- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 12. nap: REDACTED
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Call of Duty: Black Ops 6 - Napokon belül indul a Squid Game event
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
válasz LiteCross91 #53197 üzenetére
Áramtalanítás:
minimum 20 percre húzd ki a konnektorból. húzd ki az optikait is belőle.
meg az erősítőből is, és azt is áramtalanítsd.
És kikapcsolt állapotban csatlakoztasd újra.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Stevenstyle
senior tag
válasz LiteCross91 #53191 üzenetére
De van. Ugyanez az fw és szintén optikain van összekötve egy Yamaha erőlködővel és nincs semmi hasonló jelenség.
-
Stef@N
tag
válasz LiteCross91 #53194 üzenetére
Nekem csinált ilyet az előző Sony LCD-mel, akkor az erősítő Data Error-t írt ki. A tv áramtalanítása megoldotta a problémát, de gondolom azt már próbáltad.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz huncutka1029 #53193 üzenetére
Nincs HDMI bemenet az erősítőn. Nem tudom kipróbálni. Csak Toslink bemenete van. Minden beállításon próbáltam. PCM-en és Auton is csinálja. Smart hang ki van kapcsolva. Hívtam a szervizt. Az automata visszahívást ígért.
Nem pattog a hang. 25-30 secenként (változó) elnémul kb. 1 secre.
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz LiteCross91 #53191 üzenetére
Tv hangbeállításokat megnézted már?
Digitális hang kimenetnél PCM, vagy auto értéken van? Auto-a jó beállítás.
És aDTV hang beállítás is auto-n legyen is auto-értéken legyen
A smart hangot (ha van ) ki kell kapcsolni, és úgy is próbáld meg.
Ha ezek mind megvoltak, akkor nézd meg HDMI1 ARC-n ha ott is pattog, akkor szervíz.
farkas-j: ilyet az LG is csinál/ t meg adatokat is gyüjtenek.
[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
farkas-j
őstag
-
LiteCross91
aktív tag
válasz Stevenstyle #53126 üzenetére
Na most kipróbáltam a másik tv optikai kábelével és azzal is csinálja az akadozást. :/ Az erősítő a másik tv-vel (42LA620S) tökéletesen működik, nincs akadozás. Kábel és erősítő tehát oké. Akkor maradt a tv. :S
Mit tanácsoltok? Senkinek nincs itt LB671V-je 4.41.32 fw-al? Hátha mégsem egyedi hiba lesz ez. Gyári fw-t nem tudom vhogy visszatenni? -
cidalain
veterán
válasz huncutka1029 #53188 üzenetére
Munkatarsam szokott tv javitani fusiban.
O vacrol szokott taviranyitokat beszerezni. Nem tudom milyen bolt van ott de gondolom neten kiguglizhato>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
farkas-j
őstag
válasz cidalain #53166 üzenetére
Azt figyelembe kell venni, hogy milyen távszabályzót használsz. Egy mezei infrába én is elemet használok, méghozzá nagy belső ellenállásút. A háttér-világításosokba viszont akkukat, mert azok sokkal jobban eszik az elemet. Nagyon nem mindegy, hogy milyen akkut használunk! A mezei NiMh nem alkalmasak erre a célra, mert magas az önkisülésük. Vannak ma már olyan típusok, amelyeknek igen alacsony az önkisülése. Ezek közül is a Sanyo Eneloop aksik az egyik legjobbak (és csak megjegyzem, a Sanyo gyártott ilyet először). Én a fehér szériát használom egy profi töltővel.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
huncutka1029
addikt
Távirányító téma:
Ha valaki neten rendelne, és belebotlik az eurobeat.hu-ba, nem javaslom, hogy onnan rendeljen, bármilyen olcsó is.
Több mint 3 hete rendeltem meg egy LG Adjust remocom-ot, egy telefonhívás kivételével le se tojtak.
A mai napig nem kaptam meg, de még egy e-mail sem jött a rendelés státuszáról.
Pont egy hete felhívott egy muki, és mondta, hogy most tudott szerezni utángyártottat, az eredetit nem adja annyiért amiért hírdeti, és rendeltem.
Elküldtem melegebbre, azután mondta, hogy 2-3 napon belül nálam lesz a cucc.
Azóta is várom.....
Most írtam neki, hogy törölje a rendelést. Lerendeltem másik boltból.
Ami fura még ezzel a bolttal, hogy sehol nem találok kommentet, véleményt, és értékelést róla.
Pedig adtam volna.Közben az elektrotanyán találtam pár HSZ-t, mindenütt a user supportra, és a válaszokra panaszkodnak, meg arra, hogy felét, küldi, vagy nem azt amit rendeltek (2010-2011-es bejegyzések)
[link][ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz huncutka1029 #53184 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm.
Most járt itt ismerősöm és ő kérdezte de a TV pontos típusát nem tudta fejből.Átadom neki a válasz !
farkas-j Neked is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
farkas-j
őstag
-
huncutka1029
addikt
válasz Borisz76 #53182 üzenetére
ha legalább egy tipust írnál akkor tudnánk válaszolni.
Jellemzően a smart tv-k 2012-óta támogatják az USB-porton a hubokat.
Általában fel is iratozzák.
USB1 --> HDD in Ez való a time machine DVReszközökhöz.
Az USB 2 egyéb eszköznek, wifinek, (ha nincs beépített)
USB 3 ---> Hub-nak.De nem mindegyik, és nem minden hub-ot ismernek fel. Elég rizikós, mert nincs garancia, hogy minden tipussal működni fog.
Én ilyet használok, nem aktív HUB, de egy vinyó és 2 pendrive lóg rajta
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Másik topikból irányítottak ide...a következő kérdésem lenne :Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
törölt tag
válasz noorbertt #53160 üzenetére
Az LB730V, LB731V típusok is ugyanolyan tudású és felszereltségű tévék [link] . Ha az MM-ből vennéd, egy árban is vannak. A kábelen kívül még kellhet egy házimozi erősítő és egy médialejátszó, ha filmezni is fogsz. Mindkettőnek van itt topicja, ha felül a Fórumok » Házimozi alatt keresed. Ott tudnak ajánlani esetleg megfelelő minőséget is.
kosazolika Ami fontos, filmek, tévézés alatt nem felhősödik. Tartalom nélküli háttérnél, ahol nem dolgozik a tévé elektronikája ott van felhősödés a mai LCD tévéknél, kisebb-nagyobb mértékben, de az nem számít. Az LB szériára jellemző egy minimális un piszkosodás a sarkoknál, és világos háttér alatt. Nálam alig észlelhető ez, és egyáltalán nem zavaró. Viszont nem akarsz fentebb lépni méretben a 47"-ra? Szerintem megéri. -
-
-
direwolf
őstag
válasz Lacielvtárs #53172 üzenetére
Viszont úgy megnő az input lag, és játszani nagyon nem lesz jó. Ha csak filmet nézel, akkor nem probléma.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
cidalain
veterán
válasz DJ. Ru$y #53167 üzenetére
jogos. most jöttem rá hogy én AAA méretben teszteltem. ott az akkuk is max 1Ah-sak csak.
A lényeg hogy kis energiaigényű dolognál (normál TV távirányító), nem éri meg az akku, mert többet buksz az önkisülésen, és elemmel tényleg éveket megy el.
Nagy energiaigényű cuccnál kell az akku (főleg ha az elem is csak heteket bír), de számolni kell azzal hogy az akkukat is 1, jó esetben 2 évente cserélni kell majd mert elhasználódnak.(meg nagyobb méretben csináltam teszteket: 4 góliát elemmel "egy cucc" kb ugyanannyit, kicsit többet működött mint 4 NiMH 8 Ah-s akkuval. a különbség itt viszont már számszerűsíthető, hisz 4 góliát elem jó fajtából megvan 2000 Ft-ból, addig 4 db góliát akku kerül 10000 Ft fölött is lehet. okés, párszor feltölthető, de mivel szélsőséges időjárási körülmények között van használva -20...+50 fok között, plusz pára, összességében jobban kijön az elem. de itt is a teszt műszer alacsony többnyire fogyasztású eszköz volt, napi 10 perc magas fogyasztás volt csak)
[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
válasz Watt25 #53169 üzenetére
mi a manó?
köszönöm a linket
de értem, vagyis fogjuk rá hogy kezdem felfogni a technikátdirewolf: ez lehet igaz, mivel ha PC-nek nevezetem el akkor nem volt olyan "szép" a képe, mint így hogy most Blu-ray-ként van "elnevezve"...
de tényleg kezdem felfogni a dolgot, köszönöm neked is[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
direwolf
őstag
válasz Lacielvtárs #53165 üzenetére
A TV-d max. 60Hz-et tud fogadni a HDMI bemenetein. Ezt típustól függően vagy duplázza (pontosabban két kép közé interpolál még egyet), vagy nem. Ha 100/120Hz-es a panel akkor igen, ha 50/60Hz-es akkor nem. Az ami ezen felül van, csak a háttérvilágítás ki-be kapcsolgatása, vagyis azt jelenti, hogy ugyan azt a képet még hányszor jeleníti meg. Van erről egy szép infografika, linkelték már korábban többen is.
De ha sikerült megértened, akkor megpróbállak egy kicsit elbizonytalanítani. Attól is függ a megjelenítés, hogy az adott hdmi bemenetet minek nevezed el a menüben Pl. PC, vagy Játékgép esetén nincs 100/120Hz interpolálás se, pontosan az jelenik meg amit rádugtál
Szerk.: ok, látom tárgytalan, mindegy, hagyom, hátha másnak info
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
Mindig a bemenő jel tulajdonságát írja ki.
Ezt nézd meg.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
tárgytalan a kérdésem, kigugliztam
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz cidalain #53166 üzenetére
Nana, az sem mindegy hány mAh-s aksit raksz bele, én Xbox kontrollert 1 hétig tudok használni Duracell tartós elemmel, 2500-as aksival ez 2.5 hét. Nyilván egy 800-as AA akku közel sem bírná eddig.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
cidalain
veterán
válasz #46372352 #53164 üzenetére
de meg kell jegyezni, hogy egy tölthető akku kevesebb ideig bírja mint az elem.
korábban teszteltem TV irányítóval. 2 ceruza akku vitte fél évig egy töltéssel. 2 normálisabb elem meg 3 évig.
nagyságrendi különbség van.
minél többet fogyaszt egy táv, annál gyakrabban kell tölteni az akkut, annál gyorsabban el fog használódni.
ha elemről van szó, akkor mindenképpen a tartós fajtából vegyünk bele, ne a pénztárnál kapható 100 Ft/db-os elemet, hanem inkább nagynevű cég ultra/high/super típusú elemét kell venni, azzal sokkal tovább fog menni.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
válasz direwolf #53161 üzenetére
"... "high speedre" (340+ MHz) és amit nem..."
ebből adódik nekem egy kérdésem?
ha a jelenlegi hdmi kábelemen jön át a kép a pcről és a tévé azt írja ki hogy 1080p 50 hz
akkor az azt jelenti hogy 50 hz-es képet kapok függetlenül attól hogy a tévé tudja az 500 Hz-et?
egyáltalán mit is jelent az hogy a tévé nem 100 Hz-es hanem 500 Hz-es?
bocsánat ha marhaságokat kérdezek de ezen a téren tényleg kezdő vagyok[ Szerkesztve ]
-
kosazolika
csendes tag
LG42LB700 -ason filózom .Van egy LG42LA690-em ezt a gyereknek adnám oda az lb700-as felhősödik nagyon?
-
direwolf
őstag
válasz stancy #53151 üzenetére
Ez nem szőrszálhasogatás, hanem felvilágosítás. HDMI kábelből 2 féle létezik, amit bevizsgáltak "high speedre" (340+ MHz) és amit nem. Pont. Bármi más infó amit ráírnak egyszerű hülyeség. Az ethernet is. Abban sincs huzalozási különbség. Minden kábel pontosan ugyan olyan bekötéssel rendelkezik, csak a felhasznált anyagok, és az összeszerelés minősége a különbség. Amire ráírják, hogy "high speed" annak tudnia kell a 2.0-t is. Amelyikre nincs ráírva, arra meg ráírhatják akár a 2.0-t is, nem biztos, hogy menni fog. A kulcsszó a "high speed". Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
Lehet ma megveszem a 42LB700V tipusu tevet.. Mi minden kellhet nekem hozza? Hdmi kabel es meg? 5.1 hangcuccot is kell szereznem de nem pcre lenne kotve hanem tv-bol szeretnem kivezettetni a hangot. Ez lehetseges? Vagy van jobb megoldas?
-
válasz Stevenstyle #53158 üzenetére
jajj, ne is mondd, én is tartok ettől tudat alatt
-
Stevenstyle
senior tag
válasz Lacielvtárs #53154 üzenetére
Az lesz ám a szép baleset... Több lesz a hely aztán jön majd az agyalás, hogy ha már ekkora hely van akkor csak nagyobb TV kellene
Más: Melóhelyen egy LA660S-el küzdök, be lehet vajon állítani, hogy az adott fájlt újból és újból játsza le (USB-ről), kvázi végtelenítve? Egy promó anyag menne rajta folyamatosan és egyszerűbb lenne beállítani ezt mint magát a promó anyagot egymás után vágni kismilliószor. Tartok tőle, hogy nem lehet, mert a player beállításainál nem látok hasonlót, csak reménykedem, mert az LB671-em ha csak egy fájl van az adott könyvtárban a lejátszás után egyből újra kezdi.
[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
válasz Watt25 #53143 üzenetére
Azért vigyázz, mert nem mindegy milyen LG infra távszabályzót veszel! Van olyan, ami látszólag jó, de mégsem visz minden funkciót. (Saját tapasztalat!) Az LG márkaszervizekben állítólag elfogadható áron lehet pontosan hozzávaló távot venni. Esetleg itt is tájékozódhatsz, de elszaladtak az áraik.
[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
válasz stancy #53152 üzenetére
így sem zizeg semmi
megvan oldva "porfi kókányolással"... rezgés elnyelő gumikorongok vannak a szub lábai alatt...
és kipróbáltam oda rakni a porszívó helyére, de semmi nem változott, nem lett sem jobb, sem rosszabb a hanja a cuccnak...
itt olvasható miket is próbáltam kide agyalok azon hogy váltsam ki azt a két böszme nagy szekrény, és dobjam ki onnan
Watt25: én nem vettem szőrszálhasogatásnak, hanem inkább pontosításnak
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz stancy #53151 üzenetére
Azért nem szőrszálhasogatás, mert ha valamikor vett egy olyan kábelt, amelyre (pontatlanul) rá lett írva, hogy 1.3, akkor az megfelel az 1.4 követelményeinek is... Tehát felesleges azt mondani neki, hogy vegyen 1.4-es kábelt. (Ami ugyebár nem létezik.)
Emellett azt sem értem, hogy miért jó fals információkat terjeszteni...[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
stancy
tag
válasz Lacielvtárs #53150 üzenetére
azt a mélyládát inkább a porszívó helyére raknám. meglepődnél mennyivel jobb lenne. és még nem is zizegne minden a szekrényen/ben.
-
stancy
tag
válasz Watt25 #53146 üzenetére
Nem, én ezt egyszerű szőrszálhasogatásnak tartom részedről. ha ide jön valaki hogy melyik kábellal látszik a 3d, akkor azt mondjuk vegyél v1.4-est.
Így elmegy a boltba és kéri, és kap egy 1.4es kábelt, nem mellesleg ez is van ráírva a csomagolásra: high speed HDMI with enthernet v1.4. -
-
donpe
aktív tag
Sziasztok!
LG 47"LW5590-es tévéhez milyen fali konzolt tudtok ajánlani? Olyan kellene, amivel a faltól a TV-t kb. 30 centire el lehet tartani. Forgathatóság nem lényeg annyira. A fontos, hogy ne közvetlen a falra, hanem legalább 25-30cm-re legyen tőle.
KÖSZI! -
LiteCross91
aktív tag
válasz Stevenstyle #53126 üzenetére
Tegnap bontottam ki a csomagolásból a kábelt. Ha lesz időm kipróbálom a másik tv-vel és erősítővel a kábelt. De a kábel hiba okozhat ilyet? Ha meglenne törve, akkor vagy szól vagy nem. Ez meg 20-25 secenként elhallgat, anélkül hogy mozgatnám vagy bármi.
-
Watt25
veterán
válasz Lacielvtárs #53139 üzenetére
de lehet biztosra fogok menni és venni egy high hdmi kábelt.
Azért első körben ellenőrizni kellene a meglévő kábelt, ne adj ki feleslegesen pénzt. Nincsen valahol valamilyen felirat, vagy jel rajta, amiből egyértelmű a dolog?Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Watt25
veterán
válasz #46372352 #53140 üzenetére
Abból kiindulva, hogy pl. egy ősrégi LG DVD lejátszóhoz adott távirányítónak is megadható, hogy működjenek vele az alap TV funkciók (csatorna és Input váltás, hangerő fel-le, tévékikapcs) egy mai LG tévén, szerintem bármilyen LG tévéhez valót vehetsz, tökéletesen működni fog.
Ajánlom az enyémet: [link] (LV5590-hez adták.)[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz #46372352 #53140 üzenetére
1 éves TV-m, holmi LIDL-ös elem van benne azóta, most kezdte el kiírogatni, hogy "lemerült az elem", de ugyanúgy megy, pontos, reagál a gombokra, szóval azért nem pusztítja annyira az elemet szerintem. Évente 2 elem az szerintem semmi.
-
válasz DJ. Ru$y #53137 üzenetére
nem rossz ötlet, bár meg kell hagyni, nem olyan egyszerű odacibálni a gépet
valamint a box kábele másfél vagy egy méter, elég kicsi...
de lehet biztosra fogok menni és venni egy high hdmi kábelt.
informálódom és nagy a valószínűsége hogy a kábel nem támogatja a 3d-t
de az ötleted, nagyon köszönöm"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Lacielvtárs #53127 üzenetére
Nem megoldható, hogy a BOX HDMI kábelét fogod és mondjuk egy laptopba, vagy az oda cibált gépbe bedugod, így leteszteled, hogy lehet-e a kábel a hibás?!
-
-
cidalain
veterán
válasz #46372352 #53133 üzenetére
(őőő, ezt hogyan? amikor az egyik használja, utána elviszi a távot, és nem adja oda a másiknak?
vagy egyszerre fogják nyomkodni a 2 távot egyidőben? abból balhé lesz
vegyél egy magicet a másiknak is. szerintem használtban lehet hogy megúszod 5-ből)[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
válasz Watt25 #53130 üzenetére
ohh, köszönöm szépen a listát, mindjárt át is tanulmányozom
de ha jól értelmezem a 3D-hez kell a high aliasz nagy sebességű adatátvitelohh, szerkeszthettem volna az előzőt , sorry
[ Szerkesztve ]
-
-
Watt25
veterán
1.4-es HDMI kábel nem létezik. Sőt, 1.3-as, 1.2-es, stb. sem. Van Standard, meg High Speed, meg még egy pár, ami nem fontos. Teljes lista itt.
[ Szerkesztve ]
-
stancy
tag
a 3D látványhoz kell a 1.4-es HDMI kábel.
-
direwolf
őstag
válasz Sutee89 #53123 üzenetére
"Ellenben deviszont sikerült rájönnöm, hogy mitől váltogatta a háttérfényt a drága. A kép-->képbeállítások menün belül a fekete szint alacsonyra volt állítva, áttettem magasra és voilá. Ennyit a logikus menüről"
Ezt leírtam minimum 5x, de a keresőt luxus használni
-
jó reggelt Urak.
a napokban írtam hogy gondokat tapasztaltam a tron örökség c. filmnél hogy néha néha árnyékos és konturps a kép...
ha pcről indítok filmet MPC-HC-val akkor ilyen képet kapok 3D szemüveg nélkül
ennél nem nagyon érződik a 3d mélysége és látványa...
viszont tegnap elindítottam egy sima Wayteq digi tévé boxről a galaxys őrzői c. filmet, és nem volt ennyire "elmosva" a kép, hanem változó volt a kép elmosódása, viszont majd hanyatt estem a 3d látványtól
iszonyat tetszett a látvány, ilyen képet még nem is tapasztaltam
viszont ami a kérdésem:
ha egy hdmi kábel nem 1.4, annak lehet ez a különbség az okozója?
mert a pctől megy egy 5 méteres hdmi kábel, amit már vagy 4-5 éve vettem, viszont a tévé box között tuti 1.4-es kábel van, mert azt három hónapja vettem és azt direkt így válaszoztam.
tehát, lényeg a lényeg hogy a támogatott hdmi kábel hiánya okozhatja a fen leírt jelenséget?annyi még érdekes ha a pc-ről indítom a filmet, azt nem ismeri fel a tévé mint 3d forrást, de a tegnapi film esetében azonnal felismerte...
előre is köszönöm a válaszokat, segítséget a tapasztalat gyűjtésemben"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Stevenstyle
senior tag
válasz LiteCross91 #53120 üzenetére
Nálam nincs ilyen jelenség, de nálad sem biztos, h a TV. Nincs megtörve az a kábel? Próbáld ki szerintem egy másikkal is.
-
-
Sutee89
aktív tag
válasz #94529552 #53119 üzenetére
Igen, ilyen a távirányító.Nem, bocsi, félrenéztem, ilyen:A magic remote-hoz valóban kell az an-wf500 modul, de ezt is írtam:
"Hagyományos távirányító jár hozzá, de azt hiszem magic remote ready, tehát egy modullal képes kezelni a mozdulatvezérlős távirányítót..."huncutka: Tényleg direct ledes, azt hittem az edge led miatt látok inhomogenitást a kép éleinél, de ezek szerint más az oka. Nem vészes, de világos mozgó háttér esetén néha látni a "foltokat".
Ellenben deviszont sikerült rájönnöm, hogy mitől váltogatta a háttérfényt a drága. A kép-->képbeállítások menün belül a fekete szint alacsonyra volt állítva, áttettem magasra és voilá. Ennyit a logikus menüről
Nekem a Guide gomb a bekapcs gomb alatti sorban a második. Ha megnyomom, bejön be az EPG.
[ Szerkesztve ]
-
wopi
aktív tag
Még egy kérdés. Eddig Samsungom volt, azon megszoktam, hogy volt egy Guide gomb, ahol tudtam a csatornák műsorait böngészni. Ilyesmire az LG-n is számíthatok?
-
h1mpi
félisten
válasz LiteCross91 #53117 üzenetére
Én a 731v-n így használom, de nincs ilyen hiba. Ez nem technológiai, hanem egyedi hiba lesz.
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
LiteCross91
aktív tag
42lb671v optikai kimeneten jövő hang folyamatosan akadozik. Kb 20 secenkent (de ez random) 1 secre elnémul. Valaki megnezne, hogy neki is csinálja e? Baromira idegesítő dolog. Minden hangbeallitas automatan van. Dolby hanggal és stereoval is csinálja.
Esetleg van tippetek, hogy miért csinálja? -
Sutee89
aktív tag
Hagyományos távirányító jár hozzá, de azt hiszem magic remote ready, tehát egy modullal képes kezelni a mozdulatvezérlős távirányítót. Nekem 47-LB5800 van, panelban ugyanaz, belépő modell, 60 Hz de nem jellemző elmosódás, kontraszt nem túl erős, kicsit felhős a kép, néhol beszivárog az edge led, de a színek szépek, a betekintési szög menő, game mode-ban input lag 50 ms (nekem bőven király, észre sem veszem, de majd a többiek megmondják, hogy az sok). Inkább az LB650V vagy a samu 40H6200 ajánlott hasonló árkategóriában azt hiszem. Mire használnád?
Szerk.: Ja, még annyi, hogy az LB5800 közép talpas, az 5700 négypontos. Ez szűkebb állványnál gond lehet.
[ Szerkesztve ]
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
LG 42LB5700 TV-hez milyen távirányító tartozik? Hagyományos, hosszúkás, négyzetes alakú, vagy az újabb fajta, lekerekített változat? Biztosan többen vettetek már itt ilyen készüléket. Ezen kívül mik a tapasztalatok? Nincs benne wifi, nincs 3d... Ezeket nem is használnám. Ezen kívül van valami kompromisszum, vele kapcsolatban?
Köszönöm!
-
válasz huncutka1029 #53110 üzenetére
értem, köszönöm a válaszod
-
huncutka1029
addikt
válasz Lacielvtárs #53107 üzenetére
volt is mindig, 3D video beállítások.
a mélységet, és a nézőpontot lehet állítani, ha szétesett a kép, vagy homályos volt.
És nem csak OU nál, hanem SBS-nél is.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
válasz carex6 #53103 üzenetére
ez inkább kapcsolati hiba lehet. Nem gondlom, hogy a tv hibája
Scart vagy HDMI? Ezt jó lenne tudni, ha már írtad bocsi, de nem emlékszem.
Scart esetében nagyon érzékeny a csatlakozásra, a legkisebb elmozdulás is okozhat olyan problémát, mint az ívhúzás, hogy egy egy pillanatra megszakad a jel.
HDMI kábel, vagy csatlakozó hiba is okozhat ilyet.
Első lépésként azt mondanám, másik kábel, másik csatlakozó próbát kell csinálni.
Ha ez nem oldja meg, akkor szólni a szolgáltatónak, hogy küldjön ki egy szakit.
Ha van lehetőséged, akkor kérd a box cserét, illetve kérj CI-modult, és kártyát, ha van lehetőség.
Lehet box hiba is vagy szolgáltató oldali hiba is, a kódolás miatt.
Érdemes megnézni a jelerősséget, és jelminőséget.
mondjuk a szerelőt kihívni, hogy mérje ki.De minél többet gondolkodom rajta, egyre inkább az tűnik reálisnak, hogy a box a végét járja.
Anno nekem is volt ilyen gondom, eleinte megakadt, majd eltünedezett a kép. később a kártya nyílás környékén elég szépen melegedett is.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
amtibacsi
aktív tag
Playről letölthető LG Tv Plus progit frissítettem. Szebb lett, de eltünt belőle a keresés, ahol Youtubon lehetett válogatni. Ez nagyon hiányzik, kár volt frissítenem.
-
srácok, egy oldalon ezt olvastam...
"Megoldás a problémára:LG TV-nél Half OU tipusnál curzor
billentyü 8fel nyíl vagy 2le nyíl pöcögtetéssel tökéletesre
hozni a képet"
létezik hogy manuálisan én is tudom állítani a két kép "beállítását", pozícionálását?
már mint 3D film esetén?[ Szerkesztve ]
-
smatti
csendes tag
válasz Sutee89 #53035 üzenetére
Engem is zavart nagyon a villódzás, hiába volt eco módban. Próbáltam a beállításokat egyenként módosítani, és szerencsére rögtön az elsőnél jelentős javulást értem el, ez pedig a: helyi sötétítést alacsonyról magasra állítottam. Új, zavaró képváltozást nem tapasztalok, de a villódzási alkalmak a tizedére estek vissza, és így már teljesen elfogadható
42LA660S, Galaxy S5
-
hadogabi1
senior tag
válasz ikriszti1986 #53093 üzenetére
Nekem 850v van de azon nem volt ilyen hiba abszolút.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
carex6
csendes tag
válasz huncutka1029 #53102 üzenetére
akkor azt hiszem beugrottál a csőbe... szeretnélek téged is bevonni korábbi vergődésem agymenésébe. lehet, hogy akkor te is írtál valami okosat, ha így volt, bocs, hogy nem emlékszem. de már annyit olvastam, olyan sok helyen.
a gondolatmenetedet folytatva kérlek játszd már le, hogy mi történik akkor, ha a upc-s bejövő jel mondjuk 4:3, a mediabox-nál a képarány 16:9-re van állítva, én meg azt mondom a tv-mnek, hogy alakítsd 16:9-re.
előfordulhat olyan, hogy a nagy ide-oda alakítgatás hatására a tv-n elmegy, majd visszajön az adás, mint aki gondolkodik rajta, hogy akkor most mi is legyen? -
huncutka1029
addikt
válasz carex6 #53101 üzenetére
Természetesen van ilyen.
Főleg analóg vételnél fordul elő.
És van olyan csatorna, amelyik csak bizonyos filmeket ad 16:9-ben, alapból meg 4:3 az adás.
Ha magától átvált 16:9-re, az azért an így mert a tv-n ezt a képarányt adtad meg, a kép módnál, így minden bejövő jelet erre alakít, húz szét.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Autóhifi
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen NAS-t vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Underrail - klasszikus izometrikus rpg-h&s
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Horgász topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest