Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joe979
aktív tag
válasz BogyóBP #45395 üzenetére
Használok egy ilyet , vagyis használtam, jelenleg szünetel nálam a dunai peca sajnos ..... KORUM BARBEL ROD 12FT - 2PC 2LB
Dobósúly: 180g
Súly: 285gSoknak tűnik, viszont egyáltalán nem érezni, nem durung , egy 3LB pontyos bot keményebb !
Tud Jó botokat csinálni, és elfogadható árban , ez a lényeg velük .a jó öreg Gettó
Szissz
-
mano660
tag
válasz BogyóBP #45396 üzenetére
Nem egészen látatlanban vettem, a vásárlást megelőzte egy kis utánjárás is. Miután döntöttem hogy ez kell nekem, nem volt kérdés honnan veszem, mivel lényegesen olcsóbb az angoloknál.
Zauber 4000-es szépen egyensúlyban tartja."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
BogyóBP
addikt
válasz mano660 #45336 üzenetére
Merész vagy hogy látatlanba veszel botot, amúgy milyen a bot? Mekkora orsót tettél rá?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
Valakinek van tapasztalata a KORUM márkával?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
mano660
tag
-
BogyóBP
addikt
válasz Zoli bácsi #45265 üzenetére
Igen egy kézzel vágtam be. Amúgy úgy néz ki lekerül az orsó a botrol mert túl nagy rá és túl nehéz.
-
galervin93
addikt
válasz vendingo #45359 üzenetére
Ezek a mai cuccok, pláne a jobb minőségűek sok mindent kibírnak, ésszerű keretek között nem igazán lehet kárt tenni bennük. Nézd csak meg pl. Jankovich videóit, persze az más kategória (felszerelés szempontjából), de az elv ugyanaz - megfelelő technikával ÉS a felszerelés ismeretével(!) rengeteg mindent ki lehet hozni.
Ha láttad volna a hétvégi pecámon hogy nézett ki a World Champ-em... Próbaképp tettem fel 10 grammos, 6 soros hosszú alagútkosarat, dobás előtt csak szimplán lógatva (persze kajával töltve) a spicc tag + a 2. tag félig görbült, dobáskor szerintem nyélből ment... De úgy repült a kosár, mint a nyílvessző, és irgalmatlanul pontos (ezért (is) jók amúgy a rugalmas botok).
Szóval én azt mondom ne féltsd a felszerelést, igenis feszegetni kell a határokat, azokat kiismerni, úgy lehet csak igazán jól kihasználni a felszerelés adottságait.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
gban
veterán
Megrendeltem én is a horgászkártyát.
Majd szólok ha megjön (a Toyota ).Postázást nem vállalok.
-
hunited88
tag
Sziasztok,
Hétvégén megyünk Pródra a Bojlis tóra. Volt valaki mostanában? Mik mennek?
a 19-es hely lesz a miénk! Hátul a tó végében!Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz szetcsuszott #45363 üzenetére
Köszönöm, én csatlakoznék a csoportokhoz, várom a felvételt. (Jelöltem, függőben vagyok)
[ Szerkesztve ]
-
bilon73
aktív tag
válasz szetcsuszott #45363 üzenetére
köszönöm!
-
Steady74
Topikgazda
válasz DIEGO15 #45352 üzenetére
Nem, pedig ott volt a yard-stick. Egész nap 45m-re voltam klipszelve, a tó pedig 90-95 méter széles ott, ahol ültem. Azért írtam, hogy kb. 80 méter, mert a túlparthoz képest viszonyítottam. Töltött kosárral biztos meglenne a 80m. Majd egyszer lemérem.
Gabesz: OK, szólok, de egyelőre maradnak
EMU: remélem örömöd leled benne
-
Madn!ght
addikt
Srácok!
Jövő héten a Moby Dick tavon fogok pecázni. Milyen csalit, etetőt érdemes vinni?
Köszi a tanácsokat előre is -
bilon73
aktív tag
válasz szetcsuszott #45350 üzenetére
helló,
hol vannak ezek a csoportok, mert nem találom.
köszi
üdv
p -
saen
veterán
válasz szetcsuszott #45356 üzenetére
Peremorsóban én is kínai párti lettem...
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz vendingo #45359 üzenetére
Hát, egyenlőre ez van, most készülök venni egy másik feedert, lásd egy poszttal feljebb . Ezek a régi kompozit taknyok elpusztíthatatlanok, amit ez már az elmúlt kb 20 évben kapott, azt szerintem a mostaniak közül semmi nem bírná. De úgy vagyok vele, mint a cigány a lovával, vagy húz, vagy megszakad. Kénytelen vagyok rátenni 40-45g kosarat legalább, mert nem áll meg máshogy. De mondom, Tiszalöktől Tivadarig (főleg Csobaj-Tímár között) viszonylatban 20 éve bírja ezt
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
vendingo
veterán
válasz szetcsuszott #45354 üzenetére
Picker és 45 grammos kosár? Nekem a feederem se bírná.
A pickeremmel a 15 grammos tömött pici kosártól fosok, hogy törik, nem is merek 20-30 méternél nagyobbat dobni így.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
szetcsuszott
aktív tag
Csak, hogy ne offoljak folyton:
Valaki horgászik a Tiszán Tokajtól felfelé, vagy a Bodrogon MH feederrel? Konkrétan az érdekelne, hogy max 60-as kosarakhoz elég e a ByDöme (tudom, tudom... ) master carp pro 360-ból a MH, vagy vegyem inkább a heavyt. 20-80g vs. 30-100gKezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
Emu
őstag
Ma reggel munkába jövet én is átvettem az új szerzeményt Steady74
Alig várom, hogy otthon a kezembe foghassam...a tanuló Nevis botomat fogja váltani, 10 év alatt sikerült lecserélni.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz vendingo #45353 üzenetére
Nem megyek bele meddő vitába, nézz szét az ajánlott csoportokban, olvasgass, (többek között főállásban orsójavítással foglalkozó szaki is van a csoportban, aki szétszerel, fotóz, véleményt mond, karbantart évek óta(!) ilyen orsókat) és dönts saját belátásod szerint. Meg kérdezz a csoportban olyanoktól, akik több éve tartósan használják ezeket, és nem véletlenül nem fizetnek többszörös árat a felkapott márkák gyakran fél-harmad ennyire sem minőségi kakáiért Tele vannak a csoportok a hazai piacon k.vadrágán mért cuccokból kiábrándult emberekkel, akik évek óta használnak tesztelt és bevált kínai cuccokat kvázi fillérekből.
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
Gabesz26
senior tag
válasz Steady74 #45351 üzenetére
Azért az egy nem hétköznapi 3,30-as bot , az árából ráadásul lehetne 5-6 by döme lc botot venni . De viccet félretéve egyetértek veled. Sokan veszik meg a long cast botokat, ahelyett, hogy először a dobótechnikát csiszolnák egy vállalható szintre (átlag horgásznál sokkal több múlik a technikán, mint egy esetleges 3,6 m vs. 3,9 m long cast bot cserén)
Ha esetleg úgy döntenél, hogy a WC Carp botok feleslegessé váltak a "kis" Guruk miatt, és eladnád őket, mielőtt meghirdetnéd szólj majd
(#45352) DIEGO15:
A fórumpecán történt, szóval láttam többek közt én is. A 45 m-es kimért, kiklipszelt távolság simán ment a botnak, a délutáni távolságváltásnál pedig a 80 m is megvolt vele (du. a szemközti part elé dobált Tereskén Steady is)
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Steady74 #45351 üzenetére
Van egy balzer ezer éves 3 m-es pickerem, még kompozit anyagú. Egy 30-as kis spro intruder 30-as van rajta, 20-as monofillal. A múltkor voltam a Tiszán, gondoltam belövök valami olyan távot, amit nem csak a feederrel, de a kis pickerrel is meg tudok azért még dobni, kimértem 35 métert, kiakasztottam a klipszbe a zsinórt. A pickerre 45g kosár+kaja került, többek közt emiatt sem mertem még a 40 métert sem megkockáztatni... ezzel szemben folyamatosan arra kellett figyelni, hogy ne dobjak nagyot, és ne rántsa vissza nagyon a szereléket a bot, mikor elér a dobás a klipszig... ha tippelnem kéne, ezzel a régi takony szar kis 3m-es pickerrel, a 45-ös kosarat megtömve szerintem egy 50 métert meg tudnék még dobni gond nélkül.
A feederem egy spro proton metal feeder, egy 50-es tsurinoya NA van rajta 20-as zsinórral, nem is tippelek, mekkorát tudnék akkor azzal dobni. Ha saccolnom kéne, állóvízen mondjuk 25-30-as kosárral olyan 80. de egyszer majd lemérem.Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
vendingo
veterán
A kipróbálás, meg a több éves tartós használat egy kicsit más.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Steady74
Topikgazda
Távdobás egy olyan dolog, amivel el lehet adni egy csomó plusz cuccot. Vasárnap próbálgattam a felszerelésem határait. Üres, 24gr-os etetőkosárral, 20-as főzsinórral 3.3m-es (nagyjából) medium bottal 80m körül tudok dobni. Az orsó egy MAP P3000 orsó, 52mm-es dobátmérővel. Ugyan ez egy sokkal kisebb dobátmérőjű orsóval és egy MH bottal is megy.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Zoli bácsi #45348 üzenetére
Távdobásra kell vagy nagy halakra, vagy mindkettőre? Mennyit szánsz rá? A nyeletőfék feltétlenül kell?
Az ilyen böszme nagy, direkt távdobásra kitalált orsók a hozzáértők szerint nem bírják a hosszan tartó komoly igénybevételt, az egyetlen előnyük, hogy nagy orsó-nagy dob, tehát nagyot lehet velük dobni.Várunk sok szeretettel a pergető horgászok-kínai cuccok, és/vagy a bojlis és pontyhorgász cuccok aliexpressről csoportban
Én a magam részéről hazai piacról soha a büdös életben nem veszek többet orsót, mióta megjött az első kínaim, és kipróbáltam...
-
gban
veterán
válasz Zoli bácsi #45348 üzenetére
Elvileg mindkettő 5+1 csapágyas, viszont a CZ az 10000-es, míg az Oreel max. kapható mérete 8000.
Megnéztem, ez nem csak játék a számokkal, előbbire 485m 40-es fér, utóbbira 205m - igaz, ez simán lehet a dobtól is. Bár utóbbi szám azért nekem elég kevésnek tűnik.Postázást nem vállalok.
-
Zoli bácsi
őstag
Nagyhalas orsókat nézegettem, és körülnéztem a Carp Zoomnál.Rákerestem a Jumbo nevű orsójukra a neten, a kereső elvitt egy gyakorikérdések oldalra. Azt írta egy hozzászóló, hogy ugyanezt az orsót meg lehet venni más néven olcsóbban, ha valakit érdekel, privátban megmondja. Nekem nem kellett írnom, amúgy is nagyon emlékeztetett egy másik orsóra ez a Jumbó......Megnéztem a képeket.
Szerintetek..? -
Steady74
Topikgazda
válasz sityupityu #45345 üzenetére
Van fent a yt-n videó de nem tudom telefonról linkelni.
-
veterán
Igen, nagyon könnyen elképzelhető, hogy az lesz a vége amit mondasz.
Hogy pénzben nagyot szakítottak ezen az egészen? Az nem kétséges.szerk: (#45344) Steady74 Na persze. Lehet, hogy azzal akasztották meg, de hogy nem azzal szedték ki az is biztos.
[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
jansky1
senior tag
válasz peterkiss9 #45342 üzenetére
Köszi.
(#45341) gban: Szerintem fel tudták mérni, hogy mennyi kártyát kell kiállítaniuk.
[ Szerkesztve ]
-
peterkiss9
csendes újonc
válasz jansky1 #45330 üzenetére
Gubancgátló cső nélkül a kishal tud gubancot okozni ezt tapasztaltuk. A zsugorcső merevít a drótelökén, de egy nagyobb csalihal össze tud keveredni a fozsiinórral. Így én minden esetben használok hozzá gubancgátló csövet alul és felül. Nálunk kapható egy méteres hosszban, ebböl vágok le.
[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
válasz sityupityu #45340 üzenetére
Kíváncsi leszek mikor módosítják a kapacitás hiánya (értsd: hozzá nem értés, bénázás, csak addig fontos míg megnyerem a pályázatot hogy menjen a mutyi) okán.
Ne legyen igazam de szerintem a nagy számú igénylés váratlanul fogja érni őket mint a közterületeseket az első hó.
Annyi a különbség hogy az első havat egy héttel előre jelzi a meteorológia, ezt meg hónapokkal előre ki lehet kalkulálni az idei adatok alapján.Postázást nem vállalok.
-
veterán
-
Zoli bácsi
őstag
Apropó, horgászkártya....Megjött már valakinek? Ha jól emlékezem, kb 30 napra írták hogy küldik. Sokan már 1.-én regisztráltak, én azt hiszem 8.-án. Nekem nem jött, de nem is várom még..Viszont akik első nap regisztráltak, lassan időszerű az érkezés...
Szerk: Kaida márkáról tudtok valamit? Feeder cuccal találkoztam, elég olcsó árkategóriában. Ma elmentem csontiért, és találtam egy igényesen kinéző, full parafa nyelű pergetőbotot, 5-20gr, talán 2,1m lehetett. Vékony, könnyű, igényes...Gyanúsan olcsó (7e) és Kaida néven....
[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
válasz B4l!nt #45334 üzenetére
... ha már Angling Direct, egy órája kaptam meg tőlük, a múlt héten (csütörtök) rendelt botot (Preston Monster Feeder 11' Light), és a Guru előkéket (0.13, 0.15).
A bot nagyon tetszik, főpróba (ha terv szerint haladnak a dolgok) pénteken.[ Szerkesztve ]
"God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
Tomek0108
csendes tag
válasz DIEGO15 #45333 üzenetére
"7. Mikor lép életbe a horgászkártya, ki kötelezett a regisztrációra és a horgászkártya kiváltására?
A horgászkártya kiváltása már 2018. szeptember 1-jétől biztosított és ajánlott, 2019. január 1-jét követően pedig az egyesületi tagságra kötelezett, vagy döntésük alapján tagi jogviszonyt létesítő horgászok esetében a horgászat gyakorlásának, egyben az egyesületi tagság létesítésének, megújításának, az állami horgászjegy kiváltásának az általános és előzetes feltétele lesz. A nem egyesületi tag külföldi horgászok és a gyermekek esetében a kártya kiváltása 2019-től továbbra is opcionális marad."
A MOHOSZ oldaláról
A dolgok bonyolultsága abban áll, hogy nem bírjuk felfogni egyszerűségét...
-
B4l!nt
aktív tag
Elég sok itt a feeder horgász, hátha érdekel valakit. Szerintem ennyiért jó vétel.
Shimano Ultegra 5500 XTD kuponnal most ~ 32500ft. [link] -
csƵ
addikt
"A Magyar Horgászkártyák gyártása októberben kezdődik, a folyamat 30-60 naptári napot vesz igénybe a postázási idővel együtt. A kártyapostázás ajánlott küldeményben történik a regisztráció során megadott levelezési címekre."
Lesz vajon horgászkártya 2019-es szezonkezdésre? Én kétlem.
-
jansky1
senior tag
válasz peterkiss9 #45328 üzenetére
Köszi, nem bonyolult ez . Az alsó, felső gubancgátló csőnek mi a szerepe? A zsugorcső eltartja gondolom szépen a drótelőkét.
-
peterkiss9
csendes újonc
válasz jansky1 #45303 üzenetére
Szia. Amit en használok lesúlyozott csukázásra és nem keveredik össze az a következő.
Olyan mint az első képen csak tovább lett fejlesztve.
Elöször az úszó, alatta egy egyenes 3mm átmérőjü gubancgátló csö kb30cm. Középen van egy tripla forgó. A fozsinor a felső ágba van bekötve. Az oldalsóba jön a drótelőke kb 20cm, belehurkolva a forgóba, erre ráhúzok egy kb 10 centi zsugorcsövet, felhúzom a forgóra is és rámelegítem a drótelőkére és a forgóra is. Ez kellő merevséget ad a drótelőkének, a kishal nem tud rákeveredni a fözsinórra.
A forgó alsó ágába 0.22es zsinóron egy szintén 30cmes egyenes gubancgátló csö egy sörétólommal megütköztetve. A felsöt is megütköztetem egy söréttel és mindkettö csövet felhúzom a forgóhoz.
Alatta a vízmélységtöl függöen zsinór és egy végólom.
A vékony zsinór az akadóban horgászathoz kell, ha esetleg leakad csak az ólom megy el.
Leírva egy kicsit bonyolult. Barátaimmal évek óta ezt a módszert használjuk. Fontos hogy az ereszték pontosan legyen beállítva, igy a kishal nem keveri össze a szerkót.[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Nerazim #45309 üzenetére
Használok Bolot, de nem szoktam letenni, illetve ha leteszem (Torpedo Tuning úszót helyben tartva) a vízpartra leszúrt egyszerű tartóra teszem, amit méjyre szúrok, bot vége meg simán a fűben van.
A linkelt bottartót használom, feederezéshez. A 6m-es bolo lazább talajból könnyen kifordítaná szerintem, ekkora bot már meghúzná.
Az én bolomon [lilyen] orsóból van a legkisebb (20-as vagy 25-ös méret) Tökéletes, pici, könnyű. -
zsolt1225
aktív tag
válasz szetcsuszott #45320 üzenetére
Egy kis süllyedős 2mm-es nekem is jól jönne, mostanában nagyon bejött a horgászatok alkalmával, de nem a közelben van Miskolchoz Szarvas Mire lemennék érte benzinköltséggel...
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz jansky1 #45319 üzenetére
Azt mondta, ha most kell (mert több tápjuk csak idényszerűen van raktáron, pl ponty ivadéknevelő meg előnevelő nyilván csak ivadék -és előnevelés időszakában) akkor ebből a kétféléből van süllyedő. Szóval szerintem van nekik több, egyébként nem mondta volna, hogy ha bemegyek akkor vehetek... De amúgy ha csak lebegő van, az sem baj, hiszen A MESTER elhozta nekünk a pellethorgászat legújabb kori szent grálját, a
PÉNIPELLETPUMPÁTKezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
jansky1
senior tag
válasz szetcsuszott #45318 üzenetére
Köszi. Tilápiás nagynak tűnik a 5 milliméterével. Kérdés, hogy mennyi az a mennyiség, aminek nekiállnak gyártani. A harcsás 3 milliméteres nem tűnik rossznak viszont. Maradt nekik belőle, vagy viszi mindet a megrendelő?
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz jansky1 #45317 üzenetére
Nagyjából ugyanaz, mint az aqua, ha megnézed a nyersfehérje, zsír, stb makronutriensek arányát. Az aquás klasszik ponty 1-2 százalék fehérje-rost-zsír eltéréssel ugyanaz, mint a haltáp kft-s ponty-tilápia amit linkeltem. Szerintem nincs új a nap alatt, csodálkoznék, ha érezhetően különbözne az aquától. Nem mind süllyedő, az előnevelő az pont lebeg, meg az ivadéknevelő is, meg alapból a harcsa is, de abból pont most van raktáron direkt süllyedő, valamelyik horgász cég rendelte. Kérésre olyat gyártanak amilyet akarsz, azt mondták. Gondolom egy bizonyos mennyiségi minimum fölött.
-
jansky1
senior tag
válasz szetcsuszott #45314 üzenetére
Tök jó, köszi az infot. Tesztelni kéne, hogy összeáll-e úgy, mint az aqua. Vagy próbálta már valaki ?
Ponty előnevelőnek is jó az összetétele. Csak kicsinek tűnik a szemcseméret, a legnagyobb: 1,4-2,1 mm (Pe III.) -
saen
veterán
válasz szetcsuszott #45314 üzenetére
Horgászboltban ugyanazeket veszed, csak még a bolt is keres rajta, esetleg még néhány közvetítő.
-
szetcsuszott
aktív tag
Annyira nem off, úgyhogy nem halványítom ki: Most beszéltem kíváncsiságból a haltáp kft-vel telefonon
harcsa nevelőtáp az itt feltüntetett beltartalommal, süllyedő kivitelben, 20 kg-os zsákkal bruttó (!) 7400 ft. Az 370 ft/kg.
ponty-tilápia nevelőtáp bruttó (!) 280 ft/kg.
Érdemes összevetni a beltartalmakat az aquagarant pelletekkel, kb ugyanaz, mivel azok is haltápok. ja, az ügyvezetővel beszéltem, azt mondta, szoktak horgászoknak is gyártani nagy tételben, külön kérésre olyat amilyet kérnek..A nagy tétel az több zsák. Kérdem: szerintetek több ezerért/kg vajon mit veszünk a horgászboltban?
Annyi, hogy aki Szarvas közelében lakik annak jackpot, mert nem foglalkoznak postázgatással, ők tényleg csak gyártók, el kell érte menni, bemenni az üzembe, és készletről annyit veszel amennyit akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
válasz FireFox1996 #45311 üzenetére
Az általam használt T-hez is kell a drót elé egy bármilyen zsinór mert arra se lehet ugye a drótelőke forgóját máshogy rárögzíteni, de nem is baj ha hosszabb így az előke és messzebb megy a zsinórtól a kishal.
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
jansky1
senior tag
válasz FireFox1996 #45307 üzenetére
Köszi, ehhez a T távtartóhoz hogyan csatlakoztatsz (drót)előkét?
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Tanácsot kérnék olyantól aki Bolognaival horgászik és esetleg használ-e íves-ágas bottartót, hogy nem dől-e el a bot súlyától?Illetve, melyik a legolcsóbb ajánlható első fékes orsó egy 6m -es bolora?
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
FireFox1996
őstag
válasz jansky1 #45303 üzenetére
2 botot használok csukázni, nálam balról jobbra folyik a víz, a jobb oldali botra a b)-t használom, mert a bot megtartja a zsínort, és a víz nem tudja elvinni, max csak az élő hal tudja mozgatni, de úgy még jobb.
A bal oldali botra meg stupekot teszek + 50-70 gr-s ólommal, vagy ilyen T-tartót, 22 cms, így elég hosszú, a hosszú szálra meg teszek egy hungarocell golyót (henger alakút, kb 1,5 x 2,5 cm méretű) vízszintesen tartás miatt, ami mozgatható, és a hal méretétől függően igazítom azt.
Ez a T-tartó kb 2-300 ft/db, a hungarocell golyó meg talán 50ft, így sokkal olcsóbb, mint egy csukázó stupek.
Csuka meg nem válogat, így nem nagyon zavarja őket.[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
jansky1
senior tag
Csukázni az a) szereléket szoktam elkészíteni, de mostanában állandóan összetekeredik a fonott zsinór meg az ólom előkéje. Tudtok erre megoldást? Vagy van bevált csukázó szereléketek, ami le van súlyozva? Lehet valami kötésvédő gumikúpot kéne ráeszkábálni.
Hétvégi pecám az előzőhöz képest nem volt valami nagy szám. Egy 8kg-os amur megmentette a túrát, azon kívül 1 süllő élő küszre (3 elment, ment az óvd a süllőt, ne nyelesd), 1 csuka pergetve, meg éjszaka számtalan lapát dévér, kárász. Pontyok most elkerültek.
(#45302) joe979: Black friday, vagy milyen akciókra gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
joe979
aktív tag
Úgy érzem vennem kell egy normális merítőnyelet de bevárom az akciókat .
Szissz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Hecht GG 950 aggregátorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest