Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
válasz Daidalosz #72099 üzenetére
van olyan etetőanyag aminek jó része könnyebb a víznél , tehát 1 alatt van . Kifejezetten víz közti pecához . Vannak alapból nagyon nehéz kaják ahhoz keversz agyagot , Nálam Nagy Dunán 1 kiló nehéz kaja kap 3 kiló agyagot . És az kb minimum 2x es erővel van meg tömörítve egy tavi keszeges kajához képest . Szóval simán kijön a 3x os érték is .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Daidalosz
kezdő
válasz Zoli bácsi #72100 üzenetére
-
Daidalosz
kezdő
válasz hermanyi #72101 üzenetére
Lebegő kajánál persze, így van. (Abból indultam ki, hogy "sima keszegező" anyagot írtál, amit, ugye, általános fenekezésnél használunk.) És valóban nagy jelentősége van annak is, mennyire préseljük össze. De azért szerintem inkább a kosár tömegét érdemes növelni, mint a kaja tápanyagtartalmát csökkenteni a sok nehezítőanyaggal.
-
galervin93
őstag
Jogos, hazai fejjel gondolkodtam.
Persze megoldható minden, pergettem én már körteólommal is. Amúgy a betétes cseppólom 20-40 centivel a csali (akár mű, akár pl. dög kishal) előtt sem új találmány, csak mostanában valami Texas vagy Carolina-rignek hívják...---
4-től 7-ig vallattam a Dunát, 2 kapás, 2 hal.
És ezzel a lendülettel szeretném is megkérdezni a nagyérdeműt, kinek mikor lenne megfelelő (még idén ) egy ilyen menyusozás a fővárosban? Ez a népszigeti pálya szerintem elsőrangú, szóval a hely szerintem megvan, a kérdés az esetleges időpont.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Grillo
őstag
válasz galervin93 #72104 üzenetére
Nekem jók a hétköznap délutánok, esték is, annyi, hogy majd veszek napijegyet, mert idénre nem váltottam területit, de jövőre fogok, mert legalább pergetni lejárnék már nagyon.
Péntek mondjuk pont nem, mert akkor megyek disznótvágni. -
szgzuri
tag
válasz galervin93 #72104 üzenetére
Hétfő esténként foci, a többi este jó lehet menyhalra menni.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz szgzuri #72106 üzenetére
Én nagyon jól éreztem magam az utolsó menyusozáson, sőt azóta itt óbudán voltam kinnt egyszer hasonló eredménnyel :-)
Örömmel mennék, de rendkívül sűrűek a hétköznapjaim. Találjátok ki mikor mentek és ha van egy lélegzetvételnyi időm akkor kinézek.
Hangulatilag a csütörtök izgalmasnak ígérkezik. A havas-csúszós kövezésen csak óvatosan![ Szerkesztve ]
-
galervin93
őstag
válasz aladarazurbe #72107 üzenetére
Utolsó mondat igaz, tegnap akkorát zúgtam egy figyelmetlen lépésnél... Bal tenyérre érkeztem, színe lassan mint a szivárványé....
Most meg séta közben megroppant a jobb térdem, alig bírom hajlítani. Csőstül jön a baj...Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
KunEmber
senior tag
Én is akarok menni. Ott fogtam életem első süllőjét, tudom, hogy jó a hely.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
Grillo
őstag
válasz galervin93 #72108 üzenetére
Én csütörtök estére benáthásodtam, fájt a torkom, mint állat. Utóbbi 2 nap alatt elmúlt, de a nátha meg a levertség megvan még, itthonról nyomom, nehogy valakinek továbbadjak valamit.
Közben lányom osztálytársa pozitív lett pénteken, így mától távoktatás, bár annyira gyorsan intézik a papírokat, hogy karantén még nincs elrendelve, de az igazgató intézett mára otthonmaradást az osztálynak.Szóval nekem a jövő hét jobb lenne, de ha mész gyakran, akkor max valamikor csatlakozom.
Nem is tudom, van-e olyan botom, ami ide kell, mivel horgásztok menyhalra? -
Zoli bácsi
őstag
Használ valaki EVA vödröt?
Van egy 5l-es diszperzites vödröm, arra kötöttem egy madzagot. Ezzel merítek vizet ha magas a part. Ehelyett kellene valami elegánsabb, összehajtható megoldás.
Valami ilyesmi, ezt dobta a kereső, de Delphinnek és Dömének is van: [link]
Arra lennék kíváncsi, ez teljesen vízzáró, tehát lehetne benne tárolni is a kézmosó vizet, vagy csak merítéshez jó..?
Szedem össze a listát, ha legközelebb rendelek, vagy horgászboltba megyek, mi az, amire TÉNYLEG szükségem van. Telefonba beírom a feljegyzésekhez.
Nemcsak a pecaboltba, máshol is (pl gyógyszertár) bemegyek, aztán tudom hogy valamit akartam, de nem tudom hogy mit.
Most beírom jegyzetbe, ha valami eszembe jut. Most ez a vödör, láttam, és biztos praktikus. De ha elengedi a vizet, akkor fölösleges.
Amit még fölírtam: [link] Biciklis pecához. Ha valaki használja, erről is jöhet vélemény. -
saen
veterán
válasz Zoli bácsi #72111 üzenetére
Egy szivacsot mindig köthetsz zsinórra és az kis helyen elfér. Bedobod, megszívja magát és utána megnyomva tolja ki szépen. Ennél kisebbet nem tudok elképzelni.
-
szgzuri
tag
Biciklis pecára 2 ilyen vödörrel a bringa szarván megyek: [link]
Minden is elfér bennük.
Nyáron akár kukoricát is erjeszthetsz benne. -
BlackmMmDog
aktív tag
Gondolkodok Termo ruha szetten, valakinek van tapasztalata hogy a 40k kategóriája milyen?
Eddig nem volt de nem is éreztem szükségesnek
-
hermanyi
addikt
válasz BlackmMmDog #72114 üzenetére
-4-5 c alatt kevés a 40 ezres kategória egy 5-7 órás pecára . Én úgy mondanám ,hogy ezek 0C fokig jók . Persze lehet alá öltözni is sok rétegben de az már a mozgást korlátozza szerintem
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
bercsi
aktív tag
Nekem delphines van, teszi a dolgát. Elég vastag anyagból van meg a hegesztések is vaskosak, nem hiszem hogy könnyen elszakadna.
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Láttam egy videóban ezt a botvédőt. Van valakinek vele tapasztalata? Esetleg van valami hasonló alis termék ami jó lehet akár? Most végül is van idő kivárni míg ideér
Hello darkness, my old friend...
-
Zoli bácsi
őstag
válasz @mriya@ #72118 üzenetére
Föltételezem hogy mozogsz. Az teljesen más, mint egy peca, kivéve persze a pergetés.
Azt is tegyük hozzá, hogy ezek a telek már nem olyanok, mint régen.
Napközben szinte mindig plusz fokok vannak, pár nap lehet minden télen hogy nappal is fagyok vannak. Sima utcai viseletben, mozogva el lehet lenni télen, legtöbbször. Vízparton állva, üldögélve, esetleg ha cúgos a hely, nekem egy idő után a mai 4-5 fok is kényelmetlen lenne. Legjobban utálom, ha fázik a kezem, elgémberedik, elvesznek a finom mozdulatok, amik pl. csalizáshoz kellenek.
Mondjuk ha kijutnék pecázni, annyit biztos nem, hogy spéci öltözetet vegyek. Rétegesen öltöznék, még ha korlátozná is a mozgást. Thermo pulcsi, thermo kabát. Vastag cipő, sapka, sál, kapucni.......Előszedném ezt az önfelálló menedéket, szerintem ez is sokat segítene, a szelet fogná.... [link] -
horcsog
tag
válasz BlackmMmDog #72114 üzenetére
Szerintem még egy ilyen egyszerű is jobb mintha nem vinnél thermot. Nekem valami olcsó fajta régi nem lélegzős van. De jó hasznát veszem Pl a nadrág felér bőven derék fölé és az jó tud lenni derékfájás ellen. Régen nem foglalkoztam én se ilyenekkel de mióta érzem , hogy van derekam is azóta kénytelen vagyok. Kabátot sokszor felhúzom éjszakai pecákon melegebb évszakokban is. Vízálló, párás időben is jó esőben is, kapucnit a fejre sapka helyett is jó .
Ami télen legalább ilyen fontos jó lábbeli, jó bakancs vagy thermocsizma. Lábad fázik akkor feljebb mindegy mi van rajtad. Jók ezek az aláöltözetek is testretapadó gyapjú alsó felső, fölé normál ruha és rá thermo. Sapka , kesztyű aztán olyan hideg nem nagyon van az miatt abba kelljen hagyni a pecát.
[ Szerkesztve ]
-
Spoon16
tag
Szögletes vödör jó,mert kocsiban jobban körbe lehet pakolni,ha ez szempont,meg én szeretem a csalizótálcát benne. De kaját ne akarj benne keverni,arra nem az igazi. Én ilyen [link] kockavödröket használok,de otthon előre bekeverem a kaját,így ebből csak pecázok.
-
galervin93
őstag
válasz Grillo #72110 üzenetére
Na alakulgat azért a dolog úgy látom.
A hétre már nem terveznék, rövid az idő, adjuk meg az esélyt a létszámnak. Jövőhét közepe, mondjuk szerda? Aztán ha esetleg közeledik az időpont de a víz és/vagy az időjárás nagyon gatya lenne, legfeljebb toligálunk rajta.
Szerelés: heavy feeder (150 gramm körül), klasszik teleszkópos, bojlis, ilyesmivel kell készülni. 150 gramm körüli ólom, 20-22-25-ös előke, kb. 1 méter, végén hosszú szárú süllőző horog. Csali halszelet, giliszta, de akár csirke belsőség is működhet, legutóbbi pecán ez jutott eszembe, a csirkeszív, pont jó méret, kipróbálom majd és beszámolok.
1 botot tudok kölcsönözni, mert sportjeggyel tolom. Ha nagyon megy a hal és jó a méret, akkor veszek én is jegyet, pár darabot elhoznék, a 30-35 centisek már jók, a májuk is egész szép, ki szeretném próbálni mit lehet kihozni belőlük a konyhában.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Grillo
őstag
válasz galervin93 #72128 üzenetére
Szuper, remélem akkorra kimegy a devla.
Van heavy feederem, majd megnézem a dobósúlyt, max lövök addig valami durungot, fogyjon a SZÉP kártya.
Pár éve nyáron ettem többször menyhalat nyaraláskor, mondjuk az nevelt volt, azt hiszem a Kis-Alföldön valahonnan, de nagyon elégedett volt vele az egész család. -
Steady74
Topikgazda
Lehet csatlakozom énis "kibicnek", a szerda elvileg jó lehet, nekem kedd a focinap
Öltözethez: nyilván jobb a speckó ruha, én a futóruházatot tudom példaként említeni. Szinte extrém vékony felső, egy póló és egy mellény, nagyjából -10 fokig elvagyok, alul egy vékony hosszú nadrág, rövidgatya, "bokazokni". Termoruháról meg az a véleményem, ha csak ül benne az ember és a teste nem termel plusz hőt, akkor mindegyik előbb-utóbb áthűl. Drennnan átmeneti van, ami Hermanyi cuccához hasonlóan aláöltözettel együtt 0fokig jó kb.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Köszi a vödrös/ EVA vödrös hozzászólásokat.
Rendelek majd, mindegyiket.
A szivacsos ötlet nem nyerte el a tetszésem...
Megszoktam, van mellettem vödörben víz, kézmosáshoz, nedvesítéshez. Kivéve ha olyan a part, hogy egyszerű a kézmosás, vízhez hozzáférés. -
Horvi
őstag
Köszi szépen a véleményeket a botvédőről. Végül is csak 3 botra kellene szóval tényleg nem akkora tétel. Fel is kerül a karácsonyi ajándék listára magamnak
Hello darkness, my old friend...
-
galervin93
őstag
válasz Steady74 #72130 üzenetére
Zsír gyertek-gyertek!
Termoszban tea, nem kocsikazóknak forralt bor, pályinka.Ruha: na én ötvözöm a futást meg a pecát, mármint ruha ügyileg. A futós (biciklis stb.) aláöltözetek/"technikai ruházat" (jelentsen ez bármit is, fogalmam sincs miért technikai, de így rá lehet keresni) jól jönnek pecánál is, nálam ősztől kezdve az első két réteg egy testhez simuló atléta, fölé egy viszonylag szoros, hosszú ujjú, de lélegző futós felső. Aztán mehet rá két-három-négy réteg is ha kell, én szeretem a polárokat, vékonyabb-vastagabb, több is van, lehet variálni, kívül pedig lehetőleg vízlepergető, szélálló kabát. Bár lehet keresni extrém vízálló cuccokat, de én úgy vettem észre, hogy a Decathlon tizen-huszonos téli kabátjai már elég jól ellenállnak némi esőnek/hónak, ha nem muszáj nagy csapadékban kint lenni ezek is megfelelnek.
Egy magas nyakú, galléros réteg mindig legyen, hogy nyaknál ne csak a kabát fogja a hideget.
Alulra is kell a több réteg, legalább egy testhez simuló alsó, erre mehet közvetlenül nadrág/kantáros, vagy nagyobb hidegben egy bővebb jégeralsó, aztán kívülre a naci.
Fontos a réteges öltözet, ez nem ilyen időjárás-jelentő bullshit, hanem egyszerű fizika, a levegő rétegek nagyon jól szigetelnek, továbbá a nedvesség (izzadtság) is kijut rajtuk. Ez utóbbi miatt nem szabad olyan réteget felvenni, ami nem engedi át a nedvességet, mert nincs annál rosszabb, mint hideg, nedves ruhában kint lenni, garantált a betegség utána...
Lábbelikkel kapcsolatban csak egy tippet adnék.
Téli ruhaválasztási tanácsainkat hallották.[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
válasz galervin93 #72133 üzenetére
A létező legdrágább, legjobb téli túraruhák is építenek a réteges öltözésre, ezt nem lehet megkerülni.
-
Nerazim
őstag
Valakinek van esetleg bármi tapasztalata vagy meglátása a Nevis Innova Spin 3000 orsóval kapcsolatban? Szemre tetszetős, csapágyak száma is elég szerintem. Megnézem majd előben is valahol. Egy 6 méteres Tevere bolora menne egyébként. Tesztet nem nagyon találtam róla.
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
hermanyi
addikt
Lehet én is mennék . Elvileg szerda jó lehet .bár még messze van
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Nerazim #72137 üzenetére
Tapasztalat nincs. Meglátás van.
Nyugodtan megveheted. Én múlt héten BF akcióban egy Nevis Black Match 4000-es orsót vettem. Az is lehet hogy ez is bólóra megy majd..Kezes, fém klipszes, szépen fut., és olcsóbb mint a kinézetted.
Akik itt olvasgatjátok a fórumot, tudjátok hogy az orsóimat szétszedem, legkésőbb 1-2 szezon után, a Lidl kategóriásakat 0km-esen.
Nevis sokat fejlődött az elmúlt években. Ami tetszik, hogy a Nevis orsók kulissza emelő fogaskereke ha nem is csapágyon, de fém perselyen ül.
Ha szétszedek egy 10 ezres Energós orsót (pro power feeder például) ott ez a fogaskerék a műanyag ház csonkján forog. Nevisben a csapágyak is jobbnak tűnnek. Gyárilag is megfelelően zsírozva jönnek az orsói. Az utólsó vásárolt Nevis Aqua feedernél addig jutottam a szétszedéssel, hogy levettem az orsóház fedelét. Tettem is vissza, minden kellően zsírozva.
Én azt mondom ebben az árkategóriában a Nevis nyugodtan megvehető. Igazából már minden árkategóriában, mert a gagyi, 1 csapágyas orsóikat már nem árulják.
Vedd nyugodtan ha tetszik. Még egy alternatívát tudnék mondani, bár kissé drágábban, egy Tsurinoya NA az Easyfeedertől, vagy az Aliról. [link] -
Nerazim
őstag
válasz Zoli bácsi #72140 üzenetére
Köszönöm a megerősítést. Nézegettem több orsót is mostanában a Black Match is köztük volt még nem vetettem el teljesen azt sem kár, hogy nincs eggyel kisebb belőle akkor tutira azt venném csak így meg félek, hogy nehéz lesz meg batár a 3000 -hez képest. Van két Lidl -es orsóm mind a kettő 2000 -es nincs velük baj csak picinek találom már és még nagyobb halak nem vizsgáztak.
Már olvastam a Tsurinoya -ról az Fb csoportban is, hogy nagyon jó orsók az árukhoz képest.Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
LaCeeN
tag
válasz Nerazim #72137 üzenetére
Nekem ez az orso van a pergetobotomon, csak 3500-as meretben. Szerintem ar/ertek aranyban nem rossz. 1 eve van meg, nyaron es osszel napi szinten hasznaltam, egyelore meg nem hullott darabjaira pedig huztam vele 32 grammos spinnerbaitet is. Annyira siman mar nem fut szepen mint uj koraban, de szerintem nem arra az igenybevetelre talaltak ki mint amit tolem kapott.
A heten erkezik elvileg a Kastking Sharky III-am, azzal fogom tudni osszehasonlitani.
[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
válasz Nerazim #72141 üzenetére
Most ahogy nézem a két orsót igazából csak 9 gramm különbség van közte (Black Match 4000 vs Innova Spin 3000) lehet így a Black Match lesz még olcsóbb is.
LaCeeN
Arra a Kastking Sharky III -ra kíváncsi lennék, hogy milyen lesz olyan minőségű mint a Tsurinoya.Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Nerazim #72143 üzenetére
Nem 9gr, azért több. Itt a hivatalos forgalmazó oldala:
Black Match: 290gr [link]
Innova 3000: 242gr: [link]
A belsejük eléggé hasonló lehet, az Innova alu hajtókarja, meg minimálisan kisebb mérete lehet a kevesebb súly oka.
Ezt láttad? [link]
Ha el tudod használni máshova a fonottat, így kapcsolva ez sem rossz. 254g az orsó: [link][ Szerkesztve ]
-
galervin93
őstag
Dunára, kövezésre keresek ismerősnek valami könnyebb tripodot. A Waltert láttam már használat közben, meg általában nem rosszak a vélemények róla, ilyen 10k-ig mi van még ami - akár jobban - ajánlott?
-
Nerazim
őstag
válasz Zoli bácsi #72144 üzenetére
Itt van egy kis teszt féleség a Nevis Secure 3000 -ról. Nem tudom az XT miben tér el tőle. Szerintem nagyon megéri az árát, mindenhol csak drágábban látom. Nagyon ezzel se lőnék mellé úgy azt hiszem.
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz horcsog #72123 üzenetére
Aláöltözettem van, nem soktam fázni, csak nekem is az a bajom ha kint van a derekam csak egy pillatatra is elrontja a pecát. (nadrágot néztem csak , de láttam nem sokkal több a szett)
Kezem az mindig fázik, nincs az a kesztyű ami védelmet adjon
Ma is Benkó peca elég rossz volt, 2 okból is. Reggel majdnem elütöttek a zebrán( belátható szakasz, baloldalt nem jött senki, jobboldalt amikor elindultam csak a távolban a két lámpát láttam), majdnem át értem amikor autos gyorsított és felém húzta a kormányt, szerencse hogy a járda sziget volt ott, az állította meg hogy ne üssön el szándékosan. 5 percig csak remegtem utána.
Másik részről egy 10+ környéki hal a merítőnél meglógott, ez az egy kapás volt egész nap. -
horcsog
tag
válasz BlackmMmDog #72147 üzenetére
Valószínű csak ijesztgetni akart nem elütni, de azért egy örökös eltiltást az autóvezetéstől megszavaznék az ilyen barmoknak.
Télen én szinte csak süllőre pergetek, vagy mártogatok. Viszont legtöbbször csónakból, ülve. Sok ruha kellene thermo nélkül sok réteg. Régen úgy mentem télen 3-4 réteg csak a jégeralsóból . Ez thermoval nem kell. Nekem a kezem leginkább akkor szokott fázni ha vízbe kell nyúlni csalihalért vagy a fentő felhúzánásnál. utána jól jön a kesztyű, de ha nincs igazi hideg sokszor fel se veszem mert kényelmesebb kesztyű nélkül pergetni.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz BlackmMmDog #72147 üzenetére
De nem csak télen jó , kora tavasszal, vagy éjszakai horgászatokon egész évben akár. Ősszel mikor harcsázni jártam mindig felvettem . Kellene venni egy rendeset de nem tudják mit kérjenek az ilyen ruhákért. Baleno baikalt nézegettem 1-2 éve volt valami akció rá talán az energofishnél jó áron volt csak nem volt minden méretben. Nem tudom mennyit akarsz rászánni de azt kb 60 környékén meg tudod venni nadrág+kabát együtt. Azért az komolyabb cucc mint ezek a nem lélegzős egyszerű ruhák. Nekem úgy emlékszem mosella van kb olyan 15 éves cucc lehet és az egy olcsó nem lélegzős cucc. Célnak megfelel de azért biztos van különbség egy balenohoz képest pl.
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
Ha én most vennék és elszánnám magam a téli pecákra akkor NORFIN-t vennék . Van belőle ami fűthető is .
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- További aktív témák...