Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Throme
veterán
válasz #91873024 #100920 üzenetére
A 12-45 a pro obik között pénztárca barátnak mondható, nyilván budget obikhoz képest drága, de nagyon jó.
Simán megy az EM10-hez. Nem húzza le.Igen, ezek a 40/45-150 alap zoomok közül érdemes venni egyet. Nekem a pana van és elégedetten használom, de az oly is biztosan jó. Vagy itt a tapasztaltabbak elmondják melyiket érdemes megvenni, vagy teszteket nézel neten. Feltételezem egyikkel se nyúlsz mellé.
Az EF obik nem nagyok az EM10-hez?
Még gondolkodtam nikon Z rendszeren (Z50 vagy Z5 vázakban), úgy hogy a meglévő obijaimat (nikon felől jöttem) majd használom adapterrel. Sima kitlencsékkel is nagy lett volna az "orra" a váznak. Más okokból is elvetettem ezt az irányt. -
domedee
senior tag
válasz #91873024 #100920 üzenetére
Igazából bármelyik 1.7 vagy 1.8-as fix egy szuper kis obi. Vannak kisebb-nagyobb különbségek AF sebességben , élességben,.... a különböző fókusztávok között de amatőr szintre bőven jók. Esetleg a Sigmának még vannak jó fixei (1.4), vagy a 2.8-as verziói (ritkák használtan, de ugyancsak remek darabok, baráti áron).
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
ecaddsell
aktív tag
válasz #91873024 #100776 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy te most valami csalódástól vezérelt düh miatt szeretnél váltani. Pozitív jasvaslatom: Ne ez vezéreljen.
Azok az idők amikor cégek (főleg Japán cégek) presztízs alapú szervizt működtettek rég elmúlt. Fogyasztói, marketing és gazdaság(osság) vezérelt társadalomban élünk már nem csekély ideje. A fogyasztók jó része már rég nem hajlandó kifizetni előre, hogy maximalista terméket kapjon, a cégek meg már rég nem engedhetik meg maguknak, hogy a szervíz ne gazdasági alapon működjön (magyarán a bevételeknek fedezni kell a kiadásokat).
Bár igazán jó rálátásom erre sincs, de kb. képben vagyok pl. a modern elektronikai javításhoz szükséges felszereltségekkel (pl. ahol gyors differenciális jelekkel dolgoznak olyan DSO kell amit nemhogy az autódért nem adnának cserébe, de lehet a házadért/lakásodért sem) meg szakképzett emberek amit kb. egy-egy központban engedhetnek meg (mert az órabére Ft-ban mérve 5 számjegyű).
Ebből adódik, hogy gazdaságos javítás az egy értékhatár alatt gyakorlatilag nincs (max. hobbisták akiknek az idő nem pénz foglalkoznak ilyesmivel) és ez az értékhatár lehet sokkal magasabban van mint gondolod.
Hogy néhány személyes példát hozzak: Passzív hűtésű moduláris PC táp (az akkor legnagyobb teljesítményű) talán a (az egyébként gáláns) gari idő harmadáig sem húzta napi átlag max. 4 órával, a vezetékeket meg magát a tápot visszakérték egyébként zsír újat adtak.
D.ll monitor (szándékosan nem írtam ki a nevét) majdnem kihúzta a garancia idő végéig, példaértékű volt ahogy cserélték (ára 6 számjegy), de mivel az a típus már nem volt kapható küldtek egy hasonlót ami konkrétan sokkal drágább volt mint amit elvitt a futár.
Ezek a példák mind olyanok voltak amik vsz. simán javíthatóak lettek volna (de mivel garisak bottal se, egyébként lehet belenézek mielőtt kukázom).
Nos, hogy ne legyek totálisan off, csak kíváncsiságból (még régebben) megnéztem néhány Lens Rentals/Roger Cicala videót (ha sok időd van azért érdemes 1-2 cikecskét/videót a számtalanból tőle végig tekerni). Homályos emlékeim szerint videó pörgetésekkel valami 3/4 órás totál képzett/rutinos szakember által.
Ennek ellenére gyakran szoktam használt cuccot (főleg obit) venni, de nem véletlenül van ezekbe a kockázat is beárazva. Zoom, stabi és még a rekeszvezérlés is mint hiba lehetőség ott figyel, minél több, annál több lehetőség.
Talán ebből a hosszabb szösszenetből lejött mit próbáltam ebből elmesélni. A fotózás egy drága hobbi, ennek ellenére semmi sem tökéletes itt sem. Ha nagyon sok időt rászánsz akkor a közismertebb buktatók talán elkerülhetőek, de nincs senki akinek mindennel is tapasztalata lenne és egyedi hibák még akkor is lehetnek.
Csak kíváncsiságból (ha már offolunk), mi volt az amire annyira berágtál a Fuji kapcsán és itt al akarod kerülni?#100777 aginor
Hogy tetszik amúgy a 8-25?Szerintem jó obi, hasonlítgattam kicsit a stabis hason Canon 16-35-el (FF-en, mert ott van értelme), hobbi szinten semmit sem lehet felhozni miért vigyen nehezebbet az ember (a nagyobb pixelek persze több dologban is segíthetnek, de nagyon-nagyon profinak meg ráérősnek kell lenni, hogy ezt a különbséget kihozza az ember).
Egy fényerőben egyező telével nagyon jó utazó szett lehet belőle max. egy fényerős fixel kiegészítve (amitől még nem szakad le az ember vála; kár, hogy a szűrő menet méretén nem lehet osztozni, ezt itt kicsit túltolták).
Aztán kérdés, hogy a mobilok mikor jutnak el oda, hogy a nagylátó részen beerősítenek, mert ott lenne erre lehetőség. -
domedee
senior tag
válasz #91873024 #100763 üzenetére
Nem a zsebben túrkálva, de mennyi a keret?
Amit elsősorban szánnál rá és amennyivel tudat alatt még ezen túlmennél. Úgyis evés közben jön meg az étvágy.Illetve számold bele: pótakksi(k), sd-kártya, táska, szűrő, állvány, amikre még elmennek kisebb-nagyobb összegek, de a végén azért ez is kiadás.
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
Throme
veterán
válasz #91873024 #100766 üzenetére
Anyagminőség rendben van. EM10 fém ház (ebben a kategóriában szerintem nem jellemző, mert itt OMD-ben ez a belépő), az EM5 már műanyag, de nincs semmilyen nyöszörgés, rendben egyben van. Igaz ez utóbbi nem túl régi szerzemény, több éves tapasztalat nincs.
EM10-et szervizeltetnem kellett, mert nem mindig kapcsolt be, aztán sehogyse.
Oly mintaboltba elvittem, és leadtam. Nem volt semmi gyanúsítgatás meg vacakolás, sem kibujkálás a gari alól.
2 hét alatt visszajött, és a boltban átvettem. Táphibás volt, és még kipucolták. Azóta teljesen jól működik.Képminőséggel nem lesz gondod. Itt is, mint mindenhol a jobb - pro - obik jellemzően jobb képminőséggel járnak együtt, több zsetonért.
FF tapasztalattal itt majd feltűnhet a több zaj, gyengébb fényviszonyoknál és a nagyobb dof, ugyanazon rekeszértéknél.
Valakinek ez probléma, van akinek nem.
(néha megjelennek itt FF hittérítők, aztán elhúznak a fenébe ).Jpg-t utómunkálod?
Mondjuk oly-nak jó a jpg motorja. Azt mondják fuji-nak is, szóval hasonlóra számíthatszAzért itt is megvannak a kategória ugrások. EM10 lassabb AF-ben, mint egy pdaf EM1.
Ja és igen (#100765csuf) még jobb ötlet a tedd próbára akció, még meg sem kell venned, hogy kipróbáld. Nem jutott eszembe ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz #91873024 #100763 üzenetére
Ezek szerint vállalkozó szellemű vagy. Szerintem tégy egy próbát. Ne hasonlítgasd semmihez, csak használd. Száraz speckók csak egy dolog.
Saját tapasztalatod elsőkézből való.Tükrös aps-c-ről jöttem, korábban nem érdekelt egyáltalán a rendszer. A retro dizájn nem jött be és a szenzort is kicsinek tartottam (aps-c alatt nincs élet ) .
Aztán mégis igény merült fel kis, cserélhető obis gépere.... itt ragadtam, aps-c tükrös szekrényben pihen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen okostelefont vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Léghűtés topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest