Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Túl az 5 millión az Octopath Traveler franchise
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- GTA VI
- EA Sports WRC '23
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
milan26
senior tag
Comodoból azt hiszem sajnos nincs már free, az avast meg emlékeim szerint az Outpost tűzfalát integrálta magába. Nem tartom kizártnak, hogy wintől független.
Anno XP-n nagyon szerettem a PC Tools Firewall Freet, Ashampoo Firewall Freet, Online Armort is, de ezek már nincsenek, mondjuk nem is kellenek. PC Tools beépült a Nortonba talán. Talán csak a Zone Alarm maradt még, de azt én már csak elvből sem használnám.
-
Sdi
addikt
-
Dévacsen
senior tag
A baloldali képen igen az látható, nem is engedi megnyitni , de a jobb oldali képen ott van írva hogy nem aktív a windows fala mert az avast-é van használatban, ki van kapcsolva, akkor csak az van mint a comodónál, sőt a comodo ki sem tudja kapcsolni a falat, nekem kellett kézzel kapcsolgatni mert együtt futott a win falával, itt ilyen nincs, szépen kiiktatja,viszont most még írtam ránéztem a feladatkezelőben és ott azt írja hogy fut a win fala, no mindegy,én mindenesetre használom a falát, nagyon jól lehet konfigolni. Én nagyon megörültem annak idején hogy az avast berakta, nagy húzás volt számomra.
[ Szerkesztve ]
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
Cs1csó
félisten
válasz Dévacsen #76086 üzenetére
Ez a kép jó hogy bekerült, mert a legfrissebb verzió óta van ez a beállítási metódus, eddig egy külön bejelölhető sor volt a "csendes mód" de most már "felugró értesítések" részt kel megnyitni és a felugró ablakban jönnek elő a dolgok. Huncut.
Amúgy ha a RÉGI adatokkal való kereskedést - amiért meg is büntették őket tetemes összegre - tullépünk akkor a Defender legjobb ingyenes alternatívájaként is leírhatjuk:
- nem kell semmilyen hülye fiók a regisztrációhoz (a BD-nél látom minimális értelmét mert ott a webes fiókban is lehet ellenőrizni a gépeket amiket oda felvettél, a Kaspynál is de ott ha jól tudom nem lehet vizsgálatot indítani)
- NATÍV 64 bites a rendszer a többieknél még mindig van 32 bites folyamat (a feladatkezelőben látszik a Kaspynál is)
- NEM kell minden buta, bloatware modult telepíteni elegendő az alap "minimum" opciót tehát a fájl-, web-, viselkedésvédelem opciókat. Esetleg a levelezésvédelmet.
Sőt van egy "tűzfal" modulja ami nem nagy eresztés kvázi egy kis grafikai tuning a Windows falához (bár a többi is ez csinálja amelyik tartalmaz tűzfalat)
- a "csendes mód" bekapcsolásával gyakorlatilag teljesen némítható de jelzést a tevékenységéről így is kapsz (blokkolás/karanténozás) mert egy tálcaikonon kis kék pötty jelenik meg ilyenkor.
A tálcaikon "pörgése" aktivitás esetén is nagyon ötletes, a régi "a" betű pörgését jobban szerettem de ez sem rossz.Egy érdekes negatívummal találkoztam, hogy a program vírusdefiníciói rendszeresen frissülnek de ha elérhető egy ÚJ program főverzió akkor arról nem kapsz értesítést de ha megnyitod a beállítások között a frissítések részt akkor ott bizony pirossal fogja jelezni, hogy a frissítések telepítésre készen állnak.
Ezt már terveztem beírni a hivatalos Avast fórumban most két (három) bejgli közt szánok rá időt (azt fogom kérni, hogy "csendes mód" opció alatt is jelenjen meg kicsi kék pötty a tálcaikonon ha program verzió frissítés érhető el, és persze ha a tálcaikonra kattint az ember akkor egyből az az oldal is jöjjön fel amiről a kék pötty jelez.Amúgy most a BD Free-t tervezem kipróbálni, a változatosság gyönyörködtet alapon.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ha már szóba került a Bitdefender Free. Ez a vírusirtó tud magyarul is? Mint írtam előbb pár hsz.-el, szüleim gépre tennék fel egy könnyen kezelhetőt, de a Norton 360 nem annyira ajánlott lett, ezért kérdezek rá erre a BD free-re.
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
junior11
veterán
válasz BigBlackDog #76082 üzenetére
Az Avasthoz nem kötelező, a másik kettőhöz szükséges.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
junior11
veterán
válasz BigBlackDog #76079 üzenetére
Szia, ha a beépített Microsoft Defendert nem szeretnéd, az ajánlottak közé tartozik az Avast/Kaspersky/Bitdefender Free.
-
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Lassan lejár az aktuális Eset Internet Security előfizetés és ingyenes alternatívára váltanék. Mit ajánlotok, ami nem lenne csalódás és megfelelő védelmet nyújtana az Eset terméke után? Tűzfal és vírusvédelmi funkció lenne a fontos, a többi modulja nem igazán volt használatban a mostani csomagnak sem.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Mikulásbá #76071 üzenetére
Elfogadom és köszönöm. Bár tavaly próbáltam még előző gyengébb minipc -men azt érezhetően jobban fogta mint a kaspersky. Azon észre lehetett venni a gépterhelés különbségeket. Azon kaspersky nagyon jó volt azért is vettem meg. Az avast is kicsit jobban fogta de az már egész jó volt és az f-secure sem fogta de akkor a kaspersky jobban érdekelt és azt választottam. Mostani mini PC sem bivaly de ez már jóval erősebb mint az volt. Ez egy hp 800 G1 mini 8gb ram, i5 4590t, WD Blue 3D NAND 2.5 1TB SSD. Ezen már kevésbé venni észre a különbséget ( legalábbis rövid távon ilyen 30 napos próbaidő alatt). F-secure most tetszik de azért g-data és bitdefender is érdekel. Avast premium security meg olyan olcsón hozzá lehet jutni hogy lehet azt is kipróbálom 30 napig. Tudom ingyenes is jó de azért a fizetősre biztosan jobban odafigyelnek.
Meg ha így felajánlottad kipróbálom a nortont is ha nem kell hozzá regisztrálni.
-
Cs1csó
félisten
válasz Imi1981 #76064 üzenetére
Sokkal jobb mint a 3-4 évvel ezelőtti "BD FREE" mert az egy "önálló" ingyenes védelem volt kb. nulla beállítási lehetőséggel karantén volt, ennyi.
A mostani BD-t vagy 2 éve indították újra és egy az egyben a fizetős BD felülete, motorja stb. csak van pár modul/szolgáltatás ami inaktív ennyi a különbség, elvileg a reklám is kikapcsolható.
Két problémát tapasztaltam, hogy kell hozzá Bitdefender Central fiók (ezeknek igazán nem nagyon látom értelmét de itt annyi ötletesség van, hogy egy távoli menedzselt gépen errő a webes felületről is tudsz víruskeresést indítani és a lefutás eredményéről összefoglalót is ad.
A másik, hogy - igaz ez 16GB RAM-nál de akár 8-nál sem gond - elég sok RAM-ot használ kb. 300MB-ot - ahogy előttem írták is - ami jellemzően pont a duplája-triplája mint amennyit a többi védelem fogyaszt.
Bár plusz mentség legyen, hogy az egész koncpeció más a BD-nél a CPU kímélését tartották szem előtt és nem a RAM-ét.
A beállítási lehetőségek is bővebbek ahogy az elején is írtam. A reklámok/ajánlások kikapcsolhatóak.
Egy jó választás annak aki valamiért nem érzi elégnek a Defender-t vagy a hibái zavaróak esetleg a Kaspersky bug-jaival nincs kibékülve, esetleg az Avast-ban sem bízik.Most hogy ezt így leírtam, én is kedvet kaptam lehet fel fogom tenni este, ha majd leülök a "nagy" gép elé.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Imi1981 #76060 üzenetére
Ezek érdekes dolgok. Nálam konkrétan akkor vehető észre a Defender, ha:
Megnyitom a qbit-et, mert egy picivel lassabban nyílik meg. Ha telepítek egy programot (ami nagyon ritka) lassabban települ, ha nagy fájlokat mozgatok, de ez sem minden esetben igaz, például ha filmet másolok a külső mervelemezre, akkor nem.
De:
gyorsabban indul a Windows, a böngészés pattogós, a COD gyorsabban indul és nincsenek játkbeli anomáliák, plusz az nvidia kontroll panel elindul minden alkalommal, ha használni akarom. -
Szellem.
Topikgazda
válasz Winnie The P #76066 üzenetére
Fàradj àt kèrlek a reklàmblokkoló topikba. Oda tartozik a tèma
-
Winnie The P
őstag
76059-re senki?
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Sdi
addikt
-
Imi1981
veterán
válasz Cs1csó #76063 üzenetére
Tényleg a bitdefender free-ről ( meg a nem free-ről) kevés szó esik itt. Nem olyan jó vagy mi az oka? Egyszer 1 éve használtam pár napig és jónak tűnt és gépet se fogta de végül kaspersky mellett döntöttem. Most viszont váltani akarok kasperskyről mert sokszor lassítja a böngészést pedig már a böngésző modult se használtam. Amúgy elégedett voltam vele. Most f-secure-t próbálgatom a 30 próbaverziót és ez nem lassítja a böngészést ( gépet sem) eddig. Lehet ebben az évben ez lesz de még azért előtte ki akarok próbálni mást is például g-data, bitdefender.
-
Cs1csó
félisten
válasz Imi1981 #76056 üzenetére
+1 Mikubá
Azt se feledd hogy a világon a legtöbb Windows-t a Defender védi (lehet hogy az összes harmadik fél által védett Windows-ok összesen nincsenek annyian mint amennyit Defender véd)
A web (böngésző) védeleme az Edge (saját) böngészőn jó, de Firefox alatt már van jobb védelem.Ettől még ha van ami "gördülékenyebb" a rendszereden, azt nyugodtan telepítsd.
(nálam ez évek óta kisebb-nagyobb kihagyásokkal az Avast Free a minimális 3 modullal (estleg negyediknek a levelezésvédelem)
Ingyenes vonalon továbbra is csak ez a 4 ajánlott:
- Defender ("kvázi" ingyenes a kezdetektől)
- Avast Free ( stabolilan ingyenes mondhatni évtizedek óta)
- Kaspersky Free ( nem olyan régóta létezik és már többféleképp is nevezték)
- Bitdefender Free ( 1-2 éve indították "újra" de jobb mint a korábbi "Free" mert ez a mostani a fizetős kicsit korlátozott változata) -
Imi1981
veterán
válasz Mikulásbá #76061 üzenetére
Nálam se volt vészes csak zavart. Ha ment a qbittorrent és éppen csak seedelgetett akkor is 30-35 %-on pörgette a procit. Ugyan ezt f-secure telepítése után(de kaspersky standard -al is is ilyen volt) 5-10 %-on pörgette a procit. Persze gép lassulást nem vettem észre csak zavart ennyi.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Szüleim gépére tennék fel egy egyszerűen kezelhető antivírust, a Norton360-ra gondoltam. Telepítése előtt ki kell kapcsolni a Windows10 Defenderét? Jelenleg csak ez a védelem van azon a gépen.
Köszi a segítséget előre is.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
junior11
veterán
válasz classic B #76052 üzenetére
Oda igen, mert azzal működik a Defenderrel a legjobban. Ha pl. a Firefoxban megynyitsz egy adathalász oldalt (nem csinálsz semmit, nem klikkelsz semmire), a Defender nem biztos, hogy jelez, mivel nincs dedikált webvédelme Edge-n kívül, esetleg a FF beépített védelme (Google Safe browsing) vagy egy általad feltelepített böngészőbővítmény (pl. Malwarebytes) erre a célra meglehet, hogy már beriaszt.
Viszont, ha már az adott oldalról le szeretnél vmit tölteni, amiben kártevő van, akkor szintén jelez, ha felismeri (a Smartscreen rendszerszinten működik).The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Wlac
Ármester
válasz classic B #76048 üzenetére
Pár napja az ÁNYK-val és a hozzá tartozó formanyomtatványokkal kellett eltöltenem egy “kis” időt. A Defender megőrült tőle. Mondjuk sokat elárul a programról, hogy a weboldalon figyelmeztetnek arra, hogy a Chrome x verziószám felett nem fogja engedélyezni a letöltést, és hogyan kell kiiktatni a védelmét.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
classic B
senior tag
válasz Mikulásbá #76045 üzenetére
Nem kell megsértődni. A példa szerint az user kattint, a védelem nem jelez, letöltődik a malware és kattintásra lefut. Ez miért nem a védelem hibája és miért a felhasználóé?
@junior11: Én a defendernél még soha nem láttam semmilyen jelzést. Amikor 3rd party vírusirtó volt a gépemen, akkor azért találkoztam néhány tiltással böngészésnél. Saját tapasztalat alapján írtam, amit, mindenki azt von le belőle, amit akar.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz classic B #76044 üzenetére
Ezt nem látod jól. Soha egy cég sem állította, hogy ha használsz egy 3rd party antivirus szoftvert, akkor Te vagy bárki más teljesen védett lesz a vírusok és kártevők ellen!!!
Arról nem is beszélve, hogy:
Warezolt programjaid, és operációs rendszered van, nem leszel 100% biztonságban
Ha nem frissíted az oprendszert ami mondjuk egy kritikus hibát tartalmaz, vagy nem frissíted a programjaidat, akkor sem véd meg ez ellen az AV.
Ha ész nélkül kattintgatsz mindenre, nem az AV a hibás.
Ha kapsz például egy adathalász levelet a GLS nevében, amiben a linkek, az ellopomazadataidat.com linkre mutat és a user nem ellenőrzi, az nem AV fail. Ezek mind user error. Nem várható el egy AV-tól, hogy 100%-ban megvédjen, mert akkor mennyiségű szarhalom van a neten, hogy nem lehet lépést tartani vele. Jelenleg az AV gyártók próbálnak lépést tartani a kártevőgyártókkal.
Vannak proaktív technológiai fejlesztések, de ezek mind ára van. Téves riasztások, rendszerbugok, lassulások, stb. Egyik sem tökéletes. De ez van jelenleg.
Ha megveszed a világ jelenlegi legbiztonságosabb autóját, a gyártó sem állítja, hogy tuti nem döglesz meg egy balesetben.Sokan vannak itt a topikban, akik használják rendesen a gépüket, még sincs vírusriasztásuk. És nem azért, mert az AV átengedi őket.
Alapvető figyelemmel, szabályok betartásával elkerülhetőek ezek.[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz Mikulásbá #76041 üzenetére
Na igen, mindig is az emberi tényező a leggyengébb lánccszem, tudjuk ugye, józan ész stb..., de ez mindenkivel megeshet, ha nem figyel oda, viszont ilyenkor kellene közbelépni a védelmi rendszernek, hogy megvédjen, már ha felismeri a kártevőt...
-
Imi1981
veterán
válasz Szellem. #76037 üzenetére
Nekem az nem tetszik a defenderben, hogy pörgeti a procit kicsit torrentezés mellett (30-35 %-on van szinte folyamatosan). Kaspersky vagy most f-secure mellett nem pörög úgy csak amennyire a qbittorrent pörgeti 5-10%. Na meg a fájlműveleteket néha idegesítően lassítja. Szóval lehet jól véd ( bár én mellette kaptam be a zsaroló vírust azóta nem bízok úgy benne ) de vannak hülyeségei. Mondjuk a többinek meg más hülyeségei vannak de azt jobban elviselem.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz junior11 #76036 üzenetére
Jelenleg azt mondom, hogy:
Védelemben nagyon erős a Defender.
A rendszer része és ez meg is látszik a többi 3rd party AV-hoz képest.
Online kompetitív játékhoz nem véletlen a legjobb választás, mert nem ugat bele a rendszerbe, nem fogja a játékokat. (Itt tudok ellenpéldát mondani például az általam szeretett Kasperskyre)
Nem tökéletes, de nálam gyorsabb a rendszeren minden Defenderrel.
És egyébként meg meguntam a bohóckodást, meg a problémajelentéseket, mert bugos terméket adnak ki. Hiába erős egy termék védelemben, ha több a gond vele. -
-
3.Aragorn
addikt
Sziasztok
Céges laptopokra keresek vírusirtót. Valami egységes freeware megoldás kell, kb 10-15 gépre. Belső hálózatunk nincs, csak egy közös mail szervert használunk, amúgy mindenki egyénileg böngész a netet a laptopjáról.
Tudtok segíteni? -
Szellem.
Topikgazda
-
Szellem.
Topikgazda
-
junior11
veterán
válasz Jack Oneill #76019 üzenetére
Persze, értem, csak nekem az fura, mit csinálhattam az Operán, aminek a "maradéka" ott van a gyorstítótárban és ugrott rá a Kaspersky, mivel nem emlékszem semmi olyanra, ami rosszindulatú oldal vagy fájl lett volna, csak a szokásos weboldalakon böngésztem, letöltve sem volt rajta keresztül sose semmi...
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz Jack Oneill #76017 üzenetére
Kiváncsi vagyok én is, jelenleg még zajlik a teljes vizsgálat, eddig másra "nem ugrott", viszont jó lenne tudni, ez valós fenyegetés vagy sem...
-
Jack Oneill
veterán
-
junior11
veterán
Sziasztok, felraktam a Kaspersky free-t, gondoltam, megnézem milyen manapság, beállítottam, és fut éppen a teljes scan. Idővel nemrég egy ilyet dobott fel:
HEUR.Trojan.Script.Generic:
C:/xxx/Appdata/Local/Opera Software/Opera Stable/Cache/Cache Data/f_00067e//f_00067e.Most ez mi lenne? Valós riasztás vagy hamis? Kaspersky tudtammal ritkán szokott fals riasztást adni, Opera böngésző fel van telepítve, pár hónapja, de nagyon ritkán van használva (Edge, Chrome és FF inkább). Vmi ötlet? Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz Imi1981 #76012 üzenetére
Alap ablak megnyit, magára a Viruses&threats címre katt, majd app&file control
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Feldobtam az f-secure internet security-t. Ebben nem lehet olyat, hogy vizsgálatból kizárni fájlokat / mappákat ( kivételhez adni)? Nem találok ilyet a beállításokban.
-
Winnie The P
őstag
válasz Piftuka #76009 üzenetére
Hali!
Én a ha-n vettem. A múltkori frissítés után kellett chat felületen segítséget kérnem, melynek során kérték a kulcsot. Megadtam semmi gond nem volt.Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Piftuka
veterán
válasz Matthewus #76003 üzenetére
"Sziasztok! Van ennél jobb ajánlat jelenleg F-Secure Internet Security előfizetésre? Serialcart"
Ennyiért szvsz kifejezetten jó áron van.
A kérdésem csak az, hogy ez jogtiszta szoftver? A linkelt oldal teljesen legálisan értékesít szoftvereket?
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Jarod1
veterán
válasz Intruder A 6 #76006 üzenetére
Kaspersky használom több éve, 5-6000 Ft volt 2 db gépre KIS
Anno az Aqua nál vettem de ott megszűnt, emagon találtam
[link] -
nagyúr
válasz Intruder A 6 #76006 üzenetére
[link] !!!
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan lejár a Norton 360 előfizetésem, van most valami ami jó áron van, 1eszköz 1évben gondolkozok.
Igazából nem volt vele gondom de szívesen kipróbálnék mást is. -
ledgeri
nagyúr
-
Matthewus
őstag
Sziasztok! Van ennél jobb ajánlat jelenleg F-Secure Internet Security előfizetésre? Serialcart
-
jbl
senior tag
válasz monchichi20 #76001 üzenetére
Lekaparod, kódot beírod, jövőre lekaparod a másikat, kódot beírod, és így tovább….
4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.
-
monchichi20
aktív tag
Sziasztok, Ma sikerült a BB topicnak hála vennem Nortont a kérdésem a következő, ha veszek ilyet akkor ezt hozzá adodik évileg, vagy ennyire ne próbáljak spórolni azért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest