökéletességre való törekvés hajszol, lemaradsz az élményekről. Sokkal több örömöd leled a fotózásban, ha inkább a pillanatot éled meg, sem mint abban, hogy méregdrága objektívekről álmodozz. Aki számára ez nem több, mint birtoklási vágy, annak csak pillanatnyi boldogságot fog okozni. Aztán onnantól kezdve, hogy használni kezdi, folyamatosan csökken a boldogságérzete, és újabb impulzusokra van szüksége, egy másik drága objektív, vagy váz formájában. Fotózásban, hifiben, autóvásárlásban én mindezt már megéltem, és nem kívánok újra csapdába esni. Ha valóban szükségét érzed, és van is rá pénzed, akkor vedd meg bátran; csak ne felesleges illúziókat kergess.
-
Throme
veterán
"váz helyett lencsére költi a pénzét"
Váz nélkül a lencse mit sem ér
Na de komolyabban... erről régen egy DigitalRevTV yt csatornás srácnak (talán Ken) volt egy jó videója, hogy gyenge váz+jó obi és fordítva. A gyenge váz és jó obi nyert.
Az biztos, hogy egy jobb AF-es váz, jobb szenzorral, processzorral és sw-el többet kihoz egy jó obiból, mint egy gyengébb váz.Szóval ez is olyan attól függ dolog.
Ha éles képet akarsz akkor igaz, ha ki akarod maxolni a lencsét, akkor kell hozzá a jó váz is.
Szerintem...#100938Balinov
Ez is teljesen igaz, hogy nem mindegy a téma.
Nekünk a 100ezredik Országház kép, ha jó is, már nem akkora villantás, mint egy egzotikus helyről kép... az ott élők, pedig az Országháztól petéznek le és a pálmafáktól hánynak -
Balinov
titán
Nagy igazság, de kiegeszitendm azzal, hogy a zsé egy részét érdemes utazásra költeni, hogy ne csak a Cirmiről a kertben készüljenek jobb képek
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Throme
veterán
Ez attól függ.
Ha az alapokat nézzük, akkor nem, de ha van az új váznak olyan tulajdonsága, amivel a képeid jobbak lesznek, vagy egyáltalán "meg tudod lőni" amit eddig nem, akkor lehetsz jobb.Annyival leszel jobb, amennyivel a technika jobb. Amit te teszel hozzá (kompozíció, beállítások...) abban nem leszel jobb új vázzal sem.
szvsz
-
0519
senior tag
Nézegetem a váz kínálatot, mert elkezdtem gondolkodni az 5 éves E-M10 ² cseréjén.
Közben felmerült bennem egy kérdés: ha most drága pénzen veszek egy új vázat, jobb fényképész leszek utána?
-
ecaddsell
aktív tag
válasz ecaddsell #100848 üzenetére
Tovább léptettem a fordítós 12 f/2 makró projektet, most két készlet Viltrox közgyűrűvel azaz 2x(10mm+16mm).
Egy kép a beállításról (E-M1 v1-el itt látszik, hogy ez egy pici panel még kisebb alkatrészekkel):
A 60-as makrót közgyűrűzve kb. 2.5x nagyítás volt várható, ezt hozta is (teljes kép átméretezve).
Kb. ugyanezt a nagyítás növekményt vártam a fordított 12-vel, az is kb. hozta (ez is teljes kép átméretezve; a szenzor szélességét kb. 2mm tölti ki azaz itt kb. 8x nagyítás van):
A 60-as makró 1:1-es kivágása sem rossz:
A fordítós 12-öt lényegesen át kellett méretezni, de itt vsz. diffrakció miatt az 1:1 amúgy is túl lágy (pedig most f/4-re állítottam be, lehet még tovább kellett volna menni, de makró sín + szeletekből összerakás nélkül az értelmetlen lenne):
A legkisebb pöttyök ezen a képen kb. 3-5 mikron lehet, eredeti méretben a pixelek már a nm-es tartományban lennének, de nem igazán használható mert lágy. Fordítós 12 részlete 1:1-ben:
-
Allien
veterán
Egy kis help kellene. Szoktam fókusz "halmozást" alkalmazni. Ha jól látom, mp4 file-t csinál. Ezt gépen (pc-n) milyen progival tudom megoldani, hogy ki tudjam választani a fókusz pontokat?
[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
törölt tag
Sziasztok! Köszi a válaszokat! Ismerkedem a géppel/ E-M10 ll / , lenne még néhány kérdésem, észrevételem. EOS, Fuji X után mintha sokrétűbbek lennének a beállítások. Például a hisztogram. Csúcsfények 250-re, árnyék 5-re van beállítva. Jó-e ez így? Eddig én ezzel nem sokat foglalkoztam. Vannak még "rejtélyes" dolgok, majd megoldom. Példát említve még korábbi gépeimben egyszerűbb volt a programválasztó mód után színtelítettséget, árnyékárnyalatot egyebeket állítani. Itt egészen másképp megy ez is. Több menüpontba kell belépni hozzá. Más. Láttam felbukkanni egy Panasonic 12-35 f2.8 zoom-optikát elég baráti áron, legalábbis az Oly 12-40 f4 árához képest barátibb. Ismeri-e esetleg valaki ezt az üveget? FF 24-70 átfogása alapján egy általános, "mindenes" objektívnek beválhat. Köszi!
-
veterán
Köszi a tanácsokat.
Mivel mind az euró mind a dollár el van szállva egyelőre még nem adok le rendelést egyikre sem, hanem várok hátha kedvezőbb lesz az árfolyam.
Annyira nem vészes egyik sem a 3 linken árban, ha "normál" árfolyamon néznénk.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Allien
veterán
válasz syIex #100925 üzenetére
Én egy speckó cuccost ajánlanék. Attól speckó, hogy a "tartója" a lehető legjobb! 100x jobb, mint bármilyen műanyag tégely, vagy kis szütyő szerűség! Amazon.de-ről, vagy EU-s közvetlen raktárból relative, de gyorsan itt is van. Minőségileg eddig minden optikámra ilyet vettem, lehetőleg. Sajnos, az EU árfolyama nem kedvez...
Urth ND filterek.
A különlegessége, egy fém tartó, két részből. Teljes védelmet nyújt a szűrőknek... Ja, és sokkal könyebb kezelni a szűrőket.
Mondjuk, van hasonló pl Rollei-nek is amúgy...[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
veterán
Sziasztok!
Panasonic G9-hez esetleg tudtok ajánlani jó ND filtereket?
Kinti videózásnál muszáj lenne, mert nagyon kiég a kép és nem akarok f/11-el videózni.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
-
törölt tag
Köszi a válaszokat! EF üvegből van a 40mm-es palacsinta, és az 50-es alap stm. Van még egy 24-es, és egy 135-ös korábbi micro AF konstrukció. Meglátjuk, ma hoz valaki nekem egy adaptert kipróbálás céljából, ha nem jön be a olog, akkor a natív objektíveket fogom beszerezni rá. Amúgy is arra halok igazából...
-
Throme
veterán
válasz #91873024 #100920 üzenetére
A 12-45 a pro obik között pénztárca barátnak mondható, nyilván budget obikhoz képest drága, de nagyon jó.
Simán megy az EM10-hez. Nem húzza le.Igen, ezek a 40/45-150 alap zoomok közül érdemes venni egyet. Nekem a pana van és elégedetten használom, de az oly is biztosan jó. Vagy itt a tapasztaltabbak elmondják melyiket érdemes megvenni, vagy teszteket nézel neten. Feltételezem egyikkel se nyúlsz mellé.
Az EF obik nem nagyok az EM10-hez?
Még gondolkodtam nikon Z rendszeren (Z50 vagy Z5 vázakban), úgy hogy a meglévő obijaimat (nikon felől jöttem) majd használom adapterrel. Sima kitlencsékkel is nagy lett volna az "orra" a váznak. Más okokból is elvetettem ezt az irányt. -
domedee
senior tag
válasz #91873024 #100920 üzenetére
Igazából bármelyik 1.7 vagy 1.8-as fix egy szuper kis obi. Vannak kisebb-nagyobb különbségek AF sebességben , élességben,.... a különböző fókusztávok között de amatőr szintre bőven jók. Esetleg a Sigmának még vannak jó fixei (1.4), vagy a 2.8-as verziói (ritkák használtan, de ugyancsak remek darabok, baráti áron).
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
törölt tag
Sziasztok! Megszületett, egy E-M10 ll lett a befutó, egy 14-42 ll "kit" objektívvel. Milyen üvegeket tudtok még ajánlani hozzá, ami amatőr fotós minőségben még pénztárca barát? Nézegettem már a 40-150 zoom-ot, fixeket, de a már korábban említett EF objektíveimet is használnám adapterrel. Köszi!
-
mpierre
veterán
válasz aginor #100918 üzenetére
[link] Öreg 4/3-os. Nem egy beretva nyitva, de rekeszelve sokat javul.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Speeedfire
félisten
válasz mpierre #100916 üzenetére
Nem felesleges, mert van m43, apsc, ff. Én jobb szeretek ekv gyújtótávban beszélni róla, mert így egyértelmű. Így lehet, hogy neked a 2mm nem sok, de az a "valóságban" már 4 mm. Nem mindegy.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
mpierre
veterán
válasz Speeedfire #100915 üzenetére
Ezen a szenzoron 2 mm, nem számolgatok, használom. Felesleges. Nagyobb formátumot sem számoltam sehova.
Luminar van, majd megnézem tudja-e a ficsőrt, vagy sem.Szerk.: Újabban azt csinálom, hogy csak egy objektívet viszek magammal és az van. Így átpörgetve a fotókat kb havonta sor kerül rá.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Speeedfire
félisten
válasz mpierre #100914 üzenetére
Ami valójában 4mm. Bár a 20mm-t nem tudom mennyire használod, gondolom tájnál jól jöhet. Tipp. Lightroom alatt nézd meg a mappádat, hogy mennyi fotót lőttél 12 mm alatt, ha nem sok akkor engedd el. A 12-40 pro egy zseniális üveg. Nekem a mai napig hiányzik. Szeretem FF alatt a tamron 28-75 g2-t is, de más a kettő.
-
mpierre
veterán
Vótmá?
Egy ideje szemezek a 12-40 proval... Kisebb is, meg könnyebb is, mint a 10-20 + 14-54II, csak nem tudom hiányozna-e az a 2 mm az elejéről. Tudom, tegyem próbára...#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Lassú Víz
addikt
válasz syIex #100908 üzenetére
Nézd meg a géped beállításait. Lehetnek határértékek, amiket az automatikus vagy félautomatikus módok nem lépnek át.
Erre (is) való az M mód. Egyébként pedig ez még mindig fényképezés. Érdekességként ki lehet próbálni, hogy hol vannak a gép technika határai de jó képet csak a témának megfelelő helyes megvilágítás fog eredményezni.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Throme
veterán
válasz Lassú Víz #100907 üzenetére
Jah, hogy rekesz és záridő... (lehet valahonnan jön, hogy AF és MF, szóval manual focus)
Ilyet már csináltam, de nagyon ritkán.
Ha eltérek az optimálistól, akkor vagy sötét lesz a kép, vagy túl világos, így nő az utómunkára szánt idő (ha csak nem lesz full kuka a kép) . Még egyelőre okosabb nálam az automatikaA ISO-t szoktam még néhány esetben felülbírálni és auto mód helyett választom a manuális megoldást (no meg vaku használatkor, ha nem felejtem el... hogy mennyit k..a anyáztam már emiatt , valamit igazán kiírhatnak a szoftver, hogy: ' figyu, vaku van a gépen -bekapcsolva - és auto ISO-ban vagy, nem zavar vaze? '... vagy valami ilyesmit..).
Auto iso-val még nem vagyok kibékülve. Iso váltás minimum érték alapján nem működik S módban, pedig nekem oda kéne valami. A módban több idő van állítgatni, mert az inkább való statikus témákra. S módban megesik, hogy iso 4000-ről akár 2500-ra is visszamehetek nagyon minimális kép fényerő sötétedés mellett, cserében kisebb a zaj...
Van mit gyakorolni...[ Szerkesztve ]
-
theporcupine
tag
válasz syIex #100908 üzenetére
Szerintem, ha a körülmények engedik, érdemes 'M' módot használni. akkor teljes kontrollod van. Annak ismeretében állíthatod a három paramétert, hogy milyen képet akarsz elérni (bemozdulás, mélységélesség, fény), mennyi ISO-t engedhetsz meg adott vázon, fix, vagy mozog a téma és milyen gyorsan mozog, kézből, vagy állványról készül a kép, mekkora a fókusztáv, mennyire remeg a kezed, milyen a stabilizátor. Biztos hagytam ki még dolgokat, de ezeket gondolja végig egy fotós a kompozíció mellett, mielőtt megnyomja a gombot. Persze, ezek jórészt már a tervezés fázisában eldőlnek és már csak finomítani kell (vagy újratervezni).
https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
Thompie
csendes tag
Sziasztok!
Pana GX80-hoz (12-32 kitobi-val) keresek tokot, ami itthon kapható. A korábban említett tok sajnos már nem elérhető (Cullmann Berlin Vario 110: [link] )
Előre is köszönöm a segítséget.
-
theporcupine
tag
válasz lugosi #100906 üzenetére
A módot alapvetően a téma és a helyzet határozza meg. Manuális fókuszt használok többnyire tárgyfotózáshoz. Mi a helyzet stúdió fotózásnál. Ott a záridő adott a szinkron miatt, mondjuk 1/125s, a mélységélesség miatt meg állítanál valamit a rekeszen. Akkor nem 'M' módot használsz?
Hogyan állítod a kívánt expót 'S' és 'A' módban? Expozíció korrekcióval? Milyen fénymérést állítasz? Változtatod témának megfelelően?[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
veterán
válasz lugosi #100906 üzenetére
Tegnap A módban "szórakoztam" a géppel bent a lakásban viszont elég érdekesen állította az SS-t véleményem szerint.
Kevés fény volt bent és ezért hosszabb zár időket használt ami logikus viszont az ISO-t hiába állítottam feljebb nem nagyon nőtt az SS értéke így nem minden kép lett olyan amilyenre M-ben sikerült lőni.
Ilyen helyzetekben ajánlottabb az M mód vagy inkább S-be kellett volna tennem, hogy azt tudjam állítani és ne a rekesz értékét?#100895 Jó cikkek voltak, a könyvre még nem néztem rá, de a többit át nyálaztam szóval köszi és ezek nagyjából megvoltak csak félre értelmeztem a skálát az elején.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
MODERÁTOR
-
Allien
veterán
válasz MrChris #100902 üzenetére
Ok, néztem én is. De, részben ár kérdése is.... Használtan ritkább az Oly, persze, ha nem holnapra kell, és lenne rá pénz akár a drágábbikra is, akkor könnyebb dönteni, hogy az olcsóbbat veszi az ember, még ha jobb is, ráadásul! Kíváncsi lennék, észre venném-e a különbséget. A 100-300-hoz képest észre vettem.
-
Throme
veterán
válasz Lassú Víz #100901 üzenetére
Nem azt mondom, hogy nem jó a manual, csak azt, hogy azén fotózási szokásaimnak nem felel meg. Az egyik az általad vázolt, rohanós turistafotós, gyerekfotós (mozgás közben) megközelítés .
Másrészt nem nagyon látom az értelmét (részemről), hogy szemre állítgatom, tekergetem a fókuszgyűrűt, miközben ezt a funkciót az AF pillanatok alatt (hozzám képest mindenképpen pillanatok alatt) elvégzi precízebben.
Még nem vagyok olyan profi, hogy nélkülözzem az AF-et. Sőt örülök, hogy AF-el jó képek készülnek
MFT egyik vonzereje - ha jól tudom - hogy sok lencse csatlakoztatható hozzá, a régi, manuális korszakból... na nem ezért vagyok itt . Régi kisgépes, filmes korszakot leszámítva nem is használtam manual-t ... -
MrChris
nagyúr
válasz Allien #100900 üzenetére
Összevetős teszteken az Olympus picivel élesebb. Mikor a P100-300-t vettem nézegettem a P100-400-t is, ahhoz képest meg a P100-400 egy klasszissal jobb, akkor az Olynak elég jónak kellene lennie. Olympus vázra Oly-t vennék, Panánál lennék gondban mert mégis csak jóval drágább.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Throme #100898 üzenetére
Szerintem meg pont jó a manuál, mert lelassít egy kicsit és elgondolkodtat. Ez legtöbbször a kompozíciónak is jót tesz. Oké, a családtagok nem szeretik kivárni, mert vérpistike a telefonnal már 25 képet csinált mire megszólalsz, hogy csíííz, de akkor jöhet az Auto mód, és mindenki boldog lesz, mert felismeri magát meg a szomszédot a képen. Ennél többet általában amúgy sem akarnak. Aztán ha letudtad a kötelezőt, jöhet a saját szórakozásod és az M mód.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest