Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rasnac
aktív tag
válasz musli26 #71399 üzenetére
Ha van bárkinek jó tippje, a hétvégi 8-10fokra ne tartsa magában ;)
Jöhet etetőanyag, csali akár szerelék tippek bármi.
Methodban ha van bevállt jó taktika, etetési tipp, nyugodtan irjátok kinek mi jött be, kezdő vagyok még a szakmában :)"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember."
-
4Grider
nagyúr
válasz KunEmber #71395 üzenetére
A velencei-tavi 14 milliárdos EU-s projekt is sok szép mindenről szólt, aztán közelít vége és már látszik, hogy az egész 90%-ban arra volt jó, hogy a régi beton műtárgyakat megemeljék egy jövőbeli magasabb üzemi vízszinthez, meg hogy megszüntessék a csónakkikötők 80%-át.
A horgászoknak fontosabb részek (Pákozd környékén jó sok parti horgászhely kialakítása) meg valahogy pont kimaradt, meg persze a vendégmólók megszüntetése sem nekünk kedvez. -
KunEmber
senior tag
Megújítják az RSD-t: [link]
Remélem ez nem betonozást, jachtkikötőt, part menti szállodasort és egyéb finomságokat fog jelenteni, mint a Velencei-tavon, vagy a Balatonon.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
gg72
veterán
2000-es Tsurikat ismerem (pl. Whirlwing), ezért gondoltam a 800/1000 méretre, a bot is csak összesen 85g! Viszont ha a 800 és az 1000 mérete ugyanakkora, akkor lehet a 800-ast választom, mivel annak eleve sekély a dobja, messze nem fogok vele dobálni, inkább csak belógatom a mólóknál. Sokat fogtam így már az elmúlt hetekben, csak az a botom egy kicsit erős már ehhez a "buzera" pecához. :-) Illetve gondolkodom a Bearking Zeus 1000 orsón is, ez eleve sekély dobos és elvileg Whirlwing klón, árban ugyanott lenne, mint a 800-as FS: [link] Ebből egy 2000-esem már van, az nagyon tetszik, sima futású.
Daidalosz: Kösz neked is, szemezgettem már a Penn-ekkel, de ezek már árban nekem picit feljebb vannak a lélektani határnál, ill. nem is sekély dobosak (nem szeretek alátétzsinór használni, pláne UL-nél fölöslegesnek is érzem arra a pár méter dobásra/lógatásra).
[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
A 800-as Tsuri az nagyon pici, elsősorban pisztrángos botokra való. Működni működne, de legalább az 1000-es méretet vedd, az ugyanaz a ház méret csak picit nagyobb dob. Sokan viszont a 2000-es méret alatt nem akarnak orsót használni, azt mondják a többi túl pici. Neked kell tudni, hogy mennyire tolerálod az apróságokat. Ha nem nagyon akkor 2000-est keresd.
-
gg72
veterán
Balatoni mólós/kikötős UL sügerezésre vettem egy Jaxon Grey Stream Ultralight 1,98m 1-7g botot [link] , pici jigekkel fogom használni, ehhez keresnék orsót. Tsurinoya FS800 jó lenne hozzá, vagy ez már nagyon "mini"? Esetleg itthonról valami más típust ajánlanátok?
-
takessz
senior tag
válasz Rasnac #71387 üzenetére
Blendex Kókusz Tigirsmogyi nekem utóbbi időben nagyon bevált van benne mikro pellet de tovább tudod tuningolni pellettel van nekik kimondott pellet ilyen ízben , illetve ősszel szoktam vinni egy kis tubusba alkoholt és etetőanyagra cseppentek párat meg élőcsali csonti-t mindenképpen érdemes felfűzni 2 szemet
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Rasnac
aktív tag
Kedves Sporttársak
Veleményeiteket szeretném kérni őszi horgászattal kapcsolatban. Olyan helyre megyek ahol erjesztett magvakat nem lehet használni és csúszós szerelék kell.Tanácsokat kérnék mint szerelék (method, feeder), mint pedig őszi nagypontyos etetőanyagra, jöhet pellet, bojli bármi.
Köszi előre is
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember."
-
Sickboy25
addikt
Gyermekkorom első nagy bojlisa is elment.
RIP Christian Schlott...[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
jjohn
aktív tag
Nemrég elnéztünk egy közeli horgásztóra, Bábolnától 7,1 km Ölbői-tó. Nem pecázni csak egyet körülnézni, sétálni. Egy rendezett, rendszeresen telepített kitűnő horgász hely, mellette a Ménesbirtok Arab lovai is megtalálhatóak.
Sajnos ez a kép fogadott. Annyira alacsony a tó vízszintje hogy az már fájdalmas kb 1,5 m hiányzik. Nem csak Velencei-tó, Orfűi-tó... küzd vízhiánnyal.
[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz Szilágyi84 #71373 üzenetére
Én megfogtam 6 hónap különbséggel ugyanazt a halat.
Október és április között a mérleg szerint 1/2 kilónyit hízott.
17,6-ról 18,1-re.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
BlackmMmDog
aktív tag
10éve a 10+ ponty ára 10e/kg ma már 7e/kg áfával együtt. Ritkán lehet szerezni halgazdaságból 17-23 kg-ost, itt számít az ismeretség/ plusz díj(itt van amikor 20e/kg).
25+ szabálytalan módon lehet venni [link] -
sasa311
veterán
Teljesen reális az egy év / kg nagy átlagban. Hízlalni lehet a halat amúgy gyorsan, de csak zsírosodni fog, nőni nem. Nem olyan rég egy tógazda mesélte, hogy eladtak egy 20 kg-os nyurga formájú pontyot egy ismerős tónak, ahol napiparban bojliznak (jóemberek hajóval napi 15-20 kg magot és bojlit hordanak be állásonként). Egy év után alig ismerte meg a halat, mert majdnem tükörponty formája lett, hatalmas pocakot eresztett és több kg-ot hízott egy év alatt. Aztán még évekig rendszeresen megfogták a halat de már nem gyarapodott a súlya.
A 10 kg-os ponty ma már "nem nagy szám", azért nem adnak különösebb pénzt, az ilyet amúgy is a kiöregedett tenyészpárokból szokták megvásárolni a tenyészetekből. Ott 5-7e ft/kg árban szokták adni amikor van. (ált. nincs mert a bejáratott tavak megveszik) A 20+-os egész már téma, azt sajnos sokszor vadvízből lopják vagy innen onnan lehet venni 1-1 db-ot. Jellemzően 8-15e forint körül megy kilója. Értelem szerűen minél nagyobb a hal annál többet ér az élősúly.
Zoli bácsi
Mi tegnap Tisza tavon sikeresen összehoztunk 3-an 6 bottal 0 azaz nulla kapást reggel 8tól délután 4-ig. Úgy, hogy ilyen helyekre álltunk be:
Se úszon, se fenéken, se pergevet semmi, egy megveszekedett pöccintés sem...
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
saen
veterán
Az 1-3 kg-os az ilyen két vagy háromnyaras. A ponty növekedése meg nagyon függ attól, hogy milyen a tó táplálékbázisa. Kis magántavakban hiába etetnek bojlival, általában fogyni szoktak a nagy halak.
Árakat meg nem tudok, de az biztos, hogy az ilyen milliós nagyságrendek azok csak nagyon speciális halakért mennek, 30+ és társai. Az ilyen 10-20kg-os meglepődnék ha ilyen árban menne. Emellett amiket hallottál azok fekete piacos árak voltak szerintem, egy időben nagyon divat volt a hallopás. Az emberek egy 10kg-os halért már nem utaznak sehová, mindenhol van, annak nincs extra értéke. 20kg felett indul az élet, de komoly pénzek szerintem 30+-osoknál mentek csak. -
Szilágyi84
senior tag
Beszélgettem egy pecás barátommal ,hogy vajon mennyi idő alatt nőnek meg pl a pontyok mondjuk 10 kg-ra , 20 kg-ra magán tavon ahol azért etetjük minden jóval és még talán a tógazda is rendszeresen.
Létezne ,hogy 10 kg kb 10 éves a 20 kg 20 éves nagyjából ?
Gondolom az ilyen pár mázsa 1-3 kg-os amit szoktak telepíteni rendszeresen azt hamar elérik nevelőtáppal. Erre is kíváncsi lennék ,hogy nagy mennyiségben berendelve mennyibe kerülhet illetve a külön darabonként a nagy 10 /20 kg -os pontyok vajon milyen árban vannak ? Nem mintha venni szeretnék csak kíváncsiságból ,mert hallottam sok százezer és milliós árat is. -
Sungoo
addikt
válasz Zoli bácsi #71370 üzenetére
Nézd a jó oldalát. Jó levegő, napsütés. Ki tudja, mit hoz a jövő, lehet bezárnak megint bennünket hónapokra. Szép környéken laksz, horgászat nélkül is jó lehet kint lenni a természetben.
[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz Zoli bácsi #71370 üzenetére
1-esben kézifékkel maximum csúszni fog, de nem gurulni.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Zoli bácsi
őstag
Lehet megvolt a szezonzáró pecám..Meglátjuk milyen idő lesz...
Tegnap asszonnyal felmentünk a Rábcára, sétálhatnékja volt, azt mondja felsétál a Király-tóhoz, én horgásszak a Rábcán.
A szokott helyemhez mentem volna, a zsilip alá, de az a kép fogadott..Még így képen is látni az alját, elengedték a vizet, talán 30-40 centi maradt.....
Felpakoltam a gát fölé, megkotorták, kipucolták, vízszint is van, másfél, de inkább két méteres víz.
Így néz ki a folyócska a tisztítás után a Madárvártai zsilip feletti rész.:
Egy method készség lett bevetve, meg egy hosszúelőke.
A csalik:
Az etetőanyag:
Áztattam a zsinórokat becsülettel, mellettem is horgásztak, kb. ugyanakkora eredménnyel....Még egy géb sem jelentkezett.
Asszony vissza jött a Király tótól, összepakoltam, ez nem jó így, odébb poroszkáltunk, vagyis inkább poroztunk a Hanság erdészeti útjain, fel a csatornáig(Hansági Főcsatorna). Hasonló a helyzet mint a Rábca zsilip alatti részén, kb 30 centis víz, pecás sehol.....Hol is pecáznának....
Utólsó ötletem az összefolyás volt, a Rábca kezdete, ahol összefolyik a Kis-Rába a Répcével, ide mentünk, nem ült itt sem senki.
Az álló vízbe (Igazából szinte visszafele folyt a Répce, a Kis-Rába vissza nyomta) etetés után csontival úsztattam..... Semmi.
Sporttárs érkezett, a Répcén feljebb nekiállt csukázni úszóval. Elmondta hogy itt volt, előttünk, de nem bírt csalihalat sem fogni. Elment a csatornára a Pomogyi hídhoz, ott tudott kishalat fogni, most itt próbál csukázni, esélyes, fogja a csukákat, mivel kishal nincs, meg amúgy semmiféle békés hal....Na ezt tapasztaltam, hogy nincs békés hal.
Lement a nap, hazajöttünk.
Ma kimentem délután a tóra, csak a kisebbik tó horgászható békés halra.
Iszonyú erős déli szél fújt, Torkos Ignácot be is állítottam szélfogónak. A képen nem látszik, de erősen lejtett a part, sasoltam is hátrafele peca közben jól tart-e a kézifék....
Ponty nem jött, ez a tegnapról maradt mézes Cukk etetőanyag erősen odavonzotta a kárászokat, csontival fogtam a tenyereseket, a method kapást adott, halat nem.....
Lement a nap, összepakoltam. Lehet ez volt a szezonzáró pecám, ha még lesz 12 fok feletti hőmérséklet (Szerda-csütörtökön lehet, közben megnéztem) akkor még lehet kijövök, de ahogy látjátok, a Rába vízrendszere errefele kihalt, tavon is a kárász eszik már csak....
Pergetés kimarad. Idén is. Eddigi években lusta voltam, idén a lábam miatt csak üldögélős peca lehet már.....De hidegbe nem szeretek üldögélni.
Ilyen gyönge évem nem volt, mióta újra kezdtem a pecát (2014). A Rábán nem fogtam normális halat, a Rábcán sem....A Kis-Rába is reménytelen...A tavaszi időjárás miatt a tó is alig akart beindulni....
Tegnap is, akikkel beszélgettem sporttársakkal a Rábcán, mindenki hasonlóról számol be.....Eltűntek a halak. Azt mondja mindenki, a csatorna volt jó nyáron, ott fogtak nagy pontyokat. Azt pont hanyagoltam.....Na, majd jövőre... -
stickles
tag
Sziasztok!
Próbálok rendelni a nordfishing77-ről ,s nem engedi a második kockát kipipálni . Újra nyitja az oldalt és nem történik semmi . Már rendeltem innen akkor minden rendben ment .Nálatok is problémás ?
-
ooloo
őstag
válasz aladarazurbe #71355 üzenetére
A kifogását figyelmen kívül hagyva ... ez az egyed bőven megette már a kenyere javát .
Gratulálok !
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
szgzuri
tag
válasz aladarazurbe #71355 üzenetére
Gratulálok, gyönyörű paduc.
Tegnap én is megszenvedtem, egy uszály beáltt a szokásos helyemre, az új hely meg persze akadós volt, 8 előkét és egy kosarat megevett.
Volt egy brutális kapásom, akasztás után megindult mint egy tengeralattjáró, és szakított. Végül négy marcit sikerült megszákolni. -
aladarazurbe
csendes tag
Betettem a kenyérzsákot majd mivel a következő 3 úsztatás 2 horog elvesztésével járt, hamar tudatosult bennem, hogy itt most elkottáztam a dolgot.
Nem adtam fel egyből (=még néhány horog bennszakadt), majd kínomban kirángattam a
zsákot és egy a parthoz jóvan közelebbi helyre (~7m) tettem be folyásnak felfele. Közel sem volt ideális a felállás, mert horgászat közben a fejem felett egy hajókikötő sordony feszült, de szerencsére más izgalmakat is tartogatott még aznapra a Duna.Nem kis meglepelésemre hirtelen lerántotta az úszót valami az átköltözés után néhány percel. Ugyan pár rúgás után távozott az apró 16os horogról, de a reményt megcsillant, hogy talán még lesz ebből valami. Röviddel ezt követően már fárasztottam is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zoli bácsi #71353 üzenetére
EUROSTAR Master Class Distance Feeder - 3,9m nagyon tetszik így kép alapján. Meg most akciós is ahogy néztem.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz #38464487 #71351 üzenetére
Egy kicsivel meg kellene tolni a keretet, igen elszaladtak az árak...
Folyóvízre a Master Class MH kiesett, illetve van belőle Heavy, ez jó lehet, de inkább távdobásra fejlesztették, osztott nyele van: [link]
Legjobban talán ár/értékben egy Vanity-vel járnál: [link]
Method Carp is jó, de lehet nagyon túl lógna már a kereteden: [link]
Szigorúan a kereten belül maradva talán ez: [link] Volt a kezemben, jónak tűnt.
Tiszát nem ismerem, azért 150gr-os dobósúlyú botokat ajánlgatok, 120gr tuti kevés lehet. -
@mriya@
őstag
Basszus, megjöttek a kormoránok. 👿
Egyre többen vannak.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok.
Nézegettem az XFISH oldalán a monofil zsinórokat, és a monofilen belül is csoportokra van bontva pl: feeder, pontyos bojlis, univerzális stb. Ennek van jelentősége? Nekem nem feeder botom van, és arra vehetek pl feeder zsinórt? Vagy pl pontyos bojlis zsinórt? Mi a különbség a különböző zsinórok között, hogy külön vannak bontva? Bordás kosaras fenekezővel horgászok, és ahhoz nézegetem a zsinórokat. Persze már csak tavaszra, mert az évre én már befejeztem. És milyen márkák ajánlottak?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Steady74
Topikgazda
válasz #38464487 #71344 üzenetére
Alapvetően alacsonyabb vagy közepes árfekvésben az Eurostar MasterClass-t vagy a Nevis botokat szoktuk ajánlani, Vanity vagy Carp method, esetleg a Mester botjai.
Kérdés, hogy milyen távra, milyen halakra, milyen vízre keresel botot, ha ezeket megadod, lehet szűkíteni a kínálatot.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Feederes botot keresek.
Sok évre tervezem a vásárlást.
orsót már kinéztem
By Döme Team Feeder Power Fighter Pro 6000 orsó
De botot még nem találtam.
360 as 120 grammos kéne minimum.
max 15 ezer ft ig melyik lenne a jó választás ?
köszönöm !
-
PpenoO
őstag
Esztétikailag letojom a dolgot de ha ez a szösz enni fogja a damilt akkor mérges leszek, lehomokszóróztatom és krómoztatom ezt a drótdarabot .
-
PpenoO
őstag
Én is remélem, hogy nem a zsinór eszi, ugye pont ezen a ponton dörzsölődik hozzá amikor dobás elött kinyitom a felkapókart. Nem mellesleg alaposan meg szoktam nézni a vásárolt termékeket kibontásnál, de erre a sérülésre nem emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
-
PpenoO
őstag
válasz Steady74 #71336 üzenetére
Kínai autó létére a töréstesztje meglepően jó. Igaz én azok táborát képviselem, akik nem űltek fel az elektromos autó hype vonatra és remélem nem leszek rákényszerítve erre a járatra.
-
Steady74
Topikgazda
válasz Zoli bácsi #71335 üzenetére
-
Zoli bácsi
őstag
Írtátok, hogy elektromos autót nézegettek. Én is nézegetek, az utólsó tankolás óta pláne.
Nekem ezen a videón akadt meg most a szemem: [link] Ezt zsebből kivágná az ember.
Elektromos bicikli, robogó közt valahol. 50 km hatótáv, de pedállal fölszerelhető.
Elől-hátul-oldalt csomagtartók, kihangsúlyozva hogy horgászathoz kiváló.
Nekem a tó az oda-vissza 8km,Kis-Rába szintén, a Rábca 34. Elvileg belefér bármi.
Egy év alatt megjönne az ára a benzinen.... Havi egy tank kimegy, nyáron több is.
Elvileg nincs légszűrő, bírná a port is.
Nézegettem pár éve, de vertem a 135 kilót, nem ajánlották. Idén nyárra megvolt a 112, de a betegség, 3 hónapja táppénz, cipőt sem nagyon húzhattam...117 vagyok, de megint nekiugrok, leszek én még százas..!
Na, nem cseszegetlek itt benneteket, délután kimegyünk az asszonnyal horgászni, de most beszorultam a gép elé. Utólsó közös peca lesz valószínűleg idén, nem lesz már jó idő. Nem tudom hova megyünk, talán a Rábcára....Már ha ki tudok járni, temető melletti utcában lakom, itt egy oldalbejárat a házzal szemben. Ráállnak a hídra is, kersztbe, pláne ilyen prémium német márka, aminek karikákból van a jelzése, és ugye ez megkülönböztető jelzés, úton sem vonatkoznak rájuk a szabályok..... -
Zoli bácsi
őstag
Ha valaki a legolcsóbban akar venni használható merítőt, és nyelet, akkor ez az: [link]
Nem profi minőség, de nem is esik szét pár használat után sem. A fej gumis, nagy, bírja a strapát.
Van ilyen nyelem, meg fejem is, ezek után merem ajánlani. Xfish-nél is rájöttek hogy ezeket keresik...Betették szettbe
Mielőtt valaki belém kötne, tudom hogy nem profi cucc. Egyértelmű hogy profi horgász nem ezt veszi.Hobbi pecásnak ezért a pénzért legjobb. Ez tuti.
Mondom azok után hogy jó pár olcsó merítőt, nyelet kipróbáltam..És kidobtam. -
Daidalosz
kezdő
Tegnap este érdekes süllőzésben volt részem. Nyolc kapásból egyet sikerült megfognom, pedig a végén már egy percig nyelettem. Csak élettelen halra volt érdeklődés, de annak több formájára is. Fognyomot majdnem minden esetben találtam, tehát biztosan süllők voltak az elkövetők.
Ti jârtatok már így? Vajon mi lehet az oka, és ilyenkor mi történhet a víz alatt? -
-
KunEmber
senior tag
válasz @mriya@ #71319 üzenetére
Igen, ez is egy megoldás. Ezt - jobb esetben - mindenki maga el tudja dönteni. Nekem sem lesz jó a Spring napi 140 km-re, de pl. ha a feleségem mondjuk arra használná, hogy a gyermekeket elvigye a nevelőintézetbe, onnan meg elmenjen dolgozni, akkor a bicikli után az elektromos autó a legjobb.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
@mriya@
őstag
válasz KunEmber #71276 üzenetére
Egyelőre marad a Duster, kissé utánaolvasva nem lenne télen elég nekünk a futásteljesítmény.
És kicsit tartok a román/kínai koprodukciótól.
Az öntöltő hibridek nem hoznak akkora megtakarítást, mint amennyibe kerülnek.
Jelenleg itt tartunk, majd meglátjuk, mire jutunk.
Maximum 3,5 év, amíg még napi szinten használok gépkocsit, utána maximum a tópartig megyek csak le.
Nejem sem tudja még, meddig akar dolgozni.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
diablo1984
veterán
válasz hermanyi #71313 üzenetére
Annyit nem szánok a projektre mint amibe egy daiwa tdx kerül, lehet mos, főz, takarít és gondomat viseli ennyi pénzért, de nem kizárt, hogy jövőre is kb 3-4 alkalommal lesz használva, arra meg bármi is megteszi.
A feeder kategória megfogott miután tizensok év után visszatértem a horgászathoz, így is van több olyan botom is ami idén kezembe sem volt, sőt van olyan amit idén vettem, de még ki sem próbáltam.
De a százezrek kategóriájú orsó az nem az én világom, az asszony ki is herélne érte(el sem hinné, hogy arra vertem el annyi lóvét)De furin nézne ki ez az orsó is egy 420as extra heavy vanityn
[ Szerkesztve ]
-
musli26
tag
Sziszi ne érdekel.
Kaja annál inkább.
Posta megoldható?Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
hermanyi
addikt
válasz diablo1984 #71312 üzenetére
ma volt a kezemben a Guru orsója . csekély száz húszon x ezer huf Meg kell mondanom még mindig a Daiwa TDX a legjobb ami a kezemben volt eddig a feederre való tekerők közül .
Szárazon azt mondanám Gururol ,hogy witchwood extri kategória 3-4 szeres áron . De kihangsúlyozom ,hogy szárazon . Peca közben lehet ,hogy meggyőzőbb ,de igy nem fogott meg .[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
diablo1984
veterán
válasz Zoli bácsi #71310 üzenetére
Én a minőségben sem vagyok biztos, hogy más, színre biztosan, meg a "tekerője" fogó része is, de minőségre jobban rá kellene dolgozni, mint az átfújt házzal. A diffi árban 7-8ezer, ami jelentős!
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz Zoli bácsi #71310 üzenetére
Primus gyorsfékes , nem vettem észre
mindig elmondom hogy átkéne alakítani gyorsra -
Zoli bácsi
őstag
válasz bercsi #71300 üzenetére
Igen, én is újra felhasználom, vettem ilyen [link] szerszámot.
Nem fillérb...s, de kevesebb ólmot dobok el.diablo1984: Igen, legalábbis nagyjából egyforma. Az én elméletem, hogy a feliraton kívül a Döme címkés talán jobb csapágyakat kap, meg kihézagolják.
Nem biztos, azután gondolom ezt, hogy horgászboltban megtekergetve a Döme orsókat, majd azok Nevis megfelelőjét, a Dömések tényleg, mintha szebben futottak volna.
Más is ezt tapasztalta, mintha a Dömés kicsivel simábban futna...Amúgy a fődarabok ugyanazok, tuti, meg egy helyen is rakják össze.
Ami egyértelműen, láthatóan más, az a féklamellák. A Nevis Primus gyorsfékes, de a Döme Long Cast erre rátesz a karbon lamellákkal. Szinte pár kattanás a fékcsillagon a különbség a satu meg a kilazított állapot közt. Ez már nekem "túl gyors".....[ Szerkesztve ]
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz diablo1984 #71305 üzenetére
da
Long Cast lcs és a Big River megfelelőjeNevis Primus meg a Feeder Long Cast
hermanyi
sokhalas pecát ,fáradj el rendesen
látom Frenzee márka bejön neked -
bercsi
aktív tag
Itt találtam.
Mondjuk méretsort nem ír, érdemes rákérdezni hogy van-e. Ennyiért ajándék.Amúgy jó ez az ignesti, jobban tetszik mint a dinsmores. Szépen rászorul a zsinórra de lehet rajta mozgatni, és nem pödri be.
Mindenkitől kérdezem.
Vettem maxima chameleon zsinórt. Létezhet hogy messzebb tudom vele dobni a cájgot és kevesebb vele a gubanc? Amikor cralusso fekete süllyedő zsinórt használtam akkor folyamatosan szívtam vele. -
diablo1984
veterán
Jól gondolom, hogy a Nevis Cast Master Feeder orsó az a by döme Long Cast lcs orsó gyári és olcsóbb megfelelője?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- iPhone topik
- Gitáros topic