Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
válasz cool13 #73450 üzenetére
Köszi. A másodikat én is néztem, csak itt is kicsit elvesztem a különféle típusok között. A guruból is van ilyen habtestű meg balsa testű. Itt a mátrixnál is van ez a műanyag testű meg fa szóval van választék. Gondolom akkora egetrengető különbség nincs köztük. Talán a hab/műanyag testű strapabíróbb.
Hello darkness, my old friend...
-
cool13
őstag
Az a műanyag átlátszó az nagyon sokáig bírta. Azt gondolom, jó választás. Amikor elvitte a hal akkor vásároltam a Guru balsafa testűeket. Meg ilyen 6gr os Gurut. Bár ettől félek kicsit. A gumiból kieshet esetleg az úszó test. És még ebből van egy. Azért ezek a fajták, mert én nem látom a kicsi antennásokat. Testesek számomra a jók.
-
hermanyi
addikt
igen arra . Nekem jobban tetszik az alsó tányér miatt mint amit cool kollega linkelt . Arra a botra bármelyik jó lehet azzal a dugót ki lehet húzni a tó aljából is 6 tol 10g ig bármelyik jó lehet (Trophy ra ) én a 10g os alá nem mennék .
Nagyon jó móka de melós peca .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
KunEmber
senior tag
Skacok, ez a Marosmix keverő vagy másfél kiló. (Pedig a közepeset vettem.) Nyugtassatok meg, hogy nem fogja leégetni vagy tönkre tenni a csavarozót.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
BogyóBP
addikt
Ezer forint egy ilyen kis szar (e lock)? Ráadásul amint le kell venni az orsórol azonnal mehet is a kukába mert utána már olyan lesz mint a busz kereke.. (körbeforog) és hiába van kenve, surlódik az aláfutásgátló kerettel. Én nem így terveztem volna meg úgy látom sok shimano kapott ilyen megoldást, kár érte mert nagyon csúnyán ront az futás simaságán. Nyilván lehet ez valakit egy picit sem izgat.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
Hogyan? És hol lehet ilyent kapni? Köszi.
De király vagy tényleg van ilyen, már csak arra vagyok kiváncsi hol kapható, esetleg csapágyboltokban?
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
sasa311
veterán
-
diablo1984
veterán
válasz sasa311 #73461 üzenetére
Van olyan is, ami nem szűkít a spicc csövén, csak a gumit védi, hogy ne vágja el a karbon, illetve a spicc végét, hogy a stonfo ne üsse. Ilyenkor kívülre van ráhúzva a "kupak".
És létezik olyan amit a csőbe dugnak, akkor csak egy kis karika látszik ki belőle, az szűkít is természetesen a spiccen.A képen a külsős van.
[ Szerkesztve ]
-
erik365
senior tag
Damilra van valami jó ajánlásotok? Olvastam, hogy Zoli bácsi szokta ajánlani a Dömést.
0,20-as méretben keresek feederre, eddig Tubertini gorillát használtam, de tavaly annyira már nem voltam megelégedve vele.1.4 T-jet M32
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz erik365 #73463 üzenetére
HD pellet line ár-érték bajnok, próbáltam a lila zsinórjukat és method monot is. (azok se rosszak.)
By döme Long Cast került most fel az egyik orsóra, de még vízparton nem volt, Trabucco XPS Long Casta Fluoval nem sok tapasztalatom van még.Bevált még a Asso Invisilk, TRABUCCO T-Force XPS match sinking és Shimano Technium.(az utolsó kettő nem olcsó).
Legfontosabb tanács Nevist ne vegyél!
-
saen
veterán
válasz BlackmMmDog #73464 üzenetére
Shimano Techniumhoz annyit, hogy az nem sima monofil, sokkal kevésbé nyúlik. Rettentő jó zsinór, régen amikor sokat békéshalaztam akkor használtam rendszeresen. Tényleg drága, de más kategória, mint a monofil zsinórok.
-
Steady74
Topikgazda
-
Steady74
Topikgazda
válasz sasa311 #73467 üzenetére
persze. nem az a fontos, hogy hosszú legyen a topszet, hanem az, hogy jól dolgozzon benne a gumi. Írtam, hogy én megnyírom a toppokat rendesen. Ezzel a bottal nem versenyzek, így mindegy a hossz. Gondolj bele, egy 3 kilós ponty 50 centi. Ha ennyivel rövidebb a bot, mint az elméleti hossza, a hal meg fogja találni a csalidat.
Szerk: ez a teflon van benne, a 4,8mm-es. Ennek a belső átmérője a 4.8mm.
[ Szerkesztve ]
-
-
jansky1
senior tag
válasz BlackmMmDog #73464 üzenetére
Én régóta nevis endura damilt használok az összes orsómon, semmi baja, kiváló zsinór.
-
yanna
addikt
válasz BlackmMmDog #73469 üzenetére
Ilyen túlzottan szemérmes zsinórrol még nem hallottam.
-
-
yanna
addikt
válasz BlackmMmDog #73474 üzenetére
Persze, tudom, hogy sprőd akart lenni. ,
-
smokiii1
aktív tag
válasz BlackmMmDog #73469 üzenetére
Tubertiniből nekem a match zsinór jött be. A feeder zsinór se rossz csak hamar elfárad.
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
A Galgahévízi horgásztó-Bika-tó nyitva van már?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
BogyóBP
addikt
Van itthon még bontatlan Shimano technium 1920m 0,225mm es még nem probáltam ki, akkor ezek szerint nem rossz zsinor ahogy írtad. Ha minőségibb zsinorból veszek 4db 300m es tekercset pl matrix horizonX akkor kb ugyanott vagyok ebből meg akár 4x orsót is megtölthetek. Igazából a shimano orsomhoz vettem..
-
jjohn
aktív tag
válasz sasa311 #73467 üzenetére
Nekem alapból 2,1-es gumit lehet befűzni vágás nélkül, de ahogy nagyjából méregettem kb. 50 centit kéne levágni ahhoz, hogy 3,5-es gumit tudjak használni. Láttam olyat is hogy a spiccből maradt egy 20 centis darab, erre mondták nem oszt nem szoroz, de mivel elég rondán nézett ki inkább kihagyták ezt a tagot és a másodiktól gumiztak.
-
iceQ!
addikt
A 3 végtagból melyiket mikor használjam? Van különbség közöttük, azon kívül hogy a színük más?
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
jansky1
senior tag
Érzékenységben van közöttük különbség. Fogd meg őket a végüknél fogva és látni fogod, hogy melyik milyen lágy.
Pl ott érdemes figyelembe venni, hogy mekkora súlyú kosarat használsz. A legkeményebb spicc lehet elhúzza a kosarat, mikor feszítenéd a damilt, az meg mondjuk methodozásnál nem célszerű. Távdobáshoz meg a keményebbek a jók.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
"Végtag"
Végülis......De ez a szó azért nekem mást jelent. Jelzőspicc amúgy talán a hivatalos név.
Kolléga jól illusztrálta a képpel, spiccgyűrűnél megfogod, és látod melyik az erősebb, azt hiszem a tiédhez egy üveg, és két karbon spicc van gyárilag. Üveg a leglágyabb.
Kisebb kosarakhoz, finomabb pecához (Hosszúelőke) érdemes a leglágyabb spiccet betenni. Nagyobb kosárral, távoli pecánál mehet a karbon spicc, mire a kapást meglátod, úgyis megakasztotta magát a hal. Állítom, távoli dobás pontosabban kivitelezhető egy keményebb spiccel.
OFF. Na, lesz tavi területi jegyem idén is. Ma voltam a doktor bácsinál, sikeres volt a múltkori műtét a spiccemen...őőő vagyis a végtagomon... , mától húzhatok cipőt, terhelhetem fokozatosan. Nem kell még egy műtét. Ugye ha még hónapokig elhúzódott volna a terhelhetőség, kihagytam volna idénre a tavi jegyet, 1-2 hónapra a 100e. ft nem érte volna meg nekem. De fizetett a szakszervezet által kötött biztosítás, a műtétre, meg táppénzre is, hát elherdálom.
Áprilistól végre melózhatok, ha minden jól megy. 8 hónap táppénz után. -
iceQ!
addikt
válasz Zoli bácsi #73487 üzenetére
Végtag! Telefon kijavított egyébként, véget akartam írni csak, de hát az sem lett volna jobb Maradjunk a spiccnél. Egyébként Mi a kisebb kosár? 35 és 50 gr közötti method kosárral szeretnék horgászni, bár lehet azért egy 65 grammost is kirpóbálnék.
Hétvégén tervezem, hogy kinézek a Joker tóra. Ott ki is próbálnám a felszerelést
-
Zoli bácsi
őstag
Nekem a kisebb kosár az 10-25gr, methodnál 30gr-os még annak számít..
Ha ekkora kosarakat használsz, én ekkorához már betenném a közepes karbon spiccet. Megtöltve nagyobb a súly, amit eldobsz.Meg ahogy írtam, én azt vettem észre, ha nagyobbat kell dobni, pontosabban lehet(Meg tán messzebbre is) egy merevebb spiccel, mint egy "lifegő" üveggel. Amúgy nem kell félteni az üveg spiccet, nekem volt hogy karikába visszahajlott a spiccgyűrű a 2. gyűrűhöz, nem tört el, meg sem repedt...sokat bír. -
iceQ!
addikt
válasz Zoli bácsi #73489 üzenetére
Köszönöm!
-
KunEmber
senior tag
Nekem anno itt azt mondták a mesterek, hogy ha nem távot akarsz dobni, akkor kezd mindig a mediummal. 10-20 peca után próbálj lefelé és felfelé is változtatni, utána már tudni fogod, mi merre. Én soha nem horgászom messzire, kemény spiccet egyszer raktam be. Legtöbb esetben medium, csatornán a decathlonos bottal light.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
hermanyi
addikt
-
törölt tag
Sziasztok!
Haldorádo rendelés vasarnap rendeltem.
2 nap mar eltelt de egy visszaigazoló emailt se kaptam.
Ilyen lassú a rendelés összekészitése , elküldése?
Minden keszleten van amit rendeltem
[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
-
-
sasa311
veterán
Ha a keszeges top set-en nincsen erősített rész (ennek kapcsán nem is fúrtak rá gumi kivezetést) akkor azt hogyan érdemes gumizni? Bunggal vagy mégis meg kellene fúrni?
Illetve megfogdostam ma jobban a top setek és amíg a bot utolsó tagjai egyértelműen erősek, addig maguk a top setek látszólag nem erősítettek. Kicsit ijesztő, nem tud "összeroppanni" az ember kezébe fárasztás közben?
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest