Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Angie™ #77898 üzenetére
Pontosan, de a biztosításoknál is ez van. Múltkorában a CCleaner emelt le a lejárat előtt háromszoros összeget az akciós árhoz képest. Megírtam az ügyfélszolgálatnak, hogy nekem ez nem volt tervben és visszautalták a pénzt. Nagyon piros pont nekik, mert nagyon lelkiismeretesek voltak, többször kérdezték, hogy minden rendben ment-e a visszautalásnál.
A rasomware technológia még mindig nem 100%-ban kivédhető egy mai AV-val?
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
őstag
Nos, nemrég megjegyeztem, hogy van még pár cég a piacon. Kb. 10 éve itt a topicban nagy respektje volt a Webrootnak, Malwarebytes-nak. Mi a helyzet ezekkel mostanság? Csak azért kérdem, mert megelégedéssel használom az MBAM lifetime előfizetésemet az egyik gépemen. Webroot-ot is többször vettem már a múltban, de jó rég óta nincs okom rá, mivel a munkahely ESET termékeket szerzett be, így a céges eszközökön jobbára az fut.
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
Sziasztok! Teszteltem az ESET Endpoint Security for Android-ot. Van valakinek tapasztalata vele? Mennyire terheli a rendszert, akksit? Mennyire jó védelem?
-
-
őstag
Miért fújtok ennyire az Edgre? Kb. ugyanaz az, mint a Chrome, hasonló beépülő védelemmel.
-
őstag
Végül a Microsoft Defender Antivirust választottam. Nincs kedvem plusz egy alkalmazásért fizetni, mert így is van elég, amiért perkálok. A Defender elvileg ingyenes, legalábbis munkahelyi vagy O365 családi csomaggal biztosan.
-
őstag
válasz Energie X #76611 üzenetére
Én a Bitdefender Mobile Security-t próbálom. A próba verzió 14 napos és rögtön 3600Ft-ért kínál egy éves védelmet az első napokban, de egy hét múlva ezt már 2399-ért teszi. Várok még, hátha lesz ez még jobb is. Egy S23 Ultra készüléken használom, nem tűnik fel a működése.
-
-
őstag
válasz Winnie The P #76487 üzenetére
A Defender stabilan jó eredményeket hoz, ellenben én sem zárom ki a részrehajlást. Több okból sem. Egyik a tesztelt mintaszám. De ez már kb. 10-15 éves téma itt a topicban.
-
őstag
Sziasztok! Mi most az ajánlott védelmi megoldás androidra?
-
őstag
Elegendő, szerintem nálad pedig bőven. Én már fél éve csak Defenderrel nyomom, mellette Mbam Free és AB+. Semmi rendellenességet nem tapasztaltam ezidő alatt.
-
őstag
Tiszta vizet akkor lehetne tölteni a pohárba, ha futtatás közben vizsgálnánk a megoldásokat.
Az persze vicces, hogy sokan rapszodikusan kezelik a beküldött mintákat. Röhej.
-
őstag
A tegnap déli mintára ma jött válasz mail az MS-től, adatbázisba már tegnap délután benne volt a ransomware. A 12.31-es rarpacket bár tegnap este beküldtem, de még se válasz, se detektálás.
-
őstag
Jó lenne tudni, hogy a SmartScreen mire lehet képes a mintákkal szemben futtatáskor. Én továbbra sem látom értelmét fizetős verziónak az én esetemben, de talán átlag felhasználó esetében sem.🙂
-
őstag
-
őstag
Megjelent az ESET 12-es széria, jelenleg a 12.0.27.0 build fut nálam. Van valami lényegi változás benne? Egyébként az Endpoint változat is nemrég frissült 7-es verzióra. Érdekes, hogy ott nem mentek rá a marketing alapú, minden éveb új verzió bullshitre.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ezt eddig miért nem lehetett kivitelezni? Bárkinek, az F-Secure-on kívül. Egyébként szerintem az a ritka bármilyen szoftver esetében, ha nem a user a tester is egyben. Kevés stabilan működő terméket látok Windows környezetben. Egyelőre megtartott a NOD32 AV-t, de simán átlépek WD-re, ha folyamatosan bizonyít.
-
őstag
válasz Szellem. #54667 üzenetére
Már csak az a kérdés a 3dparty cégek viszonylatában, hogy lesz-e kereslet a termékeikre a Defender folyamatos fejlődése mellett. Nyilván értem ezalatt az MS Endpoint védelmét is.
Az új W10 build vajon hoz-e újabb érzékelhető fejlődést Defender téren?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Cs1csó #54614 üzenetére
SSD-vel feltünésmentes. Én a third party szoftverek esetleges komplikációi miatt hanyagolom a WD-n kívüli védelmeket. Egy kockázat és pénzkidobás mínusz. Nyilván biztonsági megfontolásból lehet létjogosultsága a külső megoldásoknak.
-
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek, tapasztalatotok a Comodo Mobile Security-ről?
Köszönöm.
-
őstag
Sziasztok!
Jelenleg melyik fizetős és mely ingyenes Android Securityket ajánlanátok? Pár hónapja kérdeztem, de nem árt a naprakészség..
EnteR: Azaz? (Az oroszok régóta nem rokonszenvesek, de azért köszi.)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Mostanában fogok áttérni mobil fronton Androidra, ehhez annyi kérdésem lenne, hogy a Google Protect elegendő-e, vagy más alternatívában gondolkodjak? Fizetősben, vagy ingyenesben?
Köszi.
-
őstag
válasz Szellem. #51504 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Még a 10-es generációnál voltak ilyen jellegű gondok, de úgy látom, a 11-es esetében pozitív változások történtek. Egyébként csak AV van fent, de szépen teszi a dolgát, és észrevétlen. Marad.
csicso82: köszönöm a te hozzászólásodat is, hosszú évek óta látogatom a topicot, de inkább csak read-only módban.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Az ESET 10.1-es verziói hoztak érdemi javulást a ransomwarek elleni védelemben?
Köszi!
-
őstag
-
őstag
válasz Jack Oneill #46610 üzenetére
Az ESET-nek eddig is voltak gondjai a ransomware-ek ellen, amit magam is bosszankodva fogadok. Valami nem kóser náluk. A süket marketing helyett a termékfejlesztésre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni. Lényeges újítások nélkül jönnek az új, legfőképp otthoni verziók. A céges ESET endpointok még csak a 6.5-ös verziónál járnak, az otthoni felhasználásra szántak 10.1-nél és hozzávetőlegesen ugyanazt tudják. No comment.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Szellem. #46212 üzenetére
Már évek óta lejöttem a Kaspersky féle dizájner drogról, de meglepődve olvasom újabb viselt dolgaikat. Ennek ellenére biztosan van olyan, aki ezekkel együtt is hatékonyan tudja használni. Az ESET amúgy pont a CU idejére időzítette a 10.1 érkezését. Bár csak simán ráfrissítettem a .390-es verzióra, sajnos csinál szokatlan dolgokat. Újrahúzáson nem gondolkodtam, mert W10-en elég macerás.
-
őstag
válasz Szellem. #45188 üzenetére
Ok, köszi, azért kérdeztem, mert elvileg van az otthoni felhasználósban, vagyis a 10-esben ransomware elleni védelem. A céges 6.4-es Endpointba nincsen. De ezek szerint langyos víz, ha van, ha nincs.
Jót nevettem a videókon, hogy elvileg felismeri (pl. Cerber ransomware), gyakorlatilag semmit se ér, mivel hagyja átírni a fájlokat..
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Hogy áll a 10-es ESET generáció a trükkös ranasomware-ek ellen? A youtube-on akad sajnos pár negatív videó..
-
-
őstag
válasz Ra's al Ghul #41845 üzenetére
Szerintem önmagában a BD is bőven elég (MBAM nélkül). Ezt most nem trollkodásnak szántam!
-
őstag
Nekem az a nem világos, hogy a ransomware-ek hogy a jó égbe tudnak lefutni egy többrétegű védelem mellett. Talán a CIS esetében és jó képességű felhasználó mellett nem, de a többiek ritkábban brillíroznak. Hogyan verik át ezek a programok az AV-kat?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ennyire nem egyszerű a kérdéskör és az, hogy Te személyesen évek óta nem szembesültél online vagy offline fenyegetésekkel egyedül a tudásod és a szerencséd témaköréhez tartozik. E topicot látogatók jelentős része túlfűtöttebb egy átlagfelhasználónál és nagyban érdeklődik a téma iránt. Az ún. átlaguserek számára pedig pont, hogy ajánlott valamilyen nem túl bonyolult, de hatékony védelem használata. Ők nem nézik az aktív processzeket és nincsen NoScript/ABP stb. beépítve a böngészőjükbe.
Ha követed a fórum élettét, magad is szembesülhettél vele, hogy majd minden év saját fenyegetésprofillal rendelkezik, amelyek nem kis fejtőrést okoznak a gyártóknak, rendszergazdáknak, fórumszakiknak. Egy "átlaguser" ebből csak annyit vesz észre, hogy hopp, valami átkódolta a jpg állományaimat és váltságdíjat kér a feloldásukért.. Aki nem rendelkezik naprakész ismeretekkel a biztonság terén, és persze megfelelő védelemmel, könnyen megjárhatja. Ez a topic pont erre van, és sokan a tapasztalatszerzés miatt is szeretik a "dilemmás" kihívásokat.
Leegyszerűsítve ennyi a történet.
-
őstag
válasz blattida #39114 üzenetére
Így már világos, köszi. Athos 30/22-es tesztje zero day kártevőkből jött össze? Kíváncsi leszek a Comodo Cloudra. Ha megközelíti gépigénybe a WSA-t, megfontolandóvá válik legalább egy személyes tesztre.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Én WSA-t használok, de a nálad tapasztalt jelenség komoly. Jó lenne tudni, mi okozhatta a bajt és tényleg tanulságos, hogy tesztelni csak virtuális gépen ajánlott..
Remélhetőleg valamilyen log csak eljutott a Webroothoz, bár..
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz blattida #38968 üzenetére
Szívesen támogatom akár anyagilag is a kezdeményezést, de eléggé szoros az időkeretem, teszteléshez ez így kevés lenne.
Sőt nagyon jól elvagyok a Webroot-tal már vagy 2 éve, kevésbé hoz lázba a többi termék... ESET-et használunk még, azzal sincsen gond.
A topicot továbbra is előszeretettel olvasgatom.
steele80: talán megér egy próbát tiszta rendszerrel is, de utána megint nem lesz elég a takarítás... Tiszta rendszerkép létrehozást javaslom emiatt, amely megkönnyíti a visszaállítást. Évekig szórakoztam a Kaspersky-vel, egy ideje már nincsen komolyabb gondom a védelemmel, ahogyan azt fentebb olvashatod is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
-
őstag
válasz t72killer #35403 üzenetére
Na, ez roppant érdekes. Mi lehet erre a magyarázat? Csak a tűzfalat kapcsolták be? Az Avasttal nemrég szívtak be egy cryptolocker variánst, ok, hogy az csak egy minta a sok millióból, de ez akkor is érthetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz szaki26a #35340 üzenetére
Szia Szaki!
WSA-ban melyik heurisztikus megoldást alkalmazzam a cryptolocker ellen? A fent említett fehérlistás dolog működhet? "Warn when any new program executes that is not specially whitelisted" Vagy elég az alapbeállítás?
-
őstag
válasz blattida #35168 üzenetére
Kicsit vigyorogtam a hozzászólásodon, sok tekintetben egyetértek veled. Nem értem minek erőltetni ezt a verziószámváltást, a vállalati verziók nemrég újultak meg, ha a fejlesztések súlyát nézzük, ezek még valós generációszámot mutatnak. Ez pedig 6-ossal kezdődik és nem 9-cel.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Kelvin #34987 üzenetére
Miután beírom a winjelszavamat és betöltenek a cuccok, majd nyugalomba kerül a merevlemez, az minimum 1-2 perc. 5400rpm-es vinyó + Kaspersky. Mindkét gépemen ez van. Ez a helyzet, nekem sem öröm, pláne WSA után, még úgy sem, hogy közben megy a Onedrive szikronizáció.
A KIS UI még ezután is jócskán tölt, ha az ikonra kattintok, behozva a felületet...
A boot-ot tényleg nem fogja meg a KIS már annyira, mint évekkel ezelőtt, ellenben a gyorsasága a szakaszos modulbetöltésének következménye. Szóval az oroszok így könnyítenek a programon...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ha gyors a winchester, vagy SSD-d van akkor ok. De átlag gépeken érezhető. Nálam az átlag gépek 2db i5+i7 4/8GB RAM, dedikált videokártyával. Mindkettőn érezni a KIS-t. Bootlásnál rendesen pörgetik a winchestert és 1-2 perccel meghosszabbítják a teljes rendszerfelállást, pláne Webroothoz képest...
Bazijoe73: talán az ESET a leginkább alkalmas a potenciálisan nemkívánatos beépülők ellen. Szerintem egy Windefender (MSE)+MBAM Premium is jó lehet. User baki ellen egyébként semmi nem véd 100%-osan..
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Mikulásbá #34976 üzenetére
Kaspersky userként az a tapasztalatom, hogy már komoly rendszerterhelést jelent mellé bárminemű kiegészítő védelem, és az MBAM Premium is érezhetően fog. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a Kaspersky-nek sosem volt erőssége a PUP és a PUA elleni védelem, de itt is aranyszabály, hogy a felhasználói vakság ellen nincsen szérum.
-
őstag
válasz lugosi #33367 üzenetére
Ingyenes: Comodo IS Premium vagy Bitdefender Free + Comodo Firewall, esetleg Avast Comodo FW-lal.
Fizetős: Kaspersky IS, EMSISOFT IS, esetleg Comodo FW + Webroot SecureAnywhere AV. Na ez utóbbi valóban alig érezhető, pláne a WSA AV önmagában, a többi azért nem pehelysúly, de még tűréshatáron belüli lehet.
Ez a Kaspersky érezhetetlen dolog, nálam kezd kicsit kínossá válni. Legyünk már őszinték!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz daimonion #33349 üzenetére
Meddig él ez az akció? Bár lehet nem kellene már vírusirtóra szórnom a pénzt...
blattida: igazából talán egyik védelmi modul sem képes megállítani egy friss CTBlocker terjedését... Nincs igazam? Nemrég ugyanez a helyzet volt az UKASH variánsokkal is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Politika
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Lexus, Toyota topik
- Windows 11
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest