Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szellem.
Topikgazda
válasz bobalazs #70678 üzenetére
Mindig van új a nap alatt. Majd jön rá patch, ami a DDR4 memóriák sebességét 80%-al csökkenti és használhatatlan lesz a géped. De majd az új AV fejlesztéseknek köszönhetően, már a hekkert a születéskor meg tudják fogni aki ki akarja a jövőben használni ezt a sebezhetőséget.
Szerintem sok ilyen sebezhetőség van, amiről nem tudunk. Én nem veszem ezeket komolyan, mert én Kasperskyt használok.
Egyébként a megoldás, hogy Abakuszt kell használni. Épp tegnap telepítettem tegnap este egy Abakusz táblára a Modern Warfaret és egész jól fut.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz bobalazs #68825 üzenetére
Mondhatnám, hogy akkor neked nem kell, persze ha az egyéb védelmet és a netes működésedet magas szintre fejlesztetted: rendszeres adatmentés még 2-3 helyre, egyébként naprakész rendszer, programok, webkamerád pl. fizikai kapcsolós vagy van előtte blende, szenzitív képeid magad által titkosítva vagy offline tárolva.
A lényeg: ne kapcsold ki a Defender-t, tesztelheted a rendszert, hogy mennyivel "gyorsabb" a rendszer vagy pl. megy e több FPS-el a kedvenc játékod stb.
-
Cs1csó
félisten
válasz bobalazs #66263 üzenetére
+1 Miku
Amit én szoktam még állítani:
1. beállítom, hogy haladó felhasználó vagyok
2. buborék tippek kikapcsolása
3. kikapcsolom az értesítőt, hogy mennyit blokkol(ezek nélküli is 100%-osan használható csak kényelmi esztétika, kezelhetőség)
4. a külső szűrők között bekapcsolok két szűrőt:
- AdGuard Base (ezt azért mert sok mindent blokkol)
- AdGuard Annoyances (ezt azért mert elég sok "fogadd el a sütit" zavaró dologgal elbánikDe ezen 4 változtatás nélkül nyers telepítés után is használható, bár a felugrós süti elfogadtató izékre kell mindenképpen valamit elfogadni.
Rengeteg filter van amit be lehet kapcsolni akár innen is lehet hozzá letölteni: FilterLists
De a túl sok filter sem jó:
- lassíthatja a böngészést (kevés jól megválogatott filter még gyorsít is, hiszen nem megy az idő a reklámbetöltésével)
- akadályozhatja az oldalak betöltését: egyes hasznos tartalmakat blokkol vagy akár az oldal is széteshet.Tehát érdemes egy aranyközéputat tartani. Ez sok esetben teszteléssel lehet csak pl. kikapcsolsz egy filtert majd végigzongorázod a kedvenc oldalaidat és ha minden okés akár az a filter ki is lehet kapcsolva de ha egy fontos filtert lősz ki akkor egyből látni fogod a hiányát.
Van pl. elég jó "anti cookie" filter is csak sokszor túl agresszív és használhatatlanná teszi az oldalakat ezért fontos az aranyközépút.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz bobalazs #44901 üzenetére
Narxis tegnapelőtt már linkelte az eredeti cikket.
Érdekes dolgok ezek, ám a feltételezéseket meg is kellene erősíteni, mert koránt sem biztos, hogy valóban teljes bypass-ra képes az említett védelmek esetében.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
pinnacle
nagyúr
válasz bobalazs #44415 üzenetére
Nem tudom, már régen tettem fel, de gondolom frissíti magát a legújabbra. Windows Defender kikapcsolásának tiltása, után megy a Defender, persze, lehet, hogy felesleges a Bitdefenderrel együtt. Csoportházirendél, 2x ez az üzenet jött fel, utána tudtam csak módosítani a beállítást. 2 laptopon, egyik frissített Win10, másik tiszta telepítés (frissítés után) szintén előjött, 3. laptopon, egyből Win10 ment rá, nem jött elő.
Leginkább attól tartok, hogy a gyerekek gépeiről valami zsaroló vírus lekódolja a fényképeket, videókat, igaz már a Megára feltöltöttem mindent. Egyébként ilyen zsarolóvírus, ha rámegy valamelyik laptopra, akkor a hálózaba lévő, másik laptop külső vinyóját is meg tudja támadni?[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz bobalazs #44415 üzenetére
Kikapcsolja, DE kell a gépnek egy restart. (Persze ez nem egy végleges kikapcs a tálcáról eltűnik az ikonja és a beállításoknál a csúszkák beszürkülnek a biztonsági központban is csak az Avast free-t mutatja. Amint törlöd az Avast azonnal jelzi hogy kapcsold be és ha nem kapcsolod be de történik egy vagy két rendszerújraindítás akkor lehet, hogy majd magától is bekapcsolja)
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz bobalazs #44342 üzenetére
Érdekes egy hozzáállás nyomatják az ingyenest csomó funkcióval - TS - majd jön a normálisabb hozzáértőbb fehasználókat célzó bullshit mentes TSE verzió most meg hallom hogy a TS-ben már reklám is van - a TSE-ben nem tudom. Most meg jön ez a prémium maszlag és mivel nem sokmindent tudnak már - legalábbis értelmetlen dolgot belezsúfolni a TS verzióba ezért most jön a TS - reklám = premium, szánalmas.
Ha a TSE verziót nem érezném elhanyagoltnak akkor ezzel nem is lenne gond.
-
SP4C3
veterán
válasz bobalazs #44342 üzenetére
Zsír, holnap jár le a licence.
Király, behozták a "premium membership" = nem adware az AV. Tehát ha befizetsz premium-ra, akkor nem kapsz pop-up reklámokat a pofádba.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
tpeter77
addikt
válasz bobalazs #43379 üzenetére
Néhány progi, többek közt a Kaspersky és a Sophos nekem sem tetszik a sok RAM fogyasztás miatt, és némelyik a vírusellenőrzés közben nagyon belassítja a gépet.
Fura hogy a McAfee LiveSafe nem terheli annyira le a gépet, mint a vállalati verzió...
Arra jó volt ez a kis teszt, hogy rájöjjek, nemcsak a védelmek közt de még a gép leterhelések közt is hatalmas különbségek adódtak.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz bobalazs #43318 üzenetére
Kaspersky internet security 2017
Mindent alapbeállításon hagytam, de így is elkapta a vírusokat. Két titkosító vírus blokkolása után (Petya és Sorry) mindent hozzáférést letilt, azonnal elemezni kezdi a gépet, majd újraindítja és mindent átvizsgál.
A felkínált lehetőségek közül mindig az elsőt, a törlést választottam.
Elemzés során nem törölte le az összes vírusos fájlt, de a Cerbert eltávolította a zip fájlból, a többi futtatását pedig blokkolja. Fertőzés nem alakult ki.A védelmet feljebb állítva és Full scant futtatva (csak ne vizsgálna ilyen lassan) sem változott a helyzet ezen a kis mintán.
folyt. köv!bobalazs! és akit még érdekel.
6 vírus + egy giga csomag az alábbi helyről letölthető. Mindegyik fájl jelszóval tömörített, a fájlnévben található a kicsomagoláshoz szükséges jelszó.
https://drive.google.com/open?id=0B_PbUFt9PisqMUplaTlJVDAyQVk
üdv!C. s.
Eset ESS vagy Bitdefender közül választanék a helyedben. Bár a Sophos meglepően jó eredményt ért el a saját tesztemen, de nem tudom az mennyire sokrétű... -
Kékes525
félisten
válasz bobalazs #43237 üzenetére
Természetesen nem úgy értettem, még ha úgy is írtam. A hangsúly a kétirányú védelmen van. Oda-vissza. Mindkét irányban véd? Mindkét irányban nagyjából egyformán hatékony a védelem?
Azért kérdezem mert általában olyan folyamatok elszigetelésére alkalmazzák, amelyek esetleg kárt okozhatnak a külső térben. Például ha a böngészőt Sandboxie-ban futtatok, akkor az esetleges fertőző oldalakról nehezebben tudnak a vírusok a PC-re kerülni. Tehát itt belülről kifelé akadályoz, véd. De mi van akkor, ha a böngészőt ugyancsak Sandboxie-ban futtatom, de most azért, hogy bankoljak és nem akarom, hogy esetleg más folyamatok kívülről fenyegetést jelentsenek. Valami olyasmi elszigetelésre gondolok Sandboxie-al, mint amit például az ESET Netbank- és tranzakcióvédeleme valósít meg.(#43238) turbokappa: Nincs crack-em. Nem az volt a probléma, amiket írtam azok közül egy vásárolt, míg a másik kettő free.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
tpeter77
addikt
válasz bobalazs #43133 üzenetére
szia
BitDefender hagyta futtatni az AA_v3.5.exe fájlt, de nem történt fertőzés! Arról szólt, hogy nem megbízható a fájl és milyen fertőzést tartalmaz. A komplett gépellenőrzés során felismerte hogy vírusos, és ki kellett választani, mit szeretnék:
Take proper action-t nyomtam, és le is törölte.A másik vírusos cerber3 fájlt már a könyvtárba belépve eltüntette a listából, szó nélkül, esélyem sem volt elindítani.
Úgy érzem jól választottam, ezt használom az otthoni gépen is.
Ebéd után folyt.köv. de ha nem érdekel senkit, akkor befejezem...
-
salaud
aktív tag
válasz bobalazs #43077 üzenetére
ITT még mindig a 811 kb-os programot töltené le, az ideiglenesen feltolt nod32 megfogja egyből. Defender tojik rá. Ha valaki rálesne a Qihoo360 megfogja-e, visszatérek rá szerintem, az kevésbé fogta a gépet.
[ Szerkesztve ]
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
-
Cs1csó
félisten
válasz bobalazs #42304 üzenetére
Avast, avira, avg, panda, comodo, mindnek van ingyenes verziója tehát ez a modell működik, ESET-nek nincs tehát az is működik. Kicsit úgy érzem nem tudják a BD-nél, hogy melyik lovat üljék meg és most ezzel a valamivel beestek a két ló közé.Magyarán tegyenek le egy vállalható programot az asztalra, ami folyamatos fejelsztés alatt álljon vagy hagyják az egészet.
-
Cs1csó
félisten
válasz bobalazs #42302 üzenetére
Igen pont ez sem tetszik, hogy ha erről a fórumról - ahol lazán megjegyzik hogy fut win 10-el - átkattintassz a letöltőoldalra akkor ott lepörgetve feketén fehéren le van írva a támogatott rendszerek és ott nincs benne a win 10. Ez a hozzáállás nagyon nem tetszik. Gyanús hogy semmit nem csináltak a korábbi verzióval csak a GUI-t tuningolták ennyi. Persze Beta, úgyhogy csak mókolnak majd vele valamit.
-
Cs1csó
félisten
válasz bobalazs #42294 üzenetére
Üdv, a BD elég tudatosan durván butította az ingyenes verziót pl. a régebbihez nincs win 10 támogatás, hasonló amatő megoldást alkalmaznak, szerintem felejtős, inkább olyan ingyenes programok között nézelődj ahol a különbség ingyenes-fizetős között kimerül a support hiányában, vagy nincs vpn stb. a lényeg hogy inkább extrákban tér el.
Itt egy link ahol a BD ingyenes-fizetős antivirusát összhasonlítják: [link] -
-
LámaZ
addikt
válasz bobalazs #41904 üzenetére
Köszi a tippet a macrium reflect-ről.
aomei Partition Assistant van nekem, amivel migráltam anno az oprendszerem HDD-ről SSD-re, talán az is tudja ezt, de ha nem, akkor majd én is a macriumot fogom használni, mert tök igazad van: képfájlt kell csinálni a lemezről, az a legegyszerűbb biztonsági másolatkészítés. Tudtam erről, de túl sok macerának tartottam mindig, így sorra újratelepítettem mazochista módon minden progit a rendszer újrahúzásakor.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
-
blattida
nagyúr
válasz bobalazs #41838 üzenetére
Szerintem ne rizikózz, már csak azért sem, mert az újabb crypto variánsok már mindent titkosítanak, szinte válogatás nélkül. Tényleg az a legjobb megoldás, ha csak a mentés idejére csatlakoztatsz egy külső vinyót.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
lck
senior tag
válasz bobalazs #39442 üzenetére
Nem az én gépem ! A beszedés körülményeit sem tudom, csak a végeredményt tapasztaltam.
És most olyat írok, amivel lehet sokan nem értenek egyet:
A hatékony vírusvédelem összetevői:
- Emberi odafigyelés és persze tapasztalat : 90-95 %
- Vírusirtók : 5-10 %Ez a topic erről az 5-10 % -ról szól.
-
daimonion
senior tag
válasz bobalazs #39350 üzenetére
Beijing Kulun Tech Co
Mit is szeretne egy ekkora konszern ? természetesen piacot. Hiszen övé már egy "nagy" név a Quihoo ha meg az Opera is az övé lesz akkor már egy komoly IT portfóliót tudhat maga mögött. Ha bár azt nem tudom, hogy miért hagyott fel a Quihoo a 360 browser fejlesztésével. A nemzetközi változatra gondolok. Mert igen sok jó dolog volt benne./ Biztonság szempontjából -
salaud
aktív tag
válasz bobalazs #39350 üzenetére
Idéznék egy másik fórumról:
Asztali/mobil Operába épített Opera Turboval, valamint az Opera Mini szerver oldali renderelésével mindent tudhatnak a felhasználókról.
Ez pedig szinte megfizethetetlen! Csodálom hogy csak most akarják megvenni.[ Szerkesztve ]
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
blattida
nagyúr
válasz bobalazs #38319 üzenetére
Ma már nem mondanám azt, hogy valamilyen sandbox használata túlzás lenne.
Általában mellékletként érkeznek, elég idétlen elnevezésekkel és furcsa, kettős fájlkiterjesztésekkel, pld scr-zip, scr-jpg, már önmagában ez is érdekes és nem kellene pusztán csak kíváncsiságból elindítani, futtatni az ilyeneket.Ha már futnak, akkor ezek a dropperek letöltik a háttérben a tényleges rosszakarót és elindul a titkosítási folyamat és mivel op rendszer összetevőket használ, általában semmi jelét nem látod a működésüknek, csak azt lehet tapasztalni, hogy nagyon dolgozni kezd a merevlemez...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz bobalazs #38314 üzenetére
Olyan, ami kifejezetten az ilyen jellegű ransomware-ek ellen védene, nem tudok, viszont több védelmi megoldás már tartalmaz valamilyen dokumentum védelmet, melyek viselkedés elemzésen alapulnak (pld. az említett 360 vagy az f-secure is ilyen), ám ezek hatékonysága, finoman fogalmazva, kérdéses, mert például a cryptowall-al is az a baj, hogy totál legitim programnak álcázza magát és most már minden tevékenységéhez win op rendszer összetevőket használ, illetve azokkal operál, így baromi nehéz rábukkanni...
Vannak olyanok is, melyek gyakorlatilag titkosítással és/vagy hozzáférés korlátozással operálnak és megadható, hogy mik férhetnek hozzájuk, adott esetben minden folyamat kizárható és csak az férhet hozzá, amit konkrétan a felhasználó indított el és meg is adta, mint engedélyezett alkalmazást/folyamatot.
Ez utóbbi jobb védelmet ad, viszont körülményesebb a használata, több júzer interakciót igényel...Pano
A kaspersky adatmentést (helyi és felhő) és titkosítást használ, nincs külön viselkedés alapú doksi védelem benne. Egyszerűbb, ám hatékonyabb védelmet ad.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
-
quailstorm
nagyúr
válasz bobalazs #37534 üzenetére
már azt hittem szétverem a gépet
ugye mondták, hogy rakjam fel rá a Nerot
OK, Nero 2014 trial install, kicsomagolja magát a tempbe, opencandy, karantén
de ennek valami iszonyat hülye karanténja van ami otthagyja a fájlt és még a vírusirtó deaktiválása után is ott van a fájl írási jog nélkül (ergo kicsomagolási hibát dobott a Nero installer második próbánál)
reboot után temp törléssel, karantén törléssel és kikapcsolt AVG-vel csak felmászott aztán ez a foscha popup meg külön tetszett, miszerint a Chrome alkalmazás túl sok memóriát foglal
és?, netezek bazdmeg !!!!!Mi köze van egy vírusirtónak ilyenekhez? Miért kell ezt is szétszarni RAM meg cachetörlővel? Mi ez, Android? Oda rak fel boldog-boldogtalan ilyen laggoltató popuphányásokat.
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz bobalazs #37506 üzenetére
Ezt inkább ne használd. Szépen átállítja a win saját tűzfalát a Te beállításaid alapján, és ha egyszer eltávolítod ezt a segédprogramot akkor minden úgy marad, átállítva. Azaz nagy eséllyel vagy nem fog működni vagy csak részlegesen a win saját tűzfala. Ha már egy egyszerű, de mégis hatékony tűzfalat akarsz akkor itt van a Privatefirewall. Egyszerű de hatékony. Sajnos nem tud magyarul de egyszerűen be lehet állítani. Vannak róla képek is.
A tűzfalteszteken igen előkelő helyen áll. [link][ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
blattida
nagyúr
válasz bobalazs #37511 üzenetére
Egy önálló tűzfal maximum a kimenő forgalmat fogja automatikusan engedélyezni, de azt is csak automatikus módban, azaz fehér lista alapján, egyébként nem. Alap esetben interaktív szokott még lenni az alapértelmezett mód, de akkor meg kérdeznek, gyakran igen sokat.
Minden valamire való tűzfalban van tanuló mód, amit persze csak rövid ideig ajánlott használni, főleg, ha nem vagyunk biztosak az adott rendszer biztonsági állapotában.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
-
daimonion
senior tag
válasz bobalazs #37506 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ez nem különálló tüzfal hanem a windows andvanced firewall funkcióit rakja egy jól kezelhető felületre ..Más szóval a Windows saját tüzfalának beállításait jeleníti meg "emészthető" formában.
/ De ha nem jól írtam kéretik kijavítani a szakik által /
-
daimonion
senior tag
válasz bobalazs #37487 üzenetére
Bocsi kicsit pontosítanám amit írtál , mert lehet hogy félreérti egy két ember mikor olvassa. de a külsős fejlesztésű tűzfal a glassvire csak a 360 total securityhez érhető el a tools menüben a 360 Essentialhoz nem .Igaz a glassvire oldaláról le lehet tölteni de az más dolog.
-
-
blattida
nagyúr
válasz bobalazs #37307 üzenetére
Ha csak 1 sec késést okozott a böngésző indulásában, az minden, csak nem jelentős lassítás, szerintem. Amúgy is abszolút konfigfüggő, hogy éppen melyik program hogyan fog viselkedni és hatást gyakorolni az adott rendszerre. Van, akinél a Kaspersky gyors és problémamentes, míg a 360tse meg döcögőssé teszi a számítógépet. Az, hogy általában mi szokott lenni, nem azt jelenti, hogy mindig, minden körülmények között az lesz a helyzet.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz bobalazs #36247 üzenetére
Komoly. Noigen, profik által fejlesztett kártevők ellen egy egész más szintű védelem kell. A gond az, hogy a forráskód már a "piacon van", és a legutolsó p0rnóoldal vírusszerzője is építgetheti belőle a crypto-dropperét.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
stingy2
senior tag
válasz bobalazs #29650 üzenetére
pl ezért is írtam régebben, h a leghatékonyabb vírusirtó a Common sense.
ezt(is) simán megfogta volna , hiszen flash playert csak adobe oldalról telepítünk vagy auto update-el, vmint a flash mérete kb.18 mb, nem 1,5...ezen kívül a képen látszik, h az explorer is dobja az üzenetet, h "flash-player-exe. is not commonly downloaded and could harm on your computer" (na most ha a flash nem commonly downloaded, akkor semmi)
akinek ennyi után sem gyanús, azon más víruskergető sem nagyon segít.
java-nál szintén érdemes óvatosnak lenni, a sérülékenységei miatt előszeretettel használják fertőzésre.
(emet-be alapból beteszi a msft a védett appok közé)ezzel nem azt mondom, h nem kell víruskergető, csak azt, h sokkal kiseb a jelentősége mint sokan gondolják.
a legfontosabb az összetett, több rétegű védelem, hiszen pl. noscript megvéd a rosszindulatú scriptektől és pl. az xss-től is. ha bekerül a gépre vmi csúnyaság, akkor még mindig megvédhet, pl az emet, mbae (bár itt úgy tudom fizetős, ha tetszés szerinti sw-t akar védeni a user) attól, h ott bármi károsat is csináljon.
a common sense meg egyenesen csodákra képes, ha használjákINTJ
-
t72killer
titán
válasz bobalazs #29650 üzenetére
Érdekes olvasmány! "On site assembly in Turkmenistan xxx CHF" - ez elég sokat elárul a gyártó és a vevő lokalizációjáról... Nem mellesleg a türkmének tudtommal elég durva diktatúrában élnek, szép, hogy a nyugat így támogatja őket...
Most néztem, a youtube már kódolva van, de ezzel sokra nem megy az ember, ha a többi oldalt titkosítatlanul nézi. A man-in-the-middle attack ellen csak egy vpn csatorna véd meg, a hárombetűs szervekkel szemben meg az sem, lévén akkor feltörik/hivatalosan belenéznek a szerverbe.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest