Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
válasz @mriya@ #46897 üzenetére
Köszi, így ránézésre a gyűrűk alapján (kicsik) ez sem egy távdobó bajnok, noha erős, feszes azért lehet. Van egy hasonló, igaz kisebb dobósúlyú, távdobónak írt teleszkópos botom..... [link] Hát, ha nekiállok szelektálni, mert összevásároltam az évek alatt annyi szemetet, és minőségibb holmikat használnék..Szóval első sorban lesz a szelektálásnál. Talán 50-60m a dobótáv, kínkeservesen.. A Kamasaki névtől meg alapból tartok, az Energofish termékek legalja, legalábbis amivel eddig találkoztam, jobbára aprócikkek.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz sityupityu #46898 üzenetére
Mehetne is az összefoglalóba
-
veterán
Egy "csodaszerről" tudok, ami jelző véleményem szerint ha nem versenykörülményről van szó, akkor az összes mezei etetőanyagra vonatkozik. A megfelelő helyre (pontossággal), a megfelelő időben és a megfelelő állagban bejuttatni azt. Na meg előtte a helykiválasztás sem mindegy. Ennyi.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
@mriya@
őstag
válasz Zoli bácsi #46892 üzenetére
Hasonló célra én Kamasaki teleszkópos surf botot vettem 4,2m-es hosszban.
Próbaképpen egyet, majd még egyet. 😀Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Steady74
Topikgazda
Döme LC botok jók erre a célra, szerintem árba is beleférnek.
-
Madn!ght
addikt
válasz Zoli bácsi #46894 üzenetére
Köszi!
Szeretek kísérletezni, majd rápróbálok. -
Zoli bácsi
őstag
válasz Madn!ght #46891 üzenetére
[link] Szerintem ez volt, legalábbis hasonló dobozban, egyszer hozattam a kollégával. Egy marékkal szoktam keverni az etetőanyaghoz, nem vettem észre hatást, de hozzáteszem olyan telepített tavon pecáztam, ahol májusra kifogyott a tó halból (május 1.-én rendezett horgászversenyen a tavat körbeülve 1db ponty akadt összesen horogra), szóval működhet a dolog.
-
saen
veterán
Pontyozó botot csak akkor vegyél ha hosszabb időt töltesz a parton egyszerre. Ha max ilyen reggel megyek este jövök pecákat tolsz, akkor egy távdobó feeder jobb megoldás, szerintem. Pontos tipust majd ajánlanak mások.
-
Zoli bácsi
őstag
Borzasztó ez az időszak....Az hagyján hogy nem lehet pecázni menni, hideg van, vagy sár van....Az udvarra sem nagyon lehet kimenni, be vagyok szorulva a házba. Azt nézegettem, hogy tavaszra összeszedek egy olyan bot-orsó kombót, amivel -ha szükséges-, lazán lehet 100-120m-t dobni. Kérdeztem is a pecaboltba az eladókat, egyik azt mondta, vegyek egy távdobó feedert, mert általában úgyis feederezek. Másik szerint, vegyek egy jó minőségű bojlis botot, ilyen távra értelme sincs a feedernek... Mondjuk én is ezen a véleményen vagyok. A gond itt az, hogy a távdobó bojlis botok kétrészesek, az Ignisnek (a régi fajta, 2004-es) lehajtott ülésekkel is macerás a 2m-es szállítási hossz, bár még majd méricskélek, ha egyedül megyek lehet be tudom passzítani. Egy távdobó jellegű feeder botom van, egy Eurostar Master Class Distance 3,9m-es, ezt sem igazán tudtam kihasználni, mert egy hagyományos 50-es orsó van rajta, meg szerintem a (viszonylag) kis gyűrűk miatt nem is igazán alkalmas a nagy dobásokra. Szóval nem akarok 180m-re horgászni, de ha kimegyek valami fizetős tóra, és a túlparti nádas elé szeretnék dobni 100-120m-re, mert azt mondják az a nyerő hely (Volt ilyen, a táv 3/4-ét bírtam megdobni), akkor legyen hozzá egy felszerelésem.
Ti mit vennétek? Árban olyan 25 ezret szánnék botra, orsót ráérek akkor kitalálni, ha megvan hogy bojlis, vagy feeder vonalon indulok, esetleg a 3 hete akcióban vett Okuma CB60 is rákerülhet, elvileg távdobó orsó. -
Madn!ght
addikt
válasz Zoli bácsi #46888 üzenetére
Erre vonatkozóan van valami konkrét termék, vagy link?
-
dik
őstag
válasz Zoli bácsi #46888 üzenetére
A libatápban is van valami mert átlagon felül működik. De igen ezt hallottam már én is a disznócuccban is van valami...
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
gban
veterán
Megnéztem poénból a csodacsali google - magyar honlapját.
Vannak ott csodák .
Ha ragadozó- vagy ijedőshalra horgászik...Postázást nem vállalok.
-
Zoli bácsi
őstag
Van egy kollégám, akinek tápboltja van. Ő szokta mondani, hogy a disznóknak szánt vaníliás illatú, betainos étvágyfokozót a horgászok hordják el, mert bevált nekik.
-
joe979
aktív tag
Mivel nekem sajnos nincsen olyan szintű kémiai és biológia tudásom , eltudjam ezt dönteni , de ha mesterségesen is létrehozhatóak minden szabályozás nélkül ilyen "hormonokat" , és kitudnak váltani reakciókat oltás nélkül , nagyjából felrobbantja a hal idegrendszerét , akkor működhet , persze nem ilyen sci-fi szinten ...
[ Szerkesztve ]
Szissz
-
dik
őstag
Szerintem is kamu, de azért a mai világban semmi nem elképzelhetetlen így gondoltam rákérdek. Eddig 1 szavazat ellene. Vagyis 2.
-
dik
őstag
Ki mit tud valami csodaszeről kintről(kínából talán) amitől tán rengeteg halat lehet fogni. Valami hormon szerűség. Nagyon felbojdította errefele az állóvizet. Én nem hiszek benne, de létezhet ilyen valami? Valami 10 ezer körül van. Régebben hallottam ilyesmiről nem hittem benne most ismét hallok róla.
-
dik
őstag
-
veterán
-
Sams
csendes tag
Nekem van ilyen botom. Szépnek nem mondanám. A Dunán használtam, igaz még nem sokszor. A 200 grammos kosarat megtöltve, kb. 30 méterre lazán dobáltam vele. Szerintem messzebb is menne, de még nem erőltettem a dolgot. A gébkapás is gyönyörűen látszik rajta. Az árát mindenképp megéri.
-
hermanyi
addikt
csak annyit szolnék hozzá ,hogy milyen vízen és mekkora távolságról lenne szó . Enyhe folyású vízre 20-30m távra én 20 ast használnék telibe 20g os kosárhoz .Nagyobb távolságra nagyobb kosárhoz viszont 22 telibe és finom előke .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Tiby_83
tag
Köszönöm a véleményeteket!
Megpróbálom a 0,18-assal, aztán ha kevésbé bírja, akkor teszek hozzá még egy kis mono 20-as vagy 22-est dobóelőkének.
Jó ötlet ez a monofilból kötött dobóelőke, eddig csak fonottról hallottam. -
galervin93
addikt
válasz Tiby_83 #46866 üzenetére
Ha pici a kosár (mondjuk 25 gramm alatt, töltve is max 50), akkor több variáció is van. Viszonylag vastag főzsinór (18, 20) telibe; vékonyabb főzsinór (15, 16) + monofil (20-22) vagy fonott (10-12) dobóelőke; esetleg telibe vékony fonott (ez az amit még nem próbáltam, angol mánia, bár engem is érdekel legalább kipróbálás szintjén).
Én korábban fonott csapót használtam, de most már áttértem monora: 16-os főzsinór mellett 22-es mono a dobóelőke. Kevesebb a probléma vele. Illetve sok (egyre több) vízen nem engedik a fonott zsinór használatát (sokszor még előkének sem).Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Tiby_83
tag
Sziasztok!
Kíváncsi lennék a véleményetekre. Egy 3m-es light pecára milyen zsinort tennétek? Főként hosszú előkéznék vele, pici etetőkosárral, vagy ólommal.
20-as mono főzsinort telibe, vagy mehet rá a 18-as mono főzsinor, plusz fonott dobóelőke?Segítségetek köszönöm!
Üdv,T -
dik
őstag
Nem a reklám helye és a deachatlonban másik nincs ilyen nevetséges áron. Tököm tudja meg se néztem nagyon a feliratát valami predator... Meg valami 40-100dobósúly valami üveg bot... Nem lehet eltéveszteni szóval ennyit róla...
na: [link] tessék...
[ Szerkesztve ]
-
dik
őstag
Na vettem én is egy ilyen csodát a deachatlonban 3000Ft-ért, de csak azért mert ilyen olcsó volt(facen sokat hallani róla)... Remélem nem lesz annyira katasztrófa bevetésen, mint ahogy kinéz... Sokan dicsérték na majd elválik...
-
erik365
senior tag
Köszönöm a részletes beszámolót.
Más böngésztem a Dechatlon kínálatát akkor akadtam erre: Caperlan Bed Box.
Mi a véleményetek erről?
1.4 T-jet M32
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #46848 üzenetére
Én sem de a fék azért nem mindegy. Volt nevis orsóm sok bajom nem volt vele de az, hogy lötyögött a dob a vékony tengely miatt az kissé zavart.
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Madn!ght
addikt
válasz joe979 #46855 üzenetére
Köszi a feedbacket. Sajnos élőben nem igazán volt lehetőségem szemügyre venni.
Nekem elsősorban a háttámla magassága, ami miatt másik modell irányába mentem el és végül nagyobb összeget is hajlandó voltam adni egy olyanért, ami remélhetőleg hosszú időn keresztül kiszolgál majd. (Korum X25 deluxe)Apropó, szemezgetek az X25 Barrow kit-tel (talicska átalakító ), van ezzel valakinek tapasztalata?
Nálunk 25.000 Ft-ot kérnek érte, anglingon most 52 font (alkalmanként van készleten). Kicsit szívom a fogam ennyit adni egy kiegészítőért, de utálok cipekedni
-
Madn!ght
addikt
válasz marsu. #46852 üzenetére
nincs vele konkrét tapasztalatom, de mikor fotelt kerestem, a Prologic Cruzade Comfort székkel szemeztem sokáig. Ez árban, illetve a képek alapján minőségre is korrektnek tűnik ebben az árkategóriában.
-
marsu.
senior tag
Sziasztok!
Horgász széket/fotelt keresek, kb. 85 kg-os embernek (ha ez számít). Van ajánlott vagy épp nagyon nem ajánlott márka? Kb. 15e-t szánnék rá. Köszi! -
válasz aquark #46697 üzenetére
Kis késéssel, de válaszolt a Haltani társaság (nem jász):
Jó szemmel vette észre, hogy a két, látszatra nagyon hasonló hal nem tartozhat egyazon fajhoz, de a kép alapján mi sem tudunk biztosat mondani. Kétségtelen, hogy az alsó példány anális úszójának a szegélye homorú, nyúldomolykó mégsem lehet. Főként azért, mert annak az oldalvonalán legföljebb 53 pikkely lehet, míg ezen a halon 62 számolható. Emiatt jászkeszeg sem lehet, mert annál a maximum 60. Ugyanakkor megfigyelhető, hogy az anális úszó első sugarának a hossza több mint háromszorosa az utolsó sugárénak, ami a balint jellemzi. Ám balin se lehet, mert annak az oldalvonalán a pikkelyek száma legalább 65, és az anális úszója is hosszabb. Az elmondottak, továbbá az orr formája, a kontúros pikkelyek, az úszók színe, a száj mérete és állása alapján úgy véljük, hogy az alsó hal a domolykó és a balin hibridje lehet (Squalius cephalus x Leuciscus aspius).
-
galervin93
addikt
válasz hermanyi #46847 üzenetére
Én az orsókra nem vagyok kényes, így számorma nagyon pöpec darabok, kiváltképp tetszik a széles dob és a kis súly párosítás, nagyon szeretem őket. És hogy most Nevis címke van rajta vagy Serie Walter, tán már mindegy is...
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
hermanyi
addikt
válasz busman #46839 üzenetére
Map P széria butított változata , volt a kezemben . Nem rossz de mivel előbb volt a kezemben a Map így az nyert . Sporolás érezhető rajta . De használd egészséggel ezért az árért nem rossz orsó ez tény .
-
busman
veterán
Az nem járt hozzá.. 😀
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
@mriya@
őstag
A Banax-szal nagyobbat tudok dobni, de az elején furcsa volt a manuális felkapó karja.
Meg kell tanulni a használatát.
Mindkét orsó kiváló ár/érték arányú, a Banax valamivel egyszerűbb, robusztusabb.
Szeretem mindkettőt.
A PowerLiner-eket még nem próbáltam, de olyan jó áron kínálták őket, hogy megvettem mindkettőt.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
dik
őstag
Kicsit kicsusztam a szerkesztési időből, de megcsináltam így már tudok váltani napi jegyet. Igaz csak teszt volt nem váltok én semmit majd jövőre...
Szép lassan csak meglesz ez, hogy működik..."A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
dik
őstag
Közben itt bénázom a horgászjegyek.hu előtt és kell ott is valami regisztáció azt végig kell csinálni ott is? A MOHOSZ tagság fülnél ki kell töltenem mindent? Kell nekem az a mohosz tagság egyáltalán oda? Napijegy váltásához? Nincs rögzítve állami jegy azt írkálja... Bocs már a bénázásért, de ez annyira nem az én világom.
[ Szerkesztve ]
-
dik
őstag
válasz galervin93 #46837 üzenetére
Ok kösz akkor nem foglalkozom vele. Most olvasom épp mi lenne ez.
-
B.i.L
senior tag
válasz erik365 #46825 üzenetére
Nekem pontosan ez a típus van,olcsó,de szenderegni tud az ember rajta.
Szék funkció rendben van.Ha kényelemre vágysz,akkor magasabb árkategóriába nézelődj,a csak 4 láb miatt.
4.éve hibátlan.Hidegben alulra is kell valami,mert az anyaga húzza a hideget,kissé csúszós,mert vízálló.Horgászni mentem...B.i.L
-
dik
őstag
Valaki majd mondja már el mi ez a 4740Ft csekk ami jött a kártyával? Kissé meglepett.
-
dik
őstag
válasz @mriya@ #46833 üzenetére
Súlya az megvan... Az régen csak jót jelentett! Ez és a Banax között vacilláltam, de senki nem mondta melyik lenne a jobb így ez mellett döntöttem. Bojlis boton lesz. Személyes véleményed szerint a 2 közül melyik a jobb így utólag?
-
Zoli bácsi
őstag
A helyi boltos szerint ezt a méretet harcsázni (is) viszik. Az én 40-es Longbow-om feederen van, de kb akkora mint a többi márkánál az 50-es méret. Tavalyi évig max 50-es orsókat használtam, de most rákattantam a nagyobbakra (Okuma CB60, Oreel Maximus...). Fenekező boton nem létkérdés a súly, és ezek a nagy orsók jóval masszívabbak, érdemes ránézni a tengely vastagságára. Ezenkívül egy széles, nagy dobbal nagyobbat is lehet dobni, és kevésbé csavarja a zsinórt. Én fenekező (bojlis) botra többet 60-asnál kisebb orsót nem teszek, feedekre is minimum 50-est. Persze úszós, pergető, picker, bolo botokra 20-30, max 40-es méret.
-
dik
őstag
Ez a okuma longbow 65 önvédelni fegyvernek is elmegy... Nem gondoltam volna ilyen súlya van.... Mérete se semmi. Ez még nyilván anyagból van bár nem egy precíz darab. Rendeltem még sok mindent de első ránézésre kár volt...
-
galervin93
addikt
Egész korrekt kis peca sikeredett ma Pestszentlőrincen (bár nem is ide terveztem), klasszik finom feederrel szinte kizárólag bodorkákat fogtam 15-25 deka közötti méretben, kellemes szórakozást nyújtottak. Akadt egy eltévelyedett feketesügér is, aki a fenékre fektetett fél méteres előkén felkínált egy szem csontit kívánta meg, illetve a végére beesett egy erős tenyeres karika is, csak hogy színesebb legyen a lista. Igen finoman ettek a halak, 30 centis 12-es előkével és 14-es horoggal kezdtem, de le kellett mennem 55 centis 8-as előkére és 16-os horogra (+ előke előtt 20 centis erőgumi; a 8-as előke igazából nem volt jogos, csak nem volt 10-esem kötve megfelelő horoggal, ugyanakkor 12-esre jelentősen kevesebb kapás érkezett, szóval szerintem 10-es lett volna az optimális 16-os horoggal). Csali egy vagy két szem csonti, báb, vagy ezek kombinációja. A pontyos szerkón csak mocorgás volt pelletre meg élőcsalira is, rendes kapásig nem jutottam. Jól éreztem magam, nem bántam meg, hogy erőt vettem magamon és kimentem.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Vitee
aktív tag
Szerintem már minden boton van jelölve dobósúly tartomány. Sok boton még a zsinórosztályt is jelölik
Jól látod egyébként a dolgokat. Gyártó így kifejezetten nem jelöli, de vannak ugye a BFS (baitfinesse) orsók, ezek a kiscsalis orsók, vannak nagyvadak, meg a köztes orsók. Ezt külön nem jelölik, mekkora csalikhoz jó. Következtetni meg tapasztalni lehet. Teszteken megnézni milyen tömegű a dob, csapágyak milyenek, hajtás, satöbbi.
Így van, spinningnél a dob ugye nem mozog, az eldobott csali húzza maga után a zsinórt és amennyit húzott ott megáll, visszaváltod a kart és ennyi.
Míg a castingnál ez úgy működik ahogyan írtad is. Itt maga a dob forog. A "feltöltött" bot által kidobott csali súlya megindítja a dobot, ami elkezd ugye forogni és lelökni magáról a zsinórt, amit pedig a csali húz maga után. Ha még forogna a dob de látod hogy a csali már esik le akkor jön a 4. fékrendszer ami talán ha nem a legfontosabb, a hüvelykujjad. Ezért kell máshogyan dobni. Ha nincs megfelelően megindítva a csali, vagy magad elé levágod a csalit a bot tartás miatt, akkor a csali hamar vizet ér, de a dob még forogna tovább a fékeknek még nem volt ennyi idő elég a dob lelassítására. Na ilyenkor jön a szép madárfészek vagy pulcsi és lehet bogozni
Ezért nem működik a klasszikus hátad mögül megindított fej feletti dobás. Nem tud feltöltődni energiával és a csalinak nem lesz meg a kellő lendülete.
A másik véglet amikor nagyon hirtelen van megindítva a dobás és túl laza a tengelyfék, ilyenkor példaul gyakran előfordul az, hogy a dobás pillanatában nem bír megfelelően fékezni a hirtelen forgás miatt a dob pedig maga alá gyűr 1-2 menetet. Ez elég is ahhoz, hogy a csalid elszálljon és vissza se jöjjön. Szépen szakad az egész.
Ha ez össze van hangolva akkor mennek a szép dobások. Érdemes maxos centri vagy magnesfeket használni és a tengelyféket olyan szorosra, hogy a spicc mozgatására éppenhogy ereszkedjen. Ez a kiinduló pont, innen érdemes finomítani
Megadni nem adnak semmit, sok tényező közbeszól. A szeles idő is szívás.. nyarfaszöszös időben egyenesen sz@pás az egész, megakad a zsinorvezetőben meg a gyűrűkben.
A csalik alját kitapasztalod a teteje pedig akár tönkre is teheti a csapágyakat meg hajtást is. Ha eszetlen nagy súlyokkal dobál az ember egy nem arra való orsóval[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Ágy vásárlásán töröm a fejem, olyasmit szeretnék aminek állítható a háttámlája.
Arra gondolok, hogy napközben mint egy szék használnám, éjszaka pedig lehajtanám egyenesre.
Használ valaki hasonlót? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?Köszönöm.
1.4 T-jet M32
-
twine
veterán
+(#46819) BlackmMmDog :
"mármint mit tudtál a botok dobósulyáról?"
Azt, hogy van nekik meg A_B_C akciójuk....stb...de ez most lényegtelen
Szóval arra gondoltam,hátha ezeknek a casting orsóknak is van egy, a gyártó által megadott "ajánlott" dobó súly tartománya....
Próbáltam ezt abból következtetni, hogy ugye a "sima" (spinning újak még nekem ezek a kifejezések,,,regi "paraszt horgász voltam" ) pergetésnél/orsónál nem játszik szerepet a dobósúly az orsó tekintetében,-dobásnál- hiszen átváltjuk a felkapókart dobás előtt, aztán dobásnál a damil szabadon pereg le a dobról...Míg a multis orsónál a csalihoz állítjuk a dob fékét,nem lesz "igazán" szabadon futó!(gondolom ezzel meggátolva a damil gubancolódását, hiszen a csali repülési sebessége, és a dob forgási sebessége különböző a dobás pillanata után, utóbbi gyorsabb az első pillanatokban, tehát le is pörögne a pitsába a damil,mivel a csali/súly nem tudná megfelelő sebességgel húzni)
Igy aztán fontos a műcsali súlya, és a fékrendszer összehangolása....ebből adódóan gondoltam, van valmiféle minimum-maximum érték-a fék tükrében), amit esetleg megadnak a gyártók, vagy ilyesmi....De akkor, ahogy olvaslak, és olvasgatom a neten a témát, valszeg nincs,,,,ez a mi dolgounk kideríteni, milyen csalikat szeretünk mi, és az orsó....aztán ennek keresztmetszetén válogatunk...
Tényleg bocs, ha f@szságokat kérdezek néha
[ Szerkesztve ]
-
Vitee
aktív tag
Szia, mármint mit tudtál a botok dobósulyáról? Ezt nem teljesen értem ez ugyan úgy van sima pergető botnál is.
Azt, hogy az orsót milyen csalitartományhoz tervezték, ajánlják, sok minden befolyásolja. Az orsó háza, hajtás, fékrendszer, de inkább a csapágyazás és a dob súlya. Ezt le lehet mérni előtte. A kis csalis orsók sekély dobbal rendelkeznek, illetve ki vannak könnyítve furatokkal ilyesmi, hogy minél kevesebb legyen a súlya. Minél könnyebb egy dob annál inkább kis csalis orsóról van szó.
Lehet én is baromságokat írok, ha nem így van javítsatok ki
Aztán ahogy írtad, majd próbálgatod és meglátod mi az a súly amit már nagyon kínlódva dob csak el az alsó tartományból.Szerintem ez az orsó ilyen 10+ grammos csalikkal fog igazán működni. De fogalmam sincs, nem igazán ismerem, csak látom itt-ott neten, facebookon és néha olvasók róla, hogy népszerű kínai orsó.
Amit szoktak ajánlani az a Multisuli, de jó dolgokat olvashatsz a tesztpeca oldalon is. De úgyis a gyakorlás fog segíteni igazán. Bár az se rossz ha valaki megmutatja, segít, sok idegtol meg tud kímélni ha nagyon nem érez rá az ember
-
BlackmMmDog
aktív tag
Pecatúra műsorban 3 alakomon keresztül volt róla szó. (idén nyári adásban volt asszem)
[Pecatúra adásai] -
twine
veterán
Sziasztok....még mindig segítséget kérnék...(valszeg nem utoljára)
Szó volt róla az elmúlt pár napban, hogy a casting orsóknak nem mindegy milyen súllyal dobálunk!
Szeretném kérdezni, az honnan derül nekem ki, mi az "ideális dobsúlya " tól-ig, egy ilyen Kastking Spartacusnak?
Ráakasztom, és kipróbálom?
Valóban teljesen más a casting, mint a "sima" pergetés...
Én a múltban, eddig csak a botok dobósúlyáról tudtam....
Vagy lehet, hogy nincs is ilyen, és tök hülyeséget beszélek?Vagy ha van valakinek elmentve linkje, egy jó Magyar nyelvű casting cikkről, "kisokosról", azt is megköszönném
(persze a Google a barátom, túrom én a netet, de hátha van kifejezetten "ajánlott" olvasmány )[ Szerkesztve ]
-
jansky1
senior tag
Akik gyereknek is rendeltek horgászkártyát: egyszerre kaptátok meg a kártyákat?
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz galervin93 #46799 üzenetére
Bálamadzagra zöld körte, majd belógatás a disznónak a karámba..
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
joe979
aktív tag
válasz galervin93 #46796 üzenetére
A Korum Barbelt azt tudom ajánlani .Remek bot szintén. A két részes tagolással sincsen baj, én átkeccsöltem nem egyszer vele fél Pesten, hordtam Suzukiban is, szóval nem lehet ez kifogás Használat alatt meghálálja
Szissz
-
Steady74
Topikgazda
válasz sityupityu #46716 üzenetére
-
vendingo
veterán
válasz BlackmMmDog #46807 üzenetére
Szerintem is ecusima.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
busman
veterán
Köszönöm. Nézegetem az ajánlott Spro orsókat.
-
busman
veterán
válasz galervin93 #46808 üzenetére
Beszer áron kapom. Egy 3.00 Leeda concept gt-re keresek. Browning black magic van már, szettben.
-
galervin93
addikt
válasz busman #46806 üzenetére
Nekem van Airtecem, jó kis orsó, 14-ért pláne, hol van ennyiért? 4000-eset találtam ennyiért, de az kicsi lesz egy 360-as botra, oda kell az 5000 (én a kisebbiket 300-330-as boton használom).
(#46807) BlackmMmDog
12-ért a 40-es Ryobi is jónak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz busman #46804 üzenetére
[Ryobi Ecusima] néztem ki ellősör a botomra ,de akkor nem lehetett kapni. Így [BROWNING BLACK MAGIC] vettem (februárban 14500ft volt csak).
-
busman
veterán
Nevis orsók esetleg? Nevis Airtec? (ez 14 lenne)
-
galervin93
addikt
válasz busman #46804 üzenetére
Pont ebben a kategóriában nézegettem mostanában, igaz matchbotra, de szerintem feederre is elmegy mondjuk egy Spro Passion 740, Spro Passion 'R 4000, Daiwa Crossfire 4000B, ha nagyon szorít a keret akkor esetleg Shimano Sienna 4000, ezeket tekergettem boltban és tűntek korrekt darabnak.
-
busman
veterán
Megjött Léda... most egy új orsó kell neki. 12-14 környékén tudtok ajánlani valamit?
-
Vitee
aktív tag
Én ugyan ezt csináltam itt Újpesten a lakótelepen a házak mögött. Először vittem ólmokat, meg csalikat horog nélkül és azzal dobálgattam. Raktam le 5 méterenként egy fadarabot így nézegettem a távokat is
Itt is volt egy pár fura tekintet, hogy ki az a hülye aki füvön horgászikAmi multis dobasnal nagyon fontos, hogy a mozdulat folyamatos legyen, ne úgy dobjál vele mint a sima pergetésnél, hogy a hátad mögül lendítesz. Itt magad előtt kezded el megindítani, majd egy folyamatos mozdulattal hátra, majd ismét előre és nagyjából 10 óránál enged el pl. fejfeletti dobásnál. És itt egy kicsit ki is tartod a mozdulatot. Ahogy Zéé is írta, más mozdulatok kellenek mint a sima peremfutós felszerelésnél.
[ Szerkesztve ]
-
Madn!ght
addikt
Sírás... -
vendingo
veterán
Mi gilisztát kötöttünk a zsinórra, és dobáltuk a tyúkoknak
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest