-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Expendable
aktív tag
válasz hawkfoto #74584 üzenetére
Most cseréltem le az outimat CX-re és vettem rá Conti cyclocross speed gumikat 35-ös szélességben. Mentem is szombaton egy 40-es karikát. Felé földút, fele aszfalt. Tetszett nagyon. Homokos, laza talajon is szépen viselkedett és aszfalton is lehetett vele tolni a nem túl nagy kondimmal is 35 körül, erölködés nélkül. Azt hiszem van belőle 47-es is, ha a 35-ös keskeny lenne neked.
-
K_Gabor
tag
válasz Runner_fxr #74594 üzenetére
Igen már néztem én is,de sajnos az most kiesik.
Ez a második bicaj projekt az idén még biztos nem lesz aktuális.Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
Jester01
veterán
válasz #56474624 #74593 üzenetére
Csomó dolog csak nagy erőhatásnál jön ki.
Mentem próbaköröket vele. Lepapíroztuk, kifizettem, elindultam haza, 100 méter (nem vicc) után eltört a hátsó agyban valami, elforgott a kazetta. Szerencsére eladó maximálisan korrekt volt, visszavette, elvitte szervízbe. Kicserélték az agyat, ma kaptam meg megint. Ő az:
Jester
-
albiosz
őstag
válasz Pttypang #74578 üzenetére
Köszi! Erre gondoltam én is első körben. Valószínűleg így teszek majd. Remélhetőleg, aki korrekt az nem veszi zokon.
(#74579) ivana: a fél pénz nem jó, mert ennyi erővel féláron viszi el. Teljes szintén nem ok, mert akkor én léphetek le vele.
(#74581) rétisün: végülis az jó csere lenne, biciklit autóra. Legalábbis esetemben biztos, mert nem vetekszik azért semmilyen autó árával a bringa.
(#74585) Vanir: köszi, így lesz. a hirdetés és a próba is. Postán már hozzám is érkezett bringa a leírt módon és roppant korrekt volt az ár és a csomagolás is. Magyar Posta hozta.
(#74586) hegyimorc : a pénzzel az a baj, amit ivananak már leírtam és ahogy StLui is írja.. Ha a teljeset adja, akkor én léphetek le, ha kevesebbet, akkor olcsóbban kapta (lopta) el a bringát.
Köszönöm a véleményeket mindenkinek!
-
ivana
Ármester
válasz #56474624 #74593 üzenetére
Első váltó belállítása teljesen mindegy azt be lehet állítani bármikor akár menet közben is. Ha ugrik a lánc az már régen látszik mindenen, ha nyúlt azt meg megmondja a mérő. A keréken érezni ha rossz a csapágy, a kormányon is stb. Túl sok turpisság nem lehet egy bringán...
Van ami menet közben jön ki, de az más és általában csavarok meghúzása, vagy egy kis olaj megoldja, kemény kopás látszik...[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz K_Gabor #74555 üzenetére
Most lesz nemsokára a tesztnap, nézd meg.
zoli03: Milyen alapon vegyék vissza? Olyan alapon, hogy ők hibáztak. És jelen esetben nem is kicsit. Hogy most ez nekik buktával jár, az nem jó dolog, de vállalják a következményeket, vagy oktassák az eladóikat és vizsgáztassák is őket. Vagy adjanak annyi fizetést, hogy esetleg olyan is odamenjen aki konyít valamit a témához. Nyilván nem voltunk ott, nem hallottuk a párbeszédeket az eladó és a vevő között, de ha úgy történt ahogy itt olvashattuk a fórumon, akkor ott bizony az áruház adott rossz tanácsot és ezáltal történt egy téves vásárlás. Nyilván mindenki hibázhat, nálunk is volt olyan, hogy elnéztük és a 35-ös külső helyett 32-es került fel az egyik bringára. Elvitte a tulaj, majd pár nap múlva jött vissza, hogy ez nem az amit kért és cseréljük ki. Nyilván egy pár napot használt külsőt már nem adsz el mint új, benyeltük és kapott egy új 35-öst. De ilyen baklövést még nem követtünk el, hogy túl kicsi méretű bringát adtunk el. De ha így is lett volna, biztos, hogy kerestünk volna rá megoldást, nem pedig lerázzuk az ügyfelet. Az egy másik kérdés, hogy érdemes mindig mindennek jól utána nézni vásárlás előtt, de az eladó egy kerékpárosztályon azért van ott, hogy segítsen. Ha ő miatta veszel nem neked való terméket az elég alap arra, hogy cserét kérj. Ez kb ugyan az mint egy garis csere, nem tudja rendesen használni a kerékpárt és ez nem az ő hibája volt. Persze az övé is volt, de ezzel egy áruház nem igazán takarózhat amikor ilyen alap kérdésben sem tudnak tanácsot adni.
A pénzes kérdéshez. Szerintem attól is függ, hogy milyen értékű a bringa. 300-400 ezres vagy még drágább gépnél mi van akkor ha mondjuk elesik és kárt tesz benne? Ha nincs nálad a pénz letétbe, simán elkezdhet akadékoskodni, hogy az a sérülés rajta volt stb. Ha nálad a pénz akkor ez van. Elesett vele, viheti a bringát, megvette. Ez szerinte teljesen alap dolog nagyobb értékű bringánál, de akár motornál autónál is így van.
Amikor például eladtam az elektromos montim, nekem aztán mondhatott volna akármit a kedves vevő, hogy ha tetszik így fizeti meg úgy fizeti azonnal, ha nincs a kezemben a megjelölt össze, arra a bringára maximum ráülhet álló helyzetben, de menni 1 métert sem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Első váltót tökéletesen például csak menet közben lehet belőni. Vagy ha valamilyen okból ugrik a lánc. Csomó dolog csak nagy erőhatásnál jön ki. Még az is lehet, hogy csak emelkedőn fel.
Ahhoz már nagyon sokat látott, röntgenszemű szerelőnek kell lenni, hogy álló helyzetben minden turpisságot észrevegyen. Én még nem találkoztam ilyennel.[ Szerkesztve ]
-
hegyimorc
senior tag
válasz zoli03 #74590 üzenetére
"És ha valaki nem akar annyi készpénzt magával vinni?"
Akkor ő nem veszi meg a bringámat.
Engem mint eladót nem különösebben érdekel, hogy milyen szeszélyei vannak az érdeklődőnek, de ha én veszek valamit akkor sem várom el, hogy az enyémhez alkalmazkodjon az akitől venném.
Ha mindenkinek minden stimmel van üzlet, ha nem nincs. Szerencsére sosem voltam még annyira rászorulva sem vételre, sem eladásra, hogy mindenáron erőltessem.
De szerintem már rég eltértünk a tárgytól. A kérdező kapott pár véleményt, majd eldönti, hogy ő hogyan próbál bringát eladni.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Agostino
addikt
köszi mindenkinek a lumia tippeket. felraktam az endomondot, egyelőre pofás, holnap kipróbálom
IMIIKE, bocs, hogy veled kapcsolatban említem meg, de most ugye nálad merült fel a váz méret. 195 cm magas vagyok és 93 kg. az mtb vázam a matrica szerint 20-as. nekem teljesen kényelmes, de amúgy ez jó is? az egy dolog hogy elvagyok rajta és nem érzek semmi rosszat, de maradhatok is mellette? a kalkulátorok szerint mondjuk okés de azok olyanok, amilyenek...
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
zoli03
őstag
válasz hegyimorc #74586 üzenetére
És ha valaki nem akar annyi készpénzt magával vinni? Kinézek egy biciklit, vegyek le 2-3-400e Ft-ot, cipeljem magammal ki tudja hova, aztán ha mégsem veszem meg a biciklit, akkor vigyem haza a pénzt, rakjam vissza a bankba, ha nem akarok otthon tárolni annyit, majd megint vegyem ki. Nekem sokkal egyszerűbb, hogy viszem a bankkártyám, aztán ha meg akarom venni a biciklit, elmegyek a tulajjal a legközelebbi ATM-hez aztán leveszem a pénzt?
-
hegyimorc
senior tag
Nem csak úgy leteszi a pénzt, elviszi a bringát. Ha visszahozza, de nem kéri, akkor visszakapja. Ha nem hiszi el, hogy visszaadom neki, akkor semmi gond, majd vesz bringát másnál, de én biztosan nem fogok a pénzem után futni.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
hegyimorc
senior tag
-
Vanir
veterán
válasz albiosz #74577 üzenetére
Kiírod a márkát, pontos típust, vázméretet, kerékméretet, váz anyagát, állapotot, mi kattog, mi nyekereg, mikor lett átzsírozva, hány km van benne, mennyire menetkész. Kedves vevő odamegy, átnézi, ad egy érvényes személyit és lakcímkártyát, megy vele egy kört, visszaadja és ha tetszik neki akkor megveszi, vagy nekiáll alkudozni. Eddig a legtöbb bringámat ezzel a menettel adtam személyesen.
Postázás: kormányszárat 90 fokban elfordítod, pedálokat leszereled, nyeregcsövet tökig letolod. Ha jó fej vagy, akkor be is csomagolod a cuccost, hogy ne karcolódjon, törjön, repedjen. Postázástól nem kell félni, nem cseszik szét, az elmúlt 2 évben jó pár bringát adtam és vettem is, soha nem volt probléma egyikkel sem (pedig érkezett olyan is, ami abszolút nem volt becsomagolva, még letakarva sem az olyan alkatrészek). -
hawkfoto
tag
válasz Pttypang #74525 üzenetére
Egy éve használom a Rubena flash v66 1.75-öt, aszfalton teljesen jó, csak az említett utaknál, főleg lefelé azért nem egyszerű. Bánkútról lefelé, a Lendeczky úton volt pár meleg pillanatom vele. Olyat szeretnék, ami aszfalton jól gurul, de azért egyszerűbb terepen is elvan. Bár ez lehet fából vaskarika.
-
zoli03
őstag
válasz Pttypang #74575 üzenetére
Én eddig inkább nem szóltam hozzá a témához, de milyen alapon vegyék vissza? Azért, mert az eladó szerint az a jó méret neki, amit vett? Nem engedte meg az eladó, hogy a másik méretet vegye meg? Ilyen helyeken nemhogy a dolgozó szaktudására, hanem még a véleményére se adnék. Már amúgy is megpróbálta visszavinni, de nem hajlottak a cserére, a bolt helyében én se cserélnék ki egy hetekig használt biciklit.
Ha valaki nem ért valamihez, akkor vagy szán rá időt és utánanéz/megtanulja (mondjuk nem 1-2 órát olvasgat biciklivásárlás előtt, hanem legalább 10x annyit), vagy kifizeti azt, aki ért hozzá (elmegy egy normális bicikliboltba, ahol értenek hozzá, de ezt el is kérik a bicikli árában, vagy esetleg ha nagyon sok pénze van, cserélgethet is, amíg meg nem találja a megfelelőt), máshogy nem működik a mai világban. -
rétisün
veterán
esetemben (tegnap délután) házhoz jött a vevő, autóval. nem akarta kipróbálni, mert csak a váz kellett (igazából így is hirdettem) de ha akar, nyugodtan tekerjen el vele, az autó ott áll a ház előtt, addig ülök mellette, amíg vissza nem jön. mondjuk 2-3 óra után azért becsörögtem volna a a rendőrségre
amúgy jogos a kérdés, bennem is felmerült, de szerencsére eddig mindig olyan szitu volt, hogy nem nagyon volt esélye a vevőnek meglépni a bringával
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
hegyimorc
senior tag
"Viszont mi történik, ha elteker vele és nem látom többé?"
Tegye le az árát és már viheti is kipróbálni. Én így adtam el legutóbb bringát.
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Bicikli eladásnak mi a menete általában? Én lennék az eladó. Leginkább a kipróbálás érdekel, teljesen jogos kérés a vevőtől, hogy kipróbálhassa. Viszont mi történik, ha elteker vele és nem látom többé? Netes hirdetés esetén sokszor csak egy nick van. Én vagyok túl paranoiás?
-
TayRol
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #74570 üzenetére
Ja igen: nekem Genesis Impact-em volt, es vagy 4 Intersportban megfordultam vele, garis javítások es tanácsok miatt, mindenhol kedvesen fogadtak. Kaposváron vettem, Zeg-en voltam uj pedálért mert a gyári kattogott, majd a Duna Plázában es az Alleeban voltak a garis javítások illetve Ferihegyen levő boltjukban a tavaszi átnézés. Mindenhol nagyon kedvesek es segítőkészek voltak.
-
rétisün
veterán
igen, a régi magellán corvusomon is van ilyen furat, kitámasztó van felfogatva rajtuk.
bár most, hogy megint használatba veszem a bringát, lekerül róla a kitámasztó.....
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
zoli03
őstag
válasz IMIIKE1998 #74567 üzenetére
Ilyen teleszkópot még nem láttam. De akármit is csinálsz, az a váz kicsi marad, mert a felsőcső hosszát sehogy sem tudod megváltoztatni. Már leírta mindenki, minél előbb add el, annál kevesebbet buksz rajta.
-
TayRol
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #74570 üzenetére
Ezt senki nem fogja tudni neked megmondani. De hozza ne nyúlj olyan szinten hogy ez-az csere, anyagilag sem jössz ki jobban. Add el, X összeget buksz rajta, es olyan frankó gépeket találsz ebben az árban használtan hogy leesik az állad.
-
anorche1
őstag
Jön valaki innen a tour de debrecenre?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
IMIIKE1998
őstag
Ha használom amíg nem lesz elviselhetetlen(mert most éppen határeset), de vigyázok rá, akkor mennyit fogok bukni a 130-ból?
-
Minden bringának van egy geója ami nem véletlenül van így,ha megváltoztatod megváltozhat az egész bringa viselkedése.Az a baj,hogy ha kicsi a váz akkor hosszú(könnyen lehet,hogy rövidebb távon is) távon hát,térd,váll bántalmaid lesznek és nem csak annyi,hogy beleér a lábad az első kerékbe,egyszerűen nem a te méreted,nem véletlenül van ennyi méret.Ne költs rá egy forintot sem,főleg így,hogy ezt veszel rá vagy azt,ez így értelmetlen és költséges,cseréltesd vagy add el.Még a stucnival tudsz játszani ha túl közel lenne a kormány vagy az üléssel,de ettől még nem a te méreted.Elég értelmezhetetlen az is,hogy előrébb kerül a kerék egy villa cserétől.Ez természetesen az én véleményem,de ahogy olvasgatom mások is ilyesmi véleményt fogalmaztak meg.
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
veterán
-
IMIIKE1998
őstag
Esetleg azzal nem lehetne a kereket előrébb vinni, hogy olyan teleszkópot veszek, ami előrébb tolja a kereket?
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok! Olvastam olyanról, hogy a kerékpárboltok beszámítják vásárlás során a használt kerékpárod. Érdemes ilyenbe belemenni, vagy jobban jár az ember, ha külön meghirdeti és az érte kapott árat fordítja vásárlásra?
-
fpeter07
veterán
válasz Runner_fxr #74530 üzenetére
Szerencsés vagyok, gyors a keringésem. 3 üveg sör már talál rendesen. Egy taxit egyszer azért kipróbálnék. Csak azt nem nekem találták ki.
-
Solad
addikt
Kipróbáltam ma egy ebikeot.
Az a helyzet srácok, hogy aki erre ismeretlenul fujjol, annak valami nem jol van huzalozva az agyaban. csak 10 kilometert mentem, de visongattam mint egy kisgyerek
És idevágó: straván egy rideból hogy lehet kivenni a szegmenst? Nem fair hogy 20%-ot vertem a korábbi komtartóra
[ Szerkesztve ]
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
K_Gabor
tag
válasz Runner_fxr #74550 üzenetére
Nagyjából ugyanez van bennem is
Bár én terepen még igencsak tapasztalatlan vagyok az ilyen lefele száguldunk témában, de úgytűnik ez is tetszene
Azt észrevettem, hogy az elmúlt pár hétben, mióta rendesen elkezdtem bicajozni a teljesítménycentrikusságom a versenyszellemmel karöltve előficcent szépen Arról nem is beszélve, hogy bár tegnap is hazafele atomjaira akart hullani már a lábam, de ha voltak előttem bicajosok a bringaúton addig toltam míg lenyomtam őket.
Mondjuk a második bicaj kérdése még messze van, csak eljátszottam párszor a gondolattal.
Ha belevetném magam az ilyen terepezésbe mindenképp valami teszt után vásárolnék csak.Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
Agostino
addikt
sziasztok
van itt valaki a topik lakók között, aki a sebességmérést, távolságot stb okostelefonnal oldja meg és az okostelefonja lumia? érdekelne milyen apott használ. a régi mérőm nem élte túl a tétlen éveket, telefon meg mindig van az embernél, gondoltam ötvözöm a kettőt. bevált bringás tartóra is jöhetnek tippek, ami olyan kialakítású, hogy nem takarja a 735-ös kameráját.
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
L.L.
senior tag
ERRE valaki? Találkoztatok már ilyen furattal?
-
Jester01
veterán
Ha már a lámpáknál tartunk, prizmával egybeépített első lámpát (villogót) milyet ismertek? Én egyelőre ezt találtam: Cube LTD
Nem látni akarok, csak látszódni illetve a kötelező tartozékot letudni.
Jester
-
IMIIKE1998
őstag
Magyarországon Eplényben van egyedül épített DH/XC pálya bérlési lehetőséggel?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz K_Gabor #74546 üzenetére
Mindennek megvan a varázsa. Az outi sem rossz dolog ha egy jó géped van és az útviszonyok, közlekedési morál is adott egy jó bringázáshoz. Az outin nekem az tetszett, hogy úgy elkapott a versenyszellem. Egyből a nagy versenyeket juttatja eszembe és úgy jó érzés megnyomni, suhansz is rendesen. Szóval lehet ezt is szeretni. Viszont a monti más, ott valahogy nem kap el ez a versenyszellem hanem csak a kalandozás az úttalan utakon érzése kerít hatalmába. Ott inkább a lefelé csapatások adják az adrenalint, de az sokkal jobban mint bármi más. És ebből következik számomra az, hogy nehezen tudom elviselni ha a gép valami miatt lekorlátoz. Márpedig pont a lefelé csapatás, durvább terepen az, ahol aztán az első 2 méter után érzed ha a bringa miatt nem tudsz úgy haladni ahogy igazából szeretnél. Merev géppel már el sem tudnám képzelni a montizást, egyszerűen nem adja azt az érzést amit elvárok egy hegyikerékpáros bringázástól. És még a fully-n belül is legalább a 140-150mm-es tartomány az ahol már azt érzem nem én tudok többet lefelé, hanem a bringa. És erről nem tudok lemondani. Még a 29"-es fully-n 120mm-es rugóúttal is kicsit hiányérzetem volt.
Valamennyire visszafogott. Persze ez nem azt jelenti, hogy csak fullyval lehet élvezni a montizást, ez nagyon egyéni dolog, kinek milyen a kerékpározási stílusa.
Komolyabb összeg elköltése előtt mindenképp érdemes egy tesztet csinálni. Volt egy vásárlónk aki először egy Trail/AM fully-t akart, aztán rábeszélte magát egy komolyabb merev gépre. A bringa maga hibátlan volt, egy jó felszerelt merev Cube, de hamar rájött, hogy igazából nem ezt keresi. Aztán bukóval eladhatta és vehetett egy másikat, ami az eredeti elképzelése volt.dokee78: Én inkább ezt ajánlanám infiniből ha csak a jól látszódás a fontos: [link]
És ezt, ha látni is szeretnél vele: [link]SSJmeszes: Rendben, köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Runner_fxr #74547 üzenetére
Oké.
A továbbit majd PÜ ben megbeszéljük.
Majd értesítelek, ha megjött.Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
dokee78
félisten
Shimano STEPS MTB, XT Di2, SLX 1x11 & PRO Koryak bars
Néztem a női DH VB-t,szegény csaj nagyot bukott.
Ez a két Infini is jó?
Infini Lava Mini I-261w
Infini Luxo I-112WVagy néztem a Blackburn Local 50
[ Szerkesztve ]
-
K_Gabor
tag
válasz Runner_fxr #74545 üzenetére
Ez így van
Jelenleg trekking-gel megyek és a haladós stílus eléggé bejön, és outi is igen régóta piszkálja a fantáziám.
Viszont amerre tegnap tévedtem oda épeszű a jelenlegi gépemet se vinné ki, de ha már ott voltam nem fordultam vissza De valahogy ott is elkapott az érzés, hogy tök jó dimbes dombos erdős kavicsos rész és milyen jót lehetne csapatni, közben meg szépen gyökkettővel eresztettem lefele magam és drifteltem mint lúd a jégenHirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
Runner_fxr
Ármester
válasz K_Gabor #74538 üzenetére
Fitness vagy Fully? Hát van egy nüansznyi különbség.
SSJmeszes: Ma már eléggé fejlett az alu váz gyártás, így repedésre, törésre igen kicsi az esély, még az alsó kategóriás alu vázaknál is. Persze nem lehetetlen tönkretenni.
Fáradása van, tehát ha nagyon sokat használod előbb utóbb el fog repedni. Általában 30, de max 50 ezer km után már érdemes elgondolkodni egy alu váz cserén, még akkor is ha nem repedt el.
Ami még gond lehet az egy félresikerült ugratás, pl csőröst ugrasz, azaz előrebillensz a levegőbe és az első kerékkel érkezel nagy sebességgel. Ilyenkor előfordulhat, hogy meghajlik a váz és kuka. Esésnél általában horpadás lehet, de ez legtöbbször csak esztétika. Illetve a túlzottan kihúzott nyeregcső is elrepesztheti a nyeregvázcsőnél, meglepően sokan követnek el ilyen hibát.Köszi, megnézem a componentsen a sárvédőt, ha van akkor lehet arra betársulnék.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Hátsó, RP23-as tagra keresnék valamiféle pamut (por)védőharisnyát. Próbáltam Google-zni, de nem nagyon találok semmit. Milyen néven kell ezeket keresni?
Köszi!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
veterán
válasz SSJmeszes #74541 üzenetére
Persze, de ahhoz elég szerencsétlenül vagy nagyot kell esni, hogy ilyen történjen.
Nekem két éve van meg a rr340, valószínűleg amit ez kibírt, azt az 540 röhögve kibírja és még nekem se lett semmi baja a váznak, pedig egy pár száz km-en rossz hátsó tengellyel használtam
Ha olyat esel, hogy törik a váz, akkor a legapróbb gondod lesz a kerékpár..Everybody lies.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Runner_fxr #74403 üzenetére
Lenne még egy utolsó kérdésem.
Vázat, hogy lehet tönkre vágni, azon kívül amit eddig beszéltünk?( Nem megfelelő villa )
Elesek vele, akkor meghajolhat a váz? Vagy mennyire érzékenyek erre? Vagy esetleg hajlamosak megrepedni, eltörni idővel? RR540 - ROCKRIDER CGF EvoÉn majd Bike Components ről rendelek, ha esetleg ott kinéztél valamit, tudok benne segíteni.
szerk.: Azt persze, értem, hogy attól függ mennyire agresszívan használom, de úgy nagyjából csak jó lenne tudni mi is a vázaknak az élettartamuk.
[ Szerkesztve ]
Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
bunddog
tag
(#74516) joysefke
(#74518) rétisün
(#74532) Napfénysütiköszi
-
pc360
addikt
válasz unravel #74536 üzenetére
Valami tölthetőt. Az Infini lámpák királyak. Pl. ez + ez.
A Blackburn-nek is vannak tölthető szettjei, de drágábbak és nem jobbak. Már középtávon is baromi kényelmes, megtérülő, hogy nem kell elemeket vásárolni.
Az első lámpa kicsi, fémvázas, és a kormány aljára, középre is biggyeszthető, és akkor is tudod állítani a dőlésszögét. Méretéhez képest brutál max fénnyel...
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
K_Gabor
tag
Hehe
A tegnapi kirándulásom után meg ahogy elnézegetem ezeket a villany vadállatokat elbizonytalanodtam, hogy ha beszerzem a második bicajt azt fitness vagy fully legyenHirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
TayRol
nagyúr
válasz Runner_fxr #74535 üzenetére
Fű, ez nagyon király.
-
unravel
őstag
Heló
Milyen világítást / villogást ajánlotok mindennapos használatra?
¯\_(ツ)_/¯
-
Runner_fxr
Ármester
válasz IMIIKE1998 #74533 üzenetére
Talán annyi előnye van az elektromos cross motornak, hogy ha bemész vele egy erdőbe, nem akarnak azonnal lelőni az erdészek. Mivel a hangja nem sok, így nem is figyelnek fel rá annyira, több helyen tudod használni mint a benzinest. Teljesítményre meg ez is elég brutál:
[link]
[link]Se Spitzing, se M55, se Stealth boomber nem veheti itt fel a versenyt, ez más kategória.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz IMIIKE1998 #74533 üzenetére
Sok sikert a hegyekben valo csendes tekereshez vele. Ja ki van tiltva es budos es hangos.
Everybody lies.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Runner_fxr #74530 üzenetére
Ennyiért már inkább én benzines crossmotort vennék, de kinek mi.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz geotigris9 #74529 üzenetére
Hagytad, hogy a haver tekerjen egyet a bringádon?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Runner_fxr
Ármester
válasz fpeter07 #74514 üzenetére
Változó, sört és whisky-t általában. Épp most jöttem haza a főzde fesztről, csajommal ketten 20k-nak a seggére vertünk. És még csak be sem vagyok rúgva, nem olcsó mulatság. Ettünk, ittunk és taxiztunk hazafelé.
geotigris9: Spitzing-et próbáltam tavaly, van egy a családban is. Egyik rokonom is nem rég vett egyet.
Én nem vagyok tőle elájulva, persze baromi jól megy, de mint bringa teljesen abszurd. Egy bosch vagy yamaha még fasza, de ezek? Egyébként nem is éri meg az árát, mert akkor már azért a pénzért inkább ezt venném: [link] ez legalább valódi cross motor technológia. -
geotigris9
tag
Van olyan panelház ahol mindenki bringázik .. : [link]
Na ilyet még nem láttam:
[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
veterán
válasz hawkfoto #74521 üzenetére
Nekem tűrhetőnek tűnik ezeken, de 4 baron nem az év ötlete használni, de egyéb gondom nem volt vele, amit egy rendes teleszkop ne oldana meg, kicsit féltem a kerékagyamat meg a tengelyt, hogy eltörik egyszer csak, mikor "leérkezek" egy aszfaltdarabrol..
Én pár ezer km-t már mentem ezzel a típussal, hajrá. Rengeteg a futasteljesitmenyeEverybody lies.
-
joysefke
veterán
válasz -=RelakS=- #74523 üzenetére
Ha IMIKE hoz vakut, akkor nyert ügyünk van
-
joysefke
veterán
válasz IMIIKE1998 #74505 üzenetére
Pont Debrecenben vagyok. Ha képes vagy reggel 9:50-re frissen mosott, csillogó-villogó bringával a Decathlonnál lenni, akkor segíthetek az asztalcsapkodásban. Persze jobb ha nem éled bele magad, hogy sikerül...
-
StLui
veterán
válasz fpeter07 #74514 üzenetére
3k-ért 1liter HP nagyon jó ár, nekem is annyiért jár a szilva, sajnos vendéglátóhelyen gyakran már 1k egy 4cl-es adag (panyolai meg hasonlókból persze), persze nem krimóban
Ja és gondolom ha a fele megvan akkor a héten vetted[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
rétisün
veterán
válasz bunddog #74507 üzenetére
többször is rendeltem onnan, nem volt semmi gond, jött minden, ahogy kell.
ami nem volt raktáron, arról e-mail jött, kb. mikorra lesz meg, aztán küldték is rendben.
ha már rendelés: régebben volt róla szó, hogy a bike-discount.de-ről nem küldenek bringát Mo.-ra, úgy látszik, most már igen:
[ Szerkesztve ]
-
korcsillio
addikt
Regisztráltam a tesztnapra.Csak én nem tudom hogy hol lehet időpontot,bringát választani vagy majd a helyszínen ami jut?
-
geotigris9
tag
válasz fpeter07 #74511 üzenetére
Nekem valahogy most a magyar M55 és a Stealth Bomber jutott eszembe mint egész jó elektromos rásegítéses bringa. (Azért ezt a kettőt nagyon kipróbálnám.)
Egy ráadás [link]. + inf[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
válasz Runner_fxr #74502 üzenetére
Mit szoktál te inni? Majdnem leharapták a fejemet, amikor 3k-ért házi páleszt vettem. (1 l) Még mindig meg van a fele.
-
fpeter07
veterán
[link] Ebike verő gép!
-
atok666
őstag
Ha nem rakod fel ide a kepet, akkor boldogan hasznalod
Atok
-
geotigris9
tag
Nem egyedi eset volt lsd. kommentek : [link]
[ Szerkesztve ]
-
bunddog
tag
Szóval valakinek van tapasztalata bike-components.de-vel?
Más: azt jól sejtem hogy akkor kell "top swing" első váltó ha felülről van bowden-húzás?
-
L.L.
senior tag
Dehogynem, különben nem foglalkoznál vele ennyit.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz geotigris9 #74504 üzenetére
Az a fura, hogy nekem még most sem tűnik feltétlenül rossznak a méret, ha nem tolom középre a lábamat, akkor nem is ér bele a kerékbe, csak ha növök +1-2 centit, akkor cumi lesz.
-
geotigris9
tag
válasz IMIIKE1998 #74501 üzenetére
Ha felteszed végül hirdetni írd meg, hogy mikor vetted van róla számlád is és eladás oka végül is a nem megfelelő méret választás. És előtte jól mosd le tisztítsad meg és csináljál impozáns és jó minőségű képeket róla, közelit is ahol jól látni, hogy új a bicó tényleg, Meg pontos specifikációt se hagyd ki valamint hol lehet átvenni kipróbálni.
(És írjál méret ajánlást is kb kinek lesz jó ne hogy fölösbe próbálgassa valaki ...)
De én biztos balhéznék annyira, hogy csere legyen.
(Sajnos az idő az nem a cserének kedvez, de nem igaz, hogy már az elején nem tűnt fel neked, hogy nem ez a lesz a nyerő méret hiába ezt + azt mondta az eladó. [!?] Legkésőbb 2 - 3 nap elteltével már kikellet volna derülnie. )
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
Gyorsan hirdesd meg, illetve még egy próbát tegyél az áruházban.
-
Runner_fxr
Ármester
Azért valamennyire te is hibás vagy benne, mert itt a fórumban is sok infot kaptál, de valóban az áruház is hibás volt. A bringádat nem lopták el, megvan, csak a mérete nem jó. Nem buktad el az egészet, csak egy kis részét.
Azt a pénzt egy szombat alatt simán el lehet inni, még többet is, ez vigasztaljon.[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Runner_fxr #74500 üzenetére
Hát igen, csak évek munkájának(diákmunka) volt a tanulópénze. Hála egy *zaros áruháznak.