Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emu
őstag
Szerintetek a Balatonból lehetne valahogy busát fogni?
Sokat hallani róla, hogy mennyi van benne, nagy ritkán mikor van lehetőségem apummal egyet vitorlázni, akkor láttam is már csapatostól vonulni. Régebben egy helyi tóból sikerült fogni egy nagyobb példányt, nagyon jó sporthal.
-
gban
veterán
-
gban
veterán
Igen, ez rémlett a képekről.
És gondolom növényzet se nagyon van a vízben.
Ezért is gondoltam hogy neked azért egyszerűbb a dolgod az UL bottal, csak fárasztani kell, irányítani nem annyira.saen: nem annyira voltam tanácstalan, és szerencsére nem is vettem drága botokat.
Vásárlás előtt meg is kérdeztem itt, mennyire lehet eltérő két azonos dobósúlyú bot, de ilyen eltérésbe nem futott bele senki, így bátran hagyatkoztam a gyártó által megadott értékekre.
De nem annyira gond, a nehezebb csalikhoz jó lesz a Quantum, a kicsikhez meg a Daiwa, csak örültem volna ha mindez egy bottal megoldható. De csodák ugye nincsenek.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
gban
veterán
válasz partxxx #44582 üzenetére
Valahol mindenkinek el kell kezdeni.
Szerintem azzal leszel inkább bajba hogy a nagy választékból melyik botot válaszd - vagy net, ott mindent megtalálsz, de akkor nem látod élőben, vagy bolt, ott meg pont azt nem fogod megtalálni amit neten kinéztél.
Én utólag nem bántam meg a 10-30-as Nevist, kezdő botnak jó volt, de e fölé szerintem véletlenül se menj dobósúlyban.
Milyen halra mennél (fajtákat írtad, súly mi várható?), milyen távolságra dobálnál, milyen terepen?@többiek: nálunk még 2 kilónál nagyobb csukát / balint nem fogtam, egy 2 kilós mennyire lehet gáz a 2-14-es Daiwának? Mennyire fogom tudni vele erőltetni a halat ha kell? 10-30-assal kitekertem gond nélkül, ha a nád felé ment akkor is, de ez azért nem az a kategória.
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
gban
veterán
válasz partxxx #44564 üzenetére
Pergető bot tippekhez annyit tennék hozzá, hogy nem feltétlenül csak azt kell nézni, mit akarsz fogni, én arra jutottam, inkább a csalik jó megválasztása a fontos, és ahhoz a bot kiválasztása. Konkrétumokkal:
Vettem egy olcsó, de véleményem szerint minőségi kivitelű Nevis 10-30g 240-es botot.
Dobáltam vele kezdetben twistereket, körforgókat, néhány wobblert, kanalat szinte soha.
Aztán egyre inkább átálltam a wobblerekre, amiből is idővel egyre több Rapalám lett.
Viszont ezekre a 10-30-as túl merev, pláne a kisebbekre.
Elvoltam vele, de akartam egy könnyebb botot.
Aztán amikor elhalálozott a Nevis (saját hibámból), kipróbáltam egy 5-25-ös, szintén olcsó Silstart.
Ég és föld a könnyebb csaliknál.
Meg is vettem egy 3-25-ös Quantumot, na az majd mindenre király lesz.
Hát nem.
Másfélszer olyan vastag a spicce mint a Silstar-é, és kb. ugyanazt tudja mint a Nevis.
Mérgemben meg is vettem egy 2-14-es Daiwa-t. Ennél meg azon aggódok, hogy fogom ezt tárolni, óvni, annyira vékony a spicce. Próbáig még nem jutottam el, nemhogy halig, de nagyon várom már az első tapasztalatokat.
A sok növényt biztos nem fogja szeretni a Daiwa, de cserébe tuti a kis wobikat is el fogom tudni dobni hosszában is jó messzire a csatornán.Postázást nem vállalok.
-
A Zéé
addikt
Részeredmények vannak, idén kezdtem én is.
Sződligetre szoktam kijárni, hal nélkül még sosem mentem haza (egy géb most is megtalálta a savanyú búzát...), de nem merném azt állítani, hogy kezdek ráérezni.
7 méteres spiccel, vagy match-el ügyködök. Az már megy nagyjából, hogy 10-20 úsztatás után kiismerem az előttem levő fenékviszonyokat, és be tudom lőni az eresztéket, de stabilan a halakat odaállítani magam elé, és ott is tartani nem sikerült még (kivéve egyszer a küszöket, de annak nem feltétlenül örültem). Gombócozni szoktam. Olvadás után a Tímár Mix Folyóvízi Sajtos nagyon ment a kikötőben, másik kaják mellett próbálva is, és mások is jókat mondtak róla, így az az alap. Megy hozzá még némi föld, néha csonti, néha búza, néha egy kis áztatott kenyér, mikor hogy.
A fauna egész változatos, géb, küsz, küllő, sügér, garda, balin, karika, koncér, dévér jött eddig. Nagy vágyam a paduc, nagyobb szilva, és persze a hőn áhított márna lenne, de azok eddig elkerültek.Just a simple Lineman...
-
Grillo
őstag
válasz #16514048 #44566 üzenetére
Nekem Ecusimám és Ceymarom is van, utóbbit jobban szeretem, bár abban még nincs annyi, mint a Ryobiban.
Érzésre szerintem finomabbnak is tűnik a mechanikája, de persze e mögött nincs semmi tényszerű adat.
Light boton használom/használtam őket, 1-2-6-8 grammos csalikkal. -
törölt tag
Köszönöm a válaszokat, akkor Ecusima lesz.
-
vendingo
veterán
-
Vitee
aktív tag
válasz #16514048 #44566 üzenetére
Én is ez ecusimat mondanám ennyi pénzért.
Nyúztam vagy 4 évig elég sokat, soha nem takarítottam ki, vagy kentem újra és 4 év után lett valami kis hangja.
Egy Okuma inspirának ehhez 1 év sem kellett és már lóg és hangos.
Az igaz, hogy nehéz, de bírja a strapát."Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
törölt tag
Nekem is lenne pergető orsós kérdésem.
Itthonról 10-15k forint körül mi szerintetek a legjobb?Én ezt a hármat néztem eddig:
Okuma Ceymar XT
Shimano Nexave FE
Ryobi EcusimaNekem talán a Ceymar tűnik a legszimpatikusabbnak ezek közül, szerintetek jó választás lenne?
Vagy tudtok ezeken kívül valami mást ebben az árkategóriában, ami ajánlottabb? -
saen
veterán
válasz partxxx #44564 üzenetére
Erre nehéz egy botot ajánlani, mert pl csukázni van aki apró 3-10g-s csalikkal tolja, meg van olyan is aki 50g alatt nem rak fel semmit... Én azért ennél egy fokkal finomabbal kezdenék, 30g-s bot már elég erős. Ha reális a dobósúly egy kb 15g-nél nem kell több szerintem állóvizen. Mondom ezt azért, mert először a sikerélmény talán fontosabb, minthogy nagy halat fogjál.
Orsónak bármi jó egy vékony fonottal, csak arra számolj, hogy hamarabb szét fog menni, mint mondjuk egy fenekezős cuccnál. Én Aliról rendelnék egy FS2000-et személy szerint. -
partxxx
tag
Sziasztok, olvastam, hogy vannak itt gyakorlott pergetők
én is meg szeretném tanulni de ahhoz először kellene egy bot meg egy orsókezdőnek úgy milyen paraméterekkel nézegessek botot ? 5-30g dobósúlynak elég ha csuka/süllő/balin a cél?
Orsóból kell valami spéci vagy 1+1 csapágyas is elég ?Egyelőre abban sem vagyok biztos hogy Tiszakécske II holtágon megérné pergetni, tudom hogy van benne mind a 3 ragadozó amit felsoroltam + harcsák is
Mondjuk nappal ha a nád mellett az árnyékban egy ilyesmi kanállal körbejárom a partot ?
mindenképp meg szeretném tanulni, mert egy kifejezetten elegáns stílusnak tartom a műcsalis ragadozós horgászatot, csak ismeretségi körömben sincs sikeresen pergető horgásztárs.
-
kraftxld
félisten
Ma aránylag vállalható idő volt, aztán kimentünk a partra
Végül kagylót meg rákot szedtem, a rákász technológián még kicsit finomítani kell, de ez volt az első alkalom, hogy fogtam párat!
A víz az khmmm.. kellemes 13 fokos volt Párszor ki kellett jönni, mert nem éreztem a lábam.[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
vendingo
veterán
Itt is jelzem, hogy én nem tudok menni.
Amúgy következő közös peca célpontjának lehetne "vadvíz". Pl.: Balaton, velencei tó...
Vélemény?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Steady74
Topikgazda
-
csƵ
addikt
válasz joe979 #44549 üzenetére
Fennakadtam, mert se eleje, se vége az új szabálynak. És nem az zavar, hogy én nem tudom betartani, mert sose volt olyan posztom, ami az új szabályba ütközne, de ha az adminok sorra sértik, akkor az egy szar szabály. Fogalmuk sincs, hogyan kéne betartatni, meg se tudták fogalmazni, hogy mit lehet, meg mit nem.
-
Steady74
Topikgazda
válasz galervin93 #44537 üzenetére
Igen ott gyártják ahol a Nevis-t, de pont annyival jobb (több csapágy talán, minőségellenőrzés) hogy a tipikus Nevis betegségek nem jönnek ki rajta.
Csz: én még azelőtt léptem, hogy mondták volna, hogy menjek
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Szánalomhegy adminok kidobtak a method csoportból. Röhej egy társaság.
-
galervin93
addikt
-
törölt tag
Tetszik ez az okuma 8k, viszont nem nehez feederbothoz? Elvileg 750g a tomege ami nekem kicsit soknak tunik. Lehet nem kene ennyire valogatnom ennyiert. :/
-
joe979
aktív tag
Ha távdobó és Okuma kellene , akkor Okuma 8k , csak sajnos kifogyott a készlet belőle ... igaz az 27k
A Longbow nem lesz jó rá a dobkialakítás miatt ,meg olyan súlya lesz a cuccnak .... a Custom Black is oké. Vagy esetleg Oreel Next 8000 , van első 16340HUF [ ultegra klón nagyjából ] valamint nyeletőfékes kiadásban is. Ezek is 25 alatt vannak[ Szerkesztve ]
Szissz
-
törölt tag
Sziasztok!
Órsót szeretnék vásárolni egy 4,2m-es xh-s botra. Nagy távolságra való dobás lenne a cél mivel itt helyben olyan tó van ahol szinte csak a tulsó parton lévő nádfaltól jönnek a darabosabb pontyok. kb 100/110m.
Az árat olyan 25 ezer magyar forintig gondoltam.
Nézegettem az okuma longbow tipusú orsót, de azt olvastam róla hogy a zsinórvezetése nem tökéletes.
Ti milyen tipusokat használtok? -
jansky1
senior tag
válasz BlackmMmDog #44521 üzenetére
Nem
-
galervin93
addikt
válasz Steady74 #44518 üzenetére
Pestszentlőrinc, Balázs-tó.
Az előző lényege persze az, hogy egyik hal sem lett meg, csak egy pici, szűk kilós töves.
Ha nem bénázom el jó pár halat foghattam volna...[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Steady74
Topikgazda
válasz galervin93 #44517 üzenetére
Merre nyomtad a pecát?
-
galervin93
addikt
Még ilyen peches pecát... Spiccel és match-csel toltam, keszeg-kárászokon kívül minden rendesebb hal akkor jött, amikor éppen nem figyeltem oda egy pillanatra, és már csak azt látom, hogy bólogat a bot vége... Ebből kettő érezhetően jó hal volt (formaponty felett). A végén már csak nevettem, fél órája mozdítás sem, gondoltam pár apróságot elteszek a tatyóba, ez volt kb. 5 mp, mire visszanéztem, a spiccbot első tagja víz alatt, gumi megy ki mint a meszes, ráemelek, komoly, lomha súly, kb. 15 mp-ig megvan, majd kipattant a horog... Elképesztő egy nap volt, ez a jelenet pedig illett a végére, egész nap ez ment, ha nem velem történik nem hiszem el, hogy szó szerint mindig akkor jönnek, amikor egy pillanatra nem figyelek.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
jansky1
senior tag
Berkley műszúnyoglárvát idén nem használt senki? Ezer éve nem halottam róla
-
Steady74
Topikgazda
-
joe979
aktív tag
-
Steady74
Topikgazda
válasz joe979 #44502 üzenetére
Ú, ezt Gábor-the-boss nem is említette mikor beszéltünk! meg kell nézzed, te jó isten milyen királyul néz ki!!
Szerk.: Na megnéztem. Nem nagyon értem az egész koncepciót. Minek került bele a 3,5 és a 3,8-as hossz? Meg még fél tucat dolgot nem értek, de lehet a meleg miatt van...
[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
válasz joe979 #44501 üzenetére
Shimano még mindent saját maga gyárt, Diawa egy részét maga gyártja, Abu a henger multijai egy részét maga gyártja és kb ennyi. Persze a keleti gyártók között is van aki maga gyártja a sajátjait, de gyártanak másnak is. Pl Okumával nem tudom pontosan mi van, ott van sok kérdőjel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Google Pixel topik
- Path of Exile 2
- Ingatlanos topic!
- Raspberry Pi
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest