Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Basilisk
csendes tag
Feltettem kíváncsiságból a Panda Cloud Pro + Comodo Fw kombót 64 bitre.. Keményen 9 mega ramot eszik a kettő
-
dudasj
tag
válasz wilburwalsh #8794 üzenetére
Jaja, szerintem is biztonságosabb - meg nem mondom mi lesz ha vírussal javít parancssorból... Vírusmentes hdd-n próbáltam már és nem volt gond de ezzel jobban jár
-
dudasj
tag
válasz wilburwalsh #8793 üzenetére
Köszi az infókat. Comodo Leak Testet kipróbálom vállalati gépemen is kíváncsi leszek mit hoz ki. Bár tényleg nem hiszek a tesztekben - a megelőzés a lényeg szerintem nem a bejutott dolgok irtása és ebben tökéletesen teljesít abban a vállalati közegben az Fsecure ahol használom. 6 év fertőzésmentes időszak nálam többet számít bármilyn tesztnél És hát a beállítási lehetőségek annyira részletesek (többezer) hogy tényleg mindent nagyon precizen, a saját rendszerre szabva be lehet állítani - ezért szeretem.
Azért kértem ilyen tesztre alkalmas web címeket tőled mert sokszor van szükségem warezre 1-1 alkalmi célfeladat gyors megoldására (nem vásárolok szoftvert egyszeri használatra) és ez a felhő alapú megoldás mindig blokkolt nekem, sose volt még gondom vele. Ugye az elméleti alap az ha jól értettem a felhő alapú proaktívnál, hogy ha valaki beszedett valamit fsecur-al akkor az azonnal blokklistára teszi és szétküldi minden usernek. Tehát ahhoz hogy ez előforduljon gyakorlatilag annak kellene összejönni hogy én legyek az első aki felmegy egy ilyen feltört oldalra. Erre tényleg van esély de azért ez nálunk ahol csak dolgoznak a felhasználók nem töltögetnek meg warezolnak (én is az itthoni gépemen szoktam) erre naon kicsi az esély így szerintem. De ha valamit félre értek javíts ki nyugodtan.
- Admin jogot nem naon tud - 10 próba után fél óra mosolyszünet van a tartományi bejelentkezésnél... Brute forc-al pl. így ez pár milliárd év lenne Megosztásokhoz megint tartományi adott jogok kellenek - elég erősen meg van szabva ki mit érhet el, olyan nincs hogy "mindenkinek" sehol beállítva A jogokat amúgy is dokumentáljuk, ahhoz hogy változzon alá kell iratni etc... Tehát nincs olyan megosztás amiről ne tudnék vagy ne lenne szigorúan beállítva. Még én se tudok helyből bemenni mindenhová, nem lépek be tartományi rendszergazdával soha, max. telepítéskor. Annyiban igazad van hogy gagyibb helyeken ahol nincs rendszergazda pl. tényleg megoldható amit írsz. De nem egy jól beállított tartományi rendszerben ahol precizen be van lőve a tartományi házirend, a userek és gépek fel vannak véve benne és megszabva hogy ki mihez férhet hozzá. Ha valamit nem tudnék amit te azt szívesen veszem ha megírod - mostani tudásom szerint a kliens gép helyi felhasználójával nem tud kárt okozni a tartományban - még ip címet se kap a gép (Virtualizált W2008R2 DHCP szerver user authentikációval). -
lcee79
addikt
válasz wilburwalsh #8794 üzenetére
Köszi!
Reggel kipróbálom...
Remélem müxik majd valamelyik megoldás
de remélem biztonságban maradnak acuccok, mert elég sok cuccot kellene lementeni anniyt nem tudok sajna...https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
wilburwalsh
tag
A fixes parancsok helyett inkább ezeket próbálja meg szerintem:
AVG Rescue CD
Kaspersky Rescue Disk. -
wilburwalsh
tag
Elég sok oldalt feltörtek mostanában, pl. Anonymusék is. Igaz, ők nem kártevők terjesztése céljából...
Nem azért említettem a teszteket, hogy most ez a vírusirtó a legjobb, vagy az... A PC Mag review-jai elég jók szoktak lenni, azzal most leginkább arra akartam csak rávilágítani, hogy az F-Secure sem ismeri fel az összes kártevőt.
A Matousec tesztjei is korrektek szerintem, itt a proaktív védelmi képességeket tesztelik, a programokat max. biztonságra konfigolva. Az F-Secure itt sajnos harmatgyengének bizonyult.
A Comodo Leak Testet pedig akár saját magad is simán kipróbálhatod. Az F-Secure eredménye nálam 250/340 lett - tuningolt beállításokkal.
A CD-ről vagy USB-ről indítás után könnyen admin jogokat varázsolhat magának a user, és utána kvázi azt csinál a géppel, amit akar. A kártevőket pedig a megosztásokon keresztül terjesztheti tovább a hálózaton... -
dbius
veterán
Bitdefender IS 2012-t szeretném kipróbálni egy VM-en, Virtualbox alatt, de nem akar települni. Szerinte nem felel meg a gép a minimál követelményeknek. Áttúrtam a bitdefender oldalát, a rendszerkövetelményeket megnéztem, mindent annak megfelelően módosítottam, de nem akar menni.
Az a gyanúm, hogy a vga illesztő miatt sz@rakodhat, de konkrét infót nem találtam "gúúúglival" sem. (Egyébként egy Lenovo X200-as notin próbálom, W7 x64 alatt, 8GB ram és integrált Intel 4500 vga mellett)
Teszt céljából leszedtem a Vmware playert, az abban léthrehozott gépen is ugyanezt a hibát dobja.
Valaki esetleg nem tapasztalt hasonlót, vagy nem tud valamilyen megoldást vagy workaroundot? Vagy egyszerűen felejtsem el, hogy VM-en kipróbálhassam...
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Ha előzőekben írtam a fórumba h valószínűleg vírusos lett a gépem, mivel nagyon lassú volt, de most 1 nap elteltével bekapcsoltam és a KIS eddig nem talált semmit sem, akkor minden bizonnyal nincs rajta kártevő, illetve még egy MBAM-al is átnézem, de ha ezek nem találnak semmit akkor elméletileg tiszta a rendszer ugye? Illetve valamilyen háttérbeli szoft okozhat ilyen mértékű lassulást?Más: Ez elég jó akciónak tűnik
Matthew 24:42
-
Dhampir
félisten
(#8779) Basilisk és (#8780) blattida
Köszönöm szépen a válaszaitokat![ Szerkesztve ]
-
ƵøŁĭ
veterán
Üdv
Azt hogyan tudom beállítani ,hogy a Bitdefender TrafficLight ne blokkoljon egy adott weboldalt (false ).. ?
SUPERAntiSpyware
Release Date Version Product Changes and Enhancements02/02/2012 5.0.1144 Technology Changes
-Improved Rogue Detection (Fake AV/AS Products
-Heuristic/Smart definition enhancements (Rootkit)
-Scanning Engine Updates/Fixes/Enhancements
-Faster Definition Downloading[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
dudasj
tag
Xp alatt ne bootrec-et hanem csak simán fixboot és fixmbr parancsot használj.
A szintaxis: fixboot meghajtónév és fixmbr eszköznév
Eszköznevet a map parancsal tudsz lekérdezni.
http://support.microsoft.com/kb/314058/hu
Lehet, menteni nem árt előtte, biztos ami biztos alapon, elvben normál körülmények közt ez javít de azt olvastam MS-nél hogy ha vírusos a boot szektor akkor lehet adatvesztés is ilyenkor. Én fizikailag sérülten próbáltam még csak ott nem tűnrt el semmi... Boot vírust nem láttam már párszáz éve...
Live linuxos cd esetleg? Ha van fent ehhez linuxos irtó az is leszedi valószínűleg. -
lcee79
addikt
Bár azt nem tudom, hogy ezt mindegyik hdd mindegyik partícióján meg tudom csinálni?
Mert a sajátomon is és és a szervizelten is 2 partíció van így összesen 4 ilyen trójait talált a NOD32..
Ja és az oprendszerek mindkét vinyón xp (céges gépek )[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
csaba1203
addikt
Avast 7 béta tesztvideó:[link]
-
blattida
nagyúr
válasz Dhampir #8778 üzenetére
Amennyiben nincs igényed a részletes beállításokra, valamint jó működik nálad és tetszik is, akkor meghosszabbíthatod, egyáltalán nem rossz.
Ám az ingyenesek között is találsz olyat, amely jó lehetne helyette, arról nem is beszélve, hogy a fizetősök között is.Basilisk
Nem az, de még ha az is lenne, illene valamivel alátámasztanod, ha már egyszer ilyen finoman fogalmazol.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Dhampir
félisten
A Windows mellé járt egy McAfee Antivirus Plus szoftver, ami tűzfalkezelőt is tartalmazott, ám sajnos csak 3 hónapos licenc járt hozzá. Szerintetek ez jó védelmet biztosító szoftver, érdemes lenne meghosszabbítani?
-
lcee79
addikt
Master Boot record vírusokban nincs otthon valaki?
Munkahelyemen egy gép megfertőződött, de mielőtt még tudtam volna hogy ez van, beraktam a gépembe, és abban teszteltem le, mert a másikon céges vírusító volt ( ) na mindegy... Most van 2x 2 partícióm amin a NOD32 talál egy-egy Win32/Olmasco.X Trojan nevü (NOD32 szerint) vírust, de nod nem irtja...
Leírásban amit találtam pedig nem tudok mindent értelmezni (pendrive-ot megcsináltam win98 boothoz, addig eljutottam... de hogy ismeri fel az NTFS sata-s partíciókat, miután ujraindítom nem tudom), ha valaki képben van ilyenekben írhatna Szerencsére mióta rendszergazda vagyok azóta nem akadtam össze ilyen vírussal...
Viszont most nem tudom pontosan hogy irtsam ki...Valaki segíthetne nekem akár privátban is, hogy ha tud valami tuti megoldást.
THANX!
[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Narxis
nagyúr
Az túlzás, hogy senki nem fog fizetni. Lehet majd 1-2 vírusirtó eltűnik vagy összeolvad pár, hogy kisebb költségeik legyenek és meg tudják osztani egymással a tudásuk ami által egy versenyképesebb terméket tudnak piacra dobni. Igazából csak találgatni lehet, hogy mi lesz. Mondok egy sokkal marginálisabb területet: defrag. Már az XP-ben is volt beépített mégis a mai napig nem ment csődbe sőt nagyon is elterjedt lett a Diskeeper, PerfectDisk, O&O Defrag stb.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Basilisk
csendes tag
És a Panda Cloud Pro & Comodo Firewall milyen védelem?
-
Basilisk
csendes tag
Panda Cloud Pro mellé jó dolog az Online Armor tűzfal 64 biten?
-
Narxis
nagyúr
válasz wilburwalsh #8762 üzenetére
Mindig a legnépszerűbb programokban keresnek rést, ez mindig így volt. Azért tartom előrelépésnek az előtelepített MS vírusirtót mert sokan nem is telepítettek semmilyet. Az okok között szerepelt a "lassítsa a gépet" "kiüti a crackelt windowsom" és a "kitörli a crackelt játékom" "nemérdekel" "mi az a vírusirtó?". Az MS vírusirtó hatékonyságán lehet vitatkozni de mindenképp jobb mint a semmi.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
dudasj
tag
Ja, mindig a nodot cikizem itt... Az igazsághoz hozzátartozik hogy mivel Szlovák cég (ha jól tudom) elég erős a merketingje itt (plusz cd újságokhoz is ezt adják ingyen) - ezért sokszor találkozom vele és ugye 3000 gépből több fertőzöttel futok össze mint 300-ból a nagy számok törvénye alapján. Csak hát az marad meg az emberben hogy a legtöbb halálra-fertőzött gépen ez volt... Hogy amelyikhez nem hívnak mert működik rendesen azokon mi van azt pedig nem tudhatom
-
dudasj
tag
válasz wilburwalsh #8760 üzenetére
Igen, ezekben teljesen igazad van. De hát ami előfordulhat arra készül fel az ember és az előre látható, kiszámítható és valószínűleg elő is forduló dolgokra írtam én a 100%-ot. Természetesen amiket írsz azok igazak de ilyesmire annyira kicsi az esély hogy felesleges lenne sok - sok pénzt fordítani az elkerülésükre. Azaz a kiszámítható és elő is forduló biztonsági kockázatok ellen lehet szerintem 100%-ot teljesíteni.
Ilyen tesztekben nem naon hiszek - a mai világban sajnos vagy a pénz dominál ilyenkor, vagy egyszerűen csak a nagy egó miatt a szakemberek nem képesek megérteni hogy a világ folyamatosan változik - (lehet az éven ez a "legjobb" megoldás, de jövőre már beelőzi egy másik... Vagy "racionalizál" a cég és fele annyi fejlesztővel már csak a marketing és a hírnév marad a szoftver mögött és elavulttá válik.) Ezért "vallásosak" lesznek, hinni kezdenek benne ahelyett hogy tényszerűen értékelnének. Itt is sokszor van hogy valaki leírja hogy gondja van valamelyik szoftverrel és máris jön egy "hívő" aki leanyázza hogy márpedig az tökéletes csak minden user hülye És azért ez pont olyan téma ahol utolsóból is lehet teszt győztes egy apró teszt - feltétel megváltoztatásával. Vipre-ék pl. nem is mennek ilyen tesztekre, hanyagolják őket mert adott tesztfeltétellel simán el lehet dönteni hogy ki nyerje meg mielőtt elkezdődne. És mióta a Nod32-t láttam vagy 20 tesztben győztesnek 4-5 éve kb. és az összes ismerősöm aki ezt vásárolta havonta installálta újra a gépét a beszedett ezer trójai miatt azóta pláne nem hiszek nekik...
Én amúgy is a tapasztalatban hiszek, mielőtt vásárolok a cégnek felrakok a saját gépemre (user jogú felhasználóval) három verziót egymás után és használom egy hónapig. Fárasztó meló de másként nem lehet ezt sajnos. Az ilyen fórumok mondjuk arra jók hogy segítsen eldönteni az embernek hogy melyikkel érdemes egyáltalán foglalkozni, időt és energiát fektetni a tesztbe. Amúgy meg szerintem célfüggő is egy kicsit ez a dolog, amire ennél a cégnél azt mondom hogy 100% az egy másiknál már nem biztos hogy jó megoldás mert más célokhoz másként működik minden.
A fizikai hozzáférés nálam még így sem gond - CD boot esetén nem kap a user hálózati hozzáférést, DHCP szerverre authentikálni kell, egy gépet ugyan akár meg is fertőzhet talán így de a hálózaton már nem tud érvényesülni, - a helyi gépeken meg a windowson kívül nincs semmi. A munkáik a szervereken vannak, fájl és alkalmazás-szervereket tartok amire dolgoznak. -
pikámer
tag
-
blattida
nagyúr
válasz wilburwalsh #8761 üzenetére
Persze, ezzel az erővel szinte bármit be lehetne ide rakni, hiszen a "Melyik a legjobb vírusirtó progi" topik erre való, nem?!
Tele van minden szarral ez a topik, szerintem Te is tisztában vagy ezzel, éppen ezért nem kellene erősíteni az ilyen tevékenységeket.
pikámer
Ha van állandó netkapcsolatod, ami nem forgalomkorlátos vagy nked belefér, akkor egy panda cloud vagy egy immunet protect, esetleg egy webroot secureanywhere mehetne föl rá.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
pikámer
tag
Üdv Mindenkinek,
Van egy p-as Dell számológépem 700mhz proci,128mb ram amivel türhetően netezgetek ha nincs fent virusirtó.
Viszont ha felrakok v-mit (Avast,Avira-t probáltam) akkor megtorpan rendesen.
Mit tudjak felrakni rá,hogy lehessen élni vele.
Kösz FeriAmi azelött a tiéd volt,az most a másé.Ami azelött jò volt ,az most rossz.Ami ezelött okosság volt,az most lopás,s ami azelött lopás volt,az most törvény.S mindezt együtt ùgy nevezik,hogy Szocializmus. "Wass Albert".
-
wilburwalsh
tag
Azok körét szűkíti, akik egyébként nem rendelkeznének vírusirtóval, mert így alapból kapnak egyet. A lusta, nemtörődöm felhasználók táborát viszont szerintem növelni fogja, mert így egyre többen lesznek majd a ,,jó nekem ez a beépített védelem, meg amúgy is minek sz@rakodjak már egy másik felrakásával, beállításával" hozzáállást követő emberkék...
És könnyen elképzelhető, hogy akkor a ,,csúnya bácsik" első lépései között fog szerepelni a beépített védelem kijátszására való felkészülés, hiszen azt érdemesebb támadni, amit többen használnak... -
wilburwalsh
tag
válasz blattida #8748 üzenetére
Ide is simán kapcsolható - szerintem:
,,Integration of Anti-Malware Network:
Unknown programs are immediately cross-checked against the cloud. The Online Database contains around 4 million entries and relies on the intelligence of the cloud. Programs considered harmless are automatically permitted, while annoying pop-up windows and alerts are omitted. So you can totally focus on your work!New cloud-based scan:
Our cloud scan, already used in Emsisoft MalAware, has been included in Online Armor. Even if there is no record of a file in the Anti-Malware Network, more than 7 million signatures mean that malware can be recognized reliably to keep your PC safe.". -
wilburwalsh
tag
Sem a tűzfalad, sem a secure DNS szolgáltatásod nem blokkolná, mert amiről én beszéltem az egy eredetileg normális weboldal, amit éppen feltörtek. Pl. vedd úgy, mint ha az itcafe.hu lenne feltörve. A Vipre biztonságos DNS szolgáltatása azt hiszem már külön nem érhető el, de van több másik hasonló is: OpenDNS, Comodo, Norton...
Továbbá olyan esetet írtam, amikor sem a proxy, sem egyéb szerver védelmi programja, sem a munkaállomáson lévő F-Secure nem ismeri fel a kártevőt. Az F-Secure-t én is kedvelem, jó biztonsági szoftver, de ez sem mindenható, nem fog felismerni ez sem minden exploitot.
Persze, van az Internet Sexplorernek az UAC mellett védett módja stb., ám vannak olyan exploitok, amiktől ez sem fog megóvni.
A fizikai hozzáférés esetén pedig a user át tudja venni az irányítást. Ha a BIOS-ban nincs jelszavas védelem beállítva, akkor bizony elindíthatja a gépet CD-ről vagy USB-ről is. Ha jelszóval van védve a BIOS, azt is meg tudja oldani, ha leszedi a gépház oldalát...Az F-Secure-ban a DeepGuard van mint HIPS, ez nem rossz, de sok HIPS erősebb nála, és azok sem nyújtanak 100%-os védelmet. Nézd meg, hogy szerepelt az F-Secure a PC Mag tesztjén, a Matousec tesztjén és a Comodo Leak Testen...
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem h ha 2 HDD-t teszek be a gépbe majd mind a 2-re külön-külön felteszek 1-1 op rendszert (win 7) Majd letiltom az egyik HDD-t a másik elöl eszközkezelőben vagy leválasztom a lemezkezelőben akkor a 2 HDD között a vírusok ugye nem mehetnek át egyikről a másikra ha le van tiltva? Ez elméletben működik de nem tudom h 100%-ig biztosan h ilyen esetben a vírus ugye nem mehet át egyikről a másikra ugye?Matthew 24:42
-
ƵøŁĭ
veterán
-
dudasj
tag
válasz wilburwalsh #8716 üzenetére
Itt találtam valamivel részletesebb infót a működéséről:
http://ihinet.hu/erdekes-hirek/proaktiv-vedelem.html -
sz.j
nagyúr
válasz @matthew@ #8755 üzenetére
Sok lehetőség van, de például Paragon Backup & Recovery-vel
Szvsz "pofon egyszerű" a használata. Nekem bevált.[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
@matthew@
őstag
-
dudasj
tag
Első körben a tűzfalban és az ahhoz tartozó alternatív dns szolgáltatásban lévő többmilliós adatbázis blokkolja ezt. (Dlink van nálunk mert ez jár a hardverhez de van ilyen pl. Vipre-nek is amit bárki ingyen használhat ha van routere).
Ezt láttam már párszor működni.
Második körben az Fsecure böngészővédelme blokkol, a központi szabályozásban úgy állítottam hogy ne megkérdezzen hanem tiltson.
Ha esetleg tudnál küldeni ilyen linket azt megköszönném, néha letesztelek ilyet (itteni linkeket főleg) de már az is ritka hogy láthatom működni mert Dlinkék "elhappolják" előle a védelmi teendőt
Egyébként bár mindenki szidja az IE9-et de én pl. csak azt engedek meg használni a cégnél - ott pont be lehet állítani központi házirenddel hogy ami nincs a biztonságos helyek zónájában annak nincs joga programot futtatni a gépen. És persze mert csak ez kompatibilis az Fsecure-vel 100%-ban, gyakorlatilag teljesen lecseréli a védelmi rendszerét a sajátjára.
Hozzáfér fizikailag - és? Ezt nem értem, ha kifejtenéd sokat segítenél hogy esetleg biztonságosabbá tegyem a rendszerem, én nem bírok rájönni milyen veszéllyel jár ez.
Szét nem tudja szedni, usb akkor van ha engedélyezem neki, vizet mondjuk önthet bele az tény... De hát nálunk teljesen értelmes emberek dolgoznak.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Butcher-HUN #8752 üzenetére
öcsémre rájött a para, és aszongya, hogy az upc tartalomszűrés kellene, hogy ne tudjanak bemászni....
mondom biztos nem tud annyit mint az ingyenes personal avira....
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz Mr.Csizmás #8751 üzenetére
Üdv! Teljes egészében az F-Secure 2009-es verziója. Idejét múlta én nem raknám fel semmi pénzért. Ha mindenképp F-Secure-t szeretnél akkor ajánlom a Client Security-t az teljes egészében a 2011-es verziónak felel meg. Ha érdekel keress meg privátba és megbeszélhetjük a dolgot.
F-Secure Client Security 9 Best Protection 2011. [link]
[ Szerkesztve ]
✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
upc smart guardról mi a véleményetek?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
riki
senior tag
Múltkor az MBAM rám hozta a frászt. Ezt jelezte két állományba.:[link]
Fals volt,de azért hirtelen volt para. -
Narxis
nagyúr
válasz Szellem. #8741 üzenetére
Hiába, egy olyan topikban ahol az emberek egymást licitálják túl a védelmi programok használatának számában mert a paranoia a tetőfokára jutott ott egy ingyenes MSE labdába se rúghat. A Windows 7 tűzfalát megfelelőnek és elegendőnek titulálni pedig eretnekség. Remélem azért idővel változni fog ez a szemlélet, a Windows 8 már tartalmazni fog vírusirtót ami egy igen komoly előrelépés a vírusok elleni harcban mivel a lusta nemtörődöm felhasználók rétegét szűkíti.
-
ƵøŁĭ
veterán
Emsisoft Online Armor Firewall 5.5 released!
New cloud scan, new license system and cheaper renewals.
The version change may appear rather small, but the innovations are rather impressive: even more security and fewer annoying alerts thanks to double cloud support, improved update and license system as well as nice discounts for loyal customers are the most important innovations in Emsisoft Online Armor 5.5.Emsisoft Online Armor is a highly modern firewall with powerful HIPS (Host Intrusion Protection System) for Windows. It permanently monitors all network connections and system-related activities, which makes your PC even more secure against hacker attacks. The following innovations make Online Armor 5.5 our best firewall ever:
Integration of Anti-Malware Network:
Unknown programs are immediately cross-checked against the cloud. The Online Database contains around 4 million entries and relies on the intelligence of the cloud. Programs considered harmless are automatically permitted, while annoying pop-up windows and alerts are omitted. So you can totally focus on your work!New cloud-based scan:
Our cloud scan, already used in Emsisoft MalAware, has been included in Online Armor. Even if there is no record of a file in the Anti-Malware Network, more than 7 million signatures mean that malware can be recognized reliably to keep your PC safe.Improved license and update system:
Software updates are downloaded and installed way quicker. Moreover, Online Armor relies on the license system used for other Emsisoft products. Access our Customer Center to find and manage the licenses for all your Emsisoft products in one place. Your Online Armor license key will be automatically transferred to the new system as soon as you use version 5.5 for the first time. Unnecessary key resets when reinstalling your OS are a thing of the past.New pricing system rewards your loyalty:
The 1-year license is 25 % cheaper if renewed once the initial 1-year period has expired and will be a further 5 % cheaper for every additional year you renew it. Long-term customers can thus benefit from discounts of up to 50 %.
We think Online Armor 5.5 is great - what do you think? Download and test the new version free for 30 days and tell us what you think on our Facebook Page!If you have already installed Online Armor on your PC, you will receive the new version when running the online update for the next time. If you are using Online Armor FREE earlier than 5.0, please uninstall this version and download the new one.
Introductory offer: Pack of 3 for the price of 1 = 45 % discount!
Limited offer until February 14th, 2012: Buy a 1-year license now for Emsisoft Online Armor Firewall for 3 PCs at a special price: Instead of US $73.- only US $40.-.
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
wilburwalsh
tag
-
wilburwalsh
tag
válasz @matthew@ #8739 üzenetére
Telepítsd az op. rendszert és a drivereket. Majd frissítsd és aktiváld be a rendszert. Ha ezek után csinálsz egy mentést, akkor a visszaállításnál már nem kell újból aktiválnod.
A programokat is beleveheted a mentésbe (pl. a nagyobb csomagokat, mint az Office), de a visszaállítás után majd frissítened kell őket.
Biztonsági alkalmazást szerintem ne ments el, mert egyszerűbb, ha később rögtön egy friss verziót teszel fel a visszaállítást követően, ill. így nem kell pucolnod egy másik vírusirtóra váltás előtt.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz BigManus #8740 üzenetére
Tudom, hogy nem más av-ról volt szó, de reagáltam ha megengeded, hogy más av-nál is fennállhat ez a helyzet! Ha gond, hogy reagáltam, természetesen elnézést, hogy megmertelek cáfolni.
Ha tapasztalatokról beszélünk, járkáltam jobbra-balra és sosem kaptam 1 év alatt a céges gépemen egy kártevőt sem, ami az internetről, weboldalakról jött volna be. Mindez MSE mellett!!
Kicsit túl van spirázva ez a vírustéma. Persze, mindenki abban hisz amiben akar. Nem vitatom, hogy vannak valós veszélyek, de még mindig azt mondom elsősorban a user a gyenge láncszem.
A Narxis által belinkelt cikknek, meg tökéletesen igaza van. Itt a fórumon is számtalan példa mutatja, hogy x,y védelem mellett is agyonfertőzte a gépét a user, míg más egy egyszerű free megoldás mellett is vígan elvan.
A magam részéről, nem használok többet gépetfogó, agyonpakolt vackokat! Nem látom nálam értelmét. Linuxot, meg nem használok egyenlőre mert nem vagyok oda érte. Persze, ezzel senkit sem akarok megsérteni a vallásos hitében.
Zárszóként, és itt le is zárom a részemről a kommentelést, friss oprendszer, friss böngésző, friss programok, kellően beállított biztonság és főleg ésszelhasználat mellett a kártevők bekapásának esélye a nullához konvergál. Lehet ezen vitázni ezek után.[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
Butcher-HUN: de amíg nem tapasztalja meg az ember a saját bőrén addig nem nagyon hiszi el
sz.j: pont a mai napon gondolkodtam a ghost-oláson h kéne de most újrateszem hétvégén és megcsinálom Amúgy ha lementem és az alap dolgokat már felteszem, pl IS, driverek, stb. és beírom a licenc-et, ami március 1 után fog lejárni mivel tisztaszoftveres volt win-em de ha nem kell újratennem akkor menni fog vele, azt tudom, de ha ghost-olok és már lejárt a licenc-em és visszateszem a win-t a már beírt és elmentett kóddal akkor azzal menni fog tovább, vagy minden ilyen vissza tételnél van licenc újraellenőrzés? Ghost topikban kérdeztem de nem derült ki nekem 100%-ra h mi lesz, vki jártas benne?
-
sz.j
nagyúr
válasz @matthew@ #8734 üzenetére
Ha most le lett volna mentve a "szűz" rendszered (C partíció), akkor kb. 10 perc alatt visszarakhattad volna és nem lenne gondod ....
Az viszont nagyon igaz, hogy többnyire az user a leggyengébb láncszem a védelemben, lásd pl. a saját esetedet, de jártam én is így amikor nem "ismertem" kellőképp a Comodo falát.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
@matthew@
őstag
Na most kapcsoltam be a gépet és tetü lassan kapcsolt be és nézegettem a feladatkezelőt és elég sok, érdekes folyamat futott rájuk keresgettem és bizony vírusos a gép Úgyhogy az tényleg igaz hogy a vírusokat egy jó kergető+tűzfal nem tartja vissza hanem függ a felhasználótól is, hiába van KIS 2012+MBAM Pro de én ugyan az maradtam úgyhogy rajtam kell változtatni itthon, viszont többet nem lesz olyan oldal látogatva ami vírusos lehet, mert tudom honnan jött a kicsike (nem felnőtt oldalról )
Valószínűleg ezért volt tegnap bugger a KIS vírusirtása, ma meg már frissíteni sem tudott a kergető ez mondjuk sztem érdekes h egy ilyen progit ennyire megfog valamiMatthew 24:42
-
Narxis
nagyúr
válasz Szellem. #8729 üzenetére
Esetleg még beleírhatták volna ajánlásként a BufferZone Pro-t vagy a Sandboxie-t mert ezek ingyenes termékek és egy igen komoly védelmi vonalat adnak úgy hogy nem kell hozzá komoly szakértelem.
(#8731) old-dog: igen, ez már volt linkelve.
[ Szerkesztve ]
-
old-dog
aktív tag
Egy figyelemre méltó írás 2011 decemberében készült. [link] Szerintem nem elfogult az írás és teszteredményekkel alá van támasztva.
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Mondjuk a Comodo linux ra leszek kíváncsi majd. A béta még nem volt hajlandó települni.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
blattida
nagyúr
Hamarosan érkező MRG teszteredmények.
-
RBJ
addikt
Tud valaki olyat, hogy linux os antivirus szoftvereket teszteltek -e melyik a működőképesebb?
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Butcher-HUN
senior tag
-
dnsi
aktív tag
" A kártékony kód kihasználja a böngésző sérülékenységét... Ugrott a ,,100%-os" védelmetek! "
Igaz, ezért kell Sandboxie-t használni.
-
BigManus
addikt
" A kártékony kód kihasználja a böngésző sérülékenységét... Ugrott a ,,100%-os" védelmetek! "
Ez így igaz...
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
wilburwalsh
tag
válasz @matthew@ #8702 üzenetére
A napi full scan tényleg felesleges, csak pörgeti a vinyót, ami így hamarabb ,,elöregedhet".
Az op. rendszer újrarakása előtt én a Kaspersky újratelepítését próbálnám meg. A Malwarebytest is leszedhetnéd a Kaspersky reinstallja előtt, majd ismét feltehetnéd utána - de valós idejű védelem nélkül, hogy ne akadjanak össze. Szerintem az MBAM Free is elég lenne.
-
wilburwalsh
tag
Most attól az esettől eltekintek, hogy a dolgozó fizikailag hozzáfér a gépéhez, és így, ha egy kicsit jobban ért hozzá és ,,jóindulatú", gyakorlatilag simán szétfertőzheti a rendszeretek...
Szóval van egy rendes, legális weboldal, amit meghackelnek, és kártékony kódot helyeznek el rajta. Az egyik kollégád megnyitja a böngészőjében - sem a szerver oldali, sem a munkaállomás oldali védelmi rendszeretek nem ismeri fel az exploitot. A kártékony kód kihasználja a böngésző sérülékenységét... Ugrott a ,,100%-os" védelmetek!
-
PapauZ
aktív tag
válasz d3ck3rHUN #8713 üzenetére
Nyugodtan kipróbálhatod a 360-at is. Semmi biztonsági folt nincs rajta. Aki ezt a cikket írta, az vagy nem tud angolul, vagy valamelyik fals infót tartalmazó híroldalról (??? - az az ilyen, ami ilyet ír?) vették át a cikket.
A biztonsági rés egyedül a pcAnywheret érintette, semmi mást.Szerk: amúgy várhatóan kijön hamarosan a Norton 360 6.0 is. Rengeteg újítást kapott, sokkal jobban testreszabható. Lehet érdemes lesz majd kipróbálnod.
[ Szerkesztve ]
-
-
d3ck3rHUN
csendes tag
Köszi! Akkor lehet kiprobálom és Norton IS 2012-t Aztán meglátom melyiket veszem majd meg. Olvastam már nem tudom hol egy külföldi oldalt ahol olcsók a vírusirtó szoftver árak. Kaspersky is 25$ körül volt. Nem tudja valaki melyik az az oldal?
-
őstag
válasz d3ck3rHUN #8710 üzenetére
A KAV a Comodo-val nem fog menni az tuti. Egyébként is a KAV kb. ugyanúgy terheli a rendszert, mint a KIS...
Én személyesen a Nortont nem kedvelem, de egy jó megoldás lehet. Amúgy sztem elég a a NIS is, vagy esetleg NAV+ valamilyen fal. A 360 extra szolgáltatásai legfeljebb parasztvakításnak jók...
Az ESS 5 sem rossz, de a KIS, vagy esetleg a Bitdefender (amit nem említettél) jobb alternatívák.
Vannak ingyen combók is, olvass vissza a topicban egy-két hetet. Ha pedig veszélyes oldalakat látogatsz és szereted a crack-eket, akkor majdnem mindegy mit használsz, előbb-utóbb úgyis beszívsz vmit.
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
Narxis
nagyúr
Német szövetségi(vagy tartományi?) ügynökség biztonsági tanácsai: Link
Az egész érdekes érdemes elolvasni, de kiemelem az idevágó részt:
" Suggested antivirus suites are Microsoft Security Essentials, Avira Free, and avast! free antivirus. The Windows 7 firewall was also cited as being sufficient enough to ward off intrusion attempts."
Gyakorlatilag a legnépszerűbb ingyenes megoldások betartva a többi tanáccsal(programok és rendszer frissítése) elegendő védelmet nyújt az interneten.
(#8706) Butcher-HUN: passz, csak azt állítottam be amit írtam.
[ Szerkesztve ]
-
d3ck3rHUN
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek, hogy mit használjak mivel nem tudom eldönteni Hátha vannak itt tapasztalatok a programokról.
1. Norton 360 5.0 (Nem probáltam. Nem lassít azt olvastam róla és sok hasznos kiegészítőt is tartalmaz. Jó vírusírtó? De ugye itt van ez a cikk.. Azóta javították? Biztonságos-e használni? [link]
2. KIS 2012 ( Probáltam. Ez lenne a személyes kedvencem, csak mintha kicsit fogná a netet vagy a gépet (néha, nem veszésen csak kicsit). Pedig duplamagos proci 2gb ram. stb.. Szóval nem értem mi lehet a baj
3. Kaspersky Anti-Virus 2012 & Comodo Tűzfal ( Még nem probáltam. Szerintem elég ütős lenne, csak sok kiegészítő ami a KIS-ben van vagy a Norton 360 sajnos így nem lenne benne)
4. Eset Smart Security 5: (Sokáig használtam, egyszerű kezelni, de mintha elmaradna a többihez képest..)Nos összegzésül szerintetek melyik és miért? Várom a tapasztalatitokat. Nagyon köszönöm annak aki segít és hozzászól
-
@matthew@
őstag
válasz Butcher-HUN #8708 üzenetére
Nekem is PRO verzió van de a védelem be van kapcsolva azon is, és látszik is h dolgozik mivel 1-2 esetben blokkol bejövő adatforgalmat, stb. Amúgy én előbb MBMA-tettem fel aztán KIS.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz @matthew@ #8707 üzenetére
Hát ha a KIS után tetted fel akkor nem. Nekem is fent van ráadásul a PRO verzió viszont az aktív védelme természetesen ki van kapcsolva az MBAM-nak.
Ha viszont a free verziót teszed fel ott alapból nem aktív ez a lehetőség úgy meg tuti zavarják egymást.✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
-
@matthew@
őstag
Közben én is olvasgattam róla de leginkább 2011-nél jött elő ez a bug és ott a 2012-re történő frissítést ajánlották, meg vmi beállítási lehetőséget, ezt a méretbeállítósdit használtam én is mert sok tömörített dolgom van. Majd holnap beállítom amit írtak h kell. Amúgy MBAM lehet gond a KIS-nek?
-
Butcher-HUN
senior tag
Jó hogy ezt írtad kicsit kutatgattam és megtaláltam ezt a file méretbeli korlátozást és beállítottam neki 10MB. Akkor innentől kezdve a nagyobb fájlokat értem ez alatt az iso-kat átlépi és nem vizsgálja? Illetve a rar-ban tömörítetteteket is átugorja?
Ja és még valami full scannél a heurisztikát érdemes alaposra állítani? Nálam most default beállítás van így az most egyszerű vizsgálaton vanU.I: Találtam ilyet hogy vizsgálatoptimalizáció
Vizsgált objektumok kihagyása ha a vizsgálatuk hosszabb mint... és be lehet állítani hány mp.[ Szerkesztve ]
✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
-
Narxis
nagyúr
válasz @matthew@ #8704 üzenetére
http://forum.kaspersky.com
De nem találom már a topikot, legtöbb esetben más védelmi alkalmazás zavart be vagy valami egyéb rendszerhiba. Alapvetően a Kaspersky nem vizsgál gyorsan de idővel 2-3 scan után már gyorsulnia kellene. A nagy méretű zip/rar fájlokkal gyűlhet még meg a baja, érdemes lekorlátozni 8-10MB-ra, hogy nagyobbakat ne vizsgálja át.
-
Narxis
nagyúr
válasz Butcher-HUN #8696 üzenetére
Igazából mindegy mert úgyis csak az új vagy megváltozott fájlokat ellenőrzi újra viszont erről a scan bugról olvastam nem rég de csak találgatták, hogy mi okozza.
-
@matthew@
őstag
válasz Butcher-HUN #8701 üzenetére
Köszi a helpet! Akkor lehet oda is benézek Akkor lehet lecsökkentem 1 hetes full scan-ekre az átnézegetést. Gondoltam arra is h csak vmi "rossz" frissítés lehet az oka, mivel tegnap jól lefutott a scan, ma frissítés után volt gáz, és múltkor is ez volt, pár nap múlva már jól ment.
Amúgy, igen van olyan lehetőség h a nagy fileokat kihagyja, nekem az pár helyen be si van kapcsolva, pl egy 110GB-s játéknál ami sokáig nézegetett
Viszont lehet ha nem oldódik meg akkor reinstall lesz, mivel csak kézzel pucoltam registry-t az előző IS-ek után (3 másik volt) és lehet azzal van baja.AmigaFan: az előző mondatban van a válasz a Te hsz-edre, meg azért is gondoltam h reinstall megoldja mivel csak időszakos probléma.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz @matthew@ #8698 üzenetére
Nálam még nem fagyott meg KIS miatt a rendszer. Ismételni tudom önmagam 300 GB-os Raptor ami 10.000RPM pörög volt hogy 1 óra alatt végzett full scannel. Nekem ugyan vannak fent nagyobb iso-s tartalmak és bizony mikor oda kerül hogy átnézze sokat elmélázik rajta.
Ez amúgy azért van mert a KIS tényleg átnéz minden file-t.
Elvileg be lehet állítani hogy a nagyobb tartalmakat ugorja át, de ebben nem vagyok biztos.
Régebben havonta csináltam full scant mára 2 havonta ha lefuttatom.
MBAM Pro van mellette fent annak meg már idejét nem tudom mikor frissítettem az adatbázisát mivel fölösleges.
Nézd mivel többrétegű védelemről van szó úgy is jelezni fog a KIS ha potenciális fertőzésnek vagy kitéve.
Ha az adatbázisba nem került bele a kártevő nagy eséllyel a proaktív védelem megfogja / jelezz így no para.
Na meg ott van a Cloud is stb...
Ha nem tiszta rendszerre tetted fel a KIS-t akkor bizony lehetnek inkompatibilitási problémád. Javaslom a reinstallt és úgy tedd fel a végpontvédelmet.
Ja és ha KIS topikjában fel teszed a kérdésed az ottani szakik biztos segítenek majd.✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest