Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bercsi
aktív tag
válasz smokiii1 #70601 üzenetére
Nekem gubancolódott ha nem fékeztem le. Ha túl korán fékeztem le akkor is gubancolódott. El kell találni a ritmust hogy vízbe érés előtt indítsa az ember a mozdulat sort. Ha több kis kör van egymás után a vizen akkor jó. Mondjuk 25-30m körül már én is meresztem a szemem hogy lássam
-
smokiii1
aktív tag
válasz bercsi #70604 üzenetére
Rendben, köszi a tippeket. Úgyis akarok még karácsonyra hazavinni kárászokat a halászlébe. Majd akkor próbálkozom még fix úszóval is, illetve egyszer még Látóképen meg akarom próbálni a csúszót. Bár fixxel igazából nem voltak annyira problémák ha sikerült a mélységet jól belőni és nem volt 2-2,5 méternél mélyebb a víz.
-
Nerazim
őstag
válasz diablo1984 #70577 üzenetére
Koszi. Bocskait akartam irni nem Beket. Nem tudom en nem kovetem ennyire ezeket a dolgokat.
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Egy olyan kérdésem van amit nem teljesen értek hogy az orsonal mi okoz egy bizonyos szinten egy koppanó hangot? Ez az összes orsomban megvan és csak lassú tekeresnel érzékelhető. Bár már szedtem szet párat de a lényegi okára nem tudtam rájönni esetleg egy viszonylag lazán nem erősen meghuzott szoknya rögzítő csavar okozhat ilyent? Vagy ahogy elér a holt térbe a dob és onnan megy vissza? Ez a legtöbb orsomnal a csúcs kiemelt fázisban van amikor a dob legfelül van. Gondoltam már a hajtokar lottyenesere vagy egy hezagolo hiányára is de javarészt tok új orsók vele jaroja ez is.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
horcsog
tag
válasz smokiii1 #70601 üzenetére
Ha az ólmozás jól van összeállítva ( alul kis súly , feljebb nagyobb, az ólmok távolsága egymástól nagyon fontos) és a dobástechnikád jó akkor nagyon kevés gubanc lesz. Ehhez nem kell annyira összetett szerkó mint sok matches videóban látod, forgók , dobóelőke és a fene tudja mi. Match cuccot nem erőből kell dobni, jó ívben szálljon ne laposan izomból megdobva, akkor van időd kicsit visszafogni beesés előtt. A bot , orsó, zsinór, úszó összhang olyan kell legyen laza íves dobással túldobod az etetést .
Esetleg még az lehet egy hiba csúszó cuccnál akad a gyűrűk között az ütköző és az okoz gubancot. Alap esetben egy néhány órás pecára forgókapocs nélkül egy fősúllyal és egy jelzőólommal egy horoggal + úszó mindenféle gumigyöngyök forgókapcsok, dobóelőkék meg a tököm tudja mi nélkül olyan cuccot lehet összerakni amivel 20 méterre gond nélkül pecázol.
De ezért érdemes úszózni először spiccbottal sokat , és utána a távolabbi orsós verziókat, sokat lehet az úszózásról orsó nélküli bottal tanulni amik jól jönnek a matchezésnél.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz smokiii1 #70605 üzenetére
Ha nagyon gubancos a helyzet megpróbálhatod azt is 1 pontban ólmozol . Nem raksz jelzőólmot. Ha pontyra mész el fogja húzni , vagy meg fogja emelni azt az 1-2-3 grammot is . Akkor kiküszöbölted az ólmozás gubancolódását a játékból. Ha feltolós úszózok akadóban pontyra a vastag zsinór miatt szoktam 20 gramm környéki ólmot is egy pontban tenni. Azt is megemeli a ponty úgy tolja ki az úszót mintha súly se lenne rajta.
Matchnél én akkor szoktam 1 pontba összehúzni ha nagy szél jön és leteszem fenékre . A legkisebb keszeg is el fogja vinni így is. Pontynak meg az , hogy a fenéken egy jelzőólom van vagy 2-3 gramm főólom olyan mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz Daidalosz #70611 üzenetére
Igen csakhogy ezt ahogy újra jobban megnéztem középuton teszi. Holnap vissza viszem megnézek egy ugyanilyen modellt és meglátjuk annál is van e ilyen. Köszi a választ.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
smokiii1
aktív tag
válasz horcsog #70610 üzenetére
Erre gondoltam már. Mert mikor próbáltam a csúszót, akkor először csak a nagy ólom volt fent a forgónál közvetlen, az úszón pedig hagytam lamellákat, hogy túl legyen súlyozva, hogy biztos lássam mikor a nagy ólom a fenéken van. Aztán mélység érés után húztam fel az ólmot, rögzítettem alul felül 2 kicsivel, felraktam a jelzőt, aztán kezdett gubancolni.
-
hermanyi
addikt
-
Horvi
őstag
válasz hermanyi #70618 üzenetére
Legutóbb úgy csináltam, hogy 30centis előke match gyorskapocsba kötve. Afölött a jelző ólom/ólmok, utána egy dupla zsinórsodrat ami egy kicsivel hosszabb mint az úszó. Afölött jött a gömbólom és utána az úszó meg a gyöngy+ütköző.
Legelőször nem használtam zsinór sodratot de a szerelék nagyjából ilyesmi volt akkor is, meg asszem nem volt elég nagy gömbólmom és ott még használtam plusz söréteket a súly miatt illetve ütköztetésre is.
[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
hermanyi
addikt
kell lehetőleg 1 db minél nagyobb gömbólom amit kicsi sörétekkel (legalább 2 db) al ütköztetünk alul . Szóval a FŐ ólmozás minél kevesebb darab ólomból legyen megoldva. Az úszó koppanhat nyugodtan a fő ólmon is . Én nem használok sodratot . egész az előkéig sima fő zsinór van a végén vagy gyorskapos vagy 3 as forgó amire teljesen le van húzva a jelző ólom . Az előke hossza 20-30cm . Az úszót felül damil ütközővel ütköztetem (2db ot szoktam kötni) Gyöngyöt sem használok .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
galervin93
őstag
válasz smokiii1 #70623 üzenetére
Amit az első mondatodban írsz abban van igazság, de elsősorban az a lényeg, hogy az előke ne érjen fel a főólomig. Maga a tényleges távolság más dolgoktól függ, áramlás erőssége, vízmélység, hogyan is akarod felkínálni a csalit (pl. lassú süllyedéshez egészen"magasra" húzott ólmozás kell) stb.
Felső ütközőnek meg tényleg a damil a legjobb, 0.20-0.25, ebből két darab, turi nem csúszik el, ha mégis, akkor köt az ember újat, kb. 1 perc.---
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
hermanyi
addikt
válasz smokiii1 #70623 üzenetére
nem tudom mekkora úszókat használsz csúszó szerelékhez . Én Perfect eket használok mind csúszó mind fix waglerhez ,azok meg majdnem 40cm . Igy nálam az előke elég tág tartományban mozog ,mert a fő és a jelző között kb 60cm van . Igy esélytelen ,hogy a horog vissza érjen a fő ólmozásig .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Horvi
őstag
-
Steady74
Topikgazda
válasz BlackmMmDog #70632 üzenetére
szép!!
-
smokiii1
aktív tag
válasz hermanyi #70626 üzenetére
Rendben, köszönöm én is a tanácsokat.
Horvi; nekem Walter úszóm van. 14 grammos. Arra nem lehet panaszom. Annyiban lehetne jobb hogy a vékony antennáján a felső piros rész lehetne kicsit hosszabb, de én általában a vastag antennával használom mert másképp nem látom. :)[ Szerkesztve ]
-
-
galervin93
őstag
+1 a Walterre. Én a Carbont használom, 8-tól 16 grammig van a sorom. Mivel van hozzá slider adapter meg vastag cső antenna is, így klasszik match úszón túl egyszerre tud slider is lenni. Ha már ennyibe kerül legalább ennyi pluszt tudjon. Nekem van egy rakat, így sok a "felesleges" antenna. Ezek közül többet átfestettem már feketére. Igazából ez az egy hiánya, hogy gyárilag csak piros meg sárga antenna jár hozzá. A vékony antennák igen érzékenyek, simán lehet mondjuk 8-as jelzőt használni, kb. snecifing is meglátszik rajta. Amúgy ha csak el nem dobja az ember, baja nem nagyon lesz, szerintem ajánlott!
Szerk.: ja meg van még egy gyengesége, de ez inkább csak akkor játszik, ha sokat cserélgeti az ember a vékony anrennát, ugyanis az a kis műanyag "tok", amibe ezt bele kell helyezni, nincs a legjobban rövzítve a karbon szár tetejébe, ott el tud engedni a ragasztás. Én úgy szoktam, hogy amíg el nem enged használom, aztán utána kap egy pötty ragasztót.
Szerk.2: ő ni:
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Horvi
őstag
válasz galervin93 #70637 üzenetére
Köszönöm szépen akkor a következőnek beruházok egy ilyenre.
Neked is köszi hermanyiHello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a tippeket. Kész anyagi csőd lesz ha bevásárolok rendesen
Hello darkness, my old friend...
-
jjohn
aktív tag
válasz BlackmMmDog #70632 üzenetére
Gratulálok! Igazán nagyon gyönyörű potyek.
-
@mriya@
őstag
válasz BlackmMmDog #70648 üzenetére
Majd nézd meg őket 5 év múlva!
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest