Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #71589 üzenetére
nekem ebből van 2db szeretem
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
sasa311
veterán
Visegrádi öbölnek melyik részét érdemes megprobalni? A belső felet6vagy a befolyo felőli véget?
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #71606 üzenetére
arra kell ,mert rakóra csak 1 csúzlim van . gurukat kidobtam a kukába
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
-
sasa311
veterán
válasz @mriya@ #71617 üzenetére
Idézet a helyi horgaszrendbol:
A területi engedélyen szereplő vízterületeken a horgászathoz egész évben engedélyezett a szonár használata.
A Tisza tavon pl nov 15tol feb végéig tiltott.
[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
válasz galervin93 #71622 üzenetére
A vermelo hal nem eszik, értelem szeruen én meg nem gereblyezek
Amúgy leginkább azt nézem ilyenkor, hogy hol a hal és hol tartózkodik. Tegnap pl full vizkozben voltak, nem is sikerült lehuzni őket az aljára, mert nem ettekEs mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
galervin93
őstag
-
hermanyi
addikt
Csepelen tudok adni élő anyagot ha kell valakinek .
-
sasa311
veterán
válasz galervin93 #71624 üzenetére
Mert sikeresen az előtérben hagytam a match botot, azt hittem az van a tokban, de a feeder volt
-
cool13
őstag
Szeretem a filmjeit. Ezekért meg főleg.
-
hermanyi
addikt
válasz cool13 #71627 üzenetére
valaki azért csak leszaladt azzal a másik botzsákkal 1 óra alatt oda vissza nem járja meg
Nagyon nagy figura ,és talán Ö az egyetlen aki megmaradt annak ami volt is . Erősen ki is log a Versenyhorgászok sorából azon a bizonyos szinten ahol van .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
galervin93
őstag
Ma voltam az Újhegyi tavon, fogtam vagy 80 apró bodrit, télre ezzel le is tudtam a csali kérdést, ha éppen nem pergetni akarnék. Könnyen indult, de melós peca lett. Először olyan 9 méterre pecáztam, de gyorsan kiürült a placc, be kellett mennem 15-re, még szerencse, hogy nem spiccbotot hanem a bolot vittem, az is elég finomra volt szerelve, így végül egy jó kis pörgős apróhalas peca lett belőle. Aztán este ki is szaladtam gyorsan a Dunára, de nem volt érdeklődő a friss husira.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
sasa311
veterán
Thermonadrágra nem horror áron van valakinek tippje? Kabát nem kell, csak a nadrág, de abból mindenképpen kantáros, jó lenne a "kertész" fazon..
-
jansky1
senior tag
válasz galervin93 #71633 üzenetére
Élve tárolod el őket, vagy mennek fagyasztóba?
-
galervin93
őstag
válasz jansky1 #71635 üzenetére
Erkélyen vannak és mivel 5 perc séta a tó, minden nap kapnak friss tóvizet (tegnap este mondjuk a Dunáról hoztam ). Egyelőre köszönik jól vannak, pár példány pusztult el, de ők már peca közben a szákban is gyengélkedtek (hiába a finom cucc, ha picit is mélyebbre nyelik már végzetes lehet nekik). 15 literes vödör, napi 5 liter friss vizet kapnak, meglátjuk mire lesz elég, de szerintem nem lesz gond. Mondjuk annak idején otthon kárászt raktunk el, azok kútvízen is "eléltek", ezek meg bodrik... Persze nem akarom kínozni őket, ha nagyon nem megy, akkor kíméletesen leölöm őket, aztán zacsiban ötösével irány a fagyó.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Pergetésbe belefogtam két éve, de annyira nem kaptam rá, nem sok sikerélményem volt. Kijártam csukázgatni tavakra, de annak nem éreztem a varázsát, meg tavakból sem volt túl nagy kínálat a környéken, erre is inkább csak télen volt lehetőség, amikor csak pergetők meg néhány úszós volt.
Párszor elmentem öblökbe is (visegrádi, pilismaróti), hát itt is általában betli volt, néha jött sügér vagy kősüllő.
Arra gondoltam, hogy megpróbálnám a Nagy Dunát. Egyszer sétálgattam a botommal az esztergomi partszakaszon, nem fogtam semmit csak zacskókat, meg beakadtam. Pedig láttam sokszor rabolni balint, persze olyankor mindig feederztem.
Szóval belevágnék, kicsit komolyabban (sajnos az álmom, hogy egy csónakból vallassam a vizeket, pl Balatont nem fog összejönni, ezért marad partról a Duna )
A bottal viszont nem sikerült kibékülnöm: Ez van 8-32-ben: [link]
Hát amikor összejött pár komolyabb csuka tavakon, na az jó érzés volt vele, de egyébként semmilyen élményt nem nyújtott mikor sügéreket, kősüllőket fogtam, igazából alig éreztem, hogy van rajta valami. Gumi halakra is komolyabb súlyokat kellett tegyek, hogy érezzem.Szóval lejjebb mennék, feedernél is a lightot szeretem, csukára meg nem nagyon számítok.
1 részes tetszene a legjobban, de 198 cm nem tudom, hogy fog beférni a kocsiba, nagoyn sokat számít, hogy 1 vagy két részes?1 részesnél erre gondolnék, de sztem nem fog beférni normálisan: DRAGON CXT FC-X FAST CAST 4-21 G 198 cm (vagy ennél is kisebb dobósúly kéne )
2 részesben Dragn CXT FC-X FastCast X-Fast 2.13m 4-21 g
Célhal: balin, süllő, sügér, (csuka)Főleg gumihalak.
Apropó gumival balin? Vagy neki nem jön be?[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
válasz tepenzed #71640 üzenetére
Néhány vélemény:
- Pergetésnél soha nem lesz fárasztási élményed, max akkor ha harcsázol és fogsz nagyokat. Nemrég megfogtam eddigi legnagyobb süllőmet egy medium bottal (7-21g dobósúly), a hal az 6kg felett volt és a fárasztás semmi extra nem volt, egy 2kg-os ponty feederen jobban megtornáztat. A pergetésnél a kapás élménye a lényeg, nem a fárasztásé.
- 1 részes botnak akkor van értelme ha van egy csónakod és tudod benne tárolni. Amerikában/Japánban is azok használnak elsősorban ilyet akiknek olyan csónakjuk van amiben van bottároló rekesz, oda felszerelve befér és ezért praktikus. Kocsiban hurcolva hülyeség egyrészes botban gondolkozni, csak magaddal szúrsz ki.
- Dunai parti pecára én nem ajánlom a rövid botokat. Persze vannak a Dunán is olyan visszaforgók, csendesebb helyek ahol nem kell benyúlni, de alapvetően előny szerintem a hosszabb bot. Persze az más kérdés, hogy jót hosszúban kapni sokkal nehezebb és zsebbenyúlósabb. Nekem egy 2.4m-es bot van Dunára partról, de simán vinnék akár 3m-est is... Oda szerintem nem tudsz túl hosszú botot venni...
- Dobósúlyban meg a csalihoz kell választani a botot, nem a fárasztási élményhez... Sodrásban mondjuk túl sokat nem fogsz sügérezni meg kövesezni, ott inkább süllő és balin várható, esetleg harcsa, oda jó az erős bot. A visszaforgósabb, lassabb részeken lehet persze finomítani.
- Balint nagyon sok mindennel meg lehet fogni, gumival is, de szerintem wobblerezni biztosan érdemes ha rájuk akarsz dobálni. Dragon botokat nem ismerem, de biztos nem vennék nagyon rövid botot, még a 7 lábas amit írtál az is nagyon határeset. A 4-21g jó lehet egyébként balinra ha ez reális dobósúly. -
jansky1
senior tag
Meglepődtem, de horgász akció jött szembe a BB topicban. SBS bojli leértékelés következik.
-
m.lala
aktív tag
Sziasztok!
Segítenék egy kedves ismerősnek, de nem igen vagyok járatos az etetőhajókban. Van esetleg valami belépő szintű ajánlott tipus? Bármilyen iránymutatást szivesen veszek, 100 alatt kéne valamit találnom.
BOATMAN Actor-t találtam haldorádón 90-ért.Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?
-
galervin93
őstag
válasz hermanyi #71646 üzenetére
Pedig a finomszerkósok "holtszezonban" előszeretettel szoktak pergetni, nem is értem.
Nekem van most 4 liter keszeges kajám a fagyóban, azt szeretném majd valami kényelmes pecán elhorgászni, meg egy kis Aqua is bekeverve-fagyasztva, azt meg majd társaságban, methoddal, azon kívül szerintem már csak pergetek, meg esetleg ha még hűl pár fokot a víz egyszer-kétszer kimegyek menyusra próbálkozni.
---
Tényleg, összehozhatnánk egy ilyen "menyusos pecát", pár óracska sötétedéstől, nem kell extrém mód éjszakába nyúlni. Volna ilyesmihez kedvetek a fővárosi Dunán?
Fogalmam sincs hol van olyan hely ahol meg lehet őket fogni, nekem az Árasztó utca ugrik be, de lehet több szerkót hagynánk bent mint ahány kapásunk összesen lenne. De a fíling biztos érdekes lenne...Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Grillo
őstag
válasz galervin93 #71647 üzenetére
Nekem van, amúgy soha nem fogok eljutni, mert egyedül neki nem állok.
-
galervin93
őstag
Jaj erre meg elfelejtettem.
Szerintem UL cuccal azért lehet élvezni a dolgot, csak az meg igazán Duna-kompatibilis... ...de! Az egomi Kis-Dunán szerintem egy finomabb pálcával is van keresnivalója az embernek! Nyáron sétálgattam a partján, viszketett is a tenyerem, azért egy 10-15 g körüli 210-es bottal, kisebb jigekkel szerintem már bőven el lehetne dobálni. Persze ez már nem klasszik UL, de legalább annyira messze van az élőn vali jigeléstől is. Én tepenzed kolléga helyében egy ilyesmi szerkóban még elgondolkodnék, 6-7-10-es fejekkel, 4-6 centis kis gumikkal a visszaforgókat, langókat, befolyók környékét megdobálni szerintem lehet értelme.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #71647 üzenetére
Holtszezonban kötögetek úgy 4-500 db előkét
Etetőanyagra rátérve most van idehaza 40 kiló keszeges kaja (nem nincs bekeverve) Élőből tegnap raktam fagyasztóba kb 2 liter csontit pinkit
Menyhalazzon akinek 2 anyja van . De egy közös nagy dunai pecában benne vagyok . csak kell vennem oda való kosaratAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindent a StreamSharkról!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs