Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pinnacle #77993 üzenetére
Szia. Én a helyedben a következőket tenném:
Lefuttatnék egy Emsisoft Emergency KIt-et, meg egy Kaspersky rescue Disket.
Ha ezek után sincs fertőzésed, akkor ott valami más lesz a gond. Akkor le kell szedni a Bitdefendert és kipróbálni nélküle, illetve használsz e valamilyen rendszerkarbantartó programot? Ha igen annak a használatát is fel kell függeszteni. És amúgy lehet simán egy elrontott Windows frissítés is sajnos. Szóval, ha a fenti két cucc nem talál semmit, akkor no para.
És futtass még le egy Norton Power Erasert is. Ha ezek nem találnak semmit, vagy semmi komolyat, akkor ott más a gond és nem vírus.
Lehet érdemes lenne egy Windows fájl felujítás.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #77941 üzenetére
Bitdefendertől válaszoltak, hogy ez tényleg fals pozitív jelzés. Gyanús fájlt ezzel kell tömöríteni, itt lehet feltölteni.
Nincs valami ötletetek, hogy az Asztalon lévő mappából mi törölhette a fájlokat, mappákat? Nem tudom, hogy van jelentősége, de Rendszer volt a mappa neve, más mappák tartalmát nem törölte Asztalról. Illetve az ikonját is visszaváltoztatta sárga mappára. Asztal, Letöltések neve is angolra változott régebben. Bitdefender teljes ellenőrzés után semmit nem talált a fals jelzésen kívül.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #77941 üzenetére
Nincs valami ötletetek? Egyáltalán van olyan vírus, fertőzés ami az asztalon lévő mappákból almappákat, fájlokat töröl? Az még régebben feltűnt, hogy a Sajátgépben, Desktop, Downloads jelent meg, szerintem ez magyarul volt régebben. Illetve az asztalon lévő mappák ikonja visszavált a gyári sárga mappára.
-
Cs1csó
titán
válasz
pinnacle #76773 üzenetére
Nem módosítottam "semmit" manuálisan, annyit csináltam, hogy a gyári MS beállítások helyett átállítottam INTERAKTÍV módra.
Ezek a módok vannak:
1. gyári/alap (ahogy az MS tolja)
2. ajánlott (ahogy a DefenderUI ajánlja, az alap beállítások kicsit módosítva
3. interaktív (az "ajánlott" mód + minden elérhető kontroll/értesítés/visszajelzés bekapcsolva, lehetőleg ne tiltson/blokkolmon semmit a háttérben)
4.agresszív/maximális (az interaktív + minden opció ami skálázható szigorúbbra véve + a zaarolóvírus elleni védelem a mappahozzáférés szigorúbb kontrollja, ezzel érdemes óvatosan bánni és hagyni időt a kitapayztalására)Az ajánlott vagy az interaktív profilt tartom optimálisnak. A zsaroló/titkosító kártevők ellen a legjobb védelem a rendszeres adatmentés (tetszés azerint: rendszerről/pótolhatatlan adatokról/nehezen pótolható adatokról/egy vagy több helyen/offlie/online)
-
UserX
addikt
válasz
pinnacle #76755 üzenetére
Sziasztok!
Én a Mullvadra tettem le a voksom, pedig többet is kipróbáltam. A Stream kérdésben nem tudok segíteni, én ugyan nem használom.
smallmer: Ha a VPN fontos szempont, az van az F-SECURE-ban is. Régen néztem rá, de jó néhány hónappal ezelőtt osztrák szerver volt a legközelebbi.
Szerk.: Egyébiránt az a személyes véleményem, hogy 'cipőt a cipőboltból'. Azaz az F-SECURE VPN-je iszonyat lassít, míg a Mullvad cseppet sem!!! Próbáltam iVPN-t is, de az is lassított, jobban, mint a Mullvad!
A Surfshark pl. meg leakelt...
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pinnacle #76753 üzenetére
A köszönés utáni mondatban már úgy ütközik a 3 világ, hogy azt kéne tisztáznod, és abból kiderülne miért is értelmetlen a kérdés. DE:
Egy IP címet (és portot) tudnia kell az internetes kommunikáló dolgoknak, de arra van a tűzfal, hogy ami nem várt, vagy nem engedett az ne tudjon bejönni. Ha torrentezel, akkor folyamatos, de egyféle kommunikáció folyik, amin nem igazán tud bejönni más is, különben az évtizedes torrentezés nem történne meg olyan formában, amilyenben történt... És eléggé nagy biznisz, ahhoz, hogy nagy legyen az esély a lyukakra.
A vírusírtó teljesen más téma: az figyeli a dolgokat, de pl a torrentnél (ami fájlszeleteket kap) amíg nem áll össze az egész fájl nem hinném, hogy tudja azonosítani a dolgokat... emellett van még a futtatás/futás kérdése, az is teljesen más dolog, mint a fájl ellenőrzés.
Hol és milyen jelszó cseréje befojásolná, hogy a torrenten leszedett dolog vírusos-e egyáltalán, és ha igen is, akkor a vírusírtó megfogja-e???Emellett kell tudni az IP-t ahhoz, hogy az IP-n visszajelző bármi-t lehessen portszkennelni... De IP felkutatás sem annyira, de annyira nagy feladat, bármely eszköz meg tud próbálni pingelni egy IP címet, még windows parancssorból is megy... Sokkal több kell a dolgokhoz, mint amennyire látszik, hogy gondolod.
De ajánlom hogy nézz utána a dolgoknak, tényleg, tisztább lesz átgondolni utána a kapcsolatokat![ Szerkesztve ]
-
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
pinnacle #76488 üzenetére
Bitdefender Ide töltsd fel nekik.
-
t72killer
titán
válasz
pinnacle #76358 üzenetére
A külső vinyó jó, a külön oprendszerrel rendelkező, megfelelő szigorral kezelt NAS még jobb
. Az átkódoláshoz idő kell a kis nyavajásoknak, ha csak heti 1-2x kerül fel a winyó, akkor nemigen lesz esélyük/sokkal előbb kiszúrod őket. Amúgy én is külső winyókat használok, ki van rájuk mentve minden. Az egyik gépbe szerelt darab pár hete elhalálozott egy kazalnyi bad sector kiséretében, de szerencsére minden megvan a külsőn.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pinnacle #76358 üzenetére
A google, meg youtube sem biztosítás, bármikor benyelhet valamit (értsd a nagy rendszer félrenéz valamit) és kitilt. Akár örökre... (covid-idejú baba-combos apuka-story)
Most meg nemrégen volt, hogy novemberben-decemberben visszaált a google-drive valakiknek májusra, de minden: amit feltöltöttek nem volt ott, amit töröltek meg ott volt. A Google válasza: jaj a program rosszul működött... de mostmár jó... a google drive nem backup, hibajegy zárva.
Inkább hamarabb vennék 2 új vinyót, mint költsek felhőre! Persze ha az is van, oké! De azt én inkább a fél-nek venném a 3-2-1-0.5 esetében! -
riki
senior tag
válasz
pinnacle #76326 üzenetére
Az ,hogy a Bitdefender sopánkodik egy oldalra, nem feltétlen valós . Próbáld meg pld. az MVM honlapját megnyitni https://belepes.mvmnext.hu/, támadó webhelynek minősíti. Az ,hogy akad a youtube azt maga a böngésző is okozhatja .Mielőtt a szolgáltatóban keresed a hibát ,próbálj meg más böngészőt . Pld.Seamonkey /régebbi firefox motor ,de folyamatosan foltozzák./Még 1GB memoriát tartalmazó Atomos laptopon is gond nélkül fut a Youtube, csak a betöltés lassabb. A Digi net mellett ilyen forgalom szabályzó progikat használni tök felesleges, csak terheli a rendszert. Ha mégis van kiemelt elem aminek több erőforrást akarsz adni a routeren belül megteheted.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
pinnacle #74864 üzenetére
Lesz ott valami majd ha blokkol
, de az ublock eleszi a kenyerét, mivel mindkettőben van ads/tracker blokkoló, én úgy szoktam használni ha e 2 egyszerre van fent hogy a malwarebytes ezen részét kilövöm, nem kapcsolom be, átadom az ublocknak ezt a szerepet, viszont az ublockban meg a malware domaineket kapcsolom ki, mivel nagyon ritkán riaszt,a malwarebytes viszont nagyon agresszív, nekem ez jön be , majd én eldöntöm hogy mi a szitu, inkább szóljon.
-
Cs1csó
titán
válasz
pinnacle #74858 üzenetére
Megfelelő. Ingyenes vonalon benne van a szerintem most ajánlható védelmek között: Windows Defender, Avast Free,BD Free, Kaspersky Free.
Ami fontosabb az a józan ész nem kattingatunk akármilyen email-re vagy mellékletére, adatokról rendszeres mentés, ahol lehet kétfakotoros azonosítás, változó jelszók, akár külön jelszókezelő, naprakész programok, néha lefuttatni pár külső keresőt pl. Emsisoft EK, AdwCleaner, böngészőben valamilyen tartalomblokkoló használata pl. Ublock Origin vagy AdGuard (ingyenes böngészőbővítmények)Ami nem tetszik a Defender-ben, és itt is volt már szó róla, hogy a karantéból visszaállítás, vagy akár a korábbi találati listák figyelmeztetések tisztázása macerás. Emiatt azt mondom jobb választás a másik három.
-
Cs1csó
titán
válasz
pinnacle #74855 üzenetére
Valami hatékonyabb és gyorsabb dolgot kellene tenni, hiszen sokaknak a Facebook maga az internet, az életének egy jelentős részét ott éli, van egy csomó beszélgetése, személyes képe, videója stb. (sokan túl is tolják a jelenlétet vagy az ottlétet)
Addig is egy jó ötlet lehet, hogy pl. ami fenn van tartalom (képek, beszélgetések, videók stb.) azokat el és le lehet menteni (még a beszélgetéseket is)
Így ha jön egy hasonló akkor nem áll ott az ember kvázi letolt gatyával, hanem ha végül minden borul csinál egy új fiókot jelöli a korábbi ismerőseit és megy tovább az élet az adatai pedig nem mentek a levesbe. Jelenleg nem tudok jobbat.
Amúgy az adatmentés otthoni adatoknál ár úgy ahogy elért a felhasználók egy jelentős részéhez, sokan a gépen lévő adatokról készít legalább egy másolatot egy offline külső HDD--re sőt sokan az oprendszerről is rendszeresen de egy ilyen webes szolgáltatásnál ez valahogy elmarad, pl. az email-eket is lehet lementeni tehát ha történik valami hasonló pl. a Gmail-lel akkor sem megy minden a levesbe.
Ha már felhoztad a "proaktív" fogalmat ezt amit fentebb írtam erre is jó példa, előre kell gondolkodni, és olyan "fegyvert" eszközt, megoldást kell bevetni amivel jelenleg rendelkezel és ez most nem más mint az adatmentés. Nincs jobb. -
Cs1csó
titán
válasz
pinnacle #74841 üzenetére
+1 ledgeri
Még egy kiegészítés (később jutott csak az eszembe) hogy már a fiók létrehozásakor vagy később is van lehetőség "premium" Facebook szolgáltatás igénybevételére (ez elsősorban cégeknek) amikor több adatot kell megadni pl. akár kapcsolattartó neve, címe tehát ezen több adat alapján könnyebb megtartani a fiókot bizomyítani a jogosultságot, persze ez is egy fizetős cucc)
-
Cs1csó
titán
válasz
pinnacle #74841 üzenetére
Egyébként a feltört fiókból jön ilyen üzenet?
Akár, így lehet terjeszteni bármit.
Azt nem értem, ha ismerősök jelzik a fiók feltörést, akkor miért csak tíltják, miért nem állítják vissza?
Idővel tiltják majd, ha elég sokan jelzik hogy kompromittálódott a fiók. Amúgy a "visszaállítást" hogy gondoltad? Felhívják telefonon a srácot, hogy adjon meg egy olyan email-t ami tényleg az övé vagy a barátoknak írnak, hogy ha egyszerre mindenki ugyanazt az email fiók címét küldi akkor arra küldenek új belépési adatokat?
Pont ez a lényeg, hogy SEMMI ILYESMIVEL NEM FOGLALKOZIK A FACEBOOK. Maximum az említett "cég" vagy "híres, gazdag" (emberi lény)
Ez a https://www.facebook.com/, facebook.com-ra eltérítés mi lehet, a gépén van valami? A kétlépcsős azonosítás megfelelő védelem vagy azt is ki tudják játszani?
Az, hogy van WWW vagy nincs WWW a "facebook" előtt lényegtelen, a probléma máshol van.
Az, hogy a kétlépcső azonosítás milyen feltételek között működött eddig annál a személynél azt nem lehet innen tudni, lehet a telefonja a PC-je stb. is korrumpálódott. Vagy valamilyen egyéb módon láttak rá a dolgaira.
A "kétlépcsős azonosítás" nem a Szent Grál, annak is bizonyos körülmények együttállása kell, hogy működjön, ott is lehet valami rés a pajzson amivel kijátszható tipp pl. klónozott telefonszám? Passz.A megoldás:
- kérjen még meg jóval több (5 ismerős kevés bazira) embert, hogy jelezze hogy a profil hamis, feltört stb.
Tehát az ismerős a saját fiókjából rákattint a feltört fiókra és ott jobb oldalt van "3 pötty" rákattint és ott van "Támogatás kérése vagy jelentés" ott lehet eljutni arra a felületre, ahol a feltört stb. fiókról lehet jelezni.- amint tiltották - pár nap - csináljon egy új fiókot (addig ne)
Van amúgy itt a PH-n is Facebook topik, a guruk ott csücsülnek nézz be oda, tedd fel ott is a kérdést hátha valaki ad jobb tanácsot: Facebook topik
(Volt már cikk erről a problémáról főleg annak fájó akinek kvázi üzleti fiókja volt tehát magán ember de üzleteit bonyolította a platformon. Egy rádióbeszélgetésben olyan személy is nyilatkozott aki kapcsolatban áll a Facebook-kal de akármikor és ingyen ők sem zaklatják a Facebook kontaktjukat. )
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
pinnacle #74839 üzenetére
Nem tud már belépni? Mert ha igen akkor változtassa meg a jelszót a kétfaktoros azonosítást stb.
DE HA már nem akkor a gépen amin belépett - ha PC - akkor lefuttathat pár dolgot pl. AdwCleaner, Emsisoft EKA profil kívülről - tehát ismerősök vagy ismeretlenek felől - látható? Ha igen és ugye nem tud belépni akkor kérje meg több ismerősét, hogy jelezzék a Facebooknak (a beállításokban (jobb felső sarok) el lehet jutni ehhez a felülethez ahol jelezzék hogy a profilodat ellopták és tiltsák le.
Ha legalább 10-20 vagy akár több ismerősöd ezt jelzi akkor pár nap múlva ha nem is törlik de tiltják a fiókot.
Ezután pedig hozzon létre egy új fiókot (lehetőleg minden a beléptetéshez szükséges korábbi dolog pl. jelszó, email fiók stb. legyen MÁS mint a korábbi)A végére a lényeg: arra a fiókra keresztet lehet vetni (ezt sokan egyszerűen NEM hajlandóak felfogni, elfogadni, megérteni, beletörődni stb.) Miért?? Azért mert NINCS ELÉG ÉLŐ ERŐ (magyarul beszélő meg végképp nincs elég, van legalább 2-3 millió magyar Facebook profil ha nem jóval több) így SOHA NEM FOG egy élő ember egy MAGYAR MAGÁNSZEMÉLY profiljával szöszmötölni.
Amely esetekben van "lépés" ha CÉG vagy híresség, ismert ember de akkor is a menedzsmentnek kell felkeresni NEM a Facebook-ot hanem olyan céget akik KAPCSOLATBAN (valós kapcsolatban tehát ők egy hús-vér magas jogosultságokkal bíró Facebook alkalmazottat is el tudnak érni közvetlenül ) és komoly pénzért cserébe segítenek. DE ezek ahogy írtam (CÉGEK és emberek esetén HÍRESSÉGEK) segítenek és nekik is komoly pénzekért. Hiszen sokszor az ilyen profilok az adott cégnek fontosak pl. vegyük pl. a Coca-Cola céget ha annak eloroznák a Facebook fiókját akkor nekik van annyi pénzük és kapcsolatok, hogy vissza tudják szerezni, de Alsófüttyösön Vér Istvánnak ilyen kapcsolata és annyi pénze nincs. -
Semplar
őstag
válasz
pinnacle #74665 üzenetére
Bitdefenderben nincs. Azt írták kb. hogy a Sandboxie -ből volt kártevő ami kiszivárgott, még a COMODO elszigetelőjéből soha semmi. Én feltölteném a helyedben virustotalra és ha ott a Kaspersky, F-Secure, Emsisoft nem ugrik rá, akkor simán megnyitnám, ha ugranak rá, akkor egy Live rendszer alatt nyitnám meg és képernyőmentést csinálnék róla.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
pinnacle #50429 üzenetére
Kapcsold ki az SSL szűrést a Bitdefenderben (ne kérdezd, hogy hol lehet, nem ismerem a felületét).
Az egészben az a szánalmas, hogy az Internet Explorer valójában megvéd egy valós támadási formától (man in the middle attack), amelyet maga a vírusirtó idéz elő, mert bele akar pofátlankodni (általában teljesen feleslegesen) az SSL kapcsolatba
Szépen sikerült az elírás az IE hibaüzenetében
Jack Oneill: ranyomok a mellozesre es kesz
Ha ez a hiba netbanknál vagy más online fiókod használata közben jön elő, akkor is csak rányomsz és kész, és nem érdekel, hogy mi okozta a valós biztonsági problémát[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz
pinnacle #44432 üzenetére
Én elég messze vagyok attól, hogy ajánlgassak
széleskörű tapasztalat hiányában ugye
Amivel véletlenül telepítés idejére összefutottam vagy környezetemben használnak sem tudok érdemben nyilatkozni, mivel nincs tapasztalatom velük napi szinten.
Jó ideje webroot-ot használok, azt pl. tudom ajánlani, de ugye nem ismerem mások preferenciáját, ami erősen eltérő lehet az enyémtől. Ilyenkor év végén szokták akciózgatni és 5...30 dolcsi között hozzá lehet jutni az egyes verzióinak egy éves licence-éhez.
Én kicsit paranoid hozzáállású vagyok védelmi szoft részen (jeligém: inkább eggyel több védelmi vonal, mint kevesebb) főleg, hogy még csak zavaros vizeken sem szoktam evezni, de ugye a mai webközéppontú géphasználat során sosem lehet tudni mikor ugrik be egy kártékony kód "valahonnan"
Bitdefender számomra azért sem szimpatikus, mert túl keveset kérdez (tudom: nagy marha vagyok
), de úgy vagyok ezzel, mint a rendőr a viccben:
Elviszi a rendőr a családját az állatkertbe.
Ahogy sétálgatnak, a fia mindig kérdez tőle:
- apa, miért hosszú a majom farka?
# nem tudom kisfiam
- apa, miért zöld a krokodil?
# nem tudom kisfiam
- apa, miért hosszú a zsiráf nyaka?
# nem tudom kisfiam
- apa, ....
Megszólal a fiú anyja:
> kisfiam hagyd már apádat
Mire a rendőr:
# hagyjad csak! Akkor tanul, ha KÉRDEZSzóval had kérdezzen csak
-
AtHoS
nagyúr
válasz
pinnacle #44430 üzenetére
Bitdefender adatbázis alapú védelemben "erősködik", de az utóbbi időben megrekedt és semmi innovatív előrelépés nem tapasztalható a védelmi vonalainak fejlesztésének irányából. Mondjuk előnyős, hogy erőforrásigénye elég alacsony. SZÁMOMRA múltidéző védelmi szoftver, amibe még ekkora összeget sem fektetnék. Bár ez ugye egyéni szemlélet
-
Cs1csó
titán
válasz
pinnacle #44404 üzenetére
Az Avast nem jött be? Az egyik legjobb: komolyan veszik az ingyenes vonalat is, testre szabható, magyar nyelv, fórum, a virlaborok tesztjein a free verzió van tesztelve jó eredményekkel, neten is szeretik, egyik legnagyobb felhsználói bázissal bír.
DE ezen kívül:
- QIHOO 360 TSE - BD motor bekapcsolva egy kis BD érzés
- AVIRA free - webvédelem hiánya(?)
- Comodo - is , cloud - sokszor bugos,
- Sophos home - érdekes versenyző - vállalati szektorból nyitottak az otthoni felhasználók felé
- Panda - magyar nyelv a reklám mókolás nélkül lelőhető - itt a fórumon nem dícsérik
- Tencent - nem ismeremEzeknél az is érték hogy fél évnél nem régebbi a legfrissebb programverzió.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
pinnacle #44404 üzenetére
Ahogy kikapcsoltad a csoportházirendnél, pont ugyanott kell visszakapcsolni is
Na mondjuk ilyet normál esetben nem kell tenni, mivel Avast (és úgy állezusammen az összes értelmes AV) automatán lekapcsolja a Defendert a telepítésekor. Szóval ezt már SK. kellett végezned, így kerítsd elő azt az útmutatót, amivel ezt sikerült végrehajtanod és menni fog a "visszacsinálás"
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
pinnacle #44398 üzenetére
Nem ok nélkül nincs erről táblázat ugyanis elég tisztázatlan hogy mi is ez a free BD és hogy mit is akarnak kihozni belőle a románok:
- a legmodernebb technikák nincsenek benne pl. a ez a PHOTON fantázianevű cucc
- egyéb szolgáltatások is butítottak vagy hiányosak
- volt már egy ingyenes verzió próbálkozás de elkaszálták és most valamiért újraindították
- az a legnagyobb gond ezzel a BD Free-vel, hogy igazából nem is akarják ezt - szinte süt a lelkesedés hiánya
- próbálnak valahogy a sikeres ingyenes kergetők ellen bemutatni valamit - mondhatni piaci kényszer
- mint minden ingyenes terméknek ennek is a célja, hogy talán kedvet kap a felhasználó a fizetős verzióraIngyenes vonalon - hiába nagy név a BD - vannak sokkal ajánlottabbak: ezek jobban bejáratott kiforrott termékek, több szolgáltatással, testreszabhatóbb működéssel esetleg normális fórummal ahol lehet a hibákat jelenteni gyorsmegoldásokat találni stb.
-
Pano
addikt
válasz
pinnacle #44383 üzenetére
Az, hogy téves riasztás vagy sem, ennyiből [megnyitás nélkül] nem lehet megállapítani, ha gondolod jelentsd (ott is az ablakban a lehetőség), aztán kiderül.
Bármit használsz, mindennél előfordulhat téves riasztás: van amelyiknél kevesebb, van amelyiknél több. Windows Defender is produkált már párat.
Második kérdésedre a válasz: igen, ugyanis a böngészőben is futtathatóak kártékony kódok, akár egy oldal betöltéssel is.
Ilyen blokkolásokat, amiket most az avast esetében kifogásolsz (URL), a böngészők önmagukban is végeznek.[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
válasz
pinnacle #44380 üzenetére
Hali!
Ami miatt az avast figyelmeztetést dobált az nem a google képkereső oldala, hanem ahonnan behívta a képet a képkereső (russiawanderer). S magát a linket blokkolta, valószínűleg azért mert a domain valamelyik tartalmán kártevő található, nem feltétlen pont azon amit te behívtál.
Ez egy amolyan "megelőző blokkolás", a rossz hírnevű oldal esetében és hasznos. Körülbelül olyan, mint körül nézni mielőtt átmész az úttesten.
A Windows Defender ilyen védelemmel nem rendelkezik, azért nem dobál figyelmeztetést: az csak a konkrét fájlokat vizsgálja, URL-eket előre nem.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
pinnacle #44366 üzenetére
Üdv, ami szerintem nagyot javíthat a biztonságodon ha a böngészőt Sandboxie-ban futtatod mindig - értelemszerűen ha muszáj valami csatolmányt megnyitni akkor azt is Sanboxie-ban. Bár a windows saját védelme egyre jobb de én azt mondom, hogy ha felteszel valami külső kergetőt - avast, avira, tencent, qihoo, avg és mellette sandboxie-ban böngészik akkor nagyot nem lő mellé.
"tapasztalat, hogy nem elég" ahogy fentebb már írták én is csak ezt tudom tovább ragozni, saját tapasztalat, ha egy erős védelem mellett is eltelik egy év hogy semmi jelzés, akkor valószínű olyan felhasználó vagy aki elég ügyes ahhoz, hogy egy win defenderrel sem legyen problémája.
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
válasz
pinnacle #44363 üzenetére
Van akinek elegendő van akinek nem.
Ha visszaolvasol van aki használ internet securityt plusz kiegészítőnek átnézi a gépét még vagy 3 fajta offline e scannerrel, plusz a böngészőjébe telepít no scriptet adblocker m flash blocker parental controlt és http ellenőrzőt plusz még valami progit ami véd a Ransomware ellen.
Van olyan aki meg használja a Beépített Windows Defendert max mellé egy sandboxie-t vagy egy HIPS-t mint pl a Win Patrol aztán ahogy netezik az is elegendő Neki.
Ez mind User függő. Ha Te úgy gondolod, hogy ahogy a Gépedet használtad és nem volt semmi gebasz akkor elegendő a beépített WD a win 10-re meg a sandboxie.Ha meg úgy érzed nem akkor meg rászánsz pár napot és kiválasztod a kismillió megoldásból / free vagy fizetős/ hogy melyik termék áll a legközelebb a szivedhez.
Ami biztos itt a fórumban mindenkinek van favoritja amit szeret használni , szóval ahány ember annyi választ fogsz kapni.
Van aki a Kasperskyre esküszik, van aki az esetre, van aki a comodora , van aki a kinai csodákra.De ami biztos, hogy ezek mellett is kaphatsz vírusokat ha mint user nem figyelsz oda. -
blattida
nagyúr
-
Cs1csó
titán
válasz
pinnacle #34380 üzenetére
Üdv, többen írták már, hogy a - vista - win 7 óta jó a win fala bár a finomhangolása nem a legkönnyebb de bőven elég főleg ha router mögött van az ember. Önmagában használod a Comodo falát vagy HIPS-el együtt és vagy IS verziót? Mert ha nem az IS verziót, azaz más antivírus védelem mellé akkor érdemes lehet kipróbálnia PRIVATEFIREWALL nevű alkalmazást, vagy ha csak simán win falát akarod könnyebben kalibrálni ahhoz akár jó leht a TINY WALL nevű progi.
A Comodo fala sem blokkol semmit csak úgy, mármint legalábbis jelzi, feltéve ha az van beállítva lehet hogy önállóan dönt ezért nem jelzi.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
pinnacle #33170 üzenetére
Nem a vendég fiók véd, hanem a jogosultságok elvonása a vendég fióktól.
Ha megmaradnak az írási jogosultságok a mappákra, fájlokra, akkor mindegy milyen fiókban vagy.
UAC csak a rendszerhez tartozó mappákat védi. Ha egy program nem ezekhez akar hozzáférni, akkor arra nem is ugrik rá. Bár legszigorúbb módban nem tudom mit művel.
Minden esetre normálisan beállított proaktív védelem mellett nem tud elindulni ismeretlen program felhasználói jóváhagyás nélkül. No persze nem minden védelmi szoft biztosít ilyen megoldást, ráadásul a hülyeség ellen ez sem véd, mert ha a felhasználó engedélyezi az ismeretlen program indítását, akkor úgyis mindegy, de legalább automatikusan biztosan nem fog elindulni semmi ismeretlen/megváltozott/újonnan települt/stb.. program
-
copass
veterán
válasz
pinnacle #33036 üzenetére
comodo backup szerintem elég jó megoldás, mivel tud a saját formátumába (cbu) menteni. ami egy konténer végülis. azt pedig nem kódolja le a ctb-locker.
valahol olvastam , hogy az usb-t kezdi kódolni elsőnek. rá kell rakni egy 16gb pendrive-ot jó sok kamu jpeggel. ha elkezdi tekerni akkor azt észreveszed mert megfogja a gépet, usb-n eleve lassan ír. vagy egy régi vinyót ami még éppenhogy megy. -
válasz
pinnacle #33027 üzenetére
Szia!
Nem véletlen nem válaszoltam. Türelem.
Szóval én ingyenest nem javasolok. Oka prózai, nem véletlen vannak különbségek a fizetős és nem fizetős verziók között.
Az Avastot meg azért nem javasolom, mert személy szerint céges tekintetben rosszak a tapasztalataink. A cégemnél a rendszergazda nem hosszabbította meg a licencünket egy másik termék esetében, mondván spórolhatunk az Avast ingyenes kiadásával. Meg is lett az eredménye. A kolléganőmnek a gépén az MBAM 256 bejegyzést talált a másik gépén pedig 97-et. Nem éppen számítógépguru a 2 csajszi. A korábbi védelmünk, amit azonnal meg is hosszabbítottunk védte a gépeket. Nem volt sose mellette fertőzésünk.
Ennyi az oka.Persze, ha érted a dolgod és poweruser vagy, akkor használhatod az Avastot is.
(#33029) anonymus89: Nézd, én konkrét javaslatot nem tennék, és nem tenném le a voksom semmi mellett. Illetve leírok néhány terméket és döntsd el, neked mi a jó. Sok víruskereső csinálhat olyat, hogy egyik user gépén jól viselkedik a másik gépén meg problémák garmadáját okozza. Pl. az én esetem a Kaspersky. Imádtam, szerettem, de folyton problémáim voltak vele, míg másnál csodálatosan fut. Javaslom nézz körül.
Van itt kolléga aki nagyon szereti az AVG termékeket. Ez is alternatíva lehet. Használhatod az új ESET termékeket is. Én most az új F-Secure iS 2015-öt használom. Fent volt próbaidőben és utána megvettem, mert megkedveltem.[ Szerkesztve ]
-
válasz
pinnacle #33009 üzenetére
Ez azért elég érdekes, hogy csak annyi lenne, hogy ki-be kapcsolás, és eltűnik. Nálam, mint jeleztem fenntebb, bizonyos programokat kiakasztott amikor megjelent, pl. BF4 multi, de zenehallgatás Foobar2000-el szintén leállt, újra kellett indítani, és nem egyszer, hanem többször. Ha csak annyi lett volna, hogy az asztal jobb sarkában ott az a kis akármi, a fene se foglakozott volna vele, eszembe nem jutott volna emiatt levakarni a Comodot.
-
wilburwalsh
tag
válasz
pinnacle #7712 üzenetére
A képen a Skype-ot sem látom futni...
De, vannak olyan kártevők, amik képesek elrejtőzködni a Windows Feladatkezelő elől - pl. a rootkitek is. A Process Explorer sem mutatja meg ezeket a rejtett folyamatokat, csak a Windows beépített feladatkezelőjénél jóval több infót nyújt. A rejtett folyamatok megjelenítésében a Process Hacker segíthet.
Rendes programok is szoktak néha másikon keresztül kimenni. Az sem kizárt, hogy maga a Skype akart vmiért csatlakozni ahhoz az IP-hez - bár elég furcsa.
-
wilburwalsh
tag
válasz
pinnacle #7709 üzenetére
Ezzel tudod leellenőrizni a futó folyamatokat Process Explorer.
Én még az Avirával, esetleg a Kasperskyvel is átnézetném a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magisk
- Elektromos autók - motorok
- Futás, futópályák
- Keresik a GPS-rendszer alternatíváit
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest