-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
válasz zoli03 #78692 üzenetére
Az szerintem nem fog zavarni, sőt, épp ellenkezőleg. Ha a rugóstagnak nem árt, akkor még jó is ha nem teljesen fix, kevesebb rezgést ad át a gyereknek. De gondolom ha felkeményíteném hátul akkor bírná.
Fully-t akarok ismét, de a gyerekülés szempont. Tehát ha a technikának árt, akkor a fullyról le kell mondanom.Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Eagle16
addikt
Vettem ilyen fékpofát a gyári helyére. [link]
Kérdésem az lenne, hogy ezt milyen pozícióban kéne felrakni. Az imbuszos rész ugye nem középen van a fékpofán, a régin meg középen van pont, tehát mindegy milyen irányban áll.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
zack
nagyúr
Annyi, hogy lehet variálni. A nagyobbik fiam 15kg, a kisebbik 9kg. Tehát én vinném mondjuk a kicsit, a fix vázasra pedig ülne a nagyobbik fiam.
Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Szerintetek erre a bringára hátsó gyerekülést fel lehet aplikálni? Gondolom ha lockolható hátul, nem lehet gond.
Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Sleek
senior tag
Sziasztok bocsi ha volt már a kérdés.
Ez a görgő mennyire használható ? Köszönöm szépen a választ<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
UHHH
senior tag
Koszonom a valaszokat!
-
-=RelakS=-
veterán
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #78670 üzenetére
Gratula. Felkötheted a gatyát, ha utol akarod érni a 29er-rel, főleg hegynek felfelé.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
hegyimorc
senior tag
válasz kw3v865 #78674 üzenetére
"Mit javasoltok? Vigyem vissza és mondjam, hogy kompletten cseréljék ki az első féket? "
Nem, mert ha kicserélik akkor sem lesz jobb. Legközelebb átütőtengelyes kerekekkel szerelt bringát vegyél.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
CaNNa3IS
senior tag
Lehet nincs is bekopva még az a fék ha nem fékeztél rá rendesen párszor.
Az hogy egy picit hangja van azt meg kell szokni vagy nyomd vissza a munkahengert. Betét kivesz munkahenger visszanyom.
Vagy amit már írtak, hogy meglazítod a két féknyeregtartó csavart és tökig nyomod a fékkart amit rögzítesz illetve megkérsz valakit aki tartja és utána szépen meghúzod a csavarokat.A kereket minek veszed ki ?
IMIIKE1998: Az újabb bicókat kapta a gyártótól úgy emlékszem talán diamondback márka.
Más:
Budapesten melyik szervizt ajánlanátok kerékfűzéshez nyugodt szívvel ahol beszerzik vagy van nekik küllő és anya ? Csak felni és hátsó agy van (hope pro 2 és mavic ex325)
[ Szerkesztve ]
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
törölt tag
válasz geotigris9 #78676 üzenetére
A kísérőszöveg fenomenális: elfürdjük az ásványvizet.. annyit nevettem este
-
parkr
őstag
jóáras országúti kerék valakinek? (+free shipping)
-
geotigris9
tag
válasz #27813376 #78669 üzenetére
Színt úgy.
>>> cobranco <<<
Csak egy pozitív megjegyzés .: Tök király, hogy részletes az úti film és így még jobban életszerűbb és élvezetesebb. (Mind tudható a lényeg mindig a részletekben rejlik jelen esetben pl.: "kockás terítő".)
A narráció is bejövős nagyon.
(Ez már kettő... )
[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
Az én módszeremet leírom.Kilazítom a testet(kézzel mozgatható),mindkét csavart.Tökig behúzom a féket,gumival vagy szigszalaggal rögzítem és ráhúzom a testet,így mindkét oldalon egyenlő távolságra van a betét,majd kiengedem a fékkart és ennyi.De neked még bekopva sincs,egy négyszer-ötször 25-30-km/h-ról ésszel,figyelve erősebben kell fékezni.Első fékkel vigyázni.Ez nem hiba,ez ilyen,nagyon pici a távolság és máskor is elő fog jönni,nekem minden kerék kivétel után előjön,bekopott betéttel is.Ne vedd ki a kereket megtisztítani,jól van az a helyén is,én csak gumicserénél vagy szervizelésnél veszem ki.
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy új bringát, amelyen elől Shimano BR-M485 típusú tárcsafék van. A problémám az, hogy egy bizonyos ponton a fékbetét beleér a tárcsába (nem nagyon, csak egy kicsit). Ezt kb. 85 km megtétele után tapasztaltam, miután kivettem a kereket (megtisztítani a felnit), majd visszatettem. Visszavittem a szervizbe, megcsinálták (kicentrírozták a tárcsát, beállították a féket). Jó is lett, de hamarosan ismét jelentkezett a hibajelenség. Ismét visszavittem, megint beállították, majd kíváncsiságból kivettem, majd visszatettem a kereket, és ismét van ez a súrlódás (nem vészes, csak kicsit hallható). Próbáltam "játszani" a tengellyel, hogy nem húzom meg annyira, de hiába, akárhogy is csinálom, egy pontos súrlódik.
Mit javasoltok? Vigyem vissza és mondjam, hogy kompletten cseréljék ki az első féket? Ha igen, akkor milyen típust javasoltok? Unom már, hogy állandóan visszaveszem, megcsinálják, majd ismét előjön a hiba. -
Tothgera30
Ármester
Ez igen jó választás. Mennyiért sikerült elhozni, és végül mekkorát?
#78671 szjoci: Ezt TRP-zni kell, ilyen katyvasz alap hidrós féknek nincs értelme a sárban.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
válasz szjoci #78671 üzenetére
Cycloscross-on nincs a bovdenessel semmi gond,meg a jó bovdenessel amúgy sem és ez elég jó szerintem,jobb mint amit javasolsz hidrósban,de nem is rá való.
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
szjoci
őstag
Szép
Viszont a fék kár hogy bowdenes.Legalább egy M395-tel lepd meg még a közeljövőbenEjj, benéztem. Koskormányon nem mutatna valami jól[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Jelentem megvan nejem új bringája,hétfőn hozzuk el.Végre kiélheti banyakorát!
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Strezi
őstag
Holnap tekernék egy zúzúsabbat terepen dobogókő környékén... Járt valaki arra mostanában? Mennyire sáros?
HHH és Budai Hegység milyen?Ma voltam a gerecsében, az idő remek, de tocsogott még a murvás út is, nyakig sáros lettem
[ Szerkesztve ]
Deye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
noorbertt
őstag
válasz IMIIKE1998 #78664 üzenetére
Nemsokba hasznalt es roncsteleprol jott minden
-
Agostino
addikt
köszi az eddig segítséget, felkerültek az új gumik : ))) a belsők maradtak, jók voltak a szerelő szerint. nem pontosan a c1384 lett, de a cst márka maradt. élőben megijedtem a 1384-től, a belvárosban dolgozok ahol sok a márvány a földön, tuti pórul járnék ahogyan magamat ismerem. párszáz forintért volt ugyan olyan jellegű csak sűrűbb bordázatú, így az került fel. viszont boltból hazafelé hihetetlen jól tudtam jönni, tényleg mintha siklana a keró, ég és föld : ))) szóval köszönöm még egyszer : )
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
cobranco
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Itt a görög túra második része:
A görög szigettenger kalandorai 2.rész: "Földön-vízen-levegőben" 2016. FullHD 1080p
Egy rövid tartalom azoknak,akik „véletlenül” elfelejtenek rákattintani:
„Ebben az epizódban hőseink átküzdik magukat a Rioi tengeri hídon,ami azért izgalmas,mert kerékpárral tilos.Pátra labirintusai után egy szeméttelepnek álcázott lepukkant romos gyártelepen töltik az éjszakát,de,vajon lebuknak és menekülniük kell-e,csak azoknak derül ki,akik idáig adásban maradnak.Másnap hosszú tekerés Peloponnesos végeláthatatlan rónáin/Itt lehet egyet aludni!/Killini-nél megtörténik az első csobbanás a tengerben,majd kompozás Kefaloniára,de a hajóútról készült filmes blokkot csak gyenge idegzetűeknek ajánlom,mert igen részletes és unalmas.”Jaaah,ez itt a spoiler volt
Fotoalbum:
[link]Térkép:
[link]Jó szórakozást!
Túráim,videók itt: http://cobranco.hu/
-
Napfénysüti
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #78653 üzenetére
Hoppácska,mi ez,montisodás?!
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
pc360
addikt
válasz Napfénysüti #78653 üzenetére
Leveszed a legkisebb tányért és ennyi. Eddig én mindről lekaptam, hót fölösleges. Szépen beállítható rá a váltó.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz atok666 #78589 üzenetére
Ezen a szinten már nincs különbség a vázgeometriában,legalábbis egyértelmű jobb vagy rosszabb.
-
Napfénysüti
nagyúr
Most néztem emg kollégám Radon Scart 9.0 gépét ami múlt héten jött meg, nagyon pöpec kis bringa.
Még magamnak is simán elfogadnám csak jobb lenne kéttányéros hajtással.[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz rétisün #78651 üzenetére
Neki speciel a 3T Ergonova kormány hajlítása se tetszik, mikor kormány ügyben érdeklődtem Bikemag fórumon akkor is mondta és valami más, olcsóbb cuccot ajánlott (talán ITM Alcort).
Fura egy fazon annyi szent.
A lényeg az hogy neked legyen kényelmes a gép. Emiatt érdemes némi fenntartással kezelni mások ajánlásait.Més que un club!
-
rétisün
veterán
válasz Napfénysüti #78639 üzenetére
ja, ezzel 'zaklat' mióta újból írogattam a bikemag fórumba. szerinte 120-as stucninál rövidebb nem is lehet jó, illetve ugye akkor ehhez kell illenie a vázméretnek: kicsi váz, hosszú stucni)
még szerencse, hogy a lapierre méretei alapján vettem a feltet, nem vejnére hallgatva, az eléggé slopingos geo miatt a 350-es nyeregszárat koppig ki kell húznom még így is.
vettem is bele inkább egy 400-ast, biztos ami biztos......war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
CaNNa3IS
senior tag
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Tothgera30 #78648 üzenetére
Én 173 cm vagyok de a bringám felsőcsöve 550 mm. Meglepő de a Shimano Bikefit azt dobta ki hogy ez jó méret nekem, sőt a stucnira még ajánlotta is hogy 110 mm helyett 120 mm-esre cseréljem.
Més que un club!
-
Tothgera30
Ármester
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Mersant_le #78641 üzenetére
Kollégámnak múlt héten hozták meg a Radon bringát. Elkérte tőlem a nyomatékkulcsot és magának be is állította a bringát, nem volt semmi extra dolog vele.
Tothgera30: milyen magas vagy?
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
törölt tag
válasz Emtra Prime #78644 üzenetére
Hátul nem sokat úgy gondolom. De a sarat kerülöm, csak most is picit összecsesztem a nyereg akatt, arra meg biztos jó lesz.
-
Vasinger!
nagyúr
Ha valaki 26-os Fullyt akarna venni és 18" a mérete akkor ez ennyiért nagyon megéri: Cube AMS 110 Pro
-
Mersant_le
csendes tag
válasz inifini #78618 üzenetére
en tavasszal rendeltem Radont. a bringa tokeletes allapotban, es tokeletesen beallitva jott (kormanyt es a pedalokat kellett felrakni) van mellette 1 munkalap a melos nevevel aki osszerakta es kipipalta amit atnezett, beallitott. nem az a dobjuk ossze es adjuk el fajta szemlelet...
latom mar megrendelted, nem olvastam tovabb...
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Napfénysüti #78639 üzenetére
Pedig ő is egy 57-es acéllal tolja, és akkora mint én.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Strezi
őstag
válasz inifini #78610 üzenetére
Még mindig a Radon... Ha nem tetszik, rossz a méret visszaküldöd. Ha alkatrész nagyon meghal, szintén.
Ha meg szerelhető gond vagy beállítás kell helyi boltban megcsinálják, láttak már ilyetLátom eldőlt idő közben...
[ Szerkesztve ]
Deye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
inifini
tag
Köszi mindenkinek, megrendeltem a Radont. Nagyon várom, hogy milyen lesz...
-
Agostino
addikt
-
zoli03
őstag
válasz Because #78621 üzenetére
Because és 6030D: ha szerencséd van, akkor olyan helyen sikerül megvenni, ahol rendesen beállítják. De ez sajnos elég ritka, nem fognak rá több órát rászánni, úgyhogy szerintem jobban jár az ember, ha megcsinálja maga, vagy elviszi egy olyan helyre beállítani, amiben megbízik.
-
ivana
Ármester
válasz Agostino #78627 üzenetére
26-nál elég azt nézni, hogy 26-os legyen. 622mm-es keréknél ez nem lenne igaz... Ez egy külső ellentétben az autókkal itt van belső is (legalábbis esetedben tuti, létezik tubeless rendszer, de az elég high end még). Tapasztalataim szerint ez működik a normál belsővel, de elvileg lehet bele kisebb 1.4-es belsőt kapni. Szóval az eddigi belsőid maradhatnak.
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
szia
köszi, tetszetős : ) akkor itt a bringák esetén csak a collt kell nézni ami nálam a 26 és a felni szélessége nem játszik? illetve ehhez a gumihoz jár belső is vagy ez már olyan, mint az autók esetén és csak köpeny?
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
6030D
őstag
válasz inifini #78625 üzenetére
Nem tudom ki volt ott, vagy mi van a bolti bringákban, de mindkettőben ugyan az a 2 tányéros Deore hajtókar van, a teló meg olyan, hogy kinek a Fox kinek a RS, de jelen esetben a Recon akkor is átütős, ami jobb.
Ráadásul a váz is az, meg eleve egy jobb váz. Szerintem fuss náluk még egy kört, vagy menj be a váci úti boltba, bár elvileg tudják mindegyik bolt készletét.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
őstag
válasz inifini #78610 üzenetére
A hervisben 254e Ft. Az a baj, hogy ez csak Sport vázas, nem SL, mint a normál Black Forestek. Azok már tapered, átütős, Shimano fékes. Bp-i boltban kaptál ilyen árat?
zoli03: nekem például mindent megoldottak a komjádi uszodai boltban. Otthon vettem észre, hogy hiányzik egy csavar a kábelvezetőből (apróság, de látszik), szó nélkül raktak bele. Elnyomta a fékkar az olajat, cserélték, sőt arról is szó volt, hogy ha nem cseréli a gyár, mert nincs raktáron, kapok rá jobbat. De sajnos volt. 300 km után átnézés, beállítás ingyen. Ez No. irányába nem intézed el. Jó, meg lehet csinálni otthon is, de van akinek számít.
-
-
zoli03
őstag
válasz inifini #78618 üzenetére
Mi baj lehet vele? Kb minden alkatrész kopó alkatrész, az itthoni tapasztalatokat figyelembe véve meg amúgy is ráfognák, hogy nem rendeletetés szerűen volt használva (bizonyítani meg nem tudod). Egyedül a váznál van értelme garanciát nézni (elég kicsi az esély, hogy baja lenne), ott meg sokkal jobban bíznék egy neves külföldi webshopban, mint egy magyarban. Nem tudom, hogyan tudna ellensúlyozni egy jobb teleszkóp egy gyengébb alkatrészcsaládot, köze nincs egymáshoz a kettőnek.
De ha neked fontos az itthoni garancia, akkor kár gondolkodni rajta. -
inifini
tag
válasz zoli03 #78614 üzenetére
Mert ha esetleg gondom van a bringával, akkor egyszerűbb betolni valahová, mint esetleg levelezgetve, esetleg postázgatással próbálni érvényt szerezni a garanciának.
A Radonnál minden XT, tudja ellensúlyozni azt a Fox teleszkóp, amit a Focus ad? Mintha a fék is jobb lenne a Radonnál... -
noorbertt
őstag
válasz #27813376 #78613 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=UDKaqjY8V3A
Ez alapjan kerestem utana.
Innen vettem, ket nap volt mire meghozta a postas -(Angliaban elek)
https://www.themudhugger.co.uk/
Szerintem lehet rendelni mashonnan is ezt a markat -
Agostino
addikt
sziasztok
a gyári vastag hauser gumimat szeretném lecserélni a bringámon. ide városba az erőm jelentős részét ezek veszik ki. megnéztem a milyen adatok vannak a gumin, de számomra az egyetlen használható adat ez volt 26*1.95 a felni szélességéről nem találtam adatot. kerékpárgumit millió helyen tudok venni, millió fajtát. tudtok ajánlani városban jól bevált fajtát? köszönöm!
-
inifini
tag
Szerintetek ez jobb ajánlat 270-ért, mint a Cube LTD Pro, vagy esetleg a Radon 300e körül?
[link]
A héten szeretném eldönteni... -
rétisün
veterán
akkor csak a mikulás (télapó) marad. nekem is bejött ;-)
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
zoli03
őstag
Térdmelegítőből melyik ajánlott? Korábban linkelte valaki ezt, van ennél jobb hasonló áron?
-
Strezi
őstag
Ja, mentem vele de még nem sokat. Végre így el tudtam vinni a piroskát lemosni a benzinkútra, a múlt heti sárban csapatós, defektből hazatolás után.
Nem hiszem hogy szingós szelep lenne így külön, de tuti hogy filléres tétel, csak még marhasok haszonnal el lehet adni.
Most éppen van egy alig használt NoTubes szelep szettem eladó, érdekel?
-
TayRol
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #78600 üzenetére
Ha jo a bringa neked akkor használd es ne foglalkozz mással.
-
parkr
őstag
Kask Protone annnnnnnnnyira tetszik.. miért ilyen baszott drága
-
6030D
őstag
válasz #27813376 #78597 üzenetére
Köszi a képet és a linket.
Az a hátsó ott nem sokat fog érni. Lehet, hogy rendelek én is egyet, a semminél biztos többet fog a hátra és a telóra kerülő koszból.Strezi: mentél is vele? Szingóból lehet szerinted kapni gumisnál külön szelepet?
(#78601) đension: nem jó a link.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz IMIIKE1998 #78600 üzenetére
Rajzold mar be ezen a képen, hol van az 1 centi a váznál: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akciókamerák
- Androidos fejegységek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hálózatokról alaposan
- Renault, Dacia topik
- Apple notebookok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...