Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sasa311

    veterán

    válasz Szilágyi84 #71373 üzenetére

    Teljesen reális az egy év / kg nagy átlagban. Hízlalni lehet a halat amúgy gyorsan, de csak zsírosodni fog, nőni nem. Nem olyan rég egy tógazda mesélte, hogy eladtak egy 20 kg-os nyurga formájú pontyot egy ismerős tónak, ahol napiparban bojliznak (jóemberek hajóval napi 15-20 kg magot és bojlit hordanak be állásonként). Egy év után alig ismerte meg a halat, mert majdnem tükörponty formája lett, hatalmas pocakot eresztett és több kg-ot hízott egy év alatt. Aztán még évekig rendszeresen megfogták a halat de már nem gyarapodott a súlya.

    A 10 kg-os ponty ma már "nem nagy szám", azért nem adnak különösebb pénzt, az ilyet amúgy is a kiöregedett tenyészpárokból szokták megvásárolni a tenyészetekből. Ott 5-7e ft/kg árban szokták adni amikor van. (ált. nincs mert a bejáratott tavak megveszik) A 20+-os egész már téma, azt sajnos sokszor vadvízből lopják vagy innen onnan lehet venni 1-1 db-ot. Jellemzően 8-15e forint körül megy kilója. Értelem szerűen minél nagyobb a hal annál többet ér az élősúly.

    Zoli bácsi
    Mi tegnap Tisza tavon sikeresen összehoztunk 3-an 6 bottal 0 azaz nulla kapást reggel 8tól délután 4-ig. Úgy, hogy ilyen helyekre álltunk be:

    Se úszon, se fenéken, se pergevet semmi, egy megveszekedett pöccintés sem... :W

    Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

Új hozzászólás Aktív témák