Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • saen

    veterán

    válasz tepenzed #71640 üzenetére

    Néhány vélemény:
    - Pergetésnél soha nem lesz fárasztási élményed, max akkor ha harcsázol és fogsz nagyokat. Nemrég megfogtam eddigi legnagyobb süllőmet egy medium bottal (7-21g dobósúly), a hal az 6kg felett volt és a fárasztás semmi extra nem volt, egy 2kg-os ponty feederen jobban megtornáztat. A pergetésnél a kapás élménye a lényeg, nem a fárasztásé.
    - 1 részes botnak akkor van értelme ha van egy csónakod és tudod benne tárolni. Amerikában/Japánban is azok használnak elsősorban ilyet akiknek olyan csónakjuk van amiben van bottároló rekesz, oda felszerelve befér és ezért praktikus. Kocsiban hurcolva hülyeség egyrészes botban gondolkozni, csak magaddal szúrsz ki.
    - Dunai parti pecára én nem ajánlom a rövid botokat. Persze vannak a Dunán is olyan visszaforgók, csendesebb helyek ahol nem kell benyúlni, de alapvetően előny szerintem a hosszabb bot. Persze az más kérdés, hogy jót hosszúban kapni sokkal nehezebb és zsebbenyúlósabb. Nekem egy 2.4m-es bot van Dunára partról, de simán vinnék akár 3m-est is... Oda szerintem nem tudsz túl hosszú botot venni...
    - Dobósúlyban meg a csalihoz kell választani a botot, nem a fárasztási élményhez... Sodrásban mondjuk túl sokat nem fogsz sügérezni meg kövesezni, ott inkább süllő és balin várható, esetleg harcsa, oda jó az erős bot. A visszaforgósabb, lassabb részeken lehet persze finomítani.
    - Balint nagyon sok mindennel meg lehet fogni, gumival is, de szerintem wobblerezni biztosan érdemes ha rájuk akarsz dobálni. Dragon botokat nem ismerem, de biztos nem vennék nagyon rövid botot, még a 7 lábas amit írtál az is nagyon határeset. A 4-21g jó lehet egyébként balinra ha ez reális dobósúly.

Új hozzászólás Aktív témák