Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #62287 üzenetére
Sajnos nem, de megnyugodhat a lelked, ha búg, ha pedig nem búg, akkor pedig csodát láthatsz. Sztem nem rossz ajánlat.
(#62289) Fifi: ÉS valóban... De a lényeg, hogy nélküled nem sikerült volna megoldani.
(#62291) fungi: Lehet, ez a trükk, hogy nálam is Hitachi van. Amúgy szerintem pont ez a normális, ha nem búg, nem rezeg, de sajnos darabonként is van, ami jól sikerül, van amelyik kevésbé.
-
lufiember
csendes tag
Van itthon egy ilyen laptop: AMD A4-4300M, 3g ram, ATI Radeon HD4530. Ehhez képest mennyivel fejlettebb a t420? Bocsánat az amatőr kérdéshez, de így legalább lesz mihez viszonyítani.
-
Gondwana
addikt
válasz lufiember #62292 üzenetére
A specifikációban a DP++ (a két plusz) azt jelenti, hogy a passzív átalakítót felismeri és immár nem DP-kompatibilis, hanem HDMI-kompatibilis jelet küld ki magából (de most kapásból nem mondom meg, hogy melyik két pin közé kell egy hány Ω-os ellenállás)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Francia91
veterán
T500/T500-hoz tudom, hogy passzív átalakító kell, az újabbaknál már nem vagyok benne biztos. Én vettem, de itthon nem használom, mert nincs HDMI-s cuccom, rokonnál szoktam rádugni FullHD TV-re, szépen adja rá a képet.
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Peet91
aktív tag
Hát az intel hd3000 ugyebár az i-s intel procikba integrált IGP család. nekem az elődmodell van, i5-540m. Ezek nem játékra valóak, de ettől függetlenül megbirkóznak az általános feladatokkal. fullhd videók, egyebek gond nélkül mennek, szerintem régebbi játékokra is befogható a kis pöcök. Ami esetleg referencia lehet, hogy és egy dell latitude e6430-on, ami 3. generációs i5, annak az igp-jén a dota2 1600-900-as felbontáson minimum graffal játszható fps-t produkált. Mással nem próbáltam.
Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az!
-
lufiember
csendes tag
válasz Peet91 #62290 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! És a displayport - hdmi témában nincs esetleg tapasztalatod? (Külföldi fórumokon páran írták, hogy nem mindig működik.) Fontos lenne, hogy rátudjam dugni a TV-re, de azon csak hdmi van. :S
Továbbá amúgy ez az integrált HD3000 videókártya mire elég? Nem mintha játszanék rajta.
Köszi szépen még egyszer. -
fungi
aktív tag
válasz Tikakukac #62287 üzenetére
Nálam is Ssd megy az x200-ban /AFFS kijelzővel, néma hűtéssel/, nagyon csendes gép,/utálom a zajt/, volt többször notiban merevlemezem, Tp-kben elég jól hallottam mindegyiket... Egy kivétel akadt, egy T61-ben Hitachi 7200
fordulatos, na az egészen halk, még megvan.
Viszont egyszer hozzám került egy ugyanolyan típus ami viszont búgott rendesen, szóval azért a halk Hdd
a kivétel nyilván. Mostantól már csak Ssd-t szeretnék....[ Szerkesztve ]
-
Peet91
aktív tag
válasz lufiember #62288 üzenetére
A strapabíróság szerintem evidens, szépen ki van bélelve Rollcage-el a t420. A vas maga időtálló, és elég sok modellre, még most is van vissza a 3 év gyári garanciából. Ha azt a tényt nézzük, hogy jelenleg a x00-s széria kiszórásának időszaka van, még 2-3 évig biztosan lesz hozzá bőven bontott/új alkatrész is, hiszen ez 2 generációval újabb a fent említett modelleknél. Alfa rendes srác, nem egy embert küldtem már hozzá laptopért, kereskedőhöz képest korrekt árakkal, és garival. Amit nagy általánosságban amit érdemes megnézni, azok nyilván a csatlakozók és gombok hiánytalan működése, a kijelző folt/fényesedés/pixelhiba mentessége, és hogy a thinklight megfelelően működik-e.
Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az!
-
lufiember
csendes tag
Sziasztok!
Lassan esedékes nálam egy laptop vásárlás és hosszas nézelődés után eljutottam a T420 -ig. Általános használatra kéne: fullHD filmek, office, net, sulihoz stb. Fontos, hogy strapabíró legyen, sokat hurcolásznám. Kérdésem tehát az, hogy megfelel -e az elvárásaimnak illetve, milyen tapasztalatok vannak ezzel a típussal? Mennyire problémás a Displayport használata HDMI átalakítóval? Lehet még alkatrészeket kapni hozzá? Mire érdemes figyelni vásárlásnál? laptopsystem.hu honlapról érdemes vásárolni, mennyire megbízható?
Most hirtelen ennyi kérdés jutott eszembe
Előre is köszi ha tudtok segíteni!
-
HSM
félisten
Felraktam ezt a TPfancontrolt, smart mode, és nagyon jó, kb. néma lett a gép a korábbihoz képest, lightos terhelésen alig-alig teker a venti, és akkor sem 3800rpm-en, hanem csak 1900-on. Köszi a tippet, ez nagyon bejött!
Mikor vettem a notit, egyből fan-error-al indított, kapott kis sűrített levegőt, egyből indult, azóta is jó.
(#62282) Tikakukac: Decibel mérésben én is benne vagyok. Hitachi 320-as 7200rpm-es. Most már TPFancontrollal a venti is kussol. Szvsz ezt nem éreznéd az ágyon sem rezegni.
(#62283) CharlieDrop: Tűzfal? Amivel az említett windóz ápdétes dolgon és kényelmetlen frissítésen kívül kívül semmi bajunk nem volt.
(#62284) dying_star: Volt talán egy, max két év, amikor nagyon rossz, megbízhatatlan verziók jöttek ki (akkor át is tértem átmenetileg más tűzfalra), de se előtte, se mostanában nem volt vele semmi gond.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz CharlieDrop #62283 üzenetére
Az egy pocsék valami. Nálam is sz*rt már össze évek óta jól működő XP-t.
De még kék halát is képes volt okozni azon a gépen, amin azelőtt sosem volt ilyen -
félisten
-
Tikakukac
titán
x200s, lehet jönni, van 4 vinyóm, asztalim, vízhűtés, utcai zaj, SSD, nézegetheted nyugodtan, ezeknek random kombinációjában random időben. Mikor 1 méterre lerakva a gépet az ágyra, a párnán érzem a vibrációt, az úgy kicsit idegesítő, idegesítőbb, mint a hűtés ha teperne vagy a vinyó kattogna. Ja az is idegesítő.
Én is ritkán találkozom olyannak ahol a noti a leghangosabb, mivel kb. minden 2. gépet alulterveznek hűtés oldalról, így elnyomja úgyis már net alatt is a többit. Intenzív üzem meg annyira nem érint, intenzív üzemre asztal elé ülök, ott kenheted napestig, 1decibellel sem lesz hangosabb a gép, sohasem.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
HSM
félisten
válasz CharlieDrop #62266 üzenetére
A kedvencem az volt, mikor az egyik frissítés még asszem az XP-nél a zonealarm tűzfalnak tett keresztbe, és egy cégnél a komplett gépparkban szállt el egyszerre az összes gépen a hálózat. Egy élmény volt. A kisebb diszóságokat inkább le se írom. No, meg hogy tuti, hogy akkor lát neki percekre telepíteni, amikor kéne a noti, vagy kapcsolnám már ki.
(#62268) Aethelstone: Nem is kevés, sőt, egyre több. Egy éve még minden weblap ment az Androidos fónom röcögés nélkül, ma már se a webmailom, se a FB, se semminek nem bírja az "asztali"változatát. És akkor a flash-reklámokkal agyontűzdelt oldalakról szó sem esett.....
(#62269) kmisi99: A garanciában az adataid is visszakapod, és azonnal kapsz cseregységet? A válasz két nem. Tegye a szívére a kezét, és írjon nyugodtan, aki minden nap lementi mindenét az SSD-ről, és semmi még csak kicsit sem fájna, ha eltűnne róla. A minimum 1-2 hét garis ügyintézés idejére SSD-nélküliséggel együt....
(#62270) franc0: Láttunk már működő 0%-os és tönkrement sok-sok %-os SSD-t is... Az írási mennyiséget, erősítési tényezőt vagy mit, és a felhasznált cellákat kell nézni és nagyon elővigyázatosnak lenni.
(#62275) Tikakukac: Az asztali gépembe egyedül azért azért került SSD a RAID0 7200-as két winyóm helyett, mert zavart a hangjuk. Ugyanakkor a notit nagyrészt nem otthon használom, és intenzív üzem alatt a hűtés úgyis elnyomja (T410). Ritkán találkoztam olyan notival, amiben a winyó lett volna a leghangosabb elem....
[ Szerkesztve ]
-
abacsx
tag
Na ez lemaradt: mennyit javul a használat ideje? Jelenleg terepen kb. 5 órát megy.
do not underestimate the power of the dark side
-
Tikakukac
titán
válasz abacsx #62271 üzenetére
Na olyan vinyó nekem is kell. Nem hangos, nem kerreg, 7200rpm-es és az első nyitások után minden olyan, mint egy SSD. Álomszerű. És tényleg.
Ja kihagytam. És nem vág le az akksiból 1 órát.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
abacsx
tag
Vagyis 10 másodperc helyett 2 mp lesz az excell első nyitása. Utánna az is gyors. Mivel csak altatom a gépet, boot idő gyakorlatilag most is nulla. Akadni meg sehol sem akad. Akkor marad a vinyó. Lehet, hogy a régi kerregő masinákat jobban megdobja. Mindenesetre tetszik ez a parázs pro-contra.
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
Én meg úgy vagyok vele úgy is ott a 3 év garancia minek babusgassam az ssd-t lassan 3TB ot érem el kb fél éves az ssd.
-
félisten
válasz CharlieDrop #62266 üzenetére
+1
-
félisten
-
metal01
őstag
válasz FoxiestFox #62262 üzenetére
A kingsononkat nem ismerem annyira. A Samu 830 alapból 99% kondícióval indul az első minimális írás után is. Azaz elvileg nálam 2 év alatt 1%-ot esett vissza. Viszont azért érzem a lassulást. De egy vinyóhoz képest még mindig ég és föld. Én úgy vagyok már vele, hogy nem azért vettem, hogy babusgassam. Tegye a dolgát. Aztán majd kiderül, hogy meddig bírja.
-
Fifi
őstag
Lehet, hogy van különbség a T410 és a T410s között ezen a téren és az is számíthat, hogy SSD-vel használom.
Nálam netezés közben csak egy-egy erőforrás igényesebb weboldal miatt szokott bekapcsolni a venti, de nem megy 52 °C fölé és ~1970 RPM-en teker csak. Mindezt úgy, hogy amióta nálam van (2011. december) még nem volt pasztázva és szétszedve csak a szellőzőrácsokon át kapott sűrített levegőt.
Bye, Fifi
-
félisten
válasz metal01 #62261 üzenetére
Az enyém is annyi írásnál van, de jól viseli. Igaz, fél éves lesz, kb.
Én úgy vagyok ezzel, hogy egy rendszerlemeznek nem kell 10 évet bírnia, bírjon 3-at, de addig legyen gyors, ne kelljen egy egyszerű böngészőfrissítésre is várni, miközben nem nyithatok másik programot, mert csak hatványozom vele a várakozást..
[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
válasz FoxiestFox #62258 üzenetére
Nekem a T400-ban 830/128-as Samu SSD van 2 éve már. Jelenleg 98%-os a kondíció 2,6 terra írás után. Azért már érezhetően lassúbb mint volt újkorában. Használódik... Pedig ez még MLC, nem TLC. Mondjuk én azért vettem, hogy használjam. Ha tönkremegy még garancia időn belül, remélem kapok majd helyette másikat. Egyenlőre bírja.
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #62258 üzenetére
Nem, nem ismerős, ugyanis NEM használok win update-et, mert fontos a gép megbízható rendelkezésre állása. Amikor használtam a céges gépeket, amiken ment a win update, rendszeresen akadt össze valami programmal, amitől inkább megkíélném magam. Amúgy az ilyen elszúrt frissítések is jól mennek az SSD-nek, ez is tény, de a notis felhasználásom talán 1%-a ha ilyen így win update vackok nélkül. Hátrány még sosem ért emiatt.
(#62259) Fifi: Azt a progit meglesem, köszi!
Nálam simán netezve 3800rpm-en pörgeti, 50-60 fokos CPU-val, miközben hideget fúj ki. Lehet, egy pasztázás kéne neki, de szerintem az se, mert komoly terhelésen se megy 80 fok fölé, ugyanakkor kis terhelésen bőven elég lenne, ha 2000-2500rpm körül tekerne, később kéne kapcsolnia csak szvsz.(#62261) metal01: Az asztali gépen fél év alat raktam bele ennyit a 840-embe, úgy, hogy igyekszem minden írás-igényes dolgot a mellette lévő 2TB-os HDD-men csinálni. Persze, se hiberálás, se lapozófile. Mondjuk azt még 100%-nak írja. Ja, és mindig hagyok rajta legalább 30% üres helyet és 10% körüli overprovisioning is van, vagy mi, amit javasolt a magician hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
Nem tudom, hogy ez a teljes szériára jellemző-e, de nálam a T410s teljesen csendes és nem pörög feleslegesen a venti (igaz thinkfan által szabályozva van és 50 °C-nál kapcsol csak be) és melegnek sem mondanám, igaz dokkolóban van, ölben tartva lehet mást mondanék. Az ultrabayban lévő hdd hangosabb a ventinél, ha használatban van.
Nálam is volt talán kétszer "Fan error" és nem bootolt be a gép, de ennek már legalább egy éve, azóta nem jött elő, pedig semmit sem csináltam vele.
Bye, Fifi
-
félisten
-
soldi3r
veterán
En azert erzem. Reggel benyomom a ceges notit, mire betolt a viruskereso, meg az Outlook, addigra a sajat gepemen mar elolvastam volna az aktualis hireket meg leveleket. Pedig az E6330 sem egy lassu darab. Nincs ertelme babusgatni az SSD-t, mire elhasznalodik, addigra vagy tonkremegy, vagy a kapacitasa lesz nagyon elmaradva.
E30 (oo=[][]=oo)
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #62254 üzenetére
Nem védem én a HDD-ket, ugyanakkor megvan a maga előnyük is. Olcsók, nagyméretűek, nem fáradnak el az írástól, és átlagos felhasználás mellett a velük való időveszteség tapasztalataim szerint elenyésző.
Városi legenda a lapozófile-al? Nem hinném. Rendszergazda ismerősöktől rendszeresen hallom vissza, milyen könnyen kukázzák magukat az SSD-k, még csak nem is sok írási feladatos szerverekben is....
Egy jóminőségű HDD ha vigyázol rá, majdnem örök életű. Az SSD-kre még garit se vállalnak bizonyos írás után... Azért ez is elgondolkoztató. Pláne, hogy ahogy egyre kisebb csíkszélességen jönnek a cellák, úgy megy le szépen a lehetséges írási ciklusok száma. A legújabb, pláne olcsó TLC cuccokban már csak 1000 írás/cella van, ami számomra elég vészjóslóan kevés. Ezért is vettem inkább egy munkaállomásokba szánt példányt az otthoni gépbe.(#62257) soldi3r: Én éppen ezért használom a hibernálást. Azzal egyből be van töltve minden, ami fontos, és máris nincs lemaradás. Amúgy az első indítás tényleg fájdalmasan lassú hibernálás nélkül az SSD-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igazából pont notiban van égető szükség ssd-re, ugyanis nem allergiás a mozgásra, nem fogyaszt annyit, a gyorsabb működés miatt hatékonyabban dolgozol, és nem megy el az idő a várakozással sem.
Nem is értem, hogy sok évvel az SSD-k elterjedése után mi értelme van a rendszerhdd-ket védeni.. túlhaladott tech, kukába veleAz ilyen városi legendák a lapozófájllal pedig rég nem állják meg a helyüket..
Egy mai átlagos SSD állítom, tovább fogja bírni mint egy HDD, ugyanazon használat mellett.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #62251 üzenetére
Csak hogy ellenvélemény is legyen: viszont az indítási 10mp után HDD-vel is ugyanolyan gyors, tehát a munka oroszlánrésze HDD-vel is gyors, vagy éppen lassú. Böngészés szintén.
Nekem az asztali gépben egy Samsung 840 PRO van, ami tudtommal az egyik leggyorsabb kapható SSD manapság, és nem érzem vészes szükségét a notiba az SSD-nek. Pláne, hogy SSD mellett a lapozófile-al is jobb vigyázni (kikapcsolni) és a hibernálás is gázos (ugyanezért, sokat írogat), amit amúgy napi többszöri rendszerességgel használok. Persze, lehet ki lehetne váltani a készenléttel, TP-vel még nem próbáltam, mennyire meríti, de igazából mindegy is, mert a 320-as 7200-as gyári HDD sebessége a napi használat során egyáltalán nem bizonyult hátráltató tényezőnek. -
félisten
-
abacsx
tag
válasz fermacht1994 #62222 üzenetére
Mesélsz kicsit az élményről részletesebben? Ugyanilyen konfigba van meg nekem is az x230. Amikor felnyitom, gyakorlatilag jelszó, és már megy is. Azt a 2 másodpercet kibírom, amíg indul a böngésző. Excell 10 mp., átlagban minden 10-15 mp. Szemezek én is egy ssd-vel, csak hol fog előjönni a sebessége? Jelenleg 500Gb 7200-as vinyó figyel benne. Apropó minőség: eltekintve a festék hámlásától, meg az enyhén gagyi bezeltől, teljesen rendben van a gép.
-
Xmodule
őstag
t500 nak a venti fordulatszámát win7 alatt mivel tudnám szabályozni?
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
simonjoe
őstag
Sziasztok!
Nem akarom elkiabálni, de valszeg keddtől lesz egy T430s-s i5-ös alaplapom eladó. Ami 2015 novemberig még garos és minimális átalakítással beaplikálható a 420s-s kasztniba. Ha valakit érdekel, keressen priviben.
Joe
-
buca84
őstag
A T520 és a W520 alaplapja cserélhető faragás és barkács nélkül egy az egyben a két gép között?
-
Tikakukac
titán
válasz fermacht1994 #62242 üzenetére
és biztos nem fog kikopni
Nyugtával a napocskát. Minden 2. kegyetlen üzleti gépre is ezt mondták ami építési minőségben azért x230 felett van, és lám-lám idővel kijöttek a hibák, hogy bizony szutyokra kopik a tapipad 1 év után, törik a sarok, a bezel koptatja a palmrestet és hasonlók. Asszem pont az x230 IPS-nél volt kijelző szopóka isA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
fermacht1994
aktív tag
válasz soldi3r #62241 üzenetére
Szerintem semmi gond nincs az x230-al. Nekem i5 3230-as van, IPS kielzővel, SSD-vel, és 2x4gb 1600-as Corsair rammal. Bivaly kis gép.
Az összeszerelés minőségére egy szava nem lehet az embernek. A képernyő nyitó záró szerkezete is hibátlan, és biztos nem fog kikopni.
Feri
-
soldi3r
veterán
-
Robo sapiens
tag
válasz soldi3r #62239 üzenetére
Gondoltam ra, de sokan szidjak az osszeszereles minoseget, es nem igazan talalok IPS kijelzoset sem. A billentyuzet megvilagitas nem problema, ugyis vakon gepelek. Ami nem tetszik az X230-ban:
1. Nincs lezaro pocok a fedlapon. Tartok tole, hogy a taskamban valo hordozas kozben idovel deformalodik. Lattam errol a YouTube-on videot.
2. A billentyuzet felso sora nem olyan, mint a T500-asomon. Ez kicsit fajo pont.
3. Nem tudom, hogy eleg lesz-e a felbontas. Ezt majd jovo heten megnezem alfa156-nal.Termeszetesen ez a legdragabb megoldas az osszes kozul, viszont igy is kompromisszumokat kell hoznom.
-
soldi3r
veterán
válasz Robo sapiens #62230 üzenetére
En X230-at mondanek. Elonye a T sorozattal szemben a kisebb meret es az IPS lehetoseg, hatranya a kisebb felbontas. X220-szal szemben az USB3, a jobb VGA es a vilagitos bill. X200 nem kezel msata-t, igy az SSD+HDD kombo csak zsebbenyulosan erheto el.
E30 (oo=[][]=oo)
-
Tim82
félisten
válasz #35202114 #62234 üzenetére
8 GB (2 x 4 GB-os modullal), de az kokainárban van. 2 x 2 GB-ot érdemes azért belepakolni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
törölt tag
Sziasztok. Tegnap hozzájutottam 1 T61-hez. Volna pár kérdésem. Mennyi a max memória amire bővíteni lehet? Jelenleg 2.50 gb. A másik hogy aksit honnan érdemes venni bele és kb mennyibe fájna?
-
Chaser
legenda
válasz kromatika #62231 üzenetére
Gugliba beütöd: lenovo warranty check, kb első találat. Ott type és seriallal meg lehet nézni. De elvileg rajta van a gép gyártási ideje is a matricán , ált-ban onnantól 3 év.
Thinklight: FN+ jobb felső sarok ha minden igaz. Kis lámpa jel kéken.
Thinkvantage: fel kell hozzá rakni ezt a sw-t, gyári app, leírja mik vannak a gépben, hw tesztel, ilyesmi. De át lehet programozni bármelyik app indításához._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
kromatika
veterán
sziaztok.vettem egy thinkpad t420-ast.nagyon jó vasnak tünik.lenne pár kérdésem.előre is elnézést ,de elég tapasztalatlan notebokk szinten. 1.Honnét és hogyan tudom ellenőrizni hogy még mennyi gyári gari van a notira?2.melyik billentyűvel tudom bekapcsolni a bill világítást(van egy fehér fényű lámpa a gép bekapcsolásakor a veb cam melett ez fel is villan gondolom ez az) sehol nem találam ezt a gombot.3.mire szolgát a kék szinű think vantage gomb? köszönöm előre is,ha esetleg van valami össze folglaló irás a tinkpadok használatáról,bill kombinációkról azt is szivesen fogadom.
-
Robo sapiens
tag
válasz franc0 #62217 üzenetére
Koszonom!
Kozben arra gondoltam, hogy lehet, hogy jo lenne egy T4??s is, ha kivennem belole a DVD meghajtot. Ugy sokat faragnek a sulyabol, de jobb felbontast kapnek a kijelzoben egy X2?? -hez kepest.
Egy T420s -en gondolkodtam. Ezzel kapcsolatban lenne egy par kerdesem:
1. A benne levo kijelzo mennyire jo? HD+ (1600x900) LED
2. Mennyire hangos?
3. Mennyire melegszik?
4. Mennyire jo az osszeszereles minosege?Az alternativa egy X200, X201 vagy X220 lenne (esetleg X230). Igazandibol egy X200 tudasa is elegendo szamomra. Ami miatt kacsingatok az ujabb generaciok fele, az a idotallobb hardware (USB3, jobb videokartya, mSATA SSD), az esetleg jobb felbontasu kijelzo.
Most a kerdes, hogy mit vesztek, ha T420s -et veszek egy X200/X201 helyett? Mert arban ezen utobbiak is 70000/90000 Forintba kerulnek SSD es IPS/AFFS panel nelkul. Akkor mar egy T420s mondjuk ~130000/140000 -ert talan jobban megeri, nem?
Ti, akik az emlitett gepek kozul esetleg tobbet is lattak, mit ajanlotok?
Egyebkent a felhasznalas: Egyszeru, linux alatt vim-ben jegyzetelos, nagyon konnyu, a szabadban/vonaton is olvashato kijelzos, halk, huvos, jol osszeszerelt, strapabiro notebookra volna szuksegem. Neha fejlesztenek rajta C/C++/Python vonalon, amihez esetleg jol johet az osztott kepernyo (es emiatt gondolkodom a nagyobb felbontason). Az USB3 barmikor jol johet. Operacios rendszerkent CentOS 6-ot, illetve majd CentOS 7-et hasznalnek GNOME-al.
-
Tim82
félisten
válasz Klara_ #62227 üzenetére
Egyedi serial number és a type number első négy számjegye alapján le lehet kérdezni itt az alkatrészeket, így kiderül, hogy legalábbis gyárilag milyen panellal jött ki. Vagy Aida64, ahogy Chaser is írja.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Chaser
legenda
válasz franc0 #62225 üzenetére
Én szeretek filmezni gépen is kijelző kérdése. De netezni is teljesen más egy LG-s T500-on mint akármelyik fentebb felsorolt kistársa mellett. Szép színek, jó színhőmérséklet, nem hideg. Aki látott ilyet az tudja milyen. Samsung 1680-as se rossz éppen, de LG mellett elbújhat. 1280-asokról meg ne is beszéljünk. Volt nekem T400-ban, pár napig tudtam elviselni. 1440-es éppen elmegy, de ennyi. Meglett a T60 IPS utódja, persze annak sokkal jobb kijelzője van. De szemből szerencsére nincs ég és föld különbség T500 LG-nél sem. Betekintési szögei is elég korrektek.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Klara_ #62203 üzenetére
A kijelző miatt mondom. 15" 1280-as nem szép, 1680-as samsung elmegy, 1680-as LG gyönyörű
14" 1280 nem szép, 1440 elmegy. 1680-as LG mellett elbújhat. Ha látod egymás mellett őket tudod miről van szó. És a kijelzőt ugye látod mindig, na amazokon nem élmény filmezni._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Poo
senior tag
Szerintem halál rossz arány és akkor is egy hulladék széria.....a T400/T500/T420/T430/X1 carbonokkal(ennek a lan csati kicsit szar tervezés de más baja nincs) semmi gond nincs csakis a T410 sorozat.....Sajnálom hogy nem találtam nálunk ingyen akut még de remélem fogok
A fan hiba nyilván mindég akkor jön elő ha az illető valami fontos megbeszélésre, tárgyalásra megy esetleg prezentálni kéne valamerre[ Szerkesztve ]
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
franc0
őstag
válasz Robo sapiens #62204 üzenetére
Igen. Max fényerőn mind jó, ne aggódj.
Igen.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Tim82
félisten
válasz Thunderzolee #62213 üzenetére
Ahogy jó pár fórumtársnak már, azt tudom mondani, hogy ha elhozod, egy akkut a rendelkezésre tudok bocsátani egy BIOS-frissítés erejéig.
-
HSM
félisten
Igen, asztalihoz nem kell szünetmentes, csaképpen azt felejted el, hogy az asztalinak a tápegység az elsődleges áramforrása, míg a laptopnak az akkumulátor. A számítógépet se tudod frissíteni kivett tápegységgel, szünetmentesről.
-
Tikakukac
titán
Hát a winrar sem feltétlen mekka, sőt, a cpuz nem egyszer volt fos nálam is. Aida fel és csekk. Stress tesztet odarakod és nézed. Ha nem megy fentebb semmilyen management beállítással sem, akkor lehet gondolkozni.
Az asztali az asztali. Az, hogy x évesen már 5. ember kezében nincs akksi a géphez, az nem belekalkulált, személyes véleményem szerint ne is legyen. Asztalihoz meg nem lételem, plusz nem is kötelező tartozék a szünetmentes. Ez meg az én véleményem. Félreflash-» a géphez tartozó biost is el tudod cseszni, legyen áramszünet, legyen törve a kábel, legyen akármi a repertoárból. Nem sok dual bios notiról tudok ellentétben az asztalikkal ahol egy jóideje kb. minden lap ezzel jön.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
veterán
Valóban, T2600, eltévesztettem.
Titakukac, természetesen nem idleben néztem, winrar van kéznél, de az is csak ~1000Mhz-en futott.
Eddig nem tűnt fel, h más gépek nem engednék az akksi nélküli frissítést; asztali gépeknél se szokás a szünetmentes táp kötelező megléte a BIOS frissítésénél.
Aki meg félreflashel, az meg... inkább nem reagálok rá, többnyire gondolom user error; bár van olyan gyártó is, amelyiknél előfordul, h kitesz az oldalára nem az adott géphez tartozó BIOS-t. :/De jelen esetben ez az óvatosság most kifejezetten hátráltatja a probléma megoldásának előbbre vitelét.
Ha friss lenne a BIOS, akkor egy lehetőséggel kevesebb lenne a "miért nem megy max órajelen"-re adható válaszok köre. Talán meg is oldódott volna már az egész.1.02-es a BIOS egyébként.
Lenovo power managment nincs fent, nem akar települni, hibát ír. (sóhaj).
Megkérdem az akksit, aztán ha nincs, nem tudom mi lesz.
szerk:
Most nézem a képernyőmentésen látszik a telepítés ideje.
(Lassan egy éve lesz.) Úgy tűnik az akksi megvan/megvolt hozzá.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
HSM
félisten
Igen, a hangos/cpu-fan hamar tönkremegy az sajnos együtt jár, ahogy írtam, szereti feleslegesen járatni, amitől a csapágy kopik hamar. Mondjuk ez nem egy komoly hiba, könnyen javítható.
Ettől függetlenül 15db-ból azért nem olyan vészes 1 alaplaphiba és 1 kijelző.... A tapipad kopás az meg sajnos minden típusnál megvan. Ez legalább kellemes, amíg egyben van. (Enyém még szép állapotú, egeret használok főleg.) Így már értem, miért nem vagy vele maximálisan megelégedve, bár ahogy írtam, 15 darabból szerintem ezek nem vészes dolgok.
-
HSM
félisten
válasz Thunderzolee #62207 üzenetére
BIOS-beállítások, és windóz energiabeállítások, vagy power manager beállításokat nézném meg először. Ha már elindu a gépben, rendesen mennie kéne.
Az akkus dolog tudtommal minden gépnél így van, sőt, ajánlott tele, vagy legalábbis 80% felett lennie, hogy jól sikerüljön a művelet.
-
Tikakukac
titán
1. Hidd el, így is rengeteg félreflesselt lapot kell gatyába rázni, ez örvendetes dolog, hogy enélkül nem engedi.
2. Kezeli. Capd meg stress teszttel, egyből látni fogod. Azért nem maxon megy a procid, mert minek menjen.
3. Az okfejtésbe fektetett munka nem rossz, de ennyi, annak a procinak semmi baja.
-
Tim82
félisten
Akku nélkül nem fogsz tudni BIOS-t frissíteni. Akár 0 perces akku legyen benne, de legyen benne.
A T2400-as CPU amúgy 1,83 GHz-es órajelű, szóval érdekes az a 2,17 GHz-es kiírás -> nem inkább T7400 lesz az?
Azért megy 1 GHz-re visszavett órajelen szerintem, mert nincs benne akku. Windows alatt a saját energiamenedzsment-alkalmazásában (Power Manager) állítsd át az üzemmódot Maximum Performance-ra, akkor az akkuhiánytól függetlenül a maximális órajelen fog menni a CPU.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Üdv!
R60e
BIOS-t frissítenék, de akksi nélkül nem lehet?
Agyf×szt kapok az ilyentől.
Nincs akkumulátor a gépben. Így hozták.
Oké, felugrik, h ne szakadjon meg a tápellátás, stb bla-bla-bla kis figyelmeztető ablak, de hogy nem is engedi frissíteni ha nincs akkumulátor a gépben..Egyébként az a baj a géppel, h T2400-as processzort van benne, amit fel is ismert, kiírta, h 2.17GHz, de most meg csak CPU-Z-ben ahogy nézem, a legkisebb szorzóval (6) megy a processzor ~1000MHz-en.
Ennek a gépnek pedig gond nélkül kellene kezelnie a procit, nem?A processzort nem most cseréltem ki, már régebben, és nem emlékszem, h akkoriban mekkora szorzóval ment a processzor, csak arra, h az FSB-t néztem meg CPU-Z-ben, h megy-e 667-es FSB, és az rendben is volt, de a szorzót, ill. órajelet akkoriban nem néztem.
Most más miatt került a gép hozzám, és csak rutinból ránéztem a processzorra, és feltűnt, h csak 6-os szorzóval megy.
Energia-gazdálkodást néztem, ott semmi sincs elállítva.
Ezért néztem meg tuljadonképpen mikori BIOS van rajt, és elég régi, ahogy meg átnéztem a Lenovo oldalán a BIOS change logokat, lehet, h túl régi a BIOS, és ezért megy csak alap szorzóval?Vagy az a baj, h csak XP-vel menne?
Jártam már más régebbi chipsetes géppel így, h win7 csak alap szorzóval kezelt más processzort, de ezt most nem értem, vannak win7 driverek is a géphez, meg win7 támogatás, akkor most mi van?[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Klara_
őstag
válasz CharlieDrop #62205 üzenetére
A kijelződ milyen 1280 vagy 1440? Betekintési szögei?
-
Robo sapiens
tag
Egy kis segitseget szeretnek kerni kijelzo ugyben, mert elbizonytalanodtam, hogy biztosan tudom-e, hogy mit akarok.
Olyan kijelzos ThinkPadet vagy Latitudeot szeretnek venni, ami a szabadban is hasznalhato. Ehhez arra gondoltam, hogy matt es IPS/AFFS kijelzos gepre van szuksegem. Most viszont elbizonytalanodtam, mert ehhez lehet, hogy nem IPS/AFFS kijelzos kellene, hanem eros fenyereju, ugye? Az IPS/AFFS lenyege pedig az elenkebb szinek es a jobb betekintesi szog.
Szoval a kerdesem:
- Attol, hogy egy kijelzo nem IPS/AFFS, de matt, attol meg lehet jo kulteri hasznalatra (udvar, vonat)? Milyen nit ertektol jok a gepek kulteri hasznalatra?
- Ha egy gep IPS/AFFS es matt kijelzoju, akkor biztosan jo kulteri hasznalatra?Koszonom!
-
HSM
félisten
Mi bajod a T410-el? Nekem teljesen jók vele a tapasztalataim...
(#62199) Klara_: A T410-est a hűtése miatt nem tudom ajánlani, jó kis gép, nem is hangos, de van hangja állandóan, nem a legjobb a ventivezérlése, eléggé szereti pörgetni, szerintem feleslegesen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Lenovo ThinkPad L13 - 13.3" FHD IPS, I7-10510U, 16/256 NVMe SSD, type-c +SZLA! +GARANCIA!
- ACER NITRO 5 15.6" FHD 144HZ-INTEL CORE I5 10300H/ GTX1650/ 8GB/ 512GB M.2 SSD
- 1008 Eladó Új 34Hó Garis Legion Slim 5 /16/ 3K /Ryzen 7 8845HS 512/16 RTX 4060 140W Ajándékokkal
- Lenovo LOQ 15AHP9 15,6" RTX 4060 8GB-Ryzen 7 8845HS
- HP Pro x360 Fortis 11 hüvelykes G11-2 in 1-Ultrabook/Tablet-legolcsóbban-garival.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest