Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
válasz Intelligencs #81887 üzenetére
jallyfish MKV, és HEVC mkv 50 mb/s től már High level 5.0 headerrel van az Lg viszont DLNA esetében csak az 4.2 ig szereti legalább is Webos2 ig.
Most töltöm én is lefelé
Egy My cloud nasról fogom tesztelni gigabites routerrel.[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
tomyka74
senior tag
válasz Lacielvtárs #81894 üzenetére
na ezt kipróbálom köszi! ennek a "boxnak" meg utána nézek! köszi az infót!!
-
válasz tomyka74 #81892 üzenetére
Értelek, én a MPC-HC playert javaslom .
Bár en már hálózati media playert használok. Erről irtam anno logout.hu cikket is.
Ha egy ilyet vennél, mint pl ami nekem van, popcorn a400, akkor megjobban meglepodnelKAMIKAZE_HUN:igaz, nem sokat segítettem, de használd egészséggel
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
veterán
válasz Lacielvtárs #81885 üzenetére
Igen én is ezért vettem
És köszönöm így utólag is a segítségedet
-
tomyka74
senior tag
válasz Lacielvtárs #81891 üzenetére
háát inkább ugy fejezném ki,hogy teljesen más a két HD kép!
hú nem tudom leírni de én ugye még sosem láttam a tv-n a jútubot,mert sosem neteztem tv-vel annyit olvasok itt a fórumon ,hogy neteznek atv-vel és gondoltam na megnézem, és leesett az állam,hogy milyen a képe tv-n netezve!!!idáig majd beszartam azon ha filmet néztem,hogy milyen a képe de most meg nem tudok megszólalni komolyan mondom! tehát nem tudom leírni neked,hogy milyen meg melyik a jobb mert teljesen más a két kép!
rámondanám,hogy komolyan megnéznék egy HD filmet jútubon a tv-n netezve ( pedig wifivel kapcsolódtam netre a tv-vel )!
hát ez érdekes élmény volt mára!
és a pc-n miket nézzek meg? KMplayerrel filmezek. na most már szívesen tesztelgetnék egy kicsit![ Szerkesztve ]
-
válasz tomyka74 #81890 üzenetére
Várjunk csak egy pillre.
Te a YouTube anyagát tartod jobb minőségnek a hdmis fhd anyagoknal?
Ha igen, félreértetelek.
Ha a YouTube jobb neked mint egy esetleges 1080p mkv, akkor valami rosszul van beallitva a pc-den.
Szerintem..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
tomyka74
senior tag
válasz Lacielvtárs #81889 üzenetére
a jútub HD előzetes eléggé "pofásnak" nézett ki!
na így a tv-n keresztül még nem is néztem HD jútubot de az állam leesett, hogy ekkora külömbség van két ugymond "egyforma" film között!
hát most rendesen meglepődtem komolyan mondom!!!
lehet el kéne kezdenem többet netezni a tv-vel?!és ha már itt tartunk akkor gondolom ugye nem is fogok előcsalni olyan képet a letöltött-lejátszott filmeken???!!!!
-
válasz tomyka74 #81888 üzenetére
Szerintem egy youtube videó kepminoseget ne is említsünk egy lapon, egy blu-ray lemez forrásból készült 'ilyen olyan" formátumú anyagnak a minőségével...
A felbontas 'csak' egy dolog.[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
tomyka74
senior tag
viszont itt hadd kérdezzem már meg ha ért hozzá valaki,hogy ha FULLHD filmelőzetest nézek a tv-n jútubon
annak miért kurvára más a kép minősége mintha ugyanazt a filmet letöltöm FULLHD-ban és számítógép összekötve a tv-vel és így letöltve megnézem??
pedig a felbontás meg minden ugyanaz. a videokártya máshogy jeleníti meg a képet vagy mi miatt lehet?
na ez érdekelne engem![ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Klara_ #81856 üzenetére
Nekem 55UF8507-es van itthon. Leteszteltem pár fájlt a következő eredménnyel:
DLNA-n keresztül, gigabites hálón:
jellyfish-110-mbps-hd-h264.mkv : kb. fél másodpercenként megakad egy pillanatra (nézhetetlen)
jellyfish-110-mbps-hd-hevc.mkv : kb. fél másodpercenként megakad egy pillanatra (nézhetetlen)
jellyfish-120-mbps-4k-uhd-h264.mkv : megtagadja a lejátszást, nem támogatott formátumra hivatkozva
jellyfish-120-mbps-4k-uhd-hevc-10bit.mkv : megtagadja a lejátszást, nem támogatott formátumra hivatkozva
jellyfish-40-mbps-hd-hevc-10bit.mkv : hibátlanul megy
jellyfish-55-mbps-hd-h264.mkv : hibátlanul megyUSB3-as pendrive-ról:
Mindegyiket lejátssza.A jellyfish oldalon ezt írják amúgy: "For HD Videos, the Blu-ray Disc spec calls for a maximum bitrate of 40 Mbps for video and a maximum of 48 Mbps for audio and video combined. A number of discs do regularly exceed these numbers but only for relatively short bursts. If your media player can play the 55 Mbps Jellyfish File with no issues, it should have no bitrate-related problems with any BD rip."
Tehát ha az 55-öst lejátssza hibátlanul, akkor a valós életben nem lehet probléma. Ezt tudom is tanúsítani, eddig mindent lejátszott a tévém, soha, egyszer sem akadt meg. Viszont a 4K-t nem viszi hálózaton át, azt nem támogatja a WEBOS2.0. Nem tudom a 3.0 támogatja-e.
The Amiga, Born a Champion
-
-
válasz N.YCityBoy #81883 üzenetére
Egyébként igen, hangulatos és nem mellesleg a sötét szobában a szemet is kíméli
Én is ezért üzemeltem be a led fény forrást."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
kukulec
őstag
válasz #94529552 #81867 üzenetére
hali, megvettem az aqua-ban a az lg uh630-at, miután mm közölte, hogy a tv-re nincs akció. ezt nevezem információ szolgáltatásnak... mindenesetre elakadtam a kábeles csatornabeállításoknál. az upc-s boxból elég ugye egy hdmi kábeles összeköttetés?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
veterán
válasz Lacielvtárs #81880 üzenetére
Értem, mindegy így is nagyon hangulatos és jó főleg most este sötétben
-
OldMike
őstag
válasz tomyka74 #81866 üzenetére
Természetesen nem ez a fő netforrás, azonban a PC nem megy egész nap, és előfordul hogy valami nem túl bonyolult dolgot megnéznék, erre jó a tévé böngészője is.
Nem tudom nálad van-e netkapcsolata a tévének? Amennyiben igen, akkor megnéznéd hogy lehet-e sebességmérést csinálni? Nem életbevágó, de kíváncsi vagyok hogy a tévé működése változott meg, vagy a szolgáltató digitális útválasztója okozza. Köszönöm.
42LM660S
-
válasz N.YCityBoy #81879 üzenetére
A MMban az olcsosag elég relatív...
En is a hétvégén vettem egy led csikot, másfél meter hosszú, feny es mozgás érzékelős, a pc asztalhoz, hogy megvilágítsa a billentyűzetet.
Jó dolgok ezek de itt a topikban ha feljebb görgetsz, akkor linkeltek egy dobozt, azon volt.
En is onnan irtam.
Nem mondom hogy gagyi a led csík, de azért oke, hogy kevés árammal működik, de annak is van véleményem szerint amper felvétele
A tvk usb portja meg mint irtam 550 mA max...
Ennyi kell egy külső 2,5 hdd felporgetesehez.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Lacielvtárs #81878 üzenetére
A dobozán semmi ilyen nincs, ami biztos az a 5V a kábelen ez van, Médiamarkt-ban vettem amúgy annyira gagyi nem lehet remélem, mert nem volt annyira olcsó
[ Szerkesztve ]
-
válasz N.YCityBoy #81877 üzenetére
Értem, bár ha volna otthon egy usbs mobil töltő, ami általában 1 Amperes szokott lenni, radugnam...
De erdekes jelenség, az tény...
Vagy egy y kábel és két usb portba dugnam, próbaképpen.
Mi van a dobozán a lednek?
7,2W/5V?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Lacielvtárs #81876 üzenetére
USB-s viszont volt olyan, hogy ugye próbálgattam dugdosni ide-oda erre-arra és volt, hogy csak hozzáérintettem a csatlakozókat egymáshoz és mindegyik ugyan úgy világított de amint bedugtam az alsó gyengébb lett, tehát szerintem valami más lehet a baj
-
válasz N.YCityBoy #81874 üzenetére
Usb vagy 230V a táp forrása?
Mert ha usb, akkor lehet nem elég neki a kraft...
Tudtommal az usb port max 550 mA tud leadni[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Vettem ilyen ledcsíkot a tévé hátuljához és az istennek nem tudom úgy bekötni, hogy mind a 4 egyformán világítson Eddig a legjobb eredmény, hogy 3 szép egyformán világít de a 3. gyengébben! Úgy kötöttem be ahogy le volt írva de sehogy sem jön össze!
Képeken is látszik, amúgy jó így is nagyon csak ha a 4. is úgy világítana mint a többi akkor lenne az igazi -
huncutka1029
addikt
válasz frankstork #81870 üzenetére
Attól függ milyen tv-d van. és milyen évjáratú...
netcsastos tv-ken, 2013 as modellekig ment a hangerő szabályozás. utána viszont már nem.
Én már nem így használom 2 éve, nem tudom változott e de úgy emlékszem többen is azt írták, még mindig nem működik...a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Taci
addikt
válasz frankstork #81870 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
frankstork
aktív tag
válasz huncutka1029 #81868 üzenetére
Miért lenne állandó a jelszint? Én is úgy használom. Már amennyiben a jack aljzat alatt a kérdező a fejhallgató kimenetet érti. (mondjuk másra nemigen láttam még jack aljzatot tv-n)
Az erősítőt beállítom egy adott hangerővel, és általában csak a tv-t hangosítom, kivétel ha karaoke megy, vagy nagyon filmezünk. -
huncutka1029
addikt
jack aljzaton állandó jelszint fog kimenni, ami azt jelenti, hogy nem fogod tudni a tv hangerőszabályozójával állítani, csak a Logitchen kersztül.
+ a ki és bekapcsolás sem fog menni.a tv-vel együtt.
De lesz egy jó kis sztereó hangod.
És előfordulhat, hogy nagyobb hangerőnél lesz egy idegesítő statikus búgó hang a háttérben.
Viszont minden forrás hangját hallani fogod.ellenben a scarton RCA-n kivitt hanggal.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
törölt tag
válasz kukulec #81838 üzenetére
Csodák csodájára, működik a MédiaM. oldala. Így működik a pénztárban pl:
10% kedvezmény – Húsvéti tojáskeresés akció-19 000 Ft
Áfa-tartalom: 27% 36 354,12 Ft
Végösszeg 170 999 Ft
Meg ha még valakit érdekelnek a ma estig tartó akciók...Csak jelzem, hogy a sok NASsolás ártalmas is lehet.
-
tomyka74
senior tag
-
Taci
addikt
LG 49LF630V-hez szeretnék egy Logitech Z337 2.1-es hangfalat csatlakoztatni. Bár van rajta RCA, a tv-nek van ugye jack bemenete is, így azon kötném rá.
Ugye működni fog, normális minőségben fog szólni?Köszi!
-
Klara_
őstag
Sajnos valos a problema, combosabb bitratakkal nem bir.
@(#81860) huncutka1029
Nezd meg a linkrol a fileokat, avval konkretan ossze lehetne vetni, nalam az LH630V-n a 40-mbps-hd-hevc-10bit.mkv 1080p mar diafilm, a 60-as a kezdokepnel megall halozati lejatszasnal...[ Szerkesztve ]
-
m0ski
aktív tag
válasz Intelligencs #81849 üzenetére
Szia!
A WebOS alapvető lassúságában egyetértek veled (főleg miután láttam, hogy egy UH668V mit tud), de a filmlejátszási problémádat nem tudom hova tenni.
Nálam Zyxel NAS326 adja a filmeket LAN-on MiniDLNA-val, és gond nélkül mennek a 1080p anyagok.
Mondanám, hogy a gigabites hálózat esetleges hiánya lehet a gond, de mivel egy Mikrotik hAP Lite-on megy keresztül a tartalom, így még ezt is kizárnám. -
huncutka1029
addikt
válasz Klara_ #81856 üzenetére
nekem régebbi 2015 ös UF8517 -em va, az csak 8 BIT -es, nem HDR, de DLNAn keresztül, és internetről is megy a 4k 30P rendesen.
Az összefoglalóban van is róla tesztvideó az "első benyomások" linknél.
1080P60 fps is megy neki gond nélkül.
Pc ről gigabites ASUS routeren, UTP kábellel, 50-65 mb/s FHD simán megy. Az elején pufferel kicsit, de utána nincs gond.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
OldMike
őstag
Üdv!
Vannak-e még LM vagy LA sorozatú tévé tulajok? A gondom a következő: a 42LM660S tévémen néhány hónappal ezelőtt néztem utoljára a net sebességét, a speedtest.net és a beta.speedtest.net alkalmazásokkal, és működött. Tegnap ismét megpróbáltam, de nem indul el. A címlap bejön a nagy sárga GO felirattal, de nem történik semmi. A számítógépen próbálva láttam, hogy a felirat alatt megjelenik egy szerver is, de a tévén ez már nincs. Frissítés már régen nem jött erre a típusra, a flash is be van kapcsolva, bár gondolom a mérő már nem flash alapú. Egyébként próbáltam más mérőket is (szélessáv, netmérő stb.), de azok sem mennek.
Amúgy a tévés böngésző működik, a DLNA is.
Nem értek hozzá: Telekomos net van, és a HGW-n egy ideje már megy az IPv6 is, ennek lehet köze hozzá?
42LM660S
-
Klara_
őstag
válasz hanics #81830 üzenetére
DLNA + LAN-on? Mi az amit meg rendesen lejatszot.. Nalam az 1080p meg diafilmnek sem volt nevezheto.
@#81849 Intelligencs
Pont errol sirok en is kicsit feljebb, a halozati resze egy kalap f@s.
Mar csak az a kerdes, hogy jobban jarok-e ha eladom es veszek egy 4K modellt, mintha ezt megfejelem egy medailejatszoval.4K tulajok legyenek szivesek nezzek ra erre, hogy mi az a bitrata mit 1080p illetve 2160p felbontasban meg elvisz a keszulekuk DLNA + LAN hasznalataval. Koszonom.
[ Szerkesztve ]
-
-
TA68
őstag
válasz Lacielvtárs #81853 üzenetére
"okosnak, okos az a tévé, csak lusta dög"
Nekem van ilyen ismerősöm is. Lehet, hogy szoftvert kellene rajta frissíteni? -
okosnak, okos az a tévé, csak lusta dög, aliasz lassú mint a csiga
nekem is ilyen van, én kizárólag a HDMI-t használom rajtam, valamint a sleep funkciót.
remélem majd optimalizálnak rajta valamit, mint anno a webos 1-en vagy kettőn, már nem emlékszem, de a végére egész használható lett[ Szerkesztve ]
-
amadeus11
senior tag
válasz #20221952 #81850 üzenetére
Van 58 colosban is 270-ért. Ez nem jó? [link] Szerintem ne vegyél olyan tévét, amiben nincs interpoláció! Sokszor ezekben az "olcsóbb" tévékben hiába van BFI, az használhatatlan. Vagy nincsenek fokozatok és nagyon leveszi a fényerőt és elviselhetetlenül villog a képernyő, vagy dupla körvonalakat látsz az alakok körül. Samsungnál KS7000-től ajánlott a BFI-t bekapcsolni.
There is a star
-
törölt tag
-
őstag
Véleményem szerint az LH630V típusú tévé alkalmatlan arra, hogy okostévének nevezzük. Anyósomnak vettem egy ilyet 49-es méretben. Nagy megelégedettséggel használja, mint tévét. A képe szép, és sima tévéként használva még elviselhető a sebessége is. Múlt héten azonban letelepítettem egy NAS-t hozzá, hogy távolról tudjak neki filmeket leszedni. El is kezdtem betanítani anyóst a médiaplayer használatára. Az egy dolog, hogy annyira lassan reagált a tévé, hogy még nekem is gondot jelentett a menü eltűnési idején belül például feliratot vagy nyelvet váltani, de hogy szinte minden 1080p-s anyagnál megakadt 10 másodpercenként, az vérlázító. Gondoltam a wifi az oka. Nosza kössük be kábelen. Persze így is akadt. Fel is adtam egy fél óra kísérletezés után, és installáltam a rendszerbe egy Mede8er-t. Mondtam anyósnak, felejtsen el mindent, amit eddig mondtam. Szépen bekonfigoltam a játékost, egyből a kedvencek mappa jön be, ahol a letöltött filmek látszódnak, csak rá kell kattintani, és már megy is. Nem akad, nem gondolkozik, csak lejátszik. Így már minden fasza.
Szóval a fenti tévé egy elég jó képminőségű full HD képmegjelenítő eszköz beépített tunerrel, de okostévének nevezni egy kissé túlzás. Én nem tudom, az a plusz 1-2 giga memória vagy erősebb processzor miért fáj az LG-nek, azért mégis egy 156.000 Ft-ért vásárolt eszközről beszélünk. Persze a mi UF8507-esünk kiválóan működik médialejátszás szempontból is, de könyörgöm, az egy 340e Ft-ért vásárolt tévé. Most komolyan, ennyit kell költeni egy tévére, hogy működjön is? Ha magamnak vettem volna az LH630V-t, szerintem kettévágtam volna egy baltával, annyira elkapott az ideg.
Még szerencse, hogy készültem, és vittem magammal egy felső kategóriás Netgear routert (ha az UPC által adottal gond lenne), 5m UTP kábelt (ha a wifivel semmiképpen sem tudom összelőni), és egy Mede8er MED600X3D játékost, ha minden kötél szakad.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
törölt tag
válasz kukulec #81838 üzenetére
Tudom, én is azt írtam, hogy nem megy az oldal. Nem kell kupon, csak bele kellett tenni a kosárba, és már le is vonta a kedvezményt. A külföldi oldalai működnek, de már FB-on is írtak nekik.
kissa1026 A másik, hogy a noname tévéknek még a panel típusa se ismert, mert biztos tudod, hogy plazmáról LCD-re váltásnál az fontos tényező lehet. Még a jó minőségű va típusú LCD panelt is majd szokni kell utána. Nem beszélve a kezelésről, a másféle menüről és mindenről.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #94529552 #81843 üzenetére
Az ár is nagyon fontos amellett, hogy egy minőségi termék legyen a garanciális időn túl.
Az ajánlott Samsung típus már nem fér be a maximális keretbe, az általam írt Samsung típus meg nem olyan panellel van, mint ahogyan én azt gondoltam, így nem tudom, hogy most mi is lesz...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #20221952 #81837 üzenetére
Ha csak az ára fontos....de noname török-kínai tévét én nem vennék. Hyundai tv gyár nincs, ráadásul csak 1 év garit mernek vállalni rá. Se támogatás, se szervizháttér, se semmi. Sporthoz meg a KU6000-es se túl jó. Többeknek is mondtam hogy ha Samsung, akkor ne a belépőmodellt, hanem KU6400, amit érdemes megnézni, még ha drágább is. Akinek olyan volt, az ágált, hogy ez a tökély, és felesleges a drágább modell, mert ő elégedett 6000-es tévéjével, aztán most meg kiderült, hogy ips paneles tévéje van.
-
nagyúr
válasz #20221952 #81837 üzenetére
teljesen fasza ennyiért szerintem nem kell jobb
nekem is Hyundai TV-m van, egész pontosan egy 50"-os FL50272 [link]
no-name TVnek tűnik, de teljesen elégedetten használom évek óta
sőt szerencsém volt a másik emagos sztár TVhez a 70ezres Starlight 50"-hoz, ami teljesen tré lenne elméleti alapon, de jó barátom teljesen elégedett vele: filmnézés, PS4 stb, minden megy rajta
-
xy2003
tag
válasz Szállító76 #81815 üzenetére
7,2W/5V=1,44A
ennek kb a harmadát tudja az usb2 csati 500mA,az usb3as 900mA. -
Szállító76
tag
Igen azt olvastam, csak amit én szeretnék az usb-s nem pedig 230 voltos.
[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Most vettem észre ezt a furcsaságot:
A tv nem állt át nyári időszámításra (automatikuson van), ezért még 1 órával korábbi időpontot mutat. A live menü (műsorfüzet) a megfelelő programokat mutatja, csak 1 óra csúszással. Viszont ha kézzel beállítom az aktuális időt a beállításokban, a műsorfüzet is 1 órával előrébb ugrik, és az akkori, aktuálishoz képest 1 órával később kezdődő programokat mutatja.
Hogyan tudnám ezt megoldani? Köszi!
-
törölt tag
válasz ittakary #81836 üzenetére
Nálam most egy Panasonic plazma tv van, egy belépőszintű Panasonic VIERA TX-P42X60E.
Arra gondoltam, hogy mivel ezt főleg a gyerekek nézik, talán megérdemelnék egy saját tv-t a feleségemmel közösen, nekem a nagy felbontású filmek miatt, neki a pedig sport közvetítések miatt. Ezért is gondoltam a 65" méretre, a Digi jóvoltából 28 csatorna nagy felbontású lenne, ami meg nem, azt nem igazán szoktuk nézni (ha nagyon kell, akkor arra ott lesz a Panasonic).
Ami biztos, hogy 3D sohasem néznénk rajta, és erős kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy az elkövetkező években 4K adásokat, vagy egyéb videókat néznénk rajta.
LG van a szüleimnél, annak képe nekem jó, (már amennyit láttam belőle), Samsungot nem ismerem.
Találtam egy árban nagyon kedvezőt is, a Hyundai ULS65TS200 készüléket, végül is árban és méretben jó...
-
nagyúr
válasz #20221952 #81835 üzenetére
Samsung UE60KU6000 volt a tulajdonomban, és teljesen oda voltam érte: gyors menü, jó kép, remek káva kialakítás (ugye ekkora méretnél alig tűnik fel hogy van egyáltalán káva!). 4k anyagok fantasztikusan néztek ki rajta, és a TV adás (sima 720p / 1080i) is teljesen korrekt volt!
viszont az SD TV adás az ekkora méretben tényleg tré, de hát könyörgöm, egy 500*350 pixeles képet rakjál ki a monitorodon teljes képernyőre: az is tré lesz
végül mennie kellett, mivel arra amire használva volt, bőven elég az 55"-os LG 55LH630V, ami jelenleg is üzemben van (csak és kizárólag UPC TV megjelenítése: jó minőségű filmből évente lefut rajta 5-7 db...)
Sokan szidták azt a típust hogy szar, és hogy nem vennének ilyet, meg finnyáskodtak (tipikus prohardver mentalitás, amivel nem kell foglalkozni), de őszintén szólva ezek az emberek főleg amiatt voltak csalódottak, hogy nem jutott nekik az eMag BlackFriday alkalmával. Nekem volt ilyen, és azt mondom, hogy 1) nem a világ legjobb minőségű TVje, van ennél jobb 2) ugyanakkor az emberek 99%-a számára az igényeinek a 95%-át hibátlanul teljesíti: én ajánlom!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ittakary #81832 üzenetére
Nagyon jó lenne egy szép és nagyképű tv normális áron, úgy 300 körül.
Ezt még talál meg is tudtam volna fizetni:
Meg is beszéltük a feleségemmel, hogy ez lesz (bár én nem igazán szeretem a márkát), és akkor ajánlották az LG 50" készülékét, mint ami kihagyhatatlan ajánlat.
Félek, hogy nem fogok neki ellenállni.
Pumma:
Köszönöm, sajnos ez alapján le kell tennem a 65" tv-ről...
[ Szerkesztve ]
-
max004
tag
LG 2017 lineup
[link][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
törölt tag
Sziasztok!
65" tv-t szeretnék vásárolni, de - mivel fontos a képminőség - azt tanácsolták nekem, hogy érjem be inkább 50" és válasszam ezt a tv-t:
Hallgassak a tanácsra?
-
hanics
aktív tag
válasz Klara_ #81812 üzenetére
jellyfish-400-mbps-4k-uhd-hevc-10bit.mkv
400 Mbps 3840x2160 HEVC Main10 6.1 High 1.4 GBNálam 43uh661v-n kissé diafilm nézet Habár igaz én NAS-ról tolom az ipart
---Nem leszel modder attól, hogy ki tudod cserélni a kész romban a háttérképet, a forráskód a lényeg! --- PS3 ID : hanics1985
-
.:ZS:.
senior tag
Nekem a winrar gyanús, én is kitudtam 7Zip-ből erőltetni a fájlt, de látszott, hogy valami nem kóser. Egyébként valszeg a lokális LG site-on lesz a gond, az is lehet, hogy valami triviális (mint egy disk hiba). Központról cachelnek és valamiért helyben rosszul menti el a cacher. Ezt abból gondolom, hogy az első alkalommal bitang lassú volt a letöltés (kb 2 óra). A második letöltés meg full tempóval ment, gondolom addigra már helyben volt a fájl.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Szállító76 #81811 üzenetére
Pont tegnap volt róla szó.
-
.:ZS:.
senior tag
válasz #94529552 #81822 üzenetére
Köszi! Így már simán ment. Egyébként kíváncsiságból ráeresztettem a CRC a két binárisra, és baromira nem ugyanaz jött ki Elég gáz, hogy az LG-nek nem lehet fájlt letölteni a honlapjáról. Múltkor manualt akartam pdf-be és ott is panaszkodott a pdf reader, hogy sérült a fájl.
-
LacHUNt3r
tag
válasz .:ZS:. #81820 üzenetére
Szia!
Ha esetleg nem működnének, próbálj más régióra váltani az oldalon, hátha úgy menni fog. Nálam a magyar régiós linkről volt CRC hibás a fájl, de angolnál minden rendben volt.
TA68
Köszi a választ és az utólagos tippet is - igen mindenképp eco módba tenném a hdd-t, így minél kevesebbszer pörögne fel/kapcsolna ki és be. Esetleg más márkát vagy hdd típust is tudtok javasolni? (Csak hogy legyen választási lehetőségem is.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz .:ZS:. #81820 üzenetére
A magyar honlapról nem lehetett kicsomagolni se, ezért sztem másik oldalról, pl .uk-ról kellene letölteni FHD-re:
Software_File(Version_04.30.45).zip, és UHD-re: Software_File(Version_04.31.00).zip[ Szerkesztve ]
-
TA68
őstag
válasz .:ZS:. #81818 üzenetére
Így van, hülyeséget kérdeztem. Akkor lehet, hogy hibás a fw. (innen töltöttem le)
-
válasz Szállító76 #81811 üzenetére
Nálam is pont ilyen tévé mögött van hasonló led csík.
En imadom, fel fényerőn van es szerintem tökéletes.
Adapteres, taviranyitoval."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Szállító76
tag
Sziasztok!
Esetleg van valakinek erről vagy hasonlóról véleménye? Led hátérvilágítás
vagy inkább 230 voltost vegyek? Egy 49lh630-hoz kellene.[ Szerkesztve ]
-
TA68
őstag
válasz Shingen #81806 üzenetére
Ezek már nem vesznek fel akkora áramot, mint régen. A miértre, meg az a válasz, hogy nagy, kényelmetlen és ha másolni akarsz rá, hurcolásznod kell a tápot is. Ráadásul, ha nézni akarsz egy filmet, vagy netán a tévéből fel akarsz venni valamit, akkor oda kell menni bekapcsolni.
(#81807) sixpak
"Minden bekapcsoláskor elindul a hdd, biztosan sokáig fog működni..."
Egy munkára használt laptop hányszor van bekapcsolva naponta? És a beépített merevlemezes set top boxok?
Vagy a szintén beépített merevlemezes plazma és LCD tévék? Ezekben is elindul minden bekapcsolásnál a winchester.
De nem akarok én senkit meggyőzni. Mindenki olyan vinyót használ a tévéjéhez, amilyet jónak lát. -
frankstork
aktív tag
Hát nem tudom, nekem eszembe se jutott külső hdd-vel szenvedni, másolgatni, hordozgatni. Wifin keresztül dlna-n lejátszik mindent. Megy a gép úgyis. A legjobb megoldás szerintem egy htpc, tv-n keresztül. Keveset fogyaszt, mehet 24/7-ben, aztán csókolom. De lehet én vagyok helikopter.
-
sixpak
nagyúr
válasz Shingen #81806 üzenetére
Nekem is ez a véleményem.
Minden bekapcsoláskor elindul a hdd, biztosan sokáig fog működni...
Nekem az 1 TB Toshiba több mint 5 éves, a 2TB Adata is elég régi, persze mindkettő külső tápos, akkor mennek, ha bekapcsolom őket.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Shingen
addikt
Én külső tápos vinyót nem vennék tévéhez
És miért?
nem kötekedés miatt kérdezem, csak máskor meg az volt tv usb 2 portja nem mindig tudta meghajtani a hdd-ket, főleg amik terásak voltak, és kellett 2 usb foglalatot elfoglaló iker usb kábel normálisan működjönek a hdd-k.風林火山
-
TA68
őstag
válasz LacHUNt3r #81802 üzenetére
Hosszabbítóból is USB 3.0-ásat érdemes venni, mert nagyobb áramot tud szállítani, és kisebb a belső ellenállása. 2 méteres még semmi gondot nem okoz.Én egy ilyet használok.
-
LacHUNt3r
tag
Köszönöm a választ.
Én is a csak USB kábeles megoldáshoz vonzódom - az általad linkelt HDD-t pedig már láttam is, a hdd-s topikban referáltak egy pár hetes kommentedre ahol szintén ezt ajánlottad. Igen a 3.0-ás usb nálam is alap követelmény lenne, mégha a TV-n csak 2.0-ás található csak.
Ha nem tápkábeles hanem csak usb-s hdd-t vennék valamint hosszabbító kábelt mellé, mennyi lehet az a hossz amit el is bírnak az ilyen hdd-k és még nem lesz túl nagy ellenállásuk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.