Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
válasz KunEmber #72652 üzenetére
Akkor egy helyre jártunk-járunk szeszért
@mriya@ idrinks az én boltom , szinte minden nap elmegyek előtte Igaz csak havonta 1x járok be ,
Ami nincs raktáron azt beszerzik rövid határiön belül . Szeretem őket .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Zoli bácsi
őstag
Hátha még valakit érdekel a téma....
Nerazim sporttárssal priviben beszéltük ezt a Nevis Black Match orsó zsinórvezető témát.
Ha már szétszedegettem, és megnéztem hogy tényleg egy szem műanyag persely van az enyémben is, kotorásztam egy kicsit az alkatrészes dobozokban, találtam ide való csapágyat.
Azért könnyebben szalad a görgő, na.
Kicsit megtúrtam a netet, milyen méretű csapágyak kellenek ide, illetve mennyibe kerül.
Priviben akartam a sporttársnak infót küldeni, de hátha mást is érdekel ide írom.
A mikro csapágy méreteket az Alis FB. csoport egy csapágyméreteket felsoroló közprédává kitett excel fájlból "loptam".
2 fajta csapágy/persely méret van felsorolva:
5x8x2,5 [link]
4x7x2,5 [link]
A digitális tolómérőmben haldoklik az elem, de úgy hiszem a Nevisekben, meg úgy általában a nagyobb méret van használva. Erősítsen meg, ha valaki megméri.
Ki is akadtam, 2-300 ft os csapágyakon spórolnak..Akarom mondani nekünk ennyi, gyártó nagy tételben feléért szerzi be.
Majd rendelek én is, legyen itthon tartalék, azt hiszem a legutólsó darab bontottat építettem be.
Azt linkeltem, amiből én rendelnék, természetesen van 1000 ft feletti áron is, de szerintem gyárilag sem azt rakják bele ebbe az orsókategóriába.
Amit saját tapasztalatomból tudok, hogy ide csak zárt csapágyat szabad venni/tenni.
Lehet az egyik oldalon zárt is jó, ilyennel is találkoztam. -
galervin93
őstag
válasz Steady74 #72659 üzenetére
Nem tudom miket ittál, de amíg csak kommerszeket szagoltam (inni nem is bírtam belőlük), azt hittem én sem szeretem. Aztán haveréknál volt lehetőségem jobb darabokba is belekóstolni, és hát a jó az jó... Persze nem biztos hogy ez a helyzet, van az úgy hogy nem kell erőltetni. Én pl. a borral vagyok úgy, hogy inkább iszom a zsenge csajos aszút meg "lónyálakat", de egy erős, testes vörös pl. max sok szódaval fröccsnek megy le, és nem is érzem a minőségi különbséget 1500-2000/üveg felett, pedig van. Kinek a pap...
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Nerazim
őstag
válasz Zoli bácsi #72655 üzenetére
De jó, hogy megosztottad ezt az infót. Már egy órája túrom az alit és csapágyakat nézegetek, de így már egyszerűbb a helyzet. A nagyobbik való bele. Tolómérővel lemértem. A kisebbik azért sem lenne jó, mert a belső átmérője miatt nem menne rá a kis műanyag pöcökre amin eredetik a műanyag persely is van.
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
hermanyi
addikt
válasz balou84 #72662 üzenetére
Lágy whiskey-t szereted. Amúgy a whiskey lényege ,hogy nem pálinka ahogy a rum sem . Ezeket nem úgy isszuk hogy kobak hátra és leöntjük . Ezeket kortyolgatni kell .
Hogy ne csak off legyen holnap lehet pecázom 1 kicsitAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
sasa311
veterán
[link]
By Döme TEAM FEEDER Master Carp Pro 6000Erről az orsóról tudni, hogy melyik az "alapja"? (Nevis?)
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
PpenoO
őstag
válasz sasa311 #72666 üzenetére
Igaz nyeletőfékest néztem karácsony elött, de nekem nem jött be a Döme orsó. Ebben az árkategoriában én az Okumát választottam. Nem lötyög a tengely, sem a fogantyú, nem morog a csapágy. A Döme fényezése (ha ez számít), ami ugyanilyen bordó volt, is hagyott kívánni valót maga után.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel vagy valakinek segítség, akkor lemértem a Nevis method XL-es kosárba mennyi fér etetőanyag. KB: 20-22 gramm megy bele simán töltve.
Az egyik kosár Nevis Method Flat Feeder Kosár XL 40 gr. Ez üresen 41 gramm.
A másik Nevis Távdobó Method Feeder Kosár XL 30Gr. Ez üresen 32 gramm.
A töltő Preston Quick Release Method Mould töltőszerszám Xl.
Az etetőanyag a madaras tescos etetőanyag. -
sasa311
veterán
Új deca ládát ismeri esetleg valaki?
[link]Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
KunEmber
senior tag
válasz sasa311 #72670 üzenetére
Ez annyira új, hogy néhány napja még a honlapon sem volt fent. Madárcsontú kollégák szeretik az alap 25-ös ládát is, a 36-os meg tökéletes mindenre is. Telefonon nekem elsőre úgy tűnik, hogy ez a 36os premium változata. Szóval ebből kifolyólag vélhetően ez is tökéletes.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
galervin93
őstag
válasz KunEmber #72671 üzenetére
Pedig fent van már pedig egy ideje, pár hete talán. Jó kis szettnek tűnik, már a nagy oldaltálca miatt is megéri ez a kombó (eléggé dicsérik azt önmagában is, mármint amit külön is meg lehet venni), szerintem ez is hozza a szokásos minőséget. Tény és való, eladni nehezebb, ezt nem viszi a márkanév, de ha használni veszi az ember akkor ez nem tragédia.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Valaki használ ilyen széket? Vagy vélemény valakinek?
[link] -
4Grider
nagyúr
válasz Atis45 #72674 üzenetére
Kb. három-négy éve használok egy korábbi verziót (n1-et), néhány órát el lehet rajta lenni. Egész napra már nem bejövős. Az n1 letalpaló része max. 20 centi, így pl. dunai kövezésen már nem lehet használni, mert azt a rézsűt már nem lehet a négy tappanccsal korrigálni. Sík terepre viszont nem ezt venném, szóval egyenetlen, de nem meredek partszakaszra való...
Amik viszonylag hamar kiestek belőle, azok a karfa elülső alsó speciális rögzítő csavarjai, amik nem megfelelő anyával voltak rögzítve és az anya elengedte magát (ez a rész van legjobban hajtogatva). Remélhetőleg ezt n2-ben megoldották egy néhány 10 Ft-al drágább önrögzítős anyával. -
aladarazurbe
csendes tag
Harka-Sallai : Magyarország halfaunája - a lenti linken elérhető. Érdemes lehet kezünk ügyében tartani.
-
jansky1
senior tag
válasz aladarazurbe #72677 üzenetére
Mire vonatkozóan osztod meg?
-
4Grider
nagyúr
válasz aladarazurbe #72680 üzenetére
Az a baj, nem csak ritka fajoknál. Nagyon sokan bizonytalanok egy első évében lévő balin/küsz elkülönítésében. A Balatonon a nagy bodorkák rendszeresen jászkeszegnek vannak határozva. A bodorka/vörösszárnyú elkülönítése néha nem egyszerű, akkor meg főleg nem ha összeívnak. A leánykoncér a Dunában tömeges, mégis elég sok Dunára látogató horgász nem ismeri fel. Sokan egy karikakeszeget nem tudnak dévértől elkülöníteni. A laposkeszeg/bagolykeszeg felismerése is a többségnek gondot jelent.
-
szgzuri
tag
Nordfishing77 webshopban futottam bele a következőbe.
Ha csak böngészem a kínálatot, de nem lépek be (mint regisztrált vásárló),
akkor alacsonyabb árakat látok, pl egy adott orsó €56.77.
Ha viszont belépek, akkor ugyanez az orsó €60.08.
Kipróbáltam azt is, hogy regisztráció és belépés nélkül próbálom megrendelni az adott orsót, akkor az alacsonyabb áron rakja bele kosárba, viszont a rendelés összesítésekor már a magasabb árat írja ki.
Elég csúnya trükknek tartom.
Ti is tapasztaltatok hasonlót?Belépés nélkül:
[link]
-
szgzuri
tag
Köszi, erre nem gondoltam.
A Conditions alatt ezt irjak:
All prices are total prices; they contain the packaging costs as well as the statutory sales tax (value added tax).És ilyenkor az ÁFA kinek a zsebébe vándorol, az osztrák állam, magyar állam, vagy megosztoznak rajta?
[ Szerkesztve ]
-
KunEmber
senior tag
válasz atok666 #72689 üzenetére
Igen és nem a válasz. Gyuri tudja, hogy csak szívatom. De! 35 ezer forint alatt eszedbe ne jusson a Daiwa, ott tényleg nagyon-nagyon jók a Dömék. A nálam 'húsosabb' kollégák majd megmondják, hogy Daiwából mit érdemes, de gyanítom, hogy 50 e. Ft felett kezdenek el jók lenni.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
atok666
őstag
válasz hermanyi #72692 üzenetére
Ha mar szoba kerult a feeder/Daiwa/by Dome kombo. Mivel naluk (SK) nyar kozepeig nem lehet porgetni, ezert kiprobalnam a feederezest. Botokat nezegetek eppen - elso korben 3.3-3.6 hosszu 60-80g gr. kb az elkepzeles, es eleg szimpatikusnak tunnek a by Dome botok (Fine Max, Master Carp Pro es a Royal Method vonal) illetve nezegetem az N'Zon S sorozatot. Van koztuk ami amit inkabb keruljek, vagy gyakorlatilag mindegy mellyiket vaalsztom? (gondolok itt a minosegbeli kulonbsegekre, nem bot karaszterisztikara)
Atok
-
hermanyi
addikt
válasz atok666 #72693 üzenetére
Az általad sorolt botok a közép kategoria alja , kb mindegy melyik . Döme idehaza nagy szerelem sokaknál (royal csak lenne mert nem olcsó kategória ) . Ár érték arányban nem rosszak . Ezért nem is elvethető márka. Daiwa N'Zone volt a kezemben engem hidegen hagyott ugyanúgy mint a Döme szériák .
Kérdés mennyit milyen távra és mire és milyen vízen akarsz horgászni . Ha keveset akarsz feederezni 20-50m távra és elég a 20-45g kosár akkor a Nevist sem hagynám ki a számításból . Ha viszont szeretnél rá állni akkor valami komolyabb pálca . mert az olcsót valószínűleg úgy is eladod :D Persze kérdés mindig a pénztárca és a hajlandóság ,hogy mennyi is az annyi amit hajlandó az ember beruházni .[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
sasa311
veterán
válasz atok666 #72693 üzenetére
Döme royal Methodot én is néztem aztán vettem inkább browning Hyperdromeot. Most akciósan még jobb árban is volt.
Vegogfogdostam őket, de valahogy a Döme drágább cuccai szvzs nincsenek olyan ár érték arányban, mint a mainstream termékei.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
atok666
őstag
válasz hermanyi #72695 üzenetére
Heti szinten pecazom (foleg porgetek, illetve nyaron fenekezni is szoktam neha), akar tobb alkalommal is hetente. Jol lotted be a tavot es a kosarat kb. ilyen 60m-ig dobalnek kisebb kosarakkal. Arban a foldon maradnek (a pergeto botjaim 200euro korul mozognak, a fenekezom meg kicsit dragabb Sportex).
Atok
-
atok666
őstag
válasz Zoli bácsi #72698 üzenetére
A Delphint csak atfutottam, de ha jok a cuccok, akkor johet. Koszonom, megnezem
Atok
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- Óra topik
- Kupon kunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs