Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz Kékes525 #75822 üzenetére
Fölösleges ezekkel bohóckodni. Gyorsan linkelek egy logikai bukfencet:
Running a ransomware simulation using KnowBe4 "RanSim" causes Intercept X to trigger a ransomware detection. RanSim and its worker processes will be detected as a threat and terminated, which causes the simulation to fail.
FUT/NEM FUT
To prevent the application and its worker processes from being terminated, Intercept X's Ransomware Protection mode can be switched from Terminate Process (default) to Isolate Process, which will allow the simulation to complete without the termination of RanSim's worker processes.
Melyik a jobb termék, amelyik egyből blokkolja vagy futtatás közben?
[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Szellem.
Topikgazda
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #73788 üzenetére
Nem értem, hogy egy hardveres UEFI reset miért nem jó? Másrészt vannak duál BIOS-ok is. Ott a régire átváltva az elsődleges frissíthető és így szerintem a fertőzés megszűnik.
Mert a cikk hatásvadász és erősen marketingszagú, annak ellenére, hogy ez a biztonsági veszély valós!
És jó a gondolkodásod, mert két szerintem is megoldással lehet ezt orvosolni:
BIOS visszaállítás, újratelepítés, frissítés régebbi verzióra, stb., , ugyanis az UEFI firmware is frissül, módosul, illetve az UEFI mód/ Secure Boot kikapcsolása. És a legtöbb lapban már dual BIOS van, amiből pedig vissza lehet állítani az eredeti, nem fertőzött firmwaret.A PC fórum és társai sajnos a magyar számtech újságírás alja tud lenni időnként, a hatásavadász és eltorzított híreivel.
[ Szerkesztve ]
-
Atish19
őstag
válasz Kékes525 #73751 üzenetére
Egy ismerősöm és én is megkaptuk. Neki 38000ft-ba és egy kártyatiltásba fájt. Én nem foglalkoztam vele, mert a linken egyértelműen látszik, hogy kamu. Ha meg igaz lenne fizetés előtt csak körbenéznék a netflix/paypal fiókomban, hogy mi a szitu. Kaptam már OTP/DHL nevében is ilyen próbálkozásokat. Undorító.
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz Kékes525 #73243 üzenetére
Mennyire kell sűrűn belelépdesni? Nem férne el egy másodlagos kepassXC csak emiatt, hogy azért legyen biztonságban, de legyen meg a funcionalitás?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz Kékes525 #73241 üzenetére
Jelszókezelőd nem tud kitölteni mezőket? (keppassXC-ből indulok ki, mert az tud... és értsd úgy, hogy adott egy ablak, amibe kéne beleírni [pl steam, vagy a bitdefender], fülényitom a keepassXC-t, kikeresem a bejegyzést, arra jobbklikk, és autofill, majd a megfelelő mód, és amint kattolom, hogy csinálja, a keepass lemegy tálcára, így aktivizálódik az előző ablak és annak a kitöltős mezeje, majd szépen beleíródik a jelszó, és akár még entert is nyomat.)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Jenne
őstag
válasz Kékes525 #73239 üzenetére
Köszi...
Én egyébként a G Data AV-al szemezek, ha lesz külső AV a gépen akkor talán majd ez.
Amióta a win 10 van a gépen (hivatalos win8.1-ről ingyenesen) azóta mégy egyszer sem riasztott a Defender. Ez lehet éppen jó vagy éppen rossz is, mert vagy én vagyok nagyon körültekintő vagy a Defender nem vesz észre semmit. Időnként, kábé havonta lefuttatom az Eset online scannert, de az sem talált eddig sosem semmit.
Bár a Defender az utóbbi napokban a Chrome böngészőben letiltotta Takarékbank Netbankomat. [link]
Most már ez is rendben van.
Összesen ennyi volt a riasztása a Defendernek.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Spec
őstag
válasz Kékes525 #72972 üzenetére
Szerintem kicsit máshogyan közelítsd meg ezt a kérdést. A keyloggerek ugye akkor tudnak nagy problémát okozni, ha érzékeny banki adatokat, pl. kártyaszámot, CVC kódot rögzítenek, és küldenek ki, vagy jelszavakat sikerül rögzíteni és kiküldeni. Ezekre mind megvan a megfelelő saját védelem. Pl. az ESET Smart Securitynek van banki tranzakció védelme, ha azon belül végzed az online bankolást, akkor nagy probléma nem fog történni.
A jelszavakat meg célszerű valamilyen jelszó széfre bízni, mint minden egyes alkalommal neked bepötyögni kézzel, erre jó pl. a Bitwarden, vagy LastPass, stb. Természetesen ahol lehet használj két faktoros hitelesítést is, az a tuti.
Én is amondó vagyok, mint ahogy Cs1csó kolléga is mondja, hogy ha fut az ESET Smart Security, akkor az önmagában elég lehet. Persze körültekintő használat mellett, mert a user error sokat ronthat a hatásfokon.
Az meg hogy a messenger chatelésed esetleg olvassák zambiában, vagy timbuktuban, sok vizet nem zavar, úgy se értenek magyarul[ Szerkesztve ]
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Cs1csó
félisten
válasz Kékes525 #72972 üzenetére
Egyszerű a válasz, a Hitman Pro-t gyalulnám, elég az ESET. Értsd meg nem kell túlkombinálni. Túlfanatizálni. Amúgy a Keylogger ellen talán a legjobb védelem, hogy a kritikus begépelésnél pl. bankártya adatok, egy virtuális billentyűzetet használsz akár a WIndows beépített "képernyő billentyűzet" vagy biztos van valami külső program de van olyan védelmi szoftver aminek van ilyen kiegészítője pl. a Kaspersky Free (ha nem kellene fiók hozzá és nem telepítene fölöslegesen később eltávolítandó próba fizetős VPN-t talán a legjobb ingyenes védelem lenne)
A Keyloggernek valahogy el kell juttatni az adataid tehát egy jó tűzfal - akár a Windows tűzfala - is érzékelheti, hogy nem szokásos forgalom menne kifelé. Amúgy a Windows a BEJÖVŐ forgalmat általában engedi a KIMENŐ az amivel szigorúbb.
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz Kékes525 #72966 üzenetére
Nézni kell a tűzfalat. A keyloggernek akkor van értelme, ha küld rólad adatokat, a tűzfalban észrevehető a nyoma. Meg aztán, a keylogger is egy malware, tehát antivírus, malware-szkenner jó ellene. Ha tesztelni akarod, tegyél fel egy keyloggert egy szűz gépre és nézd, mit csinál.
-
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #71595 üzenetére
"Azért én mégiscsak olyan biztonsági szoftvert választok, én azokban a biztonsági szoftverekben bízok, ..."
Avast: Lopta több alkalommal a felhasználói adatait, és értékesítette harmadik félnek. Van róla bizonyíték? Van. Szövetséges ország ahonnan származik? Igen.
Microsoft: Kiderült hogy lopta a felhasználók adatait? Igen. Szövetséges ország? Igen
Sorolhatnám a példákat, van bőven még. Szóval, a szövetséges ország védelme sem garantált. Sőt!
Kaspersky: NSA és az amerikai kormány megvádolta, hogy kémkednek a termékeik. Volt bizonyíték? Nem. Szövetséges ország terméke? Nem!A bizalom egyéni preferencia kérdése és jelen esetben a szövetséges országok termékei, több biztonsági incidenst tudhatnak magukénak, mint a nem szövetséges országok termékei.
Én továbbra is azt gondolom, hogy felelős és nyugodt döntést, csak igazi és valódi tények birtokában lehet hozni. Addig minden csak találgatás és vagdalkozás. -
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #71585 üzenetére
Tetszik ez a mondat a cikkből:
"A közlemény felhívja rá a figyelmet, hogy a víruskereső szoftverek és a kapcsolódó felhőszolgáltatások kiterjedt jogosultságokkal működnek, és állandó, titkosított, nem ellenőrizhető kapcsolatot tartanak fenn a szolgáltató szervereivel, így a bizalom alapvető feltétele az ilyen rendszerek használatának."Evvel az erővel, a jelenlegi háborútól függetlenül egyik termék sem esik a javasolt kategóriába, mert sajnos mindegyik kihasználhatja ezt a lehetőséget!
De, én továbbra is azt mondom, aki nem akarja használni bármelyik orosz terméket az törölje le, aki meg bízik benne, annak nincs teendője. -
válasz Kékes525 #71552 üzenetére
Mivel ez egy biztonsági fórum, jogosan felmerülhet az orosz biztonsági programokkal szembeni bizalmatlanság.
Ez így igaz. És fel is merült. Oroszország hadban áll. Egy hadban álló, nem kifejezetten demokratikus berendezkedésű támadó országban a gazdaság könnyen hadigazdasággá válhat.
Ez egy biztonsági probléma LEHET. Elmondtad, leírtad, rendben van, de ezzel jelenleg ennyit lehet kezdeni. Vitatkozhattok, hogy így van vagy sem, de tények egyelőre nincsenek, csak saját magatokat tudjátok ismételni. Persze ezt is lehet, csak nem produktív és elveszi a fókuszt a topikban a többi kérdésről, egy idő után pedig egyenesen már off lesz a kérdés.
Szerintem engedjétek el a kérdést mindketten, amíg tények nem kerülnek napvilágra.[ Szerkesztve ]
.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #71558 üzenetére
Ez nem politikai topik, már elmondtam neked, még ha nehéz is megértened.
Van olyan topik, hogy Politika és az Ukrajnai háború. Ott lehet ezeket a gondolatokat kiírni!
Ez továbbra is szakmai topik marad és szakmailag nincs bizonyíték egyik termék és gyártó ellen, hogy visszaélnek a termékeikkel vagy az orosz mivoltukkal!
Amíg ez ki nem derül bizonyítottan tisztességtelen és szakmaiatlan bármilyen megnyilvánulás ellenük![ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
Most végeztem el egy elég komoly képzést és kezdtem el dolgozni egy olyan IT cégnél, aminek fő területe a nemzetközi piac. A képzést csak azért említem, mert volt egy elég átfogó cyber és egyéb IT security képzés tematika, plusz a cég is nagyon keményen részt vesz ebben (én más területre kerültem végül, nem a célirányos security-re).
Legszívesebben kifejteném részletesen a dolgokat, csak sajnos nem tehetem meg, de hidd el -s ezzel megnyugtatlak- a jelenlegi cyber-támadásokban alig van valami szerepe a végfelhasználói biztonsági megoldásoknak. Olyan helyzetben mikor lenne, ott a nethez hozzáférés is nehézkes lenne már (értsd: teljes háborús helyzet).
A Kaspersky azért helyezkedik globálisan összevissza, mert kivonja magát az orosz együttműködési törvények alól. De azzal is szeretnélek megnyugtatni, hogy nagyon erősen monitorozva vannak. Nem csak ők, mindenki.Az igazi spiclik meg sose azok, akikről egyértelműen hinnéd.
Természetesen, elvi meggyőződésből mindenkinek megvan a szabadsága szerencsére, hogy eldöntse mit használ is mit nem, de jelenleg nincs olyan szakmai kifogási pont, ami indokolná, hogy a Kaspersky-től távolt tartsuk magunkat.
Rengeteg vállalatban, termékben van orosz szál/vezetés. Attól, hogy Putyin egy nem normális vadbarom, attól még elég kevesen értenek vele egyet (kb csak a saját köre, de meg merem kockáztatni annak jelentős százaléka is csak félelemből, nem meggyőződésből) és nem lesz minden háborús bűnös, hadigépezet kiszolgáló ami orosz.
Mint minden háborúban, egy tucat idióta elmebaja és lelki torzulása miatt szenvednek milliók.Egy szó mint százm ahogy Plag is fogalmazott, Kaspersky-nek egyszerűen semmilyen érdeke nincs együttműködni ezzel a gépezettel. Nyerni nem nyer vele semmit, de cserébe legalább elveszít mindent.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Xelo
addikt
mindenkinek szíve joga eldönteni hogy milyen programokat használ, ha neked nem szimpi hogy a Kaspersky orosz eredetű ne használd. abban biztos lehetsz, hogy ha más nem, az amerikai kiberhatóság folyamatosan visszafejti a programot (reverse engineering), pont az orosz backdoorok után kutatva, és ha ténylegesen találtak volna bármi gyanúsat nem tartanák magukban.
-
Szellem.
Topikgazda
A témáról korábban szó volt. Az is naivitás, hogy azért mert a Kaspersky orosz alapítású, de globális cég, hogy kockáztatni fogja Putyin hadműveletei miatt a saját üzletét. A háború csak a fegyvergyártóknak, és a fegyvert eladóknak üzlet.
Ha visszaolvasol a topikba, volt már téma. Vagy elhiszi valaki amit a Kaspersky leírt vagy nem. Mindenkinek szíve joga, de jelen esetben minden találgatás pusztán érzelmi alapú, nem pedig valós tényekre alapozott. Majd ha lesznek konkrét bizonyítékok, hogy az orosz termékek bármelyike is beleállt az orosz háborúba, akkor és csakis akkor fogok a magam részéről megválni tőle. Addig minden csak összeesküvés elmélet és érzelmi megnyilvánulás.
Mindenkinek szíve joga érzelmi alapon döntést hoznia, de ha már előhoztad a szakmai topik témáját, akkor kéne is szakmai bizonyíték arra, hogy el kell e búcsúzni az orosz termékektől vagy sem? Eddig nincs ilyen szakmai bizonyíték!
Ahogy mondtad, ez egy szakmai fórum, így nem érzelmi alapon kell kitárgyalni a témát.
Arra ott van az [Ukrjanai háború Topikja.]Remélem, mielőtt leírtad ezt a posztodat és feljelentettél, vissza is olvastál a topikban, mert volt már téma. A törlésem meg azért történt meg, mert politikai vita lett belőle és törlések lettek. Ezt meg a Te kedvedért sem fogom megismételni, mert van az Ukrán háborúnak saját topikja.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Kékes525 #70715 üzenetére
A gyári oldalról már a 4.4.11.149 jön le és települ.
(Most töltöttem le és telepítettem direkt)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Cs1csó
félisten
válasz Kékes525 #69229 üzenetére
Szerintem akkor is csak:
- az ingyenes változata
- nem valós idejű, folyamatos védelemként csak időszakos futtatásraEzen a manapság divatos betegségen már túl vagyok - gondolom teszt nem volt - egyetlen tünetem volt (és sajnos még van) hogy nincs szaglásom és ízlelésem. Remélem visszatér mert 5 érzékből 2 kilőve így azért nem olyan jó az élet.
A szaglásomat szoktam "tréningezni" de még nem sok eredménnyel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kékes525 #68363 üzenetére
Ha nagyon mélyen beleásod magad, te is meg tudnád tenni. Bármit meg lehet tanulni. Egyébként ilyen szinten már inkább a valószínűséget érdemes szerintem nézni, mezei user-nél. Ahogy az a Szent könyvben meg van írva, 100%-os biztonság sosem lesz. Talán akkor, ha MINDEN fajta elektromos ketyerét eldobsz magadtól, és nomád életmódot folytatsz egy barlangban.
-
Krystal_s
addikt
válasz Kékes525 #68310 üzenetére
Nem igazán rólam van szó... Amúgy én régóta Sandboxieban böngészek. Szerintem régebb óta, mint te.
De nézd meg pár sorral feljebb egy fórumozó mennyire megijedt. Remélem nem törli az egész HDD-t a filmek miatt.milan26: Nem annyira.
Zavar, amikor tényként és még lekezelő stílusban is állítanak valamit és nincs konkrét példákkal alátámasztva. A mai világban a net nagy részét nevezhetnék veszélyesnek. Láttam már meglepetést ismert oldalakon is. Szóval mindenhol lehet kártevő, ahol senki sem számít rá és azért mert egy oldalon filmek vannak ott sem egyértelmű, hogy káros. Amikor meg tényeket kérek, vagy címeket, akkor semmi. Vártam, hogy írnak pár címet, amit érdemes kerülni.
Milyen meghívóra gondoltál? -
-
Vastika
tag
válasz Kékes525 #68227 üzenetére
Telepítettem, frissítettem, és lefuttattam egy gyors ellenőrzést.
Aztán vagy 20 perc múlva visszanéztem a virtuális gépre - még mindig dolgozott valamit...
Aztán vártam sokat, mert más dolgom volt. Közben abbahagyta ;-)
Újraindítottam a "gépet": miután elindult, és elintézett mindent, amit szokott, lement a procihasználat üresjáratban 2-3%-ra, a Kaspersky alig tűnik fel a listában.
Türelmetlen voltam, elnézést ;-)Ettől függetlenül még mindig érdekelnének vélemények a Kaspersky vagy Norton - vagy F-Secure témában, hogy melyiket érdemes választani Win10 és Android védelmére?
-
törölt tag
válasz Kékes525 #68220 üzenetére
Valamilyen szinten egyetértek, viszont én szeretek utánajárni a dolgoknak, főleg akkor ha használni szeretnék valamit. Egyébként emellett erősen gondolkodom azon, hogy átálljak Linuxra, most nyálazom azt is, hogy milyen disztribúciót érdemes felpakolni. Már ez szerintem elég komoly előrelépés lenne, már ha a biztonságot nézzük.
-
Cs1csó
félisten
válasz Kékes525 #68203 üzenetére
Ez egy GitHub projekt, ingyenes nyílt forráskódú, tehát nem fordítanak arra kellő figyelmet, hogy digitális aláírás stb. legyen mert nincs is. Annak a regisztrálása pénzbe kerül stb.
Tehát igazán nem hibázott a Defender, sajnos a "teszkó gazdaságos" fejlesztésnek ez az árnyoldala. -
törölt tag
válasz Kékes525 #66619 üzenetére
Nálam is volt fenn a Kaspersky. Megmondom mi bajom volt vele, még akkor is, ha megfeszítenek. Annyi, hogy borzasztó lassú sávszélen megpróbált 1 mbit sebességgel felfelé tölteni. Folyamatosan. Lehet, hogy csak ki kellett volna rajta kapcsolni valamit, hogy ne tegye, de ezért nem lett nálam a nyerő.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #66619 üzenetére
Amúgy nincs erős védelem vakriasztások felerősödése nélkül...
Ez közel sem igaz, lásd a Kaspersky termékek esetében.
Mint írtam az EAM nálam nem terhelte a gépet. A legutóbbi főverzióban pedig még lejjebb vették ezt.
A 10-16% miért is terhelés? Dolgozik közben a termék. Amúgy meg amit linkeltél február 17.-én készült bejegyzés és azóta ezt javították!!! De gondolom, mielött leírtad a tapasztalatod a 10-16%-os terhelésről elolvastad, hogy javítva is lett.[ Szerkesztve ]
-
Beren
aktív tag
válasz Kékes525 #66606 üzenetére
Nálad a Comodo Firewall önmagában is eszi az erőforrást? Én azt tapasztaltam sok gépen, hogy ha a teljes Comodo Internet Security-t rakom fel, akkor az antivírus része zabál rengeteget, de ha csak a tűzfalat installálom, úgy erőforrás szempontból szinte észre sem lehet venni.
-
-
Dévacsen
senior tag
válasz Kékes525 #66548 üzenetére
Itt minden szépen le van írva a tűzfalról..
Emsisoft and Windows Firewall: Your questions, answered ...ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #66548 üzenetére
Nem, nem tartalmaz. Évek óta befejezték a külső tűzfal készítést, mert rájöttek, hogy teljesen felesleges és körülményes. A Windows tűzfala tökéletes megoldás. A legtöbb cég nem fejleszt saját tűzfalat, csak a Windows tűzfal API-t használják és arra mókolják rá a "saját" tűzfalukat.
A Behavior Blocker figyel neked mindent. -
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #66546 üzenetére
Én nem kedvelem a Sophost. Nem egy rendszerkímélő termék.
Nálam a favorit a Kaspersky, és utána az EAM, de leírtam korábban, hogy miért.
Nézd meg az EAM-ot, aztán esetleg egy KIS trialt próbálj ki, de ne a Free Kasperskyt.
Aztán eldöntöd, hogy neked melyik a jó választás. -
Willie
őstag
válasz Kékes525 #66516 üzenetére
ESET: Hosszú éveken át újságoztunk, nem találtunk jobb alternatívát, annyira megszoktuk 10-15 év alatt. Végül szétdobtuk 5 számítógépre a licensz árát a családban. Édesanyám nyugdíjas, így kaptunk 50% engedményt, amivel 3 évre 53.678 forintba került a licensz, tehát számítógépenként volt 10.735 Ft a 3 év. Ennyit nekünk megért.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Kékes525 #66491 üzenetére
Igen ezen is állítottam, most zöld pipás minden ikon alapból de ha belemegyek a "Vírusok és veszélyforrások elleni védelem"-be ott még mindig írja hogy "Aktuális veszélyforrások" Win32/uTorrent és App: Utorrent. Műveleteknél semmire se reagál
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #66511 üzenetére
Ha megengeded a véleményem és a több éves tapasztalataim alapján:
EAM:
Erős védelemben
Havonta frissítik főverziókén a terméket
Rendszeres javítások
Korrekt, segítőkész support
Korrekt segítőkész közösség
Baráti árazás
Nekem semmi bajom vele, jelenleg jól megy a gépemenKaspersky:
A legerősebb védelem jelenleg
Előfordulhat vele bug, de ez gép függő
Lassíthatja a webezést
Lassan javítják a terméket és a bugokat
Gyengébb gépeken foghat (ez gép és tapasztalatfüggő)
A support kritikán aluli fosh!
A hazai support ha jól tudom már csak a náluk vásárolt kulcsokra ad támogatást így lehet menni a kaspersky külföldi supporthoz ami meg mint írtam egy kalap szar. Amekkora cég olyan ócska lett a support.
Az árazás nem éppen baráti, de ha a saját oldalukon akcióznak, akkor jól jár az ember.
Ettől függetlenül használom, mert van licencem és 2003 óta megszoktam annak ellenére, hogy ekézem is őket.Bitdefender:
Nem szeretem.
Román cég, román mentalitással.
Erről majd más ír véleményt.F-Secure:
Kritikán aluli lett az Avira motorral. Sok esetben szarabb lett a felismerése.
Sok a téves riasztása.
Az Avira motor hiányosságait a DeppGuardnak sem sikerül orvosolnia
A support egy kalap szar lett, pedig nem voltak ilyenek.
Az árazása kritikán aluli!G-DATA:
Hagyjuk. Semmire kellő cég.
A support kritikán aluli szintén.
A termék lomha, nehéz és bugos mint az állat. Persze ez is lehet gépfüggő.
Legtöbbünknél aki kipróbálta sajnos nem volt net a telepítés után. Program aktiválás és frissítés így lehetetlenné vált.Norton:
Az akvizíció óta egyre jobban csúsznak le a lejtőn.
A legtöbb vezető ember távozott, és látszik is a terméken, hogy elindultak csúnyán lejtmenetbe.Ha a személyes véleményem számít és a helyedben az EAM-ot próbálnám ki. Ők akik abszolút megérdemlik, hogy megvedd a terméküket és támogasd őket. Korrekt cég, korrekt adatkezeléssel, korrekt közösséggel és supportal. Inkább olyannak adom a pénzem aki megérdemli. Maximálisan felhasználóbarát cég.
Manapság az én szemléletem az, hogy nem az, hogy a legjobb céget kell választani, hanem azt, hogy az ember a pénzéért mit kap. Az már, hogy melyik a legerősebb védelem nem elég egymagában. Az Emsisoft erős védelmet ad, és az emberhez való hozzáállás az külön csillagot érdemel. Fentebb beraktam egy táblázatot amiben láthatod, hogy magasan veri a nagyokat a ransomwarek elleni küzdelemben. Meg persze másban is.
De a döntés rád van bízva.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Kékes525 #66484 üzenetére
Mindet megpróbáltam, sajnos nem képes feldolgozni a helyzetet
Pont ezért nem akartam win10-et, itt nem te vagy az ura a rendszernek hanem fordítva
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Cs1csó
félisten
válasz Kékes525 #66346 üzenetére
Jó ízlése van az MS-nek, találkoztam már hasonlóval, ősrégi programokra is ugrik lehet épp nem érte el a szervert vagy valami egyéb ok. Ha offline telepítek pár dolgot - friss Windows telepítés elején - akkor szinte mindenre ugrik.
Ez a program amúgy tényleg veszélyes a Kasperksy termékekre de ha megbízható oldalról tölti az ember - amit a SmartScreen-nek - érzékelnie kellene akkor nehezen érthető. -
Cs1csó
félisten
válasz Kékes525 #66332 üzenetére
Adott konfigurációra kell tesztelni:
1. friss telepítés manuális driver telepítés nélkül (persze pár specifikus vagy hiányzó driver telepítése pl. audió videó) majd tesztelni használni
2. friss telepítés és manuális vagy automatikus driver frissítés majd tesztelés
A végén levonni a konzekvenciát: én levontam a saját rendszeremre egyáltalán nem lett jobb vagy rosszabb stabil volt. Persze olyan hozzászólásokkal is találkoztam akik vagy egyik vagy másik opció esetén futott bele instabilitásba ezért hangsúlyozom újra: adott rendszert kell nézni.
A programok naprakészsége már más tészta azokon keresztüli biztonsági incidensek gyakoribbak jelenleg talán a leggyakoribb a böngészőn keresztüli fertőzés lehetősége.Plag
az utóbbi időben figyelem az Nvidia driver-ek leírását az újításokat és:
- vagy nem vonatkozik javítás az én kártyámra - amit nem is csodálok régi darab lassan 6 éve jelent meg
- vagy azzal a játékkal nem játszom amire vonatkozik a javítás
Ennek ellenére - ha tiszta Windows telepítést csinálok - akkor mindig az aktuális legfrissebbet telepítem.Semplar
A lényeg a saját konfigos tesztelés és összehasonlítás, ha manuális driver frissítés nélkül is ugyanazt az élményt kapja az ember akkor fölösleges plusz köröket lefutni és manuális telepítéssel tölteni az időt. -
-
Dévacsen
senior tag
válasz Kékes525 #65829 üzenetére
Ha már így előjött a sandbox,bátorkodom elhelyezni itt eme linket a windows 10 ben is megújuló sandbox ról,script rajongók előnyben.. Megújul a Windows 10 homokozója
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
zolee0307
őstag
válasz Kékes525 #64392 üzenetére
+ csicso82:
Köszönöm. Nem tervezek nagyon gáz programokat futattni, meg vírusokat tesztelni, elsősorban azért érdekel, hogy programot kiprobáljak mielőtt éles rendszerre feltenném, meg esetleg neccesebb weboldalak megnézése jönne szóba.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #64273 üzenetére
Ez az oldal, itt vesztette el nálam a fonalat:
BullGuard:
"Játék közben kifejezetten idegesítőnek találom a gépemet lassító vírusirtókat és az idegesítő felugró értesítéseket. Néha már annyira felbosszantanak ezek, hogy inkább kikapcsolnám a vírusirtót – ezzel viszont kitenném magamat a kártevőknek."
Lehet én tévedek, de ma már mindegyik AV tartalmaz játék vagy teljes képernyős módot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen TV-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest