Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
Nem tudom hogy dumálod ezt le a halakkal hogy mindig jönnek, nálunk hétvégén totál csend volt.
Pergetve semmi, ráadásul tele a víz levelekkel, lényegében lehetetlen normálisan pergetni.
Szombaton a reggel betett kishalak este is érintetlenek voltak.
Vasárnap reggel egy szép határozott kapás, ment az úszó szépen, de üres bevágás lett a vége.
Aztán volt még egy rángatás, ott is hagyta idővel. Szerintem sügerek lehettek.Kishal is csak vasárnap estére indult be rendesen, addig elérhetetlenek voltak.
Jött viszont csontira a spiccbotra egy 15 centis balin, meg egy 22 centis sügér is, utóbbiból sose fogtam még ekkorát.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz galervin93 #45995 üzenetére
nekem jobban kézre áll GT+íve szebb szerintem . (amikor már megvettem utána találkoztam össze Dart II-vel (lehet hogy elfogultság ))
3,5-4kg hala alatt ,legnagyobb ami rajta volt 13-14kg tok,csak a versenymerítőbbe nem fért bele.(nagyon élvezetes volt ,de már ide kevés ) kb. 8kg a terepe,igazi angolos bot(árához mérten persze) -
A Zéé
addikt
-
galervin93
addikt
válasz BlackmMmDog #45990 üzenetére
Dart II-höz képest miben más? Nekem abból 3.60-as van, és bár nagyon szeretem, tervezek mellé egy ugyanilyen hosszú, de lágyabb botot.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
busman
veterán
válasz BlackmMmDog #45990 üzenetére
Dart II van nekem is, nagyon szeretem. Akkor lehet beruhàzok egyre.
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
galervin93
addikt
válasz bilon73 #45983 üzenetére
Nagyon köszönöm.
Akkor a mézes ízvilág mellett az Aquat sem hagyom itthon. Próbálom rávenni a többieket, hogy valamely általad említett helyre üljünk, de lehet nem fog menni, haver nagyon szereti a 40 környéki helyeket.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
busman
veterán
Leeda botokról, orsókról vélemények?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz #12681728 #45984 üzenetére
Ha elmegy a horog hegye, az kb. így jelentkezik (Nálam biztosan )
Ott kezdeném a nézelődést, a kötés is lehet hibás, a horog öble felől kell kibújnia a zsinórnak, úgy akad jól. Csali is lehet nagy a horoghoz, fotózd le, aztán egyszerűbb lesz hozzászólni.
Én sokfajta horgot használok, és fonott meg monofil előkét is, attól függ mikor mire milyen módszerrel.
Most methodozni is kisebb (12-es) horgokat kötöttem 0,16-os monofil előkére. Nyáron ugyanehhez a módszerhez 8-as horog, fonott 0,08-0,10 előke. -
törölt tag
Sziasztok!
Miert lehet hogy kb 4 halbol 3 tuti leakad a horogrol farasztas kozben? Eleg idegesito tud lenni.. Nagyonb halakra szoktam ramenni (nagy meretu csali), lehet az a baj vagy az mindegy?
Rosz horgot hasznalok, esetleg rosz a kotes?
Ti hogyan kotitek fel a horgot es milyen horgot hasznaltok?
A horogeloke fonott legyen? Youtubon sokat lattam hogy ezt a hamozhato eloket hasznaljak. Annak van ertelme vagy felesleges?[ Szerkesztve ]
-
bilon73
aktív tag
válasz galervin93 #45963 üzenetére
Helló,
1 hete voltam.
Azt tanácsolták, hogy a vasút felőli oldalom a 14 és tőle északra keressek helyet. a 16-oson voltam 5 ponty (2-3 kg) jött. Tőlem balra (délre) két srác methodozott, ők nem fogtak semmit, tőlem jobbra két "bácsi" szintén 5-6 pontyot szedett ki. Akik bojliztak azok panaszkodtak, hogy mozdítás sincs.Nem volt pörgős peca, a kapások is hol "hideg vizi", de volt, hogy borította a tripodomat.
Az etető aqua pellet 2mm + mézes - azt hiszem topmix - összekeverve volt. a csali gumikukorica édes dipben, de a mézes gumikukorica is jó volt.
Ahogy nyáron nekem a zöld fűszeres mézes etetőanyag vált be itt, most úgy gondolom, hogy az aqua pellet jó lehet, mert mikor elfogyott, és sima etetőanyagot dobáltam megszűntek a kapások- (igaz az már nem mézes volt, hanem vaníliás...ez is lehet az ok)
illetve kavargott a szél, és mikor délire fordult akkor semmi, mikor északira, akkor volt mozgás. szélcsendben szintén semmi.talán két hete volt telepítés.
A helyiekert meg kell kérdezni, amúgy azt mondták nekem, hogyha kezd hülni a víz, akkor akkor a tó két végébe, kell menni, nem a nyári szokásos auchan oldalra középre (41 - 36)
-
gerii
addikt
válasz Interceptor #45978 üzenetére
Van ennek egy hordozható 60cm-es verziója, én azzal mászkálok, és piszok kényelmes vinni bárhova is megyek. Igaz az már 2-8g-os csak. A BlueBird széria elég kedvelt, sok videót is találni róla.
Ha minden igaz mindegyik tűspicces, én az enyémmel egyszer már feedereztem is egy csatornán[ Szerkesztve ]
-
busman
veterán
Sziasztok! Olcsó belépő szintű rod podot keresek. Van ajánlott tipus? Két feeder bothoz kellene.
[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
válasz Interceptor #45978 üzenetére
A 3-18g-s savage az nagyon lágy, kevés lesz neked. Igen, az a harmadik széria, itt-ott EU-ban már lehet kapni.
Favorite botokat nem ismerem, valami volt már a kezemben, de az botrányosan ronda volt és ennél jóval magasabb kategória Csak dobósúly alapján nem lehet belőni, ismerni kell az adott szériát.
Egy jiges bot nem lehet medium fast, ez valami marketing fogás, hogy a szart eladják jiges botnak. Jigezni gyors bot kell, hármashorgos csalikhoz, meg lassabb. Hogy hol kötsz kompromisszumot azt neked kell eldönteni.
-
Interceptor
addikt
Walternél az alsó nyéltag nem nagyon tetszik, viszont a Savage XLNT2 szériából ez bejönne. Erről a botról mi a vélemény( 4-14g ), vagy ez már túl gyenge? Bár ez az alapvetően jiges bot lehet wobblerezni már nem olyan jó? A bot ami eltört az is jiges bot volt, de csak medium fast.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Grillo
őstag
Láttam a kutyás arcot is, aki tegnap fogott süllőt az öbölben, ő is dobálgatott, aztán elment még sötét előtt.
A sötéttel egyébként megjött az északi szél is, el is jöttem fél 7 felé, mert lassan egy kesztyű is elkelt volna.Ha mész holnap, szólj, esélyes, hogy ki tudok menni, gyerekeknek úgyis őszi szünet van, nem kell korán fektetni őket.
-
saen
veterán
válasz Interceptor #45973 üzenetére
Én biztos megnézném a Walter Vector szériáját, a 7-21-es elég jó akcióban van. Emellett Savage most jön ki az XLNT harmadik szériával, ott lesz 5-18-as változat. És még biztosan lehetne sorolni.
-
Grillo
őstag
Botért részvétem.
Voltam ma is Sződligeten, öböl belső része tiszta dzsuva, esélytelen horgászni.
Öböl szája felé haladva már jobb, de hal nem volt, mozogni sem láttam. Bejárat külső oldalán dobáltam sokat, szemben is két srác is, de semmi.
Víz kB. 1 mt emelkedett, de zavaros vészesen. -
Interceptor
addikt
Most viszont tanácstalan vagyok milyen pergető botot vegyek helyette. 2,4m fölé semmiképp sem mennék, talán finomítanék is a dobósúlyon egy keveset, de fontos lenne, hogy a 13-15g-os wobblereket is kényelmesen el lehessen vele dobni. Ennél nehezebb csalikat már nem dobálnék vele, igazából a 7 grammos ssr-től a 14 grammos thrill-ig használtam eddig csalikat, ha kicsivel lejjebbről indulna a dobósúly az nem lenne rossz. Gumizni is lehessen azért a bottal, bár ez utóbbi csak másodlagos. Ár azért 30K alatt legyen.
[ Szerkesztve ]
-
joe979
aktív tag
válasz Interceptor #45970 üzenetére
(#45969) A Zéé és (#45970) Interceptor
Majdnem jól emlékeztem, sebaj , többet ne amortizáljatok !
Szissz
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Interceptor #45970 üzenetére
Szerintem hozzáütődött valamihez, és lett egy olyan kis sérülés, ami nem is nagyon látszott. Aztán mikor úgy feszült akkor elroppant. Anyaghiba esetén már rég eltört volna.
Használati tárgy, és ahogy egyre könnyebbek, vékonyabbak a botok, sérülékenyebbek is. Múltkor figyelmetlenségből úgy belevágtam a fejem fölötti faágba az 5m-es bolot.... Szerencse hogy egy Nevis Nuovo, messze a tiszta karbon alapanyagtól, kutya baja.Más: A délelőtti kérdésem (kell-e már a hidegvízi kaja) okafogyottá vált. Azt hittem jó idő lesz...Aztán egész nap nyirkos, hűvös idő, csepereg az eső...... Segítettem anukámnak (feleség) takarítani. Gondolom holnap is ilyen lesz. Legközelebb mire kimegyek, már hidegvízi, sötét kaját keverek.
-
A Zéé
addikt
Tanaka pole-om 2x törött eddig. Pedig nagyon dicsérték, ezért félre tettem a sztereotípiákat, de sajnos ez a bot is igazolja.
Egyszer törött a második tag úgy, hogy sosem volt parton. Minden botot megterhelek kicsit, mielőtt kivinném, épp csak elkezdett hajlani a 2. tag, és csatt, az első tag végénél. Ezt cserélték gariban.
A múltkor pedig a spicctag anyaga jött szét, nem tudok jobbat mondani. Mintha rosszul lett volna összesütve az anyag, mert a feltekert szövet elvált az alatta levőtől a felső 5 centin. Visszavágtam, kapott egy nagyobb gyorskapcsot, aztán most használom így.(#45968) joe979
Az innen a fórumról sztem én vagyok Tavaly mindkét pergetőm törött, de azokra szinte biztos ráejtett valaki valamit itthon.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
joe979
aktív tag
válasz Interceptor #45966 üzenetére
Nem nálad tőrnek állandóan a botok ? Vagy rosszul emlékszem
Szissz
-
saen
veterán
válasz Interceptor #45966 üzenetére
Ezt innen senki nem mondja meg. Cserébe viszont ismerős körben rengeteg törött energo-s bot volt már, biztos van náluk korrekt széria is, de szerintem sok a selejt.
-
Interceptor
addikt
Múltheti sikeres balinozás után, ma szintén kimentem pergetni az öbölbe. Ahogy raktam össze a botot(ET zander jig) eltört a fő nyéltag a keverő gyűrűtől felfele kb 5 cm-el. 2017 áprilisában vettem a botot és eléggé megszerettem. Ez lehet anyaghiba, vagy mennyire gyakori az ilyen jellegű törés? Mondjuk az tény, hogy bringán szállítottam a zsákjában, és néha felszálláskor egy kicsit megpendítettem a tagok végét a lábammal, de tényleg ritkán volt ilyen. A legutóbbi időben rendre úgy raktam össze a botot a parton, hogy kicsivel a keverő gyűrű mögött fogtam meg a fő nyéltagot a pontosabb összeillesztés érdekében( gyűrűk miatt ), de soha nem feszegettem jobbra balra. Lehet mégis én csesztem el hosszútávon? Holnap a 2,7-es 30-80-as spin blade-el leszek kénytelen menni.
[ Szerkesztve ]
-
Batib
őstag
Ma én is kiprobáltam (életemben először) az aqua garant pelletet. Az egyesületi tavunkon telepítés volt, gondoltam ez jó alkalom. Egyik botommal ezt, a másikkal a megszokott EA etetőt használtam, hasonló végszerelékkel. 7:3 az aqua javára. (2mm Uni). Ez egy négy órás peca volt. Biztató.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
BogyóBP
addikt
válasz joe979 #45957 üzenetére
Viszem a 90g os dobosúlyú korum botomat Meg a 120g dobosúlyos mantát is.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
galervin93
addikt
Dunakeszi sóderbányán járt mostanában valaki? Haverokkal tervezünk kedden menni, az időjárás mondjuk elég ramaty lesz a szél miatt, de hát ez van. Már hónapok óta nem voltam ott, bár tapasztaltam már, hogy egyik napról a másikra totál máshogy viselkednek a halak, szóval sok mindent nem biztos hogy jelent, ha esetleg a napokban evett/nem evett a hal.
Mivek sütögetős-beszélgetős pecáról lenne szó a finomabb botok otthon maradnának, egy pellet kosarassal tervezek keresgélni nagyobb távokra, meg egy könnyebb cuccal egy fix közelebbi etetést meghorgászni.Tegbap amúgy voltam egy fél napot Pestszentlőrlincen, igazi örömpeca volt. Kb. 20 méterre etettem kosárral egy helyet, minden óránként ment be 3 kosár kaja és 1 kosár kukorica, közte methoddal, kis pelletekkel peca. Hát nagyon működött a dolog, volt hogy meg sem tudtam feszíteni a zsinórt, már a kezemből kivette valami a botot, de 15 percig nem maradt bent a cucc (legkésőbb negyed óránként újat dobtam volna, ha hagyják). Illetve nem teljesen igaz ez, mert délelőtt volt egy másfél órás szünet, széllel és borulással akkor jött a melegfront, gobdolom érezték a halak. Ezt leszámítva folyamatosan fogtam őket, kárászokat és kis pontyokat (70 deka - 2 kiló között). Haver mellettem egy ágas-bogas részt etetett kukoricával, délig nem fogott semmit, aztán utána neki is beindult a buli, fogott egy szép 5.10-es tövest is.
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Zoli bácsi
őstag
Szerintetek most már előszedjem a hidegvízi kajákat? Így belenyúlva már 10-14 fokos lehet a víz. 2 napja voltam, akkor adott halat a Dovit málnás is, de ritkán. A dévérek el is tűntek.
Érdekes, hogy megváltoztak a kapások. Nincs kapásjelző koppanás, feeder kicsavarodás, nyeletőfék hang. Lassan felmegy a kapásjelző, és megáll. Feedert is meghúzza lassan. Nyeletőfék nem is szól. -
joe979
aktív tag
WTomi és SMatyi komolyat tolt ma a Feedermastersen ... komoly lenne ha ilyen eredménnyel zajlana le !
Szissz
-
Grillo
őstag
Na még 4 után kimentünk az államtitkárral Sződligetre pergetni. Nem fogtunk semmit, de legalább gyakorolta a bedobást, ami elég jól ment neki, meg élvezte, hogy nem egy helyben
kellkéne ülni, úgyhogy ezt majd még ismételjük, el is fárad, meg csöndben is van.
Viszont hétfő óta vagy 30 cm-t emelkedett a víz, az öbölben zavaros is, de kint a folyás még szép tiszta. -
joe979
aktív tag
válasz BogyóBP #45956 üzenetére
Most mé , folyón nincsen kislánykodás oda cucc kell meg egy Penn kurbli, abban anyag is van és csókolom csókolom Baginacsa - Anettka: Hőemelkedés Petive
Szissz
-
BogyóBP
addikt
válasz sityupityu #45955 üzenetére
Most nézem én is, tényleg jó nehéz Akkor offos.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
veterán
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok, valaki ismeri a szóban forgó botot? Esetleg ajánlott vétel kategoria? [link]
-
Grillo
őstag
Voltam reggel Marinán 1,5 órát, semmi, kishallal tele volt a partszél.
Kíváncsi vagyok, az áradással lesz-e változás, bár a meleg még marad, ahogy nézem. -
csƵ
addikt
Kisebb késéssel tegnap megjöttek a Middy merítőnyelek.
2 és 3 méteresben is használható a tag végében lévő menetes csavar miatt. Összehasonlítottam az eddig használt 180 centis Carp Academy pontyos merítőmmel. Mint látható, jóval vastagabb, viszont 3 méteresben sem éri el a régi 380 grammos súlyát. 2 méterben fogom használni, az a "pontyos" méret, az 240 gramm körül van.
Megéri-e a 8300 forintos árát? Ajánlani senkinek se fogom, arra pedig nekem tökéletes, hogy egy horgászat alatt párszor a kezembe vegyem -
Batib
őstag
Idén lesz még valamilyen horgász kiállítás, vásár? Ha igen akkor mikor? Köszi!
[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
hermanyi
addikt
válasz Steady74 #45943 üzenetére
Halason megmutatta ,hogy mire tervezték a másfél oz s rezgővel . Hajlik az rendesen csak terhelni kell rendesen A szebbek alatt már szépen dolgozott , Tudod ott teszteltem mert még garis volt
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
hermanyi
addikt
-
BogyóBP
addikt
válasz hermanyi #45939 üzenetére
Nem is kell valszeg a serie walter dart II-d van Az egy jó bot nekem is van egy olyanom.
-
BogyóBP
addikt
válasz Steady74 #45931 üzenetére
Nagyon jót kérdeztél, szerintem a zsinort szebben fekteti így a dobáskor könyebben pereg le a zsinor róla, effektiv amúgy a gubanc is hamarabb keletkezik spröd zsinor esetében
-
BogyóBP
addikt
Errpl valakinek vélemény?? Nekem nagyon tetszik hogy mérete ellenére könnyű nagy a dobja kúpalakú és még nyeletőfékes is. Az ára pedig egyszerüen brilliáns.
-
BogyóBP
addikt
válasz sityupityu #45926 üzenetére
Hárosi Öböl.
-
BogyóBP
addikt
válasz Grillo #45927 üzenetére
Szerintünk is busa lehetett. Hatalmas volt, majdnem kb olyan hosszú mint a botom vége és az első keverőgyűrű de kár hogy nem jött ki. Igen ez is a farokrészbe akardt. Köszönöm a segitségeket!
-
veterán
-
BogyóBP
addikt
Probáld most!
-
A Zéé
addikt
válasz BogyóBP #45923 üzenetére
Sajnos ez a tartalom jelenleg nem érhető el.
Elképzelhető, hogy a hivatkozás, amelyre kattintottál, már nem érvényes, vagy az oldal olyan célközönség számára látható csak, amelybe nem tartozol bele.Én meg ma Balatonföldváron pecáztam. Szintén Drop-shot ment, jöttek szépen sügerek, és végre egy naphal is! Baromi tanulságos volt a peca. Tiszta víz volt, ennek ellenére a világító zöld gumiféreg adott csak halat, hiába próbáltam a természetesebb színeket. A pirosastól elmenekültek a halak, a fehéret, lilásat, zöld-feketét meg csak nézegették. Volt egy meglepetés csuka is, 3-4 méterre voltam a vitorlások végétől, amikor láttam, hogy kilőtt a vitorlás alól egy 35-40 cm közti csuka egyenesen a csalimra. Ott rontottam el, hogy kézzel akartam kivenni, így nem lett fotó, kiakadt a szájából a horog.
Másik felfedezés, hogy az SFC színű Rapalákat szó szerint üldözték a sügerek. Ahogy kifelé húztam, látszott, hogy mindig 10-20 hal kergette ki a partig[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Ma voltam horgászni és délután 2 fele hatalmas füstölős kapásra rohantam a feederhez, életembe nem láttam még így lefele húzni zsinort, sajnos a farokba akadt a horog így majdnem 20 percig csak azzal tornáztam hogy a part közelébe kényszeriteni mikor láttam a farkát meg az hátuszonyát de a HALAT NEM TUDTUK BEAZONOSÍTANI hogy milyen lehetett. Ezért kérném a fórum segitségét. Talán a videó segithet. A vége fele lehet látni a hal farok részét és a hátúszóját valamennyire. Sajnos miután végre egész közel kerülhetett mintha a gyorsvonat beindult volna elkezdett megindulni 3x sebességgel húzva a féket mint eddig és elkezdett lefele törni, így a meder kagyló elvágta a 22 es zsinoromat. Azért nem gondolom hogy elszakadt a zsinor mert a 14 es fluocarbon előkém kibirta és a gamakatsu g line 22 es szakadt el de nem a csomonál. Olyna volt mintha elvágták volna ollóval a zsinort..Szomorú voltam mert életem hala ment el..
Kifele szedni olyan volt mintha egy farönköt húztam volna a viz alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz galervin93 #45913 üzenetére
Melyik körösön? Körösön mindig jó buli horgászni, én a sebes körösön művelem.
-
veterán
válasz vendingo #45911 üzenetére
Persze vannak kivételek, de nagyon sok esetben valóban ez van amit mondasz. Volt, hogy egy fórumon direkt követtünk kb egy hónapon keresztül egy adott boltot, és azon belül is annak egy bizonyos termékét, illetve annak árának az alakulását. Egyértelmű volt a helyzet.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
galervin93
addikt
Jelentem túlvagyok életem első Körös pecáján, és mindez számomra új módszerrel is történt, csónakból mártogattunk. Hát valami elképesztő jó buli. Gyönyörű víz, szép halak. Sajnos csak a ragadozók ettek (süllő, csuka és egy-egy balin és harcsa jött két nap alatt), én ma délelőtt feedereztem is, de csak pár kárász meg karia jött, illetve volt egy jó húzós kapásom is két dzem kukira, a fék is megszólalt, de mire a bothoz értem abba maradt a kapás és üres horog jött ki.
Összességében nagyon élveztem.[ Szerkesztve ]
-
orthodox
lelkes újonc
válasz vendingo #45911 üzenetére
Értem, köszönöm szépen! Akkor valószínű hogy nem várok a vásárlással!
Esetleg bojlis botokból, kezdő horgásznak tudnátok ajánlani valamit? 2db botra és 1 db orsóra lenne szükségem! kb 50-60e Ft-ot tudnék rászánni!
Kinéztem a prologic cruzade botot3,9m 3,5 librás kivitelben illetve egy okuma longbow orsót, de nem vagyok biztos benne hogy jól fogok választani. -
vendingo
veterán
válasz orthodox #45909 üzenetére
Magyarországon a blekkfrájdéj egy kamu legtöbbször. Sok webshop már ilyenkor elkezd felárazni, hogy utána nagyobb akciókat tudjon csinálni. 1-2 helyen szokott lenni tényleges akció, de ott is 1-2 perc után mindent eladnak.
Én is pontyshow, meg egyéb rendezvények ideje alatt szoktam élni az 5-10-15% kedvezményekkel, esetleg ingyen szállítással. Magyarországon már az is nagy szó, ha ingyenes a szállítás.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
orthodox
lelkes újonc
Sziasztok!
Itthoni boltokban szokott lenni jó akció a blackfriday alkalmával?
Bojlis botot /botokat és hozzá való orsókat szeretnék venni, de nem tudom hogy megéri-e várni addig.más:
Bojlis botoknál olyan 100-110 méteres dobótávhoz kell a 3,9m-es vagy elég a 3,6m? 3,5 librás nem túl merev botot szeretnék venni. -
vendingo
veterán
válasz sityupityu #45904 üzenetére
Anno keszeg volt a kedvencem, aztán lett egy "hal allergiám" és csak a süllőt, és a harcsát bírom megenni duzzogva. A harcsa már nagyon necces, de 10 évente 1x bevállalom és kockáztatok. Tonhaltól pl semmi bajom nincsen. Édesvízi halétel illatától (nekem szagától) már émelygek, ha eszek is belőle, akkor 12 óra wc. Tini koromban főztem egy finom halételt, ami annyira jól sikerült, hogy azóta rosszul vagyok még a halételek gondolatától is.
Akkor a márna is felejtős számomra.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Interceptor
addikt
A jobb idő miatt ma lent voltam én is pergetni, végül az öböl parton kötöttem ki, és nem gondoltam volna, hogy ma 5 balint is sikerül fogni. A legnagyobb 1,25-1,5kg között volt az szép volt, a többi olyan 20-30 deka körül mozgott, de mind jó élmény volt. Gyanús, hogy ezeken kívül még volt néhány csali bökdösés is. Mindegyik hal bentről jött, többnyire ott mozogtak, nyújtózkodtam is rendesen, hogy minél nagyobbat tudjak dobni. Feedermánia Krisztián lebegett a szemem előtt minden dobásnál ( na jó nem ). Délután 4 körül indultak be jobban a balinok, de szokás szerint csak bizonyos időközönként rövid etapokban raboltak, az utolsó 3 halat egymás után fogtam ki, 5 óra körül már elhalt az egész. Szemben horgásztak sokan, néztek is mi a f@sz, mivel ők nemigazán kapkodták a fenekező botokat Az én oldalamon senki nem volt mivel az apadás után ott laza iszapos maradt a talaj, könnyű volt elsüllyedni. A ritkásan heverő köveken lehetett csak "végigugrálni" a partig, egy oldalán fekvő bevásárló kocsi! mellett álltam valami üvegen meg vas csövön, szóval nem volt túl kényelmes, de úgy tűnik ez volt az ára, hogy fogjak halat Elképesztő mennyi hulladék bekerül a vízbe, konzerv dobozok, flakonok és zacskók mindenhol, de egy bevásárlókocsi már tényleg túlzás az amúgy általában bőven víz alatt lévő helyen.
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
Látom voltak sikerek ma mindenkinél
Én is túl vagyok az idei első eredményes pergetésen, Szigligetnél. Igaz csak sügerek jöttek, de legalább sok, és 20 cm alatti nem nagyon. Ami érdekes volt, hogy csak a drop-shot ment, és csak a fenék felett kb. 20 cm-el. Sima jigre semmi, woblerre semmi, hosszabb eresztéken semmi, de ezen a magasságon még a lerágott farkú gumiférget is verték, mintha muszáj lett volna.Sötétedés után a szél megtréfált, fennakadt a szép-új Rapala egy vitorlás kötélen. Leszedni nem tudtam a merítő nyéllel sem, leszakítottam, hogy hátha majd úgy. De beesett a vízbe, elvitte az áramlat. Még szerencse, hogy felúszó volt, és ki tudtam fogni egy körforgóval.
Just a simple Lineman...
-
veterán
-
hermanyi
addikt
válasz Grillo #45899 üzenetére
Tess Nincs ujra sütés . És akármennyire is hihetetlen a bunda se lesz egy folyós trotty , kb olyan a bunda állaga mintha délelőtt rántottad volna ki a halat és délután 5 kor kajálod meg .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
mykos
aktív tag
Ma kísérleteztem kicsit. Aqua Pelletet bekevertem fél deci Piroska narancsszörppel és lebegő angolmorzsával. A másik adag klasszikus keverés. Csak halkan mertem röhögni, jelentős különbség volt a narancsszörpös javára.
Viszont rengeteg meghúzás volt ami nem akadt és ez az utolsó 10cm hibája.
4 és 6kg szakítóval milyen fonott előkét javasoltok és milyen 8 és 10-es a szakállmentes horgot hozzá?
Csali 10-12mmA csalitüskét fogóval meghajlítottam , hogy amikor húzza le a hal, akkor a szakállak még jobban belevágjanak a csaliba. Teljes siker, 2 vesztésem volt egész nap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dyson akkumulátoros porszívók
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest