Új hozzászólás Aktív témák

  • Mandok

    tag

    Sziasztok!

    Ma elutaztam egy családi kirándulásra, de mivel a feleségem kikötötte, hogy nem szeretné, ha megint egy komplett fotóstáska cuccal érkeznék, így csak az mk1-es EM10-et és a Sony RX100-at hoztam magammal. (Mostanában még az is megfordult a fejemben, hogy a Sony annyira univerzális, nincs objektívcserés macera, ultrakompakt és még így is f1.8-as objektívvel rendelkezik, hogy miatta eladom a komplett Olympus szettet és megmarad majdnem 300ezrem. De a fotós lelkem nem enged meg ilyesfajta luxust, hiába mostanában szinte kizárólag a Sonyval fotózgatok, kattogtatok.)

    Azon bezzeg (RX100, MK3) nem kell állítgatnom semmit, úgyis tökéletes képek jönnek ki belőle. (persze ott nincs 45mm f1.8-as portréobjektív:)

    Na, a lényeg, hogy dühömben az mk2 Olyt hagytam otthon és jött a nyaralásra az mk1. Megnéztem a G menüben, alapból az Auto módban itt is meleg a színek beállítása. Csak ugye itt ettől még minden normális és szép, míg az mk2-ben ugyanez valamiért egy full túlszaturált, túlszínezett képet eredményez.

    Azt viszont még most sem értem hogy hogy lehet kizárólag P módban full automatán fotózni, hisz P módban ha nem állítok a záridőn, akkor alaból nagyon el lehet szúrni a képeket, és erre bizony a fényviszonyoktól függően mindig figyelni kell.

Új hozzászólás Aktív témák