-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
őstag
válasz IMIIKE1998 #154493 üzenetére
Nem emlékszem, de talán 4-5000 ft körül. Nem kantáros. Azt nem tudom, hogy mennyire kényelmes. Kibírom, télen minden csak nyűg, de legalább nem fagy meg a lábam.
Szakbarbár: ez egy irány, ugye? Jó volt a szél.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Paxker315
addikt
szerintem főleg testtartás függő., ha borzalmasan ülök, a 20t sem bírom tartani. Bár az elmúlt 2 évben semmit sem kb. ami felette van : ) épp' bejelentkeztem már 2016 vége óta először Sportstrackerre, nézem az akkori köröket. mínusz 6-7 km per óra azokhoz képest, fele távokon. És akkor jól esett, most szenvedős minden perc.
szvl most ha akar egy 25-os atlagot elernek, mar oda-vissza lennek a plafontol. Vagy, ha egy emelet utan nem kellene pihennem a pokollangos-ego combtú', vagy fél perc szekrénytörölgetés után nem kellene megállni a .. savtól.
Lehet menni mindennel is gyorsan, de lassan is ám
-
Fall-N
veterán
válasz samujózsi #154494 üzenetére
Szerintem is túl van értelmezve ez a teszt. Egy átlagos kondival simán lehet 30 km/h-val tekerni akár egy átlagos súlyú MTB-vel is. Én is erőlködés nélkül simán tekerek 20-25-tel, de lehet az 30-cal is, ha sietek. Terepen nyilván lassabban megy az ember, mert nem sima úton megyünk, de a teszt nem is ezt állította. A BikeMag-et sem az átlagos Cruiser, rozsdahalmazt használó emberkék olvassák. Nyilván öket nem is érdeklik a drágább bringák. A túl olcsó cuccokat amúgy sem tesztelik, ezt már kiveséztük.
-
INTELligent
senior tag
Épp rendelném be a Shimano BR-M395 fékjeimhez a B01S fékbetétet, milyen jó, hogy rákerestem itt a topikban, hogy a Shimano nem ajánlott. Helyette milyen márkát érdemes?
Eddig csak gyanta alapúm volt, félfémeset minden tárcsához lehet használni? Azért gondolkodok rajta, mert amikor ezzel járok a Gellért hegyen, akkor azért a forgalom miatt gyorsan kopik az organikus, csak azt olvastam, hogy azt csak az edzett tárcsák bírják, de azt nincs a tárcsára írva - de legalább az sem, hogy "resin only".
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Szakbarbár
aktív tag
-
samujózsi
senior tag
Szerintem a cikk nem azt állította, hogy ilyen átlagot mész vele százon, csak annyit, hogy a harmincas tempó még kényelmesen elérhető vele.
Nekem úgy, hogy 28-32 közti értéket látok az óràn, mikor tekerek, általában 12-15km/h jön ki átlagnak. Szóval megvan a harmincas tempó, csak itt egy piros, ott egy kis pihenés, amott egy olyan út, amitől már féltem a bringát stb.
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
6030D
őstag
válasz IMIIKE1998 #154491 üzenetére
Ma például a lábamon. Amikor vannak téli bringás cuccok, akkor árulják.
-
6030D
őstag
válasz jjeahh #154487 üzenetére
Más f*szával a csalánt, miiii??? Én tudok az 1x11-gyel 29x2,2-vel is 30-as átlag felett menni akár 2 órát is, csak legyen aki lobog előttem. Na jó, egy Vác - Szob retúrt a főúton valószínűleg egyedül is, ha nincs szél... majd kora nyáron azért rápróbálok.
De ez pl majdnem 3 óra, és 31,3-as átlag, az ér? Igaz, hogy csalóka, mert van hozzá még 20 perc állás (stoplicsavar húzás, egy csoki, egy kulacstöltés), amit nem vesz bele az átlagba, de volt szembe szél, meg nem is egyedül voltam. De majd nyáron rápörgök ezekre a 30-as átlagú tekerésekre, hogy elismert fórumtag lehessek.IMIIKE1998: várd meg a Lidlben a szélálló elejű gatyát, ezekben azért fázni fogsz 5-10 fok alatt (emberfüggő).
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
[link] Valaki próbálta már ezt a gatyót? 2k-val drágább, mint a téli futógatya, ami annyira nem sok.
Most lehet barbárnak fogtok nézni, de én télen széldzsekiben tekerek, felül nem is fázom, de alulra kellene valami szélálltó, mert a dupla rétegű nadrág sem elég, ha átsüvít rajta a hideg.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #154481 üzenetére
Egy ilyen outi áttételes virsligumissal 6030D-nek lehet menne kényelmesen. Igazából szerintem nekem vagy neked is menne a 30-as átlag montival is, max 20-30 kilóméteres körön síkon, de 160bpm pulzus fölött, az meg minden csak nem kényelmes és nincs sok értelme . Talán egyszer majd megcsinálom csak azért, hogy elmondhassam, hogy tudok 30-as átlagot . 28-as átlag már megvolt, attól 30-ig már nincs olyan sok, csak túl magas lenne a pulzus. Te meg tuti keményebb vagy nálam, szal...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #154481 üzenetére
"Már várom azt akinek a átlagsebessége 30."
na, azt várhatod (tőlem legalábbis...) egyszer sikerült 90 km-en a 30.2, de akkor ketten mentünk, váltogatva egymást elől. ja, és hazafelé hátszelünk volt
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz IMIIKE1998 #154482 üzenetére
Bájkmeg írásait fenntartásokkal kell kezelni,erről már többször is beszéltünk itt.
(#154483) arn...Budapesten átlagos forgalomnál egyetlen járművel sem könnyű 30-as átlagot elérni. ...talán siklóernyővel.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
arn
félisten
-
IMIIKE1998
őstag
válasz ZolkoW #154475 üzenetére
Ez igaz, de ő úgy írja , hogy 30, hogy kénylemesen(simán) lehet vele tartani. Lehet, hogy neki igen, de az ilyen bringát vásárlók 80%-a nem.
rétisün: Persze, nagyrészt a bringáson múlik, ezt nem is vitatom. A Cube-os cikkel megint az a bajom, hogy "járhatsz vele 40-nel, az autósorok között", ergó itt az átlagsebességre céloz, ami megint nevetséges. Esetleg egy koskormányos outival.
samujózsi: De az aerodinamika nagyon sokat számít. 25 km/h felett ha vitorlaként ülsz egy bringán, akkor nem fogsz tudni 30-as átlagot menni fél óránál tovább. Az outin felsőfogásban is aerodinamikusabb vagy, mint ezeken a bringákon.
6030D: Az rendben van, de akkor is túlzás. Ez a magazin az átlag bringásnak igyekszik ezeket a bringákat bemutatni, főképp a cross trekkinget. Egy aero outi tesztnél lehet egy edzett emberhez mérni, mert azt a kategóriát olyan bringások veszik. De nem a trekkingnél. Ne mondd már, hogy abban a pozícióban simán lehet tartani a 30-at hosszabb távon.... És akkor még nem beszéltünk semmiféle szélről. Ne vicceljünk már....
Hasaggymeg: Erről beszélek. Ajánlom a bikemagnak, hogy legközelebb a fatbike-ra is írja rá, hogy 30+ aszfalton átlagban.(Persze ezt csak egy sportszerűen, rendszeresen edző bringás tudja produkálni, de ezt nem említjük meg.)
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Alig léptünk húsz-húszba máris mindenkinek könnyen megy a harmincat tartani... bármivel. Már várom azt akinek a átlagsebessége 30.
(#154478) Ciccuka...ezt nem értem,ilyent a hamisítványokkal,vagy a veszélyes termékekkel szoktak csinálni.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
őstag
válasz IMIIKE1998 #154473 üzenetére
Szerinted milyen sebességet írjon bele? Mit írjon egy aero országútira, amin valaki csak 25-ös sebességet tud, mert edzetlen, de azt veszi, valaki meg 40-et, mert magyar bajnok? Aki az alapján vesz bringát, hogy "Hánnyal megy?" annak tök mindegy, mert a bringától várja, hogy gyorsabb legyen.
-
Ciccuka
veterán
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
samujózsi
senior tag
Szerintem ezek nem akkora marhaságok.
Ha én az 50+ évemmel, 105-110 kilómmal, a nulla (sőt, negatív) kondimmal, jó úton, tudom tartani a harmincas tempót egy outinak mondott bringán, akkor egy megfelelő edzettségű fiatalembernek nem jelenthet gondot a 30km/h azon a bringán.
Szerintem. Sőt, nem egyszer volt, hogy miközben 28-32 közti tempóban tekertem, fiatal srácok úgy húztak el mellettem montin, hogy csak pislogtam.
Az a 40 városban már nekem is neccesnek tűnik.[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
a Cube-on outi hajtás van, miért ne lehetne vele 30-at tartani? vagy egy sprinten a 40-et?
te valószínűleg nem emlékszel szki-re, régebben aktívabb volt itt a fórumon is, én bringáztam vele annak idején. egy acélvázas trekkingje volt, a merev villa ellenére lehetett olyan súlyban, mint a Giant. amikor mentünk Balaton körre, vagy Zánkára (belaazallat is jött) ott is simán tartotta velem/velünk a 30-as tempót.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ZolkoW
őstag
Akik tesztelnek, lehet hogy nálunk picit edzettebbek, és az pont elég ;)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz parkr #154472 üzenetére
Ha arra gondolsz,hogy ebben a szabvány és kompatibilitás mizériában úgy kell általában összelegózni a kerékpárhoz a fejlesztést,akkor van némi áthallása a legokerékpárnak.
-
IMIIKE1998
őstag
Bikemagon barangoltam, és ezt találtam. [link]
"Aszfalton kényelmesen lehet vele tartani a 30 km/h körüli tempót"
Ezt a bődületes marhaságot... Megnézném, mikor tartja valaki ezzel a bringával, a képen látható testpozícióban a 30km/h-t TARTÓSAN... Hacsak nem vagy nagyon edzett, ez kb. outi/cx sebesség aszfalton, nem cross trekking.Itt [link] már kevesebb a hülyeség, de itt is sikerült túllőni a célon: "járhatsz vele munkába negyvennel az autósorok között" Max. lejtőn.... Biztos nem azért rakják tele a cikkeket ilyen abszurd bar*mségokkal, mert ezt mondják nekik a forgalmazók.
Viccet félretéve nyilván így lehet eladni mindent az átlag usernek, ha a bringateszteket teleírják hazugságokkal. Félreértés ne essék, nem mondom, hogy feleslegesek ezek a bringakategóriák, de nem így kéne szerintem reklámot csinálni, hogy valótlan dolgokat állítunk.
[ Szerkesztve ]
-
parkr
őstag
bocs, ha volt már (kereső nem találta), de ez iszonyat királyság
Lego Ultimate -
addikt
válasz INTELligent #154451 üzenetére
az nincs, de Zefal Deflector FM30 van itthon (meg a kisebb FM20 is, ez van a képen)
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #154451 üzenetére
A kisebb short verziót én is kinéztem magamnak, az vékonykább xc montin is egész pofás lehet. Nem tom Mo-n kapható-e, mivel én nem ismerem az ottani webshopokat
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #154467 üzenetére
A köves tökéletes volt,egyetlen jeges vízátfolyással egyik kanyarban,a turista sem lehetett nagyon gáz,de tiszta bringával inkább maradtam a murván...még lefele is. (Ma,holnap még nem dolgozok. ...papíron,mert valóságban már az éjjel is bent voltam egy hiba miatt. )
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #154462 üzenetére
Neked nem szóltak, hogy munkanap van, mi?
Jó időd volt. A kövesen gondolom nem volt sár, de milyen a turistaút? Nem néztél be?Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Fall-N
veterán
válasz Szakbarbár #154460 üzenetére
Igazad van, az összes szabálytalankodót meg kellene büntetni bármin/bármiben ül vagy gyalog van. Sajnos itthon tragikus a közlekedési kultúra. Azt látni, hogy majd mindenki szabálytalankodik. Visszatartó ereje nincs a pénznek, így tényleg a jogsit kellene pihentetni. Biciklisnél azért jó a pénzbüntetés, mert ugye jogsi nincs, de a pénz relatív sok a bringa árához képest, főleg amilyen roncsokkal járnak a renitensek.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #154431 üzenetére
Na végre megkezdődött az idei bringás idény is,megvolt az idei első egysegges NHH kőkerülő. Igaz nem sikerült kitekerni a kőhöz,egy gyerek ott vacakolt aztán nem tudtam rendesen összpontosítani és elkapart...de visszaültem,megkerültem a követ és uccu neki lefele vissza Kismarosra.Ilyent sem csináltam még,hogy fent ne pihenjek meg. [link]
-
ivana
Ármester
válasz Szakbarbár #154460 üzenetére
Kellenének bringás rendőrök valami jóféle pedelec bringával rásegítés limit nélkül.
Agyon lehetne büntetni az autósokat, ha végig mennek egy bringa úton. Kb. 50% adja meg az elsőbbséget. Mondjuk a Hungárián szoktam látni nyáron bringás rendőröket.
Am vicces lenne a jármű értékére vetíteni a büntetést. Az ilyen SUV-os emberek máris megszívnák. Mondjuk visszavezetném a súlyadót, túlzottan elszaporodtak a túl nehéz autók.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz samujózsi #154436 üzenetére
A videó elején 1:31-től szereplő robogós sem veszélyeztetett senkit a záróvonalon megfordulással, őt miért nem védi senki? Mennyivel kisebb vagy nagyobb bűn átmenni egy piros lámpán mint az üres úton záróvonalnál megfordulni?
Ő sem volt rest, egyből két piroson is átment. Keresztben neki sem jött senki:
[link]
Az ilyenek röhögve kifizetik a büntetést és ugyan úgy folytatnák tovább. A pénzbüntetésnek szerintem nincs igazán visszatartó ereje. Főleg, hogy el sem kapják az illetőt." O.K., le a pirosozókkal, úgy általában egy szavam sincs ellene, de a járdázókkal és a ninjákkal miért nem foglalkoznak, ha nem veszi kamera a működésüket?"
Mert őket nehezebb elkapni. Itt meg megállt a futár és pont forgott a kamera. Kellenének bringás rendőrök valami jóféle pedelec bringával rásegítés limit nélkül. De akkor meg jönne a károgás, hogy rászálltak a bringásokra.
Egyébként az ilyen átkelőknél, ahol csak gyalogos keresztforgalom van,az is előrelépés lenne ha engedélyeznék az áthaladást mondjuk egy elsőbbségadás kötelező táblával ami csak a kerékpárosokra vonatkozik.
Ez a cikk is pont a piros lámpáról szól: [link]
Mindegy, részemről én lezártam a témát.[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
samujózsi
senior tag
válasz zoli03 #154454 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, bár az árakkal szerintem nincs igazad. Pl a Scott bringám egy évvel későbbi változata annyiba került, amennyiért én akciósan vettem az előző évi modellt. Tény, gyengébb is a felszereltsége.
De arra is emlékszem, hogy az utolsó montim is jóval gyérebb felszereltséggel, de olcsóbban került a boltba, azonos típusjelzéssel.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Hasaggymeg #154381 üzenetére
Olvasó módban azért itt vagyok.
Az idei évem mondjuk bringában tényleg nagyon gyér lett, de hát az ifjú apaság már csak ilyen. Meg azért ott a foci mellette ami (valljuk be őszintén) százszor jobban megy mint a bringa.
Apropó, nem tudom volt-e már PH-s közös tekerés de a PH-s focira decemberben sikerült eljutnom: [link]Més que un club!
-
zoli03
őstag
válasz samujózsi #154449 üzenetére
Elég megnézni év végén a weboldalakat, amikor fent van az új típus, de még a régit is kapni. Ugyanaz az ár, de Pike helyett már csak mondjuk Revelation teló van benne, X1700 helyett X1900, stb.
Ez nem szubjektív dolog, hogy így-úgy rémlik. Jópár év óta nézegetem a bicikliket, kb minden típusnál ez van. -
ZolkoW
őstag
válasz f4lcon #154452 üzenetére
Mindenki tudja, hogy ez mind lényegtelen, a SKINWALL gumisat kell venni!
A régi magazinokhoz: egyszer kaptam egy fél könyvespolcnyi Velo magazint munkatársamtól, valamikor bele is olvastam párba, pl. az adott ötletet az Exustar pedálok megnézéséhez (nem vettem, de legalább bekerült a látómezőbe), tényleg érdekes időutazás volt, akkoriban, amikor ezek frissek voltak, talán épp kezdte megvetni a lábát a 29-es kerékméret...
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
addikt
válasz samujózsi #154449 üzenetére
egy Cube Acid 2010-ben 199.990 forint volt, most meg 339.990 forint
a felszereltsége jórészt hasonló, ez a 2010-es modell, hidraulikus tárcsafékek, olajcsillapítású villa, Octalinkes hajtómű, XT hátsóváltó
ugye a 2020-as modell ugyan az a középkategória, belépő de olajcsillapításos RockShox villa, a mai trendnek megfelelő SX/NX Eagle szett, hidraulikus Shimano tárcsafék az alsó kategóriából:
csak van köztük 10 év, meg 140 ezer forint különbség....
200-ért a Cube palettán Aim SL van
Suntour villával, legolcsóbb Shimano fékkel, négyszög tengelyes hajtóművel, Deore hátsóváltóval..
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
INTELligent
senior tag
válasz jjeahh #154433 üzenetére
Na megnéztem néhány tesztet a Mudhugger-ről, pont ez kellett, a hosszabb FRX verziót mintha nekem találták volna ki .
Mo-n van disztribútoruk? Mert én csak külföldön találok és ha mást nem akarok venni, akkor a szállítás adja ki az ár 25%-át.[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
arn
félisten
válasz xy.zsolt #154448 üzenetére
az a forditott flash lehetett... az elmelet a 6 eves fiamtol van.
Ma reggeli szösszenet Leventétől:
- Anya, az ajándékokat a Jézuska hozza?
- Igen, kisfiam.
- Hmmmm.... ahhoz jó gyorsnak kell ám lenni.....de tudod ki gyorsabb még a Jézuskánál is?
- ... ?
- Hát, Flash!!!! 🤣🤣🤣[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
samujózsi
senior tag
válasz zoli03 #154441 üzenetére
Hát erre nem mernék megesküdni.
Valamikor 2000 környékén vettem két Merida Matts 100-ast ha jól rémlik a típus.
Eredeti áron mindenütt 150 körül volt, V-fékkel, használhatatlan telóval, hátul Alivio, elöl Acera váltóval. A sajátomat még az eredeti árán vettem, majd ha jól rémlik 100 ezerért vettem hozzá egy Manitou Black első villát. A páromét már akciósan vettem 120-ért. És ez gyakorlatilag egy alapgép volt már akkor is, leszámítva a villámat. Amit most, húsz évvel később ennyiért megkapsz, az kb. ugyanannyira használható, mint azok voltak. Azt hiszem... ja, annyiból nem, hogy sokkal ócskább, gyorsabban kopó anyagokat használnak az alkatrészekhez...Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
arn
félisten
becsi viszonyok
https://www.youtube.com/watch?v=_UWyeCqVORs
https://www.youtube.com/watch?v=arnW9_ve-Y0
https://www.strava.com/activities/2973804261[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
6030D
őstag
válasz zoli03 #154441 üzenetére
A 455e Ft-os Gianton 2x9-es 105 szett van, alu váz, karbon villa, karbon Syntace kiegészítők, Shimano R540 kerék (gondolom az se full). Annyira azért az nem full extra, hirtelen rákeresve most ez is annyi, csak karbon vázzal, akciósan.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
-
6030D
őstag
Haveromtól jutott hozzám két magyar bringás újság, egy 2003-as bringa és egy 2006-os BikeMag. Még csak átpörgettem, hát nem kicsi időutazás. Bevallom, én abban az időben (17-20 évesen) annyit foglalkoztam a bringával, hogy két kereke volt, és bárhová el lehetett menni vele, de az alkatrészekről csak annyit tudtunk, hogy ha Shimano van rajta akkor menő, kiegészítőből meg a BikePositive a király. Az árak viszont megdöbbentőek, ahogy Runner is írta már korábban, nem most drágák a bringák, hanem akkor voltak. Simán 100e Ft körül indul minden az újságban, de van 450e Ft-ért Giant. A fizetés meg szerintem kb a harmada volt, mint most. Ja, Shimano pd-M520 pedál, akciósan 7900 Ft az újságban. [link]
f4lcon: micsoda bébi-bumm! Gratulálok.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Runner_fxr #154399 üzenetére
én már most januárban apa leszek, szóval az a kevés km a nullára fog csökkenni
-
samujózsi
senior tag
válasz Szakbarbár #154435 üzenetére
Azért ezzel nem értek egyet teljesen: gyalogosok közt még ott is veszélyes biciklizni, ahol szabályos (lásd kedvencem: budai Duna part, főként a Lánchíd környékén), az a szerencsétlen futár meg egy olyan piroson ment át, ami... hát kb másodpercek kérdése volt, bogy zöld legyen. Szóval irreálisnak tartom a büntetés mértékét (mennyi is a minimálbér? És a tényleges létminimum? - aki egy autót fenn tud tartani, annak bele kell férjen a költségvetésbe, max. nem autózik egy-két hónapig, de egy bringás rossz esetben... szóval irreálisnak tartom)
Ha azt csinálja, amit nagyon sokan: tojva mindenre, be a kereszteződésbe, veszélyeztetve a keresztirányú forgalmat is, akkor egy szavam sincs, de így...
Mielőtt még bárki megpróbálna belemagyarázni valamit: nem tartom normális dolognak ha egy biciklis tojik a KRESZ-re, de konkrétan ezt az esetet sokkal kevésbé tartom veszélyesnek, mint a járdán biciklizést. Apropó: O.K., le a pirosozókkal, úgy általában egy szavam sincs ellene, de a járdázókkal és a ninjákkal miért nem foglalkoznak, ha nem veszi kamera a működésüket?Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz samujózsi #154427 üzenetére
1. Neki is járt volna ha elkapják.
2. Háromszor megnéztem és szerintem nem volt veszélyes a zebrán áttekerés sem. Bal szélén ment ahol nem voltak gyalogosok. Ettől függetlenül szabálytalan.
A Nissanos sem veszélyeztetett senkit mert üres volt az út szemben. A büntetése meg a vicc kategóriába tartozik a mobilozóval együtt.
A büntetési tételek kiszabása és eldönteni, hogy kit kell büntetni nem az én tisztségem de az ilyen 10k büntetés már senkit sem hat meg csak aki tényleg minimálbéren él. Jogsi elvétel 1-2 hétre vagy hónapra plusz pár óra közmunka mindenkinek -pénzzel nem kiváltható módon - elvenné a kedvét az ilyenektől. De ezzel az egésszel csak egy bajom van: a videóban elkaptak pár tucat embert, megmutatván, hogy ők is dolgoznak. Mellettük van még néhány tízezer akit nem kapnak el soha. Ehhez kevés a rendőr az utakon, közterületi kamerák alapján pedig nem büntethetnek, sajnos. Naponta látok hajmeresztő mutatványokat járműtől függetlenül.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
INTELligent
senior tag
válasz jjeahh #154433 üzenetére
Na pont így vagyok én is. Köszönöm, megnézem őket. Hát az hogy zavar-e, az egy kérdés, de ha Budapesten megyek egyetemre/boltba/dolgozni, akkor azért nem árt, ha nem én kapom a képembe a sarat .
Azt még elfelejtettem: állványt ti milyet használtok szereléshez (fékek, váltó, kazetta, semmi eytra)? Rákeresve az Aldis/Lidls elgé népszerűnek tűnt, de volt, akinek nem igazán bírta. Egy ilyen már elfogadható lehet vagy csak ugyanaz más noname néven? Mert 70k-t nem szeretnék kiadni egy állványra, de ha van valami ésszerű áron, akár külföldről, azt is meggondolom, mert van a családban jópár bringa, csak mióta
idéntavaly megvettem első komolyabb bringámat, már nem jó nekem a fejre állított szerelési felállás (főleg, hogy nem is praktikus).
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #154432 üzenetére
Nézz szét a Mudhugger-nél is, egy próbát megérhet. Én úgy érzem, hogy a sárvédők vagy csak a becsúszót védik és esztétikusak, vagy engem is védenek (valamennyire) de rondák, vagy rondák, nagyok, nehezek is és terepen zörögnek. Szal én maradok az apró becsúszó védő sárvédőknél (Riesel Design a kedvencem) és kéne valami vízálló seggű nadrág, mert igazábol a sár nem zavar városban sem, de az igen, ha a seggem cuppog a lében.
A tisztítószerre meg én is kíváncsi vagyok, szintén kipróbálnék valamit amivel sikálás nélkül is könnyen lejön a sár...Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Montihoz (Cube Acid 2013 29er) keresek sárvédőt. Először akart a fene, de aztán az utóbbi napokban kicsit sárdagonyáztam és elgondolkoztatott, hogy azért védeni kellene a bringa kényesebb részeit (főleg ahogy a becsúszószár kinézett ).
Amit mindenképpen szeretnék venni az egy mud flap jellegű darab, viszont az a hajtást biztos nem fogja védeni, így néztem alsócsőre szerelhetőt is, érnek azok valamit (a villaszárba szerelhetők kinézete nem igazán esztétikus számomra)?
Mivel használom városban is, így a bringa mellett magamat is jó lenne védeni (terepen elég a bringát). Ezek alapján egy gyorszáras hátra mellé mud flap vagy alsócsöves legyen szerintetek (esetleg az eltérő felhasználás miatt kellhet nekem mindkettő)? Ugyanitt: ki milyen tisztítószerrel mossa a bringáját?[ Szerkesztve ]
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Úgy látom, 2020 lehet az az év, amikor bringás apák altopikját indítjuk .
Nekem van egy 5,5 éves lányom, akit eddig csak so-so érdekelt a bringázás, de most a törökbálinti CX dzsemborin U7-ben második lett (jó, kettő darab induló volt a kategóriájában, de inkább saját félelmét győzte le, ami önmagában is pontot ér), azóta nyaklánc helyett hordja az érmet, még aludni is viszi az ágyba . Ma már az Asia Center Buék kupán is indulni akart velem, alig tudtam meggyőzni, hogy ez még sok lenne.
Már rendeltem is kicsit terepesebb gumikat a bringájára (egy újabb kerékpár, amire költhetek)... -
-
Somatom
veterán
válasz Hasaggymeg #154425 üzenetére
Tényleg az. Vmi nagyon kezdő futár lehet. A Madách tér sarkán állt meg. Ha ott dob egy jobbost a parkolóba, akkor mire a rendőr eszmél, már át is gurult a boltív alatt. Onnan meg vagy dob egy balost, szembe az egyirányúba, vagy a mélygarázs mellett elveret a gyalogúton. A rendőr meg rúghatja a falat.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
samujózsi
senior tag
válasz Szakbarbár #154424 üzenetére
Franctuggya. Én általában ellene vagyok a piroson áthajtó bicikliseknek, meg egyéb szabálysértőknek, de...
1. Ha ez 50, akkor a mellette a zebrára forduló és azon áthajtó bringás mit érdemelt volna?
2. Amikor elindult, gyakorlatilag nem volt gyalogos, akit veszélyeztetett volna (nem úgy, mint a másik), ami egyébként csak a zebra miatt van ott, pont ebbe kellett belekötni rendünk őreinek? Ja, ezt könnyebb volt megfogni, különösen, mert a köv. pirosnál megállt, nem úgy, mint a legtöbb futár. N+1× látok hasonlót, nem egyszer úgy, hogy rendőrautó is áll a pirosban, és nem zebrán mennek át, hanem kereszteződésbe hajtanak be, mégsem állítják meg a rendőrök. Van egy olyanom, hogy ezt is csak a kamera kedvéért kapcsolták le.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
frango13
aktív tag
Valami sima Ritchey van a bringán. Ezzel vettem. Igazából csak azt érzem, ha párnásabb lenne, akkor nem lenne ennyire gáz. Első 3 használatnál a dekás is jó volt, de ahogy megy szét a szivacs úgy egyre ülhetetlenebb(Ha van ilyen szó egyáltalán .). Ruha így is úgy is kell. Hasonló árkategóriában szeretnék valami jó vételt, ami nem csak pár hónapot bír ki. Nem szeretnék sokat költeni, mert sisakot is akarok másikat és a hajtást is le akarom cserélni integráltra. Szóval ilyen 40k-s nyergek nem férnek bele most.
Kösz a linkeket![ Szerkesztve ]
:)
-
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz samujózsi #154420 üzenetére
Megérdemelte, rá is ugyan úgy vonatkozik a lámpa mint bárki másra. A büntetési tétel azonos autósra-motorosra-bringásra.
Ha én meg tudok állni bringával akkor bárki meg tud. És neki sem kellett volna fizetni. A gyalogosokra is ráférne már a büntetés mert szörnyű amit művelnek - keresztben rohangálnak az utakon, piroson, stb.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Paxker315
addikt
válasz frango13 #154422 üzenetére
inkabb a nyerget neznem meg eloszor. En a sima Flite-on elvoltam akar 4-5-6 orakat gond nelkul vekony betetes nadragban, a Flite MAX-on meg minel veknyabb betet (vagy az se..) volt, annal jobbnak talaltam.
Milyen nyerget hasznalsz, milyen ulogumo tavolsaghoz& hogy van a nyereg beallitva ? Szerintem ott lesz a gond. Nem reklamozom a Flite vonalat, de amúgy igen: érdemes kipróbálni.
A linkelt ruhazati cikkeket aliexpresszrol is megkapod, olcsobban. Kinai tucattermekek, na! En nem estem hanyatt a minoseguktol, nem hiszem, hogy elorebb lennel veluk. Engem pl. kifejezetten zavart ezeknek a vastag "habos" betet, olyan volt, mint ha vizeszacsival probaltam volna menni.
[ Szerkesztve ]
-
frango13
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a dekás cuccaimat. Ezek a Bonavelos cuccok ennyiért jó vételek vagy vannak jobbak ennél hasonló áron? Valami kényelmes betétes nadrág kéne, mert a sima vékony szivacsossal 1 óra után már szó szerint szenvedek. Országútihoz kell.
:)
-
samujózsi
senior tag
Totalcar.hu-n van egy video a "civil" autós rendőrségi ellenőrzésekről.
Egy biciklis futárt 50000-re büntettek, mert ignorálta a piros lámpát. [link] - 3:51-nél. Ezt a büntetést még én is túlzásnak tartom.[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
ha falat látok, mindig eszembe jut, hogy kreatív rögzítéssel felülírható a "33t a minimum 110bcd-re" szabály: DOval Dél-Korea 46-30 tányérszett 4 csavaros sh-szabványos outi hajtásokra. Régen voltak 130-ra 50-36 szettjeik is, meg minden egyéb. Csak 135-re semmi
[ Szerkesztve ]
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz Hasaggymeg #154404 üzenetére
Gratulálok mindenkinek aki szülői örömök elé néz. A következő topik találkozót szervezhetjük egy játszótérre
Honnan ismerhető fel egy Strava-s apuka? Az összes játszótérre vezető KOM az övé
(#154406) jjeahh
14km/h az nem szél csak úgy érzed. 30-tól kezd izgalmassá válni a dolog. Itt konstans 20-30-as ény-i szél szokott lenni, ez az uralkodó szélirány itt a Pilis környékén.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
jjeahh
nagyúr
válasz itouchfan #154414 üzenetére
Pont azt néztem, hogy egy ismerősöm terepezett a környéken és brutál száraznak tűnik a terep, ha mernék egyedül komolyabban terepezni errefelé... de nem merek . A helyi erdőkben turisták nem igazán járnak, a vadak annál inkább és ha valami megtámad, vagy balesetem lenne, ott fagyok meg a vadonban, sosem találnak meg. Nemrég tőlem 3km-re a haverom motoros haverját is a farkasok körbevették, olyankor bringával nekem annyi lett volna.
-
itouchfan
senior tag
válasz jjeahh #154406 üzenetére
Én mentem másfél órát, alapozós tempóban. Induláskor azt írta a mobil, hogy 5 fok van, ehhez képest az erdőben a nagyrészt napsütötte részeken is kockára volt fagyva a föld, a János-hegyi úton, KFKI-nál meg dér és néhány helyen jég is volt az úton. De szerencsére annyira nem fáztam, bár azért jó volt hazaérni. Rá fogom venni magam, hogy heti 2x legalább kinn menjek, azért mégis az az igazi, a görgőt nem nehéz megunni, kell a változatosság.
[ Szerkesztve ]
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Paxker315
addikt
A vervonal frissítés, új generáció, utód mindig nagyon felelossegteljes erofeszitest kivan. Ellenben hosszú tavon jutalmazo, gyumolcsozo "befektetés". Meg, ha nem is minden perce gondmentes.
Csaladbovitoknek kitartast, kotelidegeket az evre! : ~]
-
-
samujózsi
senior tag
Idei túra csúcsom: 5.5km
Mondjuk az tényeg csúcs, hogy január 1-én biciklire ültem. Ilyen úgy negyven éve nem történt velem.
Többet nem mertem, mert minden 100m útra jutott 10 nedves, ennek a fele még jeges is. Utóbbi elvette a kedvem.
Az viszont kiakasztott, hogy alig több, mint egy havi kihagyás után a csuklóm már alig bírta ezt a keveset is.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #154407 üzenetére
"Sajnos" nem vicc, felénk a szélcsend az általános, nem vagyunk a szélhez szokva, 8-10km/h fölött nem szoktunk aszfaltozni, mert kellemetlen. Olyan, hogy 40km/h itt nem létezik, max ha valami durva vihar van . Ez ilyen ha egyik oldalról a Hargita véd, másikról a Csíki havasok, cserébe a miénk az ország leghidegebb megyéje és gyakran a köd úgy rátelepedik a városra, hogy hetekig nem látjuk a napot.
szerk: ha már Csík, most jött szembe egy szép offtopik filmecske, hátha valakinek meghozza a kedvét, hogy idén ideutazzon egy közös tekerésre, meg határon kívüli PH! talira . Nagyrészt a környéken filmezték és a szereplők fele ismerős.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Toobee #154405 üzenetére
Márciusig még időben vagytok!
jjeahh...tizenééégy?! Viccelsz?! Az enyhe fuvallat,40 körül hívják jellemformálónak.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #154405 üzenetére
Te is csinálsz kicsi Toobabee-t? Neked könnyű, már annyi táska van a bringádon, hogy egy gyerekülés nem oszt nem szoroz a karbon endurón. Vagy egy ilyen
Más: gondolom ma nem sokan tekernek. Én szerettem volna egyet kimenni, de 14km/h szél van, ami nálunk borzalmasnak számít
-
Toobee
veterán
válasz Hasaggymeg #154404 üzenetére
Na, akkor szólok az asszonynak.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
...jó hallani,így húszhúsz egyre inkább a péhás apáváválások éve lesz.
-
jjeahh
nagyúr
Jön az e-baby. Grat!
-
6030D
őstag
Gratula neked is.
robee19+mindenki: köszi.
-
robee19
tag
Boldog Újévet kívánok mindenkinek, és gratulálok mindkettőtöknek a születendő trónörököshöz
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Black Myth: Wukong
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Sorozatok
- Trollok komolyan
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- További aktív témák...